Vítkovice – Liberec 3:1 (po pr.) | IFK Helsinky – Linköping 0:1 (kon.) | JYP – Bern 3:3 (kon.)
Växjö – SaiPa 4:2 (po pr.) | HV71 – Sparta 0:5 (kon.) | Fribourg – Kuopio 3:2 (po pr.)
Frölunda – Eisbären 4:1 (kon.)
konec
JYP Jyväskylä
3:3 (0:1, 0:0, 3:2)
SC Bern
Úterý 08.11.2016, 18:00 • Synergia-Areena, Jyväskylä (FIN) • Hokejová Liga mistrů • 1/16 finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Bern čeká ve čtvrtek večer odveta osmifinále Champions Hockey League, ve které se tentokrát představí na ledě Jyväskyly a po úvodní domácí výhře 3:2 do ní bude vstupovat pozitivně naladěn.
     
    První vzájemný zápas

    Úvodní duel mezi Bernem a Jyväskylou nabídl velice dramatický a zajímavý průběh. Hokejisté švýcarského týmu prohrávali před svými fanoušky po první třetině 0:2, v té druhé ovšem zabrali a třemi góly utkání otočili na svou stranu. Skvělé utkání odehrál Mark Arcobello, který se nejprve podepsal pod vyrovnávací gól asistencí a poté sám v přesilové hře rozhodl.
     
    Úvodní sestavy:

    JYP Jyväskylä: Tuokkola (Vehvilainen) – Vainio, Kuukka, Yonkman, Niku, Friman, Kalteva (A), Sund, Pulli – Kolehmainen, Hotakainen, Pihlman – Tavi, Hytonen (C), Turkulainen – Tuppurainen (A), Suomela, Nattinen – Salmio, Saari, Rooba. Hlavní trenér: Marko Virtanen.

    SC Bern: Genoni (Aebi) – Blum (A), Untersander, Gerber, Noreau, Krueger, Jobin, Meyer, Kamerzin – Moser, Arcobello, Rufenacht – Scherwey, Pluss (C), Randegger – Muller, Macenauer, Berger – Bodenmann, Ebbett (A), Lasch. Hlavní trenér: Kari Jalonen.

    Rozhodčí: Tobias Bjork (SWE), Liam Sewell (GBR). Čároví: Pasi Nieminen (FIN), Jani Pesonen (FIN).
    Souboj CHL na ostří nože začíná již za necelých 10 minut!

    PELIPÄIVÄ! #CHL #hurrikaanikausi #jypliiga #luikkarit #jyväskylä

    Video zveřejněné uživatelem JYP Jyväskylä (@jypjyvaskyla),


     
    Hokejisté obou týmů už jsou připraveni na hrací ploše a do začátku utkání zbývá jen několik málo okamžiků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Bern vyhrál úvodní vhazování zápasu a okamžitě nahodil puk do útočného pásma, jenže pouze za cenu zakázaného uvolnění. Hra se přesouvá před bránu Leonarda Genoniho.
     
    00:21
    Janne Olehmainen dostal menší trest za podražení a Bern má k dispozici po pouhých 29 sekundách první přesilovou hru.
     
    01:24
    Místo toho, aby si nějakou střeleckou parketu vytvořili hosté, v oslabení se Jyväskylä dostala do přečíslení dva na jednoho, jenže následný nadějný útok zhatila nepřesná přihrávka.
     
    02:22
    Vyloučený Janne Olehmainen naskočil na led a domácí hrají v plném počtu. Bern se během přesilové hry dostal k jedné jediné střele, kterou z pravého kruhu pro vhazování snadno zastavil brankář Pekka Tuokkola.
     
    03:16
    Bern právě vstřelil branku!

