Jihlava – Prostějov 4:2 (kon.) | Most – Ústí n/L 3:2 (kon.) | Havířov – Litoměřice 2:1 (po pr.)
Kladno – Benátky n/J 1:4 (kon.) | Slavia – Motor ČB 2:5 (kon.) | Přerov – Třebíč 2:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
4:2 (2:0, 1:0, 1:2)
LHK Jestřábi Prostějov
Středa 23.11.2016, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:19
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hosté asi mohou na bodový zisk zapomenout, protože Jihlavští vyhráli zásluhou Semana buly po levici Škarka, TOMÁŠ ČACHOTSKÝ vyvezl puk kousek za modrou, nahodil ho vzduchem na branku, ten spadl na led a snesl se do prázdné klece. Bez asistence.
     
    58:25
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Aleš Holík vypálil od modré a v předbrankovém prostoru se prosadil tečí MATOUŠ VENKRBEC. V Jihlavě to bude ještě pořádné drama. Domácí vehementně reklamují vysokou hokejku, rozhodčí ale nemá pro diskuze pochopení a Jestřábi prohrávají už pouze o gól. Asistence: Aleš Holík.
     
    58:20
    Když se u nás chlapi poperou, zpívá se v písničce skupiny Kabát. Naštěstí ne nožem ani sekerou, ale pěstmi. V parádní boxerské vložce si to rozdal domácí bek Petr Šidlík proti hostujícímu útočníkovi Marku Švecovi. Bitka skončila nerozhodně, ne bo dy b asi vyhrál jihlavský obránce. Oba dva dostávají 2+2 minuty za hrubost.

    Na vyloučení: 6-4.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    57:05
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Hosté ještě korigují stav a mažou nulu ze svého konta vstřelených branek. Protivný vystřelil z pravé strany blíže u kruhů na branku a pokud jsem dobře viděl, tak LUKÁŠ ŽÁLČÍK lehkou tečí usměrnil kotouč po ledě k levé tyči branky Škarka. Asistence: Tomáš Protivný, Patrik Moskal.
     
    56:05
    Zvoní to také na druhé straně. Jiří Říha mohl zkompletovat hattrick, když jej našel na středu pásma přihrávkou z levého rohu Čachotský. Jihlavský bek si připravil kotouč na střelu a orazítkoval břevno.
     
    52:31
    Bránit se budou i hosté, Tomáš Protivný jde ven za stejný prohřešek jako před dvěma minutami Šimon Szathmáry – sekání.

    Na vyloučení: 4-2.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    50:11
    Čtvrtým vyloučeným hráčem Dukly je Richard Diviš, který míří ven za nedovolené bránění po závaru před Jakubem Škarkem.

    Na vyloučení: 4-1.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    48:33
    Šance i na druhé straně. A to více než pořádná, protože ve vlastním oslabení upaloval na Kantorovu branku Richard Diviš. Hostujícího muže v masce však nepřekonal střelou zblízka na pravý beton ani následnou dorážkou.
     
    47:55
    Až mezi kruhy se při útoku dostal Lukáš Žálčík. Posila hostí z Českých Budějovic hodně nebezpečně vypálila. Jakub Škarek puk srazil a ten poté vyjel kolem jeho pravé tyče ven.
     
    47:02
    Vyloučení domácího celku, a to poprvé od první třetiny. Šimon Szathmáry míří na trestnou lavici za sekání.

    Na vyloučení: 3-1.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    46:59
    Šance hostí při signalizované přesilové hře. Škarek dokázal Holíkův nápřah od modré vyrazit k pravé tyčce, kde netrefil volnou branku Matouš Venkrbec.
     
    41:08
    Podruhé dneska zvoní branková konstrukce, a to po střele Ondřeje Fialy, který si napadáním vybojoval puk mezi kruhy. Jeho radost zastavilo břevno.
     
    40:52
    Březina zastavil u mantinelu v pásmu nahozený puk a po kličce byl zastaven faulem. Jihlava tak bude hrát první klasickou přesilovku, Jan Rudovský dostává dvě minuty za krosček.

