Jihlava – Třinec 3:2 (2:1 po s.n.) | HC Litvínov – Sparta 0:6 (kon.) | Kladno – Letňany 3:2 (po pr.)
Kolín – Písek 5:3 (kon.) | Č. Budějovice – Liberec 4:2 (kon.) | Vsetín – Havířov 1:5 (kon.)
Vítkovice – Kometa Brno 1:5 (kon.) | HC Plzeň – Slavia 5:2 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 5:4 (1:0 po s.n.)
Havlíčkův Brod – Mountfield HK 2:1 (1:0 po s.n.)
konec
HC Litvínov
0:6 (0:4, 0:0, 0:2)
HC Sparta Praha
Pátek 02.12.2016, 15:00Extraliga staršího dorostu • 27. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den z Litvínova všem příznivcům ledního hokeje! Srdečně Vás vítám u dalšího kola NOEN Extraligy staršího dorostu, ve kterém se mezi sebou dnes střetnou domácí hráči HC Litvínov a hostující celek HC Sparta Praha.
    Utkáním Vás prostřednictvím textového komentáře bude provázet Sabina Šťástková.
    Přeji příjemný hokejový zážitek.
     
    HC Litvínov

    8. místo ve skupině, 14 bodů, 67:143 (poměr vstřelených: inkasovaných branek)

    Hrozivá sezona litvínovského staršího dorostu pokračuje a zatím ne a ne nabrat konce. Podkrušnohorský tým se krčí na samotném konci skupiny se ziskem pouhých čtrnácti bodů z již 26-i odehraných zápasů. A co si budeme povídat, to je velmi málo. Tým se prezentuje nepříliš efektivní útokem, ale ještě více ho trápí hra v obraně společně s gólmany. Vždyť v průměru obdrží Litvínov 5 a půl gólu na zápas a to je velký příděl. Chemici letos zvítězili jen čtyřikrát. Podaří se jim dnes přidat v pořadí páté vítězství?

    Brankáři:
    Milan Kožnar – 20 odchytaných utkání, průměr obdržených branek na zápas 5,52, úspěšnost zákroků 84,86%
    Martin Pejsar – 11 odchytaných utkání, průměr obdržených branek na zápas 5,1, úspěšnost zákroků 86,25%

    Nejproduktivnější obránci:
    Josef Myšák – 14 bodů (2+12)
    Marek Havlík – 11 bodů (5+6)
    Roman Cikánek – 5 bodů (3+2)

    Nejproduktivnější útočníci:
    Ondřej Dufek – 22 bodů (6+16)
    Přemysl Svoboda – 18 bodů (6+12)
    Pavel Kordule – 18 bodů (8+10)
     
    HC Sparta Praha

    4. místo v tabulce, 44 bodů, 101:79 (poměr vstřelených: inkasovaných branek)

    Pražský klub se potýká s opoznání lepší formou než jeho dnešní soupeř. Sparta má také odlišné ambice a určitě pomýšlí nad účastí v play-off. První trojice tabulky je ale mírně poodskočená, na čelo tabulky Sparťané ztrácejí třináct bodů, na třetí místo to pak jsou body tři. Ovšem záda si hlídají s náskokem deseti bodů. Sparta se ve skupině prezentuje jedním z nejlepších útoků a také vynikající obranou, která je podpořena výkony gólmanů. Pražané tak budou dnes velkými favority, potvrdí svoji roli?
     
    Vzájemná utkání:

    6.kolo, 17.9.2016 Sparta – Litvínov 5:2
    Branky a nahrávky: 1. Čížek (Dani, Hanuš), 3. Šišolák (TS), 16. Vorobjev (Čížek, Dani), 38. Šišolák (Pavel, Prymula), 58. Čížek (Kropáček, Dani) – 15. Berka (Havlík, Bártek), 28. Havlík (Svoboda).

    13. kolo, 14.10.2016 Litvínov – Sparta 4:12
    Branky a nahrávky: 22. Pavlíček, 25. Jouza (Cikánek, Pavlíček), 49. Berka (Pavlíček, Dufek), 51. Jouza – 11. Schwamberger (Šišolák, Hadamczik), 18. Arnošt (Kropáček, Švarc), 27. Havlín (Schwamberger), 37. Arnošt (Švarc), 38. Šišolák (Havlín, Pika), 39. Kropáček (Arnošt), 43. Kropáček (Hanuš), 45. Arnošt, 55. Arnošt (Kropáček, Pavel), 58. Kropáček (Pavel), 60. Šišolák (Švarc, Čížek), 60. Kropáček (Arnošt, Pavel

    20. kolo, 5.11.2016 Sparta – Litvínov 2:3
    Branky a nahrávky: 26. Hadamczik (Čermák, Pšenička), 43. Dani (Wojnar, Čech) – 11. Vopat (Dufek, Myšák), 45. Kordule (Dufek, Vopat), 54. Kordule (Vopat, Dufek

    Ze tří odehraných utkání odešla dvakrát vítězně Sparta. Chemici ovšem jednou favorita dokázali zaskočit a to dokonce na pražském ledě. Pražané budou favority i tentokrát, dokáže si Litvínov na ně opět vyšlápnout?
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Na úvodním buly byli úspěšnějšími domácí hráči, kteří se díky vyhranému buly ujímají kotouče a zahajují tak úvodní nápor.
     