    GIAN-ANDREA RANDEGGER v blízkosti modré čáry na pravém křídle nejprve vybojoval puk a po následné kombinaci a přihrávce Martina Plusse z levého kruhu pro vhazování sám celou akci zakončil, když z mezikruží bez přípravy zamířil po ledě mezi betony bezmocného Pekka Tuokkoly. Asistence: Martin Pluss a Tristan Scherwey.
    03:16 Gian-Andrea RANDEGGER - 0:1
     
    03:37
    Robert Rooba nabral na pravém křídle velkou rychlost a poté se skvěle natlačil před bránu, bekhendem se mu ale puk zamést mezi betony pozorného Leonarda Genoniho nepodařilo!
     
    04:59
    Jävaskylä začala po inkasovaném gólu rychle bruslit, zatím se ovšem do druhé slibné brankové nedostala. Bern je pod tlakem.
     
    06:20
    Domácí hokejisté podnikli po pravém křídle rychlé útok, jenže ke střele na bránu se nedostali. Bern je stále pod tlakem a jen těžko se dostává z vlastního obranného pásma.
     
    06:54
    Hra byla přerušena zřejmě kvůli zakázanému uvolnění hostujícího celku a na řadu přichází první powerbreak.
     
    06:54
    Nakonec se přerušovalo kvůli faulu a na trestnou lavici po powerbreaku zamířil Mikko Kuukka, který dostal dvě minuty za vysokou hůl. Bern má k dispozici druhou přesilovou hru.
     
    08:19
    Jyväskylä dokázala puk vyhodit k bráně Leonarda Genoniho a její hokejisté za to vzápětí byli odměněni potleskem.
     
    08:57
    Jani Tuppurainen předvedl v útočném pásmu nádherný oblouk a v blízkosti levé tyče poté bekhendem nahodil puk před bránu, kde puk ukryl v náruči připravený brankář Leonardo Genoni.
     
    09:41
    Bern si během necelých deseti minut utkání zahrál dvě přesilové hry a ačkoliv žádnou z nich nevyužil, nad Jyväskylou vede 1:0.
     
    10:23
    Hráči švýcarského týmu zatím vyslali směrem na domácí bránu čtyři střely, zatímco Jyväskylä na Leonarda Genoniho o polovinu méně.
     
    11:52
    Jyväskylä nahazovala puk z pravého křídla od modré čáry před bránu, kde byl následně tečován, ovšem pouze vedle vzdálenější levé tyče. Leonardo Genoni zasahovat nemusel.
     
    12:40
    Alain Berger po pravé straně rychle zavezl puk do útočného pásma a v pravém kruhu pro vhazování prudce vypálil, jeho následný pokus se ale od hole jednoho z domácích hokejistů odrazil do ochranné sítě.
     
    12:41
    Martin Plüss byl na vhazování hodně netrpělivý a rozhodčího ho z něj vykázali. Jyväskylä vzápětí puk získala a mohla ho po pravém křídle zavést do útočného pásma.
     
    13:20
    Domácí tak také učinili, jenže na pravém křídle útočného pásma se k ničemu nedostali a hra se během pár sekund otočila na druhou stranu.
     
    13:36
    Hokejisté finského týmu rychle zavezli puk po levém křídle do útočného pásma, ve kterém byli příliš rychle a po špatném přechodu modré čáry bylo odpískáno zakázané uvolnění.
     
    14:17
    Robert Rooba je na domácí straně hodně vidět a nyní to zkoušel střelou z levého kruhu pro vhazování, následný pokus zápěstím byl ale přizvednut do ochranné sítě.
     
    14:34
    Mikko Kalteva si zpoza brány vybruslil do střelecké pozice a z ostrého úhlu vypálil z otočky, Leonardo Genoni byl ale u své levé tyče včas a jeho pokus nadvakrát z pomocí levého betonu zastavil.
     
    15:33
    Zatím jsme svědky velice vyrovnaného utkání a během úvodní třetiny se oba dva týmy dostali k shodnému počtu šesti střel.
     
    17:05
    Jerry Turkulainen si z pravého křídla skvěle vybruslil před bránu, jenže v blízkosti pravé tyče mu sjel při pokusu o zakončení puk z čepele hole a narazil do brankáře Leonarda Genoniho. Domácí útočník dostal správně dvě minuty za nedovolené bránění brankáře.
     
