Lipt. Mikuláš – Banská Bystrica 1:5 (kon.) | Zvolen – Nitra 3:7 (kon.) | Trenčín – Košice 2:4 (kon.)
Nové Zámky – Poprad 1:2 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
HC MIKRON Nové Zámky
1:2 (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
HK Poprad
sk Pátek 21.10.2016, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Vítam vás pri sledovaní online textového prenosu zo zápasu 14. kola Tipsport ligy medzi HC Mikron Nové Zámky a HK Poprad. Ide nielen o súboj dvoch mužstiev z absolútneho chvosta tabuľky, ale aj tímov s vôbec najhoršou ofenzívou v celej súťaži. Jeho začiatok je naplánovaný na 18:00.

    NOVÉ ZÁMKY

    Nové Zámky nemôžu byť s prvou štvrtinou svojej premiérovej sezóny v najvyššej slovenskej súťaži vôbec spokojné. Nováčikovi patrí po odohratí štrnástich zápasov až deviata priečka, keď má na svojom konte len šestnásť bodov. Zlé výsledky dokonca dohnali vedenie klubu k zmene hlavného trénera, keď už niekoľko kôl na lavičke Novozámčanov nestojí Miroslav Chudý, ale Július Pénzeš. Z posledných piatich zápasov Nové Zámky prehrali až tri a získali len sedem bodov. Naposledy v nedeľu však predviedli veľmi dobrý taktický výkon na ľade Košíc a napokon si domov odviezli všetky tri body za tesné víťazstvo 1:0. O jediný gól zápasu sa postaral skúsený český útočník Kamil Brabenec. Novozámčania sa zatiaľ trápia najmä v ofenzíve, keď tá ich je s 31 gólmi druhou najhoršou v celej súťaži. Najlepším strelcom je päťgólový Lukáš Hvila, zatiaľčo najproduktívnejším hráčom s jedenástimi bodmi už spomínaný Kamil Brabenec. Tréner Pénzeš už nemôže počítať so službami Jana Semoráda, ktorý posilnil práve Poprad, a tak ho dnes čaká špeciálny zápas proti svojim bývalým spoluhráčom. Naopak novými menami v zostave Nových Zámkov sú iní dvaja Česi – obranca Marek Drtina a útočník Zdeněk Bahenský.

    HK POPRAD

    Poprad sa v úvodnej štvrtine základnej časti trápil ešte viac ako jeho dnešný súper a aj preto mu po štrnástich odohratých zápasoch patrí posledná desiata priečka. Zverenci českého trénera Petra Jonáka vyhrali z doterajších štrnástich duelov len štyrikrát, a to ešte jedno z týchto víťazstiev prišlo v stretnutí proti slovenskej dvadsiatke. Aktuálne ťahajú Kamzíci sériu štyroch zápasov bez výhry, keď jediný bod v nich získali po prehre na samostatné nájazdy vo východniarskom derby s Košicami. Naposledy Popradčania nezvládli zápas proti Liptovskému Mikulášu, s ktorým na domácom ľade prehrali 2:4. Najproduktívnejším hráčom a zároveň aj najlepším strelcom Podtatrancov je útočník s reprezentačnými skúsenosťami Marek Zagrapan s desiatimi kanadskými bodmi (6G+4A). Do kádra trénera Jonáka pribudol Branislav Rapáč, ktorý len pred pár dňami ukončil pôsobenie v českých Pardubiciach. Navyše, po zranení by sa na ľade mal objaviť aj obranca Ján Brejčák. S mužstvom trénuje už aj mladý obranca Emil Bagin, jeho štart v dnešnom stretnutí je ale nepravdepodobný.

    V prvom vzájomnom stretnutí v tejto sezóne uspeli Popradčania na vlastnom ľade 2:1. Trápenie oboch tímov v ofenzíve nasvedčuje tomu, že ani dnes žiadnu gólovú prestrelku neuvidíme. Každopádne však pôjde o zaujímavú konfrontáciu tímov snažiacich sa odlepiť z absolútneho dna tabuľky.
    V Nových Zámkov dnes súboj severu a juhu Slovenska.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Lundström – Drtina, Ďurčo, Sandgren, Čížek, Sucharda, Maier, Mäkinen, Chovan – Bahenský, Brabenec, Saarinen – Hvila, Hudec, Paulovič – Lelkeš, Čaládi, Tibenský – Fábry, Pitule, Dubec

    HK Poprad: Pajpach – Suchý, Kurali, Dinda, Fabian, Chaloupka, Brejčák, Pokovič, Bagin – Rapáč, Mlynarovič, Lapšanský – Semorád, Zagrapan, Kroták – Abramov, Troliga, Ježek – Štrauch, Lichanec, Bondra

    Rozhodca: Juraj Konc – Roman Navrátek, Šimon Synek.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    Nové Zámky sa hneď v úvode usadili v útočnom pásme. Najskôr nepresne strieľal nepresne Kamil Brabenec a následne už musel Martin Šúrek zasahovať proti strele Juraja Ďurča.
     
