Havlíčkův Brod – Tábor 3:1 (kon.) | Žďár n/S – Pelhřimov 5:8 (kon.) | Opava – Val. Meziříčí 3:2 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
HC Tábor
Středa 07.09.2016, 18:00 • Zimní stadion Kotlina • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Hezký středeční podvečer! Srdečně vás vítám ze zimního stadionu v Kotlině, kde je dnes na programu přátelský zápas BK Havlíčkův Brod – HC Tábor. Utkání začíná v 18:00.
     
    Havlíčkův Brod si vede v herní části letní přípravy velmi dobře. Na kontě má čtyři výhry, když v domácím prostředí postupně porazil Žďár nad Sázavou (4:3), Kolín (6:1) a Pelhřimov (10:0), mimo svůj stadion uspěl ještě v Pelhřimově (4:2). Bruslaři jednou remizovali, když neudrželi nadějná vedení v Kolíně (4:4). Obě porážky utrpěli na kluzištích svých soupeřů, první na půdě dnešního soka z Tábora (4:6) a druhou v odvetě na žďárských Bouchalkách (3:4). Svěřenci hlavního kouče Aleše Tottera mají na svém ledě stoprocentní úspěšnost.
     
    Tábor zatím odehrál v přípravě 6 přátelských zápasů. Dvakrát slavil vítězství, když doma přetlačil Havlíčkův Brod (6:4) a Kobru Praha (5:3), jednou remizoval (2:2), když se kvůli nepříjemnému zranění hráče David Servisu ČB nedohrálo, a ve třech případech se musel sklonit před svými soupeři (na kluzišti David Servisu ČB 1:3, doma proti Českým Budějovicím 0:6 a na půdě Kobry Praha 3:4 po samostatných nájezdech).
    Za Brod má po zranění nastoupit kapitán Třetina!
    Havlíčkův Brod si připomíná smutná výročí úmrtí odchovanců.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Panec (Č. Novák) – T. Semrád, Kulhánek, Duben, Vala, Bušek, Lacina, M. Semrád – Přidal, Třetina "C", Endál – Voříšek, Michálek, Chlubna – Kuchta, Kozlík, Beneš – Ludvík, Cejpek, Navrátil

    Hockey Club Tábor: Klestil (D. Novák) – Havran, Hlaveš, Kanov "A", Tesař, Dvořák, Košař, Liška – Kellner, Kýhos, Vaniš – Březina, Matušík "C", Seidl – Blažek, Krätzer, Pechánek – Dudák

    Rozhodčí: Jan Doležal, Tomáš Kukeně – Tomáš Krejčí, Petr Křivohlavý.
     
    Po ledě už se prohání čtveřice delegovaných rozhodčích. Na příjezd obou týmů ještě čekáme.
     
    A Bruslaři už jsou na ledové ploše, z kabiny je přivedl na hrací plochu brankář Michael Panec.
     
    A na ledové kolbiště už naskočili i hosté z Tábora, první na led naskočil brankář David Novák.
     
    Vše je připraveno, můžeme začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Přetlačovanou ve středovém kruhu vyhráli nakonec Bruslaři, kteří nahodili kotouč do útočného pásma. Blíže k puku měli ale Kohouti.
     
    00:25
    Domácí vybojovali kotouč a hned se dostali k zakončení. Zblízka nadvakrát střílel kapitán Miroslav Třetina, hlad po návratu na led je na něm hodně znát. Brankář Klestil zasáhl betony.
     
    00:49
    Marek Vaniš číhal na útočné modré čáře na dlouhý pas od svých obránců, který skutečně dostal. Než si ale stihl zpracovat puk, vypíchl mu ho dobrým obranným zákrokem Tomáš Semrád.
     
    01:07
    Havlíčkův Brod získal puk do své moci a snaží se rozehrát od své brány. Jihočeši nelení a hned se napadají rozehrávku svého soupeře.
     
    01:33
    Hosté sice ukořistili hrací předmět u své brány, ale rozehrávka se jim vůbec nepovedla a je z toho jen vyhození na zakázané uvolnění.
     
    01:59
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Soubor z Kotliny vyhrál vhazování a krátce po něm jde do vedení! David Kozlík posunul kotouč na PETRA KUCHTU, jenž se mezi kruhy rychle zorientoval a vypustil prudkou ránu, jež zapadla za záda překvapeného gólmana Klestila! Asistence: David Kozlík.
     
    02:21
    Tábor se probil v neutrální zóně k puku a kombinuje u brány soupeře.
     
    02:50
    Před brankářem Pancem byl pořádný provoz. Hráči obou týmů se dlouho přetlačovali o kotouč, domácí obrana nakonec vše zvládla a přesunula děj hry do středního pásma.
     
