Groningen – Feyenoord 0:5 (kon.) | Alkmaar – Heerenveen 2:2 (kon.) | Sparta Rotterdam – Ajax 1:3 (kon.)
Kerkrade – Heracles 1:1 (kon.)
konec
AZ Alkmaar
2:2 (1:1)
SC Heerenveen
Neděle 07.08.2016, 14:30Nizozemská Eredivisie • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Příjemné nedělní odpoledne všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes máme na programu pokračování prvního kola nizozemské nejvyšší soutěže. Společně se zaměříme na atraktivní utkání, v němž se střetnou domácí AZ Alkmaar a hostující SC Heerenveen. Úvodní výkop je naplánován na 14:30 a zápasem vás provede Jakub Hataš.
     
    AZ Alkmaar

    Domácí celek bude v dnešním utkání bezpochyby favoritem. V loňském ročníku se umístil na 4. příčce, což jej poslalo do 3 předkola Evropské ligy. V něm se hráči Alkmaaru střetli s řeckým celkem PAS Giannina FC, který se jim povedlo vyřadit a nizozemský tým se tak může těšit na souboj o účast ve skupinové fázi EL.

    Přes léto jsme v celku Alkmaaru nezaznamenali mnoho změn, avšak některé i z toho mála mohou být klíčové. Jednoznačně největším oslabením bude odchod Vincenta Janssena, dvaadvacetiletého útočníka a autora loňských sedmadvaceti ligových branek. Janssen odešel za úctyhodnou sumu 20 milionů eur. Naopak Alkmaar může těžit z příchodu Wouta Weghorsta, který loni v dresu Heraclesu vsítil 14 branek.
     
    SC Heerenveen

    Hostující celek za sebou nemá příliš vydařenou sezónu. V lize se Heerenveen dokázal umístit až na 12. pozici, což je pro něj klidný střed tabulky. K pohárovým místům, ale i k místům která znamenají tuhý boj o záchranu, měli hráči hostujícího týmu poměrně daleko. Určitě tak budou nažhaveni na novou sezónu a můžeme se těšit, co nám dnes předvedou.

    I přes nepříliš vydařenou sezónu jsme se v kádru Heerenveenu nedočkali výraznějších změn. Nejzajímavější může být příchod záložníka Schaarse z PSV.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

    Čtvrthodinky před výkopem je vše připraveno.

     
    Úvodní sestavy:

    AZ Alkmaar: Rochet – Luckassen, van Eijden, Vlaar, Haps – van Overeem, Henriksen, S. Wuytens – Jahanbakhsh, Weghorst, Souza.
    Náhradníci: Coutinho – M. Johansson, M. Seuntjens, Mühren, Brezančić, Friday, Garcia, Til.

    SC Heerenveen: Mulder – Marzo, St. Juste, van Aken, Bijker – Schaars, van Amersfoort, Namli – Slagveer, Ghoochanneijhad, Zeneli.
    Náhradníci: Sietsma, van der Steen – van den Boomen, Veerman, Cavlan, Huizing, Amin, Vlap.

    Rozhodčí: Danny Makkelie – Diks, Steegstra. (vš. Nizozemsko).
     
    Oba celky již nastupují na hrací plochu! Domácí hráči nastupují v červených dresech, hostující Heerenveen je v modrobílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozhodčí Makkelie právě zahájil dnešní utkání! Úvodní výkop obstarali hráči Alkmaaru.
     
    1
    První akce Alkmaaru vedla přes pravou stranu přes Luckassena, ten však míč nedokázal dostat až na Henriksena. Domácí však mají k dispozici autové vhazování.
     
    2
    Centr z pravé strany poslal hostující Slagveer, míč z jeho kopačky však nenašel nikoho z hráčů Heerenveenu a jen proletěl velkým vápnem.
     
    3
    Hráči Heerenveenu se snaží kombinovat na vlastní polovině, vysoko napadající Alkmaar jim však jejich rozehrávku velmi komplikuje.
     
    4
    Hráči hostujícího celku se snažili založit akci a projít středem hřiště, díky pozornému van Overeemovi se jim to však nepodařilo. U míče jsou však stále hosté.
     
