Pittsburgh – Florida 3:2 (kon.) | New Jersey – Arizona 5:3 (kon.) | Boston – Minnesota 0:5 (kon.)
Detroit – Carolina 4:2 (kon.) | Philadelphia – Buffalo 4:3 (2:0 po s.n.) | Toronto – Tampa 3:7 (kon.)
St. Louis – Calgary 1:4 (kon.) | Dallas – Winnipeg 3:2 (kon.) | Vancouver – Ottawa 0:3 (kon.)
San Jose – Anaheim 2:1 (po pr.) | Los Angeles – Columbus 3:2 (po pr.)
konec
Pittsburgh Penguins
3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Florida Panthers
Středa 26.10.2016, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Dobré ráno všem fanouškům a fanynkám ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z kanadskoamerické NHL! Společně se dnes zaměříme na atraktivní bitvu mezi Pittsburghem Penguins a Floridou Panthers! Utkání startuje hodinu po půlnoci!
     
    Florida Panthers

    Panteři představili před novou sezónou nové logo a dresy a zatím jim tato novinka přináší úspěch! Florida v pěti duelech vybojovala sedm bodů a drží šestou pozici ve Východní konferenci! V úvodu sezóny pokořil významný milník také Jaromír Jágr, který vstřelil svou 750. branku v NHL! K venkovnímu utkání zatím vyjížděli Panteři jen jednou! Florida odehrála derby s Tampou Bay, které podlehla 4:3 po nájezdech! V minulém duelu si však Jágrova parta zpravila reputaci a na svém ledě rozebrala Colorado 5:2!
     
    Pittsburgh Penguins

    Obhájci Stanley Cupu vlétli do nového ročníku NHL jako velká voda, ale po dvou výhrách se stroj maličko zadrhl! Tučňáci odehráli už šest duelů, ve kterých získali sedm bodů a drží sedmou příčku hned za Floridou! Doma je ale Pittsburgh velmi silný! Všech sedm bodů totiž získal před svými fanoušky! K poslednímu duelu zajížděli Tučňáci na led ambiciózního Nashvillu, a i přes brzké vedení nakonec odjeli s porážkou 1:5!
    Na rozbruslení před zápasem se objevil i Kris Letang! Podle trenéra Sullivana by ale do utkání zasáhnout neměl!

     
    Vzájemné duely v minulé sezóně

    Florida – Pittsburgh 2:1 po nájezdech
    Florida – Pittsburgh 2:3 v prodloužení
    Pittsburgh – Florida 3:2 v prodloužení
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (Condon) – Daley, Dumoulin, J. Schultz, Cole, Warsofsky, Määttä – Hörnqvist, Crosby, S. Wilson – Rust, Malkin, Kunitz – Kessel, Bonino, Hagelin – Fehr, Cullen, Kühnhackl.

    Florida Panthers: Reimer (Luongo) – Ekblad, Yandle, Demers, Matheson, Petrovic, Pysyk – Jágr, Barkov, Marchessault – R. Smith, Trocheck, Rau – Sceviour, Malgin, McCann – Harper, MacKenzie, McKegg.

    Rozhodčí: St- Pierre, Luxmor – Grandt, Berg.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Jak už je za oceánem zvykem, začne dnešní utkání o několik minut později oproti plánovanému začátku.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní arénou americká hymna!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Sidney Crosby při návratu do sestavy uspěl na úvodním vhazování dnešního utkání! Kapitán Pittsburghu nahodil puk do útočného pásma, ale nikdo v černém kotouč nezískal.
     
    00:21
    Na rozehrávku Floridy dotíral právě nabuzený Sidney Crosby. Kanadský hvězda kotouč nezískala a na puk nedosáhl ani projíždějící Patric Hörnqvist.
     
    01:07
    Brian Dumoulin dostal nabito na modrou čáru, připravil si puk a vyslal svižnou ránu zápěstím. James Reimer kotouč vyrazil před sebe, ale nikdo v černém kotouč nedorazil.
     
    01:50
    Poprvé v utkání zaútočila také Florida. Alex Petrovic nahazoval puk na branku od mantinelu, nicméně připravení zadáci Penguins srazili puk do rohu kluziště.
     
