Jihlava – Třinec 3:2 (2:1 po s.n.) | HC Litvínov – Sparta 0:6 (kon.) | Kladno – Letňany 3:2 (po pr.)
Kolín – Písek 5:3 (kon.) | Č. Budějovice – Liberec 4:2 (kon.) | Vsetín – Havířov 1:5 (kon.)
Vítkovice – Kometa Brno 1:5 (kon.) | HC Plzeň – Slavia 5:2 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 5:4 (1:0 po s.n.)
Havlíčkův Brod – Mountfield HK 2:1 (1:0 po s.n.)
konec
VHK ROBE Vsetín
1:5 (1:1, 0:3, 0:1)
AZ Havířov
Pátek 02.12.2016, 16:30 • Zimní stadion Na Lapači • Extraliga staršího dorostu • 27. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Dobré odpoledne ze vsetínského zimního stadionu. Základní část NOEN Extraligy staršího dorostu se blíží mílovými kroky ke svému závěru a dnes je na programu předposlední kolo, ve kterém se utká domácí VHK ROBE Vsetín a AZ Havířov.
     
    AZ Havířov
    Slezané se aktuálně nachází v tabulce na 6. pozici, přičemž na sedmou Olomouc mají náskok třinácti bodů. Je tedy zřejmé, že Havířov bude hrát během nadstavbové části ve skupině "B", avšak o samotnou záchranu se v žádném případě nemusí obávat. Ba naopak, pokud by se druhá část sezóny Slezanům výrazně vyvedla, mohli by se zúčastnit i finálových bojů.

    Havířov momentálně zažívá mírnou herní krizi, jelikož prohrál čtyři utkání v řadě, což je nejdelší série proher v celé sezóně. Naposledy podlehli havířovští hokejisté 2:8 brněnské Kometě.

    Kanadskému bodování vévodí Matěj Potočný (7+15), druhým v pořadí je Lukáš Juhász (8+7).
     
    VHK ROBE Vsetín
    Už nyní je nadmíru jasné, že Valachy čeká v následujících měsících tuhý boj o udržení soutěže. Není se čemu divit, v dosavadním průběhu ligy si připsali na konto pouze 11 bodů a v tomto ohledu už je horší jen Písek. Spolu s Litvínovem si to zřejmě tyto týmy rozdají o jednu pozici znamenající záchranu. Vsetín zvítězil v této sezóně jen ve třech zápasech, přičemž dvakrát to překvapivě odnesl favorizovaný Třinec. v tabulce východní skupiny jsou zelenožlutí na poslední příčce s osmibodovou ztrátou na Olomouc.

    Vsetínští hokejisté získali z posledních pěti zápasů pouze jeden bod a dnes budou usilovat o důležité tři body do tabulky.

    V hráčských statistikách je na prvním místě Michal Matiaško (10+13), kterého doplňuje Daniel Klímek a Roman Půček.
     
    Vzájemné zápasy
    Valaši se utkali s Havířovem v této sezóně již dvakrát a vždy z toho byla velmi vyrovnaná bitva, která skončila po základní hrací době nerozhodně a o jejím osudu muselo rozhodnout až prodloužení, či samostatné nájezdy. V obou případech se radovali Slezané, kteří zvítězili v poměru 3:2.
     
    Dobré odpoledne, oba týmy se momentálně připravují v útrobách stadiónu, zápas začne zhruba za pět minut.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Sachr (Chrástecký) – Ondračka, Mar, Paroušek, Kollár (C), Pařízek – Lašák, Hrňa, Klímek, Matiaško, Liška, Kovacs, Koňařík, Půček, Krupa

    AZ Havířov: Matoušek (Dufek) – Pliska, Máca, Zíková, Szturc, Ševěček, Pavelek, Kuchař – Bambula, Urban, Hýsek, Hilšer, Klíma, Janeček, Potočný, Juhász, Piš, Raček, Del Favero, Pawliczek, Žídek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Vsetínští dnes hrají pouze s pěti obránci a budou to mít nesmírně složité. Jako první se střeleckým pokusem prezentoval Dominik Pawliczek, který vypálil od pravého mantinelu a těsně minul branku.
     