    Na vyloučení: 2-1.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    35:34
    Jakub Škarek si výborně poradil se střelou Matouše Venkrbce, který se před brankou dostal i přes dva hráče soupeře ke kotouči a ihned vypálil.
     
    34:21
    Rychlá přímočará akce domácích znamenala další ohrožení Kantora. Důras zavezl puk k pravému kruhu a přihrál na střed pro Aleše Jergla, jenž si připravil touš na střelu a poté po ledě zamířil na vzdálenější tyč. Jak jsem se správně podíval, již pětadvacetiletý gólman (rok jsem mu v první třetině ubral) se zkušenostmi z extraligy v dresech Motoru, Hradce Králové a Vítkovic znovu zasáhl velmi dobře levým betonem.
     
    32:26
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí dávají pádnou odpověď hrstce svých "fanoušků," kteří si přišli za střídačky tak akorát zakřičet a vylít zlost, a zejména při jihlavské přesilovce. Protasenja přihrál kotouč na modrou pro PETRA ŠIDLÍKA a další z produktivních jihlavských obránců si svůj návrat do sestavy osladil střelou od modré, která skončila až v síti. Možná ale, že jeho střela byla tečována. Uvidíme v dalším průběhu utkání. Góly dnes dávají pouze obránci. Asistence: Anatolij Protasenja, Tomáš Čachotský.
     
    30:50
    Říhova rána od modré prošla až na Kantora, který vytáhl těžký zákrok a srazil kotouč na levý kruh. Tam se jej hned snažil dorazit Aleš Jergl, který mířil na volnou bližší tyč, ovšem rozvlnil pouze boční síť.
     
    29:25
    Tohle asi Josefa Skořepu pořádně bolí. Letos měl již zlomený nos a nastupoval vzápětí s košíkem, nedlouho po svém návratu bl znovu trefen do obličeje. A stejná situace přichází i nyní, kdy jeho přechod do útočného pásma poblíž střídaček Dukly zastavil Daniel Kolář. Obránce hostí dostává pět minut a do konce utkání za hrubost, jelikož – byť zřejmě neúmyslně – zasáhl domácího forvarda do obličeje a na ledě je bohužel krev. Oba aktéři míří do kabin. Zatímco Josef Skořepa na šití, Daniel Kolář si již dnes nezahraje – pět minut a do konce utkání. Jeho trest odpyká Matěj Zabloudil.

    Na vyloučení: 2-0.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    28:01
    Při protiútoku přešel Adam Zeman pohledně přes modrou, vyhnul se dalšímu hráči a v rychlosti si sjel před branku, kde uťal jeho radost dobrý zákrok Kantora levým betonem.
     
    25:41
    Při návratu vyloučeného Jergla měl puk na levé straně Aleš Holík. Naznačil střelu, do které chtěl padnout jeden z hráčů Dukly, aby se mu vzápětí produktivní forvard vyhnul a sjel si mezi kruhy, odkud po nápřahu orazítkoval tyčku domácí klece.
     
    25:30
    Nahozený kotouč od Luňáka skončil před Škarkem na holi Venkrbce, který byl odrazem lehce překvapený a nedokázal kotouč usměrnit tam, kam by zcela jistě chtěl.
     
    24:15
    Filip Seman tohle umí. Snaží se na obranné modré sebrat soupeři puk, a nyní jej svojí hokejkou vyšťoural. Dostal se do úniku, ovšem ne do samostatného, protože mu sekundoval obránce Prostějova. Proto zkusil střelu z levého kruhu, kterou má Kantor na hrudi.
     
    23:41
    Aleš Jergl je potrestán dvěma minutami za hákování.

    Na vyloučení: 2-0.
     
    22:02
    Šlahař vtipně přenechal kotouč zadovkou na levém kruhu pro Krejčíka a rozjel se za branku, kam od spoluhráče dostal kotouč. Ihned poté se Jakub Šlahař snažil zasunout puk k levé tyči branky, kde byl Škarkův beton.
     
    19:50
    Dukla právě vstřelila branku!
    Do konce první třetiny schází 9,4 vteřiny a jihlavští hokejisté se prosazují podruhé. Těžko říct, zda Pavel Kantor viděl vše ideálně, jelikož před ním při střele JIŘÍHO ŘÍHY projel hráč. Kotouč mu proto prošel mezi betony do sítě. Asistence: Michal Důras, Aleš Jergl.
     
