Technika Brno – Šumperk 1:5 (kon.) | Poruba 2011 – Val. Meziříčí 2:6 (kon.) | SHK Hodonín – Opava 6:4 (kon.)
Nový Jičín – Kopřivnice 5:0 (kon.) | Klatovy – Trutnov 5:3 (kon.) | Bílina – Sokolov 2:3 (kon.)
konec
SHK Drtiči Hodonín
6:4 (1:0, 4:3, 1:1)
HK Opava
Středa 23.11.2016, 18:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského • 2. liga skupina Východ • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    HK Opava

    Opava umí potrápit papírově silné soupeře. Důkazem toho je zápas s Porubou, který opavští hráči absolvovali v sobotu. Slezan do zápasu vstoupil úspěšněji a byla to Opava, kdo vstřelil první branku zápasu. Ostravský celek poté několikrát odskočil Opavanům na rozdíl několika branek, Opavě se ale dařilo se soupeřem držet krok a podlehla až v samostatných nájezdech. O dobré formě Slezanů svědčí i výhra v Brně, kde domácí Technika musela lovit čtyřikrát puk ze své sítě, kdežto Dušan Šafránek vychytal již třetí nulu sezóny.
     
    SHK Hodonín

    Drtiči nezažívali vůbec příjemné období. Ze čtyř zápasů v řadě vyšli bodově naprázdno. Sérii čtyř utkání bez bodu zažili hodonínští hokejisté naposledy dvě sezóny zpět a tak bylo jasné, že je třeba v dalším zápase zabrat. Oranjes se ale předvedli v Kopřivnici v nejlepším možném světle. Soupeři nasázeli desek branek a své vítězství korunovali také čistým kontem Ondřeje Halody, jehož v čtyřiapadesátě minutě vystřídal navrátivší Zdenko Kotvan, který také za svá záda nepustil jediný puk.
     
    Poslední utkání obou celků:

    Vsetín – Opava 3:0
    Technika – Opava 0:4
    Opava – Poruba 4:5sn

    Hodonín – Poruba 2:3
    Nový Jičín – Hodonín 6:1
    Kopřivnice – Hodonín 0:10
    Na programu je dnes šest duelů Druhé ligy!

     
    Úvodní sestavy:

    SHK Hodonín: Haloda O., Kotvan – Potechin, Miklík, Haloda M., Polesný, Kužílek, Pokorný, Loginovskij – Jurča, Vaněk, Kadlec – Vrána, Peš (C), Matula – Hložánek, Charvát, Kuba – Janás, Černohous, Hajný – Račický

    Trenér: Stanislav Beťko

    HK Opava: Šafránek, Wanecki – Galvas, Černý T., Slavík, Šindelář, Holík, Pavelek – Selingr (C), Wolf, Polok – Černý L., Grygar, Chalupa – Vítek, Rousek, Herman – Štindl

    Trenér: Pavel Hulva

    Rozhodčí: Škach – Blaha, Goňa.
     
    Zdravím vás z místa dění 21. kola druhé ligy skupiny Východ mezi Hodonínem a Opavou. Hráči obou týmů se již prohání po ledové ploše a nic nebrání tomu, aby utkání za pár chvil začalo!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Dritiči vyhraný puk nahodili okamžitě do pásma, ale Vaňka za bránou odzbrojil Selingr.
     
    01:36
    Petr Wolf přečetl útočnou kombinaci domácích a získal puk pro svůj tým. Opava nicméně v útoku nezahrozila a v následném protiútoku jeden z domácích hráčů nastřelil tyč Šafránkovy klece!
     
    02:30
    Opava střídala a hostující obrana nechala na modré čáre osamoceného Jakuba Vránu. K tomu už se stahovali opavští hráči, kteří naskočili ze střídačky a hodonínský forvard byl nucený vyslat rychlou střelu z úhlu, kterou Šafránek vyráží.
     
    03:49
    Opava se osvobozuje a navíc se ani nebude pískat zakázané uvolnění, jelikož jeden z domácích puk tečoval. I přes to se ale hra stěhuje opět před Dušana Šafránka, který má nejvíc napilno ze všech opavských hráčů.
     
    04:25
    Teď už se hosté usadili v útočném pásmu, ale jejich působení v obranné třetině domácích netvalo příliš dlouho a navíc Slezané ani nevystřelili.
     
    05:03
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Hodonín přetavil úvodní tlak v branku! Petr Jurča se octil s pukem na hranici kruhu a rozhodl se ještě vylepšit střeleckou pozici pro DANIELA VAŇKA, který prostřelil přesouvajícího se Šafránka. Asistence: Petr Jurča.
     
    06:09
    A další dobrá šance dmácích! Jakub Vrána byl otočený k brance zády, takže mu střela nesedla. I tak ale nechala opavská obrana samotného hráče na hranici brankoviště!
     
