HC DDM Č. Budějovice – Austrálie U20 6:5 (kon.)
konec
HC DDM České Budějovice
6:5 (1:3, 1:1, 4:1)
Austrálie U20
Pondělí 02.01.2017, 17:30 • Budvar aréna, České Budějovice • Přípravné zápasy
Partner:

     
    Netradiční a vskutku napínavé utkání je u konce. Domácí HC DDM České Budějovice předvedlo ve třetí třetině nevídaný obrat, když se svěřencům Františka Eliáše povedlo otočit ze stavu 1:4 na 6:5. V závěru zápasu Australané z ničeho nic úplně odešli a DDM toho využilo. Jihočeský celek tak na třetí pokus australký výběr Josefa Rezka porazil. A to před vlastními fanoušky, kterých dnes přišlo 250.

    Perličkou a takovým bonbónkem dnešního utkání pak byla rozhodující trefa Pavla Samohejla z trestného střílení v 59. minutě. Talentovaný útočník vypůjčený z Vimperka speciálně pro tento zápas předvedl učebnicově provedenou forsbergovu kličku a ukradl vítězství pro DDM! Výborně zahrál také dvougólový kapitán Matěj Dvořák. (19:44:02)
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Australané vyhazují na zakázané uvolnění, DDM dnešní zápas vyhraje!
     
    59:33
    Puk v obranné třetině Austrálie, hosté už nemají síly na útok.
     
    59:05
    Hraje se poslední minuta zápasu a vhazuje se ve středním pásmu. Tohle už domácí nesmí pustit.
     
    58:45
    DDM Č. Budějovice právě vstřelily branku! Naprosto neuvěřitelně mazácky si při trestném střílení počínal PAVEL SAMOHEJL! Vimperský "Lavi" se rozjel k pravému mantinelu, načež párkrát hodil rameny a zakončil jednou rukou do odkryté části klece forsbergovou kličkou! Diváci jsou ve varu!
     
    58:45
    Pavel Samohejl uháněl sám na bránu, ale byl faulován. Je nařízeno trestné střílení!
     
    58:33
    Kapitán Mitchell Henning pálil od pravého mantinelu, ale výborně zasáhl David Prušák!
     
    57:45
    Hosté jakoby přestali hrát. DDM je všude dříve a pátý gól ho evidentně nakopnul.
     
    56:27
    Teď mohlo jít DDM dokonce do vedení! Hráč se zkušenostmi z třetí nejvyšší české soutěže Jakub Šafář se dostal dokonce nadvakrát k zakončení, ale jeho velice dobré střelecké pokusy k překvapení všech za zády Tetreaulta neskončily.
     
    55:50
    DDM Č. Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí k radosti svých fanoušků skórují a je vyrovnáno! Po střele Romana Hlavici zůstal puk ležet v brankovišti, kde si ho šikovně vyšťoural MATĚJ DVOŘÁK. Kapitán DDM tak v pravý čas pomohl svému týmu důležitou brankou! Asistence: Roman Hlavica.
     
    55:41
    To už není možné! Domácí byli ve velkém tlaku a stoprocentní příležitost měl znovu Ondřej Vaculík. Ten ale puk za ležícího gólmana Austrálie neprocedil!
     
    55:07
    Závěrečné minuty běží a hra nabírá na obrátkách.
     
    53:37
    DDM Č. Budějovice právě vstřelily branku!
    Výborná kombinace krajského týmu z Českých Budějovic končí v síti! David Weber se za brankou hostů krásně uvolnil, když oklamal protihráče, a následně poslal puk před branku na osamoceného JANA MICHALCE. Ten se v podobných situacích nemá ve zvyku mýlit. Závěr zápasu bude ještě zajímavý! Asistence: David Weber a Filip Ruprecht.
     
    53:09
    Přesilovku DDM znovu nevyužilo, Kong se vrací do hry.
     
    53:03
    Znovu Roman Rákosník pálil od modré a vyrážečka Tetreaulta mohla vyniknout.
     
