NY Islanders – Buffalo 5:1 (kon.) | Pittsburgh – New Jersey 4:1 (kon.) | Washington – Tampa 4:0 (kon.)
Columbus – Montreal 2:1 (kon.) | NY Rangers – Minnesota 4:7 (kon.) | Florida – Detroit 3:4 (1:2 po s.n.)
Carolina – Boston 3:2 (po pr.) | Chicago – Colorado 1:2 (po pr.) | Dallas – Los Angeles 3:2 (po pr.)
Calgary – Vancouver 4:1 (kon.) | Arizona – Toronto 1:4 (kon.) | San Jose – Edmonton 3:2 (po pr.)
po prodl.
Carolina Hurricanes
3:2 (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Boston Bruins
Sobota 24.12.2016, 01:30 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Hezký den, je před námi utkání National Hockey League mezi Carolinou Hurricanes a Bostonem Bruins. Zápas začíná v 1:30 a textovým přenosem vás provede Vít Muzikář.
     
    Boston Bruins
    Hostující hokejisté jsou před tímto zápasem pasováni do role mírných outsiderů. Na jaře se nepodívali do vyřazovacích bojů, a to se rozhodně zrovna dvakrát nečekalo.

    Po pětatřiceti odehraných zápasech mají Bruins na svém kontě celkem devětatřicet bodů. V noci ze čtvrtka na pátek vyhráli na ledě Floridy 3:1, Jaromír Jágr díky své asistenci překonal Marka Messiera v počtu kanadských bodů a aktuálně je druhým nejproduktivnějším mužem historie NHL.

    Předím vyhráli před vlastními fanoušky fotbalovým výsledkem 1:0 nad Krály z Los Angles, a sice díky brance Američana Jimmyho Hayese z páté minuty.

    Z českých hokejistů by měl být k dispozici David Pastrňák, který se vrátil do hry právě v zápase s Pantery po zranění ruky. Slovenské příznivce určitě potěší, že do hry by dnes měl zasáhnout kapitán Bostonu Zdeno Chára.
     
    Carolina Hurricanes
    Domácí hokejisté jsou mírnými favority dnešního souboje podle mínění sázkových kanceláří. Nejproduktivnějším hráčem Caroliny je Kanaďan Jeff Skinner – 26 bodů (12+14), následovaný Švédem Victorem Raskem 25 bodů (10+15).

    Z hokejistů Canes určitě budeme zvědaví na Finy Teuva Teravainena či Sebastiana Aha či Kanaďana Jordana Stalla. Hurricanes v posledním zápase zvítězili doma nad Buffalem Sabres 2:1, když se v normální hrací době prosadil Joakim Nordstrom, v nájezdech utkání rozhodl Lee Stempniak.

    Carolina má po jednatřiceti odehraných duelech na svém kontě celkem třiatřicet bodů. Přidá dnes v souboji s týmem okolo Slováka Zdena Cháry či Fina Tuukky Raska další?
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: C. Ward (Läck) – Hainsey, Faulk (A), Slavin, Pesce, Hanifin, Tennyson – Skinner, V. Rask (A), D. Ryan – B. McGinn, J. Staal (A), E. Lindholm – Aho, Teräväinen, Stempniak – Nordström, McClement, Stålberg.

    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Chára (C), Carlo, Krug, McQuaid, K. Miller, C. Miller – Marchand, Bergeron (A), Pastrňák – Spooner, Krejčí (A), Backes – Vatrano, Czarnik, Riley Nash – Blidh, D. Moore, J. Hayes.

    Rozhodčí: L’Ecuyer, St. Laurent – Nagy, Gibbs.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Domácí Carolina nastoupí v červených dresech, hostující Boston v bílých.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:59
    Ryan Spooner se natlačil přes obránce Caroliny, mohl klidně přihrávat Davidu Krejčímu, ale nakonec z toho byl zákrok Cama Warda,a sice celkem snadný.
     
    01:20
    Boston pouze nahodil za branku Caroliny. Jaccob Slavin to zkusil po levém křídle, následně přihrál Dereku Ryanovi, ale Anton Chudobin nemusel zasahovat.
     
    02:04
    Dominic Moore nevyhrál buly ve středním pásmu, domácí celek se celkem zbrkle zbavil puku, ale Boston z toho nic nevytěžil, jelikož nepřešel přes útočnou modrou čáru.
     