    00:50
    Hosté jsou od úvodu aktivnější a drží kotouč na svých holích, do dobré střelecké pozice se propracoval obránce Ševěček, jenže Sachr byl připravený a betonem vyrazil kotouč do rohu.
     
    01:35
    Další přerušení hry přichází po střele Mácy, Sachr posunul kotouč do ochranné sítě.
     
    01:50
    První zákrok si připsal také Matoušek po zakončení Parouška, jenže neměl moc práce a ránu s přehledem vyrazil.
     
    02:15
    Klímek mířil za střílenou přihrávkou od modré čáry, k doklepnutí puku do sítě mu chybělo půl metru.
     
    02:54
    Sachr přerušil po nahození hru a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    03:15
    Domácí se zatím nemohou vymanit z tlaku, Havířov je momentálně lepší a už v úvodu usiluje o první vstřelenou branku.
     
    03:19
    Anna Zíková zůstala po souboji u mantinelu na ledě s bolestným výrazem na tváři. Rozhodčí tento zákrok vyhodnotili jako nedovolený a vyloučili Erika Kovasce na dvě minuty. Hosté budou hrát první přesilovou hru.
     
    03:37
    Hosté rozebrali obranu Valachů, na konci kombinace byl Juhász a po něm ještě Kuchař, který střílel od modré čáry. Domácí to i díky skvělé obětavosti zvládli a vyhodili kotouč ven z obranného pásma.
     
    04:30
    Hosté byli velmi blízko k první brance! Sturcovu střelu Sachr vyrazilo před sebe a s dorážkou přispěchal Hilšer, který v ideální pozici netrefil poloprázdnou branku.
     
    05:12
    Sachr je momentálně v permanenci, předvedl tři dobré zákroky a drží svůj tým nad vodou. Od modré opět zkoušel štěstí Szturc, jenže vsetínský gólman vyrazil kotouč do ochranné sítě.
     
    05:19
    Domácí první oslabení přečkali bez úhony a Kovacs je zpět na ledové ploše.
     
    05:33
    Zápasu zatím chybí větší tempo, často se přerušuje a hra se kouskuje. Vsetínští se po ubráněném oslabení vymanili z tlaku a kombinují v útočném pásmu.
     
    06:14
    Žídkovo nahození z nouze míří daleko vedle vsetínské branky, Slezané jsou zatím na bruslích rychlejší a Valaši nestíhají jejich pohyb.
     
    06:47
    Kovacs raději vyhodil na zakázanné uvolnění, vsetínská pětka je na ledě už dlouho a potřebovala by vystřídat.
     
    06:58
    Hilšer byl po Juhászově přihrávce v dobré pozici, jenže nedokázal pohotově zareagovat a puk mu propadl za hokejku.
     
    07:37
    Další dva pokusy mířily na vsetínskou branku, Žídek s Račkem se však prvního vstřeleného gólu nedočkali, a tak vsetínská obrana v čele s kapitánem Kollárem stále odolává.
     
    08:09
    Vsetínští se vydali do přečíslení tři na dva, jenže Kovascova přihrávka na Lišku nebyla dostatečně přesná, čímž byla celá akce zabržděna.
     
    08:54
    Zelenožlutí mají skutečně velké potíže s pohybem soupeře a nedokáží se udržet na kotouči.
     
    09:35
    Pawliczek se vydal kolem dvou hráčů až do nebezpečného střeleckého prostoru, pokus o bekhendové zasunutí kotouče pod betony mu nevyšel.
     
    10:50
    Hra se momentálně trochu zklidnila, tlak Havířovských už není tak markantní, nicméně agresivní napadání činí zelenožlutým potíže.
     
    11:22
    Krupa si chtěl ve střední třetině obhodit kotouč kolem obránce, jenže ztroskotal již v zárodku celé situace a další modrá lavina míří na vsetínskou branku.
     
    11:57
    Urban byl již velmi blízko Sachrovi a nedokázal přehodit, případně protlačit kotouč za jeho betony. Následný propagační pokus Szturc znamenal pro brankáře domácíh jednoduchou práci.
     
