Chomutov – Mountfield HK 5:0 (kon.) | Kladno – Liberec 3:6 (kon.) | HC Plzeň – Vítkovice 7:2 (kon.)
Kometa Brno – Zlín 3:1 (kon.) | HC Litvínov – Pardubice 2:0 (kon.) | Slavia – Mladá Boleslav 5:3 (kon.)
K. Vary – Třinec 4:3 (2:0 po s.n.) | Jihlava – Olomouc 6:0 (kon.)
konec
HC Litvínov
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 02.12.2016, 17:30DHL Extraliga juniorů • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den z Litvínova všem příznivcům ledního hokeje! Srdečně Vás vítám u dalšího kola DHL Extraligy juniorů, ve kterém dojde na souboj mezi domácím týmem HC Litvínov a hostujícím celkem HC Dynamo Pardubice.
    Prostřednictvím textového komentáře Vás dnešním utkáním bude provázet Sabina Šťástková.
    Přeji příjemný hokejový zážitek.
     
    HC Litvínov

    10. místo, 34 bodů, 76:68 (poměr vstřelených: inkasovaných branek)

    Litvínovská juniorka nemá sezonu rozehranou vůbec špatně. Podkrušnohorský klub se nachází ve středu hodnocení soutěže a bojuje o vstupenku do play-off. Tabulka je velmi vyrovnaná, místa mezi sebou dělí jen několik málo bodů a pozice týmů se tak často přelévá. Na čelo tabulky Litvínov ztrácí jedenáct bodů, šesté místo ho dělí ale jen o pouhý bod. Ovšem dva týmy za Litvínovem dělí jen horší skóre. Chemici se prezentují vyrovnanými výkony, za které může souhra všech tří faktorů – útok, obrana a samozřejmě také gólman. Všechny tyto statistiky hovoří o dobrém rozpoležení celku ze severu Čech. V posledních pěti zápasech Litvínovští třikrát odešli se vztyčenou hlavou, naposledy ale museli ochutnat pachuť porážky. Napraví si dnes vyhrou náladu?

    Brankáři:
    Martin Chour – 12 odchytaných utkání, průměr obdržených branek na zápas 3,15, úspěšnost zákroků 89,88%
    Šimon Havlík – 12 odchytaných utkání, průměr obdržených branek na zápas 3,24, úspěšnost zákroků 89,67%

    Nejproduktivnější obránci:
    Jakub Březák – 15 bodů (4+11)
    Dominik Havlík – 8 bodů (2+6)
    Martin Franc – 4 body (1+3)

    Nejproduktivnější útočníci:
    Jan Dufek – 23 bodů (11+12)
    Jan Bárdoš – 20 bodů (7+13)
    Josef Jícha – 19 bodů (7+12)
     
    HC Dynamo Pardubice:

    12. místo, 34 bodů, 62:68 (poměr vstřelených: inkasovaných branek)

    Pardubice jsou sice o dvě pozice za jejich dnešním supeřem, ale disponují stejným součtem získaných bodů. Ovšem Dynamo k tomuto dosažení potřebovalo o jeden zápas více. Podíváme-li se na obranu, zjistíme, že je je srovnatelná s tou litvínovskou. Stejný počet inkasovaných gólů vypovídá i o podobných statistkách brankářů. Z hlediska útoku je na tom lépe Litvínov, který je v této činnosti více efektivní, jelikož dokázal nastřílet větší počet branek. Formu z posledních pěti odehraných utkání mají lepší Pardubice, které jen jednou padly. Dynamo vyhrálo poslední dva odehrané zápasy, podaří se mu dnes přidat třetí?
     
    Vzájemné utkání:

    Litvínov se s Pardubicemi ještě letos nestřetl, bude se tak jednat o premiérový duel těchto dvou týmů. Uhájí Litvínov svůj led nebo Pardubice dobydou Zimní stadion Ivana Hlinky?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Litvínov: Havlík Š. (Kožnar) – Macháč, Franc, Havlík D., Březák (C), Dvořák – Kučera, Schmidmayer, Drašar, Bečvář, Vébr, Bárdoš, Fencl, Pecka, Chmelař, Horák, Jícha, Dufek

    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Kulich) – Rudy, Trejbal, Klinecký, Faltys, Šklíba, Mert – Roubal, Martinec, Dušek, Voženílek, Rohlík (C), Petrus, Blümel, Štefka, Zídek, Bureš

    Rozhodčí: Grech – Coubal, Kokrment.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Na úvodním buly byli úspěšnějšími hráči Litvínovští, kteří ihned zahajují svůj počáteční nápor.
     
    00:24
    Litvínovu utíkal puk z pásma, vše ale stihl zachránit včas domácí kapitán Březák, který rychle sjel k mantinelu a nahodil puk zpět na branku.
     