    02:42
    Patrice Bergeron napodruhé vyhrál buly nad Jayem McClementem po pravici Antona Chudobina. Ale Boston se nedostal před Cama Warda po levém křídle.
     
    03:31
    David Krejčí to zkoušel po pravém křídle, chtěl přetlačit domácího obránce Jaccoba Slavina, ale nebyla mu nic platná ani pomoc Ryana Spoonera.
     
    04:13
    Domácí mužstvo špatně rozehrálo, bývalý útočník St. Louis David Backes poslal puk z pravého křídla na vzdálenější tyč, mířil do horního rohu branky Cama Warda, ale brankář domácího celku předvedl výborný zákrok.
     
    05:04
    Jeff Skinner sice nabral velkou rychlost, ale jeho útočný výlet skončil na polovině hřiště, následně ale Boston špatně rozehrál, a tak drží puk Ron Hainsey.
     
    05:22
    Torey Krug byl hodně nejistý v rozehrávce po vyhraném buly po pravici Antona Chudobina, jeden z hráčů Caroliny ale nezpracoval puk, hra se stěhuje do středního pásma.
     
    06:00
    Brad Marchand napadá Rona Hainseyho v rozehrávce, ale nakonec z toho nic nebude, domácí celek v červeném střídá.
     
    06:31
    Zdeno Chára teď nenapadal svého soupeře v situaci dva na dva, a tak přišel zajímavý centr před branku Antona Chudobina, tuším, že Brock McGinn se nedostal k puku, navíc svatyni hostujícího celku posunul Colin Miller.
     
    06:39
    David Krejčí vyhrál buly nad Teuvo Teravainenem po levici Antona Chudobina, ale rozehrávající obránce Bruins nenašel na pravém křídle nikoho v bílém.
     
    07:17
    Zdeno Chára to měl složité na útočné modré čáře, protože proti němu šli dva hráči Hurricanes, a tak ani nebyl čas na přihrávku na Adama McQuaida, je z toho nakonec ofsajd, ve kterém se objevil slovenský kapitán Medvědů.
     
    07:49
    Další zbrklá rozehrávka hostujícího hokejisty, tentokráte po vyhraném buly Dominicem Moorem nad Jayem McClementem ve středním pásmu, následovalo nahození Adama McQuiada, které nic nevyřešilo.
     
    08:29
    Zajímavé! David Pastrňák ukázal ve středním pásmu přehled o hře, ale vypadalo to, že Medvědi ztratí puk, Brad Marchand a Patrice Bergeron ale předvedli výborný forčekink, nakonec centr první lajny hostujícího mužstva pálil z levého kruhu zápěstím, ale Cam Ward zasáhl vyrážečkou!
     
    09:13
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston jde na ledě Caroliny do vedení. Druhá lajna Medvědů se nakonec prosazuje a nutnou podotknout, že na tom má lví podíl aktivita Davida Krejčího. Vítěz Stanley Cupu 2011 dostal puk do útočného pásma po pravém křídle, napoprvé nenašel před brankou Cama Warda nikoho v bílém, takže objel domácí svatyni, přihrál Toreymu Krugovi, který střílel do ohně zápěstím z levého kruhu, respektive do brankoviště domácího gólmana. Před Camem Wardem ještě puk šikovně tečoval RYAN SPOONER. Na tohle strážce domácí svatyně nemohl adekvátně reagovat! 0:1! Asistence: Torey Krug, David Krejčí.
    09:13 Ryan SPOONER - 0:1
     
    10:55
    Patrice Bergeron sice vyhrál buly nad Jordanem Staalem, ale po přihrávce Colina Millera z pravé strany nepřešel přes svého soupeře český útočník David Pastrňák.
     
    11:24
    Další velice dobrá šance hostů, David Krejčí vyhrál vhazování nad Teuvo Teravainenem, následoval rychlý přechod do útočného pásma v podání Bruins, David Backes ale střelou z pravého kruhu na vzdálenější tyč vyprášil pravý beton Cama Warda.
     
    12:20
    Boston zatím má střelecky výrazně navrch – 13:4, a to jsme na ledě Caroliny neviděli žádnou přesilovou hru.
     