    00:40
    Šúrek opäť prerušil hru potom, čo Paulovič hľadal pred jeho bránkoviskom Fredrika Sandgrena.
     
    01:20
    Domáci začali mimoriadne aktívne a už od úvodu sa neustále tlačia pred bránu Popradu. Teraz bol veľmi blízko k otváraciemu gólu Erik Čaládi, avšak Šúrek si postrážil svoju pravú žrdku.
     
    02:00
    Prvý zásah si pripisuje aj Joakim Lundström, ktorý vytlačil vedľa brány pokus Andreasa Štraucha.
     
    02:35
    Poprad opäť zaviezol puk do útočného pásma, skúšal to Rapáč, avšak Lundström opäť zasahuje.
     
    03:05
    Samuel Mlynarovič nabil Arnemu Krotákovi, avšak Ludström predviedol ďalší skvelý zákrok.
     
    03:05
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Dubec – 2 min.).
     
    04:45
    Poprad nehrá túto presilovú hru zle, do príležitostí sa dostali tak Rapáč, ako aj Lapšanský, zatiaľ však pokračujeme bez gólu.
     
    05:05
    Nové Zámky sa napokon ubránili prvému oslabeniu a hráme opäť s piatimi hráčmi na oboch stranách.
     
    05:58
    Vo veľmi dobrej pozícii medzi kruhmi sa ocitol Peter Lichanec, svojim náprahom však bránu netrafil.
     
    06:40
    Nové Zámky síce začali tento zápas lepšie, avšak vylúčenie Dubeca ich pribrzdilo a odvtedy sa po väčšinu priebehu len bránia.
     
    07:10
    Tentoraz napriahol Samuel Mlynarovič, s jeho pokusom z ľavého kruhu na vhadzovanie však nemal Joakim Lundström žiaden problém.
     
    08:04
    Popradčania pokračujú v aktivite, skúšal to Troliga a následne musel Lundström kryť nahodenie Jána Brejčáka od modrej čiary.
     
    08:48
    Opäť sa osmelili aj Novozámčania, Ossi Saarinen sa však k puku za bránou Šúreka nepretlačil.
     
    09:30
    Adam Lapšanský si potiahol puk na os ihriska, následne však napálil len jedného z domácich obrancov.
     
    10:10
    Na popradskú bránu pálil Michal Hudec, popradského gólmana však neprepálil.
     
    10:55
    Obrovskú príležitosť teraz spálil Erik Čaládi, ktorého strelu na poslednú chvíľu zrazil mimo brány Ľubomír Dinda.
     
    11:10
    Popradčania chceli vyraziť do rýchleho protiútoku, avšak sami sa vystavili postaveniu mimo hry.
     
    12:05
    Dmitry Abramov vybojoval puk pri mantineli, nabil Tomášovi Troligovi, ten ale chrániče domáceho gólmana neprepálil.
     
    12:55
    Kamil Brabenec dobre napádal rozohrávku súpera, zobral puk Mlynarovičovi, avšak do šance sa napokon nepretlačil.
     
    13:32
    Adam Lapšanský našiel na ľavom kruhu nakorčuľovaného Samuela Mlynaroviča, Joakim Lundström jeho strelu zápästím kryje.
     
    13:40
    Máme tu opravu v zápise o stretnutí. V bráne hostí napokon nestohí Martin Šúrek, ale mladý Maximilián Pajpach. Ten teraz musel kryť nebezpečný pokus Erika Čaládiho, ktorý veľmi ľahko získal puk v strednom pásme.
     
    14:40
    Ďalší strelecký pokus pripisujeme na konto Juraja Ďurča, tentoraz puk z jeho hokejky zblokoval center štvrtej formácie Peter Lichanec.
     