    5
    Na pravém křídle se dokázal uvolnit Henriksen, jeho přihrávka na Weghorsta však byla příliš pomalá a obrana Heerenveenu jí dokázala bez potíží vystihnout.
     
    6
    Dlouhý centr na pravé křídlo poslal Namli, ten však svým centrem nedokázal najít nikoho v modrobílém dresu a míč končí v zámezí. Vhazují domácí.
     
    7
    Slagveer se na pravém rohu vápna snažil prokousat přes těsně bránícího Vlaara, ten je však dost zkušený na to, aby se nechal snadno obalamutit.
     
    8
    Jahanbakhsh se na pravém křídle uvolnil přes bránícího hráče a poslal střílený centr do vápna Heerenveenu. Tam však byl u míče van Aken a odpálil jej do bezpečí.
     
    9
    Opět o byl Jahanbakhsh, který se snažil uvolnit na pravém křídle. Obránce Bijker jej však za cenu faulu dokázal zastavit, čímž dal Alkmaaru možnost pokračovat v akci po standardní situaci.
     
    10
    Hostující záložník Namli se snažil prorazit si cestu středem hřiště, kde jej však poslal k zemi vracející se Henriksen. Hosté mají k dispozici volný přímý kop ze zhruba třiceti metrů.
     
    11
    Sám Zeneli se odhodlal k zahrání standardní situace, nic víc než centr do náruče brankáře Rocheta však vymyslet nedokázal a tak bude Heerenveen opět bránit.
     
    12
    Hráči hostujícího týmu se snaží uklidnit hru a kombinují pouze na vlastní obranné polovině. Alkmaar je nijak výrazněji nenapadá a čeká, co hosté s míčem vymyslí.
     
    13
    Hosté se dostali k první větší šanci! Na pravé straně se uvolnil Slagveer, jeho dělovku však brankář Rochet zvládl vykrýt!
    13. Slagveer a jeho první šance.
     
    14
    Z následujícího rohu, který zahrával Schaars však hráči Heerenveenu nic nevytěžili. Schaarsův centr byl nepřesný a obrana Alkmaaru tak neměla příliš mnoho práce.
     
    15
    Hostující Schaars byl opět v centru pozornosti. Na hranici vápna si zpracoval přihrávku z pravého křídla, jeho střela ovšem o dobré dva metry minula pravou tyč brány, kterou střeží Rochet.
     
    16
    V úvodu dnešního utkání je Heerenveen překvapivě aktivnějším mužstvem. Alkmaaru se příliš nedaří kombinovat, zato hosté se dopředu dostávají jednoduchou hrou po křídlech.
     
    17
    Hráči Alkmaaru se teď nenechali nachytat a dokázali ubránit hostujícího Zeneliho, který se je snažil rozhodit několika efektivními kličkami.
     
    19
    Velmi dobře se teď domácí obranou dokázal prokousat hostující útočník Ghoochanneijhad! Nejprve dokázal obejít van Eijdena, po něm i kapitána Vlaara. Bohužel pro Heerenveen si v kritické chvíli míč moc předkopl a rychle o něj přišel.
     
    20
    Henriksena vzali do kleští hned dva hráči Heerenveenu, což pro domácího záložníka znamená velkou nepříjemnost. Po zákroku Bijkera leží na zemi s bolestivou grimasou, vypadá to však, že bude v pořádku.
     
    21
    Bijker dostal za svůj tvrdý zákrok žlutou kartu od hlavního sudího Makkelieho.
     
    22
    Na pravé straně hřiště se snažil s míčem projít hostující Schaars, jeho průnik však přerušil rázným zákrokem domácí bek Haps. Navíc získal míč pro Alkmaar, který bude moci založit útočnou akci.
     
    23
    Domácí hráči jsou teď hodně zatažení a kombinují takřka před vlastní vápnem. Hosté je však aktivně napadají a snaží se přinutit hráče Alkmaaru k chybě.
     
    24
    Na levé straně se s míčem prohnal rychlík Haps, díky dobré defenzivní práci Marza se však nedostal ani ke střele z rohu vápna, ani k centru do vápna.
     