    52:40
    Střelu Jakuba Šafáře od pravého mantinelu ještě tečovali Australané a puk míří mimo branku.
     
    51:59
    Roman Rákosník vypálil od modré čáry, ale puk znovu končí na výstroji Tetreaulta.
     
    51:52
    Obránce Filip Ruprecht při střele od modré čáry zlomil hůl. Nicméně vystřelit dokázal a Tetreault měl práci.
     
    51:09
    Brendan "King" Kong podrazil hráče DDM a domácí mají jedinečnou šanci dostat se zpět do zápasu. Bude to ale chtít zlepšit přesilovkovou souhru.
     
    50:44
    Kapitán hostů Mitchell Henning důrazně napadal Marka Trnku, a tak Prušák raději podržel kotouč ve své moci.
     
    49:28
    Hraje se ve střední třetině, ve hře jsou nepřesnosti a ani jeden z týmů se nemůže dostat do šance.
     
    48:56
    DDM musí začít střílet góly, mnoho času už nezbývá.
     
    47:38
    Austrálie U20 právě vstřelila branku!
    Moc dlouho ale stav 3:4 nevydržel. Na modré čáře napřáhl ke střele Bayley Kubara a v klubku hráčů před brankou ještě puk tečoval za záda Prušáka ANTHONY SANTILLI. Hosté jsou tak opět ve dvoubrankovém vedení. Asistence: Bayley Kubara.
     
    47:00
    DDM Č. Budějovice právě vstřelily branku!
    DDM je znovu ve hře! JAKUB NOVÁK si vzal puk na vrcholu pravého kruhu, dlouhým obloukem objel obránce a přesnou střelou nad lapačku překonal brankáře Tetreaulta. Asistence: Martin Tisoň.
     
    46:13
    Hosté byli v pěkné šanci v bezprostřední blízkosti brány, ale znovu skvěle zasáhl David Prušák!
     
    45:51
    Jan Michalec měl puk v dobré pozici v mezikruží, ale ještě hledal nahrávkou spoluhráče.
     
    44:56
    Australané byli v útoku, ale špatně si přihráli a puk má DDM.
     
    43:50
    Kieran Webster vyslal do úniku spoluhráče Lyndena Lodgeho, který pádil sám na Prušáka. Brankář DDM ale jeho pokus o bekhendový blafák dokonale přečetl a udržel svému týmu naději!
     
    42:59
    Českobudějovičtí se prodrali do útočné třetiny, ale navzdory tomu, že drželi nějakou chvíli kotouč na holi, nedokázali nic vymyslet.
     
    41:59
    Munický specialista na hru v oslabení Petr Bělohlav ztratil v obranné třetině puk, ale hosté toho nedokázali nijak využít.
     
    41:13
    David Weber se snažil vyslat do samostatného úniku Jana Michalce, který ale nezpracoval prudký kotouč! Sudí píská zakázané uvolnění.
     
    40:13
    Hned zkraje třetí části se ke střele dostal Roman Hlavica. McCann puk vyrazil do ochranné sítě nad svou svatyni.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Na třetí třetinu se do branky domácího mužstva postaví talentovaný gólman David Prušák. Do brány juniorského výběru Austrálie se nově postaví Alex Tetreault.
    DDM bere utkání s velkou prestiží. O tom svědčí i to, že trenéři českobudějovického celku jsou v oblecích

     
    Ve druhé periodě se hra vyrovnala. Dá se říci, že domácí DDM bylo lepším týmem a kdyby bylo důraznější v koncovce, mohlo být klidně vyrovnáno. Jako první se sice do vedení 4:1 dostal tým Josefa Rezka, těsně po polovině zápasu však potrestal chybu v rozehrávce hostí pumelicí pod horní tyč kapitán Matěj Dvořák. Na konci třetiny Českobudějovičtí soupeře přehrávali a před posledním dějstvím tak není nic ztraceno!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Znovu to na McCanna zkoušeli domácí a tentokrát to byl dravý forvard Roman Hlavica. Jeho střelu ze střední vzdálenosti sebral brankář Austrálie do lapačky.
     
