Perm – Arsenal Tula 1:0 (kon.) | CSKA Moskva – Kazaň 0:0 (kon.) | Lok. Moskva – Ural 1:1 (kon.)
Groznyj – Spartak 0:1 (kon.)
konec
FK Amkar Perm
1:0 (1:0)
PFK Arsenal Tula
Sobota 26.11.2016, 09:30 • Stadion Zvezda, Perm. Kapacita: 19,500 diváků. • Ruská Premier Liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:30.
     
    Příjemné sobotní dopoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z ruské Premier ligy. Společně se dnes zaměříme na duel mezi FK Amkar Perm a Arsenalem Tula. Utkání startuje už v 9:30.
     
    Arsenal Tula zatím patří mezi kandidáty na sestup do nižší soutěže. Outsider ruské ligy získal ve čtrnácti zápasech jen devět bodů a dokonce vstřelil jen pět branek! V minulém kole prohrál doma 0:1 s CSKA Moskva.

    Zato Amkar Perm je na tom o něco lépe. Amkar vybojoval jednadvacet bodů a drží osmou pozici ligové tabulky. Doma navíc Amkar zatím neinkasoval a proti slabé ofenzívě Arsenalu by měl být velkým favoritem! V minulém kole prohrál Perm 1:0 na půdě vedoucího Spartaku Moskva.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Amkar Perm: Selichov – Miljković, Zanev, Džikija, Conde, Komolov – Gol, Gigolajev, Ogude – Bodul, Prokofjev.
    Náhradníci: Chomič, Budakov – Čerenčikov, Zajcev, Churcidze, Jovičić, Balanovič, Anene, Šynder, Salugin.

    FC Arsenal Tula: Levašov – Chaguš, Vergara, Gorbaťuk, A. Denisov, Jeršov – Gorbatěnko, Maksimov, Stěklov – Brown Forbes, Burmistrov.
    Náhradníci: Berezin, Filcov – Ajdov, Beljajev, Vlasov, Šešukov, Berchamov, Ruslan Muchametšin, Ryžkov..
     
    Aktéři dnešního souboje už nastupují na hrací plochu. Fotbalisté Amkaru Perm bude hrát v červeném, zatímco hosté přijeli v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí zahájili dnešní utkání výkopem. Amkar rozjel postupnou kombinaci na vlastní polovině. Nikdo z hostujících fotbalistů zatím jeho rozehrávku neatakuje.
     
    2
    Domácí se vydali do prvního útoku, ale Darko Bodul si na pravé straně pomohl zatažením obránce za dres a dopustil se útočného faulu. Hosté budou rozehrávat.
     
    3
    Amkar zatím drží míč na svých kopačkách a soupeři jej vůbec nepůjčuje. Domácí fotbalisté zatím vyčkávají na skulinky v obraně Arsenalu.
     
    4
    Do pokutového území hostujícího celku přilétl první centr. Sekou Conde se dral za přihrávkou z levé strany, ale přes zásah hostující obrany se do zakončení neprodral.
     
    5
    Pavel Komolov vyslal dlouhou přihrávku podél levé postranní čáry. Domácí obránce však nenašel nikoho z nabíhajících spoluhráčů. Hosté budou vhazovat.
     
    6
    Anri Chaguš vyslal zajímavý centr do pokutového území. Na hranici velkého vápna stál připravený Georgij Džikija, jež odhlavičkoval balón do bezpečí.
     
    7
    Do kombinace Amkaru na jeho polovině se zapojil také brankář Alexandr Selichov. Domácí gólman obdržel malou domů a před napadajícím útočníkem odehrál míč.
     
    8
    Amkar Perm právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení! Amkar otevírá skóre opravdu hodně rychle. Na autové vhazování si do pokutového území naběhl STANISLAV PROKOFJEV a parádní střelou pod břevno překvapil hostujícího brankáře!
    8. Stanislav PROKOFJEV - 1:0
     
    9
    Hosté se hnali kupředu s rychlou odpovědí. Fotbalisté Permu ale byli připravení a míč vybojovali hned na hranici pokutového území.
     
    10
    Domácí fotbalisté nadále pokračují v útočení. Do pokutového území se hnal Darko Bodul, jež operoval s míčem na pravé straně. Domácí fotbalista ale nakonec nedokázal odcentrovat.
     
    11
    Probudili se také domácí příznivci. Fanoušci Amkaru nyní hlasitě podporují svůj celek hlasitými chorály a ženou jej za vstřelením dalších branek.
     
