Boston – Anaheim 3:4 (kon.) | NY Islanders – Chicago 4:5 (kon.) | Toronto – Arizona 2:3 (0:1 po s.n.)
Detroit – Los Angeles 1:4 (kon.) | St. Louis – New Jersey 5:2 (kon.) | Nashville – Minnesota 2:5 (kon.)
Winnipeg – Florida 4:3 (2:1 po s.n.) | Dallas – NY Rangers 0:2 (kon.)
konec
Nashville Predators
2:5 (1:3, 1:0, 0:2)
Minnesota Wild
Pátek 16.12.2016, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Devan Dubnyk (MIN) 34 zák., 2 góly, 94,4%
    2. Erik Staal (MIN) 2+0
    3. Mike Fisher (NSH) 1+0 (04:46:28)
     
    Nashville vyhrál v Bridgestone Areně proti Minnesotě dvě utkání v řadě a dnes byl střelecky výrazně aktivnější, po zápase už se na to ale ptát nikdo nebude. Charlie Coyle nastoupil k jubilejnímu 300. utkání v NHL a v závěru první třetiny ho oslavil dvěma góly, které vstřelil v rozmezí pouhých 29 sekund. Útočník Wild mohl zkompletovat hattrick, v závěru druhé části ale orazítkoval tyč. Nicméně, vítězný gól už mu nikdo neodpáře. Coyle nakonec zaznamenal tři body, zatímco jeho Nino Niederreiter, který asistoval na obou jeho gólech, dva za dvě přihrávky. Konečný výsledek. Nashville Predators 2 Minnesota Wild 5.
     
    Konec zápasu.
    59:39 Mikael GRANLUND - 2:5
     
    59:39
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Zach Parise na levém křídle neuspěchal zakončení a z ostrého úhlu přihrál MIKAELOVI GRANLUNDOVI, který z blízkosti pohodlně zametl puk do prázdné brány. Asistence: Zach Parise.
    59:04 Eric STAAL - 2:4
     
    59:04
    Minnesota právě vstřelila branku!
    ERIC STAAL využil krásného vyhození Charlieho Coyla a ze středního pásma pohodlně puk dovezl do prázdné brány. Asistence: Charlie Coyle.
     
    58:54
    Pekka Rinne zůstal pouze na půlky cesty a po vhazování okamžitě vystartoval znovu na střídačku!
     
    58:45
    Puk byl v útočném pásmu Predators sražen mimo ledovou plochu a hra byla vykázána do středního pásma. Pekka Rinne se tedy vrátil do brány a Peter Laviolette si na lavičce Nashvillu vyžádal třicetisekundový timeout.
     
    58:41
    Pekka Rinne se přihlásil a okamžitě vystartoval na střídačku! Predators to zkouší ve hře bez brankáře!
     
    57:45
    Jason Pominville mohl v blízkosti levé tyče uklízet puk po krásné přihrávce svého spoluhráče z pravého křídla do prázdné brány, jenže ho promáchl! To byla obrovská šance.
     
    56:12
    Wild vyhráli v útočném pásmu vhazování a od modré čáry se pokoušel na pravém křídle rozhodnout Matt Dumba, jedovatá střela s příklepem obránce Wild ale zaduněla ve výstroji Pekka Rinneho, který šel včas do kolen.
     
    55:43
    Mattias Ekholm na levém křídle zavážel puk do útočného pásma tak rychle, až nad ním ztratil kontrolu.
     
    55:14
    Hra byla přerušena a Nashville stále prohrává na domácím ledě v souboji dvou týmu z centrální divize s Minnesotou o jednu branku. Na řadu přichází krátká reklamní přestávka.
     
    53:53
    Mikael Granlund nepustil mezi kruhy pro vhazování ke střele Jamese Neala a vypíchl mu puk, který se Predators nepodařilo zachytit na útočné modré čáře a skončil v neutrální zóně.
     
    53:19
    Predators v dnešním zápase nevyužili druhou ze tří přesilových her a Minnesota mohla vzápětí rozhodnout, Pekka Rinne si ale pohlídal prostor v blízkosti své levé tyče a puk zastavil.
     
    52:58
    Viktor Arvidsson krásně vypálil s příklepem z pravého kruhu pro vhazování a jeho pokus mířil přesně do bližšího pravého horního rohu brány, puk málem zasáhl Devana Dubnyka do hlavy, nakonec se ale včas skrčil a ukryl ho po úžasném semaforu v lapačce!
     
    52:48
    Predators vypálili s příklepem z levého kruhu pro vhazování a jejich střela mířila k přední tyči, Devan Dubnyk ji ale pravým betonem vyrazil!
     
    51:58
    A znovu Ryan Johansen, který si v blízkosti pravé tyče najel na krásnou diagonální přihrávku a bekhendem se snažil puk zasunout mezi betony Devana Dubnyka, brankář Minnesoty ale znovu podržel svůj tým nad vodou a jeho pokus vyrazil!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 13. Ellis (C. Wilson, Arvidsson), 29. Fisher (Neal, Johansen) – 11. Brodin (Mikael Granlund, M. Koivu), 19. Coyle (Niederreiter, Haula), 20. E. Staal (Niederreiter), 60. E. Staal (Coyle), 60. Mikael Granlund (Parise)


    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Ekholm, P. K. Subban, Josi (A), Ellis, Irwin, Y. Weber – Forsberg, Johansen, Neal (A) – Fiala, Ribeiro, C. Smith – C. Wilson, Fisher (C), Arvidsson – Sissons, Järnkrok, Watson.
    Minnesota Wild: Dubnyk (Kuemper) – Suter (A), Spurgeon, Brodin, Dumba, Scandella, Folin – Parise (A), E. Staal, Pominville – Zucker, M. Koivu (C), Mikael Granlund – Niederreiter, Haula, Coyle – Stewart, Gabriel, Graovac.

    Rozhodčí: Francois StLaurent, Trevor Hanson. Čároví: David Brisebois, Brandon Gawryletz

    Diváci: 17113
    thejrc.org