    12:30
    Další dobrá akce Bostonu, hosté zatím řeší své situace jednoduše, lehce, Zdeno Chára rozehrál po levém křídle, ale puk se dostal k Davidu Pastrňákovi, ten ukázal dobrou střelu zápěstím, avšak pouze do vyrážečky Cama Warda!
     
    13:26
    Pochvalu zaslouží hostující bek Colin Miller, nejprve udržel útočné pásmo pro Bruins, z čehož těžil svým průnikem po křídle Anton Blidh, posléze nepustil před Antona Chudobina jednoho z domácích hokejistů.
     
    14:22
    Druhá lajna Bruins zatím táhne hosty, David Krejčí hraje s velkou jistotou a lehkostí. Nyní rozehrál akci hostů Adam McQuaid, následně český hráč přihrál šikovně dozadu na Davida Backese (zpoza branky Cama Warda), ale bývalý kapitán St. Louis Blues to zřejmě nečekal.
     
    15:50
    Patrice Bergeron ukázal, jak má vypadat defenzivní činnost prvního centra mužstva, v obranném pásmu Bruins získal puk, David Pastrňák následně zvolil dobrou střelu přes obránce Caroliny, Cam Ward nebyl jistý, ale nikdo v bílém se nedostal k dorážce.
     
    16:20
    David Krejčí zatím, troufnu si tvrdit, nejlepším hráčem na hřišti, hraje chytře, hraje inteligentně, hraje hlavou, dobře bruslí, má přehled o hře.
     
    16:56
    Sebastian Aho našel na levém kruhu Teuvo Teravainena a druhá jmenovaný překvapil všechny hráče v bílém přihrávku na vzdálenější tyč, kde, pokud by jeden z domácích zpracoval puk, tak by zakončoval do prázdné branky Antona Chudobina.
     
    17:41
    Tohle nahození za branku Antona Chudobina z levé strany v podání Jaccoba Slavina nic nepřineslo, hostující mužstvo má zatím více ze hry.
     
    18:07
    Medvědi kontrovali akcí, kterou tvořila česko-kanadská dvojice David Pastrňák – Brad Marchand, avšak bez střely na Cama Warda.
     
    19:00
    Ryan Spooner dobře napadal rozehrávku Caroliny, ale domácí mužstvo se dostalo i tak do útočného pásma, Anton Chudobin ale nemusel zasahovat proti pokusu z pravého kruhu.
     
    19:45
    Patrice Bergeron vyhrál buly, následně si své odvedl před Camem Wardem David Pastrňák, ale nikdo z hráčů Bostonu nevystřelil, vtom přečetl přihrávku na modrou čáru Jeff Skinner.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina končí vítězstvím hostujícího celku, který má zatím více ze hry, je aktivnějším mužstvem. Musím říci, že David Krejčí je jedním z tahounů Bostonu. Jeho jmenovec Pastrňák se v první periodě nedostal do větší šance, těží především z práce Patrice Bergerona.

    Anton Chudobin těch těžkých zákroků v úvodní dvacetiminutovce moc neměl, to jeho protějšek Cam Ward jednou inkasoval. David Krejčí našel na levém kruhu Toreyho Kruga, před kanadským brankářem domácího mužstva ještě do trajektorie puku sáhl svojí hokejkou Ryan Spooner! Bostno vede zaslouženě, svého soupeře v první třetině přestřílel.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Patrice Bergeron sice nevyhrál první buly druhé třetiny, ale i tak se Boston dostal před Cama Warda, následně musí až za Antona Chudobina Torey Krug.
     
    20:58
    Ano! Tohle Carolina už zná, David Krejčí a Ryan Spooner si vyměnili v rychlosti puk vedle pravé tyče branky Cama Warda, Boston nadále zůstává u puku a navíc v útočném pásmu.
     
    21:32
    Jako kdyby chtěl Jeff Skinner nabudit svým hitem v souboji s Brandonem Carlem domácí mužstvo, předtím Zdeno Chára nepokryl svého soupeře na pravém křídle.
     
    22:24
    Dvojice Dominic Moore a Colin Miller si vyměnila puk, útočník Bruins ale nedostal puk z rohu kluziště před Cama Warda, následně v obraně dobře pracoval Elias Lindholm. Dál než přes střed hřiště ale akce Hurricanes nevedla.
     