    17:49
    Ramon Untersander na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl bez přípravy k prudké střele s příklepem, jenže jeho následná rána zamířila pouze doprostřed brány, kde puk zastavil na své hrudi Pekka Tuokkola, který šel včas do kolen.
     
    19:06
    Domácí hrají opět v plném počtu a Bern v závěru první části nevyužil třetí přesilovou hru. Početní výhody dnes zatím nejsou silnou stránkou švýcarského týmu, v prvním zápase ovšem jedna z nich rozhodla o jeho výhře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Bern si zahrál během úvodních dvaceti minut tři přesilové hry, jenže ani jednu z nich nedokázal využít a během první z nich dokonce mohl inkasovat, jenže hokejisté Jyväskyly nedokázali přečíslení dva na jednoho dotáhnout do zdárného konce. A tak přišel trest, když se po krásné souhře a střele mezi betony Pekka Tuokkoly prosadil Gian-Andrea Randegger. Domácí byli švýcarskému týmu vyrovnaným soupeřem, skórovat se jim ovšem na rozdíl od něj nepodařilo. Skóre po první třetině. JYP Jyväskylä 0 SC Bern 1.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:50.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 6-8; Zákroky brankářů: 7-6; Úspěšnost brankářů: 87,50%-100,0%; Fauly: 3-0; Trestné minuty: 6-0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Bern vstoupil do prostřední části utkání dobře a po pravém křídle vyrazil směrem vpřed, následná diagonální přihrávka před bránu už ale tak úspěšná nebyla a zamířila bez teče do rohu ledové plochy.
     
    20:25
    Thomas Rufenacht zbytečně fauloval v útočném pásmu a za sekání dostal dvě minuty. Jyväskylä si zahraje první přesilovou hru.
     
    20:41
    Antti Suomela tvrdě vypálil z pravého kruhu pro vhazování s příklepem, jeho následná rána ale minula bližší pravý horní roh brány a odrazila se do ochranné sítě.
     
    22:19
    Bernu se úspěšně podařilo vyhodit a vypadá to, že ani domácí tým první přesilovou hru v zápase nevyužije.
     
    22:36
    Je tomu skutečně tak. Vyloučený Antti Suomela je zpět na ledové ploše a hokejisté Bernu jsou kompletní.
     
    23:07
    Marco Muller si na levém křídle najížděl na prudkou diagonální přihrávku svého spoluhráče z pravé strany, jenže na ni nedosáhl a hra se po zakázaném uvolnění přestěhovala před Leonarda Genoniho.
     
    23:29
    Jeden z hráčů Jyväskyly si z pravého křídla a ostrého úhlu sjel rychle před bránu a na vzdálenější levé tyči se snažil bekhendem zamířit mezi betony Leonarda Genoniho, ani nadvakrát ale neuspěl!
     
    25:11
    Hokejisté Bernu se na levém křídle přes útočnou modrou čáru snažili dostat marně, a tak alespoň nahodili puk za bránu Pekka Tuokkoly a ve čtyřech odjeli střídat.
     
    26:00
    Hra se během posledních okamžiků přelévá ze strany na stranu, jenže ani jeden z týmů se nemůže dostat do šance.
     
    26:41
    Hosté na levém křídle zachytili vyhození Jyväskyly, jenže vzápětí ztratili kontrolu nad pukem a nouzové nahození mezi kruhy pro vhazování trefilo pouze jednoho z hráčů domácí celku.
     
    26:47
    Hra byla přerušena a na řadu přišel powerbreak, během něhož se mohli hráči obou týmů občerstvit a na chvíli si oddechnout.
     
    27:25
    maxime Macenauer se pokoušel z vrcholu levého kruhu pro vhazování nahodit puk před bránu, jenže jeho úmysl domácí hokejisté vystihli a kotouč srazili do rohu kluziště.
     
