Slavia – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | Příbram – Jihlava 0:0 (kon.) | Zlín – Dukla Praha 0:1 (kon.)
Karviná – Bohemians 1905 3:0 (kon.) | Teplice – Jablonec 1:0 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
2:1 (1:0)
FK Mladá Boleslav
Sobota 26.11.2016, 15:00 • Eden arena • ePojisteni.cz liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Všem fanouškům fotbalu přeji příjemné sobotní odpoledne. Česká nejvyšší fotbalová soutěž jde do finiše a má před sebou poslední dvě kola. My budeme společně sledovat šlágr toho předposledního mezi Slavií a Mladou Boleslaví, jehož výkop je určen na 15. hodinu.
     
    V souboji třetího týmu se čtvrtým bude o co hrát. Slavia se může v případě vítězství alespoň dočasně posunout na druhé místo tabulky, odskočit páté Spartě a hlavně ukončit nepříznivou sérii se Středočechy.

    Sešívaní totiž porazili Mladou Boleslav naposledy v červenci 2010 a od té doby s ní z jedenácti zápasů osmkrát prohráli. Za poslední roky jsou ovšem slávisté v nejlepším rozpoložení a tentokrát budou chtít uspět. Případná remíza by tedy byla ztrátou a zklamáním, ale přesto by nadále trvala neporazitelnost pod trenérem Jaroslavem Šilhavým.
     
    O bod méně než domácí má na svém kontě čtvrtá Mladá Boleslav, jenž by chtěla přerušit sérii bez vítězství. Svěřenci Leoše Kalvody totiž v posledním kole uhráli bezbrankovou remízu s Plzní a předtím padli 1:2 v Jihlavě, stejným výsledkem doma s Jihlavou a proti Brnu brali jen bod za remízu 3:3.

    V Edenu se navíc zřejmě bude muset obejít bez několika tváří. Středočechům chybí trio Jan Kysela, Jakub Rada a Pavel Čmovš. Několik hodin před zápasem pak visí otazníky nad startem Marka Matějovského i Lukáše Pauscheka.
    Slávistická děkovačka trvá už deset let!

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Do startu utkání zbývají poslední minuty a vršovický stadion se pomalu ale jistě plní. Dnešní návštěva by podle informací domácího celku mohla atakovat hranici deseti tisíc diváků.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali hosté, kteří dnes nastoupili v modrých dresech. Středočeši okamžitě rozehráli dlouhý míč do levé strany, odkud byl vyslán Golgol Mebrahtu, ale pro zajímavý nákop si pohodlně doběhl Jiří Pavlenka.
     
    1
    V závěru první minuty zápasu poprvé zahrozila také Slavia. Ta pro změnu útočila po pravé straně a svou akci zakončila centrem na zadní tyč. Míč nakonec doplachtil k jednomu z domácích hráčů, který ho okamžitě vrátil zpátky, ale bohužel do prostoru, kde nestál nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    2
    Sešívaní rozehrávali první autové vhazování, s nímž si hostující obrana okamžitě poradila a o několik vteřin později se obranného faulu dopustil Michal Frydrych.
     
    3
    Pražané přesto získali míč zpět do své moci a okamžitě se vydali do útoku. Přihrávkou za obranu se domácí pokoušeli najít Murise Mešanoviče, jehož první útočný výpad zápasu zastavil ofsajd.
     
    4
    Mladá Boleslav vybojovala míč na útočné polovině a k centru se na levé straně odhodlal Jiří Fleišman. Obránce Středočechů ovšem trefil pouze Michala Frydrycha a navíc zasáhl odražený míč, což znamená jediné – odkop od branky.
     
    5
    Povedená kombinace sešívaných nabudila domácí fanoušky. Před vápnem centroval Jaromír Zmrhal, jehož padáček sklepl na hranici velkého vápna Josef Hušbauer, ale nabíhající Muris Mešanovič se k míči nedostal.
     