    03:05
    Bruslaři mají puk na svých holích a snaží se od své brány založit novou útočnou akci.
     
    03:37
    Hráči obou mužstev dlouho zápolili o kus černé gumy v blízkosti modré čáry Tábora a kotouč nakonec opustil hrací plochu. Buly proběhne ve středním pásmu.
     
    03:55
    Havlíčkobrodští hokejisté vyhráli vhazování a snažili se rychle probít do střelecké pozice nahozením. Kotouč ale zachytila táborská defenziva.
     
    04:08
    Jihočeši se pokusili o bleskový přechod do blízkosti gólmana Pance, ale havlíčkobrodská obrana je zablokovala a může v klidu rozehrát.
     
    04:32
    V těchto chvílích je hra značně neurovnaná, oba týmy se střídají o puk a pokoušejí se s ním vymyslet něco nebezpečného u soupeřovy brány. Obě obrany jsou pozorné.
     
    04:54
    Hosté se pokusili dostat puk ven ze své třetiny, ale to se jim nepovedlo. Havlíčkův Brod kombinuje na dostřel gólmana Klestila.
     
    05:13
    Brankář Klestil si připsal na konto úspěšný zákrok, když zmařil ránu, jež na něj vyletěla z prostoru pravého kruhu. Hra je přerušena.
     
    05:37
    Petr Kuchta si znovu sjížděl sám nikým nehlídaný do předbrankového prostoru, ale nahrávka na něj přes protihráče neprošla. Vzápětí pálil od modré čáry Tomáš Semrád, ale jeho dělovka byla nepřesná.
     
    05:54
    A další tvrdá rána z blízkosti modré čáry, jež ale postrádala patřičnou přesnost. Hra je přerušena pro ofsajd, buly ve středním pásmu.
     
    06:16
    Tomáš Pechánek (TAB) obdržel trest na 2 minuty a hosty čeká oslabení.
     
    06:45
    Bruslaři se usadili v přesilovkovém postavení a dvakrát vypálili z blízkosti modré čáry, ale brankář Klestil byl pozorný a zasáhl svými betony.
     
    06:53
    Parta od Jordánu vybojovala kotouč a rychle ho odpálila dlouhým vyhozením přes celou délku hřiště.
     
    07:05
    Domácí hráči si nepohlídali přechod přes útočnou modrou čáru a vystavili se do postavení mimo hru.
     
    07:14
    Tábor získal po vhazování puk a v klidu ho ze svého pásma odpálil až do Pancovy blízkosti.
     
    07:30
    Bruslaři se protlačili sice do útočného postavení, ale u brankáře Klestila se s pukem dlouho nepomazlili. Hosté rychle vyhodili.
     
    07:50
    Havlíčkův Brod se zatím v přesilovce trápí, nedaří se mu získat územní převahu a prověřit gólmana Klestila, jenž má hodně málo práce.
     
    08:00
    A nepovedlo se jim nic vymyslet ani teď, Tábor opět ukořistil kotouč a odstřelil ho pryč ze svého pásma.
     
    08:16
    Jihočeši jsou kompletní, první oslabení odehráli velmi dobře a ubránili se bez úhony.
     
    08:27
    Zakázané uvolnění Havlíčkova Brodu. Buly proběhne u brankáře Pance.
     
    08:45
    David Košař mohl vyrovnat, když před ním po odrazu kotouče od zadního mantinelu, který byl pro brankáře Pance překvapivý, chvíli zůstala volná brána. Netrefil se však!
     
    09:06
    David Kellner, který umí hodně nebezpečně vystřelit, se prohnal jako vichřice po pravém křídle a z kruhu vystřelil, ale mířil nad horní tyčku.
     
    09:25
    Domácí hokejisté získali puk pod kontrolu a kombinují s ním poblíž brány Tábora.
     
    09:53
    Brankář Klestil se teď vyznamenal, když zmařil několik nebezpečných dorážek zblízka! Havlíčkův Brod byl před brankovištěm hodně důrazný a málem se mu to vyplatilo!
     
    10:10
    Vpřed se protlačili s kotoučem na holi i Kohouti, ale domácí obrana si situaci před brankářem Pancem pohlídala a uhasila počínající požár.
     
    10:32
    Tomáš Semrád (HBR) je vyloučen na 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    11:00
    Bruslaři dvakrát v krátkém časovém sledu získali puk a dopálili ho do bezpečí. Tábor se zatím dopředu tlačí neúspěšně.
     
    11:20
    Sledujeme urputný souboj v rohu havlíčkobrodského pásma o puk. Dostanou se hosté k zakončení?
     