    28:13
    Dnešní utkání je fyzicky hodně náročné a velkých brankových příležitostí je zatím poskrovnu.
     
    28:38
    Martin Pluss předvedl na levé straně útočného pásma nádhernou stahovačku a poté se z vnitřního oblouku levého kruhu pro vhazování snažil zamířit pod horní tyč, jenže trefil pouze hruď Pekka Tuokkoly, který předvedl nepřesvědčivý zákrok a měl co dělat, aby si puk nesrazil vzápětí do vlastní brány!
     
    29:17
    Hosté se vzápětí dostali k další střele, ta ovšem na bránu nezamířila a puk se dotkl ochranné sítě.
     
    30:58
    Micke Saari skvěle clonil před bránou, jenže Leonardo Genoni si dokázal střelu z levého křídla najít a ukryl ji ve své výstroji.
     
    31:31
    Mikko Kalteva ve středu útočného pásma tvrdě vypálil od modré čáry bez přípravy, jeho následná střela ale obranným valem mezi kruhy pro vhazování neprošla.
     
    32:32
    Domácí vytvořili v útočném pásmu velký zámek, jenže k žádné nebezpečné střele se během něho nedostali.
     
    32:48
    Bern mohl rychle udeřit svižnou střelou z levého kruhu pro vhazování, která mířila po ledě přesně ke vzdálenější pravé tyči, Pekka Tuokkola ji ale dokázal skvěle betonem vykopnout mimo!
     
    33:52
    Simon Bodenmann se dostal do tvrdého osobního souboje s Jusso Vainioem, který do něj po přerušení hry během cesty na střídačku ještě schválně vrazil ramenem. Hostující hráč byl ale pod kontrolou rozhodčího a do šarvátky se nakonec nepustil.
     
    33:52
    Simon Bodenmann se provinil před přerušením hry proti pravidlům, když jednoho ze svých spoluhráčů podrazil a za podražení usedl na trestnou lavici na dvě minuty.
    Simon Bodenmann musel kvůli podražení na trestnou lavici.

     
    34:40
    Jyväskylä se v blízkosti brány ocitla v obrovské brankové příležitosti, jenže domácí to překombinovali a v blízkosti levé tyče se jim z ostrého úhlu gól vstřelit nepodařilo!
     
    35:36
    Bern vyrazil po levém křídle do rychlého protiútoku a jeden z jeho hokejistů opět mířil diagonální střelou ke vzdálenější pravé tyči, jenže u ní byl včas Pekka Tuokkola, který puk levým betonem vyrazil!
     
    36:07
    Mikko Salmio se dostal před bránou k odraženému puku a rovnal si ho na forhend, jenže Leonardo Genoni skvěle využil příležitosti a svou širokou holí mu ho ve správný čas vypíchl!
     
    37:01
    Mikko Salmio měl před pár okamžiky vypálit bez přípravy a bylo to, takhle přišel o cenné sekundy a zároveň také obrovskou brankovou příležitost, která mohla přinést vyrovnání.
     
    37:42
    Gian-Andrea Randegger byl na levém křídle při pokusu o průnik tvrdě přišpendlen na mantinel a skončil na ledě, jeden z domácích hokejistů byl za tvrdý hit odměněn potleskem.
     
    38:54
    Martin Pluss usedl na trestnou lavici za podražení a Jyväskylä bude dohrávat druhou třetinu v početní výhodě, která se v případě nevyužití přesune do třetí části.
     
    39:11
    Jyväskylä vytvořila před bránou Bernu po sražené střele z vrcholu pravého kruhu pro vhazování obrovský závar a Antti Suomela se snažil vehementně dostat po zablokovaném a volném puku k dorážce, jenže ve své snaze neuspěl a poté vyvolal velkou potyčku! Rozhodčí se ovšem vylučovat nerozhodli.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství v Synergia-Areeně nabídlo o poznání pohlednější hokej, než v průběhu první třetiny, na rozdíl od ní jsme se ovšem během druhých dvaceti minut gólu nedočkali. Hosté střelou z levého křídla dvakrát trefili levý beton Pekka Tuokkoly, zatímco na opačné straně zmeškal vhodný okamžik pro zakončení Mikko Salmio, který si puk rovnal na forhend a výborný Leonardo Genoni mu ho ve správný čas holí vypíchl. Skóre po druhé třetině. JYP Jyväskylä 0 SC Bern 1.
    Před odchodem do kabin se ještě hráči dostali do potyčky.