    02:20
    Hraje se dlouhou dobu bez přerušení! Domácí jen nahodili kotouč za branku Floridy a odjeli střídat. Čerstvé síly posílá na led také lodivod Panterů.
     
    02:30
    Až nyní rozhodčí přerušují hru! Jeden z hokejistů Floridy se provinil přihrávkou rukou. Vhazuje se ve středním pásmu. Od úvodních minut se hraje svižně.
     
    03:15
    Jared McCann dotíral v rohu útočného pásma na Dumoulina, avšak zkušený zadák Penguins těžkou pozici ustál a dokázal vyhodit kotouč za modrou čáru.
     
    03:45
    Sidney Crosby obdržel přihrávku na levý kruh a okamžitě se položil do střely! Ránu domácího kapitána srazila obrana Floridy do ochranné sítě. Vhazuje se před Reimerem.
     
    04:00
    Florida sice uspěla na vhazování před svou brankou, nicméně dlouhá přihrávku středem hřiště prolétla až na zakázané uvolnění. Hra se vrátí před Reimera.
     
    04:17
    Práci měl ale také Marc-Andre Fleury. Keith Yandle projel s pukem za modrou čáru a zápěstím prověřil lapačku domácího brankáře. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    04:20
    Bude se vylučovat! Florida si zahraje přesilovou hru! Dvě minuty za hákování dostává Patric Hörnqvist!
     
    05:02
    Jaromír Jágr zkusil překvapit domácího brankáře ránou z ostrého úhlu, avšak pohotová rána české legendy zamířila mimo tři tyče. Tučňáci se osvobozují.
     
    05:32
    Carl Hagelin se s kotoučem dokonce ocitl v útočném pásmu, jenže domácí útočník byl zcela osamocený, nahodil puk za branku a podobně jako jeho spoluhráči odjel střídat.
     
    06:03
    Panterům se v přesilovce vůbec nedaří. Druhá přesilovková formace chtěla urychlit hru přihrávkou do útočného pásma, ale někdo z hráčů přejel do ofsajdu. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    06:20
    Domácí v plném počtu.
     
    07:05
    Phil Kessel nahodil kotouč za branku, odkud puk vracel Kunitz, ale právě Phil Kessel se přes velkou snahu k dorážce před brankou neprokousal.
     
    07:40
    Aaron Ekblad bojoval ze všech sil o puk na útočné modré čáře. Mladý obránce Floridu puk sice v útočném pásmu neudržel, ale nepustil Tučňáky do protiútoku.
     
    08:14
    Bude se znovu vylučovat! Florida si zahraje další přesilovou hru! Dvě minuty za podražení dostává Trevor Daley!
     
    08:25
    Aaron Ekblad neudržel kotouč v útočném pásmu a navíc vyrobil velkou chybu. Mladý obránce přenechal kotouč domácím, ale Tučňáci se vinou nepřesné přihrávky připravili o rychlý protiútok.
     
    09:07
    Domácí vybojovali kotouč před brankou a Brian Dumoulin okamžitě napálil puk ven z obranného pásma. James Reimer musel dávat pozor a jeho vyhození vyrazil.
     
    09:38
    Brian Dumoulin si prodloužil pobyt na ledové ploše, vystihl pomalou přihrávku Panterů a znovu poslal kotouče přes všechny čáry. Hosté v přesilovce zatím nevystřelili.
     
    10:14
    Domácí v plném počtu.
     
    10:32
    Derek MacKenzie zavezl puk do útočného pásma. Hosté ale pouze kombinovali v rohu útočného pásma a zadáci Penguins po chvíli získali puk na své hokejky.
     
    11:05
    Trevor Daley dojel vyhození floridských hokejistů, ale sám nemohl pokračovat, protože jeho spoluhráči zrovna odjížděli na střídačku. Pokračuje se v opatrné hře.
     
    11:32
    Sidney Crosby si posunul kotouč okolo Ekblada a zápěstím mířil na zadní tyč. James Reimer byl pozorný a vytáhl ránu domácího kapitána ramenem.
     