    11:32
    Dostali se k němu, ale nebylo z toho nic moc nebezpečného. Po několika nahrávkách puk letěl od modré čáry vedle Pancovy svatyně.
     
    12:06
    Vladimír Kýhos, jedna z letních posil Tábora, vypálil od modré čáry, ale rána mu vůbec nesedla a skončila v ochranné síti. Buly ve středním pásmu.
     
    12:29
    Obranná čtyřka Havlíčkova Brodu si splnila své defenzivní úkoly na jedničku a zdržela hru v pásmu Jihočechů.
     
    12:32
    Soubor z Kotliny se opět probil k puku a rychle ho vyhodil přes celou délku hřiště, oslabení končí a Havlíčkův Brod je kompletní. Kohouti se k ničemu nedostali.
     
    12:59
    Patrik Přidal pláchl soupeřově obraně, natlačil se až před bránu a ranou po ledě vyprášil pravý beton brankáře Klestila, který zachránil svůj tým!
     
    13:29
    Bruslaři sice ztratili puk, ale rychle ho získali zpět do své moci a dostali se k ohrožení brány. Střelu od modré čáry brankář Klestil dobře viděl a podržel ji na hrudi.
     
    13:50
    Tábor ztratil puk a znovu se musí bránit. Havlíčkův Brod je zatím lepší, na ledě působí živějším dojmem.
     
    14:08
    Marek Vaniš (TAB) usedl na trestnou lavici k trestu na 2 minuty.
     
    14:30
    Havlíčkův Brod má velký tlak a soupeřovu bránu nebezpečně ostřeluje. Tomáš Semrád vyprášil betony gólmana Klestila a Lukáš Endál z dorážky neuspěl!
     
    14:49
    A další nebezpečná rána vyletěla na brankáře Klestila z levého kruhu, ale maskovaná opora souboru od Jordánu kotouč vyrazila do bezpečí.
     
    15:09
    To byla šance hostů jako hrom, v oslabení mohli Jihočeši vyrovnat! Radek Seidl našel před bránou kapitána Jakuba Matušíka, ale ten byl dřív, než stihl vystřelit, zablokován protihráči.Puk pak přikryl pod lapačku gólman Panec!
     
    15:40
    Domácí získali puk a zavezli ho do útočného pásma.
     
    16:08
    Tábor byl kompletní, ale znovu se bude vylučovat. Po přerušení hry se do sebe v menší strkanici pustili Tomáš Ludvík (HBR) a Ondřej Liška (TAB). Oba jsou vyloučeni za hrubost, hraje se 4 na 4.
     
    16:31
    Totterova družina se probila ke kotouči a několikrát zakončila v útočném pásmu. Byly z toho ale jen nepřesné projektily, které brankáře Klestila neohrozily.
     
    16:59
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Na ledě se objevilo při hře 4 na 4 více volného prostoru pro střelbu a zakončení, což nakonec pomohlo domácím hokejistům, kteří se dostávají do dvougólového trháku! Soubor z Kotliny se znovu hodně důrazně tlačil k dorážkám kolem táborského brankoviště a z velkého úhlu doslova došťouchal puk za brankovou čáru LUKÁŠ ENDÁL! Bez asistence.
     
    17:15
    Havlíčkobrodská družina je dál na koni a nepolevuje ve svém útočném snažení. Brankář Klestil se musí mít neustále na pozoru.
     
    17:45
    Děj hry se rychle přesunul na druhou stranu hrací plochy, nyní se pokoušejí ohrozit brankáře Pance hosté z Tábora. Domácí náporu odolávají.
     
    17:53
    David Vala (HBR) se sice hodně zlobí, ale není mu to nic platné. Je potrestán dvěma minutami za krosček, jímž si pomohl v rohu brodského pásma.
     
    18:09
    Jan Kanov se dostal po buly k puku a od modré čáry zkusil štěstí. Jeho rána ale minula levou tyčku brankáře Pance a puk letěl tak rychle, že se o hrazení dostal až do pásma hostů.
     
    18:31
    Kohouti ani tentokrát nezakončili, Havlíčkův Brod zachytil jejich nahrávku a vyhodil.
     
    18:55
    Kdepak, hosté se v přesilovce dál trápí. Opět domácí hráči zachytili nahrávku mezi kruhy a vyhodili kotouč pryč.
     
    19:13
    Havlíčkobrodští hokejisté si počínají v početní nevýhodě velmi dobře, opět se jim povedlo zdržet Tábor aktivním napadáním rozehrávky u jeho brány.
     
    19:50
    Tábor kombinuje v útočném pásmu, zatím nezakončil.
     