     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:39.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 16-13; Zákroky brankářů: 12-16; Úspěšnost: 92,31%-100,0%; Fauly: 3-3; Trestné minuty: 6-6.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Jyväskylä dohrává v úvodu třetí třetiny přesilovou hru, která potrvá 54 sekund.
     
    40:27
    Jani Tuppurainen zůstal po ostrém střetu ležet na ledové ploše a jen těžko to rozdýchával. Po pár okamžicích se ale postavil zpět na nohy a po svých odjel na střídačku.
     
    40:55
    Vyloučený Martin Pluss je zpět na ledě a švýcarský tým úspěšně přečkal třetí přesilovou hru.
     
    41:19
    Bern právě vstřelil branku!

    Simon Bodenmann z levého kruhu pro vhazování nahodil puk před bránu, kdy si ho parádně zpracoval RYAN LASCH a po nádherné stahovačce puk vedle pravého betonu Pekka Tuokkoly zasunul do odkryté brány. Asistence: Simon Bodenmann.
    41:19 Ryan LASCH - 0:2
     
    42:26
    Oba týmy během dnešního utkání nevyužily tři přesilové hry a domácí to na rozdíl od hostů může pořádně mrzet, protože v úvodu závěrečné části zápasy prohrávají o dvě branky.
     
    43:07
    Bern vyhrál první zápas po nádherném obratu ve druhé třetině těsně 3:2, dnes to ovšem zatím vypadá na hladké vítězství.
     
    43:51
    Jyväskylä se snaží všelijakými způsoby dostat do zakončení, když jeden z domácích hráčů předvedl v blízkosti pravé tyče pohotovou rybičku, vpádu se mu ovšem mezi tři tyče zamířit nepodařilo, natož překonat Leonarda Genoniho.
     
    44:57
    Leonardo Genoni si v dnešním zápase připsal šestnáct úspěšných zákroků a míří za vychytáním čistého konta.
     
    45:03
    Joel Sund po přihrávce z pravého křídla tvrdě vypálil od modré čáry, jenže jeho následný pokus s příklepem zamířil pouze doprostřed brány, kde byl připravený Leonardo Genoni!
     
    45:29
    Maxime Macenauer v levém rohu obranného pásma zahákoval jednoho z protihráčů a dostal dvě minuty za hákování. Domácí si zahrají čtvrtou přesilovou hru.
     
    45:54
    JYP právě vstřelilo branku!

    JUHA-PEKKA HYTONEN si před bránu najel na zpětnou přihrávku Janneho Taviho z levého rohu útočného pásma a poté krásnou střelou z mezikruží zamířil do protipohybu přesouvajícího se Leonarda Genoniho. Puk nad pravým ramenem brankáře Bernu zamířil do levého horního rohu brány a Jyväskylä v přesilové hře snížila na 2:1! Asistence: Janne Tavi a Sami Niku.
    45:54 Juha-Pekka HYTONEN - 1:2
     
    46:51
    Domácí vytvořili před bránou Leonarda Genoniho obrovský závar, v blízkosti pravé tyče se jim ho ale překonat nepodařilo!
     
    47:02
    Jani Tuppurainen byl za bránou jemně zahákován Justinem Kruegerem, jehož zákrok se rozhodčí rozhodli pustit.
     
    48:08
    Hráči Jyväskyly po vstřeleném gólu výrazně ožili a nyní jich je plný led. Bern se zuby nehty brání.
     
    48:26
    JYP právě vstřelilo branku!