    22:33
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Brett Pesce – 2 min., držení protihráče).
     
    23:00
    To je důraz! Cam Ward neměl ani vteřinu klidu na svojí práci, protože Patrice Bergeron a Brad Marchand byli důrazní před brankářem Caroliny, Boston má zatím i ve druhé třetině více ze hry.
     
    23:17
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston využívá svojí první přesilovou hru večera a jde do dvoubrankového vedení. Jestli se nepletu tak David Pastrňák přihrál z levého kruhu na modrou čáru Toreymu Krugovi, ten našel na pravém kruhu Ryana Spoonera. Střelec úvodní branky zápasu střílel z jedničky, načež puk tečoval před Camem Wardem clonící BRAD MARCHAND, a sice tečoval puk mezi nohy brankáře Hurricanes! 0:2! Asistence: Ryan Spooner, Torey Krug.
    23:17 Brad MARCHAND - 0:2
     
    25:30
    Carolina se nemůže dostat z tlaku, který si vytvořila první lajna Bostonu. Patrice Bergeron se jedním pohybem na pravém kruhu zbavil soupeře, v jeho práci pokračuje Brad Marchand za brankou Cama Warda.
     
    26:01
    Po dlouhé době se hrálo před hostující brankou, po vyhraném buly z levé strany pálil od modré čáry Jaccob Slavin. Anton Chudobin ale předvedl rutinní zákrok.
     
    26:18
    Anton Blidh napadal rozehrávajícího Justina Faulka, nakonec z toho byla akce domácího mužstva po levém křídle, kterou přerušil nadzvednutím hokejky Sebastiana Aha David Krejčí.
     
    27:00
    Tuhle akci neměli špatně rozehranou domácí hokejisté, Noah Hanifin rozehrál od branky Cama Warda, posléze se před obránce Bostonu nedostal po levém křídle Jay McClement. Vše zakončil sraženou střelou od modré čáry Brett Pesce.
     
    27:42
    Opět velká nejistota v podání hostujícího kapitána Zdena Cháry, ale i tak nakonec mohl tvořit hru Bostonu po levém křídle Anton Blidh, ke střele na Cama Warda se ale hráč čtvrté lajny Bruins nedostal.
     
    28:20
    Boston se v posledních minutách soustředí na obranu, nežene se tolik do útoku, Austin Czarnik neměl nárok proti svému soupeři, z pravé strany ale nevystřelil Matt Tennyson, jelikož k němu včas přistoupili hostující hokejisté v bílém.
     
    29:00
    Cam Ward rozehrál hokejkou od své branky, ale vtom nic nevzdal a již na obranné modré čáře získal puk pro hosty Anton Blidh, následovala střela bekhendem, které ale nikterak nevystrašila nervovou soustavu domácích fanoušků.
     
    29:11
    Jaccob Slavin (CAR) dostává dvě minuty za vysokou hůl. Hokejka domácího beka se objevila v obličeji hostujícího útočníka Davida Pastrňáka.
     
    30:12
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tak pozor! Je tady branka v oslabení, obrovská chyba Austina Czarnika na modré čáře, které využil JORDAN STAAL. Bývalý útočník Pittsburghu šel sám na Antona Chudobina a volil to nejlepší, co mohl, to znamená rychlou střelu s příklepem nad pravý beton ruského brankáře Bostonu! Tohle může Carolinu nakopnout! 1:2! Bez asistence.
    30:12 Jordan STAAL - 1:2
     
    31:49
    David Pastrňák nejprve ztratil puk v útočném pásmu Bostonu, následně jej ale Medvědi získali, Dominic Moore ale středu hřiště pouze nahodil kotouč za branku Cama Warda.
     
    32:35
    Zatím Boston se může spolehnout na velice dobrou souhru druhé lajny Ryan Spooner – David Krejčí – David Backes. Hlavně spolupráce Čecha a Američana je výborná, ti hráči o sobě vědí a patří k nejnebezpečnějším pro domácí mužstvo.
     
    32:54
    Teuvo Teravainen (CAR) je vyloučen za vysokou hůl v obličeji Davida Backese. Uvidíme další branku Canes v oslabení?
     