    19:59
    Tábor právě vstřelil branku!
    Tak to je velká nepříjemnost pro domácí barvy, které sice dlouho soupeře k ničemu nepustily, ale nakonec pouhou sekundu před první sirénou inkasují! Brankář Panec sice vyrazil ránu z levé strany, ale jen k DAVIDU BLAŽKOVI, jenž stál přesně tam, kde měl být, a zblízka pohodlně zametl puk do zcela odkryté brány!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Havlíčkův Brod tahal v úvodní dvacetiminutovce za delší konec pomyslného provazu a vypracoval si zasloužené vedení 2:0, když se trefili Petr Kuchta a Lukáš Endál. Hosté nakonec snížili pouhou sekundu před sirénou, když po dobrém důrazu před brankovištěm Broďáků snížil na nejtěsnější rozdíl David Blažek. Prostřední část začne zhruba v 18:49, domácí vedou těsně 2:1.
     
    Hráči jsou zpět na hřišti, začátku druhé třetiny tak už nic nestojí v cestě.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Hosté byli úspěšnější na vhazování ve středovém kruhu a natlačili se k bráně, ale nahrávka před brankáře Pance nenašla svého adresáta.
     
    20:36
    Jihočeši sice ztratili útočné pásmo, ale rychle si do něj proklestil cestu zpět. Odražený puk chytil brankář Panec pod lapačku, když se vydal na výlet ze svého brankoviště.
     
    21:08
    Kohouti naskočili do prostřední části hodně aktivně a úvodní minuta jim jednoznačně patřila. Havlíčkův Brod se nemůže vymanit ze sevření.
     
    21:28
    Bruslaři už uklidnili svou hru, drží puk pevně pod kontrolou a jsou s ním nastěhováni na dostřel gólmana Klestila, kde si nahrávají.
     
    21:49
    Hosté pod tlakem získali puk a nechtěli riskovat nebezpečnou rozehrávku u své brány, kde byli v obležení protihráčů´. Vyhodili tak na icing.
     
    22:22
    Tak to byla tutovka Bruslařů! Ránu Petra Kuchty z kruhu vyrazil brankář Klestil vedle sebe a David Kozlík mohl skórovat zblízka do odkryté brány, ale minul! Domácí získali u puku a z okraje kruhů trefil náruč gólmana Klestila David Bušek.
     
    22:38
    Tábor se natlačil před brankoviště, ale brankář Panec byl dobře postavený a pevně zapřený. Všechny projektily zblízka dobře zlikvidoval!
     
    22:38
    A na ledě se po přerušené hry strhla hromadná šarvátka, na to, že se hraje přátelský zápas, je utkání hodně vyhrocené!
     
    22:38
    Tomáš Cejpek (HBR) a David Kellner (TAB) jsou potrestáni na 2 minuty za hrubost.
     
    22:59
    Přesilovka 4 na 3 pro Bruslaře. Ondřej Liška (TAB) se dopustil faulu loktem a za vzteklé praštění dvířky od trestné lavice si vykoledoval osobní trest na 10 minut za nesportovní chování.
     
    23:35
    Bruslaři teď pořádně zahrozili! Lukáš Endál z pravého křídla těsně minul protější tyčku, Luboš Voříšek zblízka trefil gólmana Klestila a Tomáš Semrád od modré čáry protáhl Klestilovu lapačku!
     
    24:00
    Hosté získali puk ve svém pásmu a osvobodili se.
     
    24:23
    Brod se nedokázal usadit na dlouho dobu v útočném pásmu, Tábor opět získal puk a vyhodil.
     
    24:50
    Nápor Bruslařů nepolevuje a táborská defenziva má co dělat, aby udržela aktivní havlíčkobrodské hráče, kteří skvěle bruslí a tlačí se do koncovky, na uzdě.
     
    25:10
    Lukáš Endál mohl po zmatcích kolem táborského brankoviště poslat puk k přední tyčce do odkryté klece, ale v těžké pozici v úhlu mu kotouč skotačil na holi, což znemožnilo lepší zakončení.
     
    25:34
    Havlíčkův Brod dál diktuje tempo hry, Jihočeši jsou zatlačeni hluboko do obranné ulity a nemohou se dostat ven z pásma.
     
    26:00
    Za podražení vyfasoval od sudích dvouminutový trest jeden z hráčů hostů (TAB).
     
    26:15
    Kohouti vybojovali puk a vyhodili ho ven ze svého pásma.
     
    26:40
    David Kozlík se probíjel k odraženému puku před bránou, ale hosté ho nakonec dokázali odstavit. Nadále ale musí bránit, nepovedlo se jim vyhodit.
     
    27:06
    Od modré čáry tvrdě vypálil Miroslav Duben a jeho spoluhráči přede bránou velmi dobře clonili. Brankář Klestil vůbec nic neviděl a měl velké štěstí, že ho puk trefil.
     
