Mladá Boleslav – Příbram 3:1 (kon.) | Č. Budějovice – Slavia 1:1 (kon.) | Brno – Karviná 1:5 (kon.)
Dukla Praha – Třinec 4:1 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
3:1 (1:0)
FK Příbram
Neděle 07.08.2016, 11:00 • Městský stadion, Mladá Boleslav • Juniorská liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Pozvánka k utkání

    Příjemné nedělní dopoledne přeji všem fanynkám a fanouškům mládežnického fotbalu. Juniorská liga má na programu 2. kolo, v jehož rámci proběhne konfrontace mezi hráči FC Hradec Králové a Bohemians Praha 1905. Výkop utkání, kterým vás prostřednictvím textové online reportáže bude provázet Lukáš Jasoněk, je na programu v 11 hodin.
     
    Jak to vidí bookmakeři?

    Favoritem utkání je podle sázkových kanceláří mladoboleslavský celek, který v předchozím ročníku Juniorské ligy obsadil čtvrtou pozici. Špatně si ale nevedl ani 1.FK Příbram, který se v minulé sezoně umístil na šesté příčce.
     
    Poslední vzájemná konfrontace

    Obě mužstva se naposledy utkala v květnu letošního roku. Zápas se v rámci 34. kola Juniorské ligy odehrál na hřišti Mladé Boleslavi a ve prospěch domácího celku ho třemi góly rozhodl Jiří Kateřiňák. Za hosty pouze korigoval Roman Květ a po závěrečném hvizdu tak na světelné tabuli svítilo skóre 3:1.
     
    Delegace rozhodčích

    Pojďme si představit rozhodčí nedělního duelu. S píšťalkou v ústech bude po zatravněné ploše pobíhat Vojtěch Severýn, který bude mít k dispozici své dva asistenty Jakuba Šimáčka a Víta Melichara.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Vejmola – Lukeš, Polom, Kühnel, Novotný, Košek, Vodháněl, Dohnalík, Fabián, Albina, Glöckner (K)
    Náhradníci: Truksa – Bojda, Kořínek, Klobása, Kopa, Zabilanský, Frömmel

    1.FK Příbram: Švenger – Makoš, Břížďala, Ježdík (K), Šrain, Růžek, Květ, Bourenane, Hlavatý, Pecháček, Holý
    Náhradníci: Kočí – Pilík, Červeňák, Macek, Dacič

    Rozhodčí: Vojtěch Severýn – Jakub Šimáček, Vít Melichar.
     
    Vojtěch Severýn spolu se svými asistenty právě přivádí hlavní aktéry na hrací plochu.
     
    Hráči FK Mladá Boleslav nastoupili v bílých dresech a fotbalisté 1.FK Příbram zápas odehrají v dresech černé barvy.
     
    Úvodní výkop provedou domácí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hned na začátku utkání si mladoboleslavští fotbalisté vytvořili slibný útok. Jeden z domácích hráčů po levé stran unikl obraně, ale rychlý zadák ho dostihl. Následovala tak zpětná přihrávka před hranici šestnáctky a po zblokované ráně byl nařízen rohový kop.
     
    2
    Centr od rohového praporku nalezl uvnitř pokutového území zakončujícího hráče, jeho střela však byla velmi nepřesná a Švenger zasahovat nemusel.
     
    5
    Hosté se zmocnili míče a také oni podnikli ofenzivní tažení. Chvíli kombinovali na útočné polovině a pak byli vytlačeni až k rohovému praporku, kde došlo k přihrávce do ofsajdu.
     
    6
    Na opačné straně byl k vidění další rohový kop, kterému se zkonsolidovaná defenziva Příbrami bezpečně ubránila.
     
    8
    Domácí zaútočili na levém křídle, odkud byl do pokutového území vyslán přízemní pas. Na ten si nabíhal jeden z útočících hráčů, jenž po kontaktu se soupeřem upadl. Hlavní arbitr měl ale jasno, o faul se podle něj nejednalo, a proto nechal hru pokračovat.
     
    11
    Zahrozili také hráči hostujícího týmu. Ti do šestnáctky poslali prudký centr a těsně před tím, než stačili zakončit, jim balon na roh ukopl obránce.
     
    12
    Příbramští se pak prezentovali přetaženým centrem, po němž se hracího předmětu zmocnili fotbalisté v bílých dresech.
     
    13
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Mladoboleslavští rozvinuli útok po pravé straně a okamžitě cpali míč do předbrankového prostoru, kde obránce odvrátil centr na roh. Centr z něj se snesl na hlavu naskakujícího ROMANA POLOMA, který rozjásal domácí publikum střelou přímo pod břevno.
    13. - 1:0
     
    16
    Po zisku míče hosté provedli rychlý protiútok, který byl zakončen nepřesnou střelou zpoza pokutového území. Míč po prudké ráně prolétl vysoko nad břevnem, a práci tak budou mít pořadatelé.
     
