Barys – Riga 1:0 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Minsk 2:3 (0:2 po s.n.) | Jekatěrinburg – Jokerit 1:3 (kon.)
Záhřeb – Viťaz 3:5 (kon.)
konec
Medveščak Záhřeb
3:5 (0:2, 2:1, 1:2)
HC Viťaz Moskevská oblast
Neděle 05.02.2017, 17:00 • Dom Sportova Zagreb • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu ruské hokejové KHL, kde se proti sobě postaví celky Medveščaku Záhřeb a Viťazu Podolsk.

    Domácí Medveščak Záhřeb už ztratil veškeré šance na postup do play-off a tak už sezónu pouze dohrává s tím málem hráčů, kteří mu zbyli. V tabulce Západní konference je momentálně na 11. místě se ziskem 68 bodů za 57 zápasů a skóre 126:169. Momentální forma je pak nejvíce tragická, jak si to vůbec jde představit – nula bodů z posledních pěti zápasů. Chorvatská ekipa prohrála postupně ve Vladivostoku 4:1, v Chabarovsku 4:2, s Kunlunem 5:0, doma s Dinamem Moskva 3:6 a posledně i s Jaroslavlí 4:7.

    To Viťaz Podolsk má díky parádní formě namířeno do vyřazovacích bojů a momentálně drží solidní sedmé místo se ziskem 89 bodů za 55 zápasů a skóre 146:142. Jak už bylo řečeno, momentální forma je dokonalá – z posledních pěti zápasů 14 bodů! Podolsk postupně porazil Ladu 4:1, Ufu 4:3 po nájezdech, Magnitogorsk 3:2, Čeljabinsk 3:1 a posledně venku i Slovan vysoko 1:6.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Medveščak Záhřeb: Garnett (Gajdučenko) – Katic, D. Smith, Smolec, Janković, K. Voronin – Perkovich, Mahbod, Miličić (A) – Lessio (C), A. Giroux, Glumac – Arkalov, Zanoški.

    HC Viťaz: Saprykin (Todykov) – A. Semjonov (C), Golovkov, Katičev, Jeřábek, Gimajev, S. Romanov, Voronkov – Makejev, A. Nikulin, Švec-Rogovoj – Kempe, M. Aaltonen, Kopejkin (A) – A. Černov, Horák, Vyglazov – Džiošvili, Jacenko, Al. Stěpanov – Pankov.

    Rozhodčí: Olenin, Beljajev – Otmachov, Palej.
     
    Záhřeb dnes nastupuje vinou personální nouze pouze na tři neúplné formace a pět beků – Podolsk tak má už před úvodním hvizdem umetenou cestu ke třem bodům.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    Aktivněji pochopitelně začali hosté, ke střele se po průniku po ose kluziště dostal Makejev, jeho pokus ale dokázal Garnett vyrazit za branku.
     
    01:42
    Zatím se ale Viťaz nedostal do žádné pořádné šance, začalo se spíše opatrně a hosté čekají, až chorvatský soupeř udělá nějakou chybu.
     
    02:28
    Další akci zkusil ruský klub a Černov se nakonec dostal i ke střele, jeho pokus ovšem pouze donutil Garnetta k zákroku lapačkou a následnému přerušení hry.
     
    03:24
    Jeřábek se snažil po individuální akci nastřelit puk do nebezpečného prostoru před brankou, Garnett ale byl pozorný a svojí hokejkou puk poslal do bezpečí.
     
    04:02
    Úžasný zákrok teď vytáhl Garnett, který se proti úniku Kempeho položil bleskově na led dokázal puk zastavit svými položenými betony!
     
    04:49
    Hra je ale jinak zatím překvapivě poměrně vyrovnaná a do akcí se dostávají i domácí – ti teď vyslali nahození na Saprykina, ten bez potíží kryl.
     