    12:22
    Hilšer se vydal do samostatného úniku a stíhán jedním obráncem si přehodil kotouč na bekhend. Sachr byl opět výborný a stihl vykrýt prostor pro zakončení. Pokračujeme stále za stavu 0:0.
     
    12:57
    Kombinace Valachů vázne, Krupa vyhodil pouze na zakázané uvolnění. Vzhledem k počtu hráčů, se kterým dnes vsetínští hokejisté nastoupili, to bude proti dobře bruslícímu soupeři velmi těžká práce.
     
    13:25
    Bambula pořádně prověřil Sachra, který zasáhl lapačkou po střele do horních partií brány.
     
    13:54
    Havířov právě vstřelil branku!
    Bylo jasné, že Valaši to s tímto stylem hry nemohou dlouho vydržet. První gól je na světě a postaral se o něj MICHAL JANEČEK, který se výborně zorientoval po souboji o puk v blízkosti vsetínské branky a zakončil mezi betony Sachra. Bez asistence.
     
    14:30
    Pravděpodobně největší šance Vsetína v dosavadním průběhu. Matiaškovi chybělo několik desetin sekundy, aby si mohl zpracovat puk těsně před Matouškem.
     
    15:08
    Převaha hostů nekončí ani po první vstřelené brance, Žídek vystřelil od modré čáry těsně mimo.
     
    15:21
    Jenže Valaši dostávají slušnou příležitost na rychlé vyrovnání. Zbytečným faulem ve středním pásmu se prezentoval Adam Hilšer.
     
    15:49
    Půček hledal před brankou Maitaška, ten byl opět u kotouče příliš pozdě. Vsetínská kombinace v útočném pásmu pokračuje.
     
    16:14
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínští se vzchopili a brzy po první brance je opět vyrovnáno! Obrana Havířova zaspala a Roman Půček měl dostatek času a prostoru na střelu. Jeden z nejnebezpečnějších útočníků domácích se ihned chopil šance a vystřelil, jeho pokus pak do brány i s přispěním štěstí dorazil MICHAL MATIAŠKO. Asistence: Roman Půček, Daniel Klímek.
     
    17:08
    Juhász vyslal na vsetínskou bránu pořádnou pumelici, hosté opět přidali a točí Valachy v jejich obranném pásmu.
     
    17:40
    Sachr vyrazil Bambulův pokus ramenem do rohu, hosté stále drží útočné pásmo a vsetínská obrana vypadá rozhozeně.
     
    18:16
    Dlouhotrvající tlak vyústil v podražení Tomáše Pařízka, kterého nyní čeká pobyt na trestné lavici. Uvidíme, zda-li zde vydrží celé dvě minuty.
     
    18:36
    Vsetín vyhodil kotouč do středního pásma a může vystřídat.
     
    19:03
    Pawliczek se prezentoval pohlednou individuální akcí, po které měl plné ruce práce Sachr, jenže efektním zákrokem lapačkou zamezil vstřelení druhého gólu.
     
    19:25
    Koňařík poslal kotouč až k Matouškovi, hosté rozehrávají ze své obranné třetiny a mnoho času jim nezbývá.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina dnešního utkání je za námi a možná trochu překvapivě, vzhledem k jejímu vývoji, je stav nerozhodný. Hosté byli od úvodu aktivnější a vsetínský gólman dlouho odolával, nakonec ho však jako první překonal ve čtrnácté minutě Martin Janeček. Valaši vytěžili z minima maximum a v následné přesilové hře srovnal stav utkání Matiaško. Uvidíme, jaký obraz hry nám přinese druhá třetina, která startuje v 17:18.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Hosté zahájili druhou třetinu v přesilové hře, která však bude trvat jen patnáct sekund.
     
    20:15
    Pařízek je zpět na ledě a Vsetín hraje opět v plném počtu.
     
    20:54
    Juhász si počkal ve středním pásmu na dlouhý pas, obratně se otočil kolem obránce a mířil až k Sachrovi, s jeho bekhendovým pokusem však neměl vsetínský gólman problémy.
     