    15:16
    Mário Kurali nenašiel prihrávkou z vlastného obranného pásma žiadneho svojho spoluhráča, a tak sa hra vráti pred Maximiliána Pajpacha.
     
    15:41
    Michal Hudec sa ocitol sám pred Pajpachom, defenzíva Popradu musela všetko hasiť opäť len zakázaným uvoľnením.
     
    16:08
    Neuveriteľná smola Lukáša Hvilu! Ten sa dostal k odrazenému puku od zadného mantinelu po strele Mateja Pauloviča, trafil však len bočnú sieť Pajpachovej brány!
     
    16:47
    Václav Čížek veľmi umne nahodil puk na hosťujúceho gólmana a získava tak útočné pásmo pre svoj tím.
    16:47
     
    17:25
    Štefan Fabian rozohral puk len na hokejku súpera a Maximilián Pajpach musel vyštartovať z vlastnej brány, aby puk opäť prikryl vo svojej lapačke.
     
    17:42
    Marek Dubec veľmi dobre zapracoval za bránou hostí, natlačil sa až pred Pajpacha, mladý brankár Popradu je ale zatiaľ pozorný.
     
    18:40
    V týchto chvíľach vidíme veľký boj o stredné pásmo, ktorý obe mužstvá riešia najmä nahodenými pukmi do útočného pásma.
     
    19:10
    Tak teraz Joakim Lundström skvelým spôsobom podržal svoj tím! Samuel Mlynarovič sa ocitol úplne sám pred domácim gólmanom avšak ten dokázal svoj betón na poslednú chvíľu presunúť k pravej žŕdke!
     
    19:54
    Na druhej strane sa črtal zaujímavý protiútok pre Mateja Pauloviča, Štefan Fabian ho však zákrokom na hranici pravidiel dokázal odstaviť.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Máme za sebou prvú tretinu zápasu medzi Novými Zámkami a Popradom. Gólu sme sa zatiaľ nedočkali, šance naň však mali oba tímy. O niečo aktívnejšie síce začali domáci, tých ale pribrzdilo vylúčenie Dubeca. Následne sa osmelili aj Popradčania, z ktorých boli aktívni najmä Samuel Mlynarovič s Adamom Lapšanským. Obaja gólmani, tak Lundström, ako aj Pajpach zatiaľ držia čisté konto, však predviedli niekoľko kvalitných zákrokov, ktorými svoje tímy podržali.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:16
    Marek Drtina nahadzoval puk za bránu Maximiliána Pajpacha, hosťujúci gólman bol ale pri puku skôr ako Kamil Brabenec.
     
    20:55
    Novozámčania sa opäť vrátili do útočného pásma, Jan Semorád však akciu svojich bývalých spoluhráčov prerušil a dokázal puk dostať z vlastnej tretiny.
     
    21:45
    Arne Kroták uvoľnil za bránou Štefana Fabiana, jeho prihrávka pred bránkovisko však nenašla žiadneho z Popradčanov.
     
    22:02
    Na druhej strane to náprahom skúšal Jozef Tibenský, zasiahla však lapačka Maximiliána Pajpacha.
     
    22:24
    Tomáš Pitule vybojoval puk pri ľavom mantineli, nabil Konstovi Mäkinenovi, avšak Pajpach v bráne Popradu bol opäť pozorný.
     
    22:47
    Aj keď sa to domácemu publiku nepáči, podľa názoru rozhodcov bol Zdeněk Bahenský v momente prihrávky Kamila Brabenca už v útočnom pásme, a tak sa píska ofsajd.
     
    23:15
    Adam Lapšanský zostal na vrchole ľavého kruhu absolútne nepokrytý, Joakim Lundström však jeho strelu videl a vyrazil do bezpečnej zóny.
     
    23:58
    Popradčania vyrazili do protiútoku, Arne Kroták namiesto prihrávky na Jana Semoráda zvolil strelu a Lundström mal čo robiť!
     
