Orenburg – CSKA Moskva 0:1 (kon.) | Perm – Machačkala 2:0 (kon.) | Lok. Moskva – Tomsk 2:2 (kon.)
Rostov – Ural 0:0 (kon.)
konec
FK Amkar Perm
2:0 (1:0)
Anži Machačkala
Neděle 07.08.2016, 15:30 • Stadion Zvezda, Perm. Kapacita: 19,500 diváků. • Ruská Premier Liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany již vše, brzy zase na počtenou! (17:31:47)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 9:15.
     
    Je dobojováno! Anži Machačkala po úvodní bezbrankové remíze s CSKA Moskva podlehla Permu 0:2. Za stavu 1:0 pro domácí Amkar hosté sice sahali po vyrovnání, poté ale fauloval v šestnáctce Žirov a sudí poslal machačkalského zadáka do šaten. Nařízenou penaltu sice Alexandr Bělenov hrdinsky lapil, v deseti už ale byli svěřenci Pavla Vrby prakticky neškodní a Permští v samotném závěru díky gólu Zajceva pojistili své vítězství.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Domácí neohroženě kombinují na útočné polovině a svěřence Pavla Vrby ani nepouštějí k míči, zdá se, že je definitivně rozhodnuto.
     
    90+1
    A znovu Idowu! Domácí krajní zadák se zkraje tříminutového prodloužení po pravém křídle prokousal až do šestnáctky, z nulového úhlu ale proti Bělenovovi neměl nárok.
     
    90
    Hosté už to po druhém inkasovaném gólu zabalili. Brian Idowu se dostal k další střele zpoza hranice šestnáctky a Bělenov si tentokrát hluboce oddechl, protože míč proletěl těsně vedle!
     
    89
    Nikolaj Zajcev si při gólové oslavě sundal dres, a tak pochopitelně přišel trest v podobě žluté karty.
     
    88
    Amkar Perm právě vstřelil branku!
    No a už je definitivně rozhodnuto, v tuto chvíli si Amkar vzít tříbodový zisk nenechá! Pavel Vrba se tak ani ve druhém soutěžním utkání na lavičce Anži výhry nedočká. Brian Idowu si na střelu netroufl a místo toho zvolil přihrávku na Gola, jenž posléze našel v předbrankovém prostoru trestuhodně neobsazeného NIKOLAJE ZAJCEVA a domácí zadák efektní patičkou usměrnil míč do sítě!
     
    87
    Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Pavel Komolov, přichází Alichan Šavajev.
     
    85
    Georgij Tigijev čistým zákrokem odzbrojil na hranici šestnáctky Idowua, posléze ale neměl komu přihrát, a tak mohou domácí pokračovat v akci.
     
    84
    Permští fotbalisté si vyměňují balon na polovině hřiště a nikam se neženou, svěřenci kouče Gadžijeva jsou každou minutou blíže a blíže tříbodovému zisku.
     
    83
    Po Ebeciliově laciné ztrátě míče na polovině hřiště se navíc hráči v červených dresech vydali do další protiakce, tentokrát se ale do zakončení neprokousali.
     
    82
    Bělenov nyní nic nevymýšlel a přednapadajícím Jovičićem pro jistotu zakopl balon do bezpečí, což hráčům Amkaru samozřejmě bohatě stačí.
     
    81
    Zatímco Alexandr Selichov se nudí, jeho jmenovec Bělenov si na nedostatek práce stěžovat nemůže. Nyní pozornost hostujícího brankáře otestoval střelou ze střední vzdálenosti Georgij Džikija, strážce svatyně Anži se ale nenechal nachytat v nedbalkách.
     
    80
    Střídající Magomed Musalov vydržel s čistým štítem jedinou minutu. Machačkalský zadák prakticky ihned po svém příchodu na hřiště zbytečně fauloval na polovině hřiště a dostal žlutou kartu.
     
    79
    Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Anton Šynder, přichází Branko Jovičić.
     
    79
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Ali Gadžibekov, přichází Magomed Musalov.
     
    77
    Permským stadionem obíhá mexická vlna, domácí příznivci už čtvrthodinku před koncem věří v tříbodový zisk svého týmu. Nutno říct, že na brzké vyrovnání Anži to rozhodně nevypadá...
     
