Novokuzněck – N.Novgorod 2:4 (kon.) | Novosibirsk – Soči 3:1 (kon.) | Omsk – Spartak Moskva 3:2 (kon.)
Chanty-Mansijsk – HC Slovan 2:1 (kon.) | Čeljabinsk – Nižněkamsk 6:0 (kon.) | Ufa – Kazaň 4:2 (kon.)
Magnitogorsk – Toljatti 5:3 (kon.) | Minsk – Chabarovsk 3:0 (kon.) | Jokerit – Kunlun 3:2 (kon.)
Riga – Vladivostok 3:2 (kon.)
konec
Dinamo Riga
3:2 (2:0, 1:2, 0:0)
Admiral Vladivostok
Sobota 12.11.2016, 16:00 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tak u konce a domácí ho přes všechny potíže dotáhli do vítězného konce. V poslední třetině už hlavně bránili svůj náskok a šlo jim to velice dobře – Admiral si totiž žádnou zásadní šanci nevytvořil a i díky velice kvalitnímu výkonu gólmana Kalninše tak Riga celkem překvapivě bere tři body, což ji ovšem ani trochu nepomohlo, neboť na dně Západní konference i po tomto výsledku ztrácí osm bodů na předposlední Záhřeb! Každopádně dnes to byl od Dinama solidní a organizovaný výkon, který mu přinesl plný bodový zisk.

    Ode mne je to dnes vše, já se loučím a přeji Vám pohodový zbytek víkendu. (18:27:54)
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Na prázdnou bránu ještě zkusil v posledních vteřinách vypálit Mullen a jeho doklouzala jen centimetry vedle! Domácí to ale asi mrzet dlouho nebude.
     
    59:31
    Tak ještě tu bude vyloučení pro Wisniewskiho z hráčů Vladivostoku, protože ten hákoval unikajícího Kuldu a na konci oslabí svůj celek.
     
    59:03
    Tlak Admiralu je zatím hodně chabý, protože hosté nejsou schopni udržet pásmo a Riga se organizovaně brání.
     
    58:29
    Tvrdou střelu vyslal od modré čáry Gavrilenko, jenže puk nakonec prosvištěl pouze okolo tyče Kalninše, který toho přes chumel hráčů před sebou asi moc neviděl.
     
    58:05
    Hosté si vzali oddechový čas a toho využívají i domácí, kteří tam ještě řeší nějaké obranné pokyny a vypadá to, že nás čeká ještě velký boj. Bobkov zůstává na střídačce.
     
    57:29
    Dinamo už vážně hraje jako v oslabení a teď měl obrovské štěstí Mullen – ten totiž vyrobil obří chybu a nabídl puk Voroninovi, ten si ovšem vylámal zuby na výtečném Kalninšovi!
     
    56:32
    Riga má v posledních minutách velké potíže s tím, aby vůbec udržela puk, Vladivostok se snaží mermomocí ten puk dostat co nejblíže Kalninšovi a vypadá to, že ten si v posledních minutách ještě hodně užije.
     
    55:05
    Vladivostok už drží puk skoro výhradně v útočné třetině, ale nedá se říci, že by to vedlo k nějaké šanci – teď přišlo zakázané uvolnění Dinama a tlak se asi ještě zvýší, protože na ledě zůstane unavená pětka domácích.
     
    53:27
    Naopak teď se do šance hnal po dobré kličce do středu Darzinš, jeho střelu zápěstím ale dokázal zastavit v její cestě do brány Bobkov.
     
    52:05
    Ani teď Admiral neprošel do nějaké šance, byť se snaží zvyšovat nátlak na hráče Rigy, ti se ale drží a vůbec nechybují.
     
    50:17
    Stále platí, že Dinamo se snaží hlavně šetřit čas a to bylo vidět i teď – domácí se totiž dostali do útoku, ale puk spíše podrželi, než že by se hned hnali do samotného zakončení.
     
    49:28
    A teď se sice dostal ke střele od modré čáry Wisniewski, jenže Kalninš měl naprosto čistý výhled a jeho bombu tak dokázal zkrotit ve své výstroji.
     