    18:32
    Souhra Filipů. Stoklasa dal kotouč před branku na Semana, jenž z bezprostřední blízkosti nepřekonal Kantora. Možná už neměl tolik prostoru na zakončení, byl totiž úplně blízko branky, a gólman hostí dokázal kus černé gumy zastavit.
     
    18:06
    Čachotský objel téměř celou branku Kantora a z levé strany našel přesně na středu pásma Zemana. Další jihlavský navrátilec do sestavy si nadvakrát zpracoval puk a vystřelil, ovšem na Kantora si nepřišel, kotouč znovu svírá gólmanova lapačka. Hezká to akce Dukly.
     
    15:31
    Po levé straně projel ke kruhu Protasenja a vystřelil po ledě ke vzdálenější tyčce. Strážce prostějovské svatyně vykopl jeho střelu koncem levého betonu.
     
    14:57
    A právě Pavel Kantor ochránil Prostějov před druhým inkasováním. Šidlíkovu střelu od modré z levé strany totiž zkoušel před brankou tečovat Důras. Gólman hostí nevěděl, zda se mu to povede nebo ne, tohle nejde odhadnout. Nakonec platila druhá varianta a Kantor má puk mezi betony.
     
    12:45
    Hodně nepříjemná situace pro Jakuba Škarka, který nyní znovu odolal a drží Dukle průběžné vedení. Lukáš Krejčík se prezentoval dravou jízdou po puku, což nakonec slavilo úspěch, protože se k němu mezi kruhy kotouč skutečně po odrazu dostal. Tváří v tvář ale domácího brankáře nepřelstil.
     
    12:05
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští hokejisté se po čtyřech utkáních dostávají do vedení. Prostějov nedokázal udržet kotouč na svých holích. Proto si jej našel JIŘÍ ŘÍHA a udělal jednoduchou věc – "když nevíš, co s pukem, tak vystřel" – a průstřelem z pravé strany otevírá skóre dnešního zápasu. Asistence: Michal Důras.
     
    09:40
    Josef Skořepa je prvním vyloučeným hráčem dnešního duelu, jde ven za podražení střílejícího Švece mezi kruhy.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    09:14
    Po pár divných odrazech kotouče byl před Škarkem velký závar. Jihlavský strážce svatyně si poradil, ukázal proti odraženému puku z hole Švece pohotový zákrok.
     
    08:45
    Tohle byla mnohem vážnější šance Dukly. Mezi kruhy převzal kotouč volný Tomáš Čachotský, jenž pálil z pohledu Kantora do levého horního rohu. Úmysl to byl dobrý, ovšem zakončení šlo zhruba metr a půl nad.
     
    05:40
    Moskal to zkusil naslepo a nahodil puk zpoza levé strany na branku. Ten se po odrazu dostal k Zabloudilovi a Škarek měl plné betony práce. Svému týmu ale dokázal pohotově udržet nulu.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 13. Říha (Důras), 20. Říha (Důras, Jergl), 33. Šidlík (Protasenja, Čachotský), 60. Čachotský (F. Seman) – 58. Žálčík (Protivný, Moskal), 59. Venkrbec (A. Holík)


    HC Dukla Jihlava: Škarek (M. Svoboda) – Kajínek, Říha, Dundáček, Kaláb, Szathmáry, Šidlík, Dobrovolný (C) – Jergl, Skořepa, Důras – Protasenja, F. Seman (A), Stoklasa – Diviš (A), Zeman, Čachotský – Jícha, Březina.
    LHK Jestřábi Prostějov: Kantor (Neužil) – D. Kolář, A. Holík (A), T. Kvapil, V. Zadražil, Protivný, Kaluža – Zabloudil, Moskal (A), Martin Novák – Rudovský, Venkrbec (C), Luňák – L. Krejčík, Šlahař, Žálčík – Švec, Hozák, Fiala.

    Rozhodčí: Bejček – Doležal, Šmika

    Diváci: 906
    bahis siteleri