    05:35
    Viťaz právě vstřelil branku!
    No a je tu první branka pro hosty, kteří jdou podle očekávání do vedení. Na konci krásné akce přenechal zadovkou Kopejkin puk lépe postavenému MIRO AALTONENOVI, jenž dokázal pohotovou střelou k levé tyčce překonat Garnetta dnes poprvé! Asistence: Alexej Kopejkin a Mario Kempe.
    05:35 Miro AALTONEN - 0:1
     
    07:24
    I nadále jsou to hosté, kdo diktuje tempo hry a domácí Medveščak to bude mít velice složité, pokud bude chtít brát nějaké body.
     
    08:18
    Podolsk i nadále utahuje šrouby a snaží se dostat za domácí obranu, která sice zatím funguje vcelku dobře, ale v tak malém počtu lidí asi bude těžké nedělat celý zápas chyby.
     
    09:25
    I nadále je to spíše taková hra kočky s myší – do útoku se sice po delší době dostal i Záhřeb, ale zastavil ho ofsajd Lessia, takže je jejich útok u konce.
     
    10:38
    K nahození na branku Garnetta se dostal Golovkov, která ale branku domácích nakonec netrefil a jelikož jeho pokus ani nikdo netečoval, kotouč skončil za brankou.
     
    11:21
    Do tutové šance teď jel Lessio, který byl zcela sám před Saprykinem, ten ho ale rozhodil dost na to, aby dokázal puk nakonec vykopnout betonem vedle!
     
    11:27
    Je tu první vyloučení zápasu a přesilovku budou hrát domácí – na trestnou míří Roman Horák, který na začátku této akce právě Lessieho fauloval sekáním.
     
    12:35
    Parta kolem Saprykina se ale zatím v pohodě brání a zvládá držet útočníky domácích na uzdě, takže jsme zatím žádnou větší šanci této přesilovky neviděli.
     
    13:25
    A početní výhoda Medveščaku je skoro u konce, na konci celé početní výhody se ještě záhřebský tým natlačil před branku Saprykina, tímto tlakem ji ale pouze posunul a hra je tak přerušena.
     
    13:32
    No a nakonec je právě Igor Saprykin za to posunutí branky vyloučen, protože sudí ho vyhodnotili jako úmyslné.
     
    14:39
    A za Saprykinem zvonila tyčka, která musela být slyšet po celé aréně! Ke tvrdé ráně z levého kruhu se dostal Smith, který ale pouze rozezvučel zmíněnou konstrukci branky!
     
    15:52
    Hosté se nakonec tomuto oslabení ubránili a dokázali se dostat opět do útoku, ovšem Kempes poslal svůj pokus pouze mimo.
     
    16:37
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Možná trochu kruté pro domácí, kteří se sympaticky snažili srovnat, ale místo toho znovu inkasují. Střelu od modré poslal na Garnetta Romanov, domácí gólman puk vyrazil pouze před sebe na volného NIKITU VYGLAZOVA, který ho dokázal procedit do branky! Asistence: Stanislav Romanov.
    16:37 Nikita VYGLAZOV - 0:2
     
    17:44
    Je tu ale už třetí vyloučení pro hosty – tentokrát na trestnou lavici míří Jegor Voronkov, který se za vlastní branou provinil držením.
     
    18:31
    Do dobré šance se opět dostali domácí, kteří se snažili nadvakrát dorážet puk před Saprykinem, ani Perkovich, ani Mahbod na něj ale nevyzráli.
     
    19:21
    Tutová šance pro chorvatský celek! Po střele Smithe od modré se puk odrazil před zcela volného Miličiće, ten ale poslal svůj pokus pouze do betonu připraveného Saprykina!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu a výsledek je očekávaný, průběh už ale nikoliv. Záhřeb hraje sympaticky a měl šancí minimálně na dvě branky, přes Saprykina ale puk nedostal ani jednou a naopak sám dvakrát inkasoval – nejprve z hole Aaltonena po pěkné kombinační akci a následně se prosadil i Vyglazov, který jednoduše dorážel. Uvidíme, jestli domácí ze zápasu ještě udělají drama.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    Hned na začátku třetiny se k nebezpečné střele z pravého kruhu dostal Švec-Rogovoj, ovšem na jeho pokus byl připravený Garnett a vyrazil ho mimo.
     