    12:12
    Colton Sceviour nahodil puk do útočného pásma, kam spěchal Vincent Trocheck, ale pozičně dobře postavený Trevor Daley sklepl přihrávku ze vzduchu na modrou čáru.
     
    12:21
    Ani domácím se zatím nedaří v přechodu do útoku. Scott Wilson táhl puk do útočného pásma, ale někdo ze spoluhráčů byl příliš rychlý a přejel do ofsajdu. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    13:02
    Reilly Smith si vzal puk v obranném pásmu, projel s ním přes celé kluziště a hned od modré čáry vystřelil zápěstím. Jeho rána těsně nad ledem prolétla kolem pravé tyče.
     
    13:20
    Bryan Rust se otočil s pukem v rohu útočného pásma a předal jej na modrou čáru. Ani jeden z beků Penguins ale kotouč nezastavil před modrou čárou a domácí se vyhnali.
     
    14:02
    Crosby se zadovkou snažil uvolnit Wilsona. Scott Wilson ale musel zpracovávat puk ve velké rychlosti bruslí a v krkolomné pozici o kotouč přišel.
     
    14:35
    Barkov vypomohl defenzivě Panterů v souboji s Crosbym u mantinelu. Finský útočník získal kotouč a přenechal jej Yandleovi. Hosté čekají na vystřídání.
     
    15:21
    James Reimer vyjel za svou branku, aby vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Na hostujícího brankáře sice dotíral Jevgenij Malkin, ale Reimer si věděl rady.
     
    15:32
    Na druhé straně se do útoku tlačil Derek MacKenzie, avšak Florida se poněkolikáté v první třetině připravila o slibnou šanci zbytečným ofsajdem. Rozhodčí vykazují hru do středního pásma.
     
    16:02
    Scott Wilson nahazoval z první puk na branku Floridy. Hosté sice zablokovali ránu, ale puk poskakoval před Reimerem, nicméně Patric Hörnqvist se k dorážce neprobojoval.
     
    16:26
    Opatrné utkání pokračuje. Hosté mohli pokračovat do útoku, jenže na zteč mířil jediný útočník Panterů a přesila hráčů v černém dresu jej ve středním pásmu připravila o puk.
     
    17:08
    Phil Kessel chtěl vylepšit pozici pro Bonina, ale první jmenovaný adresoval svému spoluhráči přihrávku za brusle a Nick Bonino už si jej v rychlosti nestihl zpracovat.
     
    17:42
    Máme tady další vyloučení! Florida si zahraje už svou třetí přesilovku v utkání! Dvě minuty za vysokou hůl vyfasoval Brian Dumoulin!
     
    18:02
    Florida právě vstřelila branku!
    Napotřetí už to Panterům vyšlo! Florida se ujímá vedení a využívá přesilovou hru! Nahození od modré čáry tečoval před Fleurym Michael Matheson. Domácí brankář kotouč vyrazil jen před sebe a REILLY SMITH už měl snadnou pozici! Asistence: Michael Matheson, Colton Sceviour.
    18:02 Reilly SMITH - 0:1
     
    18:18
    A mohlo to být 2:0! Poprvé v utkání o sobě dal vědět Jaromír Jágr, který chtěl z úhlu překvapit domácího brankáře, ale Marc-Andre Fleury přes drobné potíže udržel kotouče ve své výstroji!
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:10
    Greg McKegg obdržel přihrávku do útočného pásma, potáhl si kotouč mezi obránce Penguins, ale sám se vytlačil až k mantinelu, odkud už nedokázal zahrozit.
     
    19:40
    Trocheck chyboval v rozehrávce z rohu obranného pásma. K puku se dostal Jevgenij Malkin, ale ruský bohatýr byl poněkud překvapen a vůbec nezakončil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí! V úvodní dvacetiminutovce se hrál spíše bojovný hokej, na který zatím domácí Tučňáci doplácejí! Pittsburgh totiž nabídl soupeři už tři přesilové hry a v té poslední se hosté ujali vedení! Po jednoduše sehrané akci otevřel skóre dnešního duelu Reilly Smith ! Domácí si zatím nevytvořili žádnou vyloženou šanci a do kabin se proto odchází za stavu 0:1!
     
