Perm – Lok. Moskva 0:1 (kon.) | FK Krasnodar – Ufa 4:0 (kon.) | CSKA Moskva – Dynamo 1:0 (kon.)
Machačkala – Kubaň Krasnodar 1:0 (kon.) | Rostov – Zenit 3:0 (kon.)
konec
Anži Machačkala
1:0 (0:0)
FK Kubaň Krasnodar
Neděle 24.04.2016, 18:00Ruská Premier Liga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný nedělní podvečer všem fanouškům a fanynkám ruské kopané! Dnes máme na programu 25. kolo Premier Ligy mezi domácím celkem Anži Machačkala a hostujícím FK Kubaň Krasnodar. Utkání začne v 18:00.
     
    Rozhodčí Ivanov už je nachystaný a s ním borci obou týmů!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí fotbalisté se dostali do slibné šance na pravé straně hřiště, Majewski byl ale faulován. Ebecilio tak bude zahrávat standardní situaci.
     
    3
    Domácí Tagir Musalov se dostal na hranici vápna ke střele, jeho pokus však míří mimo tři tyče.
     
    4
    Alexandr ŽIrov byl faulován na vlastní obranné polovině a sám bude rozehrávat standardní situaci.
     
    5
    Domácí Abdulavov se dokázal dostat ke střele, po něm se snažili dorážet i Moutari, obě střely ale byly zablokovány hostující obranou.
     
    8
    Těžiště hry se přesunulo do středu hřiště, oba týmy předvádějí fotbal plný chyb a často se střídají v držení míče.
     
    11
    Domácí kapitán Maximov se dokázal uvolnit na hranici vápna, jeho střelu však dokázal zablokovat Jakuba.
     
    11
    Hostující brankář Bělenov pohlídal dlouhý nákop na Chadarceva, nechal jej projít za branku a sám bude vykopávat od brány.
     
    13
    Záložník Anži Majewski napřáhl ke střele zhruba dvacet metrů od branky, jeho pokus byl však zablokován jedním z bránících hráčů Krasnodaru.
     
    14
    Opět to byl domácí kapitán Maximov, který se chystal ke střele. Jím vyslaný projektil si však cestu mezi tři tyče nenašel.
     
    14
    Chadarcev se na pravé straně vápna dokázal uvolnit a dostat se ke střele, tu však dokázal zablokovat pozorný obránce Krasnodaru Xandão.
     
    15
    Kapitán Anži Maximov je dnes velmi aktivní. K další střele se dostal na levé straně vápna, i tento jeho pokus však končí nezdarem, nastřelil pouze záda jednoho z bránících borců.
     
    18
    První roh dnešního utkání si vzal na starost hostující Georgijevskij, jeho centr však nenašel ve vápně nikoho z jeho spoluhráčů.
     
    19
    Hosté se dostali do nadějné šance, Apodiho střela trefila pouze nohu jednoho z obránců Machačkaly, následná dorážka šla mimo branku.
     
    21
    Domácí celek se opět hnal do útoku po pravém křídle, míč na hřišti ale nezkrotil jeden z borců Anži a míč tak doputoval mimo hrací plochu. Bělenov tak bude vykopávat.
     
    24
    Fotbalisté Krasnodaru jsou pod tlakem Anži, domácí si však nedokáží vytvořit víc, než jen platonickou převahu na polovině soupeře.
     
    26
    Domácí Lazić teď zachránil Anži, když se na poslední chvilku vrhl do střely, kterou vyslal ze vzdálenosti penalty hostující Jakuba.
     
    26
    První potrestaným hráčem v dnešním utkání je hráč Krasnodaru Felipe Santana, který dostal žlutou kartu za zbytečný zákrok ve středu hřiště.
     
    28
    Domácí Žirov zahrával standardní situaci ze středového kruhu po faulu na jeho osobu. Domácí z této příležitosti však nedokázali nic vytěžit.
     
