Kladno – Chomutov 4:7 (kon.) | Písek – Liberec 0:7 (kon.) | Kolín – Mountfield HK 0:1 (kon.)
Jihlava – Kometa Brno 0:6 (kon.) | Č. Budějovice – Mladá Boleslav 2:1 (po pr.) | HC Litvínov – Slavia 5:4 (kon.)
Havlíčkův Brod – Pardubice 3:6 (kon.) | Havířov – Třinec 1:3 (kon.) | Vsetín – Zlín 1:2 (kon.)
Olomouc – Vítkovice 0:3 (kon.) | Letňany – Sparta 4:5 (kon.) | K. Vary – HC Plzeň 4:5 (2:1 po s.n.)
konec
BK Havlíčkův Brod
3:6 (2:1, 1:3, 0:2)
HC Dynamo Pardubice
Sobota 24.09.2016, 13:30 • Zimní stadion Kotlina • Extraliga staršího dorostu • 8. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu 8. kola NOEN extraligy staršího dorostu, ve kterém na sebe narazí domácí BK Havlíčkův Brod a HC Dynamo Pardubice. Utkání začíná ve 13:30.
     
    Oba soupeři spolu hrají již podruhé, jelikož se extraliga dostala do druhé části. V prvním vzájemném utkání na ledě Pardubic nepadl v základní hrací době žádný gól a tak o osudu utkání rozhodovalo až prodloužení. V tom se hned v úvodu trefil Vojtěch Holenda a rozhodl tak bodu na víc pro hostující Havlíčkův Brod.

    V tabulce si vedou o něco lépe Pardubice, které jsou s 12 body na 3. příčce. Bruslařům patří 5. pozice, mají však pouze o jeden bod méně, dnes se tak mohou v případě úspěchu před svého soupeře dostat.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Blažek (Folvarský) – Zvěřina, Polák, Adam, Rubner, Horák, Krejčí, Lachman "A", Pejchal – Piskač, Donda, Kohout, Tecl, Holenda "C", Přibyl "A", Křehlík, Pokorný, Cachnín, Teplý

    HC Dynamo Pardubice: Jánský (Vlk) – Leder, Oliva, Žouželka, Rudy, Mert "A", Javůrek – Machač, Libnar, Pochobradský, Koffer, Kostka, Chára, Blümel "C", Černý, Bucek, Matýs "A", Rozlílek

    Rozhodčí: Ivan Čuňočka – Martin Šustr, Tomáš Sofka.
     
    Mužstva se pozdravila a první pětky už míří ke středovému kruhu. Za malou chvilku začínáme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:34
    Hosté vyhráli úvodní buly, pod tlakem se ale museli stáhnout do vlastního pásma. Následně se jim podařilo rychle přenést hru do útoku, ke střele se ale nedostali.
     
    01:11
    Tohle byla gólovka! Marek Tecl dostal puk mezi kruhy, kde byl úplně sám a mohl si vybírat, do jakého koutu brány pošle puk, trefil ale jenom připravený beton Jana Jánského!
     
    01:39
    Zajímavá šance také na druhé straně, na pravé straně se uvolnil Ondřej Matýs, z úhlu ale Tomáše Blažka nepřekonal.
     
    02:46
    Michal Žouželka chytře pálil od modré čáry, když měl havlíčkobrodský gólman zcela zakrytá výhled, puk ale domácí klec minul.
     
    03:32
    Václav Piskač postupoval po pravé straně, tam ale narazil na Jakuba Merta, který ho čistým hitem poslal k ledu.
     
    03:56
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A domácí se poměrně brzy dostávají do vedení! Daniel Polák poslal dopředu na pravém křídle rozjetého LUKÁŠE POKORNÉHO, který vypálil puk z ostrého úhlu, čímž dokonale zaskočil pardubického gólmana, která našel puk až za brankovou čarou! Asistence: Daniel Polák.
     