    21:45
    Zatím se v této třetině domácí ani nedostali do útočného pásma a sledujeme hodně rozpačitý úvod do této dvacetiminutovky z jejich strany.
     
    22:30
    A je tu první vyloučení zápasu pro domácí – na trestnou lavici je poslán Tomislav Zanoški, který se provinil hrou vysokou holí.
     
    23:25
    Zatím se ale Viťaz nedokázal dostat na delší dobu do pásma – Záhřeb se brání velice dobře a už několikrát zvládl vyhodit puk až za branku soupeře.
     
    24:18
    Druhá část této početní výhody už byla o něco lepší, když se dokázal Podolsk nastěhovat do útočné třetiny, ale Garnetta ani tak nijak zásadně neohrozil.
     
    25:09
    Na led opět šel Garnett, ale stále jsou to takové poměrně lehké zákroky – i teď mu stačilo jen nastavit lapačku se sebrat tak puk.
     
    25:17
    Je tu další vyloučení a přesilovku si opět zahrají hosté – na trestnou míří Alexandre Giroux, který je vyloučen za podražení.
     
    25:39
    A když se před brankou snažil Derek Smith odstavit Horáka, přesekl mu hůl, takže je také poslán na trestnou lavici – dlouhá přesilovka 5 na 3 pro hosty.
     
    26:31
    Dobrý zákrok si teď připsal Garnett, který se položil na zem a rychlým máchnutím lapačkou dokázal zastavit tvrdou střelu od Vyglazova.
     
    27:09
    A pozor, je tu další vyloučení pro domácí – na trestnou je poslán i Mark Katic za vyhození puku na tribunu, takže se přesilovka Podolsku 5 na 3 prodlouží.
     
    28:18
    I nadále se ale domácí celek srdnatě brání a už je to přesilovka "jen" 5 na 4, takže to má o něco jednoduší – ovšem Podolsk se vůbec nemůže dostat do šance.
     
    29:07
    A na led šel pohotově znovu Garnett, který dokázal zastavit nahození Gimajeva a oslabení jeho spoluhráčů se tak rychle chýlí ke konci.
     
    29:53
    Medveščak právě vstřelil branku!
    No a pozor, domácí se totiž dostávají na dostřel a snižují na rozdíl jediné branky! Gól to ale byl opravdu hodně kuriózní, protože tvrdou střelu od ALEXANDRE GIROUXE dokázal Saprykin vyrazit – ale pouze nad sebe a puk se poté jako padající list snesl za brankovou čáru! Asistence: Matija Miličić a Samson Mahbod.
    29:53 Alexandre GIROUX - 1:2
     
    30:45
    I nadále se hraje spíše před brankou Viťazu, což je překvapivé – na led musel opět Saprykin, který ale puk dokázal vyrazit za branku.
     
    31:00
    A domácí budou hrát přesilovou hru, takže budou moci srovnat – na trestnou lavici míří Sergej Gimajev, který se provinil sekáním.
     
    31:58
    A je tu další vyloučení, takže si domácí Záhřeb zahraje přesilovku 5 na 3 – na trestnou je poslán i Alexej Makejev, který se před vlastní brankou provinil také sekáním.
     
    33:10
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné, domácím se to vážně podařilo a skóre zápasu je srovnáno! Ke střele z levého kruhu napřáhl nikým neobtěžovaný MIKE GLUMAC, jenž dokázal prostřelit prudkou ránou přesouvajícího se Saprykina! Outsider se tak vrátil zpět do hry a šilhá po bodech. Asistence: Samson Mahbod a Alexandre Giroux.
    33:10 Mike GLUMAC - 2:2
     
    34:19
    Tutovou šanci na obrat pak měl Katic, který si najel z druhé vlny na přesný pas a tvrdou střelou nechal vyniknout pozorného Saprykina!
     
    35:02
    Na led po delší době musel i v posledních minutách nečinný Garnett, který ale nakonec dokázal svou hrudí vyrazit pryč střelu Kempeho.
     
    35:31
    Saprykin má opravdu více práce, než by si asi sám přál a teď opět musel na led proti důrazné střele Smithe, puk ale nakonec schoval do lapačky.
     