    34:06
    Boston sevřel Carolinu. Nedá se říci, že by hostující hokejisté byli pasivní, anebo že by málo stříleli, Torey Krug našel Davida Pastrňáka na levé straně, vtom ale předvedl výborný zákrok levým betonem Cam Ward.
     
    35:13
    Cam Ward odolal. Colin Miller rozehrál přes Franka Vatrana, ten rozvinul akci Bruins o Davida Backese na pravém křídle. Následně poslední dva zmiňovaní hokejisté hostujícího celku doráželi před Kanaďanem v brance Canes, ale nakonec to neskončilo brankou.
     
    36:40
    Boston se bránil velice dobře pozičně, nakonec Dominic Moore ale nic nevymyslel na levém křídle, respektive neměl komu přihrát.
     
    37:30
    Jeden z hostujících hokejistů zkusil akci přes pravou stranu, takže přes Patrice Bergerona. Napoprvé to kanadskému hokejistovi nevyšlo, ale už opět drží puk jeden z nejlépe bránících hokejistů planety.
     
    38:30
    Budu se asi opakovat, ale David Krejčí se zřejmě dobře vyspal, další skvělá práce v obraně v podání českého hokejisty. Tohle je vyloženě večer účastníka dvou olympijských her.
     
    39:17
    Tak co chybělo? Finská výměna puku a poté centr před branku na Kanaďana, málem z toho bylo vyrovnání. Sebastian Aho a Teuvo Teravainen si vyměnili kotouč, následně druhý jmenovaný centroval k levé tyči branky Antona Chudobina, kde byl zcela volný Jordan Staal, ale na poslední chvíli si jej všiml Brandon Carlo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Po druhé třetině má stále k výhře blíže hostující celek, ale může ho ještě hodně mrzet branka při vlastní přesilové hře, kterou v oslabení domácího celku obstaral Jordan Staal překvapivou střelou nad pravý beton Antona Chudobina. Předtím udělal hrubku Austin Czarnik na útočné modré čáře.

    Bruins přitom mohli přidat třetí branku v přesilové hře, ale nestalo se tak. Utkání je otevřené, Hurricanes se rozhodně nevzdávají. Mužstvo v červeném se trošku probralo poté, co se prosadil zmiňovaný vítěz Stanley Cupu 2009 s Pittsburghem. Určitě nás čeká zajímavá podívaná ve třetí třetině!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Boston to zkusil přes střed hřiště, ale nevyšlo to, Patrice Bergeron napadá rozehrávku Caroliny.
     
    40:35
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Adam McQuaid – 2 min., sekání).
     
    40:53
    Nejprve byla střela jednoho z domácích hokejistů sražena, následně se Boston osvobodil.
     
    41:43
    Domácí mužstvo zatím nehraje přesilovou hru vůbec špatně, stále se před Antonem Chudobinem něco děje, před malou chvíli se neprosadila dvojice Jeff Skinner – Victor Rask.
     
    42:30
    Zdeno Chára získal puk za brankou Antona Chudobina, posléze Brad Marchand vyhodil kotouč až ke Camu Wardovi.
     
    43:14
    Rychlá souhra dvojice David Backes – Torey Krug skončila ztrátou hostujícího obránce, protiútok Caroliny zakončil nepřesnou střelou z levé strany útočník Brock McGinn.
     
    44:00
    Boston předvedl velice dobrou poziční hru, bez větších problémů se ubránil, Kevan Miller ale pouze odevzdal puk domácímu mužstvu a odešel střídat.
     
    44:42
    Druhá přesilovka Caroliny je tady. Brandon Carlo (BOS) dostává dvě minuty za faul loktem v souboji s Jeffem Skinnerem.
     
    45:30
    Carolina byla aktivní, snadno se dostala do útočného pásma, velice dobře pracovali Sebastian Aho a Teuvo Teravainen. Po střele Jaccoba Slavina od modré čáry si Anton Chudobin pokryl dorážku z pravého kruhu, kdy puk mířil na bližší tyč.
     
    46:27
    Patrice Bergeron a Kevan Miller byla dvojice, díky které se hostující mužstvo osvobodilo výhozem až za branku Cama Warda.
     