    04:48
    Na druhé straně tvrdě vypálil Filip Koffer, Tomáš Blažek proti jeho dělovce z pravého kruhu nastavil vyrážečku a jen tak tak, že si puk nesrazil do vlastní sítě.
     
    05:40
    Domácí dostávají možnost přesilové hry, Michal Machač (PCE) je potrestán 2 minutami za vysokou hůl.
     
    06:46
    Hosté se ale brání úspěšně a na chvíli se dostali dokonce do útoku. Bruslaři poté získali puk a jenom ho nahodili na Jana Jánského, který raději přerušil hru.
     
    07:13
    Dynamo se znovu ve vlastním oslabení dostalo dopředu a donutilo Tomáše Blažka k zákroku. Následně hosté vyhráli buly a po střele Ondřeje Matýse zasahuje znovu brankář Havlíčkova Brodu.
     
    07:26
    Tohle bylo nebezpečné! Ondřej Matýs se před brankovištěm dobře zorientoval a natřikrát se pokoušel dostat puk do sítě, jenže pokaždé trefil jenom betony připraveného Blažka!
     
    07:40
    Michal Machač opustil trestnou lavici a hosté se ubránili.
     
    08:46
    Lukáš Pokorný znovu zazlobil v útočném pásmu, když se mu v rohu podařilo vybojovat kotouč a hned se tlačit do zakončení, Jan Jánský jeho pokus zastavil betonem.
     
    10:00
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté vyrovnávají zásluhou ONDŘEJE MATÝSE! Ten se po podél pravého hrazení protáhl do útočného pásma, dostal se za obránce a namířil si to před bránu. Tam mu nikdo nebránil v cestě, a tak si dokázal položit havlíčkobrodského gólmana na led a pohodlně zasunout kotouč za jeho beton na zadní tyč! Asistence: Michal Pochobradský.
     
    11:13
    Juraj Rudy od modré čáry nabízel kotouč spíše na teč, puk ale svůj směr nezměnil a tak ho Tomáš Blažek bez problému vykopl pravým betonem.
     
    12:04
    Domácí se mohou dostat znovu do vedení, na trestnou lavici míří Michal Pochobradský (PCE) za držení protihráče.
     
    12:58
    Domácí dlouho kombinovali v rohu útočného pásma, až nakonec posunuli kotouč na modrou čáru, střela Matěje Krejčího mířila ale příliš vysoko.
     
    13:18
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Teď už se ovšem domácí radují! Radim Pejchal od modré čáry poslal puk podél hrazení na Vojtěcha Holendu, který naservíroval puk mezi kruhy volnému MICHALU TEPLÉMU, který si v dobré pozici věděl rady a hbitou ranou prostřelil Jana Jánského! Asistence: Vojtěch Holenda, Radim Pejchal.
     
    15:31
    Daniel Polák neměl komu přihrát a sám už byl vyčerpaný, tak jenom posunul kotouč do útočného pásma a odjel na střídačku.
     
    15:53
    Bruslaři vyhráli vhazování v útočném pásmu a z vrcholku levého kruhu mohl zápěstím vypálit Vojtěch Holenda, jeho pokus mířící do horního rohu vyrazil Jánský ramenem.
     
    16:47
    Domácí motali hlavy soupeřů v útočném pásmu, nakonec se ale zamotali sami sebe a o kotouč přišli.
     
    17:06
    Dynamo otočilo hru a rychle se dostal na útočnou stranu hřiště. Na vrcholku levého kruhu si srovnal kotouč Michal Machač, svoji ránu ale nasměřoval doprostřed brány, kde byl připravený Blažek.
     
    17:45
    Domácí dostávají další početní výhodu, Vít Rozlílek (PCE) si při napadání počínal nedovoleně a je potrestán za podražení.
     
    18:11
    Tomáš Lachman dostal kotouč a modrou čáru a hned ho posílal směrem na bránu, tu ale o kousek minul.
     