    36:34
    Podolsk má velké potíže s tím, aby se vrátil zpět do hry a sledujeme tak hodně neurovnanou pasáž hry, kdy mají stále navrch spíše domácí.
     
    37:26
    Hra se uklidnila a tempo trochu opadlo – teď se při snaze o nějaké nebezpečí před bránou Medveščaku dostal do ofsajdu Makejev a hra je tak znovu přerušena.
     
    38:22
    Podolsk si ale nakonec zahraje ještě jednu přesilovku, když je vyloučen Samson Mahbod za držení – domácí se tedy budou muset bránit ve čtyřech.
     
    39:44
    Viťaz právě vstřelil branku!
    A hosté tuto početní výhodu také nakonec využívají, takže jdou opět do vedení! Nikulin dokázal z otočky poslat skvělý puk zpět před branku, kde stál připravený ALEXEJ MAKEJEV a ten dokázal prostřelit bezmocného Garnetta! Asistence: Alexandr Nikulin.
    39:44 Alexej MAKEJEV - 2:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou druhou dvacetiminutovku a domácí celek sice dokázal srovnat stav zápasu, stejně ale znovu prohrává. Heroický výkon Záhřebu podtrhli svými brankami Giroux a Glumac, ovšem z přesilovky Viťazu dokázal v poslední minutě vrátit hostům vedení svojí dnešní druhou brankou Makejev. Uvidíme, jestli se domácím podaří znovu srovnat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:49
    Na začátku poslední třetiny se hraje vyrovnaný hokej a hra se odehrává hlavně ve středním pásmu – uvidíme, který celek získá převahu.
     
    41:44
    Jako první se do dobré šance dostali hosté, když Garnettovi vypadlo nahození Gimajeva, ovšem poté své zaváhání napravil, když zachytil pokus Kempeho.
     
    42:14
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Tak je znovu srovnáno a domácí celek se znovu vrací do hry o body! Saprykin vyrazil nahození Katice pouze na hůl ILJI ARKALOVA, jenž dokázal pohotově vrátit puk na branku a odrazem o tyčku a gólmana Podolsku ho procedil do sítě! Asistence: Mark Katic.
    42:14 Ilja ARKALOV - 3:3
     
    43:17
    Teď je hra přerušena kvůli dění na druhé straně – tam sebral puk Garnett a při dotírání na jeho branku protihráči posunuli branku.
     
    43:38
    A domácí ekipa navíc bude hrát přesilovku, protože při snaze vystřelit vyrazil hokejku Glumacovi Arťom Černov a je vyloučen za sekání.
     
    44:34
    Zatím se ale Medveščak nemůže dostat do pořádné šance, spíše má co dělat s tím, aby vůbec udržel pásmo.
     
    45:29
    Ani další část této početní výhody není ze strany záhřebských nijak dobrá a sledujeme velké trápení při přechodu do pásma. Podolsk se v pohodě brání a čeká, až bude moci v pěti zaútočit.
     
    45:46
    A teď je tu vyloučení na obou stranách, potrestáni jsou Ilja Arkalov a Jakub Jeřábek, oba za hrubost.
     
    46:22
    Viťaz právě vstřelil branku!
    A hosté jdou znovu do vedení, takže domácí musejí znovu skóre dotahovat. Většinu osazenstva stadionu to určitě nepotěšilo, ale to nic nemění na faktu, že ALEXEJ MAKEJEV dnes dokázal vsítit už druhý gól – po úniku dva na jednoho dostal přihrávku od Aaltonena a dokázal ji uklidit pod padajícím Garnettem. Asistence: Miro Aaltonen.
    46:22 Alexej MAKEJEV - 3:4
     
    46:22
    A hned po gólu jsou tu další dvě vyloučení, na trestnou je poslán domácí Smith za vražení na hrazení a hostující Golovkov za hrubost.
     
    47:39
    Domácí se snaží natlačit před branku a ještě ze zápasu udělat drama, ovšem Podolsk se dobře brání a vypadá to, že už hodlá své vedení udržet.
     