    18
    Fotbalisté Příbrami se s nepříznivým stavem nehodlají smířit, jsou v držení míče a kombinují na území svých protivníků.
     
    21
    Aktuálně se hra přelévá z jedné strany na druhou a obezřetné tak musejí být defenzivy obou mužstev.
     
    24
    1.FK Příbram zavelel k útoku podél pravé postranní čáry a ofenzivní akce středočeského mužstva byla zastavena pouze za cenu faulu.
     
    25
    Proti centrovanému míči vystoupil obránce a hrací předmět odhlavičkoval mimo riziková místa.
     
    27
    Švengera pořádně protáhla táhlá střela ze střední vzdálenosti a brankář Příbrami musel jít u své pravé tyče k zemi, aby balon vyrazil na roh.
     
    28
    Standardní situaci soupeřova družstva se pozorná defenziva Příbrami ubránila.
     
    30
    Rušno bylo ale také na opačné straně, a to pořádně! Jeden z fotbalistů příbramského týmu byl totiž adresátem precizní přihrávky směřující za obranu a neskóroval jen z toho důvodu, že proti němu včas vyběhl Vejmola. Hra bude navázána rohovým kopem.
     
    31
    Po uvedení míče se nic mimořádného nestalo a spřádat útočné plány teď mohou zase domácí.
     
    33
    Mladé Boleslavi byl odpískán útočný faul.
     
    34
    Hosté se snažili zahrozit prostřednictvím dlouhého nákopu, nicméně balon dolétl až k brankáři Vejmolovi, který jej posléze rozdal svým spoluhráčům v poli.
     
    35
    Přímočará akce příbramských fotbalistů gólem nekončí! Střílející hráč se objevil na pozici penaltového puntíku a v obležení několika strážců jen těsně nedokázal trefit cílené zařízení, když jeho přízemní pokus skončil zhruba půl metru vedle pravé konstrukce brány.
     
    36
    Ofsajd Příbrami.
     
    38
    Mohli jsme vidět další zakončení hostů. Hráče, který se na hranici pokutového území odhodlal ke střele, však zdvojili obránci a jeho pokus tak měl k přesnosti hodně daleko.
     
    40
    Střelecký pokus se zrodil také na druhé straně hřiště. Stalo se tak po přihrávce z levé strany, jenomže rána ze záklonu z nějakých dvaceti metrů dopadla daleko za Švengerovou svatyní.
     
    43
    Příbramští podnikli ofenzivní tažení a z levé strany vnikli do velkého vápna. V jeho rohu pak došlo ke křižné střele, která skončila vedle pravé tyče.
     
    45
    V krátkém časovém sledu se hráčům hostujícího týmu povedlo hned dvakrát zakončit. Střely ale v obou případech dopadly stejně, mířily nad břevno. Aktivita je ale v závěru prvního dějství jednoznačně na straně Příbrami.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas nabídl divákům ofenzivní podívanou. Právě útočnou hrou se obě mužstva prezentovala a ve tvářích hráčů byla vidět odhodlanost a především hladovost po gólech. Podle předpokladů vstoupili lépe do zápasu domácí, kteří se ve 13. minutě ujali vedení. Postupem času ale mladoboleslavský celek začínal polevovat, čehož se hosté snažili maximálně využívat. Svěřenci Jiřího Kotrby si vypracovali několik slibných příležitostí, které ovšem gólem neskončily. Po změně stran tak juniorský tým Mladé Boleslavi bude hájit hubený náskok.
     
    Hlavní aktéři už se pomalu vracejí zpět na hrací plochu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Košek, přichází Klobása.
     
    47
    Za podražení soupeře dostává na začátku druhého dějství žlutou kartu Ježdík (1.FK Příbram).
     
    47
    Ze standardní situace byla vyprodukovaná přímá střela, která zamířila do míst, v nichž se vyskytoval gólman Švenger.
     
    50
    Příbramští poměrně dlouhou dobu kombinovali v bezprostřední blízkosti pokutového území. Snažili se do něj proniknout, ale to jim připravená obrana domácích znemožnila.
     
    53
    Kousek od půlící čáry došlo k nedovolenému zákroku, po němž se míč objeví na kopačkách fotbalistů Mladé Boleslavi.
     
    55
    Děj duelu se v posledních minutách odehrává uprostřed hracího pole, kde dochází k četným urputným soubojům o míč, který poměrně často mění svého majitele.
     
