Svätý Jur – Dunajská Streda 1:6 (kon.) | B. Bystrica – Prešov 0:1 (kon.) | L. Mikuláš – MFK Zvolen 1:0 (kon.)
Borčice – Trnava 0:1 (kon.) | Žilina – FC Košice 3:0 (kon.)
konec
MŠK Žilina
3:0 (2:0)
FC Košice
sk Středa 14.09.2016, 17:30 • Pod Dubňom, Žilina • Slovenský pohár - Slovnaft cup
Předzápasové kurzy
     
    Je za nami stretnutie 3. kola Slovnaft Cupu. Celky nastúpili do druhého polčasu za stavu 2:0. V druhom polčase sme sa dočkali jedného gólu, o ktorý sa postaral po prihrávka Kristiána Valla v 80. minúte Miroslav Káčer.

    Ja Vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. (19:18:45)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90
    Vallo naservíroval Michalovi Škvarkovi loptu na rovnakú pozíciu akú mal Michal pred dvoma minútkami. Scenár bol rovnaký. Škvarkovú štipľavú strelu teraz okúsil chrbát Michala Jonca.
     
    89
    Nadstavuje sa +1 minúta.
     
    88
    Michal Škvarka si v ideálnej pozícii nedokázal loptu spracovať. Následne si ju hodil na silnejšiu nohu, no napálil to len do pred sebou stojacého obrancu VSS.
     
    87
    Košičania v závere zápasu držia viac loptu než domáci futbalisti. Stále tomu však chýba potrebná strela.
     
    86
    Ernest teraz trošku riskantne prihrával Volešákovi. K lopte sa dostali futbalisti Košíc, no postranný arbiter zbavil domáce tribúny strachu z inkasovaného gólu. Jednalo sa o ofsajdovú prihrávku. Dordevića.
     
    85
    Košičania v závere zápasu chcú streliť aspoň čestný gól. Prízemným strieľaným centrom sa prezentoval Dalibor Takáč, no jeho prihrávka spoluhráčov nenašla.
     
    83
    Rohový kop rozohrali Košičania na krátko. To samozrejme nebolo najlepšou voľbou a Žiline sa podarilo súpera vytlačiť až k poliacej čiare.
     
    82
    Vavro teraz výborne uchmatol gól z kopačky kapitána VSS Františka Vancáka. Frantiček sa už už dostával k lopte pred odkrytou bránkou, no stopér MŠK razantne odkopol na rohový kop.
     
    81
    Striedanie v tíme FC VSS Košice: z ihriska odchádza Patrik Grega, prichádza Dalibor Takáč.
     
    80
    Žilina dala gól!

    Žilina pridala aj tretí kúsok za chrbát Jakuba Kotěru. Po prihrávke Kristiána Valla sa za obranou ocitol MIROSLAV KÁČER, ktorý krížnou strelou prekonal vybehnutého Kotěru a rozvlnil sieť v bránke VSS.
     
    80
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Yusuf Otubanjo, prichádza Nermin Haskić.
     
    79
    A útok domácich bol o čosi lepší. K zakončeniu sa totiž dostal Michal Škvarka, ktorého projektil vytlačil Kotěra na rohový kop.
     
    78
    Jean – Pierre Morgan sa trošku zamotal medzi trojicou v žltých dresoch. Centru sme sa napokon nedočkali a tak do útoku smerujú domáci.
     
    77
    Žltú kartu vidí aj striedajúci hráč VSS Košíc Nikola Dordević za zákrok na Kristiána Valla.
     
    76
    Košičania majú veľký problém sa vôbec dostať k lopte. Domáci jednoznačne v druhom polčase dominujú.
     
    74
    Špalek si teraz neporozumel s Ernestom Maboukom. Jeho prihrávka smerovala do autu i keď sa Ernest snažil najviac ako mohol, loptu v ihrisku nezachytil.
     
    73
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Ivan Diaz, prichádza Michal Škvarka.
     
    73
    Nebezpečný center od Ivana Diaza ukryl vo svojich rukaviciach pred Yusufom Otubanjom gólman Kotěra.
     
    72
    Stefan Čikić si chystal loptu už na strelu pred veľkým vápnom MŠK. Zrazu však zaznel hvizd a lopta bola prisúdená domácim futbalistom. Postranný arbiter so zdvihnutou zástavkou avizoval ofsajd.
     