    18:37
    Pardubice dostaly kotouč až do pásma Havlíčkova Brodu, domácí tak musí začínat akci znovu od své brány.
     
    19:12
    Bruslaři teď sevřeli svého soupeře a pálili na bránu zprava i zleva, Jan Jánský si ovšem počínal bezchybně a hosté se mohou osvobodit.
     
    19:33
    Vojtěch Holenda měl na hokejce třetí branku Havlíčkova Brodu, když se k němu odrazil puk a zívala na něj odkrytá brána, jenže na poslední chvíli mu do střely vložil hůl jeden z pardubických obránců a puk skončil v rohu kluziště!
     
    19:45
    Rozlílek se vrací na led, hosté tak v oslabení neinkasovali a teď už jsou kompletní.
     
    19:56
    Vít Rozlílek (PCE) si hry ale dlouho neužil a znovu se vrací na trestnou lavici. Dostává trest na 2 + 10 za zásah do oblasti hlavy a krku. Menší trest odpyká Martin Kostka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střelecký účet dnešního zápasu otevřel Lukáš Pokorný a dostal svůj celek do vedení. Pardubičtí dokázali přesně v polovině první třetiny vyrovnat, když se pohlednou akcí prezentoval Ondřej Matýs. Havlíčkův Brod se však znovu dostal do vedení, když přesilovou hru využil Michal Teplý. Druhá perioda začne přibližně ve 14:20.
     
    Druhá třetina může pomalu začít, domácí budou hrát ještě 1 minutu a 56 sekund v početní převaze.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Pardubice vyhrály na buly a ihned posly puk až za Blažkovu klec.
     
    20:54
    Vojtěch Holenda kombinoval v útočném pásmu s Michalem Teplým, prvně jmenovaný hráč ale ztratil kotouč a hosté se osvobozují.
     
    21:37
    Hosté se brání dobře a Havlíčkův Brod začíná znovu od své brány.
     
    21:56
    Martin Kostka opustil trestnou lavici, hosté hrají v plném počtu.
     
    22:03
    Ondřej Matýs nabral rychlost, prohnal se středním pásmem až do útočného, kde z pravého kruhu vystřelil zápěstím, Tomáš Blažek byl ale pozorný.
     
    22:40
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Teď už to hostům vyšlo! Po Matěji Blümelovi se kotouče chopil Jan Oliva, který přesným pasem uvolnil FILIPA KOFFERA, jenž z pravého kruhu zamířil naprosto přesně a dostal puk až za záda Tomáše Blažka! Asistence: Jan Oliva, Matěj Blümel.
     
    24:30
    Filip Koffer už se znovu hnal před bránu, kam také směřoval puk z hole jeho spoluhráče, přihrávka byla na pardubického mladíka ale příliš dlouhá.
     
    25:14
    Domácí teď špatně střídali a v jednu chvíli jich bylo na ledě šest. Trest odpyká Marek Tecl (HBR).
     
    25:25
    Michal Machač na modré čáře přiklepl puk pro Ondřeje Matýse, jehož rána byla sražena a obloučkem spadla do rohu kluziště.
     
    26:03
    Domácí teď svého soupeře nepouští do střely a již podruhé se dlouhým vyhozením osvobodili.
     
    26:47
    Až teď se hostům podařilo usadit v útočné třetině a rozvinout kombinaci, která měla skončit střelou z levého kruhu, ta byla ale zablokována domácím obráncem.
     
    27:12
    Teď špatně střídali i hosté a také měli příliš mnoho hráčů na ledě. Menší trest odsedí Roman Libnar (PCE).
     
    27:14
    Mezitím se Marek Tecl vrací na led, začíná tak přesilová hra domácích.
     
    27:37
    Matěj Krejčí dostal pas na modrou čáru a tvrdě vypálil, Jan Jánský zasahoval holí.
     