    6
    Na druhé straně se dostal pod tlak Jiří Pavlenka, který nakonec rozehrál a Slavia okamžitě zahrozila. Milan Škoda táhl míč po levé straně a nabil do vápna Jaromíru Zmrhalovi, jehož dělovku zlikvidoval pozorný Jakub Diviš.
    6. Zmrhalovu pumelenici vyrazil Diviš
     
    7
    Hra se opět přesunula na útočnou polovinu Středočechů, kde se dvakrát pokoušel rozehrát čerstvý reprezentant Petr Mareš. Ani jeden z jeho centrů ovšem ovoce nepřinesl.
     
    8
    V úvodu osmé minuty se k další střele dostal Muris Mešanovič, jehož dělovku z pravé strany velkého vápna Jakub Diviš pokryl. Veškerá jeho snaha však byla zbytečná, protože bosenský střelec stál v ofsajdu.
     
    9
    Mladá Boleslav zatím těží zejména z důrazné hry Slavie, která se dopouští faulů. Po jednom z nich rozehrával Petr Mareš, ale jeho centr nebyl vůbec povedený.
     
    9
    Edenem to jenom zahučelo! Slavia unikla do přečíslení tří na dva a jeho tahoun Milan Škoda rozehrál do pravé strany na Murise Mešanoviče, který se okamžitě pokoušel dostat míč k Jaromíru Zmrhalovi, jenže jeho kolega z útoku o svém spoluhráči za zády nevěděl a míč zachytil. Nakonec se reprezentačnímu útočníkovi podařilo zakončit, ale Jakub Diviš byl opět pozorný.
    9. Milan Škoda vylouženou šanci Slavie neproměnil
     
    11
    V posledních desítkách vteřin se Mladá Boleslav pokoušel založit nějakou útočnou akci, jenže její hře chybí rychlost a přesnost. Na levé straně se totiž dostal k míči Tomáš Fabián, ale než rozehrál, už u něj byl Simon Deli a pěkným skluzem odvrátil míč do autu.
     
    12
    Tentokrát se píská na obranné polovině Středočechů, kde Ondřej Kúdela poslal k zemi rozeběhnutého Antonína Baráka a Slavia bude zahrávat přímý kop. Záložník hostů si navíc vyslechl domluvu sudího.
     
    13
    Z velké vzdálenosti zvolil Josef Hušbauer střelu. Pokus bývalého záložníka Sparty či Ostravy však nemohl mít šanci na úspěch, protože mu chyběla razance i přesnost. Odkop od branky.
     
    13
    V závěru třinácté minuty se vydal na ofenzivní výlet Jan Bořil a přineslo to ovoce. Domácí zadák se dokázal protlačit přes Adama Jánoše a vybojoval si faul. Josef Hušbauer bude rozehrávat kousek od rohového praporku.
     
    14
    Centr na zadní tyč našel hlavu Jiřího Bílka a domácí kapitán se pokusil vrátit míč do centra dění. Obrana Středočechů si s tím ale poradila a míč odvrátila do bezpečí.
     
    15
    Slavia sice dokázala zachytit rozehrávku soupeře, ale o míč přišla a vracející se Michal Frydrych fauloval Jiřího Fleišmana. Rozehrávat budou hosté.
     
    16
    Mladá Boleslav je v ofenzivě zatím bezzubá. Centr z levé strany hledal Adama Jánoše, který na míč nedosáhl. I přesto budou mít Středočeši příležitost autového vhazování.
     
    17
    Lukáš Pauschek se ve spolupráci s Lacem Takácsem vymanil z tlaku a druhý jmenovaný odcentroval do velkého vápna. Bohužel pro hosty letěl míč do míst, kde stál pouze připravený Simon Deli.
     
    17
    Na druhé straně už si pro centr naskakoval Milan Škoda, ale sudí mu odpískal jednoznačný faul na Jakuba Diviše. Hostující brankář může rozehrávat.
     