    25
    Luckassen našel nádherným pasem do vápna rozběhnutého útočníka domácích Jahanbakhshe, ten však nedokázal míč napálit na bránu.
     
    26
    Opět to byl Jahanbakhsh, který se dokázal uvolnit u pravé lajny. Jeho centr do vápna byl velmi nepříjemný pro hostující obranu, naneštěstí pro domácí však ve vápně nebyl nikdo z hráčů v červených dresech.
     
    27
    Velká šance pro hostující celek! K odraženému míči se dokázal dostat útočník Ghoochanneijhad, který však tváří v tvář domácímu brankáři fatálně selhal!
    27. Ghoochanneijhad a jeho obrovská příležitost!
     
    28
    Dlouhý míč na Henriksena poslal obránce Vlaar, domácí záložník si však v souboji s St. Justem pomohl faulem, což neušlo pozornosti rozhodčího.
     
    30
    I na druhé straně bylo ovšem rušno. Před Mulderovou bránou se k míči dostal záložník Alkmaaru van Overeem, který z hranice penalty prověřil pozornost hostujícího brankáře! Ani dorážející Souza mezi tyče nezamířil.
    30. Šanec Alkmaaru, která však brankou nekončí.
     
    31
    Hráči Alkmaaru se opět snažili dostat do vápna po pravé straně, ani tentokrát však Jahanbakhsh nebyl úspěšný, jelikož jej zastavil Bijker.
     
    32
    Hráči Alkmaaru se nadechují k většímu náporu, nic z něj však zatím nedokáží vytvořit a nedokáží se gólově prosadit.
     
    33
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Jen jsem to dořekl a domácí se dočkali! Dlouhý pas za obranu zpracoval Jahanbakhsh, který jej před prázdnou bránu předložil na MARKUSE HENRIKSENA, který s trochou štěstí otevírá skóre!
    33. Markus HENRIKSEN - 1:0
     
    35
    Hráči Alkmaaru jsou nesmírně povzbuzeni vstřelenou brankou a ženou se do dalších útoků! Po levé straně to zkoušel Souza, jeho průnik však díky jeho chybě končí pouze v zámezí.
     
    36
    Na druhé straně se hnal do šance hostující Zeneli, ten si však opět vylámal zuby na dnes velmi dobrém brankáři Rochetovi.
     
    37
    Hra je na malý moment přerušena, neboť jeden z hráčů Heerenveenu leží na zemi a není schopný pokračovat ve hře. Po zásahu lékařů však bude pravděpodobně v pořádku.
     
    38
    Za Alkmaar se dokázal prosadit Wout Weghorst, rozhodčí Danny Makkelie se však po poradě s pomezním rozhodčím rozhodl Weghorstův gól odvolat!
    38. Weghorstův správně neuznaný gól, kterému předcházela útočníkova hra rukou.
     
    39
    Domácí jsou rozhodnutím arbitra pobouřeni, naopak hráči Heerenveenu vypadají velmi odhodlaní do konce poločasu minimálně vyrovnat stav!
     
    40
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    To jsou věci! ARBER ZENELI si našel míč na levém rohu vápna a nádhernou zatočenou dělovkou k tyči srovnává na 1:1!
    40. Arber ZENELI - 1:1
     
    42
    Hráči obou celků nám v druhé části prvního poločasu předvádí nádherný fotbal! Další útok domácího AZ vedli jeho hráči po levém křídle, dobře bránící Marzo však jejich postup zastavil.
     
    43
    Henriksen na hranici vápna ještě přistrkával míč na Souzu, toho však svým pasem nenašel a Alkmaar tak o míč přišel.
     
    43
    Wyutens je v závěru poločasu potrestán za tvrdý zákrok na hostujícího Zeneliho u levé lajny.
     
    44
    V posledních momentech druhé půle se hráči Alkmaaru snaží tlačit do vápna hostí a přidat ještě jednu branku, pozorně bránící obrana Heerenveenu jim však jejich snahu velmi komplikuje.
     
    45
    Hostující tým se snaží zuby nehty ubránit poločasovou remízu, která by pro ně byla vysvobozením. Alkmaar však má velký a drtivý tlak.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Danny Makkelie ukončil první poločas střetnutí mezi domácím AZ Alkmaar a hostujícím celkem SC Heerenveen.

