Itálie – Kazachstán 2:3 (kon.) | Polsko – Dánsko 2:5 (kon.) | Japonsko – Rakousko 0:3 (kon.)
Norsko – Francie 2:1 (kon.) | Bělorusko – Slovinsko 2:3 (1:2 po s.n.) | Lotyšsko – Německo 2:3 (kon.)
konec
Japonsko
0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Rakousko
Neděle 04.09.2016, 13:00 • Arena Riga, Riga, Lotyšsko (kapacita: 10 300 diváků) • Kvalifikace mužů na OH • Skupina E
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:33 Thomas RAFFL - 0:3
     
    58:33
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Chvíli to fanouškům trvalo, ale nakonec zaregistrovali, že zničehonic přišla třetí branka Rakouska. Za bránou se totiž ke kotouči dostal THOMAS RAFFL, jenž se téměř neatakován vymotal vedle Fukufudžiho a toho se štěstím překonal slabší střelou. Asistence: Mario Fischer
     
    56:05
    Hiroki Ueno dostal prostor na levé straně, sjel si blíže k bráně a ranou na vzdálenější tyč vystrašil Davida Kickerta. ten opět zasahuje.
     
    54:42
    Další nebezpečná střela Japonců. Navíc došlo k dorážce, která se chvíli toulala brankovištěm. Až poté Kickcert našel puk a vypíchl ho mimo dosah soupeře.
     
    48:24
    Japonci se okamžitě pokusili o snížení na rozdíl jediné branky, ale Kickert dokázal zlikvidovat nebezpečné zakončení z blízkosti brankoviště!
    47:27 Andreas KRISTLER - 0:2
     
    47:27
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Druhá přesilová hra Rakušanů a je z toho druhá branka! Po několika přihrávkách se ke střele konečně odhodlal ANDREAS KRISTLER, který svižnou ranou zpoza soupeře překonal výborně chytajícího brankáře Japonska. Asistence: Martin Schumnig
     
    45:43
    Pro změnu přichází přesilová hra Rakouska. Hundertpfund se snažil uvolni v rohu kluziště, Kejgo Minošima (JPN) si ho přidržel a míří za katr.
     
    45:12
    Naopak mohl udeřit Herburger, který se hned po návratu na led dostal do šance. Bez rychlosti byl donucen jen ke střele, kterou Fukufudži dokázal zastavit.
     
    43:06
    Navíc si Japonsko zahraje přesilovou hru. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Raphael Herburger (AUT).
     
    31:42
    Brian Lebler (AUT) se sice diví, ale i přesto jde na trestnou lavici. Rakušan se provinil hákováním.
    27:46 Bekhend Michaela Raffla
     
    27:46
    Fukufudži skvěle zneškodnil šanci Michaela Raffla, který bekhendem zakončoval z blízkosti brankoviště! Posléze Japonec zlikvidoval i rychlý protiútok Rakouska.
     
    24:21
    Další velká šance Rakouska! Jeden z reprezentantů naši sousední země se dostal k puku na hranici brankoviště, avšak Fukufudžiho ani nadvakrát nepřekonal!
    21:42 Ueno trefil tyč
     
    21:42
    Šance na obou stranách! Od pravého mantinelu si to k brankovišti namířil Ueno, nicméně jeho rána se zastavila na tyči. Z protiútoku pak Fukufudži musel likvidovat nájezd soupeře.
    18:23 Michael GRABNER - 0:1
     
    18:23
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Nyní už to ale Rakušané sehráli výborně a jdou do vedení! Michael Raffl rozjel akci, během které šel puk přes Herburgera až na hokejku MICHAELA GRABNERA, jenž zakončoval z hranice brankoviště a Fukufudžimu střelou zblízka nedal šanci. Asistence: Raphael Herburger, Michael Raffl
     
    17:34
    Až teď se Japonci znovu dotkli kotouč a na trestnou lavici tak může zamířit Juki Mura (JPN). Jeho proviněním bylo držení hole.
     
    11:09
    Megašance Japonska! Go Tanaka při přečíslení dvou na jednoho předal kotouč Meji Ušuovi, avšak ten na Kickert střelou nevyzrál!
     
    07:31
    Japonsko bude mít dvojnásobnou přesilovou hru. Bránící Mario Altmann (AUT) si pomohl krátkým šroubovákem a míří za katr!
     
    06:10
    První přesilovou hru si zahraje Japonsko. Michael Raffl (AUT) si při buly v útočném pásmu počínal velmi neohrabaně a nakonec dostává dvě trestné minuty za podražení.
     
    05:29
    Dvě tři velké šance měl Brian Lebler, který se zjevil před japonským brankářem. Ani na několik pokusů však neuspěl.
     
    00:57
    Zajímavé šance na obou stranách. Fukufudži si nejprve připsal první zákrok a z protiútoku zahrozil Kudži, jenž se zjevil před Kickertem. Rakouský gólman šanci zlikvidoval a na druhou stranu kontrovali opět Rakušané. Výborný úvod zápasu!

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 19. Grabner (Herburger, M. Raffl), 48. Kristler (Schumnig), 59. T. Raffl (Fischer)


    Japonsko: Fukufudži (Onoda) – Jamada (A), Haga, Ušu, Taka.Jamašita, Hašimoto, Kumagaj, Sasaki, Minošima – Kawaj, Nišiwaki, Tanaka (C) – Takahaši, Obara, Kudži (A) – Miura, Ueno, Taku.Jamašita – Takagi, Saito, Osawa
    Trenér: Greg Thomson (CAN)

    Rakousko: Kickert (Madlener) – Ulmer, Altmann, Schumnig (a), Brunner, Mitterdorfer, Schlacher – M. Raffl, Grabner, Herburger – T. Raffl (C), Kristler, Fischer – Lebler, Geier, Hundertpfund – Haudum, Ganahl, Petrik (A)
    Trenér: Alpo Suhonen (FIN)

    Rozhodčí: Péter Gebei (HUN), Mikael Nord (SWE) – Maksims Bogdanovs (LAT), Gašper Jaka Zgonc (SLO)
    bahis siteleri