    27:28
    Domácí dál kombinují v útočném pásmu a hrozí ze všech možných pozic.
     
    27:42
    Kohouti po chvíli snažení nakonec přeci jen uzmuli soupeři kotouč a odpálili ho do bezpečných prostorů hřiště.
     
    28:07
    Broďáci jsou teď mnohem lepší, i díky přesilovkám se dostali do patřičného tempa a dál vydatně zaměstnávají brankáře Klestila, který náporu na svou osobu odolává.
     
    28:37
    Děj hry se teď odvíjí hlavně ve středním pásmu, ani jednomu z týmů se nedaří založit kloudný útok.
     
    29:10
    Bruslaři velmi dobře bruslí a napadají soupeřovu rozehrávku hned v jejím zárodku. Kohoutům to činí velké problémy a jsou pod tlakem.
     
    29:36
    Hráči bojují o puk u hrazení táborského pásma.
     
    30:00
    Teď Jihočeši více uklidnili svou hru a vyhodili kotouč pryč ze svého území tak, aby rozhodčí nezapískali jejich zakázané uvolnění.
     
    30:31
    Vladimír Kýhos se probíjel za obranu Havlíčkova Brodu a byl hákován Davidem Valou (HBR). Brankář Panec jeho střelu zmařil. Oslabení Bruslařů.
     
    30:50
    Tábor vypálil z blízkosti modré čáry hodně nepřesně a Havlíčkův Brod se osvobodil.
     
    31:15
    Havlíčkobrodská družina je i v oslabení hodně hladová. Pořádný kus dobré práce odvedl útočník David Kozlík, který podržel puk na holi a z otočky mezi kruhy vyprášil Klestilovy betony.
     
    31:40
    Tábor po chvilce snažení nakonec přeci jen dokázal přestěhovat děj hry do útočného pásma, k ohrožení brankáře Pance se ale zatím neprotlačil.
     
    32:04
    Domácí byli dobře zformováni v obranném bloku před svou bránou a vyhodili kus černé gumy po jeho zisku až k brankáři Klestilovi.
     
    32:31
    Totterovi svěřenci jsou v plném počtu. Oslabení se jim povedlo sehrát velmi dobře, Tábor pouštěli k zakončení minimálně a navíc sami zahrozili.
     
    32:53
    Lukáš Endál vypálil od modré čáry, jeho rána byla tečována a brankář Klestil ji dokázal vyrazit do rohu pásma svými připravenými betony.
     
    33:11
    Bruslaři ani přes velkou snahu neudrželi útočné pásmo a musí bleskově zařadit zpátečku ke své bráně. Kohouti se totiž ženou do protiútoku.
     
    33:22
    Celá akce Jihočechů se ale nakonec zpomalila a hosté vypálili jen z pravého kruhu, brankář Panec puk dobře viděl a ukryl ho v náruči.
     
    33:47
    Domácí hráči na druhý pokus dobyli útočné pásmo a hledají si prostor, kudy by ohrozili bránu.
     
    34:05
    Miroslav Duben se vydal na útočný výlet a nebyl daleko k tomu, aby skóroval! Jeho prudkou ránu z kruhu vyrazil brankář Klestil ramenem!
     
    34:37
    Havlíčkův Brod opět vybojoval postavení v útočném pásmu a protlačil se ke střele. Petr Kuchta, pokud se nepletu, vypálil z mezikruží, ale netrefil zařízení!
     
    35:04
    Kohouti se po menší pauze nahnali do útočného pásma, kde se snaží rychlou a přesnou kombinací rozhýbat obranný blok svého soupeře z Vysočiny.
     
    35:20
    Hra je přerušena po zákroku brankáře Pance. Opět se strhla díky velkému důrazu Kohoutů před soupeřovým brankovištěm menší mela, ale vylučovat sudí nebudou.
     
    35:35
    Tomáš Ludvík přečetl skvěle rozehrávku Tábora, získal puk a byla z toho nebezpečná střela, jež sice vyletěla z velkého úhlu, ale brankáři Klestilovi protáhla betony. Jejím autorem byl Tomáš Semrád.
     
    36:00
    Jihočeši se procpali k puku u hrazení svého pásma a mohou rozehrát. Havlíčkův Brod se dál snaží prezentovat aktivním forčekingem.
     
    36:15
    Nahozený puk z blízkosti modré čáry brankář Panec dobře viděl a přerušil hru. Na přátelský zápas nám hráči nabízejí parádní podívanou.
     