    01:00
    Bečvář se snažil vystřelit v těžké pozici na Kloučka, jeho střela ovšem minula branku a hostující gólman nemusel zasahovat.
     
    01:15
    Další Bečvářův pokus, tentokráte z mezikruží. Ale opět stejný výsledek, nepřesná střela.
     
    01:30
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Blümel – 2 min., sekání).
     
    01:51
    Litvínov se usadil v pásmu a rozehrává svou přesilovou hru.
     
    02:10
    Dynamo se osvobozuje a posílá puk na druhou stranu kluziště.
     
    02:33
    Dominik Havlík zavezl puk do útočného pásma a vystřelil od modré. Jeho střelu ovšem Klouček dobře viděl a bez problémů puk vyrazil do bezpečí.
     
    02:55
    Dynamo posílá puk do středního pásma a ubírá další cenné vteřinky z oslabení.
     
    03:00
    Havlík ze středního pásma lehkou ranou nahodil puk na hostující branku, Klouček byl pozorný a neměl sebemenší problém.
     
    03:30
    Hosté v plném počtu.
     
    04:00
    Aktivnějším týmem jsou domácí, kteří jsou častěji u puku a tlačí Dynamo.
     
    04:44
    Faltys se ujal puku, který vyvezl na opačnou stranu kluziště. Martinec pak měl před brankou dobrou příležitost, ale nedokázal puk dostat za záda Šimona Havlíka.
     
    06:30
    Roubal zavezl puk do útočného pásma a čekal na své spoluhráče, akci jim ale přerušili domácí, kteří puk vyhodili do středního pásma.
     
    07:37
    Zídek jel podél pravého mantinelu, zastavil na vrcholu pravého kruhu a vypálil. Jeho střela skončila v náručí Šimona Havlíka.
     
    08:03
    Bečvář pálil od modré čáry, Kloučka ale nepřekvapil. Pardubický gólman měl dobrý výhled a puk za svá záda nepustil.
     
    08:20
    Hraje se vemi plynule, ale větší šance zatím nevidíme. Oba týmy se prezentují precizní obranou.
     
    09:05
    Pardubice zastavilo po nepřesné přihrávce zakázané uvolnění.
     
    09:25
    Pardubice se na chvíli dostaly do útočného pásma, dlouho jim to ovšem nevydrželo, jelikož domácí hráči je odzbrojili.
     
    10:05
    Hosté se hnali do útoku, vyhnal je Josef Jícha, který si počkal kotouč a rychle obrací směr hry.
     
    11:49
    Hra je nyní zabržděna ve středním pásmu, ani jeden z týmu se nedokáže dostat přes útočnou modrou čáru.
     
    12:15
    Konečně se Litvínovu povedl přechod přes modrou čáru, ale málem se v pásmu Litvínov dlouho neudržel. Dobře ale zapracoval Březák, který udržel útočnou třetinu. Domácí kapitán ihned vystřelil, Klouček si ale poradil a puk vyrazil mimo branku.
     
    13:48
    Hned na několikrát se snažil puk dorážet Zídek. Hostující útočník ale trefil jen boční konstrukci branky, Šimon Havlík tak nemusel zasahovat.
     
    14:37
    Pardubice zamkly domácí v útočném pásmu, ale nedostaly se do žádné šance. Litvínovská obrana je důsledná a disciplinovaně si hlídá hráče.
     
    15:39
    Litvínovští se dlouho bránili a tak jen puk poslali do středního pásma a odjeli vystřídat.
     
    16:10
    Pardubice v přemíře snahy dostat se do útočného pásma Litvínova zastavilo zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před hostující brankou.
     
    16:44
    Akci Pardubic zastavil domácí kapitán Březák, který si počíhal na puk. Březák nyní za podpory svých spoluhráčů postupuju na druhou stranu, k brance Kloučka.
     
    17:22
    Další nepřesnost ve hře, tentokrát z litvínovské strany. Domácí se provinili zakázaným uvolněním.
     
    17:30
    A opět – zakázané uvolnění černožlutých hráčů. Vhazovat se bude před brankou Šimona Havlíka.
     
    17:43
    Dynamo vyhrálo vhazování a pokoušelo se o nějakou kombinaci, tu jim ovšem překazil kdo jiný než Jakub Březák. Domácí kapitán se dnes prezentuje velmi dobrou obranou hrou.
     
    18:25
    Bečvář u mantinelu čekal na kotouč. Souboj o puk ale vyhráli Pardubičtí, kteří se hned pod vedením Zídka vrhali k litvínovské svatyni, zastavil je ale ofsajd.
     
    18:57
    Březák nahazoval od modré, na puk před brankou čekal Bárdoš, ten ho ale nečistě trefil a nedokázal se včas otočit. Kotouč mu tak sebrali hosté.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Na úvodním buly druhé třetiny byl lepším týmem Litvínov. Domácí sice vyhráli vhazování, ale nebylo jim to nic platné. Litvínov puk ztratil a do útočného pásma se dostalo Dynamo.
     