    46:48
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tak to byla obrovská rychlost! Poté, co David Krejčí vyhrál buly nad Jordanem Staalem následovala přihrávka na pravou stranu na JUSTINA FAULKA. Anton Chudobin zmenšil střelecký úhel americkému obránci Caroliny, ale ten poslal puk krásně do levého horního rohu hostující branky! 2:2! Asistence: Elias Lindholm, Jordan Staal.
    46:48 Justin FAULK - 2:2
     
    47:49
    Boston prostě doplatil na tu branku Jordana Staala v oslabení, tím pádem se domácí mužstvo dostalo do hry...Svěřencům Clauda Juliena není nic platné, že svého soupeře zatím přestříleli poměrem 31:19...
     
    48:27
    Carolina je výborná, co se týče nasazení. Celkově se třetí třetina hraje ve velkém tempu. Myslím si, že nás čeká zajímavý závěr utkání Hurricanes – Bruins.
     
    48:40
    Jordan Staal vyhrál buly až na modrou čáru, následně Sebastiano Aho přihrál do mezikruží, Anton Chudobin ale zasáhl pravým betonem proti střele jednoho z domácích hokejistů.
     
    49:17
    Dominic Moore nejprve přetlačil Victora Raska za brankou Cama Warda, ale švédský útočník Caroliny nic nevzdal a posléze puk svému soupeři sebral.
     
    50:08
    Boston ztrácí půdu pod nohama. Noah Hanifin střílel od modré čáry z pohybu přes beka Bruins, následně z úhlu dorážel Sebastian Aho. Anton Chudobin přerušuje hru.
     
    50:20
    Ve třetí třetině je aktivnější domácí mužstvo, Boston momentálně nestíhá, je všude pozdě.
     
    50:47
    Snadný zákrok pro Antona Chudobina lapačkou po střele Victora Raska z levého křídla. Pokus švédského hokejisty neměl razanci ani umístění.
     
    51:11
    Bostonu se to trošku vymklo z rukou, Torey Krug musel hrát, zakázané uvolnění se nepískalo, ale to už puk drží Noah Hanifin a rozehrává akci Canes.
     
    51:42
    Tohle nemůže Cama Warda překvapit, celkem slabá střela bekhendem v podání Dominica Moora, následuje buly po levici brankáře Canes.
     
    52:02
    David Pastrňák přidal na důrazu v souboji s hráčem domácího celku, Colin Miller rozehrál bez větších problémů na Patrice Bergerona, ale pokus kanadského hokejisty z pravé strany nešel mezi tři tyče branky Cama Warda.
     
    53:24
    Carolina má převahu, Derek Roy nejprve ztratil kotouč, ale ukázal také výbornou defenzivní práci. Bruins ztrácí kontrolu nad tímto duelem.
     
    53:59
    Sledujeme skvělou třetinu Caroliny, domácímu mužstvu pomohla srovnávací trefa Justina Faulka, opravdu vynikající nasazení hráčů v červeném.
     
    54:59
    No, ten třetí gól zápasu udělal s vývojem utkání hodně, Boston vypadl z role, chybí mu pohyb, poslední dobou se hraje víceméně před Antonem Chudobinem.
     
    55:40
    Carolina by si zasloužila třetí branku, Anton Chudobin nejprve vyrazil střelu z pravé strany, posléze Patrice Bergeron nedostal puk z obranného pásma Bruins.
     
    56:33
    David Krejčí pouze odevzdal puk domácímu celku, Cam Ward pouze vyrazil puk před sebe, Carolina jde do útoku.
     
    57:24
    Ale paradoxně mohl Boston jít opět do vedení, Austin Czarnik si myslím, že trošku zbytečně zvolil přihrávku pod sebe na Franka Vatrana, ten střílel z jedničky z levého kruhu, Cam Ward podržel domácí mužstvo.
     
    58:19
    Colin Miller nerozehrál vůbec dobře, ale Carolina nemyslela nic akcí přes Teuva Teravainena po rozehrávce Rona Hainseyho.
     
    59:10
    Brett Pesce střílel velice zajímavě od modré čáry z pravé strany, ale Anton Chudobin nepustil puk za svá záda, předtím dostal puk do útočného pásma Victor Rask po pravé straně.
     