    07:05
    Slezané se pokouší něco vymyslet, jenže Chalupovu přihrávku před bránu si berou domácí hráči. Nikdo z hostů v bředbrankovém prostoru nečekal.
     
    07:19
    Vyloučení v týmu HK Opava (Pavelek – 2 min.).
     
    09:10
    Pokorného dělovku od modré Šafránek betony vyráží do rohu kluziště. Hosté zatím velice dobře brání, Hodonín se nedostal do pořádné šance.
     
    11:15
    Hraje se stále na útočné polovině Hodonína, Opava se už dlouho nepodívala před Halodu.
     
    12:22
    Peš nahodil puk vzduchem před bránu, kde stál Marek Haloda, ten si zpracoval touš o něco později, než bylo třeba a Šafránek si dostatečně povyjel, aby jeho střelu zneškodnil.
     
    13:12
    Útočný výpad Opavy zastavili na modré čáře hodonínští beci, naopak na druhé straně Dominik Matula trefuje tyč!
     
    14:35
    Chalupa hledal mezi kruhy Grygara, ten ještě nevystřelil a pokračoval v akci a právě z pozice mezi kruhy nakonec vystřelil Petr Chalupa. Ondřej Haloda se roztáhl na brankové čáře a tento projektil schoval pod chrániči.
     
    15:13
    Jurča si vyčkal na příležitost a nezapojil se do souboje o puk, nakonecse k Jurčovi puk odrazil a ten okamžitě vystřelil, Šafránek na poslední chvíli vyráží!
     
    15:40
    Další střela, tentokrát v podání Jakuba Vrány. Šafránek rychle vyklepal puk z lapačky a Opava rozehrává zpoza vlastní branky.
     
    16:10
    Grygarova střela Halodovi vypadla z rukavice, hráči Hodonína se ale o puk postarali a vyhodili ho dřív, než mohli protihráči dorážet.
     
    16:48
    Vyloučení v týmu HK Opava (Šindelář – 2 min., podražení).
    Vyloučení v týmu HK Opava (Slavík – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Pokorný – 2 min., hrubost).
     
    17:52
    Celkem tři tresty rozdal hlavní arbitr, dva na straně Opavy a jeden na straně Hodonína. Hraje se 5 na 4.
     
    19:00
    Opava i tohle oslabení zvládá s přehledem, Hodonín si žádnou větší šanci nevytvořil, zato hosté se vydali na útočný výlet, který ale také skončil neúspěšně.
     
    19:53
    Marek Haloda ještě jednou vystřelil ze středního pásma, Šafránek pozorný.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina patřila domácímu mužstvu. Ti si vytvořili víc šancí, dokonce nastřelili dvě tyčky a jednou se radovali z gólu. V šesté minutě zužitkoval Jurčovu přihrávku Daniel Vaněk a Poslal svůj tým do vedení 1:0. Do konce třetiny se již skóre neměnilo.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Rozehrávka obou týmů byla nepřesná, nakonec se do pásma dostali domácí. Opava je o kotouč obrala a sama se usadila před Halodou.
     
    21:19
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Potechin – 2 min., hákování).
     
    22:49
    Chalupa z pravé strany přestřelil a Slezané musí založit nový útok, jelikož se puk doklouzal po hrazení až do středního pásma.
     
    23:04
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Ve vlastním oslabení skórují Drtiči! Opava zaváhala ve vlastním pásmu s rozehrávkou a k puku se dostal JAKUB VRÁNA, který nekompromisně propálil Šafránka! Asistence: Matěj Charvát.
     
    24:05
    Opava právě vstřelila branku!
    Rychlá odpověď hostů! Po vyhraném vhazování v útočném pásmu se parádně trefil PAVEL SELINGR, který zamířil přesně do horního růžku a brankář Haloda neměl na tuhle střelu nárok! Asistence: Vladimír Holík, Petr Wolf.
     
    24:55
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Tak tohle jsou doslova brankové hody! Opava pokračovala ve svém náporu a brankář Haloda musel dobře zapracovat na brankovišti, následně vyslal Jakub Vrána do útoku DOMINIKA MATULU, který nechal za sebou všechny soupeře a střelou do víka překonal i brankáře. Asistence: Jakub Vrána.
     
    25:51
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Loginovskij – 2 min., sekání).
     
    27:17
    Opava se nemůže usadit v pásmu. Hráči v modrých dresech vyhazují puky přes všechny čáry.
     
    27:32
    Puk se dostal před opavskou střídačku v momentě, kdy čerstvá pětice přišla na led a puk se jednomu z nich zamotal pod brusle. Rozhodčí to posoudili jako příliš mnoho hráčů na ledě, počet hráčů na ledě se tedy vyrovná. Trest odpyká Petr Wolf (OPA).
     