    00:10
    Litvínov se dlouho u kotouče neudržel, Sparta černožluté odzbrojila a do žádné šance je nepustila.
     
    01:26
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Cikánek – 2 min., držení protihráče).
     
    01:41
    Sparta má k dispozici první přesilovou hru v tomto zápase, Sparta vyhrála vhazování a usadila se před brankou domácích.
     
    01:50
    Kombinace Sparty nikam nevedla, Litvínov se dokázal za pomoci vyhození kotouče osvobodit.
     
    02:31
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta proměňuje hned svou první přesilovou hru v zápase! Pražanům sice chvíli trvalo, než se dokážou usadit v pásmu a rozehrávat naplno svoji přesilovou hru, když se jim to ovšem konečně povedlo tak se prezentovala pohlednou akcí, když na jejím konci stál ŠTĚPÁN ČECH, který pohotově prostřelit zmateného litvínovského gólmana. Asistence: Hanuš, Dani.
     
    02:32
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Bartoš – 2 min., napadení).
     
    04:16
    První část oslabení zvládá Litvínov v poklidu, domácím se už několikrát podařilo vyhodit kotouč, naposledy to byl Kordule.
     
    04:32
    Domácí v plném počtu.
     
    06:19
    Sparta se drží v tlaku, od modré čáry vše kontroluje Hanuš, který rozdává přihrávky svým spoluhráčům. Pražanům ale prozatím chybí střely, které by mohly vidět Pejsara.
     
    07:11
    Dani společně s Kropáčkem se snažili dostat neposedný puk za záda domácího gólmana, který měl plné ruce práce. První se ale puku ujali litvínovští beci, kteří zamezili Sparťanům v další střele na svého gólmana.
     
    08:00
    Litvínovu se nedaří zavézt puk před pražskou branku, špatné nahrávky vždy skončí na holích protihráčů, kteří se ihned ženou na opačnou stranu. Tomu tak bylo i tentokrát, jenže Spartu v rozletu zastavil odpískaný ofsajd.
     
    08:31
    Hanuš v nebezpečné pozici z mezikruží pálil na Pejsara, litvínovský gólman se ted ale vyznamenal a nadvakrát podržel sůvj tým.
     
    08:45
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté se ujímají již dvoubrankového vedení! Litvínovská obrana si nepohlídala hostující hráče a je za to po zásluze potrestána. Nacházel našel volného hostujícího obránce MARTINA HUGA HAŠE, který se s ničím neparál a propáli vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Nacházel.
     
    10:02
    Kordule se snažil prodrat do útočného pásma, ovšem pražská obrana funguje, tak jak má. Důsledně si hlídá hráče a nikam je nepouští. Kordule tak odjel střídat a na led pouští své spoluhráče.
     
    10:57
    Stav se snažl snížit Pavlíček, který rychle projel pásmem a hledal si ideální pozici. Včas se k němu stáhli hostující obránci, kteří mu znepříjemnili situaci. Hostující gólman tak za pomoci svých spoluhráčů dokázal střelu Pavlíčka vyrazit mimo branku.
     
    12:18
    Velice aktivně se teď jevil Kropáček, jenž nejprve sám zavezl puk do třetiny, přiřítil se podél pravého mantinelu až k litvínovskému gólmanovi a pokoušel se zakončovat pod jeho betony. Tentokráte se ale vyznamenala domácí obrana, která dokázala Kropáčka odzbrojit.
     
    13:26
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté dále pokračují v nátlaku a nese jim to ovoce! Litvínov vůbec nestíhá v obraně a často propadá. Nejprve se úplně osamocený ocitl v dobré střelecké pozici u pravého kruhu Šišolák, ten ale ještě neskóroval. Akce ovšem pokračovala dále. Odraženého puku se ujal Čížek, kteý jej pohotově poslal k mezikruží na PATRIKA PRYMULA, který se svou přesnou střelou zapisuje na listinu střelců. Asistence: Čížek, Šišolák.
     
    14:39
    Sparta právě vstřelila branku!
    A zdá se, že hosté ještě nemají dost! Pražané naprosto přehrávají domácí tým a předvádějí svou kvalitu. Sparťanům se podařilo dopravit puk za zaneprázdněného litvínovského gólmana, o čtvrtou branku se postaral ŠTĚPÁN ČECH. Asistence: Vízner, Dani.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Na úvodním buly na začátek druhé třetiny byli lepší hosté, kteří se ihned ženou směrem k litvínovské brance.
     