    24:17
    Poprad dal gól!
    Popradčania otvárajú skóre dnešného zápasu a dočkali sa tak otváracieho gólu zápasu! DMITRY ABRAMOV si prebral puk v strednom pásme a následne prekvapil Joakima Lundströma! Asistencie: Aleš Ježek, Petr Chaloupka.
    24:17 ABRAMOV - 0:1
     
    24:38
    HC Nové Zámky dali gól!
    Hostia sa však z vedenia dlho netešili. Okamžite po vhadzovaní sa domáci nasťahovali do útočného pásma, Marek Fábry nahodil puk na hosťujúceho gólmana, kde ho dokázal veľmi dobre tečovať MAREK DUBEC. Asistencie: Branislav Fábry, Tomáš Pitule.
    24:38 DUBEC - 1:1
     
    25:20
    Novozámčania sú ako pokropení živou vodou a prvá formácia domácich si teraz v priebehu pár sekúnd vytvorila niekoľko veľmi zaujímavých pozícii pred bránkoviskom Maximiliána Pajpacha.
     
    26:20
    Okamžite po vyhratom buly Tomáša Troligu pálil od modrej Ján Brejčák, Joakim Lundström ale jeho strelu opäť videl.
     
    27:24
    Kamil Brabenec krásne nahadzoval puk pred bránu hostí, kde ju chcel tečovať Zdeněk Bahenský, avšak Pajpacha neprekonal.
     
    27:53
    Akciu domácich hokejistov zastavuje postavenie mimo hry, v ktorom sa ocitol Kamil Brabenec.
     
    28:11
    Ossi Saarinen sa nádherne natlačil pred bránkovisko Maximiliána Pajpacha, následne však puk za brankára Popradu nepretlačil!
     
    29:04
    Na druhej strane sa črtal protiútok Popradu, Adam Lapšanský však situáciu nezvládol. Hra je teraz prerušená potom, čo zostáva na ľadovej ploche ležať Michal Hudec. Uvidíme, či bude môcť domáci kapitán pokračovať v dnešnom zápase.
     
    29:13
    Novozámčania vyhrali vhadzovanie pred vlastným brankárom, následne sa veľmi rýchle presunuli do útočného pásma a Erik Čaládi vyskúšal pozornosť gólmana hostí.
     
    30:42
    Tomáš Pitule teraz hľadal prihrávkou spoza brány Branislava Fábryho, jeho úmysel však vystihol Andreas Štrauch.
     
    31:03
    Poprad veľmi rýchlo presunul hru do svojho útočného pásma, Joakim Lundström však držal svoje chrániče pevne proti dobiedzajúcej dvojici Štrauch-Lichanec.
     
    31:36
    Zdeněk Bahenský chcel ohroziť hosťujúcu bránu, v momentue zakončenia však zlomil hokejku, a tak z toho napokon nič nebolo.
     
    32:18
    Adam Lapšanský videl pred Joakimom Lundströmom dobre posraveného Mareka Zagrapana, ten však jeho nahodený puk tečovať nedokázal.
     
    32:46
    Matej Paulovič to myslel veľmi dobre na Lukáša Hvilu, domáci kanonier však dostal puk na päty, a tak ho spracovať nedokázal.
     
    33:29
    Jozef Tibenský sa obtočil okolo Štefana Fabiana, skúsený hosťujúci bek však nedovolil útočníkovi Nových Zámkov dôraznejšie zakončiť.
     
    34:24
    Tomáš Troliga nahadzoval puk za bránu domácich ešte z vlastnej polovice, a tak rozhodcovia pískajú zakázané uvoľnenie.
     
    34:59
    Aleš Ježek pálil z vrcholu ľavého kruhu a vyzeralo to na zákrok Joakima Lundströma, ktorý tak zneškodnil pokus hosťujúceho útočníka.
     
    36:00
    Novozámčania sa teraz veľmi dlho nevedeli dostať z vlastného obranného pásma, Peter Lichanec vybojoval puk od Václava Čížeka, nabil Andreasovi Štrauchovi, ten však mieril len do miest, kde bol pripravený Lundström.
     
    36:16
    Richard Lelkeš hľadal pred bránou Popradu Erika Čaládiho, dobre však zapracoval jeden z obrancov Popradu.
     
    36:54
    Ľubomír Dinda veľmi dobre videl na pravom krídle Adama Lapšanského, Joakim Lundström však vytiahol ďalší skvelý zákrok!
    36:54
     
    37:02
    Táto strela Mareka Zagrapana nemohla brankárovi Nových Zámkov narobiť žiadne problémy.
     
    37:34
    Dve veľké príležitosti na oboch stranách! Najskôr Pajpach vychytal v jasnej pozícii Kamila Brabenca a následne Arne Kroták namiesto strely v prečíslení volil prihrávku. Nové Zámky prerušujú hru zakázaným uvoľnením!
     