    Střely na branku: 4 – 8
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Sidney Crosby uspěl na vhazování i v úvodu druhé třetiny. Kapitán Tučňáků vybojoval puk pro své spoluhráče, kteří ale dlouho váhali a zbytečně se dostali pod tlak.
     
    20:40
    Sidney Crosby dotíral na obránce Panterů v rohu útočného pásma, vybojoval puk pro spoluhráče na modré čáře, ale následnou střelu obrana Panthers zastavila.
     
    21:20
    Chris Kunitz projel s pukem do útočného pásma a hledal rozjetého Rusta. Druhý jmenovaný se po kotouči natahoval, ale na prudkou přihrávku už nedosáhl.
     
    21:50
    Kunitz bojoval s přesilou zadáků Floridy o puk za brankou Jamese Reimera. Domácí útočník neměl proti přesile šanci, hosté začínají druhou třetinu dobře.
     
    22:30
    Hagelin nezpracoval prudkou přihrávku do jízdy, zapomněl kotouč za sebou a přenechal jej hostům. Hraje se dlouhou dobu bez přerušení, u puku jsou Panteři.
     
    23:00
    Denis Malgin bojoval o puk za brankou Tučňáků, vybojoval kotouč pro hostující celek, ale Colton Sceviour nahozením od mantinelu domácího brankáře nepřekvapil.
     
    23:37
    Až nyní se poprvé ve druhé třetině přerušuje hra! Florida se dostala pod tlak a hosté raději vyhodili kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazuje se před Reimerem.
     
    24:03
    Mohlo být vyrovnáno! Crosby přenechal kotouč Wilsonovi, který jej zápěstím nahodil na branku a před Reimerem se kotouč ještě odrazil od jedné z holí! Hosté měli pořádné štěstí!
     
    24:39
    S další střelou přispěchal Chris Kunitz, nicméně James Reimer byl opět na svém místě a nepříliš razantní projektil schoval v lapačce. Vhazuje se po jeho levici.
     
    25:05
    Marc-Andre Fleury vyrazil ze své klece k mantinelu, kde zkrotil prudké nahození a rozehrál kotouč na své spoluhráče. Pittsburgh marně hledá cestu před branku.
     
    25:40
    Trevor Daley uzmul nepřesnou přihrávku zadovkou, vyvezl puk za modrou čáru, avšak nikdo v černém nedokázal vypálit. Pittsburgh přesto zůstává v útočném pásmu.
     
    26:08
    Florida právě vstřelila branku!
    A pozor! Z ničeho nic je to 0:2! Florida předvedla opravdu ukázkovou akci! Hosté rychle přenesli hru do útočného pásma. Mezi kruhy si sjel MARK PYSYK, jež krásně tečoval přihrávku od mantinelu a kotouč zaplaval mimo Fleuryho dosah! Asistence: Shane Harper, Jonathan Marchessault.
    26:08 Mark PYSYK - 0:2
     
    27:00
    Domácí jsou po druhé inkasované brance úplně opaření a nyní si dokonce nedokáží přihrát na krátkou vzdálenost. Malkin pouze protečoval puk do útočného pásma a odjel střídat.
     
    27:29
    Až nyní musel James Reimer vytáhnout další zákrok. Brankář Floridy utěsnil mezírku u levé tyče hostující branky a schoval kotouč v lapačce. Vhazuje se po jeho levici.
     
    28:05
    Carl Hagelin napadal rozehrávku hostů na modré čáře. Jason Demers se nenechal rozhodit a zadovkou posunul kotouč na svého kolegu z obrany.
     
    28:17
    Reilly Smith trefil ve středním pásmu jednoho ze soupeřů. Následný útok Floridy zastavuje ofsajd, právě Smith byl příliš netrpělivý. Vhazuje se ve středním pásmu.
    Který kapitán dotáhne svůj tým až na vrchol?
     
    29:06
    Jaromír Jágr si sjel do útočného pásma, kde obdržel dobrou přihrávku, ale český útočník si kotouč zapomněl za sebou a vůbec nezakončil.
     