    38:54
    A znovu nevyužitá šance DDM! Petr Bělohlav důraznou střelou od levého mantinelu trefil Spencera McCanna do masky a puk se odrazil před prázdnou branku na hůl Ondřeje Vaculíka. Útočník staršího dorostu Motoru ji ale netrefil!
     
    37:22
    Tohle by mohlo DDM mrzet! Webster lehkovážně projížděl s pukem za vlastní brankou a sebral mu ho Martin Tisoň. Toho nikdo neatakoval, a tak vyjel před branku, kde číhal jeho spoluhráč. Jakub Novák však nedostal puk ideálně, a McCann tak nakonec ve velké šanci neměl moc práce.
     
    36:42
    Bek Bayley Kubara tvrdě střílel od modré čáry, ale v cestě puku stál Terberův hbitý pravý beton.
     
    35:39
    Nic moc početní výhoda v podání týmu Mattiho Luomy. Trest pro hráče DDM Rákosníka vypršel.
     
    35:36
    Pavel Samohejl se nebojí individuálního průniku ani při oslabení. Jednoho obránce Austrálie si dokonale obtáhl, přes dalšího už se mu ale nepodařilo procedit puk.
     
    34:22
    Hostům se přesilovka moc nedaří. V pásmu se nejsou schopni udržet a hráči DDM vyhazují jeden kotouč za druhým až k jejich brankáři.
     
    33:39
    Nyní si zahrají ve výhodě o jednoho muže v poli pro změnu Australané. Roman Rákosník se vyfauloval a dostává trest za držení protihráče.
     
    32:08
    DDM Č. Budějovice právě vstřelily branku! Hostující zadák Corey Stringer se snažil diagonálně vysunout spoluhráče, který zrovna odjížděl z trestné lavice, na místo toho však trestuhodně namazal českobudějovickému Jelínkovi. Šikovný forvard puk posunul na MATĚJE DVOŘÁKA a hlubocký ostrostřelec už se z takových pozic nemýlí. Puk zasvištěl pod horní tyč! Asistence: Jiří Jelínek.
     
    32:01
    Lodge je zpět na ledě. Domácí početní výhodu nevyužili.
     
    31:26
    Českým Budějovicích se přesilovka vůbec nedaří. McCann si ještě nesáhl na kotouč. Australané totiž volí taktiku rychlého přístupu k hráčům, což domácím nevyhovuje.
     
    30:01
    DDM si zahraje přesilovku a má možnost zdramatizovat utkání! Lynden Lodge je vyloučen za držení hole.
     
    29:53
    Velká šance, ve které byl hostující Lynden Lodge! Ten dorážel osamocený na brankovišti, ale Terber výborně zachránil svůj tým před inkasováním pátého gólu.
     
    29:28
    Pěkný hit na Jana Michalce předvedl u mantinelu Bayley Kubara. Australané však celkově dnes nehrají tak tvrdě jako v předchozích zápasech s DDM.
     
    28:45
    Obrovitý zadák Marek Trnka byl v útočném výpadu, ale na střele z větší vzdálenosti si smlsla McCannova lapačka.
     
    27:10
    Hosté byli v další šanci a pohromě v podobě střely Jaydena Lewise do odkryté klece zabránil obětavým zákrokem obránce DDM Filip Ruprecht!
     
    26:00
    Na dnešní utkání do Budvar arény zavítalo 250 diváků!
     
    24:11
    Austrálie U20 právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají do tříbrankového trháku. Asi nejnebezpečnější Australan KIERAN WEBSTER nejprve vypálil na Terbera, který puk letící pod horní tyč ještě zvládl vyškrábnout lapačkou, na následnou bekhendovou dorážku útočníka s účesem "Jágr" už ale nestačil. Bez asistence.
     
    22:59
    Roman Rákosník rozjel útočnou akci a našel na levém křídle najetého Pavla Samohejla. Bývalý kapitán staršího dorostu Motoru zkusil vystřelit přes beka, ale střela šla po zemi a McCann ji zneškodnil.
     