    48:25
    Admiral se opravdu nemůže dostat do nějaké výrazné šance, protože domácí hrají hodně organizovaně a už se v podstatě soustředí jenom na pevnou obranu.
     
    46:49
    Teď sice hosté drží puk výrazně více, ale k žádné šanci to nevede, protože Riga velice dobře vykrývá prostory – a teď nepříjemné nahození jistě sebral Kalninš.
     
    45:55
    Ani teď to hostům vůbec nevyšlo, protože jejich pokus o rychlý pas přes celé hřiště skončil pouze zakázaným uvolněním, které je vrací zpět do vlastní třetiny.
     
    44:45
    Hraje se hodně nahoru-dolů, ale šance nepřicházejí a tato třetina se zatím nese ve znamení ztrát obou celků, které znemožňují nějaký plynulý přechod do útoku.
     
    42:15
    Zatím se Dinamo snaží bránit aktivně, takže vyráží do častých kontrů a tím znemožňuje Admiralu nějaký velký tlak, který ale zákonitě postupem času asi bude přicházet.
     
    40:35
    Domácí se tedy v úvodu této třetiny brání přesilovce, ale i za tohoto stavu se dostal do dobré šance Redlihs, ovšem jeho nájezd na Bobkova skončil pouze na betonu ruského gólmana!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je to tak, druhá třetina za námi a hosté náskok Rigy snížili, i když úvodu napovídal něčemu jinému. Dinamo totiž šlo hned na začátku druhé třetiny do trháku o tři góly po brance Pujacse. Na tu ale hned vzápětí odpověděl Sigarjov svoji dorážkou do odkryté branky, aby následně vyvezl ten samý hráč puk zpoza brány a vstřelil kontaktní branku. Poslední třetina tak bude ještě hodně zajímavá, udrží v ní lotyšský celek své vedení?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:39
    Vladivostok se snaží i na konci třetiny ještě nějak zužitkovat tu přesilovou hru, ale Riga se brání dobře a všechno nasvědčuje tomu, že svůj náskok udrží až do sirény.
     
    38:51
    Domácí budou dohrávat třetinu bez vyloučené Filippa Toluzakova, který šel na trestnou lavici za vyhození puku mimo ledovou plochu.
     
    38:08
    Hra se opět otočila a útočil Admiral, nakonec ovšem třetí formace Rigy svoji roli zvládla a ubránila se chytrým vyhozením do středního pásma.
     
    37:23
    Riga se ale opět dostává do tempa a po této šanci je to právě ona, která více drží puk – vypadá to, že nás čeká ještě hodně zajímavý konec třetiny.
     
    36:11
    Tak toto byla obrovská šance hostů na vyrovnání! Po parádním pasu od Wrighta jel zcela sám Gorškov, dělal Kalninšovi kličku, ale domácí gólman se roztáhl a nakonec jeho pokus parádně vyrazil mimo!
     
    35:08
    Po Meijově pasu se dostal ke střele Jerofejevs, který to udělal celkem dobře, ale nakonec nedokázal bránu o malý kousek trefit – puk tak skončil pouze za ní.
     
    34:18
    Riga se ale zatím moc nezabydlela v útočném pásmu a má velké problémy s rozehrávkou, kterou zdárně narušují napadající hráči Vladivostoku.
     
    33:26
    Tak toto je hodně hloupé vyloučení pro hosty, měli příliš mnoho hráčů na ledě a na trestnou lavici si tento trest jde odsedět James Wright.
     
    33:18
    Momentálně hraje s pukem opět o něco málo více domácí Riga, která se dostala po delší době i ke střele, ta ale Bobkova rozhodně z klidu nevyvedla.
     
    32:08
    Úplně se to nepovedlo a domácí se opět na chvíli dostali do hry, ta se teď poměrně vyrovnala a ten hlavní tlak hostů asi minimálně na chvilku opadl.
     
    30:59
    A Riga se teď osvobodila pouze za cenu zakázaného uvolnění, i to signalizuje, pod jak velkým tlakem je – využije tak Admiral unavené pětky, která nemohla střídat?
     