    29:16
    Tučňáci si zahrají svou první přesilovou hru! Dvě minuty za hákování dostává Jaromír Jágr!
     
    30:00
    Ani Pittsburghu se zatím v početní převaze moc nevede. Hosté vyhodili kotouč daleko od své branky a Trevor Daley vyčkává na vystřídání svých spoluhráčů.
     
    30:20
    Colton Sceviour dokonce vyvezl puk do útočného pásma, kde hosté nasbírali cenné vteřinky. Domácí jsou úplně zamražení a pouze přihlížejí hře soupeře.
     
    31:02
    Vše dokomentovala nepovedená přihrávka. David Warsofsky hledal rozjetého Crosbyho, ale hodně špatnou pobídkou oslovil jen jednoho z hráčů Panterů.
     
    31:16
    Hosté v plném počtu.
     
    32:02
    James Reimer si poradil s dotírajícím soupeřem a stačil před ním odehrát puk do rohu kluziště, kde už si touš převzal jeden z obránců Panthers.
     
    32:18
    Sidney Crosby z otočky nahodil puk na branku Floridy. Před Reimerem se puk odrazil od Malgina a kotouč poté proskákal k brankáři, jež jej raději přikryl.
     
    33:00
    Alex Petrovic obdržel přihrávku do volného prostoru, dlouho mířil, ale střelou zápěstím napálil kotouč několik centimetrů nad břevno domácí branky! Pittsburgh neví, co hrát!
     
    33:32
    Bude se znovu vylučovat! Pittsburgh si zahraje další přesilovou hru! Greg McKegg trefil holí do tváře jednoho z domácích obránců a odsedí si dvě minuty za vysokou hůl!
     
    33:41
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Domácí po chvíli využívají přesilovou hru! Florida sice vybojovala puk, ale Phil Kessel vybojoval kotouč pro Malkina, jež posunul kotouč mezi kruhy. SIDNEY CROSBY si puk rychle stáhl a dělovkou pod břevno vrací Tučňáky do hry! Asistence: Jevgenij Malkin, Phil Kessel.
    33:41 Sidney CROSBY - 1:2
     
    34:10
    Probudili se také fandové domácího celku! Arénou nyní zní hlasité povzbuzování Tučňáků. Uvidíme, zda Pittsburgh dokáže do přestávky vyrovnat!
     
    34:18
    Střelecký pokus ale přišel na druhé straně! Dva rychlé kroky předvedl Jaromír Jágr. Český útočník se natlačil před obránce, ale jeho ránu udržel Fleury před brankovou čárou.
     
    35:00
    Vincent Trocheck dojel odražený puk od zadního mantinelu a okamžitě jej nasměroval na branku. Marc-Andre Fleury byl včas u levé tyče a zamezil puku v cestě do branky.
     
    35:37
    Mohlo být vyrovnáno! Z ničeho nic se kotouč odrazil před branku Floridy, kam si sjel Bryan Rust, ale objev minulé sezóny z těsné blízkosti napálil puk do Jamese Reimera!
     
    36:00
    Pittsburghu po vstřelení branky narostla křídla a domácí nyní svírají Pantery před Jamesem Reimerem. Hosté se ubránili pouze za cenu vyhození přes všechny čáry.
     
    36:18
    Další zakázané uvolnění floridského celku. Hosté se nemohou dostat do tempa. Hra se vrátí před Jamese Reimera. Tentokrát se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    37:00
    Keith Yandle si za brankou počkal na průnik Crosbyho. Domácí kapitán si protivníka sice obhodil, jenže Yandle mu poté uzmul kotouč a dopřál Floridě chvíli oddechu.
     
    37:32
    Jonathan Marchessault operoval za brankou Penguins, zabojoval a nepustil soupeře ke kotouči. Florida už si nechce zbytečně komplikovat situaci a drží puk v útočném pásmu.
     
    38:06
    James Reimer musel rychle reagovat na změnu směru nahození od modré čáry. Trevor Daley vymyslel nebezpečný pokus okolo obránce, ale Reimer si připsal dobrý zákrok.
     