    57
    Po zisku balonu domácí okamžitě provedli dlouhý nákop. Před dotírajícím útočníkem však míč do svých rukavic ukryl Švenger.
     
    59
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Bourenane, přichází Pilík.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Květ (1.FK Příbram).
     
    61
    Útočný výpad domácích zastavil zdviženým praporkem asistent rozhodčího, který odmával ofsajd.
     
    63
    Mladoboleslavské juniorce byl odpískán další ofsajd.
     
    64
    A postavením mimo hru skončilo také útočné tažení hostujícího mužstva.
     
    66
    Po dlouhé době jsme se dočkali nějakého zakončení. Do střelecké pozice se před hranicí velkého vápna dostali hosté, ale neporadili si vůbec dobře. Razantní pokus byl totiž nepřesný, a místo brankáře Vejmoly tak zaměstnal pouze podavače míčů.
     
    68
    Nabídku směřující do předbrankového prostoru odvrátil obránce Mladé Boleslavi na roh a po jeho provedení domácí míč odkopli do bezpečí.
     
    70
    Mladá Boleslav získala možnost rozehrávky přímého volného kopu kousek od levé lajny. Balon byl posazen na hlavu nabíhajícího hráče, který ovšem cílené zařízení minul.
     
    71
    Další střelecký pokus v podání domácích. Ten byl vyprodukován z velmi ostrého úhlu a balon prolétl asi dva metry kolem bližší spojnice brány.
     
    72
    Mladoboleslavský celek byl velmi blízko navýšení svého náskoku! Po ideální přihrávce na pravou stranu šestnáctky totiž před zakončujícím hráčem doslova zívala poloprázdná brána, on ale pouze orazítkoval její boční konstrukci.
     
    73
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Dohnalík, přichází Bojda.
     
    76
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Rozdíl ve skóre je čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem dvoubrankový! Rychlonohý STANISLAV KLOBÁSA obdržel přihrávku za obranu. Zpracoval si míč a poté vypálil na vyběhnuvšího Švengera, který balon sice vyrazil, ale na následnou dorážku stejného hráče už byl krátký.
    76. - 2:0
     
    76
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Ježdík, přichází Macek.
     
    78
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Zdá se, že vítězství mladoboleslavské juniorky je definitivně zpečetěno. Po autovém vhazování totiž DANIEL BOJDA vnikl do pokutového území a jeho překvapivá razantní střela k bližší tyči se ukázala být gólová.
    78. - 3:0
     
    78
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Glöckner, přichází Kořínek.
     
    80
    Příbrami byl odpískán útočný faul.
     
    81
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Kühnel, přichází Frömmel.
     
    82
    Zahrozili také hosté, jejich pokus z ostrého úhlu rozvlnil boční síť.
     
    82
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Pecháček, přichází Červeňák.
     
    84
    Příbram právě vstřelila branku!
    Hosté se dočkali gólu a v závěru zápasu tak ještě zdramatizovali průběh. Tvrdá střela PAVLA PILÍKA z hranice šestnáctky zamířila přesně k pravé tyči a Vejmola byl naprosto bezmocný.
    84. - 3:1
     
    84
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Hlavatý, přichází Dacič.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Macek (1.FK Příbram).
     
    86
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Novotný, přichází Zabilanský.
     
    88
    Mladá Boleslav vstřelila branku, která ale z důvodu porušení pravidla o ofsajdu nemůže být uznána.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Juniorka FK Mladá Boleslav potvrdila roli papírového favorita a před vlastními příznivci v ofenzivně laděném utkání porazila výběr 1.FK Příbram 3:1. (12:53:46)

    Lukáš Jasoněk


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 13. Polom, 76. Klobása, 78. Bojda – 84. Pilík

    Karty:   47. Ježdík (PRI), 60. Květ (PRI), 85. Macek (PRI)


    FK Mladá Boleslav: Vejmola – Lukeš, Polom, Kühnel (81. Frömmel), Novotný (86. Zabilanský), Košek (46. Klobása), Vodháněl, Dohnalík (73. Bojda), Fabián, Albina, Glöckner (K) (78. Kořínek)
    Náhradníci: Truksa – Bojda, Kořínek, Klobása, Kopa, Zabilanský, Frömmel

    FK Příbram: Švenger – Makoš, Břížďala, Ježdík (K) (76. Macek), Šrain, Růžek, Květ, Bourenane (59. Pilík), Hlavatý (84. Dacič), Pecháček (82. Červeňák), Holý
    Náhradníci: Kočí – Pilík, Červeňák, Macek, Dacič

    Rozhodčí: Vojtěch Severýn – Jakub Šimáček, Vít Melichar
    bahis siteleri