    36:33
    V ochozech Kotliny to jen pochvalně hučí, šance střídá šanci. Miroslav Duben opět vypálil z úhlu, ale brankář Klestil si dal na přední tyč pozor.
     
    36:55
    Miroslav Třetina upadl po souboji s protihráčem na led za bránou Tábora přímo před zraky rozhodčího, ale ten se i přes nelibost publika vylučovat nechystá.
     
    37:14
    Havlíčkův Brod dál mačká Jihočechy v jejich pásmu a neustále zaměstnává brankáře Klestila, který má spoustu práce. ROzchytal se ale skvěle.
     
    37:27
    Miroslav Duben (HBR) je vyloučen na 2 minuty za podražení.
     
    37:50
    Hosté drží útočné pásmo a nahazují puky nebezpečně od modré čáry. Před bránou je hodně rušno, ale kotouče nezasáhly svůj cíl.
     
    38:05
    Havlíčkův Brod by potřeboval vyhodit, ale o kus černé gumy musí stále neúnavně zápolit v blízkosti své brány, což ho stojí při oslabení hodně sil.
     
    38:29
    Dlouhý a urputný souboj o puk u hrazení brodského pásma přerušil až hvizd sudího, buly proběhne ve středním pásmu.
     
    38:35
    Domácí získali puk po buly a hned nahodili hrací předmět až za Klestilovu bránu. Na led pouštějí čerstvé síly.
     
    39:00
    Kohouti znovu drží útočné pásmo, kde se jim daří kombinovat, ale spousta jejich střel k bráně vůbec nedolétne, protože je za letu zblokována.
     
    39:35
    Miroslav Duben vlétl do hry ze střídačky a dostal na straně dobrou nahrávku. Parádně se zbavil zasekávačkou svého strážce, při přečíslení 2 na 1 nahrál před bránu Tomáši Chlubnovi a ten z první nastřelil gólmana Klestila!
     
    39:52
    Tábor drží puk a žene se s ním dopředu. Chce zkusit ještě jednou vystřelit, ale vypadá to, že to nestihne.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostřední části jsme sledovali útočný a atraktivní hokej, který se musel fanouškům v ochozům Kotliny hodně líbit. Na přátelský zápas se hraje v hodně vysokém tempu, hráči si nedarují ani centimetr ledu zadarmo. Oba týmy si vypracovaly několik velkých šancí, ale brankáři byli bezchybní. Za stavu 2:1 začne třetí perioda zhruba v 19:35.
     
    Touto cestou bych vás rád pozval na domácí zápas staršího dorostu Havlíčkova Brodu, který hraje extraligu. Svěřenci trenérského tandemu Václav Adam – Jaroslav Benc mají na kontě po dvou kolech skvělých 5 bodů a v pátek od 17:30 hostí České Budějovice.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Tábor se hned po vhazování snažil rychle přejít s pukem do Pancovy blízkosti, ale Bruslaři jeho postup brzy zablokovali.
     
    40:21
    Jihočeši se přeci jen zabydleli na dostřel brodské brány, ale havlíčkobrodská obrana byla dobře zformována a neumožnila jim zakončit.
     
    40:55
    Radek Seidl byl úplně volný na pravém křídle, sjel si až k bráně a po nahrávce z mírného úhlu na pravé straně prověřil Pancův beton u první tyče.
     
    41:13
    Havlíčkův Brod se pokouší rozehrát, ale táborští útočníci dobře napadají jejich rozehrávku.
     
    41:31
    Bruslaři se snažili zaútočit, ale Tábor byl dobře postavený a jejich útok rychle odrazil.
     
    41:53
    Největší šance Tábora v zápasu, ale vyrovnání se nekoná! Radek Pechánek si srovnal puk mezi kruhy na hůl a tvrdou ranou zacinkal na tyčku Pancovy klece!
     
    42:12
    Hra je přerušena, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    42:25
    Jeden z Bruslařů zůstal ležet otřesený za bránou soupeře po tvrdém ataku táborského hráče u hrazení. Zákrok ale unikl pozornosti sudího, vylučovat se nebude. Opět z toho byla menší strkanice, oba týmy hrají skutečně na 100 %.
     
    42:35
    Marek Vaniš se hnal při přečíslení 2 na 1 s pukem na holi a chtěl nahrát svému parťákovi před bránu, ale brodský hráč mu puk rybičkou skvěle vypíchl.
     
    43:05
    Bruslaři jsou zatlačeni k brankáři Pancovi, který se musí neustále soustředit na hru. Hosté jsou hodně aktivní a ženou se za vyrovnáním.
     
    43:25
    Jakub Matušík to vzal jako správný kapitán na sebe a pokusil se brankáře Pance, který zasáhl betony, zaskočit ranou z velkého úhlu.
     