    71
    Striedanie v tíme FC VSS Košice: z ihriska odchádza Jakub Bavoľár, prichádza Nikola Dordević.
     
    70
    Rohový kop Žiliny napokon zahral Róber Mazáň. Jakub Kotěra aj v tomto prípade dominoval vo svojej 16-tke a loptu vyboxoval až za postrannú čiaru.
     
    69
    Vallo sa ihneď po príchode zapája do útočného snaženia MŠK. Jeho pozícia je momentálne na ľavom krídle.
     
    68
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Filip Hlohovský, prichádza Kristián Vallo.
     
    67
    Center od vlajočky z kopačky Sergeia Ivanova chytá a ukrýva vo svojich rukaviciach Miloš Volešák.
     
    66
    Nebezpečný center prišiel aj z kopačky hosťujúceho Nikitu Andreeva. Vo vápne však stihol zakročiť Vavro, ktorý odvrátil aspoň na rohový kop.
     
    65
    Striedanie chystajú aj domáci futbalisti. Za postrannou čiarou sa rozcvičuje už nachystaný Kristián Vallo.
     
    64
    Otubanjo sa ocitol s loptou za obranou hostí. Kotěra si vybehol z bránky, no zbytočne. Jednalo sa o ofsajdové postavenie domáceho zakončovateľa.
     
    63
    Striedanie v tíme FC VSS Košice: z ihriska odchádza Kristián Kuták, prichádza Stefan Čikić.
     
    62
    Káčera si vo vápne postrážili až dvaja futbalisti FC VSS Košíc. Koncovka tak neprišla a hostia sa ubránili.
     
    61
    Nikolas Špalek to teraz skúsil inak. Loptu poslal vzduchom pred Kotěru. Otubanjo si už zbiehal na prihrávku, no skôr ako gólman VSS sa k lopte nedostal.
     
    60
    Špalek teraz zbytočne poslal k zemi kapitána hostí. Hráči VSS neváhali a rozohrali nakrátko. Prienik Kristiána Kutáka je však neúspešný.
     
    59
    Špalek skúsil ťažkou loptou naštartovať Ernesta Mabouku. Myšlienka to bola naozaj dobrá, no Ernest nenašiel dostatok síl a loptu v ihrisku jednoducho nezastihol.
     
    58
    Hlohovský to napriek nevýhodnej pozícii skúsil priamo. Jeho projektil letel nad brvno VSS o dobrého pol metra.
     
    57
    Pečovský vybojoval priamy kop kúsok od rohovej zástavky. Jedná sa skôr o skrátený rohový kop než o priamy kop.
     
    56
    Žilina drží loptu na svojich kopačkách. Košičania však napádajú veľmi vysoko a tak sa domáci ďaleko s loptou dostať nevedia.
     
    55
    Do lopty sa oprel po prihrávke Morgana kapitán hostí František Vancák. Tomu sa podarilo prestreliť múr, no projektil nemal potrebné parametre.
     
    54
    Káčer poslal k zemi Nikitu Andreeva a Košice majú teraz k dispozícii sľubný priamy kop.
     
    53
    Hlohovský si vymenil loptu s Otubanjom. druhý menovaný chcel loptu naraziť späť Filipovi, no výborne zakročil Michal Jonec, ktorý ich prihrávku zachytil.
     
    52
    Podobne musel zatiahnúť ručnú brzdu aj Miroslav Káčer. Ten nebol síce v ofsajde, no lopta na malý moment opustila hraciu plochu a tak bol jeho prienik zastavený.
     
    51
    Kašov strelecký pokus sa do štatistík nepripíše. Jednalo sa totiž o ofsajdové postavenie tohto futbalistu.
     
    50
    A znovu tu máme MŠK Žilinu na súperovej polovičke. Konkrétne je to Filip Hlohovský, ktorý to skúsil strieľaným centrom. Jakub Kotěra neváhal a loptu ukryl vo svojich rukách.
     
    49
    Centru sme sa dočkali aj na opačnej strane. Pri rohovej zástavke sa do lopty oprel Tomáš Kubík, no ten adresáta vo vápne MŠK nenašiel.
     
    48
    Pečovský bol pri chuti. Pohybom sa zbavil dvojice Košičanov, no za stredovým kruhom mu to až tak dobre nešlo.
     
    47
    Po Mazáňovom centri si do koncovky zbehol Nikolas Špalek. Projektil z jeho hlavy však smeroval pár centimetrov nad brvno a tak Kotěra zasahovať nemusel.
     
