GP Cycliste de Montréal Greg van Avermaet (BMC Racing) (kon.)
konec
GP Cycliste de Montréal

Greg van Avermaet (BMC Racing)

sk Neděle 11.09.2016, 18:00Cyklistika
     
    Dnešná cyklistická klasika slovenskú víťaznú radosť nepriniesla. Petra Sagana v posledných metroch predstihol jeho večný tieň Greg van Avermaet. Belgický cyklista mal v závere viac síl a vrátil nášmu reprezentantovi prehru z piatkovej klasiky okolo Quebecu. Je to škoda, pretože Peter Sagan sa mohol stať len druhým cyklistom, ktorý by vyhral obe kanadské klasiky v jednom roku. Každopádne, opäť predviedol skvelý výkon, dlho sa držal v úzadí, no zaútočil v ten správny moment. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (22:37:54)
    Záverečný dojazd dnešnej cyklistickej klasiky.

     
    CIEĽ
    Peter Sagan na kanadské double nedosiahol. V záverečných metroch do toho dal všetko, no napokon ho predstihol olympijský víťaz GREG VAN AVERMAET! Slovenský cyklista skončil na druhom mieste, čo je výborný výsledok.
     
    1 km
    Máme pred sebou posledný kilometer. Rui Costa stále vedie, no Peter Sagan je tesne za ním. Bohužiaľ, Petr Vakoč spravil chybu a takmer spadol.
     
    2 km
    Náskok Riu Costu klesá každým metrov. Peter Sagan je skutočne vo vynikajúcej pozícii. Navrch ale majú pretekári Etixxu-Quick Step.
     
    3 km
    Rui Costa to zrejme nezvládne, jeho náskok je minimálny. Na čele osemčlennej skupiny prenasledovateľov bol Petr Vakoč, no je tam aj Peter Sagan.
     
    4 km
    Skupinu prenasledovateľov ťahal Greg van Avermaet. Peter Sagan troška stráca, no vyzerá to tak, že ešte má niečo v pláne. Stále je v hre o víťazstvo.
     
    5 km
    Päť kilometrov do cieľa! Na čele pretekov je osamotený Rui Costa, ktorý môže mať na skupinu Petra Sagana náskok približne desať sekúnd.
     
    6 km
    Peter Sagan vo svojej typickej póze pri zjazde. V jeho skupine by mal byť aj Bauke Mollema, Greg van Avermaet či Julian Alaphilippe.
     
    7 km
    Kde sa vzal, tu vzal Peter Sagan! Slovenský cyklista bol nenápadný, no v správny moment sa dostáva dopredu. Naopak, Geraint Thomas už nevládze.
     
    8 km
    Do hry o dnešné klasikárske víťazstvo sa nezapojí Rafal Majka, ktorý zvesil nohy a do cieľa dôjde s časovou stratou. Nastupuje Rui Costa.
     
    9 km
    V posledných kilometroch budeme svedkami množstva atakov. Ben Gastauer neuspel, no šťastie skúša jeho tímový kolega Romain Bardet.
     
    10 km
    Bol to napokon Diego Rosa, kto sa snažil zaútočiť. Taliansky pretekár ale dlho vpredu nevydržal, a tak je desať kilometrov pred cieľom celý pelotón pohromade.
     
    12 km
    Dostávame sa do posledného okruhu. Vedúca skupinka, v ktorej bol aj český pretekár Petr Vakoč, bola pohltená pelotónom. O únik sa snaží jeden z cyklistov Astany.
     
    14 km
    Pelotón je rozhodne lepšie sformovaný ako unikajúca skupina. Zatiaľ ale príliš nevidno dresy tímu Tinkoff, čo nie je dobré znamenie. Strata pelotónu je na úrovni desiatich sekúnd.
     
    16 km
    Vedúca skupina sa za necelé dva kilometre poriadne pretrhala, najmä zásluhou Thomasa Voecklera. Ten to skúša aj sám a nechýbajú ani jeho povestné grimasy.
    Môžeme sa tešiť na veľmi dramatický záver pretekov.

     
    18 km
    Teraz vidíme veľmi neprehľadnú situáciu. Únik akoby sa nevedel dohodnúť na tom, či to vôbec skúsi. Osobne si myslím, že si tento 10-sekundový rozdiel pelotón postráži.
     
    20 km
    Cyril Gautier sa pokúsil o únik a zobral so sebou aj ďalších osem pretekárov. Tí majú nepatrný náskok a zrejme sa pokúsia vytvoriť nový únik. Je tam aj nestarnúci Francúz Thomas Voeckler.

    Miroslav Kováčik

    TOP 10 dnešných pretekov:

    1. Greg van Avermaet (BMC) 5:27:04 hod.
    2. Peter Sagan (TNK)
    3. Diego Ulissi (LAM)
    4. Michael Matthews (OBE)
    5. Nathan Haas (DDD)
    6. Gianni Moscon (SKY)
    7. Alberto Bettiol (CDT)
    8. Jon Izaguirre (MOV)
    9. Anthony Roux (FDJ)
    10. Julian Alaphilippe (EQS) - všetci rovnaký čas.
    bahis siteleri