    21:20
    Matěj Blümel prozkoušel Šimona Havlíka střelou od pravého kruhu, domácí gólman proti němu vytasil svůj beton, kterým puk vyrazil mimo branku.
     
    23:00
    Tentokráte pálil Faltys, ale ani nebyl úspěšná. Jeho nepříliš razantní střela nemohla Šimona Havlíka nijak vylekat a tak tomu také bylo. Šimon Havlík pohodovým zákrokem zneškodnil Faltysovu střelu.
     
    24:28
    Ve středním pásmu se odehrála pořádná ťukaná, když nikdo z hráčů nemohl najít svého spoluhráče a vždy prohrál protivníkovi. Nakonec se z této šlamastiky vymotal Litvínov, který se snaží vymyslet nějakou akci, která by mohla vést ke gólu.
     
    25:42
    Dynamo je sice v útočném pásmu, ale o puk se bojuje především za brankou Kloučka. K puku se po záhadném odrazu dostal Martinec, ale ten nedokázal puk dobře zpracovat a Havlíka v brance neohrozil.
     
    26:47
    Další střelecký pokus, tentokráte ze zásobníku Duška. Ani jeho tvrdá rána ale neuspěla. Dušek orazítkoval jen mantinel za litvínovskou brankou.
     
    27:49
    Dufek podporovaný z levé strany Jíchou se vydal do útočného pásma. Dufek postupoval sám a několik kroků před brankou se rozhodl vypálil, jeho střela byla ale vyslána z velkého úhlu a Klouček tak neměl příliš těžkou práci. Hostující gólman ukryl puk do své lapačky a poté jej poslal svým spoluhráčům.
     
    29:04
    Kučera narhál Chmelařovi do jízdy, druhý jmenovaný ale nechal puk za sebou a musel se pro něj vracet. Díky tomu se k němu stihli stáhnout Pardubičtí, kteří ihned zamezili možnému nebezpečí.
     
    29:55
    Schmidmayer si to sám pelášil podél levého křídla. Nikým nebráněný měl velkou příležitost k tomu, aby vstřelil úvodní branku utkání. Schmidmayer chtěl kotouč propasírovat mezi betony Kloučka. Hostující gólman ale včas svou výstroj secvakl k sobě! Nutno podotknout, že střela litvínovského útočníka ale nebyla moc razantní.
     
    30:38
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Březák – 2 min., hrubost).
     
    30:38
    Pardubice mají k dispozici přesilovou hru, uvidíme jak se ní naloží a zda v ní padne úvodní branka.
     
    31:24
    Pardubice se sice drží v útočném pásmu, nahrávají si, ale chybí jim střely.
     
    31:38
    Litvínov se na chvíli osvobodil, poté co Bečvář poslal puk k brance Dynama.
     
    31:50
    A opět další litvínovské vyhození puku, domácí ušetřili již několik cenných vteřin z oslabení.
     
    32:15
    Výborná práce Litvínova, který se drží v útočném pásmu. Jícha společně se svými spoluhráči trápili hostující. Jícha se ovšem ke střele nedostal, i tak ale domácí předvedli dobrou hru v oslabení.
     
    32:38
    Domácí v plném počtu.
     
    33:27
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Dvořák – 2 min., hrubost).
     
    33:34
    Domácí hned zkraje oslabení vyhazují puk. Litvínov ještě ušetřil čas ve středním pásmu. Pardubice budou muset zahajovat svou přesilovou hru odznovu.
     
    34:00
    Dobrá obrana Litvínova, domácí hráči zatím zvládají oslabení ve velkém stylu. Pardubice ještě vůbec nikam nepustili a bezpečně je drží ve středním pásmu.
     
    35:27
    Domácí v plném počtu.
     
    35:40
    Litvínov přečkal oslabení a hned jak se Dvořák vrátil na led, tak se domácí hnali do útočného pásma. Ovšem jak už je tomu dneska pravidlem, tak se tam domácí hráči moc dlouho neudrželi.
     
    36:45
    Hra se otočila na litvínovskou půli, kde se chvíli bojovalo v rohu o kotouč. Puk získali domácí, kteří už si nahrávají a pomýšlejí nad útočnou akcí.
     
    37:07
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Petrus – 2 min., sekání).
     
    37:23
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí hráči bleskurychle využívají přesilovou hru! Litvínov vyhrál vhazování a rozestavil své přesilovkové postavení. Fencl našel před brankou Bečváře, kterého vybídl ke skórování. JAN BEČVÁŘ si ještě kousek popojel a pak se snažil zakončit, s vypětím všech sil i za cenu toho, že skončil na zemi, puk dopravil za záda Kloučka. Bečvář vystřelil svému týmu vedení v zápase. Asistence: Fencl, Franc.
     