    21:58
    Jakub Novák se snažil zkusit stejnou fintu jako hosté, když obkroužil branku a chtěl zasunout puk za McCanna. Ten stál ale pevně u tyče a kotouč vyrazil.
     
    20:30
    Australané šli do útoku, ale po nahrávce Webstra se nedokázal prosadit Lynden Lodge. Obránce domácích ho nepustil přes sebe a puk pak spolehlivě kryl Ondřej Terber.
     
    20:21
    Tak se povedlo a opět se bude hrát. Buly v útočném pásmu DDM České Budějovice.
     
    20:21
    Oprava zřejmě bude trvat delší dobu. Ledaři se zatím snaží celé věci přijít na kloub. Oba týmy zůstávají na střídačkách.
     
    20:21
    Z mantinelu se odlomil kus plexiskla, takže budeme muset chvíli počkat na jeho opravu. Prozatím mají oba celky čas na poradu a promyšlení taktiky.
     
    20:21
    Hned od začátku třetiny se hraje pěkně zostra! Obránce Martin Stolarik v rohu útočného pásma srovnal Remyho McGuinesse.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Od druhé třetiny dojde ke střídání brankářů. Pavla Vokůrku nahradí mezi třemi tyčemi zkušený junior Ondřej Terber.
     
    V první třetině byla aktivita především na straně Australanů. Protinožci měli více střel a Českobudějovičtí jim nechávali ve vlastním pásmu až příliš prostoru. DDM hrálo standardní hokej, avšak stačilo to pouze na jednu vstřelenou branku z hole Jiřího Jelínka. Hosté celkem po zásluze vyhráli první třetinu 3:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:38
    Hlubocký rytíř Marek Trnka vypálil z první od modré čáry a McCann musel zasáhnout vyrážečkou.
     
    18:22
    Austrálie U20 právě vstřelila branku!
    Australská dvacítka vede o dva góly! Obránce BAYLEY KUBARA nevystřelil od modré čáry zrovna pumelici, spíše lehčí střela však skončila v bráně DDM. Asistence: Brendan Kong a Kieren Webster.
     
    17:57
    Kieran Webster projel jako blesk útočným pásmem a orazítkoval vzdálenější tyč!
     
    16:34
    Austrálie U20 právě vstřelila branku!
    Vedení je opět na straně hostujícího celku. Australané velmi dobře kombinovali v útočné třetině a sklízí za to ovoce. Gól byl navíc hodně podobný prvnímu zásahu hostů. ELLESSE CARINI si vzal puk a rychle vyjel zpoza branky, kde nachytal na švestkách dezorientovaného Vokůrku. Asistence: Jayden Lewis a Ethan Cornford.
     
    15:45
    Austrálie přečkala oslabení, ale ani jí to nedalo moc práce. DDM ani nevystřelilo na bránu.
     
    15:21
    Domácí si teď vůbec nerozuměli při zakládání útoku v přesilové hře. Petr Bělohlav nakonec posílá puk na icing.
     
    14:13
    Michalec se vrací na led a DDM bude hrát krátkou přesilovou hru.
     
    13:45
    Pavel Samohejl si v útočném pásmu chvíli vzal puk pro sebe a nikdo z hráčů Austrálie jej nebyl schopen zastavit. Až na Ethana Conrforda, který ho tvrdým zákrokem poslal k zemi. Vyloučen je za podražení a bude se hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    13:15
    Ellesse Carini dostal puk v útočné třetině a zkusil z levé strany pěknou střelou Pavla Vokůrku.
     
    12:13
    DDM však bude v zápětí hrát v oslabení. Útočník Jan Michalec se provinil podražením a jeho tým bude hrát ve čtyřech.
     
    11:34
    DDM Č. Budějovice právě vstřelily branku!
    A je vyrovnáno! Po vhazování v obranném pásmu DDM si puk vzal JIŘÍ JELÍNEK, který obešel i posledního obránce, a mířil sám na brankáře McCana, jehož překonal přesnou střelou pod lapačku! Bez asistence.
     