    Niklas Friman se mohl pokusit v blízkosti levé tyče vypálit, ještě se ale rozhodl puk předložit lépe postavenému MIKKOVI SALMIOVI, který z pravého kruhu pro vhazování krásnou střelou zápěstím zamířil nad lapačku Leonarda Genoniho a vymetl pravý horní roh brány. Asistence: Niklas Friman.
    48:26 Mikko SALMIO - 2:2
     
    50:30
    Bern prohospodařil dvoubrankové vedení a ještě se během závěrečných necelých deseti minut bude muset strachovat o postup do čtvrtfinále Champions Hockey League.
     
    50:50
    Ryan Lasch se před bránou ocitl ve slibné brankové příležitosti, jenže jeho první střela byla zablokována, zatímco k druhé vůbec nedošlo, protože Pekka Tuokkola skvěle stáhl puk holí pod sebe.
     
    51:11
    Mikko Kuukka dostal dvě minuty za hákování a Bern se může pokusit během přesilové hry získat ztracené vedení zpět, z úvodních třech přesilových her ale zatím nevyužil ani jednu.
     
    52:57
    Jyväskyle se opět podařilo vyhodit a podél střídaček puk poslala až k bráně Leonarda Genoniho, který dlouho držel čisté konto, během necelých tří minut ale inkasoval dva góly a skóre je 2:2.
     
    54:05
    Pokud by Jyväskylä ve zbytku utkání vstřelila gól, utkání by šlo za stavu 3:2 do prodloužení. Domácí mají necelých šest minut na to, aby utekli hrobníkovi z lopaty.
     
    54:12
    Útok Bernu na pravém křídle zastavilo postavení mimo hru, po kterém přichází na řadu krátká reklamní přestávka.
     
    54:21
    Domácí nahodili puk od modré čáry směrem na bránu a Leonardo Genoni měl s následnou žabičkou velké problémy, nakonec ji ale u své levé tyče pohotovou rybičkou chytil!
     
    55:01
    Brankář Bernu pořádně znejistil a domácí jsou blízko dovršení velkého comebacku, který mohou dnes Bernu oplatit. V prvním zápase otáčeli vývoj zápasu hráči švýcarského týmu, když se ze stavu 0:2 dokázali ve druhé třetině oklepat a vstřelili tři branky.
     
    55:47
    Bern právě vstřelil branku!


    Brankář Pekka Tuokkola zřejmě obrovskou chybou připravuje Jyväskylu o postupové naděje!

    Pekka Tuukkola chtěl po vyjetí z brány v pravém rohu obranného pásma rozehrát, jenže trefil vnější oblouk vlastní brány. Obrovské chyby domácího brankáře využil ANDREW EBBETT, který si rychle zpoza brány vybruslil k levé tyči a bekhendem puk zametl do prázdné brány. Neskutečná chyba, která bude hodně drahá!
    55:47 Andrew EBBETT - 2:3
     
    56:26
    Thomas Rufenacht se u střídaček pustil do jednoho z protihráčů a po vyvolání šarvátky dostal dvě minuty za hrubost.
     
    56:42
    Domácí na nic nečekají a Pekka Tuokkola v průběhu hry rychle vystartoval ze své brány na střídačku!
     
    57:22
    Jyväskylä vybojovala vhazování v útočném pásmu a domácí trenér Marko Virtanen si vyžádal oddechový čas. Podle jeho slov by měla přijít tvrdá střela od modré čáry nebo z mezikruží. Uvidíme, zda se k ní domácí hokejisté dostanou.
     
    57:48
    Nakonec přišla tvrdá střela z pravého křídla, ta ovšem zamířila pouze do náruče připraveného Leonarda Genoniho, který si dobře pokryl prostor u své levé tyče.
     
    58:38
    Juha-Pekka Hytonen si rychle nabruslil do levého kruhu pro vhazování a napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, která mířila přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, jenže Leonardo Genoni vytáhl fantastický zákrok a lapačkou jeho pokus vyrazil!
     