    18
    Svěřenci Leoše Kalvody se v útoku trápí. Tentokrát letěl vysoký míč na Lukáše Mageru, který ho zřejmě pouštěl na Lukáše Pauscheka a o míč přišel. Slavia ho sice vrátila nepřesným nákopem, ale situace se opakovala také ze strany Středočechů.
     
    19
    Na sudího Radka Příhodu se snáší nevole a pískot domácího publika, kterému se nelíbil souboj Tomáše Fabiána se Simonem Delim, po němž se do zakončení dostal hostující záložník a povedenou střelu poslal těsně nad branku Slavie!
    19. Povedená střela Jánoše šla jen těsně nad branku
     
    20
    Slavia se musela bránit i po odkopu Jiřího Pavlenky, ale útočnou akci Mladé Boleslavi zastavil centr do ofsajdového postavení. V trendu dnešního utkání nakonec pokračovali i slávisté, kteří se u vápna soupeře dopustili útočného faulu.
     
    22
    Další útočnou kombinaci Slavie zastavil další odpískaný faul sešívaných. Faulů je k vidění zatím dost na obou stranách a hra je hodně rozkouskovaná.
     
    23
    Tentokrát se Slavii podařilo útočnou kombinaci zakončit. Jaromír Zmrhal nejprve centroval z levé strany na Murise Mešanoviče, před nímž odvrátil míč Jiří Fleišman, ale jeho hlavička mířila pouze k Antonínu Barákovi, který z hranice vápna pálil vysoko nad.
    23. Reprezentačnímu záložníkovi Barákovi se střela nepovedla
     
    24
    Na hranici ofsajdu se opět pohyboval Muris Mešanovič, jenž dostal centr za obranu a fanoušci věřili v úspěšné zakončení. To však nemělo gólové parametry.
     
    25
    Další útočná akce Murise Mešanoviče, další ofsajd v podání bosenského útočníka. Tato akce vypadala možná nejzajímavěji, jenže Mešanovičova střela byla zbytečná a navíc mířila mimo branku.
     
    26
    Slavia pokračuje ve své aktivitě a postupně dobývá útočnou polovinu soupeře. Tomu zatím chybí větší klid v rozehrávce, přesnost a přímočarost. Drtivou většinu míčů totiž na útočné polovině neudrží a musí se často bránit.
     
    27
    Muris Mešanovič už kroutí hlavou, ale nemůže se ničemu divit, ačkoliv teď byl v ofsajdovém postavení nevinně. Od obránce Mladé Boleslavi se míč odrazil ke slávistovi, jenž ho srazil na Murise Mešanoviče, který zrovna stál v těsném ofsajdu.
     
    28
    Na levé straně se dostal k centru Jiří Fleišman, jehož přetažený centr musel krotit Lukáš Pauschek a nakonec se mu to podařilo. Mladá Boleslav nakonec dokázala sešívané zavřít a po sraženém centru z levé strany bude kopat rohový kop.
     
    29
    Na centr Petra Mareše si na penaltovém puntíku nabíhal Douglas Da Silva, před kterého se dostal Simon Deli a hostující obránce ho při pokusu o zakončení trefil kopačkou do obličeje – faul.
     
    30
    Máme za sebou půl hodiny zápasu, jednu větší šanci Slavie, která je lepším mužstvem a seriál ofsajdů v podání Murise Mešanoviče. Ani on tentokrát nedokázal zakončit akci sešívaných, kteří se dostali za brankovou čáru a bude odkopávat od branky Středočechů.
     
    31
    Josef Hušbauer to přehnal s aktivitou na útočné polovině a dopustil se útočného faulu, který mu sudí Radek Příhoda pochopitelně a právem odpískal. Mladá Boleslav může zaútočit.
     
    32
    Bohužel pro hosty z tohoto mráčku opět nezapršelo a Středočeši se musí bránit. Na levé straně fauloval Tomáš Fabián a rozkouskovaná hra se tentokrát přesouvá k brance Mladé Boleslavi.
     