    59:33
    Obrovské štěstí pro Boston. Hosté teď propadli přihrávku křížem na volného hráče Canes na pravé straně zachytil za pět minut dvanáct Torey Krug.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Po šedesáti minutách hry neznáme vítěze, ve třetí třetině byla jednoznačně aktivnější Carolina a zasloužila si srovnání. To obstaral krásnou střelou z pravé strany Justin Faulk. Závěr třetí periody byl strhující, viděli jsme opravdu nádherných dvacet minut. Tenhle duel bude pokračovat pětiminutovým prodloužením tři na tři.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:01
    David Krejčí je vítězem prvního vhazování prodloužení, a sice nad Jordanem Staalem. Prodloužení začalo.
     
    60:46
    Ze strany Bostonu jsou na ledě Davidové Pastrňák a Krejčí, právě Pastrňák dobře napadal rozehrávajícího Jordana Staala.
     
    61:22
    Brad Marchand teď prováhal přihrávku na volného spoluhráče v situaci dva na jednoho. Patrice Bergeron ale drží puk na své hokejce.
     
    62:01
    Colin Miller to měl velice těžké v souboji s Victorem Raskem. Švéd se chtěl před něj natlačit. Nakonec nemusel Anton Chudobin zasahovat.
     
    63:01
    Carolina právě vstřelila branku!
    Carolina vítězí v tomto duelu. David Backes jako kdyby neměl sílu při forčekinku, a tak TEUVO TERAVAINEN to vzal na sebe, nabral ve středu hřiště rychlost, Ryan Spooner mu nesebral kotouč, a tak finský útočník domácího mužstva rozhodl tento zápas střelou nad pravý beton Antona Chudobina! Krásná individuální akce finské naděje Canes! Asistence: Elias Lindholm, Justin Faulk.
     
    Konec zápasu.
     
    Boston prohrává na ledě Caroliny, ačkoliv vedl 2:0. V polovině utkání měl k dispozici početní výhodu. V té přišel zřejmě klíčový moment duelu. Jordan Staal zareagoval na chybu Austina Czarnika na útočné modré čáře, Anton Chudobin neměl moc šancí proti domácímu hokejistovi.

    Tím pádem se Carolina dostala do zápasu, do té doby byl jednoznačně lepší Boston. Ve třetí třetině domácí celek zcela po zásluze srovnal Justinem Faulkem, rozhodně mělo mužstvo v červených dresech převahu a při troše štěstí mohl mač skončit i výhrou Canes po normální hrací době.

    České fanoušky musí potěšit fakt, že David Krejčí předvedl výborný výkon. Jednalo se o nejlepšího hráče Bruins v tomto střetnutí. O to větší škoda, že Krejčí chyběl na letošním Světovém poháru v Torontu!
     
    Hvězdy zápasu:
    1. Jordan Staal (CAR) 1+1
    2. Cam Ward (CAR) 31 zákroků, 2 góly, 94,2%
    3. Teuvo Teravainen (CAR) 1+0
     
    Československá stopa v utkání:
    1. Zdeno Chára (BOS) 0+0, 1 střela, čas na ledě: 23:44
    2. David Krejčí (BOS) 0+1, 3 střely, čas na ledě: 17:06
    3. David Pastrňák (BOS) 0+0, 5 střel, čas na ledě: 19:43
     
    Z mé strany je to všechno, nezbývá než vám popřát dobrou noc a krásného Ježíška! Hezké Vánoce! (04:21:24)

    Vít Muzikář

    Branky a nahrávky: 31. J. Staal, 47. Faulk (E. Lindholm, J. Staal), 64. Teräväinen (E. Lindholm, Faulk) – 10. Spooner (Krug, Krejčí), 24. Marchand (Spooner, Krug)


    Carolina Hurricanes: C. Ward (Läck) – Hainsey, Faulk (A), Slavin, Pesce, Hanifin, Tennyson – Skinner, V. Rask (A), D. Ryan – B. McGinn, J. Staal (A), E. Lindholm – Aho, Teräväinen, Stempniak – Nordström, McClement, Stålberg.
    Boston Bruins: Chudobin (T. Rask) – Chára (C), Carlo, Krug, McQuaid, K. Miller, C. Miller – Marchand, Bergeron (A), Pastrňák – Spooner, Krejčí (A), Backes – Vatrano, Czarnik, Riley Nash – Blidh, D. Moore, J. Hayes.

    Rozhodčí: L’Ecuyer, St. Laurent – Nagy, Gibbs
    bahis siteleri