    76
    Hra je v posledních minutách hodně rozkouskovaná, což vyhovuje spíše fotbalistům Amkaru. Hráči ve žlutých dresech se stále ne a ne dostat k nějaké kloudné šanci.
     
    74
    Roland Gigolajev se po levém křídle vydal do nezkonsolidované hostující obrany, míč mu ale v rozhodující moment ujel do zámezí, a Alexandr Bělenov si tak mohl oddechnout.
     
    73
    Balanovičův nepovedený nákop na Šyndera skončil v autu, Machačkalští tak budou mít k dispozici vhazování z hloubi vlastní poloviny.
     
    72
    V deseti hrající fotbalisté Anži sice mají jasnou územní převahu, svěřencům Pavla Vrby se ale stále nedaří vytvořit si nějakou šanci. Alexandr Selichov se ve své brance po změně stran musí pořádně nudit.
     
    70
    Darko Lazić nedovoleně zajel do Zaneva. Hostující zadák by si měl dávat větší pozor, už jednu žlutou kartu totiž na svém kontě má. Kdyby měla hrát Machačkala bez dvou vyloučených obránců, asi by bylo definitivně rozhodnuto.
     
    69
    Právě Gigolajev se nyní pokusil najít do předbrankového prostoru si sbíhajícího Šyndera, jeho pas byl ale nepřesný, a tak bude následovat pouze další odkop od svatyně Anži.
     
    68
    Permští fotbalisté jsou navzdory neproměněné penaltě na koni. K hlavičce ze skvělé pozice se po centru z levé strany prokousal Roland Gigolajev, který ale nezamířil mezi tři tyče!
    65. Bělenov chytil penaltu Fegora Ogudeho!
     
    65
    Alexandr Bělenov je hrdinou Machačkaly! Zkušený gólman Ogudeho penaltu chytil a poradil si i s následnou dorážkou Komolova, naděje Anži tak stále žije!
    64. Červená karta po 2. žluté pro Žirova a penalta pro Amkar.
     
    64
    Anži navíc bude dohrávat v deseti, Alexandr Žirov totiž stáhl soupeře na zem ve vlastním pokutovém území a po druhé žluté kartě jde předčasně do sprch!
     
    63
    Penalta pro Amkar!
     
    62
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Svjatoslav Georgijevskij, přichází Yannick Boli.
     
    60
    Hodina hry je za námi a hráči ve žlutých dresech v posledních minutách pookřáli, fotbalisté Machačkaly se ale ne a ne dostat do nějaké střelecké příležitosti.
     
    59
    Chuma Anene už v zámezí skutečně zůstane, na jeho místo nastupuje Sjarhej Balanovič.
     
    59
    Ta se o něco protáhne, poněvadž hra je kvůli ošetřování Aneneho přerušena. Zdá se, že střelec dosud jediného gólu utkání už nebude schopen pokračovat ve hře.
     
    58
    Z následné standardky hostů nic nebezpečného nepramenilo, Žirovův dalekonosný nákop doletěl až do zámezí a následovat bude pouze rozehrávka od domácí branky.
     
    57
    Janusz Gol poté rychlý protiútok Anži zastavil za cenu faulu a za svůj zákrok na Ebecilia navíc vyfasoval žlutou kartu.
     
    55
    Po Majewského ztrátě míče na útočné polovině se domácí vydali do bleskového protiútoku, jenže včas vytáhl čistý obranný zákrok Ali Gadžibekov, který připravil o balon sprintujícího Šyndera.
     
    54
    Po změně stran je to ze strany Anži hodně rozpačité. Hosté nyní ani neudrželi balon na svých kopačkách, jejich kombinace skončila nepovedenou přihrávkou ze strany Svjatoslava Georgijevského.
     
    53
    Právě Majewski posléze založil další protiakci Anži, kterou ale i sám ukončil odevzdáním míče do moci brankáře Selichova.
     
    52
    Ivan Majewski přišel o míč ve středu hřiště a hráči v červených dresech se mohli vydat do ryhclé protiakce, ani oni se ovšem daleko nedostali.
     