    32
    Centr do vápna vypadal nebezpečně a Jakub Diviš si pro něj šel. Jeden z obránců ho ovšem neposlechl a raději ho odvrátil do autu. Tlak Slavie pokračuje.
     
    33
    Celá snaha sešívaných vyvrcholila zakončením Jaromíra Zmrhala, který pálil pár metrů před velkým vápnem a svou střelu poslal vedle levé tyče hostující branky.
     
    34
    Hra je přerušena. Ne kvůli faulu, ale kvůli výpadku světel! Doufejme, že z toho nebude černá hodinka, ale pouze černá minutovka. Fanoušci Slavie okamžitě převzali iniciativu a pomocí světel na mobilních telefonech se snaží Eden rozsvítit.
    34. Fanoušci Slavie vyřešili zhaslé světla po svém
     
    Pár minut organizátorům nestačilo a hráči se přesouvají do kabin. Uvidíme, co se bude dít dál. Pořadatelé mají až hodinu času na nápravu, ale doufejme, že se podaří světla rozsvítit mnohem dříve.
     
    Budiž světlo! Fotbalisté obou mužstev i rozhodčí už se vrátili na hrací plochu, protože světla v Edenu svítí a můžeme pokračovat.
     
    34
    Uvidíme, co nečekaná přestávka udělá s průběhem prvního poločasu. Pro žádného fotbalistu není taková přestávka příjemná.
     
    35
    Obrovská šance Murise Mešanoviče gólem nekončí! Bosenský útočník se dostal k centru, který hlavou prodloužil jeden z bránících hráčů, ale jeho střelu vychytal Jakub Diviš – roh.
    35. Fantastický Diviš! V tutovce vychytal Mešanoviče
     
    35
    Slavia právě vstřelila branku!
    Jak si Jakub Diviš zaslouží chválu za předchozí zákrok, při rohu Slavie rozhodně zaváhal. Brankář Středočechů šel z branky pro míč, ale neodvrátil ho a míč nakonec dostal do své moci MICHAEL NGADEU NGADJUI, který vystřihl parádní nůžky a poslal svůj tým do vedení 1:0!
    35. Michael Ngadeu Ngadjui - 1:0
     
    37
    O několik dvě minuty později mohla udeřit Mladá Boleslav, která rozehrávala standardní situaci ze zajímavé pozice. Letící centr do vápna odvrátil hlavičkou Milan Škoda, jehož míč doskákal jen k soupeři, ale jeho následný centr domácí obrana odvrátila.
     
    38
    V posledních desítkách vteřin drží míč Středočeši, kteří s ním kombinují převážně na obranné polovině a snaží se prosadit za půlící čárou.
     
    39
    Mladá Boleslav si na konci devětatřicáté minuty příliš nepolepšila a s míčem se dostává maximálně několik metrů za polovinu hřiště.
     
    40
    Když už se Mladá Boleslav posunula na útočnou polovinu, Golgol Mebrahtu dopadl jako sedláci u Chlumce. Útočník Středočechů se na hranici vápna pokoušel prodrat do zakončení, jenže mezi Jiřím Bílkem a Simonem Delim neměl moc šancí na úspěch a byl zdvojen.
     
    41
    Máme tu první trest zápasu a oprávněný. Jiří Fleišman (MBL) přišlápl Josefa Hušbauera a od sudího Radka Příhody uviděl žlutou kartu.
     
    42
    Slavia ze své příležitosti moc nevytěžila a připsala si další zářez do kolonky ofsajdů. Tentokrát v něm nestál Muris Mešanovič, ale rovnou čtyři borci v červeno-bílých dresech.
     
    44
    Slavia v posledních dvou minutách držela míč na svých kopačkách a snažila se prosadit přes soustředěnou defenzivu Mladé Boleslavi. Sešívaní nakonec neuspěli a rozehrávat bude Jakub Diviš.
     