    30:22
    Teď sledujeme pasáž zápasu, kdy mají navrch hosté, kteří zamkli svého soupeře v obranné třetině a bombardují bránu Kalninše jednou ranou za druhou!
     
    29:19
    Ale početní výhoda lotyšského týmu se rozplynula jako pára nad hrnec a nic z ní nebylo – jsme skoro v polovině zápasu a stále tak platí, že domácí vedou o jednu branku, 3:2.
     
    28:02
    Domácí se snaží využít této výhody k tomu, aby se dostali zpět do klidnějšího vedení, protože takto je dělí jedna branka od toho, aby byli zase na začátku.
     
    27:11
    Wisniewski u mantinelu dohrál jednoho ze svých soupeřů a musí si za to jít sednout na dvě minuty, sudí to posoudili jako nedovolené bránění.
    26:22 Andrej SIGARJOV - 3:2
     
    26:22
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Tak hosté jsou definitivně zpátky ve hře a snižují na rozdíl jediné branky! ANDREJ SIGARJOV se dostal za brankou k puku, dokázal ho vyvést až k levé tyči Kalninšovy branky a tam ho dokázal naněkolikrát propasírovat za jeho beton! Asistence: Vladimir Tkačjov.
     
    25:46
    Na druhé straně musel na zem Kalninš, který to ale zvládl a dokázal zaklapnout betony tak, že se za ně puk z hole Gavrilenka neměl nárok dostat.
     
    25:08
    Ani teď to domácí Rize nevyšlo, ale delší dobu se jí daří držet puk za brankou hostů, což Lotyšům určitě hodně vyhovuje.
     
    24:02
    Domácí se ale rychle oklepali a jsou zpátky ve hře, snaží se tlačit na branku Bobkova a Redlihsova střela z otočky nebyla od úspěchu daleko!
    23:20 Andrej SIGARJOV - 3:1
     
    23:20
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Tak pozor, netrvalo dlouho a je zase sníženo na rozdíl dvou branek! Ke střele se dostal po průniku před branku Wright, jeho ránu sice ještě Kalninš vyrazil, ale u puku byl jako první ANDREJ SIGARJOV, jenž ho dorazil do odkryté branky! Asistence: Vladimir Tkačjov a James Wright.
     
    22:05
    Domácí se snaží přidat další branku a vypadá to, že Vladivostok čeká ještě hodně těžká práce.
    20:32 Georgijs PUJACS - 3:0
     
    20:32
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak to bylo rychlé a šance Vladivostoku na nějaký obrat se rázem ocitají na bodu mrazu! Ke střele od modré čáry se dostal GEORGIJS PUJACS, Bobkov měl hodně špatný výhled a i díky tomu se střela vážně dostala nikým netečována až do branky! Domácí tak vedou už o tři branky! Asistence: Patrick Mullen.
     
    20:21
    Tak už se opět hraje, přestávka byla vážně krátká. Hned v úvodu se dostal ke střele Cibulskis, ale Bobkov jeho střelu chytil!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetinu tak máme za sebou a domácí po ni vedou o dvě branky. Vypadá to ovšem, že díky tomu přerušení pět minut před koncem periody se bude pokračovat jen s menší přestávkou a oba celky už si mění strany. Každopádně Riga šla do vedení po úniku Kuldy a stav po dvaceti minutách stanovil svoji chytrou tečí Meija.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:43
    Ani toto nahození od modré čáry v podání Gavrilenka úspěch nepřineslo, protože mu do něj vložil hůl Mullen a bude se vhazovat před Kalninšem.
     
    19:08
    Hra je rozkouskovaná a to vyhovuje domácím, kteří se za celý zápas nemuseli bránit nějakému souvislejšímu tlaku a Admiral působí trochu bezmocně.
     
    18:43
    A po nabytí plného počtu mužů se dopředu opět tlačí lotyšský celek, Riga ale také žádnou větší šanci neměla, takže sledujeme poklidný konec třetiny.
     
    17:51
    Tak početní výhoda hostů už spěje ke konci a stále nic nepřišlo, sice bylo k vidění pár střel od modré čáry, ale domácí gólman všechny vyrazil.
     