    28
    Hosté se však dokázali dostat do rychlého brejku, který zakončoval záložník Krasnodaru Bucur. Jeho střelu však dokázal lapit brankář Jurčenko.
     
    29
    Hostující Georgijevskij zahrával dva rohové kopy za sebou, ani po jednom se však hostující celek nedokázal prosadit a tak je stále stav bezbrankový.
     
    30
    Xandão se dostal k hlavičce po centru z levé strany, naštěstí pro Anži byl brankář Jurčenko připraven!
     
    35
    Domácí útočník Abdulavov se dostal do rychlého brejku, který se rozhodl sám zakončit. Ke své vlastní smůle však branku Krasnodaru vůbec netrefil.
     
    37
    Domácí Ebecilio se dostal k hlavičce po rohu, který zahrával Chardacev. Ebeciliův projektil však dopadl pouze na stehno bránícího Armaše, který tak zablokoval míči cestu do sítě.
     
    38
    Hostující Felipe Santana rozehrával volný přímý kop ze zhruba pětadvaceti metrů, jeho pokus však ve vápně nenašel nikoho z jeho spoluhráčů a Lazić tak uklidil míč do bezpečí.
     
    39
    Georgijevskij se postavil k exekuci volného přímého kopu z levé strany. Jeho centr do vápna nebyl vůbec špatný, nikdo z jeho spoluhráčů si však nadýchaný míč nedokázal najít.
     
    42
    Domácí Moutari se ocitl ve vápně u odraženého míče, který se z levé strany malého vápna snažil procpat za záda Bělenova. Míč však napálil pouze do bránícího Xandãa, který tak střelu zablokoval.
    Průběh prvního poločasu, ve kterém jsme branku zatím neviděli.

     
    43
    Domácí Žirov byl faulován při průniku středem hřiště a rychle rozehrál standardní situaci po tomto faulu. Dlouhý míč na Abdulavova ale přetáhl a domácí útočník jej tak nestihl na hrací ploše.
     
    44
    V závěru poločasu se dokázal k zajímavé situaci dostat domácí útočník Abdulavov. Jeho střela z hranice vápna však pouze orazítkovala záda bránícího Armaše.
     
    45
    Chardacev si vzal na starost zřejmě poslední rohový kop tohoto poločasu. Centr, který poslal do vápna, však nikoho z jeho spoluhráčů nenašel a tak Anži ani tuto situaci nevyužila.
     
    45+1
    Apodi se dokázal dostat k hlavičce po centru z pravé strany, jeho střela však postrádala jak razanci tak přesnost a končí mimo bránu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první dějství dnešního utkání mezi Anži Machačkala a hostujícím FK Kubaň Krasnodar. Domácí celek byl v první půli aktivnější, nicméně žádnou větší šanci si až do 42. minuty nevytvořil. Ve 42. minutě se sice ocitl v dobré pozici Moutari, jeho střela však mířila pouze do obránce Xandãa. Stav je tak po prvním poločase 0:0 a my se můžeme těšit, co nám nabídne druhý poločas.
    Selezňov v poločasovém rozhovoru.

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Je to první střídání dnešního zápasu. Ze hry je stažen Majewski, nahradil jej Mkrtčjan.
     
    47
    Hostující Georgijevskij se dostal k první zajímavé standardní situaci dnešního zápasu. Jeho centr do vápna z pravé strany sice našel Selezňova, ten však branku míjí!
     
    48
    Jurčenko teď velmi emotivně vystartoval na své obránce, kteří nechali Selezňova v klidu zakončit a umožnili mu se dostat do takové šance.
     
    50
    Hra je teď velmi kouskovaná a oba celky se střídají v držení míče. Domácí Anži teď kombinuje na vlastní polovině a do žádného útočení se nežene.
     
    53
    Abdulavov se dokázal uvolnit ve vápně Krasnodaru a připravil si velmi zajímavou střeleckou pozici z levé strany vápna. Jeho projektil však minul pravou tyč o půl metru.
     