    45
    Parádní kombinaci Slavie chybělo pouze přesnější zakončení. Milan Škoda dostal parádní míč za obranu a ve vápně místo střely volil přihrávku, ale na jeho pas Muris Mešanovič nedosáhl. To by byla gólová šance.
    45. Škoda volil přihrávku v gólové situaci na Mešanoviče, ten na balon nedosáhl.
     
    45+1
    Běží první minuta nastavení a v závěru první půle uvidíme zajímavý přímý kop Slavie. Milan Škoda si dobře pokryl míč na hranici velkého vápna a vybojoval si faul Douglase Da Silvy. To je gólová pozice.
     
    45+2
    Antonín Barák ovšem trefil pouze vlastního hráče a bude se odkopávat od hostující branky. Tím podle mého názoru první poločas skončí.
    45+2. Barák z dobré pozice z trestného kopu trefil jen vlastního spoluhráč
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Opravdu se tak stalo. Končí nám první poločas, ve kterém měla navrch domácí Slavie a vytvořila si několik šancí. Další navíc zastavily ofsajdy a hra se začala kouskovat.

    Ve 34. minutě zápasu ovšem přišla nečekaná pauza kvůli výpadku světel. Zhruba po deseti minutách se Eden opět rozsvítil a chvíli po obnoveném začátku první půle udeřil při rohovém kopu Michael Ngadeu Ngadjui, jenž parádními nůžkami vstřelil svou první branku v lize.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Mladá Boleslav o přestávce poprvé střídá. Do druhé půle už nezasáhne Adam Jánoš, jehož místo převezme Tomáš Přikryl. To by mohlo být zajímavé oživení hostující ofenzivy.
     
    47
    Středočeši ustáli první útok soupeře a mohli zaútočit. Jejich útočná aktivita ovšem skončila opět kousek za polovinou hřiště a po neúspěšném ataku sešívaných bude odkopávat Jakub Diviš.
     
    48
    Lukáš Pauschek se hnal po pravé straně za míčem, jenže na něj nedosáhl a Jan Bořil může vhazovat v blízkosti svého velkého vápna.
     
    48
    Josef Hušbauer se hnal směrem do vápna z levé strany a pokusil se zaskočit obránce soupeře zajímavou přihrávkou do běhu na Murise Mešanoviče. Přízemní přihrávka prvního jmenovaného byla ale velmi prudká.
     
    49
    Muris Mešanovič se na levé straně dostal až k rohovému praporku, pokusil se obejít obránce soupeře, leč neúspěšně. Ladislav Takács si se svým sokem poradil a obral ho o míč.
     
    50
    Hráči Mladé Boleslavi dnes dostávají pořádně do těla. Tentokrát se na polovině hřiště dopustil tvrdého zákroku Michal Frydrych, po jehož zásahu se v obličeji Jiřího Fleišmana objevila krev. I přesto zůstaly karty Radka Příhody v kapsičce.
     
    52
    Středočeši opět nic nevymysleli, ačkoliv rozehrávali míč z klidu a mohli zaútočit. Bohužel se opět nedokázali prosadit a vzápětí ztratili míč, takže se museli rychle bránit.
    52. Škoda nastřelil tyč, pomezní rozhodčí však mával osajd
     
    53
    V Edenu bylo opět rušno, kdy se tváří v tvář Jakubu Divišovi objevil jeden z domácích hráčů a střelu poslal pouze do tyče. Mrzet ho to tolik nemuselo, protože této gólové situaci předcházel ofsajd.
     
    54
    Na hřišti se přiostřuje. V podstatě na stejném místě jako před malou chvílí se faulu dopustil Muris Mešanovič (SLA), jenž si vyšlápl na Tomáše Přikryl a zaslouženě vidí žlutou kartu.
     