    50
    Nyní Ebecilio zbytečně fauloval Komolova, hostující fotbalista může být hodně rád, že se vše obešlo bez karetního napomenutí.
     
    49
    Střídající Lorenzo Ebecilio se povedenou zasekávačkou dostal na osu hřiště, odkud zkusil vypálit, nicméně machačkalský středopolař trefil pouze prvního hráče před sebou.
     
    48
    Chuma Anene se hodně zlobí, balon se ale podle všeho odrazil do zámezí od jeho kopačky. Alexandr Bělenov už si chystá míč k dalšímu odkopu.
     
    47
    Fotbalisté Amkaru se po levé straně vydali kupředu, Pavlu Komolovovi ale ujel míč do zámezí, a tak bude následovat odkop od machačkalské svatyně.
     
    46
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Anvar Gazimagomedov, přichází Lorenzo Ebecilio.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Skutečně tomu tak je, první poločas je za námi. Zatím rozhodně nesledujeme špatné utkání, družina Pavla Vrby ale prohrává 0:1. Fotbalisté Amkaru po půlhodině hry nachytali jinak velmi pozornou obranu Anži a úplně volný Anene se z hranice pokutového území nemýlil. Co přinese druhá půle? Počkejme si na to do 16:33.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    První z nich už se chýlí ke svému závěru a někteří diváci už opouštějí své sedačky, vydávajíc se do front na toalety a občerstvení. V první půli už se s nejvyšší pravděpodobností nic zajímavého nestane.
     
    45
    Nad základní časový rámec prvního poločasu rozhodčí nastavil dvě minuty!
     
    44
    Závěr úvodní pětačtyřicetiminutovky se nese v duchu kombinace hráčů v červených dresech na polovině hřiště, fotbalisté Amkaru už nikam nespěchají.
     
    43
    Pokud chtějí svěřenci Pavla Vrby pomýšlet v tomto utkání na úspěch, rozhodně budou muset po změně stran zařadit na vyšší rychlostní stupeň. Sem-tam si Anži nějakou šanci vytvoří, Permští ale vedou zcela zaslouženě.
     
    42
    Amkar pokračuje v aktivitě. Fegor Ogude se prokousal k hlavičce po dalším centru z pravé strany, jeho pokus ale mířil přímo do náruče připraveného Bělenova.
     
    40
    Fotbalisté Anži se nenápadně prokombinovali až do šestnáctky, tsně před o zakončení se pokoušejícím Budkivským ale Georgij Džikija obětavě poslal balon do zámezí!
     
    39
    S nedovolenými zákroky se doslova roztrhl pytel. Po faulu Aliho Gadžibekova se domácí dostali k exekuci dalšího přímého kopu, ani tento Gigolajevův centr ale svou úlohu nesplnil.
     
    37
    Nyní už se trestat bude, a to rovnou žlutou barvou. Vracející se Darko Lazić zatáhl za záchrannou brzdu a sudí neváhal ani na vteřinku.
     
    36
    Z tribun se ozývá hlasitý pískot, poněvadž Petar Zanev zůstal ležet v bolestech na trávníku a tento zákrok zůstal nepotrestán.
     
    35
    Do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky zbývá už jen něco přes deset minut a Amkar opět přebírá otěže do svých rukou, s dalším centrem Gigolajeva si ovšem obranná linie Anži poradila.
     
    33
    Svěřenci Pavla Vrby se po krátké pauze vydali do ofenzívy a podařilo se jim vybojovat rohový kop, na centr Majeského z pravé strany ale nikdo ve žlutém dresu nedosáhl.
     
    32
    Hlavní arbitr následně svolal týmy ke střídačkám na občerstvovací přestávku, v Permu totiž panuje teplota 30 stupňů Celsia, kterou na Sibiři asi už dlouho nezažili.
    31. Brian IDOWU - 1:0
     
    31
    Amkar Perm právě vstřelil branku!
    Po půlhodině hry se domácí ujímají vedení! Roland Gigolajev našel parádním centrem z levé strany na hranici šestnáctky trestuhodně neobsazeného CHUMU ANENEHO, jenž z voleje poslal míč ke vzdálenější tyči!
     
