Dortmund – Leverkusen 6:2 (kon.) | Mohuč – Wolfsburg 1:1 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Bayern 0:3 (kon.)
W. Brémy – Darmstadt 2:0 (kon.) | Hoffenheim – Ingolstadt 5:2 (kon.) | Mönchengladbach – Schalke 4:2 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
6:2 (2:0)
Bayer Leverkusen
Sobota 04.03.2017, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
    90+2. Raphaël GUERREIRO - 6:2
     
    90+2
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tohle už je opravdová demolice, v nastaveném čase totiž fotbalisté Dortmundu přidávají šestou trefu, hosté jsou na kolenou! Dobrou přihrávku dostal do šestnáctky Kagawa, míč se mu sice zamotal mezi nohama, ovšem i tak jej japonský šikula přenechal Pulisicovi. Ten nahrál volnému RAPHAËLU GUERREIROVI, jenž rozvlnil síť po nekompromisní bombě ke vzdálenější tyči.
     
    86
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Ömer Toprak, přichází Aleksandar Dragović.
    85. André SCHÜRRLE - 5:2
     
    85
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Je tomu skutečně tak, domácí se prosazují už popáté a myslím si, že o jejich dnešním vítězství už nemůže být pochyb! Směr rány od ANDRÉHO SCHÜRRLEHO sice brankář Leno vystihl a dokonce si na balon i sáhl, jeho cestě do sítě ale neodkázal zabránit.
     
    84
    Wendell v pokutovém území fauloval o kličku se snažícího Andrého Schürrleho, Borussia tak bude kopat penaltu! Přidají domácí pátý gól?
     
    81
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Pierre-Emerick Aubameyang, přichází André Schürrle.
    77. Christian PULISIC - 4:2
     
    77
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Gólové hody v Signal Iduna Parku neberou konců, v rozmezí osmi minut jsme svědky už třetí branky, hráči BVB se opět dostávají do dvoubrankového náskoku! Lví podíl na tomto gólu má Castro, jenž povedeným obloučkem nalezl Erika Durma. Ten zvedl hlavu přízemní nabídkou oslovil ve z druhé vlny si sbíhajícího CHRISTIANA PULISICE, který zachoval chladnou hlavu a ranou na zadní tyč prostřelil Lena.
    74. WENDELL - 3:2
     
    74
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Tomu říkám blesková odpověď, krátce po třetí brance Borussie se hostům podařilo znovu prosadit, čeká nás dramatický závěr utkání! Po Bartrově faulu zahrával Bayer standardní situaci kousek za pokutovým územím, exekuce se ujal obránce WENDELL a fantastickou ranou přes zeď překonal o zákrok se marně snažícího Bürkiho!
     
    73
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Ousmane Dembèlé, přichází Šindži Kagawa.
    69. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 3:1
     
    69
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Signal Iduna Park je na nohou, Borussia si totiž dvacet minut před koncem bere dvoubrankové vedení zpět! Z nařízeného přímého kopu domácí ještě nezahrozili, balon se však dostal k Dembélému, který centrem par excellence našel na zadní tyči nehlídaného PIERRA-EMERICKA AUBAMEYANGA a ten už se opravdu nemohl zmýlit.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Lars Bender (Bayer Leverkusen).
     
    66
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Admir Mehmedi, přichází Javier Hernández.
     
    63
    Tady už neměl sudí Dingert na vybranou, Volland přišel do souboje s Durmem pozdě a svému protivníkovi přišlápl kotník. Žlutá karta pro zatím jediného střelce Leverkusenu v tomto utkání.
    59.
     
    59
    Obrovská šance BVB, tohle mělo skončit gólem! Po Toprakově chybě se totiž domácí hnali do přečíslení tří proti jednomu, Pulisic nahrával Dembélému, který naznačil střelu, položil si Jedvaje a až pak vypálil, branku soupeře ale o vlásek minul!
    48. Kevin VOLLAND - 2:1
     
    48
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Zápletka je na světě, hned v samotném úvodu druhého poločasu se totiž hostům daří snížit na rozdíl jediné branky! Wendell se rozhlédl kolem sebe a krásnou uličkou našel KEVINA VOLLANDA, jenž se parádně uvolnil přes Sokratise, vřítil se do šestnáctky, kde si nachystal míč na levačku a tvrdou ranou na bližší tyč propálil marně se natahujícího Bürkiho.
     