    56
    Domácí lodivod Agalarov sáhl k dalšímu střídání ve svých řadách. Ze hřiště se rozhodl stáhnout Abdulavova, nahradil jej Boli.
     
    56
    Hostující Felipe Santana se snažil prodrat středem hřiště, načež byl faulován domácím Ebeciliem. Sám Santana se ujal exekuce přímého kopu, z toho však nedokázal zahrozit.
     
    58
    Georgijevskij si postavil míč na levé straně hřiště a rozehrál standardní situaci nařízenou po faulu na Bucura. Jeho centr však dopadl pouze za bránu Anži.
     
    60
    Domácí celek si dokázal vytvořit větší souvislý tlak, z čeho vytěžili domácí rohový kop. Centr Moutariho do vápna však dokázal s přehledem odhlavičkovat hostující Apodi.
    Průběh druhé půle. Na gól zatím čekají diváci marně.

     
    62
    Hráči Kubaně budou mít k dispozici velmi zajímavou standardní situaci, kterou bude zahrávat po faulu na svou osobu hostující Zotov z levé strany hřiště!
     
    62
    Ke kuriózní situaci došlo ve vápně Anži! Bucur se dostal ke střele z úrovně penalty, jeho střela mířila do branky, ale trefila pouze nohu Bucurova spoluhráče Apodiho, který tak svému týmu zabránil skórovat!
     
    66
    Po více než hodině hry střídají i hostě z Krasnodaru. Georgijevskij je stažen z placu, na hrací ploše jej nahradí Chubulov.
     
    68
    Selezňov se dokázal uvolnit na hranici vápna Machačkaly a projít až skoro na malé vápno! Jeho střela však byla na poslední chvíli zablokována ve skluzu Žirovem.
     
    69
    Domácí brankář Jurčenko si připisuje další zákrok v dnešním utkání, když dokázal zkrotit střelu Bucura.
     
    70
    Domácí Alexandr Žirov se ujímá exekuce z vlastní poloviny hřiště poté, co byl faulován jeho spoluhráč Musalov.
     
    70
    Kubaň se dostal do vápna soupeře a hned z toho bylo rušno před Jurčenkem! Nejprve se ke střele dostal Jakuba, který minul o velký kus. Poté však vlétl do rozehrávky Anži Selezňov, který svou střelu z hranice vápna poslal asi půl metru nad břevno!
    Střídající Georgijevskij je zraněn a od fotbalu si dá kratší pauzu.

     
    70
    Poslední střídaní využila domácí lavička Machačkaly. Ze hry je stažen Moutari, nahradil jej Berisha.
     
    72
    Domácí zahrozili ze standardní situace kterou zahrál Mkrtčjan. Centr do vápna poslal z pravé strany, jím nacentrovaný míč však nedokázal usměrnit nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    73
    Zákrok si připisuje i brankář Krasnodaru Bělenov, který dokázal zneškodnit slabou hlavičku obránce Anži Tagira Musalova.
     
    76
    Domácí Batraz Chadarcev se ujal exekuce dalšího rohového kopu, tentokrát z levé strany. Jeho pokus sice našel Ebecilia, ten však hlavičkoval pouze do hostujícího Felipeho Santany.
     
    77
    Hostující Bucur se s ničím nerozpakoval a vypálil z voleje z dobrých pětadvaceti metrů od brány soupeře. Jeho střela však minula tři tyče.
     
    77
    Tak to je zajímavý zvrat v utkání! Hostující brankář Bělenov je poslán předčasně do sprch za faul na pronikajícího hráče Anži!
     
    80
    Po kratší prodlevě způsobené nepřehlednou situací kolem rozhodčího po odpískané penaltě bude hra pokračovat. Nejprve dojde ke střídání, když je ze hry stažen Bucur a do hry jde náhradní brankář Stajila.
     
    80
    Machačkala právě vstřelila branku!
    YANNICK BOLI se nemýlil! Anži se ujímá deset minut před koncem vedení 1:0! Ani náhradní brankář Stajila nedokázal zabránit míči v cestě do sítě a domácí útočník tak rozjásal fanoušky Anži! 1:0 pro domácí!
     
