NY Islanders – Anaheim 3:2 (po pr.) | Edmonton – Buffalo 2:6 (kon.) | Vancouver – Carolina 4:3 (po pr.)
po prodl.
Vancouver Canucks
4:3 (0:2, 1:1, 2:0 - 1:0)
Carolina Hurricanes
Pondělí 17.10.2016, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:32 Brandon SUTTER - 4:3
     
    60:32
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Nastavená pětiminutovka má nakonec velmi rychlé rozuzlení. Trvalo to zhruba půl minuty a známe vítěze tohoto utkání mezi Vancouverem a Carolinou Hurricanes. Stačila jedna chybička směrem dozadu a Eddie Läck měl problémy. Téměř do samostatného úniku se totiž dostal BRANDON SUTTER, jenž nezaváhal a propálil ochránce hostujícího zařízení. Kosatky tedy nakonec otáčejí zápas ve svůj prospěch. Bez asistence.
     
    58:55
    A zase výborně Eddie Läck, který zastavil na poslední chvíli Granlunda v gólovce. Je jasné, že příští přesná trefa rozhodne o vítězi tohoto utkání.
     
    56:38
    Sven Baertschi měl na hokejce dost možná rozhodující branku. Obdržel krásnou nahrávku přesně před brankoviště a jediné, co mu stálo v cestě, byl Eddie Läck. Ten ovšem podržel Carolinou nad vodou.
     
    54:44
    Navíc si Vancouver Canucks zahrají přesilovou hru a mají dokonce šanci otočit skóre ještě před koncem základní hrací doby. Jordan Staal míří na trestnou lavici, protože podrazil Horvata.
    54:10 Ben HUTTON - 3:3
     
    54:10
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Bránící hráči Caroliny Hurricanes jen nevěřícně kroutí před svou brankou hlavami, jak je možné, že soupeři nyní dali tolik prostoru. Canucks opět zatlačili hostující partu před jejich zařízení a nastal rychlý kolotoč. Poté vystřelil hokejista BEN HUTTON, jehož pokus zápěstím skončil až v síti, přesně v horní polovině branky. Eddie Läck toho moc neviděl, před sebou měl ještě dva stínící soky. Máme tedy vyrovnáno a pravděpodobně nás čeká zajímavé vyvrcholení střetnutí. Asistence: Derek Dorsett, Brendan Gaunce.
     
    Dnešní utkání sleduje ve Vancouveru 17 832 diváků.
    41:11 Markus GRANLUND - 2:3
     
    41:11
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Trvalo to jen minutu a pár vteřin a Canucks ve třetí třetině snižují na rozdíl jediné branky, najednou tu máme úplně jiný zápas a drama. Velmi šikovně a hlavně rychle si nyní počínala ofenzíva domácích. Hansen parádně našel nahrávkou na levou stranu úplně volného MARCUSE GRANLUNDA, jemuž se podařilo kus černé gumy zvednout nahoru a zavěsit jej do sítě. Eddie Läck už neměl moc šancí zasáhnout. Uvidíme, co na nás dále oba celky ještě chystají. Asistence: Jannik Hansen, Brandon Sutter.
     
    37:40
    Eddie Läck se ještě musel na sklonku prostřední části blýsknout jedním pohotovým zákrokem levým betonem, když jej překvapil Eriksson z úhlu. Ale gólman Caroliny teď zůstává v klidu.
    32:03 Bo HORVAT - 1:3
     
    32:03
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Už to sice domácí hokejisté nestihli v přesilovce, ale na tom jim nejspíš vůbec nesejde, protože tahle branka je může pořádně nakopnout a pomoci jim, co se týče příštího vývoje utkání. Další poměrně nenápadná akce, už při hře pět na pět zpoza branky dostal kus černé gumy na svou hokejku od spoluhráče BO HORVAT, který musel hned střílet, jinak by o touš přišel. A rychlá střelecká reakce se mu vskutku vyplatila, doposud jistý Eddie Läck inkasuje po Horvatově kličce. Uvidíme, zda Kosatky přidají další trefy. Asistence: Markus Granlund.
     