    38:40
    Colton Sceviour zavezl puk do útočného pásma, našel Malgina, jež ale nenašel odvahu k zakončení a Nick Bonino hostujícího útočníka obral o puk.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:26
    Cole nahodil puk od červené čáry a James Reimer jeho nahození raději vyrazil do rohu kluziště. Hosté poté vybojovali kotouč a drží jej ve středním pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina končí! Florida je po dvou třetinách stále o gól napřed, jelikož vede 2:1! Tučnáci sice vlétli do třetiny aktivně, ale jejich aktivitu zmrazil po šesti minutách Mark Pysyk ! Hosté se poté dvakrát nechali vyloučit! První přesilovku ještě Tučňáci nezužitkovali, ale hned v úvodu druhé přesilovky oslavil svůj návrat do sestavy gólem Sydney Crosby! Pittsburgh poté zařadil vyšší rychlostní stupeň, jenže v obrovské šanci na vyrovnání selhal Bryan Rust!
    Sidney Crosby už pošesté v kariéře při svém prvním utkání v sezóně vstřelil branku!

     
    Střely na branku: 15 – 12
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Do třetí třetiny vlétla lépe Florida. Mark Pysyk se hnal do útočného pásma, ale hned na modré čáře k němu přistoupil jeden z obránců a obral jej o puk.
     
    40:25
    Vincent Trocheck bojoval u levé tyčky, odkud chtěl přihrát na brankoviště, ale pozorný Marc-Andre Fleury jeho úmysl přečetl a holí si přitáhl kotouč do lapačky.
     
    41:12
    Chris Kunitz vybojoval puk na modré čáře, postupoval do rychlého protiútoku, ale na červené čáře nechal kotouč za sebou a připravil Tučňáky o možnost.
     
    41:40
    Mark Pysyk chtěl protečovat puk do útočného pásma, jenže jeho pobídka skončila na holenních chráničích jednoho z obránců. Pittsburgh by měl raději útočit.
     
    42:16
    Hostům se nyní nepovedla rozehrávka. Jared McCann nepřesnou přihrávkou nenašel nikoho v bílém dresu. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před Reimerem.
     
    42:31
    Olli Määttä propadl ve středním pásmu a hosté se hnali do přečíslení. Odpovědnost na sebe vzal Malgin, který si natáhl puk mezi kruhy, ale zápěstím minul branku.
     
    43:10
    Kyle Rau přenechal kotouč Trocheckovi, jehož ránu před Fleurym zablokoval Cole. Domácí měli velké štěstí, protože na druhé straně byl úplně volný hráč.
     
    43:28
    Obrovská šance Pittsburghu! Hostující obrana pláchnul Phil Kessel, který vyslal střelu zápěstím nad rameno Jamese Reimera, jenže radost mu zkazilo břevno!
     
    44:02
    Olli Määttä vyrazil na výlet dopředu. Finský zadák postupoval sám proti trojici obránců a jeho postup skončil ještě před modrou čárou. Tučňáci to budou mít hodně těžké!
     
    44:17
    Marc-Andre Fleury musel dávat pozor na prudké nahození od červené čáry. Domácí brankář udržel kotouč před brankovou čárou a rychle jej vyklepal na obránce.
     
    45:02
    Jevgenij Malkin si bruslí kopl prudkou přihrávku za branku soupeře. Ruský útočník sváděl souboj s Petrovicem a zadák Floridy si počínal o dost lépe.
     
    45:17
    Na druhé straně postupovali hosté ve dvou proti jedinému obránci! Kyle Rau vzal tíhu okamžiku na svá ramena, ale jeho ránu na poslední chvíli srazil vracející se Brian Dumoulin!
     
    45:36
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Přečíslení dva na jednoho se zrodilo také na druhé straně! Bonino poslal kotouč za obránce Floridy, puk si vzal CARL HAGELIN, vzal zakončení na sebe a přesnou střelou mezi ruku a tělo brankáře rozjásal domácí fanoušky! Asistence: Nick Bonino.
    45:36 Carl HAGELIN - 2:2
     
    46:02
    Alex Petrovic nahodil puk na branku Penguins. Marc-Andre Fleury měl zcela zakrytý výhled, ale pokus od modré čáry se nakonec odrazil mimo tři tyče.
     