    47
    Nikolas Špaleko to skúsil po pravom krídle. Lopta mu však pri rohovej zástavke odskočila a tak sme sa centru a ani strely nedočkali.
     
    46
    O výkop do druhého polčasu sa postarali futbalisti FC VSS Košíc. Tí sa rozhodli pre rýchly prechod na súperovu polovičku, no netrvá dlho a pri lopte sú žlto-zelení.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Je za nami prvý polčas 3. kola Slovnaft Cupu. V prvom polčase sme sa dočkali dvoch gólov, ktoré prišli v závere prvej 45 minútovky. V 44 minúte sa strelecky presadil najlepší strelec MŠK Yusuf Otubanjo a minútku po ňom si k asistencii pridal aj gól Filip Hlohovský.

    Druhý polčas začne približne o 18:31.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    V prvom polčase sa nadstavuje +1 minúta.
     
    44
    Žilina dala gól!

    O minútu neskôr sa strelecky presadil aj FILIP HLOHOVSKÝ. Ten doslova stál v správny čas na správnom mieste. Po strele Filipa Kašu vypadla lopta Kotěrovi z náručia rovno pred Hlohovského a ten poľahky do odkrytej bránky zakončil.
     
    43
    Žilina dala gól!

    Žiline sa predsa len podarilo využiť svoj tlak na súperovu 16-tku. Z ľavého krídla sa do vápna predral Filip Hlohovský, ktorý nebezpečne vystrelil. Strela nebola síce presná ale prepadla sa až na kopačku YUSUFA OTUBANJA, ktorý loptu len zasunul do siete.
     
    42
    Jakub Kotěra sa nikam neponáhľa. Vo svojej 16-tke čaká kým si po loptu príde jeden z domácich futbalistov. Napokon sa obetoval Filip Hlohovský.
     
    41
    Žiline sa darí okupovať veľké vápno hostí avšak chýba tomu potrebná strela, ktorá by priniesla ohrozenie, prípadný gól.
     
    40
    Vo výbornej pozícii sa ocitol Nikolas Špalek. Ten mohol aj strieľať, no rozhodol sa prihrávať. Lopta sa prepadla až na zadnú tyč, no Diaz v sklze loptu ideálne netrafil.
     
    39
    Kaša pred dvojicou hráčov v červenom poslal radšej loptu vlastnému gólmanovi. Volešák zachoval chladnú hlavu a loptu poslal až na súperovu polovičku.
     
    38
    Prvý rohový kop MŠK však neskončil gólovou radosťou. K hlavičke sa síce dostal Nikolas Špalek, no z hranice malého vápna nemieril najpresnejšie.
     
    37
    Yusuf Otubanjo teraz overil pozornosť Jakuba Kotěru. Technická strela k ľavej tyčke však nerozvlnila sieť. Výborný Kotěra vytlačil na rohový kop.
     
    36
    Košice ešte ostali pri lopte. Kolmicou za obranu to skúsil Jean-Pierre Morgan, no Volešák včas zakročil.
     
    35
    Ďalšia nepresná prihrávka Ivana Santiaga Diaza. K lopte sa dostal Kristián Kutlák, ktorý to skúsil cez stred žilinskej obrany. Neúspešne.
     
    34
    Lopta sa momentálne drží pred Milošom Volešákom. VSS Košice začínajú veľmi nebezpečne vystrkovať rožky.
     
    32
    Kaša verzus Jakub Kotěra. Aj takého duelu sme sa teraz mohli byť svedkom. Samozrejme úspešnejším bol gólman VSS, ktorý vychytal zadáka MŠK.
     
    31
    Ďalší svoj projektil v zápase nám teraz ponúkol Tomáš Kubík. Tento pokus bol však veľmi ale veľmi nepresný.
     
    30
    Pečovský krásne presunul hru na opačnú stranu. Tu stál Ernest Mabouka, ktorý sa však cez Františka Vancáka nedokázal presadiť.
     
    29
    Hlavný arbiter prerušil hru. Je čas na občerstvenie a prípadné taktické rady.
     
    28
    Výborne si teraz postrážil Špaleka Nikita Andreev, ktorý razantne odhlavičkoval loptu spred vlastného brankára.
     
    27
    Až trojica futbalistov v červenom napádala prihrávku Filipa Kašu. Ten napokon prihral vlastnému gólmanovi. Žiline sa naozaj ťažko dostáva z vlastnej polovičky.
     