    28:02
    David Donda si vybruslil z rohu kluziště na pravý kruh, kde se rozhodl vystřelit zápěstím, pardubický strážce svatyně si s jeho pokusem poradil.
     
    28:36
    Hosté se dostali ke kotouči a poslali jej přes všechny čáry.
     
    29:12
    Roman Libnar je propuštěn ze zajetí trestoměřičů a Pardubice hrají v plném počtu.
     
    29:52
    Lukáš Pokorný dobře napadal a vybojoval puk v útočném pásmu, chyběla mu ale podpora spoluhráčů. A tak se hra obrátila na druhou stranu, Pardubice byly ovšem zastaveny ofsajdem.
     
    30:51
    Bruslaři přerušili útočnou akci Pardubic a sami se mohli dostat dopředu, také oni byli ale načapáni v ofsajdu.
     
    31:02
    Přesilovou hru si teď zahrají hosté, David Donda (HBR) je vyloučen na 2 minuty za hrubost.
     
    31:16
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hostům stačilo pouhých 14 sekund, aby dokázali nabídnutou výhodu zužitkovat a poprvé v dnešním utkání se dostávají do vedení! Matěj Blümel uvolnil FILIPA KOFFERA, který šikovným manévrem pokořil Tomáše Blažka a dostal kotouč z jeho záda! Asistence: Matěj Blümel, Jakub Mert.
     
    32:32
    Bruslaři sevřeli svého soka v jeho pásmu, Vojtěch Holenda si několikrát vyměnil kotouč s Michalem Teplým, až nakonec obdržel přihrávku Matěj Krejčí, od modré čáry bránu ale netrefil.
     
    33:38
    Dominik Chára (PCE) to přehnal s důrazem a je vyloučen na 2 minuty za hrubost, je tu šance pro Havlíčkův Brod.
     
    34:33
    Domácí dlouho kombinovali, až si před brankoviště sjel Michal Teplý, který byl ale zablokovaný a přihrávka Vojtěcha Holendy tak propadla až k Davidu Dondovi, ten ale v tísni puk na bránu neusměrnil.
     
    35:18
    Hra je teď přerušena, za pardubickou klecí zůstal ležet po nárazu do mantinelu Jan Oliva. Míří v předklonu na střídačku a drží se za ruku, snad to nebude nic vážného.
     
    35:37
    Do konce trestu Dominika Cháry zbývala pouhá sekunda, přesilová hra Havlíčkova Brodu ale pokračuje, protože na trestnou lavici míří Václav Leder (PCE) za vysokou hůl.
     
    35:44
    Matěj Blümel to udělal velice šikovně a vyhodil kotouč přímo z buly.
     
    36:09
    Tomáš Lachman neudržel puk na modré čáře, domácí ale pásmo znovu rychle získali. Pak ovšem u druhého mantinelu propadl kotouč také za Daniela Poláka.
     
    36:53
    David Donda si získal pozornost svým nájezdem před brankoviště, a tak mohl Vojtěch Holenda přihrát úplně volnému Michalu Teplému, jeho ránu z vrcholku pravého kruhu ale zablokoval pardubický obránce.
     
    37:15
    Bruslaři si zahrají 22 sekund v 5 proti 3, Matěj Blümel dostává menší trest za hákování.
     
    37:37
    Domácí sice vyhráli buly, ke střele se ale nedostali. To už je Václav Leder zpátky na ledě a pokračuje se v klasické přesilové hře.
     
    38:23
    Dynamo se řídí heslem, že nejlepší obranou je útok, a samo kombinuje v útočném pásmu. Tomáš Blažek musel zasahovat betony po střele z mezikruží.
     
    39:13
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Zbývaly pouhé 2 sekundy do konce trestu Matěje Blümela, přesto domácí ještě početní výhodu využívají! Vojtěch Holenda poslal do útočného pásma MICHALA TEPLÉHO, který pronikal dopředu po levé straně, následně si navedl puk přes osu hřiště až do blízkosti pravého kruhu, odkud vypálil na zadní tyč a byl přesný! Asistence: Vojtěch Holenda.
     
