Liberec – Vítkovice 1:0 (kon.) | Kuopio – Fribourg 1:1 (kon.) | SaiPa – Växjö 3:2 (kon.)
Eisbären – Frölunda 1:6 (kon.) | Sparta – HV71 2:4 (kon.) | Lugano – Zürich 3:2 (kon.)
Bern – JYP 3:2 (kon.) | Linköping – IFK Helsinky 1:1 (kon.)
konec
SC Bern
3:2 (0:2, 3:0, 0:0)
JYP Jyväskylä
Úterý 01.11.2016, 19:45 • Postfinance Arena • Hokejová Liga mistrů • 1/16 finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u CHL zase někdy nashledanou. (22:03:26)
     
    Bern poráží v prvním utkání osmifinále Jyväskylu 3:2 díky druhé třetině, rozhodla tříminutová salva branek!

    Hosté se díky dvěma přesilovkám dostali v první třeině do rychlého vedení, které do konce první dvacetiminutovky nepustili. Trefili se Soumela a Niku.

    Velkolepá druhá třetina skončila bouřlivým potleskem zaplněných tribun stadionu v Bernu. Domácí celek nejdříve během jednatřiceti sekund smazal dvoubrankové manko a poté udeřil potřetí. Prosadili se Lasch, Moser a Arcobello.

    Třetí třetina se spíše dohrávala. Neviděli jsme nějaké velké šance. Bern tak pojede do Finska s jednobrankovým náskokem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Ani po dalším nahození se finskému celku nepovedlo vybojovat vhazování před švýcarským brankářem. Bern je tak u puku a nespěchá.
     
    58:42
    Hostům se nedaří projít a nějak ideálně zakombinovat. Bern skvěle brání střední pásmo a svou modrou čáru.
     
    58:01
    Rozeběhly se poslední dvě minuty třetí třetiny. Domácí celek stále vede o jednu branku a vypadá to, že toto vedení bude chtít udržet.
     
    57:10
    Domácí nyní jen vyhodili kotouč za branku Jyväskyly. Ta nyní může pomýšlet na nějaký závěrečný tlak. I tento výsledek je ovšem do odvety slibný.
     
    56:38
    Po zákroku na jednoho z domácích hráčů za brankou se strhla ve středu kluziště hromadná strkanice. Uvidíme, zda se rozdají nějaké tresty.
     
    56:12
    Tvrdým pokusem zakončoval z pravého kruhu další domácí hráč. Ten ale trefil jen připravené bránící hráče před ním.
     
    55:14
    Přetahovanou o puk nakonec vyhráli hokejisté Bernu, jenž kombinují ve vlastní třetině. Následně se budou ovšem chtít dostat do nějakého zakončení.
     
    54:45
    Finský celek se dostal do šance! Jani Tuppurainen dostal kotouč před branku, kde jen nastavoval čepel. Jeho pokus ovšem za brankářova záda neprošel!
     
    54:10
    Domácím se nyní nepovedlo zaútočit, a tak puk skončil jen na zakázaném uvolnění. Vhazovat se bude před Leonardem Genonim.
     
    53:28
    Poslední minuty nám připomínají spíše hokej z druhé hokejové ligy. Ani jeden celek nehraje tak, jak by si nejspíše představoval.
     
    52:38
    Do útoku se dostali hosté, jenž svou akci zakončovali z levé strany. Střelecký pokus ovšem skončil jen mimo branky švýcarského brankáře.
     
    52:02
    Snažení domácího mužstva bylo ukončeno ofsajdem a menší potyčkou mezi hráči. Vše bylo ale hned přerušeno, a tak se bude pokračovat po komerční pauze.
     
    51:22
    Ačkoliv hokej ve třetí třetině nudí, domácí fanoušci si utkání užívají a hodně hlasitě svůj celek podporují. Uvidíme, zda se ještě nějaké branky dočkáme.
     
    50:16
    Leonard Genoni musel nyní řešit jedovatou střelu od modré čáry, kterou se mu ovšem povedlo vyrazit do rohu. Puku se následně ujímají hokejisté Bernu.
     
    49:30
    Tvrdě za brankou byl dohrán jeden z domácích, který se ovšem z ledu hned zvedá a pokračuje se tak ve hře. Polovina třetiny je za námi.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 29. Lasch (Blum, Untersander), 29. Moser (Rufenacht, Arcobello), 32. Arcobello (Noreau, Ebbett) – 3. Soumela (Tuppurainen, Nattinen), 5. Niku (Hytönen, Tavi)


    SC Bern: Genoni (Aebi) – Blum, Untersander, Gerber, Noreau, Krueger, Jobin, Kreis, Randegger, Kamerzin – Moser, Arcobello, Rufenacht – Scherwey, Lasch, Plüss – Berger, Macenauer, Müller – Bodenmann, Ebbett.
    JYP Jyväskylä: Tuokkola (Vehviläinen) – Pulli, Vainio, Niku, Yonkman, Kalteva, Vaakanainen, Kuuka – Hotakainen, Pihlman, Kolehmainen – Hytönen, Tavi, Turkulainen – Nättinen, Tuppurainen, Suomela – Salmio, Saari, Kanninen – Rooba.

    Rozhodčí: Gebei, Pešina – Kaderli, Kovacs.
    Úterý 08.11.2016
    JYP - Bern 3:3

    Branky a nahrávky: 46. Hytonen (Tavi, Niku), 49. Salmio (Friman), 60. Suomela (Vainio, Salmio) – 4. Randegger (Pluss, Scherwey), 42. Lasch (Bodenmann), 56. Ebbett

    bahis siteleri