    30
    Jej, to bylo o fous! Bernard Berisha napoprvé ve skvělé pozici promáchl a ke střele se dostal ještě o chvilku později, jeho skákavý projektil ale proletěl mimo!
     
    29
    Jeho exekuce se ujal Roland Gigolajev, jenž poslal balon přímo do Bělenovovy náruče. Machačkalský gólman teď měl úlohu snadnou.
     
    28
    Permští jsou i nadále aktivnější a po faulu Majewského budou mít navíc k dispozici přímý kop z poměrně zajímavé pozice!
     
    26
    Svěřenci Pavla Vrby si vyměňují míč na polovině hřiště a nikam se neženou, připomínám, že oba dnešní soupeři vstoupili do nové sezóny bezbrankovou plichtou a stejný stav platí i nyní.
     
    25
    Nechybělo mnoho k tomu, aby se permský zadák Georgij Džikija dostal k hlavičce z ideální pozice, míč ale nedokázal vůbec trefit!
     
    24
    Ani následný protiútok Anži za moc nestál, nepřesný centr z kkopačky Svjatoslava Georgijevského totiž skončil až v zámezí a následovat bude pouze odkop od Selichovovy svatyně.
     
    23
    Fotbalisté Amkaru se dostali k exekuci rohového kopu, z něj ale nic zajímavého nevytěžili, hostující defenzíva si bez problémů poradila.
     
    21
    Brian Idowu poslal zajímavý centr do šestnáctky, který hostující defenzíva odvrátila pouze k Januszovi Golovi, ten ale následně zamířil přímo do Bělenovovy náruče.
     
    20
    Ivan Majewski to nemyslel vůbec špatně, jeho kolmici na rozběhnutého Budkivského ale chyběla přesnost a balon se stal snadnou kořistí zadáka Zaneva.
     
    19
    Zadák Georgij Tigijev to zkusil podobným způsobem jako před chvílí Berisha, nicméně jeho pokus postrádal přesnost i razanci, a tak mohl Selichov tentokrát zůstat v klidu.
     
    17
    Domácí se poté vydali do rychlého protiútoku, který Žirov zastavil za cenu žluté karty.
    16. Berishovi se skórovat nepodařilo.
     
    16
    Bernard Berisha si po vzoru Arjena Robbena navedl míč na střed hřiště, odkud vypálil po zemi, ale Alexandr Selichov jeho ránu stačil ukrýt ve své moci!
     
    15
    Oťukávací čtvrthodinka hry je za námi a nyní jsme mohli být svědky největší šance dosavadního průběhu, Anton Šynder ale nenačasoval ideálně svůj náběh a uvízl v ofsajdové pasti.
     
    13
    Brian Idowu poslal zajímavý centr do pokutového území, tam si ale zjednal pořádek zkušený Alexandr Bělenov, bývalý gólman Kubaně Krasnodar bez problémů ukryl balon ve své náruči.
     
    12
    Momentálně sledujeme kombinaci permských fotbalistů na polovině hřiště, domácí tým má v úvodních pasážích utkání jednoznačnou územní převahu.
     
    11
    Zajímavě teď fotbalisté Amkaru sehráli nacvičený signál. Do šestnáctky přiletěl centr adresovaný Fegoru Ogudemu, ten ale hlavičkoval vysoko nad.
     
    10
    Ali Gadžibekov se pokusil dlouhým nákopem najít do šestnáctky si sbíhajícího Berishu, gólman Alexandr Selichov byl ale rychlejší a včas ukryl míč ve své náruči.
     
    9
    Zkušený útočník Anton Šynder byl adresátem dalekonosné přihrávky z levé strany, na hranici pokutového území k němu ale včas přistoupil Lazić a odkopl míč do bezpečí.
     
    8
    Anvar Gazimagomedov neměl na levé straně hřiště dostatečnou rychlost, a tak mu prudký pas sjel do autu. Fotbalisté Amkaru budou mít k dispozici vhazování.
     
    7
    Kapitán Anži Ali Gadžibekov nabídl domácím standardku, po níž se ke střele ze skvělé pozice užuž chystal Georgij Džikija, sudí ale na poslední chvíli odpískali ofsajd!
     