    V první polovině prvního dějství jsme neměli příležitost sledovat příliš atraktivní fotbal, nicméně ve zbytku poločasu to bylo nahoru dolů! Nejprve jsme viděli velké šance na obou stranách, poté již přišly branky! První udeřili domácí, když dokázal Henriksen doklepnout přihrávku od svého spoluhráče. Poté AZ své vedení navýšil, ale pro Weghorstovu ruku nebyla branka uznána. Vzápětí Alkmaar inkasoval, když se výstavní střelou prosadil hostující Zeneli.

    Co nám přinese druhé dějství, to zjistíme zhruba v 15:35.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas právě začal! Úvodní výkop obstaral Heerenveen, dlouhý nákop na Zeneliho se však neujal díky dobré obraně Alkmaaru.
     
    47
    Do prvního náznaku šance se ve druhé půli dostali hráči Alkmaaru. Domácí van Overeem se hnal za dlouhým míčem do vápna, naneštěstí pro něj byl u míče první brankář Mulder.
     
    48
    Schaars připravil dobrou pozici pro van Amersfoorta, ten se však s míčem zamotal do svých kliček a tak žádným způsobem neohrozil bránu Alkmaaru.
     
    49
    Na hrací ploše zůstal ležet po střetu s útočníkem Weghorstem jeden z hostujících hráčů. Nevypadá to s ním zrovna nejlépe, rozhodčí gestikulací okamžitě přivolává lékaře týmu.
     
    50
    Nakonec vypadá vše dobře. Hostující Namli je již na nohou a hra tak může pokračovat. U míče jsou hráči Alkmaaru.
     
    51
    Tak uvidíme penaltu pro domácí tým! van Amersfoort fauloval ve vápně!
    51. Penaltový zákrok a žlutá karta!
     
    52
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    A je to gól! WOUT WEGHORST si postavil jistě míč a proměňuje penaltu! 2:1 pro domácí Alkmaar!
    52. Wout WEGHORST - 2:1
     
    53
    Tak hráči Heerenveenu musí opět dotahovat! Zkoušejí to hned po rozehrávce po pravém křídle, Schaars si ale neporadil s těsnou obranou soupeře.
     
    54
    Na hrací ploše pro změnu leží hráč domácího Alkmaaru, který dostal loktem od soupeře při jednom ze vzdušných soubojů. Doufejme, že bude brzy na nohou.
     
    55
    Hra již pokračuje. Hráči Heerenveenu však pouze kombinují na vlastní polovině, do útoku se jim i přes nepříznivý stav moc nechce.
     
    56
    Domácí Alkmaar je opět na koni, což je na jeho hře vidět. Efektní a zároveň efektivní kombinaci předvedli Souza s Weghorstem, jejich kombinaci na pravé straně však přerušil skluz St. Justeho.
     
    57
    Je tu další žlutá karta. Tentokrát pro obránce Heerenveenu van Akena, který ostře zastavil na polovině hřiště pronikajícího soupeře.
     
    59
    Hráči Alkmaaru předvedli nádhernou kombinaci na levém křídle, na jejímž konci byl centr Souzy do vápna. Tam však nebyl nikdo v červeném a tak míč pouze proletěl do zámezí.
     
    60
    Hra je teď ve středu hřiště velmi kouskovaná, ani jeden z týmů nedokáže přejít přes obranný val soupeře a kupí mnoho chyb v kombinaci.
     
    61
    Haps se ocitl ve výborné pozici, ale nesmyslně přihrával hůře postavenému spoluhráči! Poté hráči Alkmaaru míč ztratili, tohle nevyřešil Haps zrovna nejlépe.
     
    62
    Domácí Alkmaar se snaží zasadit třetí úder, ale jeho kombinace končí na vápně hostí. V něm jsou hosté zamčení a nepouští domácí do žádné větší šance.
     
    64
    První střídání v dnešním zápase. Ze hry jde Younes Namli, na hrací ploše jej nahradí čerstvý Willem Huizing.
     
    65
    Rozhodčí je opět terčem zájmu hráčů. Jeden z domácích obránců hrál v pádu míč k brankáři Rochetovi, který jej sebral do rukou. Protesty však nejsou nic platné, rozhodčí Makkelie nechává pokračovat ve hře.
     