    11:08
    Obrovskou šanci spálili domácí! Ruprechtovo vyhození po mantinelu v obranné třetině si o mantinel šikovně protečoval Pavel Samohejl, který tak dostal DDM do přečíslení dva na jednoho. Vimperský drak poté vyslal do šance Ondřeje Vaculíka, který však sám před gólmanem nezvládl zpracovat kotouč!
     
    10:05
    Martin Tisoň byl ve velice dobré šanci mezi kruhy, ale ani on nenašel na kvalitně chytajícího Stephena McCana recept!
     
    09:35
    Marek Trnka to zkoušel od modré čáry, ale puk zblokovali obránci hostů, a ten tak ani nedolétl na branku.
     
    08:34
    Kapitán domácích Matěj Dvořák spíše tak nahazoval, když měl puk u modré čáry a chystal se ho atakovat soupeř. McCann betonem posunul puk do rohu hřiště.
     
    07:46
    Obránce Jiří Beránek zkoušel štěstí střelou od modré, ale McCann se nenechal překonat. DDM zatím mírně ztrácí a krajskému týmu by se hodilo co nejrychleji vyrovnat.
     
    07:19
    Hosté pokračují v tlaku, ale tentokrát před Vokůrkou úspěšní nebyli.
     
    06:39
    Austrálie U20 právě vstřelila branku! Českobudějovičtí už si trochu koledovali, když nechali Australanům ve vlastním pásmu až příliš prostoru. ETHAN CORNFORD pohodlně vybruslil nikým neatakován zpoza branky a hbitě zasunul puk za překvapeného Vokůrku. Bez asistence.
     
    06:11
    Lynden Lodge, který jinak působí v juniorce Litoměřic, vyzkoušel pozornost Pavla Vokůrky. Gólman DDM ale puk snadno ukryl do lapačky.
     
    05:30
    Velice tvrdý střet za brankou Austrálie předvedl Pavel Samohejl. Ten srazil obránce Bayleyho Kubaru, který se těžce zvedá z ledu. O faul se ale určitě nejednalo a sudí píšťalku do úst nevkládá.
     
    04:56
    Od modré pálil Martin Stolarik, ale trefil pouze prvního clonícího hráče.
     
    04:13
    Je třeba říci, že do Budvar arény přišla velice slušná návštěva. Na to, jaká obvykle chodí na krajský tým.
     
    03:48
    David Weber byl první, jenž ohrozil McCanna. Pokoušel se ho překvapit pohotovým vyjetím u bližší tyče, ale neuspěl.
     
    03:03
    Českobudějovický tým se ještě nedostal ke střele, ale snaha o útočnou aktivitu je znát. Australané nicméně velice aktivně bruslí a jsou zatím o něco lepší.
     
    02:20
    Znovu Kieran Webster, který tentokrát pálil tvrdě po přejetí modré čáry. Vokůrka byl ale bystrý a vyrazil puk nad sebe.
     
    01:47
    Chvilku se podívalo do útočné třetiny i DDM, ale žádnou střelou brankáře McCanna neohrozilo.
     
    01:11
    Úvod zápasu vychází lépe hostům. Svěřenci Josefa Rezka dobře napadají a drží se v útočném pásmu.
     
    00:17
    Jako první se ke střele na branku dostal z levé strany Australan Kieran Webster. Mířil ale přímo do klína brankáře Vokůrky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Národní hymny zazněly, za malý okamžik už dojde k úvodnímu vhazování.
     
    Úvodní sestavy:

    HC DDM České Budějovice: Vokůrka (Terber, Prušák) – Stolarik, Trnka, Ruprecht, Bělohlav, Rákosník (A), Musel, Beránek – Hlavica (A), Dvořák (C), Jelínek – Michalec, Šafář, Weber – Kantor, Novák, Tisoň – Samohejl, O. Vaculík, Schuppler. Trenér: Eliáš a P. Vaculík

    Austrálie U20: McCann (Tetreault) – Marino, Jaunozols, Kubara, Stringer, Tripp – Webster (A), McGuiness (A), Brunt, Carini, Cornford, Henning (C), Kong, Lewis, Lodge, Ruck, Santilli, Sillato. Trenéři: Luoma a Rezek

    Rozhodčí: Pražák – Jindra, Šesták.
     