    46:17
    Další přečíslení na straně domácího celku! Scott Wilson čekal na pohyb obránce a možná trošku zbytečně nahrával. Jeho pobídku stačil padající bek udržet pod sebou.
     
    47:20
    Sidney Crosby se natlačil před obránce a bekhendem jednou rukou chtěl překvapit hostujícího brankáře. James Reimer byl ale na místě a utěsnil mezírku u levé tyče.
     
    48:07
    Colton Sceviour povalil před brankou Penguins Dumoulina. Podle rozhodčí byl ale zákrok hostujícího útočníka v pořádku a hosté mohou pokračovat ve hře.
     
    48:40
    Aaron Ekblad přišel o puk u mantinelu, jenže nikdo z domácích hráčů nedokázal prověřit Jamese Reimera. Pittsburgh ale v posledních minutách diktuje dění na ledě.
     
    49:15
    Další vyhození hostů za brankou Penguins sebral Eric Fehr, jež se vydal na individuální průnik. Akce domácího útočníka skončila už ve středním pásmu.
     
    49:23
    Na druhé straně se ke kotouči prodral Jaromír Jágr, jež si puk rychlým dotykem připravil na střelu, avšak jeho pokus nemohl Fleurymu nadělat problémy.
     
    49:42
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh otáčí vývoj dnešního utkání a ujímá se vedení 3:2! Po vyhraném vhazování v obranném pásmu projel Tom Kühnhackl do útočného pásma, počkal s přihrávkou před branku a ERIC FEHR poslal kotouč mezi betony hostujícího brankáře do branky! Asistence: Tom Kühnhackl, Matt Cullen.
    49:42 Eric FEHR - 3:2
     
    50:20
    Domácí jsou jasně lepším celkem a nedávají hráčům Panthers čas na jakoukoliv kombinaci s kotoučem. Hokejisté v černých dresech se naopak ještě víc tlačí do útočného pásma.
     
    50:51
    Až nyní se Florida vymanila z tlaku domácích. Jeden ze zadáků Pittsburghu totiž neudržel kotouč na modré čáře. Po ofsajdu se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    51:00
    Ofsajd také na druhé straně. Chris Kunitz pozdržel puk na modré čáře a Barkov proto přejel do útočného pásma příliš brzy. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    51:24
    Bude se vylučovat! Florida dostává šanci na vyrovnání! Dvě minuty za podražení si totiž odsedí Jevgenij Malkin!
     
    52:00
    Nick Bonino vybojoval kotouč v obranném pásmu a bez váhání jej vyhodil přes všechny čáry. Domácí posílají na led čerstvé síly, Florida musí začít nanovo.
     
    52:20
    Hosté si vypracovali dobrou možnost! Jonathan Marchessault si zpracoval přihrávku od mantinelu a chtěl se vytočit před Fleuryho! Brian Dumoulin k němu přistoupil na poslední chvíli a nedovolil soupeři zakončit z těsné blízkosti!
     
    53:02
    Domácí znovu dopravili puk za branku Jamese Reimera. Floridě zbývají poslední sekundy přesilové hry. Domácí znovu posílají na led čerstvé síly.
     
    53:24
    Domácí v plném počtu.
     
    54:03
    Greg McKegg obdržel přihrávku do útočného pásma, natáhl se po kotouči, stáhl si jej, ale jeho nepovedená střela skončila na zadním mantinelu.
     
    54:40
    Floridě se po dlouhé době podařilo otupit tlak Tučňáků. Hosté se přeci jen derou do útoku a snaží se vytvořit si možnost ke vstřelení vyrovnávací branky.
     
    55:20
    Carl Hagelin bojoval s obránci Floridy v rohu útočného pásma. Domácí jsou hodně dotěrní a výrazně komplikují Floridě život při rozehrávce z její třetiny.
     