    5
    Alexandr Žirov se stihl včas vrátit a obral o míč Ogudeho, hráči ve žlutých dresech mohou založit další rychlou protiakci.
     
    4
    Před Berishou se otevřelo spoustu volného prostoru, a tak kosovský fotbalista z dobrých dvaceti metrů vypálil, balon ale netrefil podle svých představ a Alexandr Selichov byl bez práce.
     
    3
    S tou ale nenaložili nikterak povedeně a po levé straně se poté mohl vydat do útoku Anton Šynder, který ale ve sprinterském souboji nestačil na hostujícího zadáka Žirova.
     
    2
    Georgij Tigijev dostal pořádně naloženo od napadajícího Gigolajeva, svěřenci Pavla vrby tak budou mít spoustu času na rozehrávku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Amkar Perm: Selichov – Idowu, Zajcev, Džikija, Zanev – Komolov, Ogude, Gol, Gigolajev – Šynder, Anene.
    Náhradníci: Budakov, Chomič – Konde, Miljković, Balanovič, Šavajev, Churcidze, Kosťukov, Jovičić, Salugin, Miščenko.

    Anži Machačkala: Bělenov – Gadžibekov, Lazić, Žirov, Tigijev – Gazimagomedov, Gasanov – Majewski, Georgijevskij, B. Berisha – Budkivskij.
    Náhradníci: D. Jurčenko, Šafinskij – Mkrtčjan, Ebecilio, Musalov, J. Kuzmin, Boli, Bělov, Elmurzajev.
     
    ANŽI MACHAČKALA

    Celek od Kaspického moře se v loňské sezóně jen tak zachránili. V dlouhodobé části sezóny obsadili třináctou příčku, a tak spadli do barážových bojů. V nich ale Machačkala dvakrát porazila Astrachaň, a bez problémů si tak zajistila ligovou příslušnost i pro sezónu 2015/2016. Před ní Anži získalo českého trenéra Pavla Vrbu, který prožil remízovou premiéru na lavičce svého nového zaměstnavatele – Anži stejně jako Amkar plichtilo 0:0, před vlastními diváky se rozešlo smírně s CSKA Moskva.
     
    FK AMKAR PERM

    Fotbalisté z daleké Sibiře se prakticky po celý loňský ročník pohybovali těsně za polovinou tabulky a nakonec došli ke komfortní záchraně z jedenáctého místa. Do nového ročníku vstoupil Perm bezbrankovou remízou s Rubinem Kazaň, tak se nechme překvapit, zdali před vlastními příznivci naváže na nadějný start do sezóny.
     
    Dobré odpoledne všem fotbalovým nadšencům. Srdečně vás vítám u sledování druhého kola nejvyšší ruské soutěže, v němž si to FK Amkar Perm rozdá s Anži Machačkala, týmem vedeným českým trenérem Pavlem Vrbou. Začínáme v 15:30!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vojtěch Balon

    Branky: 31. Anene (Gigolajev), 88. Zajcev (Gol)

    Karty:   57. Gol (AMP), 89. Zajcev (AMP) – 17. Žirov (MCK), 37. Lazić (MCK), 80. Musalov (MCK)   64. Žirov (MCK)

    Neproměněná penalta: 65. Ogude (AMP), brankář Bělenov zneškodnil


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 9:15.
    FK Amkar Perm: Selichov – Idowu, Zajcev, Džikija, Zanev (C) – Komolov (87. Šavajev), Ogude, Gol, Gigolajev – Šynder (79. Jovičić), Anene (59. Balanovič).
    Náhradníci: Budakov, Chomič – Konde, Miljković, Balanovič, Šavajev, Churcidze, Kosťukov, Jovičić, Salugin, Miščenko.

    Anži Machačkala: Bělenov – Gadžibekov (C) (79. Musalov), Lazić, Žirov, Tigijev – Gazimagomedov (46. Ebecilio), Gasanov – Majewski, Georgijevskij (62. Boli), B. Berisha – Budkivskij.
    Náhradníci: D. Jurčenko, Šafinskij – Mkrtčjan, Ebecilio, Musalov, J. Kuzmin, Boli, Bělov, Elmurzajev.
    bahis siteleri