    21:15
    Teď už to bylo z pohledu hostů mnmohem zajímavější, Ševěček nahazoval puk na teč a jeden z útočníků jej usměrnil těsně vedle branky.
     
    21:56
    Matoušek nezastavil kotouč letící zpoza brány a k zakončení se tlačil Koňařík, jenže hostující obrana ho tvrdým hitem vyřadil ze hry.
     
    22:25
    Havířov právě vstřelil branku!
    Hosté se podruhé v utkání dostávají do vedení! Daniel Piš využil vhodného okamžiku a naservíroval kotouč před bránu JANU ŽÍDKOVI, který pohotově poslal puk mezi betony Sachra. Asistence: Daniel Piš.
     
    23:02
    Vsetínští mohli opět velmi brzy vyrovnat. Půček vzal situaci na sebe, obešel dva hráče a ještě přihrával před bránu, Matoušek však nakonec nebezpečnou akci ustál.
     
    23:53
    Bambula byl u puků dříve a bojoval pro svůj tým útočné pásmo, z čehož nakonec pramenila střela Potočného, jenže Sachr je opět neomylný.
     
    24:24
    Havířov právě vstřelil branku!
    Vsetínské ambice na zisk bodů začínají mít značné trhliny! MATĚJ POTOČNÝ převzal kotouč ve středním pásmu a vydal se až před Sachra, kterého překonal rychlou střelou zápěstím mezi pravou ruku a tělo. Asistence: Jan Bambula.
     
    25:56
    Formace Matiaško-Půček-Klímek dokázala pořádně zaměstnat Matouška, který se nyní přesouval z jedné strany na druhou, na žádné větší ohrožení však nakonec nedošlo.
     
    26:32
    Pawliczek obešel Lašáka a hledal lépe postaveného spoluhráče, obětavě hrající obrana zelenožlutých zaujala dobré postavení a celou situaci ustála.
     
    27:05
    Špatná rozehrávka Kovacse vedla k další šanci hostů, o chvíli později se útočným výpadem prezentoval Hilšer, obě šance Valaši zlikvidovali.
     
    27:42
    Hosté dlouho drželi kotouč v útočném pásmu, vsetínští obránci už toho v posledních chvíli měli dost, vysvobozením pro ně je zákrok Davida Sachra, který zkrotil střelu od modré čáry a přerušil hru.
     
    28:01
    Matiaško s Půčkem mířili do brejku, druhý jmenovaný byl zastaven hvizdem rozhodčího, který signalizoval postavení mimo hru.
     
    28:17
    Havířov právě vstřelil branku!
    Druhá třetina zatím patří jen jednomu týmu! KAMIL KLÍMA se prezentoval nádhernou individální akcí a v situaci dva na nula se rozhodl pro zakončení, na které už Sachr nedosáhl. Vzápětí dochází ke střídání gólmanů, Sachrovo místo zaujme Viktor Chrástecký. Asistence: Martin Janeček.
     
    28:17
    Střídání v týmu VHK ROBE Vsetín: ze hřiště odchází Sachr, přichází Chrástecký.
     
    30:02
    Hilšer byl vystaven do offsidu a hra je přerušena, Chrástecký si zatím na puk nesáhl a na první zákrok teprve čeká.
     
    30:47
    Po delší době se v útoku objevili také domácí, jmenovitě Michal Mataiaško , který měl před sebou dostatek volného prostoru, jenže svou dělovkou přestřelil bránu.
     
    31:23
    Koňařík udržel kotouč v rohu kluziště a Vsetínští si nyní počínají v útočném pásmu velmi dobře, uvidíme, zda-li z toho padne branka.
     
    32:02
    Zatím se tak neděje, hostům se podařilo vysvobodit z obranného pásma a míří dopředu.
     
    32:39
    Pavelek připravil Chrásteckému první zákrok, vsetínský gólman protečoval lehké nahození lapačkou do rohu kluziště.
     
    33:05
    Zakázané uvolnění hostů znamená přesun těžiště hry před Matouška, do hry jde první formace domácích.
     