    20:30
    Sparta okupovala domácí branku, Pejsar se teď ale prezentoval hned několika pohlednými zákroky, především proti střele Macháčka z blízkosti.
     
    21:30
    Šišolák neměl komu nahrát, jelikož jeho spoluhráči odjeli střídat. Pražský hráč tak musel postupovat sám podél levého křídla. V pásmu na něj číhala hned trojice litvínovských, která Šišoláka o kotouč připravila.
     
    22:40
    Čech u mantinelu poslal k ledu Lišáka, za což si také vysloužil ovace od svých spoluhráčů.
     
    23:29
    Nacházal se snažil vystřelit z levého kruhu, v cestě mu ale stálo hned několik bránících hráčů, kteří mu znemožnili vstřelení branky.
     
    24:05
    Litvínov se po delší době dostal do útočného pásma, ovšem litvínovský útok je bezzubý a Mičán nemá příliš mnoho práce, jelikož obrana Sparty funguje bez problémů.
     
    24:23
    Šišolák si najížděl od pravého mantinelu blíže ke středu hřiště, chtěl překvapit skrytou střelou pod bruslemi bránících hráčů Pejsara. Litvínovský brankář byl ale na správném místě a puk poslal mimo tři tyče.
     
    25:21
    Dufek putovala s pukem k brance Mičána, jenže daleko nedošel. Litvínovský útočník neměl u sebe nikoho, kdo by ho mohl podpořit. Hra se tak opět přelévá na druhou stranu, jelikož se puku ujala Sparta.
     
    27:00
    Šišolák svou přihrávkou hledal na levé straně nehlídaného Macháčka, který si sjížděl k brance. Přihrávka prvního jmenovaného ale postrádala na přesnosti. Macháček se po puku natahoval, ale ani tak to na dobré zpracování puku nestačilo. Sparta tak bude muset pro puk do rohu a pokusit se o novou akci.
     
    28:11
    Čížek byl schovaný s pukem za litvínovskou brankou, po chvilce si povyjel a hledal své spoluhráče před brankou, na které se puk snažil poslat. Snahy Čížka ovšem ztroskotaly poté, co akci Pražanů zastavili domácí, kteří do přihrávky vložili hokejku.
     
    29:41
    Kropáček zkoušel pozornost Pejsara, v jízdě na litvínovského gólmana vyslal střelu, která byla ale nepřesná. Pejsar tak byl bez práce a nemusel zasahovat.
     
    30:29
    Po delší odmlce se ke slovu dostal i Litvínov, nejednalo se ovšem o žádnou větší šanci. Od modré vystřelil litvínovský obránce Cikánek, Mičán pohodovým zákrokem poslal puk do bezpečí.
     
    31:29
    Mičán musel čelit střele Patricka Pecha, který pálil z pravého kruhu. Pražský gólman ale byl pohotový a především přesný, s Pechovým pokusem si poradil.
     
    32:56
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Hanuš – 2 min., hrubost).
     
    33:16
    Litvínov má sice k dispozici přesilovou hru, ale moc to tak nevypadá. U kotouče je Sparta, která své oslabení prozatím zvládá.
     
    33:42
    Šance Sparty v oslabení! Před branku se dral Švarc, který se snažil puk dostat pod betony Pejsara až do branky. Litvínovský brankář dokázal udržet betony přilepené k ledu a kotouč za svá záda nepropustil. Skvělý zákrok!
     
    34:56
    Hosté v plném počtu.
     
    35:16
    Litvínov nám v přesilové hře nic zajímavého nepřinesl, spíše se v šancích ocitávala pražská Sparta, která jednoznačně dnešnímu utkání vládne.
     
    35:56
    Sparta se příliš rychle snažila dostat k brance Litvínova a provinila se nepřesnou přihrávkou, která znamenala zakázané uvolnění. Vhazovat se tak bude u hostující branky.
     
    36:44
    Hra je teď poněkud klidnější, ani jeden z týmů se nedokáže na delší dobu usadit v útočném pásmu. Oba týmy trápí nepřesné přihrávky, kvůli kterým se hra vrací vždy zpátky do pásma.
     
    38:00
    Bartoš zavážel puk do pásma, jeho spoluhráči ho ovšem nedokázali dostatečně podpořit. Bartoš se nakonec zamotal s pukem na modré čáře, když mu v cestě stáli hned dva Sparťané. U puku jsou tak hosté.
     
    38:18
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Flídr – 2 min., napadení).
     
    38:54
    Sparta má k dispozici další přesilovou hru, kterou může navýšet své vedení. Pražanům se nepovedlo přejít přes útočnou modrou podle pravidel, budou tak muset útok zakládat odznovu.
     