    58:50
    Jyväskylä vybojovala vhazování v útočném pásmu, po kterém se oddechový čas vzal tentokrát Bern. Kari Jalonen dává svým svěřencům oddechnout, protože v závěru se pouze brání.
     
    59:00
    Do konce zápasu zbývá odehrát 1 minuta. Pekka Tuokkola logicky na střídačce!
     
    59:38
    JYP právě vstřelilo branku!

    ANTTI SUOMELA skvěle clonil před bránou a tvrdou střelu Jussa Vainia od modré čáry holí usměrnil do levého horní rohu brány. Leonardo Genoni nemohl proti teči dělat vůbec nic. Asistence: Jusso Vainio a Mikko Salmio.
    59:38 Antti SUOMELA - 3:3
     
    59:55
    Do konce utkání zbývá pouhých 5 sekund a Jyväskylä by musela vypálit hned po vhazování, aby měla šanci vstřelit gól.
     
    Konec zápasu.
     
    Jyväskylä na svém ledě málem oplatila Bernu skvělý comeback z prvního vzájemného střetnutí, jenže ho na rozdíl od svého soupeře nedokázala doma dotáhnout. Juha-Pekka Hytonen a Mikko Salmio sice ve třetí třetině v rozmezí pouhých tří minut smazali dvoubrankový náskok Bernu, o který se postarali v první třetině Gian-Andrea Randegger a na začátku té poslední Ryan Lasch, jenže brankář Pekka Tuokkola vzápětí předvedl obrovskou chybu, kterou bez omylu potrestal Andrew Ebbett. Vypadalo to, že švýcarský tým zvítězí ve druhém zápase stejně jako prvním výsledkem 3:2, 22 sekund před koncem ale dokázal při hře bez brankáře vyrovnat Antti Suomela. Pokud něco stálo finský tým postup, tak to byla bez pochyby obrovská hrubka Pekka Tuokkoly. Bern dnes sice nevyhrál, ale raduje se z postupu do čtvrtfinále Champions Hockey League. Konečný výsledek. JYP Jyväskylä 3 SC Bern 3.
    Hokejisté Bernu děkují ve Finsku svým fanouškům za podporu.

     
    Statistiky: Střely na bránu: 31-20; Zákroky brankářů: 17-28; Úspěšnost brankářů: 85,00%-90,32%; Fauly: 4-5; Trestné minuty: 8-10. (21:24:39)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 46. Hytonen (Tavi, Niku), 49. Salmio (Friman), 60. Suomela (Vainio, Salmio) – 4. Randegger (Pluss, Scherwey), 42. Lasch (Bodenmann), 56. Ebbett


    JYP Jyväskylä: Tuokkola (Vehvilainen) – Vainio, Kuukka, Yonkman, Niku, Friman, Kalteva (A), Sund, Pulli – Kolehmainen, Hotakainen, Pihlman – Tavi, Hytonen (C), Turkulainen – Tuppurainen (A), Suomela, Nattinen – Salmio, Saari, Rooba. Hlavní trenér: Marko Virtanen.
    SC Bern: Genoni (Aebi) – Blum (A), Untersander, Gerber, Noreau, Krueger, Jobin, Meyer, Kamerzin – Moser, Arcobello, Rufenacht – Scherwey, Pluss (C), Randegger – Muller, Macenauer, Berger – Bodenmann, Ebbett (A), Lasch. Hlavní trenér: Kari Jalonen.

    Rozhodčí: Tobias Bjork (SWE), Liam Sewell (GBR). Čároví: Pasi Nieminen (FIN), Jani Pesonen (FIN)
    01.11.2016
    Bern - JYP 3:2

    Branky a nahrávky: 29. Lasch (Blum, Untersander), 29. Moser (Rufenacht, Arcobello), 32. Arcobello (Noreau, Ebbett) – 3. Soumela (Tuppurainen, Nattinen), 5. Niku (Hytönen, Tavi)

    bahis siteleri