    38:13
    Matej Paulovič hľadal pred bránou Lukáša Hvilu, jeho prihrávku však veľmi dobre zblokoval Aleš Ježek.
     
    38:58
    Obrovský závar pred Lundströmom teraz vytvorila štvrtá formácia Popradu! Ani, Bagin, ani Štrauch, ani Lichanec však chrániče brankára domácich neprestrelili!
     
    39:40
    V druhej tretine sa toho už asi viac nestane, Popradčania držia puk na hokejke v obrannom pásme.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme sa na Zimnom štadióne v Nových Zámkoch dočkali aj gólov, keď najskôr skóre otvoril Dmitry Abramov, už o pár sekúnd neskôr však vyrovnal dobrým tečom Marek Dubec. Naďalej sledujeme hokej plný gólových príležitostí na oboch stranách, túžba vyhrať je u oboch tímoch veľká. Tak sa nechajme prekvapiť, čo nám mužstvá ponúknu v tretej tretine. Tá by sa mala začať približne o 19:35.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:14
    Branislav Rapáč sa teraz nedohodol s Adamom Lapšanským, a tak sa táto akcia Porpadu skončila bez zakončenia na bránu Joakima Lundströma.
     
    40:46
    Následne sa však Branislav Rapáč dostal aj ku strele, domáci brankár však jeho strelu videl a zneškodnil.
     
    41:06
    K slovu sa dostávajú aj Nové Zámky. Matej Paulovič nabil Fredrikovi Sandgrenovi, ten však bránu hostí netrafil.
     
    41:39
    Tentoraz už musel Maximilián Pajpach musel zasahovať proti zakončeniu Lukáša Hvilu. Hosťujúci gólman vytlačil puk na ochrannú sieť.
     
    41:55
    Konsta Mäkinen sa nedohodol so svojimi spoluhráčmi, poslal puk cez všetky čiary a hra sa vracia do obranného pásma Nových Zámkov.
     
    42:43
    Zverenci Júliusa Pénzeša sa ale veľmi rýchlo vrátili pred Pajpacha, ktorý napriek pretlaku pred vlastným bránkoviskom kryje nahodenie od Mareka Drtinu.
     
    42:54
    Smoliarom týchto momentov je český útočník Zdeněk Bahenský. Ten najskôr pálil hneď po vyhratom buly Kamila Brabenca, Pajpach bol pozorný. O pár sekúnd sa ale Bahenský ocitol v stopercentnej šanci sám pred bránkoviskom Popradu, bránu Pajpacha však vôbec netrafil!
     
    43:50
    Hra sa presunula na opačnú stranu, kde to skúšal opäť prvý popradský útok a Joakim Lundström sa zapotil najmä pri šanci Adama Lapšanského.
     
    44:20
    Štefan Fabian nemohol týmto nahodením od modrej čiary Lundströma v žiadnom prípade prekvapiť.
     
    44:44
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Dinda – 2 min., podrazenie).
     
    45:40
    Popradčania sa zatiaľ v tomto oslabení veľmi dobre bránia, teraz dokonca uspeli aj v náročných súbojoch pri mantineli a puk už po druhý raz vyhadzujú cez všetky čiary.
     
    46:24
    Michal Hudec vybojoval puk pri mantineli, nabil Václavovi Čížekovi, Maximilián Pajpach ale napriek ťažkému výhľadu jeho pokus od modrej zneškodnil krásnym "semaforom".
     
    46:44
    Ľubomír Dinda je späť na ľadovej ploche, Poprad v oslabení neinkasoval.
     
    47:43
    Adam Lapšanský posielal puk na na modrú čiaru na Radoslava Suchého, ten ale puk minul a následne sa do protiútoku dostal Ossi Saarinen. Fínsky útočník ale už nemal viac síl, a tak puk len nahodil na Pajpacha a získal pre svoj tím útočné pásmo.
     
    47:49
    Takmer okamžite po vhadzovaní pálil Václav Čížek, húštinu tiel ale neprestrelil.
     
    48:36
    Popradčania podkurujú Joakimovi Lundströmovi najmä vďaka svojmu prvému útoku, ani tentoraz sa však Mlynarovič s Lapšanským nepresadili.
     
    49:42
    Erik Čaládi nabil Martinovi Chovanovi, Pajpach jeho strelu opäť videl a vyrazil na bočný mantinel.
     
    50:10
    Aleš Ježek to teraz skúšal proti domácemu gólmanovi nadvakrát, Lundströmove betóny zostávajú pevné.
     