    66
    Wuytens si postavil míč k volnému přímému kopu, svým pokusem ale velmi přestřelil a bránu Heerenveenu nijak výrazněji neohrozil. Odkopávat bude Mulder.
     
    67
    Hráči Heerenveenu prohrávají o jeden gól, jejich ofenzivní snažení je však naprosto minimální. Opět je k vidění pouze kombinace mezi obránci hostujícího celku.
     
    68
    Nový muž na hřišti Huizing se krátce po svém příchodu na hřiště zapisuje žlutou kartou. Tu dostal za nebezpečný zákrok na jednoho z domácích beků.
    68. Žlutá karta pro hostujícího Huizinga.
     
    69
    Domácí hráči se snaží založit akci na pravém křídle, jejich snahu ale hned v zárodku překazil dobře bránící obránce Marzo!
     
    70
    Hráči Heerenveenu se opět dostali pod tlak Alkmaaru, který však nedokázali domácí přetavit v nic více, než rohový kop. Heerenveen bude mít k dispozici odkop od brány.
     
    71
    Huizing v dnešním zápase končí! Další zbytečný faul na polovině hřiště ocenil rozhodčí další žlutou, která tak znamená Huizingovo vyloučení!
    71. Červená karta po 2. žluté pro Willema Huizinga.
     
    72
    Hostující hráči jsou v tuto chvíli v deseti lidech a musejí dohánět. Na hřišti ale sledujeme pouze domácí Alkmaar, který se snaží vstřelit další branku a rozhodnout.
     
    74
    Domácí Vlaar se snažil rychle založit útočnou akci na pravém křídle, jeho přihrávka však byla na obránce Hapse příliš dlouhá a na hrací ploše jí nestihl.
     
    75
    Henriksen se na levém rohu malého vápna sice dostal ke střele, jeho projektil byl však velmi slabý a tak neměl brankář Mulder vůbec žádné potíže.
     
    76
    Další střídání v řadách Heerenveenu. Ze hry je stažen útočník Raza Ghoochanneijhad, na hrací ploše jej nahradí Henk Veerman.
     
    77
    Na pravé straně vápna se s míčem krásně prosmýkl útočník Alkmaaru Weghorst, bohužel pro domácí jej nedokázal udržet na hrací ploše a tak bude brankář hostí pouze vykopávat od brány.
     
    78
    Dlouhý nákop na Slagveera končí pouze útočníkovým špatným zpracováním, kterým dává míč k dispozici opět domácímu celku.
     
    79
    Dabney Souza jde ze hry, na hrací ploše jej nahradí Levi Garcia. To je první střídání domácího celku, které přichystal lodivod Alkmaaru van den Brom.
     
    80
    Dlouhý výkop brankáře Rocheta doputoval pouze na hlavu jednoho z bránících obránců Heerenveenu. Hráči Alkmaaru jsou však stále u míče.
     
    81
    Vydařenou premiéru v lize má za sebou Weghorst, který pro dnešek dohrál. Na hřišti jej nahradí Fred Friday.
     
    81
    Heerenveen bude mít k dispozici dobrou střeleckou příležitost z volného přímého kopu, který mohou hosté zahrávat zhruba pět metrů za vápnem.
     
    82
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Tak to byla nádherná dělovka! STIJN SCHAARS se postavil k volnému přímému kopu a vymetl pravý roh Rochetovi brány! Máme srovnáno, stav je 2:2!
    82. Stijn SCHAARS - 2:2
     
    83
    Ze hry je stažen Zeneli, na hrací ploše jej nahradil Cavlan.
     
    84
    Byl to zrovna nový muž na hřišti Cavlan, který se sice dokázal dostat do zajímavé šance, minul však bránu domácího týmu.
     
    85
    Friday nedokázal vrátit míč přesně na kopačku Luckassena, který tak o míč přišel a dal jej k dispozici Heerenveenu. Jeho hráči se však do útoku moc nepouštějí.
     