    29:02
    Hodonínští už v početní výhodě začali přihrávkový kolotoč, celá akce skončila střelou od modré, na kterou měl Šafránek dobrý výhled a puk ukryl v lapačce.
     
    30:56
    Selingr dostal puk na modrou a nahrával do druhé vlny Grygarovi. Ten byl obsazený hodonínským hráčem a díky němu celá opavská akce končí.
     
    31:41
    Vyloučení v týmu HK Opava (Rousek – 2 min.).
     
    31:52
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Tak to byla paráda! Jurča nahrál Kadlecovi, který střílel na vzdálenější tyč. Šafránek puk vyrazil na hůl Peše, ten ještě dorážel, jenže Šafránek ještě kotouč vyhodil nad sebe a JAKUB KADLEC ze vzduchu sklepl puk do sítě! Asistence: Petr Jurča, Petr Peš.
     
    32:09
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Matula – 2 min., nedovolené bránění).
     
    32:26
    Opava právě vstřelila branku!
    Opava využívá svou přesilovou hru stejně tak rychle, jak tomu bylo před chvílí na druhé straně. Grygarovu přihrávku dobře zpracoval TOMÁŠ POLOK a následně překonal brankáře Halodu. Asistence: Petr Grygar.
     
    34:07
    Hraje se poměrně nepřesný hokej. Na obou stranách se pískalo zakázané uvolnění, momentálně se hra přesouvá před Dušana Šafránka.
     
    34:24
    Matula chtěl brankáře překvapit a střílel ihned po vhazování, jeho střelu zblokoval do ochranné sítě Tomáš Polok.
     
    35:12
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Hložánek – 2 min., vysoká hůl).
     
    35:26
    Hodonín jde do tří, Opavu čeká 106 vtěřin dlouhá dvojnásobná přesilovka! Na 2 minuty je vyloučen Martin Miklík (HOD) za krosček.
     
    36:42
    Opava právě vstřelila branku!
    Opava si vytvořila drtivý tlak a přetavuje ho v kontaktní branku. Pavel Selingr našel dobře postaveného TOMÁŠE POLOKA přes šířku kluziště a ten uklidil puk rychlou střelou k bližší tyči. Asistence: Pavel Selingr.
     
    37:39
    Opava docílila branky a hosté už se radovali z vyrovnání, domácí hráči ale začali protestovat, jelikož v momentě, kdy byla branka docílena, bylo na ledové ploše šest hráčů. Rozhodčí následně branku odvolal a navíc se bude vylučovat!
     
    37:39
    Trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Jak Štindl (OPA).
     
    38:06
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Tak nakonec je to úplně opačně! Následnou hru pěti proti čtyřem dokázali domácí využít a místo vyrovnání na 4:4 odskakují Drtiči na rozdíl dvou branek! Střelcem domácích je JAKUB KADLEC. Asistence: Martin Miklík, Petr Jurča.
     
    38:47
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Polesný – 2 min., sekání).
     
    39:21
    V oslabení motají hlavy opavské obraně Jurča s Pešem. Nejen, že oba hráči šetří čas co nejdále vlastní svatyně, ale také se dostali k nebezpečné střele.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla oproti té první velice hektická a padlo v ní sedm branek! Nejprve skóroval Vrána, v rozmezí dvou minut ale padly ještě další dvě branky z hole Selingera a Matuly. Domácí odskočili na rozdíl tří branek trefou Kadlece, v zápětí snižoval Polok na 4:2. Opava se přiblížila vyrovnání gólem Poloka z 37. minuty a následně vsítila další branku, ta ale nebyla uznána a naopak byl vyloučen opvaský hráč. V následné početní výhodě skóroval Kadlec, který upravil skóre na 5:3, což je konečné skóre po druhé periodě.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Opava vstoupila do třetí části v početní výhodě přetrvávající z první třetiny, hosté se ale téměř nedostali k Halodově bráně a ani nevystřelili.
     
    40:54
    Opava tak dostává další příležitost udělat něco s výsledkem. Za příliš mnoho hráčů na ledě usedává na trestnou lavici Jakub Vrána (HOD).
     
    41:54
    Trvdou Holíkovu přízemní střelu vyráží Haloda do rohu kluziště.
     
    42:15
    Už třetí tyč domácích! Tentokrát orazítkoval brankovou konstrukci Michail Potechin!
     
    42:46
    Opava právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš. Tohle pravidlo se opět potvrdilo. Po šanci domácích se puku ujal Petr Chalupa, ten vystřelil a Haloda vyrazil puk před sebe, kde už byl připravený PAVEL SELINGR a ten se nemýlil. Asistence: Petr Chalupa, David Galvas.
     