    33:15
    Po Kollárově souboji u mantinelu vyletěl puk mimo hrací plochu a hra je přerušena.
     
    33:41
    Matiaško si v obranném pásmu počínal příliš sebevědomě, ztratil kotouč a hosté byli blízko páté vstřelené brance. Výborným zákrokem brankářskou holí se však proti Juhászovi prezentoval Viktor Chrástecký.
     
    34:35
    Kotouč se odrazil od zadního mantinelu až k Matouškovi, který se sice mohl snažit o rozehrání, přesto raději vsadil na jistotu a puk podržel ve výstroji.
     
    35:03
    Kovasc výborně udržel kotouč na své holi, poslal jej Liškovi a ten viděl ještě lépe postaveného Koňaříka. Michal Koňařík byl v ideální pozici a za záchrannou brzdu musel zatáhnou Janeček, který nyní půjde sedět za katr. V této situaci to však bylo nutností, jelikož Vsetínští byli velmi blízko ke korekci skóre.
     
    35:20
    Klímek se po pěkné kombinaci dostal k zakončení, jenže mířil pouze doprostřed brány.
     
    35:26
    Valachy čeká dlouhá přesilová hra pěti proti třem. Druhým vyloučeným je obránce Vojtěch Ševěček.
     
    35:36
    Domácí vyhráli buly a ihned otestovali pozornost Matouška, ten měl však odkytý výhled a ránu Klímka s přehledem zlikvidoval.
     
    35:45
    Havířov se osvobozuje a vyhazuje kotouč ven z pásma.
     
    36:11
    Valaši jsou zpět v útoku a Klímkova rána vypadla Matouškovi z lapačky. Nikdo z domácích však nebyl poblíž, aby mohl dorážet.
     
    36:33
    Těsné postavení mimo hru nyní vyhází zelenožluté z útočného pásma, přesilová hra o dva hráče může trvat ještě půl minuty.
     
    37:08
    Hosté už jsou ve čtyřech, Már hledal tvrdou přihrávkou před brankou Kovasce, ten nestihl usměrnit kotouč do branky.
     
    37:26
    Hosté hrají v plném počtu, ustáli dlouhé oslabení a mohou se opět vydat dopředu.
     
    38:04
    Aktivita domácích stále pokračuje, Matiaško adresoval přihrávku Půčkovi, který stal před brankou, jenže obránci byli pozorní a vychýlili trajektorii puku.
     
    38:18
    Zakázané uvolnění domácích, po kterém bude následovat vhazování před Chrásteckým.
     
    38:34
    Viktor Chrástecký zasáhl po dělovce Hilšera a připisuje si další úspěšný zákrok.
     
    38:47
    Kuchař měl na modré čáře co dělat, aby neposlal Koňaříka do rychlého brejku, nakonec se dobře zorientoval a odvrátil nebezpečí.
     
    39:23
    Chrásteckžý se vydal za pukem daleko ze svého brankoviště, jenže rozehrál přímo na hůl Potočného, který zakončoval do odkryté branky. V poslední chvíli zareagoval Jan Mar a svým tělem zabránil páté brance.
     
    39:55
    V závěru druhé třetiny byla k vidění ještě jedna střela Michala Matiaška, která však k Matouškovi nedoletěla.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině byli hosté v zakončení mnohem efektivnější a díky dobrému úvodu vedou již o tři branky. Dá se očekávat, že postupem času bude mít obrana Vsetína problémy s pohybem, jelikož hraje pouze na pět beků, a to jde proti kvalitnímu soupeři jen velmi obtížně. Nedá se říci, že by tuto periodu sehráli zelenožlutí hůře, než tu první, jenže tři branky během šesti minut zřejmě rozhodly o vítězi dnešního zápasu. Uvidíme, zda-li nás Valaši překvapí a ve třetí třetině ještě zdramatizují průběh duelu. Třetí perioda začne v 18:07.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Hosté se ihned po úvodním vhazování vydali do útoku, Raček se snažil protáhnout mezi beky, leč jeho pokus nebyl úspěšný a ztroskotal hned v zárodku.
     