    82
    Domácí borci se opět hnali do útoku, jejich snaha však končí mimo hrací plochu, kam utekl míč domácímu Bolimu. Od brány bude odkopávat brankář Stajila.
     
    83
    Hosté se ženou za vyrovnáním a ze zmatku před brankou Anži se jim to mohlo podařit! Nejprve hlavičkoval Apodi, jehož pokus zablokoval Žirov. K dorážce se dostal Chubulov, ale jeho střelu chytá pozorný Jurčenko!
     
    84
    Zotov si za zákeřný faul na pronikajícího Chadarceva vysloužil pozornost sudího Levnikova, který udělil Zotovovi žlutou kartu.
     
    87
    Hosté se i v deseti musí snažit o vyrovnání, jsou to ale domácí, kdo diktuje tempo hry. Mkrtčjan si teď dokázal krásně zpracovat míč na vápně a vystřelit, míč mu však sjel a střela mířila mimo bránu!
     
    88
    Střídající Berisha musel za pomoci faulu zastavit na pravé straně pronikajícího Selezňova. Rozhodčí vyhodnotil Berishův zákrok správně a udělil domácímu záložníkovi žlutou kartu.
     
    89
    Hosté měli jednu z posledních příležitostí ke srovnání skóre! Jakuba si postavil míč ve vzdálenosti zhruba 30 metrů od brány u levé lajny a nacentroval do vápna. Jeho pokus však byl příliš dlouhý a přeletěl hlavy všech hráčů ve vápně.
     
    90+2
    Domácí si své těsné vítězství snaží pohlídat. Poslední příležitost k útoku Krasnodaru má Felipe Santana, který pošle dlouhý míč z vlastní poloviny do vápna Anži, kde jsou téměř všichni hráči Krasnodaru.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou zápas plný nasazení a bojovnosti, ve kterém jsme příliš pohledný fotbal neviděli. Celé utkání rozhodl v 77. minutě nejprve faul brankáře Bělenova, který ve vápně srazil jednoho z hráčů Anži. Za to si vysloužil červenou kartu a zamířil rovnou do sprch, kdežto Machačkala dostala dárek v podobě pokutového kopu. Náhradní brankář Stajila nedokázal čelit střele Boliho, který tak rozhodl o nejtěsnější možné výhře Anži, která tak má stále šanci se zachránit.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 5:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 12:9.
    Trenér Krasnodaru na tiskové konferenci po prohraném zápasu s Anži.

     
    Ode mě je to pro dnešní den vše! Užijte si zbytek nedělního večera a u dalšího textového přenosu zase brzy na shledanou! (00:25:29)

    Jakub Hataš

    Branky: 80. Boli (pen.)

    Karty:   26. Santana (KUK), 84. Zotov (KUK)   77. Bělenov (KUK)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 5:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 12:9.
    Anži Machačkala: D. Jurčenko – Musalov, Lazić, Žirov, Tigijev – Majewski (46. Mkrtčjan), Ebecilio – Moutari (70. B. Berisha), Maximov (C), Chadarcev – Abdulavov (56. Boli).
    Náhradníci: Dženetov, Pomazan – Mkrtčjan, Boli, B. Berisha, Gadžibekov, Jonathan Mensah, Gasanov, Gazimagomedov, Dibirgadžijev.

    FK Kubaň Krasnodar: Bělenov (C) – Apodi, Xandão, Armaš, Zotov – Jakuba, Santana – Georgijevskij (66. Chubulov), Bucur (80. Stajila), Majrovič – Selezňov.
    Náhradníci: Stajila, Ševčenko – Chubulov, Koncedalov, Manolev, Žurachovskij, Bugajev, Kleščenko.

    Rozhodčí: Levnikov – Semenov, Bolchovitin. (vš. Rusko)
    bahis siteleri