    16:56
    Zatím ale Admiral tlačí na domácí bránu marně, přesilovka se mu nedaří a dokonce nebyla k vidění ani přímá střela na Kalninše.
     
    15:59
    Domácí se musejí čelit prvnímu oslabení, poměrně přísně byl vyloučen Filipp Tolukazov, který drobně strčil do soupeře – trest je klasifikován jako vražení na hrazení. Navíc dostává osobní desetiminutový trest za protesty.
     
    15:25
    Tak už se tedy opět hraje a do obnoveného zápasu lépe vstoupili opět domácí, kteří drží puk v útočné třetině a dobývají Bobkovovu bránu.
     
    Tak to vypadá, že závada už byla nějak opravena, protože hráči se chystají zpět na led a bude se pokračovat.
     
    Stále se nehraje, dost možné je, že zbytek první periody se spojí s tou druhou a přijdeme tak o pauzu mezi třetinami.
     
    Zápas je tedy oficiálně přerušen, důvodem bude asi problém s jednou z branek, kterou se evidentně nedaří vrátit do původního stavu a na ledě jsou i rolby.
     
    14:53
    Hra je teď z nějakého důvodu na delší dobu přerušena a vůbec se tak nehraje, uvidíme, co bylo důvodem a za jak dlouho se bude pokračovat.
     
    14:27
    Dopředu se chtěli rychle vydat hosté, ale jejich snahu zmařila nepřesná první přihrávka, která doklouzala až na zakázané uvolnění.
     
    13:07
    Teď sledujeme trochu hlušší pasáž zápasu, domácí se trochu stáhli a do dobré šance se dostal Sabolič, ale jistě si poradil Kalninš.
     
    12:28
    I nadále se hraje v obranném pásmu Admiralu, teď sice vyrazil hostující celek do kontru, ale ten byl v zárodku uťat přesně zapískaným ofsajdem.
     
    11:12
    Tak toto domácí ekipu hodně nabudilo a hrají s ještě větším sebevědomím, nutno říci, že Vladivostok zatím v roli favorita vůbec nic nepředvedl a s druhým nejhorším celkem KHL prohrává zcela po právu.
    10:05 Gints MEIJA - 2:0
     
    10:05
    Riga právě vstřelila branku!
    Překvapivé, ale naprosto zasloužené! Domácí jdou po zatím parádním výkonu do trháku o dvě branky! Ke střele od modré čáry se dostal Redlihs, do jeho rány ještě vložil hokejku domácí kapitán GINTS MEIJA, který směr střely změnil natolik, že na ni byl Bobkov krátký! Asistence: Krisjanis Redlihs a Filipp Toluzakov.
     
    09:09
    I teď se hnalo Dinamo do dobré šance, nakonec byl po přetahované o puk skoro sám před Bobkovem Skvorcovs, ale trefil pouze beton svého soupeře!
     
    07:38
    Stále se Admiral po inkasované brance nemůže tak úplně dostat do hry a platí, že je mírně horším mužstvem, i když nutno poznamenat, že branka padla ze zatím jediné kloudné šance.
     
    06:53
    K další ráně od modré se dostal Cibulskis a domácí jsou pořádně nabuzeni nečekaným úspěchem, teď jsou na koni a Vladivostok se pouze brání. Teď ovšem zasáhl Bobkov.
    05:10 Edgars KULDA - 1:0
     
    05:10
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak je to překvapivě domácí celek, který jde jako první do vedení! Admiral tlačil, ale přišel v útočném pásmu o puk a najednou jel na Bobkova zcela sám EDGARS KULDA, který dokázla strážce hostující svatyně propálit! Parádní asistenci si pak připisuje Pujacs, protože právě on vyslal KULDU do úniku. Asistence: Georgijs Pujacs.
     
    05:00
    Bartulis dokázal puk vyvést z vlastní třetiny a nahodit ho směrem na Kalninše, ale ten měl celkem čistý výhled a dokázal tak puk také zachytit.
     
    04:28
    Na zem musel i gólman Bobkov, který si ale dokázal poradit s nedůrazným nahozením Galvinše a schoval ho v lapačce.
     