    50:54
    Štvrtý popradský útok predviedol dobré napádanie v útočnom pásme a donútil Novozámčanov vyhodiť puk cez všetky čiary.
     
    51:11
    Fredrik Sandgren sa teraz v kombinácii s Ossim Saarinenom príliš nepochopili, a tak prichádzajú o puk v útočnom pásme.
     
    51:27
    Novozámocká defenzíva teraz neustrážila Jana Semoráda, a ten sa tak dostal aj k dorážke svojej strely.
     
    52:11
    Lukáš Hvila hľadal pred bránou Popradu úplne voľného Martina Chovana, ten ale na puk nedočiahol a hostia vyhadzujú cez všetky čiary.
     
    52:18
    Okamžite po buly pálil Erik Čaládi do chráničov Maximiliána Pajpacha.
     
    52:42
    Popradčania sa teraz dostávajú pod mierny tlak domácich, a tak druhý raz v priebehu pár sekúnd vychádzajú cez všetky čiary.
     
    52:58
    Marek Drtina nahadzoval puk od modrej čiary na bránkovisko, Pajpach si však situáciu pred dobiedzajúcim Kamilom Brabencom postrážil.
     
    53:11
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Brabenec – 2 min.).
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Lichanec – 2 min.).
     
    53:40
    Hráme so štyrmi hráčmi na oboch stanách a ako prvý chcel viac priestoru na ľade využiť Fredrik Sandgren, Pajpach ale jeho pokus vytlačil mimo brány.
     
    53:46
    Na druhej strane sa následne do šance natlačil Adam Lapšanský, Joakim Lundström ale túto náročnú situáciu zvládol.
     
    54:39
    V hre štyroch proti štyrom sú zatiaľ aktívnejší Popradčania, Lundström ale predvádza veľmi dobrý výkon a svoj tím drží.
     
    55:46
    Teraz sme videli viacero nepresností na oboch stranách, ktoré tak znemožnili jednému či druhému tímu založiť nejakú súvislejšiu akciu.
     
    56:49
    Okamžite po vyhratom buly pálil Arne Kroták a domáci hráči, ale aj fanúšikovia si museli poriadne vydýchnuť, keďže puk len veľmi tesne minul ľavú žrď Lundströmovej brány!
     
    57:24
    Rozhodcovia sa teraz trochu "upískli", keď pôvodne odpískali zakázané uvoľnenie Popradu. Chybu si však priznali a hra bude pokračovať v strednom pásme.
     
    57:48
    Popradčania vyhrali buly, po ľavom krídle sa do zakončenia dostal Adam Lapšanský, napálil však len zadný mantinel.
     
    58:42
    Erik Čaládi zvládol náročný súboj s Arnem Krotákom za vlastným brankárom a Nové Zámky sa z mierneho tlaku Popradčanov oslobodzujú.
     
    59:20
    V poslednej minúte riadnej hracej doby sú predsa len o niečo aktívnejší Novozámčania, v ich hre však absentuje presnosť a Poprad sa bez problémov bráni.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Po šesťdesiatich minútach riadnej hracej doby je stav medzi Novými Zámkami nerozhodný 1:1, keď oba góly padli v rozpätí niekoľkých sekúnd v druhej tretine. Skóre otvoril prekvapivou strelou Popradčan Dmitry Abramov, o pár sekúnd neskôr však úspešným tečom vyrovnal Marek Dubec, a tak o víťazovi stretnutia bude musieť rozhodnúť predĺženie. Ak ani v ňom gól nepadne, uvidíme samostatné nájazdy.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:11
    Marek Drtina pálil okamžite od modrej čiary, ani clonenie Kamila Brabenca však ku gólu Novým Zámkom nepomohlo.
     
    60:40
    Dvakrát musel teraz hru prerušiť Joakim Lundström, ktorý ale predviedol dva isté zákroky. Tentoraz vytlačil pokus Arneho Krotáka na ochrannú sieť.
     
    61:40
    Václav Čížek našiel na útočnej modrej svojho kolegu z obrany Fredrika Sandgrena, domáci obranca však bol v momente prihrávky už v postavení mimo hry.
     
    62:00
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Brejčák – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    62:40
    Nové Zámky hrajú presilovú hru veľmi dobre, zatiaľ však Maximilána Pajpacha neprekonali.
     