    55
    V podání Mladé Boleslavi to je ovšem stejná pohádka. Hosté rozehráli míč, posunuli se s ním na útočnou polovinu, ale svou nepřesnou kombinací se o něj připravili a výsledkem je rohový kop sešívaných.
    55. Brankář Pavlenka dobře zásáhl proti mladoboleslavskému útočníkovi
     
    56
    Zajímavá akce v podání Slavie tentokrát gólem nekončí. Obraně Středočechů opět propadl rohový kop, ale nakonec byl jedním z bránících hráčů odvrácen. Následně se ovšem dopustil útočného faulu Golgol Mebrahtu a po střetu s Janem Bořilem bude rozehrávat Slavia.
     
    57
    Nejde to po zemi ani vzduchem. Dlouhý míč nestihl Golgol Mebrahtu a bude se odkopávat od branky Slavie. Před ním stihneme ještě jedno střídání.
     
    58
    Ze hřiště odchází Petr Mareš, jenž dnes nepředvedl jeden ze svých nejlepších výkonů a na hřišti vběhl zkušený Marek Matějovský. Uvidíme, zda hru Středočechů oživí.
     
    59
    Marek Matějovský se okamžitě zapojil do kombinace a po pravé straně vyslal Tomáše Přikryla, jehož centr hledal Golgola Mebrahta, před nímž odhlavičkoval bránící hráč.
     
    59
    O několik vteřin později prohrál Jiří Bílek hlavičkový souboj na obranné polovině a Golgol Mebrahtu utíkal za míčem. Proti hostujícímu útočníkovi vyběhl Jiří Pavlenka, ale byl u míče jako druhý. Na štěstí pro domácí se mu podařilo nadvakrát zkrotit míč a může z ruky rozehrát.
     
    61
    Další útočná akce sešívaných přinesla jejich šestý roh v utkání, jenže tentokrát z něho nezapršelo a svěřenci Jaroslava Šilhavého z něhu ani nezahrozili.
     
    62
    Antonín Barák opět zvedl fanoušky ze sedaček, když chytře vyslal Murise Mešanoviče a bosenský útočník mohl utíkat sám na branku. Na kritickou situaci ale rychle zareagoval Jakub Diviš a u míče byl jako první.
     
    63
    Mladá Boleslav se v posledních minutách více tlačí do útoku, přesto tomu chybí nápad a potřebná jiskra. Slavia se zatím úspěšně brání. Pokud ovšem nezabere, mohla by na to doplatit.
     
    64
    U levé postranní čáry běžel za míčem Antonín Barák a Marek Matějovský (MBL) si ho podržel, stáhl k zemi a uviděl první žlutou kartu v této sezoně.
     
    64
    Centr na zadní tyč nikdo ze slávistických hráčů nezasáhl, přesto tlak Slavie trvá díky rohovému kopu. K němu se staví Antonín Barák.
     
    65
    Reprezentační záložník ve službách sešívaných poslal zakroucený míč, který vyboxoval Jakub Diviš a následně pálil z uctivé vzdálenosti Jan Bořil. Jeho pokus ovšem mířil vysoko nad branku.
    65. Mladoboleslavského gólmana Diviše "osvěžují" fanoušci Slavie pivem
     
    66
    Aktivní, snaživý a bojovný. Tak by se dal vystihnout dnešní výkon Murise Mešanoviče, pro kterého dnešní utkání končí. Ve druhé půli už tolik vidět nebyl a obranu Mladé Boleslavi se pokusí zaskočit Mick Van Buren.
     
    67
    Středočeši se vzápětí dostali až k velkému vápnu, kde si vybojovali autové vhazování, jenže podobně jako několikrát v dosavadním průběhu zápasu o míč snadno přišli a musí se opět vracet.
     