    03:49
    Zatím se hraje vyrovnaný hokej a domácí jsou svému sokovi vyrovnaným soupeřem, na výraznější šanci ale stále čekáme.
     
    02:51
    Teď se dostal do mírného tlaku Admiral, jenže nedošlo ani na střelu a chvilkový zámek se tak zcela minul účinkem.
     
    01:55
    Dobrou šanci teď promarnili domácí, protože jeli dva na jednoho, jenže Darzinš dal finální přihrávku Bičevskisovi na paty a ten tak zakončit nedokázal.
     
    01:18
    První zákrok si musel připsat domácí Kalninš, který dostal přednost před Čechem Sedláčkem, střelu od modré v pohodě vyrazil ke svým spoluhráčům.
     
    00:39
    Hraje se za bránou domácího celku, kde nejprve držel puk Vladivostok, ale poté ho vybojoval obranná dvojka Rigy a situace se tak mění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Teď zní i lotyšská hymna, která je věnována domácím hokejistům.
     
    Na stadionu v Rize právě hraje ruská hymna a to značí, že na ledové ploše už jsou všichni dnešní aktéři a za chvíli se tak bude začínat.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Riga: Kalninš (Sedláček) – Pujacs, Mullen, Galvinš, Cibulskis, K. Redlihs, Jerofejevs, Balinškis – Meija (C), Sčastlivyj, Skvorcovs – Darzinš, Bičevskis, Indrašis – Toluzakov, E. Kulda, M. Redlihs – Jelisejevs, Pavlovs, Lipsbergs.

    Admiral Vladivostok: Bobkov (Treťjak) – Bartulis (C), Wisniewski, Gavrilenko, Grigorjev, Mnacjan, Zemčjonok, Kurašov – Akeson, Sajustov, Sabolič – Sigarjov, Tkačjov, Fisenko – Krasnoslobodcev, Gorškov, Wright – K. Voronin, Barbašev, Makarenko – J. Jakovlev.

    Rozhodčí: Bělov, Sergejev – Ivanov, Sysujev.
     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu KHL, kde se proti sobě postaví celky Dinama Riga a Admiralu Vladivostok!

    Prvně jmenovaná a tedy domácí Riga na tom není vůbec dobře a o nějaké, byť jen teoretické, šanci na play-off si musí nechávat zdát. Lotyšský celek je totiž na posledním místě Západní konference a na postupová místa ztrácí propastných 21 bodů! Po 28 zápasech totiž získalo Dinamo právě 21 bodů a má vysoce záporné skóre 52:76. Troufnu si tedy tvrdit, že byť do konce základní části zbývá ještě hodně zápasů, postup do fáze vyřazovací je utopií.

    To hosté z dalekého Vladivostoku jsou na tom daleko lépe a ve své Východní konferenci se nacházejí na postupových místech, momentálně jim totiž patří šestá příčka. Za sebou mají taktéž 28 odehraných duelů a dokázali v nich získat 43 bodů a pyšní se skóre 72:70, jsou na tom tedy neporovnatelně lépe, než jejich dnešní sok. Dokáží potvrdit tito hokejisté roli favorita?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 6. E. Kulda (Pujacs), 11. Meija (K. Redlihs, Toluzakov), 21. Pujacs (Mullen) – 24. Sigarjov (Tkačjov, Wright), 27. Sigarjov (Tkačjov)


    Dinamo Riga: Kalninš – Pujacs, Mullen, Galvinš, Cibulskis, K. Redlihs, Jerofejevs, Balinškis – Meija (C), Sčastlivyj, Skvorcovs – Darzinš, Bičevskis, Indrašis – Toluzakov, E. Kulda, M. Redlihs – Jelisejevs, Pavlovs, Lipsbergs.
    Admiral Vladivostok: Bobkov – Bartulis (C), Wisniewski, Gavrilenko, Grigorjev, Mnacjan, Zemčjonok, Kurašov – Akeson, Sajustov, Sabolič – Sigarjov, Tkačjov, Fisenko – Krasnoslobodcev, Gorškov, Wright – K. Voronin, Barbašev, Makarenko – J. Jakovlev.

    Rozhodčí: Bělov, Sergejev – Ivanov, Sysujev
    bahis siteleri