Chomutov – Sparta 3:4 (po pr.) | HC Litvínov – HC Plzeň 4:5 (po pr.) | Vsetín – Vítkovice 4:3 (kon.)
Warriors Brno – Poruba 4:2 (kon.) | Žďár n/S – Mountfield HK 4:3 (kon.) | Jihlava – Liberec 4:3 (kon.)
PZ Kladno – K. Vary 5:4 (kon.) | Letňany – Kladno 1:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Tábor 8:3 (kon.)
Kometa Brno – Slavia 3:2 (1:0 po s.n.) | Ústí n/L – Kobra 4:2 (kon.) | Č. Budějovice – Pardubice 2:3 (kon.)
Olomouc – Třinec 3:9 (kon.) | Havířov – Přerov 3:2 (po pr.)
konec
HC Dukla Jihlava
4:3 (2:1, 0:1, 2:1)
Bílí Tygři Liberec
Čtvrtek 17.11.2016, 14:45 • Horácký zimní stadion, Jihlava • ELIOD extraliga mladšího dorostu • 17. kolo
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava doma poráží Liberec 4:3 a směřuje k prvnímu místu po osmnáctikolové základní části, se s Vámi loučí a hezký sváteční večer přeje Tomáš Lysý. (17:21:32)
     
    Situace v tabulce je nyní jasná. Jihlava vede s 38 body, druhé jsou České Budějovice s 33 body, které ve druhé třetině prohrávají doma s Pardubicemi 1:3. Na třetím místě je také s 33 body Žďár nad Sázavou, který dnešní výhrou odsunul na čtvrté místo Hradec Králové. Mountfield HK má aktuálně 31 bodů a v posledním kole si to rozdá o přímý postup s Mladou Boleslaví. Ta má 29 bodů a v neděli bude muset na ledě Hradce vyhrát, chce-li poskočit na jeho úkor do první čtyřky. Šestý Liberec a sedmé Pardubice jsou již bez šance na přímý postup a budou muset bojovat ve dvacetikolové B-nadstavbě o jedno volné místo do play-off.
     
    Třetí třetina dovršila zajímavou a pohlednou hokejovou podívanou, kdy každý chvilku tahal pilku. Připomeňme si, že Liberec od druhé minuty vedl, ovšem Jihlava ještě v první třetině otočila stav utkání. V prostředním dějství Bílí Tygři srovnali stav a v padesáté minutě šli dokonce do vedení zásluhou Michaela Drábka. Jenže tři důležité body, které by Liberec ještě uchovaly v naději na přímý postup do play-off a A-nadstavby, si hosté nechali vzít při vlastní přesilovce, kdy udělali chybu na modré a únik dva na nikoho v podání Najmana s Chlubnou završil Tomáš Chlubna. Dělba bodů po základní části byla pro Liberec nicneřešící, proto se Tygři odhodlali ke hře bez gólmana a při snaze strhnout vedení na svojí stranu inkasovali šestnáct vteřin před koncem gól, když Adam Najman trefil prázdnou klec – 4:3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Dukla právě vstřelila branku!
    Rozhodnuto jest. Ani tato kombinace před brankou Chaloupka se Liberci příliš nepovedla. Hosté ztratili kotouč, Chlubna jej poslal na ADAMA NAJMANA a domácí útočník kompletuje střelou ze středu kluziště do odkryté klece svůj hattrick. Tímto gólem Liberec zřejmě přichází o naději na první čtyřku a přímý postup do A-nadstavby s jistotou play-off. Asistence: Tomáš Chlubna.
     
    59:25
    Bilý Tygři znovu zavezli kotouč před Chaloupka a ve stejném čase míří Zajíček ven z branky.
     
    59:18
    Dukla sice šla do protiútoku, byla však zastavena Adamcem a Dospělem. Jenže vzápětí to Liberečtí neudělali dobře a jejich útok přerušil ofsajd.
     
    58:59
    Liberec potřebuje tři body k první čtyřce a Zajíček proto míří z branky. Tygři to zkusí v šesti bez gólmana.
     
    58:27
    Najman byl na okamžik volný na středu útočného pásma, kam také dostal přihrávku. Jeho střela z první mezi beton a lapačku nebyla pro Zajíčka příjemná, ten jí však vyrazil.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:31
    Také Tygři hrají v plném počtu. Závěr základní hrací doby bude ještě nadmíru zajímavý.
     
    56:55
    Jihlava hraje v plném počtu a začíná její kratičká přesilovka pět na čtyři.
     
    56:45
    Hra je na delší čas přerušena. Těžko říct, co se nyní stalo a proč se nehraje.
     
    56:33
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tohle může Tygry mrzet a stát je první čtyřku tabulky. Při přesilové hře čtyři na tři ztratili na útočné modré kotouč, když jeden z libereckých hráčů upadl, a Najman s Chlubnou tak pláchli do úniku dva na nikoho. Nabídnutou situací nepohrdli, třikrát si vyměnili puk, naposled dal Najman kotouč z levé strany před branku na TOMÁŠE CHLUBNU, který poslal puk kolem lapačky Zajíčka do branky. Tohle bylo pro gólmana Liberce skutečně těžké, dvojice domácích útočníků mu moc šancí nedala. Asistence: Adam Najman.
     
    55:50
    Dobrých patnáct vteřin trvalo, než si trojice rozhodčích všimla, že branka za Chaloupkem je posunutá, a přerušila hru.
     
    55:21
    Dvojnásobná přesilovka Liberce končí, protože rozhodčí Skopal posílá na trestnou lavici kapitána Tygrů Jakuba Rychlovského za vysokou hůl. Také poměrně přísné vyloučení.

    Na vyloučení: 5-4.
     
    54:55
    Tým Liberce si vyžádal oddechový čas.
     
    54:55
    Přesilová hra Bílých Tygrů bude dvojnásobná a dvouminutová, jelikož domácí střídačka není spokojena s výroky sudího Skopala a dostává dvě minuty za nesportovní chování. To si odsedí David Mihulka.

    Na vyloučení: 5-3.
     
    54:55
    Domácí tým bude hrát páté oslabení v utkání, když si dvě minuty odsedí Miroslav Juda za vysokou hůl. Domácí střídačce se rozhodnutí sudího Přemysla Skopala vůbec nelíbí.

    Na vyloučení: 4-3.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 3. Najman (V. Brož, Menšík), 12. Najman (Menšík), 57. Chlubna (Najman), 60. Najman (Chlubna) – 2. Rychlovský (Hampl), 31. Jiruš (Rychlovský), 50. Drábek (Strnad)


    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Holata) – P. Brož, Smolko, Chvátal, Rašín, Winkler, Křišta – V. Brož, Najman, Menšík – Chlubna, Čermák, Kaltounková – Mihulka, Juda, Krajíček – Pigl. Trenér: Petr Svoboda
    Bílí Tygři Liberec: Zajíček (Hosnedl) – Starý, Adamec, Hampl, Žůrek, Nikolič, Kovář, Kollert – Cikhart, Rychlovský, Dospěl – Drábek, Strnad, Jiruš – Křepelka, Liška, Vomáčka – Jansa, Pray, Virág. Trenér: Milan Plodek

    Rozhodčí: Skopal – Kučera, Nechvátal
    thejrc.org