    68
    Výborný zákrok Jakuba Diviše! Slavia obsadila útočnou polovinu soupeře, kde se dostal k centru Jaromír Zmrhal, jehož pas sklepl Mick Van Buren a Milan Škoda v ideální pozici vypálil a donutil jít hostujícího brankáře k zemi.
    68. Opět se činil výborným zákrokem Diviš proti střele Škody
     
    69
    Sešívaní se o chvíli později dočkali dalšího rohového kopu. Z něho tentokrát nezahrozili, protože centr na přední tyč odvrátila hostující obrana. Slavia se však opět dostává do tempa.
     
    70
    Tlak Slavie sílí. Lukáš Pauschek chtěl odkopnout míč, který se od Michaela Ngadea Ngadjuie odrazil do vápna na kopačku Josefa Hušbauera, jehož pokus mezi tři tyče nezamířil.
     
    71
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní se dočkali a zaslouženě odskakují na rozdíl dvou branek. Antonín Barák vyslal parádní pas křížem přes celou útočnou polovinu na Jana Bořila, který odcentroval na malé vápno. Tam nejprve neuspěl Mick Van Buren, ale k odraženému míči se dostal JAROMÍR ZMRHAL a přidal druhý gól svého mužstva – 2:0!
    71. Jaromír ZMRHAL - 2:0
     
    73
    Přihrávku zkazil i Marek Matějovský a středočeský celek už to bude mít těžké. Několik minut, kdy měl mírně navrch, využít nedokázal a po dalším tlaku domácích inkasoval. Pořád ale zbývá přibližně dvacet minut, za kterých se dá stihnout spousta věcí.
     
    74
    Marek Matějovský rozehrával přímý kop kousek za polovinou hřiště a svůj vysoký míč zakroutil do rukavic vyběhnutého Jiřího Pavlenky.
     
    74
    Golgol Mebrahtu (MBL) dohrál na útočné polovině Michaela Ngadea Ngadjuie a za zbytečný zákrok dostal žlutou kartu.
     
    75
    Leoš Kalvoda vsadí na totální ofenzivu. Hřiště opouští Lukáš Pauschek, kterého nahradí útočník Jan Chramosta. Zřejmě poslední naděje Mladé Boleslavi na nějaký zvrat.
     
    76
    Pro dlouhý pas Tomáše Fabiána už si nabíhal Golgol Mebrahtu, ale u míče byl opět později. Jiří Pavlenka má dneska na výběhy čich a opět na poslední chvíli zachytil míč.
     
    78
    Středočeši se snaží útočit a vybojovat alespoň nějakou naději, jenže domácí obrana je velmi pevná a soustředěná. Další nakopnutý míč skončil závarem ve velkém vápně, kde ho Josef Hušbauer odvrátil do autu.
     
    79
    Bývalého spoluhráče ze Sparty ovšem dojel Marek Matějovský (SPA) a jeho působení na hřišti končí po přibližně dvaceti minutách, protože si za svůj zbytečný zákrok vysloužil druhou žlutou kartu.
    79. Boleslav bude dohrávat zápas v deseti, Matějovský míří pod srpchy po druhé žluté kartě
     
    81
    Slavia už tedy může utkání v klidu dohrát a možná přidat i další gól. Nedá se očekávat, že by Mladá Boleslav byla v deseti hráčích nebezpečnější, než byla v plné síle. Do další šance se navíc dostal Mick Van Buren, kterého vychytal Jakub Diviš.
     
    82
    Slavia střídá. Zasloužený potlesk si vysloužil Antonín Barák, který dnes předvedl dobrý výkon a na hřiště vlétl Dušan Švento.
     
    83
    Na hře Mladé Boleslavi je navíc znát narůstající nervozita. Lukáš Magera zbytečně zfauloval soupeře a za svůj zákrok se slovním přídavkem směrem k rozhodčímu uviděl žlutou kartu.
     
    84
    Slavia se po vyloučení uklidnila a jde to znát. Josef Hušbauer parádně sklepl míč Micku Van Burenovi, který ho dokázal zkrotit, na velkém vápně udělal parádní kličku Douglasu Da Silvovi, po níž neúspěšně vystřelil.
     