    HC DDM ČESKÉ BUDĚJOVICE
    Tým z krajské ligy juniorů je na druhém místě jihočeské skupiny, ale na vedoucí Strakonice už ztrácí propastných 13 bodů. Svěřenci kouče Františka Eliáše jsou většinou hokejisté, kteří se v mládí neprosadili v českobudějovickém Motoru, a nyní hrají hokej čistě pro zábavu.

    Najdou se ale i výjimky, například Jakub Šafář upřednostnil DDM před hraním ve 2. lize, kde loni působil. Stejnou soutěž okusil i Pavel Samohejl. Není divu, že mladíci, kteří se baví hokejem, berou utkání s exotickým soupeřem nesmírně vážně.

    AUSTRÁLIE U20
    Protinožci se vydají na jih Čech zásluhou Josefa Rezka, což je bývalý útočník extraligových Českých Budějovic, a nyní asistent trenéra australského výběru. Juniorská reprezentace Austrálie si na jih Čech pouze odskočí zpestřit přípravu na MS divize 2B, které odehraje ve Španělsku.

    Ve svém kádru má kromě hokejistů z tamní nejvyšší soutěže také pět hráčů, kteří působí v severoamerických ligách. Jeden pravidelně hraje ve Finsku, odkud pochází také hlavní trenér Matti Luoma. Zajímavostí a perličkou utkání je, že Australan Lynden Lodge nastupuje za Litoměřice, kde hraje ligu juniorů!
     
    PRVNÍ DVA ZÁPASY VYHRÁLI AUSTRALANÉ

    Mezi oběma soupeři už proběhla dvě vzájemná měření sil. První v prosinci 2014 skončilo po základní hrací době remízou 8:8, ale po samostatných nájezdech se z výhry radovala Austrálie. V litoměřické Kalich aréně se mužstva potkala i minulý rok a po vyrovnaném průběhu mohli slavit opět protinožci – 8:5.
     
    Vítám vás u netradičního online textového přenosu z českobudějovické Budvar arény! Na jihu Čech dojde k pikantnímu měření sil, domácí tým z krajské ligy juniorů HC DDM České Budějovice totiž vyzve reprezentaci Austrálie U20! Protinožci už třetí rok po sobě rozbili svůj tréninkový tábor v Litoměřicích, kde se také už dvakrát s DDM utkali. Vůbec poprvé se však dnes Australané představí v Českých Budějovicích. Nenechte si ujít zajímavé přátelské utkání, které odstartuje v 17:30!

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 12. Jelínek, 33. Dvořák (Jelínek), 47. Novák (Tisoň), 54. Michalec (Weber, Ruprecht), 56. Dvořák (Hlavica), 59. Samohejl (TS) – 7. Cornford, 17. Carini (Lewis, Cornford), 19. Kubara (Kong, Webster), 25. Webster, 48. Santilli (Kubara)


    HC DDM České Budějovice: Vokůrka (21. Terber, 41. Prušák) – Stolarik, Trnka, Ruprecht, Bělohlav, Rákosník (A), Musel, Beránek – Hlavica (A), Dvořák (C), Jelínek – Michalec, Šafář, Weber – Kantor, Novák, Tisoň – Samohejl, O. Vaculík, Schuppler. Trenér: Eliáš a P. Vaculík
    Austrálie U20: McCann (41. Tetreault) – Marino, Jaunozols, Kubara, Stringer, Tripp – Webster (A), McGuiness (A), Brunt, Carini, Cornford, Henning (C), Kong, Lewis, Lodge, Ruck, Santilli, Sillato. Trenéři: Luoma a Rezek

    Rozhodčí: Pražák – Jindra, Šesták

    Diváci: 250
    bahis siteleri