Nový Zéland - Brazílie 9:0 (kon.) | Velká Británie - Austrálie 1:2 (kon.)
Nizozemsko - Indie 2:1 (kon.) | Irsko - Kanada 4:2 (kon.)
Argentina - Německo 4:4 (kon.) | Španělsko - Belgie 1:3 (kon.)
konec
Velká Británie - Austrálie

1:2

(0:0, 0:0, 0:0)

Čtvrtek 11.08.2016, 01:30 • Olympic Hockey Centre, Rio de Janeiro • Olympijské hry - Pozemní hokej (muži) • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný den! (02:58:39)
     
    Je dobojováno! Austrálie nakonec po velkém boji poráží Velkou Británii 22:1 a získává důležité body! Dlouho se hrálo bez branek, Australané byli lepší, ale Brity držel fantastický Pinner. Střeleckou smůlu prolomil až Aran Zelawski, jehož zásah napodobil o pět minut později Jacob Whetton! Velké Británii se povedlo už jen snížit, když se z trestného rohu prosadil Ashley Jackson!
     
    60:00
    Zápas je u konce!
     
    59:02
    Mohlo být vyrovnáno! Před brankou Austrálie lítal jeden míček za druhým! Střelecký pokus z levé strany už dokonce našel cestu za Charterova záda, ale jeden z obránců vykopl míček z brankové čáry!
     
    58:13
    Britům rázem narostla křídla a jejich rychlé přihrávky najednou dělají Australanům velké problémy. Velká Británie uzamkla svého soupeře před brankou.
     
    57:45
    Gól Velká Británie!
    Britové zahrávali další trestný roh! Přihrávku si našel ASHLEY JACKSON, který neváhal a trefil prostor mezi nohou obránce a levou tyčí! Naděje ostrovanů stále žije!
     
    57:06
    Na druhé straně se u postranní čáry zbavil obránce Whetton a namířil si to sám na Pinnera! Australský hráč postupoval na brankáře z ostrého úhlu a střelou pod víko nechal Pinnera vyniknout!
     
    56:12
    Přeci jen ale ještě žije naděje pro Velkou Británii. Britové rozehrávali v blízkosti australské branky. Hoare vypálil zpoza oblouku, ale trefil jen stojícího obránce.
     
    55:13
    Australanům nestačí ani dvě vstřelené branky. Vedoucí celek se nadále drží na polovině svého ostrovního soupeře a obrana Velké Británie si ani na chvíli nemůže oddechnout.
     
    54:18
    Gól Austrálie!
    Australané nejspíše definitivně stvrzují dnešní vítězství! Britové zpackali přihrávku na polovině soupeře a Austrálie vyrazila do rychlého brejku. První střelu sice brankář Pinner vyrazil, ale na dorážku JACOBA WHETTONA už dosáhnout nemohl!
     
    53:35
    Australané už chtějí dohrát zápas bez větších problémů a sami se raději koncentrují na útočení. Přehnané vyčkávání by se jim totiž mohlo stát osudným.
     
    52:10
    Jackson zadovkou naservíroval míček před branku Austrálie, kde se o něj strhla obrovská mela. Australané zaklekli před brankovou čárou a nepustili Brity k zakončení! Velká škoda pro ostrovní tým!
     
    51:02
    Turner vystihl nepřesnou rozehrávku britské obrany a rázem se hnal na brankáře Pinnera. Australský útočník však dlouho váhal se zakončením a vracející se obránce jej zastavil.
     
    50:01
    Gohdes zkoušel štěstí z velké dálky. Jeho rána sice obletěla hned dva obránce, ale paradoxně se zastavila na hokejce jednoho z hráčů Austrálie.
     
    49:23
    Gól Austrálie!
    Australané se konečně dočkali vedoucí branky! Po dlouhé kombinaci se míček zjevil před brankou, Beale se otočil kolem svého strážce a naservíroval míček na hůl ARANA ZALEWSKÉHO, který trefil odkrytou klec!
     
    48:06
    Australané se znovu zlobí na jednoho z rozhodčích. Ten totiž vytáhl hru ven z předbrankového prostoru kvůli nedovolenému zákroku.
     
    47:07
    Další šance Austrálie na strhnutí vedení! Zalewski se z pravé strany prokličkoval před Pinnera, ale z brankové čáry už nedopravil míč před prázdnou branku, kde byl osamocený spoluhráč!
     
    46:12
    Na druhé straně podklouzl při zpracování míčku Condon. Tohle je velká škoda pro Velkou Británii. Condonovi se totiž nabízeli hned dva volní spoluhráči.
     
    45:16
    Gohdes si to okamžitě po rozehrávce namířil vpřed. Australan prošel kolem dvojice obránců, ale k zakončení se nedostal. Obětavá obrana včas zasáhla.

    Tomáš Kubečka

    Grochal, Wright, Montes de Oca, Nel
    Sestavy
    Velká Británie:
    Pinner – Ames, Jackson, Martin, Hoare, Ward, Middleton (C), Condon, Lewers, Catlin, Fox Náhradníci: Weir, Mantell, Gleghorne, Dixon, Sloan

    Austrálie
    Charter – Dwyer, Turner, Ciriello, Dawson, Knowles (C), Whetton, Gohdes, Zalewski, Swann, Beale Náhradníci: Orchard, Ockenden, Govers, Deavin, Kavanagh
    bahis siteleri