    39:38
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Vyrovnaný stav vydržel pouhých 25 sekund a Pardubice znovu vedou! Osvědčená spolupráce Matěje Blümela s FILIPEM KOFFEREM znovu zafungovala, když druhý jmenovaný hráč propálil Tomáše Blažka již potřetí a dosáhl tak na hattrick! Asistence: Matěj Blümel, Juraj Rudy.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina by se dala nazvat jako one man show. Filip Koffer se nejprve postaral o vyrovnání a následně dostal Dynamo dokonce do vedení. Když se Michalu Teplému podařilo vyrovnat, vzal situaci do svých rukou znovu Filip Koffer a třetí brankou v jedné třetině vrátil vedení zpátky na stranu Pardubic. Třetí dějství začne přibližně v 15:14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    To byl bleskový úvod třetí části hry! Domácí sice vyhráli buly a dostali se do útoku, tam ale o kotouč přišli a na druhou stranu spěchali Pardubičtí. Juraj Rudy našel JAKUBA MERTA, který z levého kruhu propálil Miroslaava Folvarského, jenž v domácím brankoviště nahradil Tomáše Blažka. Asistence: Juraj Rudy, Matěj Blümel.
     
    40:41
    Richard Cachnín (HBR) oslabí svůj celek, provinil se hákováním.
     
    41:36
    Bruslaři se ale brání dobře a Pardubičtí musí znovu zakládat útok od začátku.
     
    42:22
    Michal Pochobradský se uvolnil na levé straně a z kruhu poslal nepříjemnou střelu zápěstím, kterou Miroslav Folvarský vytěsnil lapačkou.
     
    42:41
    Richard Cachnín si odpykal svůj trest a může zpátky do hry.
     
    44:46
    Michal Teplý z pravé strany hledal Vojtěcha Holendu, ten byl ale pokrytý.
     
    45:35
    Ondřej Matýs postupoval na pravém křídle a dostal se až ke střele, kterou zlikvidoval Miroslav Folvarský. Pardubičtí pak ještě pokračovali v tlaku, domácího gólmana ale nepřekonali.
     
    45:51
    Matěj Krejčí (HBR) vyhodil puk ve vlastním pásmu přes mantinel a je potrestán za zdržování.
     
    46:19
    Dynamo ukořistilo černý kus gumy hned z vhazování a prokombinovalo se až ke střele z mezikruží, Miroslav Folvarský ovšem předvedl efektní zákrok lapačkou a vysloužil si potlesk.
     
    47:14
    Ondřej Matýs číhal na modré čáře na přihrávku, kterou také dostal, jeho dělovka skončila na pravém betonu Miroslava Folvarského.
     
    47:51
    Matěj Krejčí je zpátky na ledě a Bruslaři jsou kompletní.
     
    48:39
    Před pardubickou svatyní zůstal na chviličku nepokrytý Radim Pejchal, zblízka puk ale nedostal za Jánského betony.
     
    49:32
    Filip Koffer nabral rychlost a zavezl puk do útočného pásma, kde zkusil schovat střelu za obránce, domácí brankář si ji ale našel a ukryl ji do lapačky.
     
    50:36
    Před bránu si najížděl úplně volný Lukáš Pokorný, než ale dostal přihrávku zpoza brány od Tomše Křehlíka, stihl se k němu pardubický obránce vrátit a střelu mu pokazit.
     
    51:47
    Matěj Blümel získal pásmo, navedl si puk na osu hřiště a vystřelil zápěstím, jeho pokus ovšem zablokoval Daniel Polák mimo bránu.
     
    53:10
    Tomáš Křehlík se rozjel na pravé straně, dostal se za obránce a zakončoval bekhendem. Jan Jánský s jeho pokusem neměl problémy a v klidu puk podržel ve výstroji.
     