    26
    Ďalší faul na polovičke MŠK Žiliny. Tento raz sa previnil Ivan Santiago Diaz. Stále je to však priďaleko od domácej svätyne
     
    25
    Otubanjo po prihrávke Miroslava Káčera smeroval sám na gólmana VSS Košíc. Už sa chystal na strelu, no hlavný arbiter pískol. Jednalo sa o ofsajd.
     
    24
    Špalek teraz naštartoval Ernesta Mabouku. Ten dal do šprintu všetko čo mohol, no loptu na hracej ploche jednoducho nezastihol.
     
    23
    Denis Vavro si teraz pomohol rukami vo vzdušnom súboji s Jakubom Bavoľárom. Lopta je však priďaleko od bránky MŠK a tak priame ohrozenie nepríde ani na tejto strane.
     
    22
    Lopta lieta ponad poliacu čiaru. Vymieňa si ju žilinská obrana spolu s gólmanom VSS Košíc a to Jakubom Kotěrom.
     
    21
    Do lopty sa oprel Miroslav Káčer, ktorý prihrával po zemi. Voľba to nebola najlepšia a Košičania sa dokázali aj tento raz oslobodiť.
     
    20
    František Vancák vidí žltú kartu za faul na rozbehnutého Nikolasa Špaleka. Štandardka to bude zo sľubnej pozície.
     
    18
    Krásna kombinácia Žiliny cez pravé krídlo. Z vápna napokon centroval na zadnú tyč Nikolas Špalek, no Karlo Bilić bol proti a loptu hlavou odvrátil do bezpečia.
     
    17
    Diaz mal teraz veľa priestoru na strelu. Napriek tejto výhode sa rozhodol prihrať na Otubanja. Samozrejme si prihrávka na malé vápno cestu nenašla.
     
    16
    Diaz stratil loptu pred svojou 16-tkou. Našťastie pre MŠK sa Jakub Bavoľár Pošmykol a zakončenia sme sa tak nedočkali.
     
    15
    Maboukov prízemný center našiel kopačku Miroslava Káčera. Ten skúsil zakončiť pätičkou, no lopte chýbal dobrý kus na to, aby si našiel cestu za chrbát Kotěru. ten stáva stále bez zákroku.
     
    14
    Filip Hlohovský zbytočne strieľal. Jeho pokus bol síce presný ale neplatný. Jednalo sa totiž o ofsajdové postavenie tohto futbalistu.
     
    13
    Hra sa presunula k stredovému kruhu. Momentálne sa do hry dostávajú aj Košičania, ktorí to zatiaľ skúšajú nakopnutím lopty.
     
    12
    Podobne ako Kaša si teraz urobil výlet aj Ernest Mabouka. Ani jeho finálna prihrávka však nemala potrebnú presnosť.
     
    11
    Predsa len som to zakríkol. Takmer sa rozvlnila sieť za chrbtom Miloša Volešáka, ktorý loptu vytlačil spopod brvna. Strelecky sa prezentoval Kristián Kuták, ktorý vypálil naozaj krásne.
     
    10
    Košičania okrem strely Tomáša Kubíka v dnešnom zápase nič neurobili. Žilina prvú desaťminútovku doslova ovládla.
     
    9
    Kaša si teraz urobil výlet až k súperovej rohovej zástavke. Prízemnou prihrávkou hľadal Yusufa Otubanja, no neúspešne. Prienik zadáka MŠK si vyslúžil aspoň potlesk.
     
    8
    Zacentrovať sa pokúsil Filip Hlohovský. Loptu mu však v poslednej chvíli zobral Michal Jonec, ktorý bez váhania odkopáva vysoko na súperovu polovičku.
     
    7
    Vavro si teraz nerozumel s Filipom Hlohovským. Prihrávka na päty Filipa v ihrisku nezostala a tak si loptu na vhadzovanie chystajú VSS Košice.
     
    6
    Momentálne sa pri lopte držia žlto-zelení, ktorí však stále nevystreli. Košičania výborne napádajú každú jednu prihrávku.
     
    5
    Prvá nebezpečná strela v zápase. Z nie ideálneho uhlu sa do lopty oprel Tomáš Kubík, no Volešák stihol včas zakročiť.
     
    4
    Otubanjo to skúsil kolmicou na Filipa Hlohovského. Lopta však nemala potrebnú razanciu a tak sa adresát k lopte nedostal. Navyše, do útoku smerujú hostia.
     
