Jednotlivci - dopolední kvalifikace (muži) (kon.) | Jednotlivci - dopolední kvalifikace (ženy) (kon.)
Jednotlivci - odpolední kvalifikace (muži) (kon.) | Jednotlivci - odpolední kvalifikace (ženy) (kon.)
konec
Jednotlivci - odpolední kvalifikace (ženy)

Úterý 09.08.2016, 20:26Olympijské hry - Lukostřelba
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:26.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky olympijského sportu! Hry v brazilském Riu jsou již v plném proudu, dnes večer pokračuje kvalifikace ženské části lukostřelby. Střílet by se mělo začít zhruba ve 20:26.
     
    Základní informace

    Střílí se ze vzdálenosti 70 metrů na terč, který nabízí celkem 10 hodnot (bodově od 1 do 10). Zasáhnutí šípu nejblíže středu je ohodnoceno samozřejmě nejlépe (10 bodů). V úplném středu se nachází ještě 11. kruh, který má hodnotu rovněž 10 bodů, ale jeho zasáhnutí rozhoduje pak při shodném počtu bodů.
     
    Celkem by jsme dnes večer měli sledovat šest duelů – čtyři v rámci druhého kola, dva z kola třetího. Ženská část se samozřejmě bude střídat s mužskou části, která nabídne rovněž šest soubojů. Předpokládaný časový harmonogram kvalifikace žen vypadá následovně:

    20:26 (2. kolo) Ksenia Perovová (RUS) – Natalia Sanchezová (COL)
    20:39 (2. kolo) Zahra Nematiová (IRI) – Inna Stěpanovová (RUS)
    21:05 (3.kolo) vítězky proti sobě

    21:44 (2. kolo) Tujana Dašidoržievová (RUS) – Karma Karmaová (BHU)
    21:57 (2. kolo) Olga Senjuková (AZE) – Hui Cao (CHN)
    22:23 (3. kolo) vítězky proti sobě
     
    Bodová pravidla:

    Duely se hrají na 5 setů, za vítězství v setu jsou dva body, za remízu si připisují obě střelkyně po jednom bodu. V každém setu má každá žena k dispozici tři šípy.
     
    Do lukostřelecké arény přicházejí první dvě soupeřky – Ksenia Perovová z Ruska a Natalia Sanchezová z Kolumbie.
     
    Utkání začalo.
     
    V prvním setu vítězí Ruska s bilancí 9-9-8, dohromady tedy 26 bodů. Sanchezová zaznamenala o bod méně.
     
    Kolumbijka ale parádním výkonem získává druhý set, Sanchezová nasbírala 29 bodů! Ruska už neměla poslední ranou šanci ani srovnat, trefila jen 25 bodů.
     
    Sanchezová zaváhala při první ráně třetího setu, nakonec stihla vypálit v poslední vteřině časového limitu, trefila ale jen jediný bod. Perovová si tak v klidu pohlídala výhru, třetí sadu bere v poměru 28:19 a ujímá se vedení 4:2!
     
    Natalia Sanchezová se dostala zpátky do formy a už to vypadalo, že čtvrtý set získá ona. Ruska si ale nechala přeměřit jeden pokus a nakonec je z toho remíza 27:27. Perovová tak před závěrečným setem vede 5:3.
     
    Pátý set přinesl celkem šest tref za osm bodů, po další remíze se tak z postupu do dalšího kola raduje Ksenia Perovová, která vítězí v poměru 6:4!
     
    Zápas skončil.
     
    Ksenia Perovová (RUS) – Natalia Sanchezová (COL) 6:4
    (26:25, 25:29, 28:19, 27:27, 24:24)
     
    Na scénu přichází druhá dvojice dnešního programu žen – Inna Stěpanovová z Ruska a Íránka Zahra Nematiová, která bude střílet z invalidního vozíku.
     
    Souboj začal.
     
    První set ovládla jasně Stěpanovová se ziskem 28 bodů. Íránka sice začala desítkou, třetím pokusem ale trefila jen tři body.
     
    Zahra Nematiová se nenechala zaváháním rozhodit a druhou sadu získává po výsledku 28:27 ona. Po dvou setech je tak srovnáno na 2:2.
     
    Inna Stěpanovová předvedla perfektní dvě rány, tou třetí trefila sice jen osm bodů, i tak ale získává třetí set v poměru 28:26 a ujímá se vedení 4:2.
     
    Ruska postupuje do druhého kola! Třemi devítkami ve čtvrtém setu zaznamenává celkem 27 bodů, což je o jeden více než Íránka a vítězí 6:2!
     
    Utkání skončilo.
     
    Zahra Nematiová (IRI) – Inna Stěpanovová (RUS) 2:6
    (21:28, 28:27, 26:28, 26:27)
     
    Nyní následuje jedno utkání 2. kola mužů, k ženské fázi turnaje se dostaneme opět ve 21:05, kdy se proti sobě utkají vítězky předešlých zápasů – Rusky Perovová a Stěpanovová.
     
    Rusky nastupují do lukostřelecké arény, utkání 2. kola začne za malou chvilku.
     
    Zápas začal.
     
    První set získává ve svůj prospěch Inna Stěpanovová, která s bilancí 9-9-8 nastřílela o jeden bod více než Perovová.
     
    Ksenia Perovová zaznamenává tři devítky a před poslední střelou soupeřky už bylo jasné, že po druhém setu bude skóre srovnané na 2:2.
     
    Inna Stěpanovová zapisuje tři desítky, na úchvatnou bilanci neměla Perovová s 24 body nárok!
     
    Čtvrtý set přinesl úchvatný souboj, kdy obě lukostřelkyně zaznamenaly parádních 29 bodů. Po remíze si tak připisují obě po bodu a při vedení Stěpanovové 5:3 bude následovat pátý set.
     