    44:14
    Opava jakoby ožila! Čtvrtá branka dostala Slezany na koně a těch je teď plný led. Další útočnou akci inicioval Jakub Vítek, jenže mu nikdo nenajel na přihrávku.
     
    44:51
    Vyloučení v týmu HK Opava (Vítek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    46:15
    Opava teď výtečně zvládá obrannou činnost, do které se zapojil i brankář Šafránek. Ten chytil do rukavice nahozený puk a ihned jej pustil před sebe na led a sám vyhodil touš přes všechny čáry.
     
    47:22
    Opava již v plném počtu opět v útočném pásmu. Střelu tomáše Poloka ukryl Ondřej Haloda ve výstroji.
     
    48:16
    Vaněk viděl na druhé straně volného Jurču, puk přes hráz bílých dresů ale nedokázal procedit.
     
    49:29
    Hermanovu střelu zblokoval Pokorný, následně ani Štindl se v útoku neprosadil.
     
    50:26
    Už poněkolikáté se bude vylučovat za příliš mnoho hráčů na ledě. Tentokrát to bude na straně Hodonína a trest odpyká Jakub Kadlec (HOD).
     
    51:42
    Galvasova střela byla těsně před Halodou tečovaná mimo branku, nicméně Opava pokračuje v náporu.
     
    52:24
    Holík nahodil puk směrem na bránu, tam ale nikdo z hráčů nestál a Haloda si vzal puk pro sebe. Vhazování po pravé ruce hodonínského brankáře.
     
    52:43
    Vyloučení v týmu HK Opava (Wolf – 2 min., faul loktem).
     
    54:25
    Tak takhle přesilovka nevychází Hodonínu podle představ. Domácí se nemůžou přes dobře postavenou obranu Slezanů dostat do pásma, nahozené puky pak hosté sbírají a vyhazují přes všechny čáry.
     
    55:20
    Kužílek našel Vránu, který si najel na levou stranu a zkusil propálit Šafránka. Na poslední chvíli vložil jeden z opavských obránců Vránovi do střely hůl a puk jen doplachtil k hostující brance.
     
    56:51
    Tomáš Polok si říkal o puk na modré čáře, protože hodonínská pětka odjela střídat. Polok dostal od spoluhráče přihrávku na brusle, kterou nezpracoval. Škoda pro Opavu, z tohohle mohla být dobrá šance na vyrovnávací branku.
     
    57:10
    Galvas to vzal na sebe a od levého mantinelu si nabruslil mezi kruhy a zkusil překonat brankáře střelou mezi betony. Haloda si mezírku mezi chrániči pokryl.
     
    58:15
    Herman nahazoval puk před brankoviště a ten nikdo nedokázal dorazit za Halodu. Kotouč jen tak proplachtil až k bočnímu mantinelu!
     
    58:30
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:30
    Opava hraje v šesti mužích bez brankáře!
     
    59:38
    Opava se snaží, střílí z každé pozice, ale zatím Halodu prostřelit nemůže!
     
    59:44
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Naopak domácí se trefují do prázdné brány a potvrzují tak dnešní vítězství! Autorem šestého gólu Hodonína je PETR JURČA.
     
    Konec zápasu.
     
    V záverečné třetině se prosadil ve 43. minutě Selingr, který vstřelil svou druhou branku v zápase. Na vítězství to ale nestačilo, Opava už další branku nevsítila a naopak Hodonín potvrdil vítězství střelou do prázdné branky v závěrečné minutě. Domácí tak berou všechny 3 body a zůstávají na třetím místě tabulce. Ode mě je to pro dnešek vše, já se s vámi loučím a těším se na další onlajny! Na shledanou. (20:25:35)

    Ivan Hochman

    Branky a nahrávky: 6. Vaněk (Jurča), 24. Vrána (Charvát), 25. Matula (Vrána), 32. Kadlec (Jurča, Peš), 39. Kadlec (Miklík, Jurča), 60. Jurča – 25. Selingr (Holík, Wolf), 33. Polok (Grygar), 37. Polok (Selingr), 43. Selingr (Chalupa, Galvas)


    SHK Drtiči Hodonín: Haloda O. (Kotvan) – Potechin, Miklík, Haloda M., Polesný, Kužílek, Pokorný, Loginovskij – Jurča, Vaněk, Kadlec – Vrána, Peš (C), Matula – Hložánek, Charvát, Kuba – Janás, Černohous, Hajný – Račický

    Trenér: Stanislav Beťko

    HK Opava: Šafránek (Wanecki) – Galvas, Černý T., Slavík, Šindelář, Holík, Pavelek – Selingr (C), Wolf, Polok – Černý L., Grygar, Chalupa – Vítek, Rousek, Herman – Štindl

    Trenér: Pavel Hulva

    Rozhodčí: Škach – Blaha, Goňa
    bahis siteleri