    40:38
    Domácí momentálně drží útočné pásmo a kombinují v blízkosti Matouška.
     
    41:02
    Chrástecký zlikvidoval nahození od modré čáry a lapečkou přizvedl kotouč na zadní mantinel.
     
    41:25
    Po střele Pavelka je poprvé přerušena hra, Chrsátecký zasáhl u levé tyče a nechal puk ve výstroji.
     
    41:44
    David Hrňa podnikl výpad od pravého mantinelu, natlačil se před Matouška, jenže v obtížné pozici jjiž nedokázal poslat kotouč na bránu.
     
    42:24
    Matiaško se proháčkoval mezi dvěma beky a situace se vyvíjela velmi nadějně, nakonec však byla ukončena nepřesnou přihrávkou.
     
    42:37
    Havířov právě vstřelil branku!
    Ani úvod třetí třetiny zelenožlutým nevychází. Druhou branku v utkání přidává KAMIL KLÍMA, který vystřelil z levého kruhu a jeho pokus propadl až záda bezmocného Chrásteckého. Asistence: Jan Žídek
     
    44:02
    Těsné zakázané uvolnění nyní přerušuje hru, zdá se, že je definitivně rozhodnuto a Valaši to v tuto chvíli budou mít extrémně obtížné. Zřejmě si připíší šestou porážku v řadě.
     
    44:47
    Lukáš Juhász se probíjel s kotoučem v útočném pásmu, Chrástecký je v tomto případě pozorný.
     
    45:09
    Nyní si značný tlak vytvořili také Valaši, v dobré pozici však zvolili místo střely přihrávku, čímž byla celá situace zbržděna.
     
    45:39
    Aktivní Půček se rozjel ve středním pásmu a měl namířeno až k Matouškovi, obránce jej dokázal stíhat a vytlačit ze střeleckého prostoru Následná střela Parouška končí ve výstroji havířovského brankáře.
     
    46:17
    Hýsek se ríroval kotouč před bránu, kde byl dobře postavený Klíma, Chrástecký to i s přispěním štěstí ustál a následně dostal havířovský obránce pořádně naloženo za svou agresivitu v předbrankovém prostoru.
     
    46:30
    Svatyně domácích je posunuto, a proto jsou na led povoláni ledaři, kteří musí postavení brány upravit.
     
    46:47
    Liška se zdravě naštval a prokázal šikovné ruce, když se prosadil přes dva obránce, žádné větší pozdvižení to však nepřineslo.
     
    47:18
    Zakončení Juhásze likviduje Chrástecký vyrážečkou, tlak hostů ale nekončí.
     
    47:47
    Hosté špatně střídali a těžit z toho mohli Matiaško s Půčkem, první jmenovaný nastřeloval kotouč před bránu, jenže Půčkova teč nebyla dostatečně přesná.
     
    48:00
    Další přerušení hry, třetí třetina je zatím rozkouskovaná a nemáme možnost sledovat zrovna pohledný hokej.
     
    48:44
    Matíaško se i s pomocí štěstí dostal do ideální příležitosti, jenže nedokázal pokořit výborně chytajícího Matouška.
     
    49:00
    O chvíli později mohl skórovat také Koňařík, jenže Matoušek nechce dopustit snížení a působí skutečně velmi jistě.
     
    49:47
    Rozehrávka Valachů vázla, a proto se Chrástecký rozhodl raději přerušit hru, aby se domácí mohli v obranných řadách zformovat.
     
    49:58
    Matiaško s Klímkem se vydali do situace dva na jednoho a první jmenovaný dlouho neotálel a vyslal na branku jedovatou střelu, Matoušek prokázal dobrý reflex a vyrážečkou zamezil gólu.
     
    50:56
    Hýsek hledal před brankou Piše, po teči jednoho z obránců vyletěl kotouč vysoko nad ledovou plochu a nakonec dopadl těsně za vsetínskou branku. Hráči chvíli nevěděli, kde se puk nachází.
     