    55:56
    Eric Fehr tahal kotouč kolem Demerse, jenže hostující zadák se nenechal napálil a klamavý pohyb domácího útočníka zastavil. Hostům zbývají poslední čtyři minuty.
     
    56:40
    Brian Dumoulin nedokázal vyhodit puk z obranného pásma. Na modré čáře zasáhl Keith Yandle, jehož nabídku na teč nezasáhl nikdo v bílém a Bonino vyhazuje.
     
    57:12
    Phil Kessel uzmul odražený kotouč, potáhl jej do útočného pásma a dokonce stačil zakončit. Střelu amerického útočníka bekhendem vykopl James Reimer betonem.
     
    57:50
    Alex Petrovic našel jen napadajícího Bonina. Domácí se nastěhovali do útočného pásma a nastřádali další cenné vteřinky k dobu. Florida se trápí.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:40
    Hosté jsou sice u kotouče, ale veškeré přihrávky na útočníky Panterů končí na hokejkách domácích hokejistů. Trevor Daley puk nahodil do útočného pásma.
     
    59:10
    James Reimer ještě nedostal příležitost odjet na střídačku! Domácí se prostě drží v útočném pásmu a nechtějí si zbytečně zkomplikovat závěr dobře rozehraného utkání.
     
    59:34
    Phil Kessel zastavil vyhození hostů na modré čáře, potáhl kotouč do útočného pásma a vybídl Daleyho. Druhý jmenovaný okamžitě vystřelil a Reimer si připsal další důležitý zákrok.
     
    59:45
    Až teď odjíždí James Reimer na střídačku! Florida zkouší sehrát závěrečné sekundy utkání v šesti bruslařích na ledě!
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Pittsburgh Penguins dokázal na svém ledě otočit nepříznivě se vyvíjející zápas a potvrzují, že jejich hala je nedobytnou tvrzí! Florida ale rozehrála utkání hodně slibně! Dvě minuty před koncem první třetiny poslal Pantery do vedení Reilly Smith ! Hosté vlétli v dobrém rozpoložení i do druhé třetiny a ve 27. minutě navýšil vedení Floridy Mark Pysyk ! Zlom přišel v polovině utkání, kdy se hosté nechali zbytečně vyloučit a v přesilové hře skóroval Sidney Crosby! Domácí útočník navíc pošesté v kariéře vstřelil při svém premiérovém startu v sezóně branku! Ve třetí třetině mohli hosté odskočit na rozdíl dvou branek, ale svou šanci neproměnili, a proto přišel trest! Nejprve vyrovnal Carl Hagelin a deset minut před koncem dokonal obrat Eric Fehr ! Tučňáci si už poté závěr utkání pohlídali a nedali soupeři šanci na vyrovnání!
     
    Střely na branku: 22 – 22
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Sidney Crosby (PIT) 1+0
    2. Eric Fehr (PIT) 1+0
    3. Carl Hagelin (PIT) 1+0
     
    Československá stopa v utkání:
    Jaromír Jágr (FLA) 0+0, 3 střely, čas na ledě 14:57
     
    Ještě doplním, že dnešní utkání sledovalo 18 434 diváků!
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný den! (03:39:47)
    Sidney Crosby se vrátil na led.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 34. Crosby (Malkin, Kessel), 46. Hagelin (Bonino), 50. Fehr (Kühnhackl, Cullen) – 19. R. Smith (Matheson, Sceviour), 27. Pysyk (Harper, Marchessault)


    Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (Condon) – Daley, Dumoulin, J. Schultz, Cole, Warsofsky, Määttä – Hörnqvist, Crosby, S. Wilson – Rust, Malkin, Kunitz – Kessel, Bonino, Hagelin – Fehr, Cullen, Kühnhackl.
    Florida Panthers: Reimer (Luongo) – Ekblad, Yandle, Demers, Matheson, Petrovic, Pysyk – Jágr, Barkov, Marchessault – R. Smith, Trocheck, Rau – Sceviour, Malgin, McCann – Harper, MacKenzie, McKegg.

    Rozhodčí: St- Pierre, Luxmor – Grandt, Berg

    Diváci: 18 434
    thejrc.org