    12
    Domácí hráči stále nepouštějí soupeře k míči. Roland Gigolajev nyní potáhl balón vpřed podél levé postranní čáry, ale přes zásah obránce nestačil odcentrovat.
     
    13
    Georgij Džikija držel míč na polovině Amkaru. Domácí stoper čekal na nabídku svých spoluhráčů, ale nakonec poslal míč jen k domácímu brankáři.
     
    14
    Alexandr Denisov se pustil do hlavičkového souboje s Prokofjevem. Domácí útočník se ve výskoku provinil útočným faulem. Hosté budou rozehrávat.
     
    15
    Stanislav Prokofjev se hnal sám na brankáře, ale radost mu pokazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Domácí útočník se nechal lapit do ofsajdu.
     
    16
    Stanislav Prokofjev je nyní hlavním hrdinou na hřišti. Domácí útočník se na polovině hrací plochy pustil do souboje s obráncem, ale ve skluzu jen fauloval.
     
    17
    Na hrací ploše nám pomalu začíná přibývat nedovolených zákroků. Ivan Jeršov se hnal s míčem dopředu, ale jeden z domácích fotbalistů jeho akci zastavil faulem.
     
    18
    Vadim Stěklov operoval s míčem na levé straně hrací plochy. Hostující záložník se však špatným zpracováním dostal pod tlak a domácí zadák mu balón ukopl.
     
    19
    Hostující Jherson Vergara vyslal vysokou přihrávku na levou stranu, jenže úplně osamocený Ivan Jeršov si neporadil se zpracováním a míč mu propadl do autu.
     
    20
    Stanislav Prokofjev se prodral do pokutového území za centrovaným míčem. Střelec dosud jediné branky dnešního utkání z ostrého úhlu nedovedl zakončit.
     
    21
    Aleksandar Miljković obdržel přihrávku k postranní čáře. Krajní obránce Amkaru se s míčem vydal na polovinu soupeře, ale po chvíli vrátil balón obráncům.
     
    22
    Darko Bodul si sběhl na přihrávku na hranici pokutového území. Domácí útočník ale nemohl pokračovat v akci, jelikož si nepohlídal ofsajdovou linii.
     
    23
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Felicio Brown Forbes, přichází Oleg Vlasov.
     
    24
    Arsenal se po delší době nastěhoval na polovinu domácího celku. Hosté přenesli míč okolo pokutového území, ale nikdo z hráčů nedokázal odcentrovat.
     
    25
    Anri Chaguš se dral do pokutového území z pravé strany. Hostující fotbalista si chtěl obhodit jednoho z obránců, ale trefil jej jen do hrudníku.
     
    26
    Aleksandar Miljković operoval s balónem u pravé postranní čáry. Krajní obránce domácího celku však v tísni nedokázal poslat míč na své spoluhráče.
     
    27
    Domácí obránci se nepřesnou kombinací dostali pod tlak. Fotbalisté Amkaru vymysleli zdlouhavou kombinaci a Georgij Džikija musel hasit nebezpečí hlavičkou do autu.
     
    28
    Janusz Gol si posunul míč mezi fotbalisty Arsenalu. Jeden z hostujících fotbalistů jej zastavil jen za cenu nedovoleného zákroku. Domácí budou rozehrávat.
     
    29
    Na hranici pokutového území přilétla vysoká přihrávka pro Vlasova. Hostující fotbalista si míč v tísni dokázal zpracovat, ale obránce jej nepustil do zakončení.
     
    30
    Je za námi půlhodina hry a domácí fotbalisté zatím nepouštějí Arsenal do šancí. Fotbalisté Amkaru kombinují na vlastní polovině a vyčkávají na skulinky v obraně soupeře.
     
    31
    Tempo hry v posledních minutách pořádně opadlo. Ani jeden z týmů není schopen ohrozit soupeřovu branku. Hraje se převážně ve středu hrací plochy.
     
    32
    Aleksandar Miljković dotíral na hostující fotbalisty u pravé postranní čáry. Jherson Vergara to v souboji s domácím zadákem přehnal s agresivitou a fauloval.
     
    33
    Anri Chaguš si posunul míč okolo domácího fotbalisty ve středu hrací plochy. Domácí jej však nepustili do útoku a zastavili akci za cenu nedovoleného zákroku.
     
    34
    Amkar rozehrával rohový kop. Centrovaný míč se snesl na přední tyč, kde se k hlavičce dostal Georgij Džikija, ale jeho pokus dokázal brankář vyrazit.
     