    51:11
    Ještě jedna šance pro Valachy na snížení skóre, Dominik Kuchař je vyloučen za držení.
     
    51:54
    Domácí drželi Havířov pod tlakem, nakonec vypálil z pravého kruhu Roman Půček a Matoušek ukryl kotouč do lapačky. Nadějně vypadající přesilová hra může pokračovat také po dalším vhazování.
     
    52:00
    Jenže hosté okamžitě vyhazují a Kollár musí rozehrávat až od Chrásteckého.
     
    53:00
    Koňařík dlouho váhal se střelou, nakonec se však přeci jen rozhodl pro zakončení a nadělal Matouškovi potíže.
     
    53:11
    Hosté hrají v plném počtu, bezprostředně s návratem Janečka do hry následovala další Koňaříkova šance, tentokrát vsetínský útočník netrefil v dobré pozici branku.
     
    54:46
    Hrňa se elegantně uvolnil a vybídl ke skórování Lašáka, Matoušek vyrazil střelu těsně kolem své levé tyče, to byla opravdu velká příležitost ke korekci skóre.
     
    55:16
    Havířov už trochu polevil a nyní se musí bránit vsetínským útokům, Klímek z mezikruží těsně minul branku.
     
    56:41
    Liška neměl dostatečnou rychlost k podniknutí samostatného úniku, přestože to v první chvíli vypadalo na zajímavou příležitost. O chvíli později otestoval pozornost Matouška Lašák, havířovský gólman měl s pukem potíže a vypadl mu, nakonec jej zakryl před dojíždějícím útočníkem.
     
    57:00
    Matoušek opět přerušil hru, v této fázi hry je v největší permanenci z celého zápasu.
     
    57:52
    Lašákův pokus proletěl přes hradbu těl až k Matouškovi, ten měl značně ulehčenou práci, jelikož puk byl výrazně zpomalen.
     
    58:11
    Matoušek dvakrát výborně zasáhl, proti Kovascovi si výborně povyjel a zasáhl ramenem.
     
    58:42
    Aktivní Lašák střílal od pravého mantinelu, Matoušek opět zaujal dobré postavení. Vsetín se ještě snaží o čestný gól.
     
    59:19
    Koňařík byl zasažen u mantinelu, rozhodčí nechávají hru plynout. Sám vsetínský útočník si to však chtěl ihned se svým protějškem vyříkat a vznikla z toho menší roztržka, která však netrvala příliš dlouho.
     
    59:49
    Do konce zápasu zbývá už jen jedenáct sekund a Vsetínští už jen čekají na závěrečný hvizd.
     
    Konec zápasu.
     
    Pokud jsem před chvílí mluvil o menší roztržce, nyní emoce vzplály ještě trochu více, to už však na vývoji utkání nic nezmění a Havířov si odváží z promrzlého Lapače všechny tři body za výhru 5:1. O osudu utkání rozhodla především druhá třetina, ve které Slezané vstřelil tři branky v rozmezí šesti minut. Jejich vítězství je zasloužené, jelikož byli dnes na ledě mnohem lepším týmem a Vsetínští od začátku tahali za kratší konec.
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, děkuji za pozornost a přeji hezký víkend. (18:39:21)

    Tomáš Kopecký

    Branky a nahrávky: 17. Matiaško (Půček, Klímek) – 14. Janeček, 23. Žídek (Piš), 25. Potočný (Bambula), 29. Klíma (Janeček), 43. Klíma (Žídek)


    VHK ROBE Vsetín: Sachr ( od 29. Chrástecký) – Ondračka, Mar, Paroušek, Kollár (C), Pařízek – Lašák, Hrňa, Klímek, Matiaško, Liška, Kovacs, Koňařík, Půček, Krupa
    AZ Havířov: Matoušek (Dufek) – Pliska, Máca, Zíková, Szturc, Ševěček, Pavelek, Kuchař – Bambula, Urban, Hýsek, Hilšer, Klíma, Janeček, Potočný, Juhász, Piš, Raček, Del Favero, Pawliczek, Žídek

    Rozhodčí: Fiedler – Novák, Štefková
    bahis siteleri