    3
    Denis Vavro si vypýtal faul za poliacou čiarou. Lopta je však veľmi ďaleko od súperovej bránky a tak sa priame ohrozenie konať nebude.
     
    2
    Prvý raz sa na polovičku súpera dostali aj futbalisti VSS. Lopta sa z ľavej strany prepadla až na Sergeia Ivanova, no ten z bieleho bodu loptu netrafil ideálne.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali domáci futbalisti. Lopta ihneď letela na súperovu polovičku, no hlavičkovým zákrokom Nikitu Andreeva uvidíme vhadzovanie MŠK.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči oboch celkov sú pripravení na hracej ploche. Stretnutie sa o malý okamžik začne. Domáci nastúpia v reflexno-zelených dresoch a hostia v červeno-bielych dresoch.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina: Volešák – Vavro, Diaz, Špalek, Pečovský, Hlohovský, Kaša, Mazáň, Otubanjo, Mabouka, Káčer.
    Náhradníci: Leško – Vallo, Herrera, Haskić, Škvarka, Králik, Mandiangu

    FC VSS Košice: Kotěra – Jonec, Vancák, Morgan, Kubík, Bavoľár, Ivanov, Bilić, Andreev, Kuták, Grega
    Náhradníci: Ružinský – Takáč, Žebík, Čikić, Tóth, Dordević, Trebuňák.

    Rozhodca: Martin Ježík – Peter Chládek, Daniel Poláček.
     
    Vážení priaznivci futbalu! Vítam Vás pri sledovaní súbojov o slovenský pohár – Slovnaft Cup. V dnešnom treťom kole si zmerá sily aktuálny líder Fortuna ligy MŠK Žilina proti lídrovi Druhej ligy – východ FC VSS Košiciam.


    MŠK Žilina sa do tretieho kola dostala výhrou nad MFK Rožňavou 3:1. Góly postupne pridali Káčer, Špalek a Mandiangu. Inkasovaný gól Žilina dostala v samom závere zápasu z bieleho bodu. Na túto strelu bol Miloš Volešák prikrátky.
    Ako bolo už vyššie spomenuté, Žilina momentálne vedie Fortuna ligu. Žlto-zelení majú na svojom konte 19 bodov a skóre 18:6 – čo poukazuje na skvelú ofenzívu domáceho celku. Domáci zaváhali zatiaľ len v dvoch stretnutiach. jedno skončilo deľbou bodov a druhé prehrou. Prehra sa zrodila v šiestom kole na pôde rivala a to ŠK Slovanu Bratislava.


    FC VSS Košice sa v druhom kole stretli s ŠK Dynamo Diviaky, ktorému nedovolili ani len skórovať a tak hladko postúpili do ďalšieho kola výhrou 3:0. Góly Košičanov si pripísali Grega, Begala a Bavoľár.
    Košiciam taktiež patrí momentálne prvá priečka, avšak v druhej najvyššej súťaži. Hostia by sa radi po dvoch rokoch konečne vrátili do najvyššej súťaže a ukázali svoje kvality aj pod zmeneným menom. V druhej lige zatiaľ Košičania po šiestich kolách zaváhali len raz. Tento duel skončil porážkou VSS. Premožiteľom sa stal Partizán Bardejov, ktorý v piatom kole zdolal favorita 2:1. Posledné kolo však dopadlo o čosi lepšie a hostia si napravili chuť výhrou nad MFK Lokomotívou Zvolen 1 :0.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Patrik Ondrovič

    Branky: 43. Otubanjo, 44. Hlohovský, 80. Káčer

    Karty:   20. Vancák (VSS), 77. Dordević (VSS)


    MŠK Žilina: Volešák – Vavro, Diaz, Špalek, Pečovský, Hlohovský, Kaša, Mazáň, Otubanjo, Mabouka, Káčer.
    Náhradníci: Leško – Vallo, Herrera, Haskić, Škvarka, Králik, Mandiangu

    FC Košice: Kotěra – Jonec, Vancák, Morgan, Kubík, Bavoľár, Ivanov, Bilić, Andreev, Kuták, Grega
    Náhradníci: Ružinský – Takáč, Žebík, Čikić, Tóth, Dordević, Trebuňák.

    Rozhodčí: Martin Ježík – Peter Chládek, Daniel Poláček
    bahis siteleri