    30:01
    První početní výhodu si dnes zahrají také Vancouver Canucks, toto je dobrá šance, jak mohou domácí hráči ve druhé třetině něco s výsledkem udělat. Za katr míří Hurikán Viktor Stålberg, ten se provinil podražením.
    25:28 Justin FAULK - 0:3
     
    25:28
    Carolina právě vstřelila branku!
    Přesilovou hru soupeře sice Vancouver ubránil, ale při hře pět na pět přeci jen inkasuje třetí branku za záda svého brankáře. Z poměrně nenápadné a původně méně nebezpečné situace se nyní prosazují Hurricanes. Markström nezvládl situaci na brankovišti, když JUSTIN FAULK jako poslední šťouchl do kotouče a možná ani sám netušil, jestli se mu povede dostat kus černé gumy až do sítě. Faulk puk do branky dopravil nakonec bruslí, ale v pořádku dle pravidel. Hurikáni vedou 3:0 a mají pohodový náskok na startu prostřední periody. Asistence: Joakim Nordström.
     
    22:58
    Canucks si zahrají druhé oslabení v zápase, na trestnou lavici už se odporoučel domácí hokejista Brendan Gaunce, jenž od hlavního rozhodčího střetnutí inkasuje dvě minuty za podražení.
    19:11 Teuvo TERÄVÄINEN - 0:2
     
    19:11
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tak se na to podívejme! Doposud prakticky neměli hostující hokejisté větší příležitosti a celou třetinu spíše čekali na to, co předvede jejich soupeř. Jenže po gólovém příspěvku při hře pět na pět přichází také trefa v přesilové hře. Obrana Vancouveru zůstala hodně nejistá, kotouč postupně doputoval až na hokejku hráče jménem TEUVO TERÄVÄINEN, ten už se nemýlil a prostřelil Markströma. Tohle je hodně výhodná situace pro hosty. Asistence: Justin Faulk, Sebastian Aho.
     
    18:00
    Navíc je tu další komplikace pro Kosatky. Henrik Sedin držel Jordana Staala a musí si jít sednout na dvě minuty, první přesilovka pro tým Carolina Hurricanes.
    17:36 Victor RASK - 0:1
     
    17:36
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen jsme se dočkali úvodní branky zápasu ještě v úvodní třetině střetnutí mezi Canucks a Hurricanes. Celá situace začala hned po vhazování, kdy hostující útok velmi dobře zapracoval. Nakonec obdržel kus černé gumy na hokejku někde kolem pravého kruhu VICTOR RASK, který vůbec neváhal a vypálil kotouč o tyčku. O ní se puk odrazil do sítě a Hurricanes dnes mohou poprvé slavit. Teď bude na Vancouveru, aby se pokusil o vyrovnání. Asistence: Lee Stempniak.
     
    09:20
    Ale skoro jsem to zakřikl! Henrik Sedin uháněl sám směrem na Läcka, jenže neměl puk plně pod kontrolou a klička se mu nevydařila, takže to měl gólman Caroliny o něco snadnější.
     
    08:06
    Eddie Läck si za svou brankou zahrál s kotoučem a pak bylo kolem jeho klece dnes poprvé pořádně rušno. Dvojice útočníků v modrém trikotu měla šanci dorážet puk na brankovišti, gólman Hurricanes nakonec celo situaci ustál.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 33. Horvat (Granlund), 42. Granlund (Hansen, Sutter), 55. Hutton (Dorsett, Gaunce), 61. Sutter – 18. V. Rask (Stempniak), 20. Teräväinen (Faulk, Aho), 26. Faulk (Nordström)


    Vancouver Canucks: Markström (R. Miller) – Edler, Tanev, Hutton, Gudbranson, Sbisa, Larsen – D. Sedin, H. Sedin, Eriksson – Gaunce, Sutter, Hansen – Baertschi, Granlund, Virtanen – Burrows, Horvat, Dorsett.
    Carolina Hurricanes: Läck (C. Ward) – Slavin, Faulk, Hainsey, Pesce, Hanifin, Dahlbeck – Skinner, V. Rask, Stempniak – Nordström, J. Staal, Nestrašil – Teräväinen, E. Lindholm, Aho – Bickell, McClement, Stålberg.

    Rozhodčí: Lee, Meier – Gibbs, Heyer

    Diváci: 17 832
    bahis siteleri