Groningen – Feyenoord 0:5 (kon.) | Alkmaar – Heerenveen 2:2 (kon.) | Sparta Rotterdam – Ajax 1:3 (kon.)
Kerkrade – Heracles 1:1 (kon.)
konec
AZ Alkmaar
2:2 (1:1)
SC Heerenveen
Neděle 07.08.2016, 14:30Nizozemská Eredivisie • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to v tomto utkání vše. Přeji krásný zbytek neděle a u dalšího textového přenosu zase brzy na shledanou. (16:32:57)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 18:19.
     
    Je za námi velmi zajímavé utkání 1. kola nejvyšší nizozemské soutěže mezi domácím celkem AZ Alkmaar a hostujícím SC Heerenveen.

    Utkání končí remízou 2:2 a je nutné říci, že spokojenější budou pravděpodobně hosté. Ti hráli od 71. minuty o desíti, kdy se nesmyslně nechal vyloučit střídající Huizing, který na hřišti pobyl pouhých 7 minut. Hráči Alkmaaru ovšem začali hrát příliš profesorky a byli za to potrestáni. Stijn Schaars se trefil nádhernou dělovkou z přímého kopu, kterou srovnal na 2:2. Schaars se o něco podobného pokoušel znovu o pár minut později, ovšem branku minul. V nastavení rozhodl utkání hlavičkou Ron Vlaar, jeho branka však byla pro údajný ofsajd neplatná.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Henk Veerman v závěru zápasu ještě vidí žlutou kartu.
     
    90+3
    Domácí fanoušci jsou nepříčetní a velmi se hněvají na rozhodčího, který Vlaarův gól neuznal pro údajný ofsajd. Heerenveen se už snaží výsledek jen ubránit.
    90+2. Neuznaný gól Rona Vlaara.
     
    90+2
    Alkmaar se prosadil! Ovšem již podruhé v dnešním zápase je gól Alkmaaru neuznán, tentokrát rozhodčí přerušil brankovou radost kapitánu Vlaarovi.
     
    90+1
    Domácí se snaží v nastavení dostat do vápna Heerenveenu pomocí dlouhých nákopů, které však zatím k ničemu nevedou.
     
    90
    Hráči obou týmů se snaží vstřelit ještě jednu branku, překvapivě aktivnější jsou v tomto směru hosté, kteří hrají ovšem pouze v deseti. Domácí Alkmaar je od vyrovnávací branky totálně mimo.
    89. Schaarsova další dělovka, tentokráte mimo!
     
    89
    Schaars byl znovu autorem volného přímého kopu a znovu to málem skončilo brankou! Tentokrát však Schaars minul pravou tyč!
     
    88
    Levi Garcia je dalším mužem, který dnes vidí žlutou kartu. Tu dostal za faul na pronikajícího Schaarse.
     
    87
    Centr z pravé strany poslal do vápna domácí Friday, jeho pokus však končí pouze na hlavě jednoho z hostujících obránců. Domácí mají k dispozici alespoň rohový kop.
    86. Slagveer byl v dobré šanci.
     
    86
    V dobré šanci se ocitl hostující Slagveer, naneštěstí pro Heerenveen byl u něj včas vyběhnutý brankář Alkmaaru Rochet, který jeho šanci zmařil.
     
    85
    Friday nedokázal vrátit míč přesně na kopačku Luckassena, který tak o míč přišel a dal jej k dispozici Heerenveenu. Jeho hráči se však do útoku moc nepouštějí.
     
    84
    Byl to zrovna nový muž na hřišti Cavlan, který se sice dokázal dostat do zajímavé šance, minul však bránu domácího týmu.
     
    83
    Ze hry je stažen Zeneli, na hrací ploše jej nahradil Cavlan.

    Jakub Hataš

    Branky: 33. Henriksen, 52. Weghorst (pen.) – 40. Zeneli, 82. Schaars

    Karty:   43. S. Wuytens (ALK), 88. Garcia (ALK) – 21. Bijker (HEE), 51. van Amersfoort (HEE), 57. van Aken (HEE), 68. Huizing (HEE), 90+4. Veerman (HEE)   71. Huizing (HEE)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 18:19.
    AZ Alkmaar: Rochet – Luckassen, van Eijden, Vlaar (C), Haps – van Overeem, Henriksen, S. Wuytens – Jahanbakhsh, Weghorst (81. Friday), Souza (79. Garcia).
    Náhradníci: Coutinho – M. Johansson, M. Seuntjens, Mühren, Brezančić, Friday, Garcia, Til.

    SC Heerenveen: Mulder – Marzo, St. Juste, van Aken, Bijker – Schaars (C), van Amersfoort, Namli (64. Huizing) – Slagveer, Ghoochanneijhad (76. Veerman), Zeneli (83. Cavlan).
    Náhradníci: Sietsma, van der Steen – van den Boomen, Veerman, Cavlan, Huizing, Amin, Vlap.

    Rozhodčí: Danny Makkelie – Diks, Steegstra. (vš. Nizozemsko)
    thejrc.org