GP Cycliste de Montréal Greg van Avermaet (BMC Racing) (kon.)
konec
GP Cycliste de Montréal

Greg van Avermaet (BMC Racing)

sk Neděle 11.09.2016, 18:00Cyklistika
     
    CIEĽ
    Peter Sagan na kanadské double nedosiahol. V záverečných metroch do toho dal všetko, no napokon ho predstihol olympijský víťaz GREG VAN AVERMAET! Slovenský cyklista skončil na druhom mieste, čo je výborný výsledok.
     
    1 km
    Máme pred sebou posledný kilometer. Rui Costa stále vedie, no Peter Sagan je tesne za ním. Bohužiaľ, Petr Vakoč spravil chybu a takmer spadol.
     
    3 km
    Rui Costa to zrejme nezvládne, jeho náskok je minimálny. Na čele osemčlennej skupiny prenasledovateľov bol Petr Vakoč, no je tam aj Peter Sagan.
     
    7 km
    Kde sa vzal, tu vzal Peter Sagan! Slovenský cyklista bol nenápadný, no v správny moment sa dostáva dopredu. Naopak, Geraint Thomas už nevládze.
     
    12 km
    Dostávame sa do posledného okruhu. Vedúca skupinka, v ktorej bol aj český pretekár Petr Vakoč, bola pohltená pelotónom. O únik sa snaží jeden z cyklistov Astany.
     
    23 km
    Je to jasné! Po takmer piatich hodinách je vedúca skupina pohltená. Ako posledný bol dostihnutý Lukas Pöstlberger. Dôležité je aj to, že problémy mal Tom Boonen!
     
    40 km
    Pelotón sa teda rozdelil, no v tej prvej skupine nevidíme Petra Sagana. Na rozdiel od nášho cyklistu tam nechýba Geraint Thomas.
     
    57 km
    Pomaly sa nám začína deliť aj unikajúca skupina. Nastolenému tempu dvojice Kanaďanov nestačí nielen Sean de Bie, ale aj mladý nemecký pretekár Jasha Sütterlin.
     
    163 km
    Takže, vo vedúcej šesťčlennej skupine sú dvaja domáci cyklisti z Teamu Canada – Benjamin Perry a Matteo Dal-Cin. Okrem nich sú vpredu aj Fabien Grellier (Direct Energie), Lukas Pöstlberger (Bora-Argon 18), Jasha Sütterlin (Movistar) a Sean de Bie (Lotto-Soudal).

    Miroslav Kováčik

    TOP 10 dnešných pretekov:

    1. Greg van Avermaet (BMC) 5:27:04 hod.
    2. Peter Sagan (TNK)
    3. Diego Ulissi (LAM)
    4. Michael Matthews (OBE)
    5. Nathan Haas (DDD)
    6. Gianni Moscon (SKY)
    7. Alberto Bettiol (CDT)
    8. Jon Izaguirre (MOV)
    9. Anthony Roux (FDJ)
    10. Julian Alaphilippe (EQS) - všetci rovnaký čas.
    bahis siteleri