    45+3
    Ou, to bylo velice nepříjemné. Karim Bellarabi se těsně před koncem úvodního poločasu dopustil nebezpečného zákroku vůči Papastathopoulosovi, tady opravdu nemohlo přijít nic jiného než varování v podobě žlutého kartónku.
     
    44
    Je tomu skutečně tak. Marco Reus je odveden do útrob stadionu, dnešní utkání pro něj končí. Příležitost ukázat se od trenéra Tuchela dostává mladičký Christian Pulisic.
     
    38
    Poměrně překvapivý tah od trenéra Schmidta, který ještě před koncem prvního poločasu sahá k premiérovému střídání. Utkání konči pro Aránguize, místo něhož dostává šanci ofenzivněji laděný Karim Bellarabi.
     
    37
    Další žlutá karta. Po faulu na do úniku se vydávajícího Marca Reuse ji od hlavního sudího zcela po právu dostává mladičký Kai Havertz.
     
    31
    To snad není možné! Dortmund znovu dokázal přečkat nepříjemné chvilky, poté vyrazil do protiakce a málem z toho byl třetí gól. Na pravém kraji šestnáctky se míče ujal Dembélé, na jehož přízemní centr před prázdnou branku si naběhl Aubameyang, v naprosté tutovce ale promáchl.
    26. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 2:0
     
    26
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Jenže za pár okamžiků už se Dortmundští podruhé prosazují, lepší vstup do utkání si snad ani nemohli přát. Domácí měli k dispozici rohový kop, Reus našel vyskakujícího Marca Bartru, po jehož hlavičce se míč od Jedvaje smolně odrazil přesně k nohám PIERRA-EMERICKA AUBAMEYANGA, jenž se z bezprostřední blízkosti nemýlil. Gabonský kanonýr se v této sezoně prosadil už podvacáté a osamostatnil se tak v čele tabulky střelců.
    26.
     
    26
    Mnoho nescházelo a Borussia mohla vést už o dvě branky! Nařízené autové vhazování domácí rozehráli velmi rychle, jejich soupeř se nestihl ani vzpamatovat a Durm už do šestnáctky vyslal Dembélého, jenž se dostal až před Lena. Ten nejprve dobře zasáhl, poté jej zachránila boční síť.
     
    17
    Žlutou kartu dostává Charles Aránguiz (Bayer Leverkusen).
    6. Ousmane DEMBÈLÉ - 1:0
     
    6
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Panečku, to netrvalo dlouho – Borussia se už po šesti minutách hry ujímá vedení! Domácí opět zahrozili po levé straně, Reus se ale proti přesile nedokázal prosadit. Hosté ale hrozitánsky zaváhali při zažehnávání nebezpečí, když balon namazali pro Piszczeka a po jeho nepovedeném pokusu o centr jej odvrátili přesně do míst, kde číhal OUSMANE DEMBÉLÉ, na jehož přízemní ránu k tyči byl Leno krátký.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 6. Dembèlé, 26. Aubameyang, 69. Aubameyang (Dembèlé), 77. Pulisic (Durm), 85. Schürrle (pen.), 90+2. Guerreiro (Pulisic) – 48. Volland (Wendell), 74. Wendell

    Karty:   17. Aránguiz (LEV), 37. Havertz (LEV), 45+3. Bellarabi (LEV), 63. Volland (LEV), 69. L. Bender (LEV), 84. Wendell (LEV)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:26.
    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos, Bartra – Durm, Weigl, G. Castro, Guerreiro – Dembèlé (73. Kagawa), Reus (C) (44. Pulisic) – Aubameyang (81. Schürrle).
    Náhradníci: Weidenfeller – Schürrle, Pulisic, Kagawa, Merino, Ginter, Schmelzer.

    Bayer Leverkusen: Leno – Henrichs, Jedvaj, Toprak (86. Dragović), Wendell – Mehmedi (66. J. Hernández), L. Bender (C), Aránguiz (38. Bellarabi), Kampl – Volland, Havertz.
    Náhradníci: R. Özcan – Dragović, J. Hernández, Baumgartlinger, Brandt, V. Jurčenko, Bellarabi.

    Rozhodčí: Christian Dingert – Tobias Christ, Arne Aarnink

    Diváci: 79 100
    bahis siteleri