    38:53
    Litvínov se po vstřeleném gólu žene vpřed, domácí se opět dostali do útočného pásma.
     
    39:14
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Jícha – 2 min., hákování).
     
    39:19
    Domácí vyhráli buly, ale neměli puk pod kontrolou. U kotouče se zjevil Martinec, který zároveň byl i velmi blízko Šimonu Havlíkovi. Pardubický hráč chtěl puk poslat pod betony do branky. Šimon Havlík ale udržel betony u ledu a gólu zamezil!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Horák – 2 min., hákování).
     
    40:30
    Pardubice už jsou v útočném pásmu a rozehrávají svojí přesilovou hru 5 na 3, která bude trvat dvacet sekund.
     
    41:14
    Domácí již jsou ve čtyřech.
     
    42:00
    Pardubice si nahrávají v pásmu, ale to nejpodstatnější – tedy střely jim chybí.
     
    42:30
    Domácí v plném počtu.
     
    42:59
    O srovnání stavu se pokoušel Martinec, který chtěl prostřelit Havlíka nad jeho rameny. Havlík si ale tento prostor pohlídal a inkasování branky nepřipustil.
     
    44:00
    Šimon Havlík teď musí být pozorný, jelikož nebezpečí na něj číhá ze všech stran. Pardubičtí jsou nebezpečně usazeni v útočném pásmu a čekají na správný moment.
     
    45:30
    Bečvář zkoušel prudkou střelou, která sice byla velmi razantní, ale postrádala přesnost.
     
    46:00
    Šimona Havlíka vyzkoušel Petrus, který postupoval sám podél levého mantinelu, jeho střela ale trefila jen připraveného litvínovského gólmana.
     
    47:20
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Zídek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    47:34
    Domácí hráči zvítězili na buly a rozestavují si své přesilovkové přestavení. Vše od modré čáry kontroluje domácí kapitán Jakub Březák.
     
    48:13
    Litvínovští se nedokázali udržet v pásmu na delší dobu, pardubická obrana dobře zapracovala a hosty vytlačila z jejich obranného pásma.
     
    48:18
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Březák – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Dušek – 2 min., hrubost).
     
    49:20
    Hosté v plném počtu.
     
    52:45
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Roubal – 2 min., faul loktem).
     
    54:00
    Litvínov je usazen v útočném pásmu, ale nemůže se dostat do pozice, ze které by mohl hostující branku.
     
    54:45
    Hosté v plném počtu.
     
    55:00
    Je před námi posledních pět minut třetí třetiny a hostující jsou stále o krok zpět. Uvidíme, zda Litvínov udělá nějakou chybičku a poskytne Dynamu šanci na vyrovnání.
     
    55:30
    Březák pálil od modré, litvínovský kapitán ale trefil je připravenou lapačku Kloučka.
     
    56:00
    Pardubice se dostaly do útočného pásma a snaží se o srovnání.
     
    56:43
    Litvínov v šanci! Březák v příležitosti ale rozvlnil jen boční konstrukci branky.
     
    57:33
    Litvínov uzavřel střední pásmo a důsledně brání.
     
    58:06
    Martinec chtěl před brankou dorážet puk, Šimon Havlík ale přikryl puk dříve než se k němu dostal pardubický hráč.
     
    58:06
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:06
    Hosté hrají v šesti! Klouček je na střídačce!
     
    58:11
    Hostující gólman musí zpátky na led, Dynamu bylo odpískano postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    58:20
    Dynamo už je opět v šesti!
     
    59:00
    Pardubice jsou usazeni před branko Kloučka!
     
    59:15
    Litvínov vyhazuje puk do středního pásma, kam nyní musejí Pardubičtí spěchat.
     
    59:45
    Litvínov právě vstřelil branku!
    L Domácí korunují vítězství! Ze středního pásma vstřelil gól do prázdné branky JOSEF JÍCHA. Bez asistence.
     
    Konec zápasu. (19:32:19)

    Sabina Šťástková

    Branky a nahrávky: 38. Bečvář (Fencl, Franc), 60. Jícha


    HC Litvínov: Havlík Š. (Kožnar) – Macháč, Franc, Havlík D., Březák (C), Dvořák – Kučera, Schmidmayer, Drašar, Bečvář, Vébr, Bárdoš, Fencl, Pecka, Chmelař, Horák, Jícha, Dufek
    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Kulich) – Rudy, Trejbal, Klinecký, Faltys, Šklíba, Mert – Roubal, Martinec, Dušek, Voženílek, Rohlík (C), Petrus, Blümel, Štefka, Zídek, Bureš

    Rozhodčí: Grech – Coubal, Kokrment
    bahis siteleri