    35
    Amkar zahrával další rohový kop. Domácí se tentokrát k zakončení nedostali. Michail Levašov vyrazil z brankové čáry a vyboxoval míč do bezpečí.
     
    36
    Georgij Džikija přenesl míč přes celou šíři hrací plochy. Domácí fotbalista oslovil Zaneva, jež okamžitě centroval do vápna, ale nikdo v červeném na míč nedosáhl.
     
    37
    Stanislav Prokofjev napadal statického obránce hostujícího celku u postranní čáry. Domácí útočník ve skluzu připravil soupeře o míč, ale hosté budou vhazovat.
     
    38
    Hra je přerušena. Na trávníku totiž zůstává ležet jeden z domácích fotbalistů, jež utržil šrám v jednom ze soubojů. Podle všeho ale bude schopen pokračovat.
     
    39
    Janusz Gol si zpracoval oblouček do pokutového území. Domácí hráč se ještě parádně uvolnil okolo bránícího soupeře, jenže jeho ránu zastavil další zadák hostů.
     
    40
    Darko Bodul se na pravé straně efektní kličkou zbavil obránce a okamžitě odcentroval do pokutového území. Hostující brankář dával pozor a vyboxoval balón do bezpečí.
     
    41
    Anri Chaguš postupoval s míčem po pravé straně. Krajní zadák hostujícího celku spěchal s míčem po pravé straně, ale domácí zadáci jej připravili o balón.
     
    42
    Fegor Ogude se po levé straně řítil do otevřené obrany hostujícího celku. Domácí fotbalista odcentroval do pokutového území, ale brankář si pro míč došel.
     
    43
    Sekou Conde vyvezl míč na polovinu hostujícího celku. Domácí obránce poslal míč na levou stranu, ale jeden ze zadáků Arsenalu jeho úmysl přečetl.
     
    44
    Domácí už v závěru prvního poločasu drží míč na svých kopačkách a snaží se dohrát poločas bez jakýchkoliv komplikací. Domácí celek nepůjčuje soupeři míč.
     
    45
    Další útok Amkaru zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Stanislav Prokofjev si poněkolikáté v utkání nepohlídal své postavení.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! Domácí celek byl v úvodní pětačtyřicetiminutovce jasně lepším celkem. Amkar nepustil soupeře do žádné šance a sám naopak udeřil. Už v osmé minutě se v pokutovém území dostal k míči Stanislav Prokofjev a parádní střelou pod břevno otevřel skóre! Domácí byli nadále aktivnějším celkem a zaměstnávali obranu soupeře. Zadáci Arsenalu však další výpady pokryli a do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí fotbalisté zahájili výkopem druhý poločas dnešního utkání.Hráči Amkaru se ihned vydali do útoku, ale obrana hostů byla připravená.
     
    47
    Domácí se dokonce hned v úvodu druhého poločasu dostali do zakončení. Aleksandar Miljković dostihl prudkou přihrávku na hranici vápna, ale jeho rána minula zařízení.
     
    48
    Petar Zanev napřáhl z úctyhodné vzdálenosti a pořádně protáhl hostujícího brankáře! Gólman Arsenalu předvedl dobrý zákrok a vyrazil míč mimo tři tyče!
     
    49
    Hra je přerušena. Na hrací ploše totiž zůstal ležet Vadim Stěklov, jež si přivodil nějaký šrám v jednom ze soubojů na polovině hřiště. Podle všeho ale bude schopen pokračovat.
     
    50
    Amkar se vydal do dalšího útoku. Stanislav Prokofjev nyní hlavou pouze prodloužil míč za sebe, kde nebyl nikdo v červeném dresu. Brankář hostů si pro míč v klidu došel.
     
    51
    Nikita Burmistrov operoval s míčem před pokutovým územím domácího celku. Hostující fotbalista si míč posunul mezi dva obránce, ale nakonec o něj přišel.
     
    52
    Domácí zahrávali rohový kop. Obrana Arsenalu odvrátila míč jen za hranici pokutového území, kde se do něj opřel Georgij Džikija, ale jeho ránu srazil jeden z obránců.
     
    53
    Darko Bodul spěchal za dlouhou přihrávkou na polovinu hostujícího celku. Domácí útočník měl k míči o kus dále než jeden z obránců hostujícího celku.
     