    53:50
    Domácí se snaží zvrátit z jejich pohledu nepříznivý stav utkání, v jejich hře ale přibývají nepřesnosti.
     
    54:47
    Marek Tecl přejel do útočného pásma a procpal střelu mezi dvojici beků, Jan Jánský na ni ale viděl a udržel ji ve své náruči.
     
    55:18
    Lukáš Pokorný mířil po levé straně do útočného pásma, rychle se k němu ale vracel obránce a tak jen poslal nahození na pardubického gólmana, který puk raději přikryl a nechal přerušit hru.
     
    55:32
    Matěj Krejčí za sebe pustil kotouč, za kterým už se řítil Filip Koffer, před ním ale z branky vyjel Miroslav Folvarský a kotouč zametl do bezpečnějšího prostoru.
     
    55:55
    Po zakázaném uvolnění hostů se vhazovalo před jejich bránou, Bruslaři získali kotouč a Daniel Polák jej hned napálil na bránu, Jan Jánský zasahoval vyrážečkou.
     
    56:49
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Zdá se, že je o osudu dnešního utkání rozhodnuto. Pardubičtí sevřeli svého soupeře a Čestmír Javůrek vypálil od modré čáry. Jeho ránu tečoval Michal Machač, to ještě Folvarský zasahoval levým betonem, na další dorážku ONDŘEJE MATÝSE už ale dosáhnout nemohl! Asistence: Michal Machač, Čestmír Javůrek.
     
    59:08
    Vedení Pardubic mohlo být ještě vyšší! Od modré čáry střílel znovu Čestmír Javůrek a jeho střelu sklepl do betonů Folvarského Ondřej Matýs, po čemž se hosté ještě hnali za dorážkou, hra ale nakonec byl přerušena pro vysokou hůl tečujícího Matýse.
     
    59:52
    Do statistik dnešního utkání se ještě zapíše Filip Koffer (PCE), který je vyloučená za faul kolenem.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní měření sil dopadlo lépe pro Dynamo, které ve třetí části hry ještě navýšilo svůj náskok. V úvodu této periody skóroval Jakub Mert a v závěru napsal tečku za dnešním utkáním Ondřej Matýs. Všechny body tak z Kotlin poputují na východ Čech.
     
    To je ode mne vše, hokejový program v Kotlině ovšem pokračuje. Od 17:00 vás druholigovým střetnutím mezi Havlíčkovým Brodem a Kolínem provede kolega Ladislav Vácha. Také dnešní kolo extraligy staršího dorostu čeká ještě na výsledky, sledujte onlajny a o žádné z nich nepřijdete. Já se s vámi loučím a u dalších onlajnů se těším na počtenou. (15:54:07)

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 4. Pokorný (Polák), 14. Teplý (Holenda, Pejchal), 40. Teplý (Holenda) – 10. Matýs (Pochobradský), 23. Koffer (Oliva, Blümel), 32. Koffer (Blümel, Mert), 40. Koffer (Blümel, Rudy), 41. Mert (Rudy, Blümel), 57. Matýs (Machač, Javůrek)


    BK Havlíčkův Brod: Blažek (od 41. Folvarský) – Zvěřina, Polák, Adam, Rubner, Horák, Krejčí, Lachman "A", Pejchal – Piskač, Donda, Kohout, Tecl, Holenda "C", Přibyl "A", Křehlík, Pokorný, Cachnín, Teplý
    HC Dynamo Pardubice: Jánský (Vlk) – Leder, Oliva, Žouželka, Rudy, Mert "A", Javůrek – Machač, Libnar, Pochobradský, Koffer, Kostka, Chára, Blümel "C", Černý, Bucek, Matýs "A", Rozlílek

    Rozhodčí: Ivan Čuňočka – Martin Šustr, Tomáš Sofka
    bahis siteleri