    40:00
    Další nepřesnost Sparty znamená další odpískaný ofsajd.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Třetí dějství nám odstartovalo, úvodní vhazování vyhrála Sparta.
     
    40:10
    Pražané budou mít hned na úvod přesilovou hru, jelikož už jsou kompletní.
     
    40:34
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Dufek – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    40:34
    Sparta bude hrát přesilovou hru 5 na 3!
     
    40:53
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané hozenou rukavici hned zvedají a touto šancí nepohrdají! Na konci úspěšné přesilové hry stál bezchybný MARTIN HUGO HAŠ, který svým zásahem zkompletoval "bůra". Asistence: Švarc, Hanuš
     
    42:30
    Sparta stále tlačí na pilu a Pejsar má plné betony i ruce práce!
     
    43:30
    Litvínov s velkou dávkou štěstí odolal nátlaku Pražanů. Zasloužil se o to především Pejsar, který nedokázal zlikvidovat hned několik sparťanských šancí.
     
    44:30
    Hraje se po většinu času na litvínovské obranné půli. Iniciativu na ledě má Sparta, který se jen zřídka ocitne v potížích.
     
    45:13
    Jakoby bych to zakřikla! Přišla asi největší litvínovská šance v zápase, kterou měl Jouza! Litvínovský útočník byl nikým nehlídaný v blízkosti branky, měl velmi dobrou střeleckou pozici a chtěl se trefit do horní části branky. Jenže! Mičán si na něm smlsl prvotřídním zákrokem svou lapačkou! Vynikající práce pražského gólmana!
     
    46:30
    Litvínov trochu zlobil svého soupeře, kterého chvíli sevřel v obranném pásmu. Jakoby Litvínov trochu oživila šance Jouzy. Když na to ale přijde, Sparta má velkou podporu ve svém brankáři, který si dokáže pohotově poradit.
     
    48:50
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Tůma – 2 min., hákování).
     
    49:46
    Opět velká šance Sparty v oslabení! Flídr se dostal do samostatného úniku, rychle se prořítil k Pejsarovi a snažil se puk dopravit do branky. Hostujcí hráč ovšem nedokázal zvednout puk nad betony ležící Pejsara!
     
    49:47
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Ineman – 2 min, podražení).
     
    50:50
    Hosté v plném počtu.
     
    51:00
    Šance pro Litvínov! Pech se dostal před branku k volnému puku a stačilo mu už jen kotouč zvednout nad beton Mičána. Domácí útočník to ale nedokázal a trestuhodně trefil jen beton pražského gólmana!
     
    51:47
    Domácí v plném počtu, Ineman už je na ledě.
     
    53:00
    Litvínov se na konci zápasu zdá být dravějším týmem. Velká škoda, že až teď, když domácí prohrávají o pět branek.
     
    53:54
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Gnusin – 2 min., hákování).
     
    54:00
    Sparta se hned na úvod oslabení osvobozuje vyhozením kotouče.
     
    54:30
    Berka zavezl puk do obranného pásma Sparty a kombinuje se svými spoluhráči.
     
    54:55
    Kombinace Litvínova dlouho nevydržela, do akce se vložili hosté, kteří puk opět poslali až k brance Pejsara.
     
    55:54
    Hosté v plném počtu.
     
    55:57
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Kordule – 2 min., podražení).
     
    56:28
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté využívají svou přesilovou hrou a přidávají na své konto další branku. O v pořadí již šestou branku Sparty se postaral ŠTĚPÁN ČECH, který dnes vstítil svůj druhý gól. Bez asistence.
     
    58:30
    Mičánovi muselo pomáhat hned několik spoluhráčů, kteří chytali litvínovské střely. Hostující hráči společně s gólmanem dokázali ale puk vytěsnit z brankového prostoru!
     
    Konec zápasu. (17:03:21)

    Sabina Šťástková

    Branky a nahrávky: 3. Čech (Hanuš, Dani), 9. Haš (Nacházel), 14. Prymula (Čížek, Šišolák), 15. Čech (Vízner, Dani), 41. Haš (Švarc, Hanuš), 57. Čech


    HC Litvínov: Pejsar (Kmínek) – Čapek, Žižka, Havlík, Liška, Myšák, Černohorský, Cikánek – Bartoš, Jouza, Arnold, Dufek, Kordule, Pech, Ineman, Svoboda, Pavlíček, Berka
    HC Sparta Praha: Mičán (Škorpík) – Haš, Vízner, Tůma, Hadamczik, Hanuš – Švarc, Šišolák, Čížek, Nacházel, Gnusin, Dani, Flídr, Pika, Prymula, Kropáček, Čech, Vorobjev, Pavel

    Rozhodčí: Kostourek – Rozlílek, Kopáč
    bahis siteleri