    Inna Stěpanovová postupuje do osmifinále! Pátý set urvala ve svůj prospěch v poměru 27:26 a celkově tak vítězí 7:3 na sety!
     
    Utkání skončilo.
     
    Ksenia Perovová (RUS) – Inna Stěpanovová (RUS) 3:7
    (25:26, 27:26, 24:30, 29:29, 26:27)
     
    Máme za sebou první polovinu dnešního večerního programu. Jako první se do osmifinále probojovala Inna Stěpanovová. Nyní přichází na řadu dva zápasy mužské části, ženy se o slovo přihlásí znovu v 21:44.
     
    Do arény právě přichází další dvě soupeřky – další Ruska Tujana Dašidoržievová se utká s bhútankou Karmou Karmaovou.
     
    Duel začal.
     
    První set končí nakonec remízou 26:26! Karmaová musela k plichtě trefit poslední ranou střed, to se jí také povedlo.
     
    V druhém setu Bhútanka zkolabovala a jednou střelou trefila dokonce jen pět bodů. Dašidoržievová tak v klidu získává druhý set v poměru 28:22.
     
    Třetí set přináší další remízu, obě lukostřelkyně nastřílely shodný součet 26 bodů. Ruska tak po třech sadách vede 4:2.
     
    I ve čtvrtém setu je k vidění remíza, tentokrát v poměru 27:27. Karmaová se ještě udržela v soutěží dvěma trefenými desítkami v řadě! Před pátým setem vede Ruska 5:3.
     
    Je rozhodnuto, do dalšího kola postupuje ruská reprezentantka Tujana Dašidoržievová, která pátý set ovládla jednoznačně 28:21 a celkově tedy vítězí 7:3 na sety!
     
    Utkání skončilo.
     
    Tujana Dašidoržievová (RUS) – Karma Karmaová (BHU) 7:3
    (26:26, 28:22, 26:26, 27:27, 28:21)
     
    Na scénu přichází další dvojice – Olga Senjuková z Ázerbájdžánu a Hui Cao z Číny. Vítězka tohoto souboje se následně utká s Dašidoržievovou.
     
    Zápas začal.
     
    Číňanka vstoupila do zápasu exkluzivně a parádním ziskem 28 bodů (9-10-9) získává první set ve svůj prospěch.
     
    Ázerbajdžánka by měla více zabrat, pokud snad pomýšlí na postup do další fáze. Jen chybou Hui Cao při poslední střele, kterou trefila jen sedm bodů, končí druhá sada remízou 25:25.
     
    Olga Senjuková není ve své kůži, druhým šípem trefila jen pět bodů. Chybovala ale i Číňanka, po přezkoumání jednoho šípu ale nakonec právě Cao získává třetí set v poměru 24:23 a ujímá se tak vedení 5:1 na sety.
     
    Je konec! Hui Cao postupuje do dalšího kola po jednoznačné výhře 7:1 na sety! Ve čtvrté sadě Číňanka vítězí 27:26 a ve druhém kole se tak postaví Rusce Dašidoržievové!
     
    Utkání je u konce.
     
    Olga Senjuková (AZE) – Hui Cao (CHN) 1:7
    (23:28, 25:25, 23:24, 26:27)
     
    Jsou za námi další dva zápasy prvního kola, ze kterých si postup zajistili Dašidoržievová a Cao. Nyní následuje další utkání mužů, po kterém začne úplně poslední utkání celého dnešního programu. Předpokládaný začátek je stanoven na 22:23.
     
    Ruska a Číňanka vstupují na střelnici, závěrečné utkání dnešního programu za malou chvilku začne.
     
    Duel právě začal.
     
    Zápas začal parádním prvním setem, který končí vysokou remízou 28:28.
     
    Druhý set získává ve svůj prospěch Číňanka, která nastřílela úžasných 29 bodů (10-9-10)! Ruska zvládla jen 25 bodů a bude tak muset dotahovat skóre.
     
    Ruska zabojovala a ziskem 28 bodů získává třetí sadu ve svůj prospěch, Hui Cao nastřílela o bod méně. Po třech setech je tak srovnáno 3:3.
     
    Čtvrtý set byl jasně v režii čínské lukostřelkyně, která nasčítala slušných 27 bodů a výrazně se tak přiblížila postupu do osmifinále. Po čtyřech setech vede Cao 5:3.
     
    Pátá sada nabídla úžasný souboj, který skončil remízou 29:29! Číňanka kopírovala všechny střely své soupeřky a nakonec se tedy probojovala do osmifinále po vítězství 6:4 na sety!
     
    Utkání skončilo.
     
    Tujana Dašidoržievová (RUS) – Hui Cao (CHN) 4:6
    (28:28, 25:29, 28:27, 25:27, 29:29)
     
    Dnešní lukostřelecký program je u konce! Do dalších bojů se v rámci ženského pavouka probojovaly Inna Stěpanovová z Ruska a Hui Cao z Číny. Další zápasy jsou na programu také zítra.
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, přeji vám krásný zbytek olympijské noci a u dalších online přenosů se s vámi loučím napočtenou! (22:42:22)

    Adam Lacek

    Program zápasů:
    1. kolo:
    Ksenia Perovová (RUS) – Natalia Sanchezová (COL) 6:4
    Zahra Nematiová (IRI) – Inna Stěpanovová (RUS) 2:6
    Tujana Dašidoržievová (RUS) – Karma Karmaová (BHU) 7:3
    Olga Senjuková (AZE) – Hui Cao (CHN) 1:7

    2. kolo:
    Ksenia Perovová (RUS) - Inna Stěpanovová (RUS) 3:7
    Tujana Dašidoržievová (RUS) - Hui Cao (CHN) 4:6
    bahis siteleri