    43:45
    Defenziva Havlíčkova Brodu má problémy s tím, aby uklidnila situaci ve svém pásmu. Tábor hýří aktivitou a je stále hodně nebezpečný.
     
    44:05
    Obrázek hry se nemění., Kohouti mají více ze hry a tlačí se při každé příležitosti do zakončení, zatímco Bruslaři se soustředí hlavně na obranu.
     
    44:35
    Opět museli brodští beci důrazně čistit prostor před svým gólmanem Pancem, kam se snažili Jihočeši natlačit a dorážet z nebezpečné blízkosti.
     
    45:00
    Sudí zadul do píšťalky a přerušil hru, vhodí puk zpět do hry ve středním pásmu.
     
    45:15
    Hosté jsou teď v opačné roli, musí chytat rozjeté brodské hráče, kteří se snaží uvolnit v blízkosti gólmana Klestila, jenž se teď vůbec nemusí zapojovat do hry.
     
    45:42
    Hráči obou mužstev bojovali o kotouč ve středním pásmu, ale nakonec se ani jeden z nich do útoku neprodral. Hra je přerušena.
     
    45:42
    Ondřej Liška (TAB) se dopustil faulu kolenem a usedá ke dvěma minutám na lavici hanby.
     
    46:06
    Havlíčkův Brod se s kotoučem na dostřel gólmana Klestila moc dlouho neohřál, po chybě v kombinaci kotouč získali Jihočeši a vyhodili.
     
    46:41
    Bruslaři už kombinují na dostřel gólmana Klestila a poprvé se hodně ozývají i fanoušci, kteří si žádají gól.
     
    47:05
    Hosté jsou dál pod tlakem, ale rychlá kombinace zatím domácím hráčům nepomohla k zakončení.
     
    47:25
    Hosté dvakrát za sebou ukořistili hrací předmět do své moci a okamžitě ho vysokým obloučkem odpálili pryč k bráně gólmana Pance.
     
    47:52
    Jakub Lacina měl teď dostatek času a prostoru na modré čáře, kam dostal nahrávku od svého spoluhráče. Vybruslil si na okraj kruhů a prudkou střelou našel Klestilovu náruč.
     
    48:09
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to byla nádherná individuální akce, jež by mohla být ihned zanesena do hokejových učebnic! U hrazení vybojoval kotouč TOMÁŠ CHLUBNA, okamžitě rozkmital své rychlé nohy, protáhl se po levém křídle až k bráně a z mírného úhlu propálil gólmana Klestila, čímž odstartoval světelnou show v kotli domácích fanoušků! Asistence: Miroslav Duben.
     
    48:33
    Domácí hráči pokračují v aktivitě. Nyní se udrželi s pukem v útočném pásmu, ale nepodařilo se jim přesně zamířit a prověřit Klestilovu pozornost.
     
    48:51
    Jihočeši se nechtějí nechat zahanbit a odpovídají stejnou mincí. Dobrý pas zpoza brány přebral v kruhu Jan Březina a ranou z první našel Pancovu náruč.
     
    49:12
    Havlíčkův Brod založil neúspěšný útok, kotouč mají na holích táborští beci, kteří se snaží od svého gólmana rozvinout další útočnou akci.
     
    49:40
    Obrázek hry se po vstřeleném gólu Havlíčkova Brodu změnil. Domácí jsou rázem politi jako živou vodou, všude jsou dříve a daří se jim držet děj hry u gólmana Klestila.
     
    50:01
    Táborský gólman Klestil měl oči na stopkách a připsal si do statistik další úspěšný zákrok, když zmařil ránu od modré čáry, jíž během celého letu dobře viděl.
     
    50:20
    Domácí nechtějí polevit a dál mačkají hokejisty z města proslaveného husity v blízkosti jejich brankáře Tomáše Klestila.
     
    50:40
    Tábor se sice vymanil z pevného objetí svého soupeře, ale nedokázal získat puk. Jen ho posunul k modré čáře svého soupeře z Kotliny.
     
    51:08
    Tábor teď získal puk a kombinuje u brodské brány.
     
    51:36
    Hra teď připomíná přesýpací hodiny, obě mužstva se chtějí ještě dočkat gólu a ženou se ze všech sil vpřed. Obě obrany jsou ale pozorné.
     
    52:07
    Tábor odrazil dva rychlé útoky Bruslařů a může v klidu rozehrát ze zákrytu brány Tomáše Klestila.
     
    52:30
    Hraje se teď ve středním pásmu, sledujeme nyní hlavně bojovnou pasáž hry.
     
    53:00
    Bruslaři budou čelit dalšímu oslabení, jeden z hráčů se dopustil hrubosti (HBR).
     