    86
    A pozor! Mladá Boleslav bude zahrát pokutový kop po ruce Josefa Hušbauera. Domácí záložník totiž nechtěně zasáhl odražený míč a pro Středočechy se nabízí zajímavá příležitost.
     
    86
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Místo klidného závěru si Slavia zadělala na pořádné drama. LUKÁŠ MAGERA penaltu bezpečně proměnil střelou doprostřed branky a vrátil svůj tým do hry – 2:1!
    87. Lukáš MAGERA - 2:1
     
    88
    Pro dlouhý a několikrát prodloužený míč si nabíhal Jan Chramosta, ale na místě byl opět Jiří Pavlenka, který si pokryl míč a nabral několik cenných vteřin.
     
    89
    Ladislav Takács si na obranné polovině vyšlápl na jednoho ze slávistických hráčů a domácí mohou rozehrávat. To svěřencům Jaroslava Šilhavého vyhovuje.
     
    90
    Slavia ještě takticky střídá. Za potlesku tribun odchází autor druhého gólu Jaromír Zmrhal, jehož místo převezme Jasmin Ščuk.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90+1
    A pozor! Mladá Boleslav zahrává rohový kop a ve velkém vápně operuje také brankář Jakub Diviš. Tady už není co ztratit.
     
    90+1
    Slavia se vydala do protiútoku a proti Micku Van Burenovi stála prázdná branka, protože její strážce Jakub Diviš byl teprve na cestě. Nizozemský útočník ovšem trefil míč hodně špatně a rozehrávat bude Mladá Boleslav.
     
    90+2
    To nakonec není tak špatné, protože Středočeši ztratili míč a zdá se, že závěrečné vteřiny už si Slavia pohlídá.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí a Eden zaplavila vlna euforie. Domácí Slavia vítězí díky trefám Michaela Ngadea Ngadjuie a Jaromíra Zmrhala, na jejichž trefy odpověděl z penalty Lukáš Magera. Nutno podotknout, že dnešní vítězství sešívaných je zasloužené.
     
    Končí šestiletá série bez vítězství nad Mladou Boleslaví a fanoušci si mohou užít tradiční děkovačku, která slaví své desáté výročí. Důvodů k radosti je opravdu spousta, protože po porážce Zlína s pražskou Duklou se Slavia posouvá na druhé místo tabulky.

    Sešívaní tak ztrácí alespoň do zítřka na Plzeň pouze bod a dá se říct, že už jsou zapojeni do boje o titul. V dalším kole ve Zlíně tedy budeme sledovat zajímavou bitvu.
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek sobotního večera. Mějte se hezky! (17:11:45)

    Daniel Ryl

    Branky: 35. Ngadjui (Bílek), 71. Zmrhal – 86. Magera (pen.)

    Karty:   54. Mešanović (SLA) – 41. Fleišman (MBL), 64. Matějovský (MBL), 74. Mebrahtu (MBL), 83. Magera (MBL)   79. Matějovský (MBL)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 10:2.
    SK Slavia Praha: Pavlenka – Frydrych, Bílek (C), Deli, Bořil – Barák (82. Švento), Hušbauer, Ngadjui, Zmrhal (90. Ščuk) – Mešanović (66. Van Buren), Milan Škoda.
    Náhradníci: Berkovec – Mingazov, Van Buren, Souček, Ščuk, Švento, van Kessel.

    FK Mladá Boleslav: Diviš – Pauschek (75. Chramosta), Takács, Da Silva, Fleišman – Mareš (58. Matějovský), Kúdela – Jánoš (46. Přikryl), Magera (C), Fabián – Mebrahtu.
    Náhradníci: Šeda – Matějovský, Chramosta, Hůlka, Přikryl, Keresteš, Malpon.

    Rozhodčí: R. Příhoda – O. Pelikán, P. Antoníček.

    Diváci: 10.074
    bahis siteleri