    63:12
    Matej Paulovič sa ocito na ľavom krídle úplne sám a už sa tešil z gólu, rozhodca však rozpažil, puk totiž len opečiatkoval žrď popradskej brány!
     
    64:20
    Novozámčanom presilovka veľmi pomohla, aj po nej sa dokázali udržať pred brankárom Maximiliánom Pajpachom, všetko však smeruje k rozuzleniu v samostatných nájazdoch.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    V predĺžení boli najmä vďaka presilovej hre aktívnejší Novozámčania, Matej Paulovič dokonca trafil žrď popradskej brány, gól sme však nevideli, a tak o víťazovi tohto stretnutia rozhodnú až samostatné nájazdy.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. série
    1:0
    Lukáš Hvila sa pustil proti Maximiliánovi Pajpachovi, nič nevymýšľal a švihom prestrelil betóny popradského gólmana.
     
    1. série
    1:1
    Z Popradčanov to ako na prvého vyšlo na Adama Lapšanského, a ten sa nemýli.
     
    2. série
    1:1
    Ako prvý dnes v samostatných nájazdoch neuspel Kamil Brabenec, ktorý prepálil bránu Pajpacha!
     
    2. série
    1:1
    Na druhej strane však proti Lundströmovi neuspel ani Dmitry Abramov.
     
    3. série
    1:1
    Saarinen nepremieňa.
     
    3. série
    1:1
    Ani Jan Semorád sa hrdinom tohto stretnutia nestal, a tak nájazdy pokračujú ďalej.
     
    4. série
    1:1
    Adam Lapšanský nevyzrel na Lundströma, ktorý si to postrážil betónom pri ľavej žrdke.
     
    4. série
    1:1
    Hvila nepremieňa.
     
    5. série
    1:1
    Petrovi Lichancovi v rozhodujúcej chvíli sklzol puk z čepele.
     
    5. série
    1:1
    Kamil Brabenec ani na druhý pokus neuspel.
     
    6. série
    1:2
    Branislav Rapáč strháva vedenie na stranu Popradu!
     
    6. série
    1:2
    Jozef Tibenský psychicky náročnú situáciu nezvládol, Maximilián Pajpach chytá!
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HK Poprad.
    Autorom víťazného gólu je BRANISLAV RAPÁČ.
    Branislav RAPÁČ - 1:2
     
    Koniec zápasu.
     
    V stretnutí dvoch tímov z chvosta tabuľky museli o víťazstve Popradu rozhodnúť až samostatné nájazdy. Po 65 minútach bol totiž stav nerozhodný 1:1, brankári držali svoje mužstvá aj v samostatných nájazdoch, hrdinom zápasu sa však napokon stala staronová posila Popradu Branislav Rapáč, ktorý premeneným samostatným nájazdom rozhodol o víťazstve Popradu v pomere 1:2 po samostatných nájazdoch. Odo mňa je to pre dnešok všetko, prajem vám pekný piatkový večer! (20:31:17)

    Jakub Kocourek

    Branky a nahrávky: 25. Dubec (Fábry, Pitule) – 25. Abramov (Ježek, Chaloupka), rozh. náj. Rapáč

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Hvila (NZM)
    1:1   Lapšanský (POP)
    2. série:
    1:1   Brabenec (NZM)
    1:1   Abramov (POP)
    3. série:
    1:1   Saarinen (NZM)
    1:1   Semorád (POP)
    4. série:
    1:1   Lapšanský (POP)
    1:1   Hvila (NZM)
    5. série:
    1:1   Lichanec (POP)
    1:1   Brabenec (NZM)
    6. série:
    1:2   Rapáč (POP)
    1:2   Tibenský (NZM)


    HC MIKRON Nové Zámky: Lundström – Drtina, Ďurčo, Sandgren, Čížek, Sucharda, Maier, Mäkinen, Chovan – Bahenský, Brabenec, Saarinen – Hvila, Hudec, Paulovič – Lelkeš, Čaládi, Tibenský – Fábry, Pitule, Dubec
    HK Poprad: Pajpach – Suchý, Kurali, Dinda, Fabian, Chaloupka, Brejčák, Pokovič, Bagin – Rapáč, Mlynarovič, Lapšanský – Semorád, Zagrapan, Kroták – Abramov, Troliga, Ježek – Štrauch, Lichanec, Bondra

    Rozhodčí: Juraj Konc – Roman Navrátek, Šimon Synek
    bahis siteleri