    48:44
    I nadále drží puk sice spíše domácí, ale hosté nemají žádné problémy s obranou – Záhřeb se vůbec nemůže dostat do pásma.
     
    49:46
    Viťaz právě vstřelil branku!
    A Podolsk dnes podruhé jde do vedení o dvě branky, takže to vypadá na zisk tří bodů pro favorita. NIKITA VYGLAZOV se dostal ke střele z dobré pozice a dokázal propasírovat puk skrz klubko hráčů před brankou – tam ho asi ještě někdo tečoval, každopádně Garnett byl bez šance. Asistence: Arťom Švec-Rogovoj.
    49:46 Nikita VYGLAZOV - 3:5
     
    50:40
    I nadále se ale domácí snaží o aktivní hru směrem dopředu, na led znovu musel Saprykin, tentokrát ale střelu Perkoviche zastavil.
     
    51:34
    Záhřeb je aktivnější, více drží puk, do šance se ale dostat nemůže – možná už se na něm projevuje to, že musí celý zápas odehrát v tak málo hráčích.
     
    52:45
    Na led po delší době musel i Garnett, který ale celkem v pohodě schoval střelu Nikulina v lapačce a hru tak přerušil.
     
    53:51
    Hraje se hodně nahoru-dolů, což více vyhovuje hostům, kteří mají ještě o něco více sil a snaží se tak přidat tu úplně definitivní pojistku.
     
    54:44
    Do pokleku šel znovu Garnett, který tentokrát vyrazil střelu Makejeva nad a zamezil mu tak ve vstřelení hattricku.
     
    55:39
    Na led musel na druhé straně Saprykin, který si ale také věděl rady a střelu Smithe dokázal zastavit lapačkou.
     
    56:51
    A i nadále se domácí snaží zápas nějak zdramatizovat, dostávají se do střel, ale Saprykin i nadále drží a tak se skóre nemění.
     
    57:36
    Podolsk se zvládá bránit a už se moc nesnaží útočit, protože moc dobře ví, že tento výsledek mu bohatě stačí – byť není tak suverénní, jak asi čekal.
     
    58:38
    Zápas se chýlí ke konci a domácí s ním už jen těžko něco udělají – teď to ještě zkusil nahozením Smolec, ale bránu nakonec vůbec netrefil.
     
    59:11
    Domácí Medveščak tento zápas prohrává, přesto ho tribuny vytleskávají – za odvážný výkon, který podal i v hodně okleštěné sestavě a jen ve třech neúplných formacích.
     
    59:25
    Na samém konci zápasu je ještě vyloučen Arťom Černov, který je potrestán za sekání.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je tedy za námi a domácí ho nezvládli, i když se rozhodně čekala jednoduší práce pro Podolsk. V poslední třetině dokázal domácí Medveščak srovnat, když se prosadil Arkalov – následně ale Viťaz dostal své vedení zpět díky střele Makejeva a poté výhru hostů pečetil tečovaným pokusem Vyglazov.

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek nedělního večera. (19:32:07)

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 30. A. Giroux (Miličić, Mahbod), 34. Glumac (Mahbod, A. Giroux), 43. Arkalov (Katic) – 6. M. Aaltonen (Kopejkin, Kempe), 17. Vyglazov (S. Romanov), 40. Makejev (A. Nikulin), 47. Makejev (M. Aaltonen), 50. Vyglazov (Švec-Rogovoj)


    Medveščak Záhřeb: Garnett (Gajdučenko) – Katic, D. Smith, Smolec, Janković, K. Voronin – Perkovich, Mahbod, Miličić (A) – Lessio (C), A. Giroux, Glumac – Arkalov, Zanoški.
    HC Viťaz Moskevská oblast: Saprykin (Todykov) – A. Semjonov (C), Golovkov, Katičev, Jeřábek, Gimajev, S. Romanov, Voronkov – Makejev, A. Nikulin, Švec-Rogovoj – Kempe, M. Aaltonen, Kopejkin (A) – A. Černov, Horák, Vyglazov – Džiošvili, Jacenko, Al. Stěpanov – Pankov.

    Rozhodčí: Olenin, Beljajev – Otmachov, Palej
    bahis siteleri