    54
    Stanislav Prokofjev si potřetí v utkání nepohlídal své postavení a znovu se nechal nachytat v ofsajdu. Hostující celek bude rozehrávat z pokutového území.
     
    55
    Hra je znovu přerušena. Anri Chaguš na polovině domácího celku nedovoleně atakoval jednoho z obránců a ten nyní zůstává ležet na hrací ploše.
     
    56
    Hostující brankář dobře přečetl hru, vystartoval ven z brankové čáry a odkopl míč před rozběhnutým Prokofjevem. Gólman Arsenalu raději zakopl balón do autu.
     
    57
    Do hry se zapojil také gólman na druhé straně hrací plochy. Domácí brankář pro změnu nakopl míč na polovinu Arsenalu, kde však hostující obrana míč vybojovala.
     
    58
    Anri Chaguš odcentroval do pokutového území. Jeho pobídka se snesla na malé vápno, kde číhal připravený obránce Sekou Conde, jež míč vyhlavičkoval.
     
    59
    Hosté se dožadovali pokutového kopu! Ilja Maksimov upadl v pokutovém území a dožadoval se odpískání penalty. Hlavní rozhodčí ale faul nepískal.
     
    60
    Máme tady první žlutou kartu! Za nedovolený zákrok na polovině hrací plochy ji vidí Ilja Maksimov.
     
    61
    Darko Bodul si posunul míč do pokutového území, ale jeden z obránců mu ostrým skluzem odpálil míč do zámezí. Hosté nyní měli velké štěstí.
     
    62
    Fegor Ogude centroval z levé strany do pokutového území. Pobídku domácího fotbalisty ještě na hranici šestnáctky odvrátil jeden z obránců.
     
    63
    Hosté se po delší době usadili na polovině domácího celku. Arsenal rozjel kombinaci na levé straně, ale nikdo z hostujících fotbalistů se nepřiblížil pokutovému území.
     
    64
    Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Stanislav Prokofjev, přichází Alexandr Salugin.
     
    65
    Roland Gigolajev bojoval na polovině hrací plochy o odražený balón. Domácí fotbalista chtěl nakopnout míč na polovinu soupeře, ale trefil jen hráče před sebou.
     
    66
    Roland Gigolajev utekl po levé straně, zasekl si míč na hranici pokutového území, ale poté vyslal hodně nepřesnou přihrávku, kterou odevzdal balón soupeři.
     
    67
    Máme tady další žlutou kartu! Hostující Nikita Burmistrov si na polovině hrací plochy vyšlápl na soupeře a za odměnu vidí žlutou kartu.
     
    68
    Na stadionu začalo sněžit! Oběma týmům dělá problém kluzký terén. Hra je plná nepřesností, ani jeden z celků nedokáže udržet balón na svých kopačkách.
     
    69
    Aleksandar Miljković přenesl hru na pravou stranu. Domácí drží míč na svých kopačkách a vyčkávají na skulinky v obraně hostujícího celku.
     
    70
    Darko Bodul se po pravé straně prosmýkl do pokutového území, vyslal centr na zadní tyč, ale Roland Gigolajev z těžké pozice nezamířil mezi tři tyče!
     
    71
    Domácí zahrávali rohový kop. Brankář Michail Levašov neudržel míč v rukavicích a vyboxoval jej před sebe. K dorážce se prodral Darko Bodul, ale hostující brankář zlikvidoval i jeho pokus!
     
    72
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Alexandr Denisov, přichází Dmitrij Ajdov.
     
    73
    Do konce utkání chybí dvacet minut a hosté se stále nemohou dostat do útoku. Kombinace Arsenalu zatím vázne a domácí získávají míče už na půlící čáře.
     
    74
    Anri Chaguš si nabíhal na hranici pokutového území, kam mířila přihrávka z pravé strany. Hostující záložník měl k míči o kus dále než obránce. Perm se znovu ubránil.
     
    75
    Anri Chaguš napadal rozehrávku domácího celku. Fotbalista hostující celku se na polovině soupeře dopustil nedovoleného zákroku. Perm bude rozehrávat.
     
    76
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Ivan Jeršov, přichází Vladislav Ryžkov.
     
    77
    Vladislav Ryžkov ihned po příchodu na trávník vypomohl hostující obraně v práci na levé straně. Nováček na hřišti přečetl přihrávku podél lajny a vybojoval míč.
     
    78
    Vladislav Ryžkov si nabíhal na malé vápno, kam směřoval prudký centr z levé strany. Hostující fotbalista se však k míči neprodral přes dobrý zásah obránce.
     