    53:10
    Havlíčkův Brod začal oslabení velmi dobře a vyhodil puk do bezpečí.
     
    53:30
    Hosté se v přesilovce zatím trápí, nedaří se jim vůbec dostat soupeře pod tlak.
     
    53:56
    Domácí hráči se ke spokojenosti svých fanoušků dál velmi dobře brání, vůbec hru k brankáři Pancovi v podstatě nepouštějí.
     
    54:21
    Tak tohle Táboru přesně nevyhovuje. Kotouč mají Bruslaři a daří se jim ho držet v pásmu svého soupeře, i když o něj jen bojují u hrazení.
     
    54:50
    Kdepak, ani teď se Kohoutům nepovedlo přejít do pásma soupeře.
     
    55:00
    Havlíčkův Brod je v plném počtu, Tábor nevyužil ani další přesilovku.
     
    55:13
    Radek Seidl se snažil procpat puk z úhlu k přední tyčce, ale tam brankář Panec místo nenechal. Maskovaná opora Broďáků si poradila lapačkou i s následnou ranou od modré čáry.
     
    55:35
    Jan Kanov (TAB) obdržel trest na 2 minuty za sekání, přesilovka pro domácí.
     
    56:00
    Bruslaři dvakrát netrefili bránu od modré čáry a hosté toho využili k vyhození.
     
    56:10
    Parta z Kotliny už je nastěhována v útočném pásmu a přihrává si.
     
    56:30
    Hosté získali při oslabení puk a hnali se do přečíslení 2 na 1., David Kellner vzal zodpovědnost na sebe a ranou z mezikruží trefil Pancovo rameno.
     
    57:00
    Domácí se teď podobně jako před chvílí jejich sok od Jordánu trápí a nedaří se jim získat tlak, ani ohrozit gólmana Klestila.
     
    57:31
    Jihočeši se velmi dobře brání a vypadá to, že Bruslaři si také v přesilovce velkou šanci nevytvoří.
     
    57:35
    Potrestaný Jan Kanov je zpět na ledě, hraje se 5 na 5.
     
    58:00
    Domácí hráči se v hojném počtu tlačili před brankoviště, ale neměli díky dobré práci soupeřových beků dost času na to, aby stihli zakončit.
     
    58:21
    Jihočeši sympaticky neskládají zbraně a dál bojují. Kotouč je za bránou Bruslařů a hosté si hledají prostor k zakončení.
     
    58:57
    Hra je přerušena, buly proběhne v kruhu po levé ruce brankáře Pance. Dnešní zápas sleduje 308 diváků.
     
    58:57
    Hosté si vyžádali oddechový čas, zkusí ještě štěstí při hře v šesti bez brankáře?
     
    58:57
    Ano, brankář Tomáš Klestil zůstává na střídačce a hosté to zkusí při hře bez brankáře.
     
    59:07
    Bruslaři dostali puk z pásma, ale odkrytou bránu nezasáhli. Nejedná se ani o zakázané uvolnění.
     
    59:21
    Tábor kombinuje v útočném pásmu.
     
    59:32
    Domácí opět získali kotouč a nahodili ho za bránu soupeře tak, aby nešlo o zakázané uvolnění.
     
    59:55
    Hra je přerušena pro další bitku. Lukáš Endál (HBR) a David Kellner (TAB) se do sebe pustili a vyfasovali dvouminutové tresty za hrubost.
     
    Konec zápasu.
     
    A je konec! Havlíčkův Brod zůstal v přípravě stoprocentní, když si v domácím prostředí připsal i čtvrtou výhru v řadě. Ve třetí třetině se trefil jen brodský útočník Tomáš Chlubna, jenž proti Táboru uzavřel na konečných 3:1 pro Bruslaře. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek dne. Na shledanou! (20:07:01)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 2. Kuchta (Kozlík), 17. Endál, 49. Chlubna (Duben) – 20. Blažek


    BK Havlíčkův Brod: Panec (Č. Novák) – T. Semrád, Kulhánek, Duben, Vala, Bušek, Lacina, M. Semrád – Přidal, Třetina "C", Endál – Voříšek, Michálek, Chlubna – Kuchta, Kozlík, Beneš – Ludvík, Cejpek, Navrátil
    HC Tábor: Klestil (D. Novák) – Havran, Hlaveš, Kanov "A", Tesař, Dvořák, Košař, Liška – Kellner, Kýhos, Vaniš – Březina, Matušík "C", Seidl – Blažek, Krätzer, Pechánek – Dudák

    Rozhodčí: Jan Doležal, Tomáš Kukeně – Tomáš Krejčí, Petr Křivohlavý

    Diváci: 308
    bahis siteleri