    86
    V dobré šanci se ocitl hostující Slagveer, naneštěstí pro Heerenveen byl u něj včas vyběhnutý brankář Alkmaaru Rochet, který jeho šanci zmařil.
    86. Slagveer byl v dobré šanci.
     
    87
    Centr z pravé strany poslal do vápna domácí Friday, jeho pokus však končí pouze na hlavě jednoho z hostujících obránců. Domácí mají k dispozici alespoň rohový kop.
     
    88
    Levi Garcia je dalším mužem, který dnes vidí žlutou kartu. Tu dostal za faul na pronikajícího Schaarse.
     
    89
    Schaars byl znovu autorem volného přímého kopu a znovu to málem skončilo brankou! Tentokrát však Schaars minul pravou tyč!
    89. Schaarsova další dělovka, tentokráte mimo!
     
    90
    Hráči obou týmů se snaží vstřelit ještě jednu branku, překvapivě aktivnější jsou v tomto směru hosté, kteří hrají ovšem pouze v deseti. Domácí Alkmaar je od vyrovnávací branky totálně mimo.
     
    90+1
    Domácí se snaží v nastavení dostat do vápna Heerenveenu pomocí dlouhých nákopů, které však zatím k ničemu nevedou.
     
    90+2
    Alkmaar se prosadil! Ovšem již podruhé v dnešním zápase je gól Alkmaaru neuznán, tentokrát rozhodčí přerušil brankovou radost kapitánu Vlaarovi.
    90+2. Neuznaný gól Rona Vlaara.
     
    90+3
    Domácí fanoušci jsou nepříčetní a velmi se hněvají na rozhodčího, který Vlaarův gól neuznal pro údajný ofsajd. Heerenveen se už snaží výsledek jen ubránit.
     
    90+4
    Henk Veerman v závěru zápasu ještě vidí žlutou kartu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je za námi velmi zajímavé utkání 1. kola nejvyšší nizozemské soutěže mezi domácím celkem AZ Alkmaar a hostujícím SC Heerenveen.

    Utkání končí remízou 2:2 a je nutné říci, že spokojenější budou pravděpodobně hosté. Ti hráli od 71. minuty o desíti, kdy se nesmyslně nechal vyloučit střídající Huizing, který na hřišti pobyl pouhých 7 minut. Hráči Alkmaaru ovšem začali hrát příliš profesorky a byli za to potrestáni. Stijn Schaars se trefil nádhernou dělovkou z přímého kopu, kterou srovnal na 2:2. Schaars se o něco podobného pokoušel znovu o pár minut později, ovšem branku minul. V nastavení rozhodl utkání hlavičkou Ron Vlaar, jeho branka však byla pro údajný ofsajd neplatná.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 18:19.
     
    Z mé strany je to v tomto utkání vše. Přeji krásný zbytek neděle a u dalšího textového přenosu zase brzy na shledanou. (16:32:57)

    Jakub Hataš

    Branky: 33. Henriksen, 52. Weghorst (pen.) – 40. Zeneli, 82. Schaars

    Karty:   43. S. Wuytens (ALK), 88. Garcia (ALK) – 21. Bijker (HEE), 51. van Amersfoort (HEE), 57. van Aken (HEE), 68. Huizing (HEE), 90+4. Veerman (HEE)   71. Huizing (HEE)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 18:19.
    AZ Alkmaar: Rochet – Luckassen, van Eijden, Vlaar (C), Haps – van Overeem, Henriksen, S. Wuytens – Jahanbakhsh, Weghorst (81. Friday), Souza (79. Garcia).
    Náhradníci: Coutinho – M. Johansson, M. Seuntjens, Mühren, Brezančić, Friday, Garcia, Til.

    SC Heerenveen: Mulder – Marzo, St. Juste, van Aken, Bijker – Schaars (C), van Amersfoort, Namli (64. Huizing) – Slagveer, Ghoochanneijhad (76. Veerman), Zeneli (83. Cavlan).
    Náhradníci: Sietsma, van der Steen – van den Boomen, Veerman, Cavlan, Huizing, Amin, Vlap.

    Rozhodčí: Danny Makkelie – Diks, Steegstra. (vš. Nizozemsko)
    bahis siteleri