    79
    Arsenal zahrával rohový kop. Centrovaný míč propadl na zadní tyč, kde se o zakončení pokoušel Jherson Vergara, ale naneštěstí pro hosty míč promáchl.
     
    80
    Alexandr Salugin si posunul míč na hranici pokutového území, kde si jej tělem skvěle pokryl a vynutil si nedovolený zákrok. Domácí mají k dispozici přímý kop z nadějné pozice.
     
    81
    Exekuce přímého kopu se ujal Fegor Ogude. Domácí fotbalista vyslal tvrdou střelu, kterou čtyřčlenná zeď srazila na rohový kop.
     
    82
    Centr od rohového praporku přilétl na malé vápno, kde se snažil zakončovat Janusz Gol, ale těsně před domácím fotbalistou zasáhl obránce.
     
    83
    Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Darko Bodul, přichází Branko Jovičić.
     
    84
    Domácí už se koncentrují hlavně na obranu. Arsenal rozjel kolotoč rychlých přihrávek na polovině hrací plochy, kde hosté po chvíli přišli o míč.
     
    85
    Nikita Burmistrov si naběhl na přihrávku na hranici pokutového území. Hostující fotbalista se však nedokázal otočit okolo dobře bránícího soupeře, a proto míč raději přihrál do strany.
     
    86
    Roland Gigolajev táhl rychlý protiútok domácího celku po levé straně. Domácí fotbalista se však nechal vytlačit až k postranní čáře, kde o míč přišel.
     
    87
    Igor Gorbatěnko vyslal nádherný centr do pokutového území Amkaru. Domácí brankář míč napoprvé neudržel v rukavicích, ale svou chybu rychle napravil.
     
    88
    Nikita Burmistrov poslal další pěkný centr na malé vápno, kam si nabíhal aktivní Ilja Maksimov, ale hostující útočník na míč nedosáhl.
     
    89
    Aleksandar Miljković skvěle zasáhl na pravé straně hrací plochy. Domácí obránce obral o míč hostujícího Chaguše a vyvezl míč na polovinu soupeře.
     
    90
    Hostující brankář podcenil svůj výlet z branky, podběhl míč a domácí útočník Salogin z voleje poslal lob na prázdnou branku! Vracející se Alexandr Gorbaťuk na poslední chvíli vykopl míč z brankové čáry!
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Pavel Komolov, přichází Nikolaj Zajcev.
     
    90+2
    Amkar měl k dispozici rohový kop. Prudký centr na malé vápno proskákal až na zadní tyč, kde se po míči natahoval Fegor Ogude, ale naneštěstí pro domácí byl příliš daleko.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Vadim Stěklov (FC Arsenal Tula).
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Domácí Amkar Perm potvrdil roli favorita a porazil Arsenal Tula nejtěsnějším možným způsobem 1:0! Domácí byli po celou dobu utkání aktivnějším celkem a nepustili soupeře do žádné šance. Rozhodující moment přišel už v osmé minutě, kdy Stanislav Prokofjev z otočky napálil míč nádhernou střelou pod břevno! Amkar si ještě vypracoval několik šancí, ale hostující obrana včele s brankářem Levašovem zastavila všechny výpady domácích hráčů.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 2:2. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 7:0. Fauly: 9:16.
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný zbytek dne! (11:26:23)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 8. Prokofjev (Miljković)

    Karty:   60. Maksimov (ATU), 67. Burmistrov (ATU), 90+3. Stěklov (ATU)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 2:2. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 7:0. Fauly: 9:16.
    FK Amkar Perm: Selichov – Miljković, Zanev, Džikija, Conde, Komolov (90+1. Zajcev) – Gol, Gigolajev, Ogude – Bodul (83. Jovičić), Prokofjev (64. Salugin).
    Náhradníci: Chomič, Budakov – Čerenčikov, Zajcev, Churcidze, Jovičić, Balanovič, Anene, Šynder, Salugin.

    PFK Arsenal Tula: Levašov – Chaguš, Vergara, Gorbaťuk, A. Denisov (72. Ajdov), Jeršov (76. Ryžkov) – Gorbatěnko, Maksimov, Stěklov – Brown Forbes (23. Vlasov), Burmistrov.
    Náhradníci: Berezin, Filcov – Ajdov, Beljajev, Vlasov, Šešukov, Berchamov, Ruslan Muchametšin, Ryžkov.
    bahis siteleri