Columbus – New Jersey 2:0 (kon.) | Buffalo – Philadelphia 3:6 (kon.) | Florida – NY Rangers 2:5 (kon.)
Toronto – Detroit 3:2 (kon.) | Minnesota – St. Louis 1:2 (kon.) | Colorado – Carolina 3:1 (kon.)
Edmonton – NY Islanders 1:4 (kon.) | Vancouver – Montreal 1:2 (po pr.) | Anaheim – Nashville 4:3 (1:0 po s.n.)
konec
Toronto Maple Leafs
3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Detroit Red Wings
Středa 08.03.2017, 01:40 • Air Canada Centre, Toronto (kapacita 20270 míst) • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:55
    Poslední šanci na vyrovnání ukončuje Henrik Zetterberg porušením pravidla při vhazování, za což inkasuje menší trest.
     
    58:56
    Petr Mrázek míří na střídačku, Detroit se pokusí vyrovnat v šesti hráčích v poli!
     
    54:28
    Detroit byl blízko vyrovnání! Nejdříve se snažil zkompletovat hattrick Gustav Nyquist, následně pálil tvrdě od modré čáry Niklas Kronwall. Všechny situace dokázal Frederik Andersen ustát a drží tak naděje Maple Leafs v tomto utkání!
     
    44:45
    Do další slibné příležitosti se dostal Tomáš Tatar, z mezikruží jen těsně minul branku!
     
    41:08
    Na druhé straně se do samostatného úniku dostal obránce Jake Gardiner, ztroskotal ale na vynikajícím zákroku Petra Mrázka!
    40:36 Gustav NYQUIST - 3:2
     
    40:36
    Detroit právě vstřelil branku!
    Máme zaděláno na pořádné drama! Jak skončil Detroit druhou třetinu, tak začíná tu třetí! Henrik Zetterberg zatáhl puk do útočného pásma, kde jej přenechal Miku Greenovi, jehož fantastickou přihrávku poslal do odkryté branky opět GUSTAV NYQUIST! Asistence: Mike Green a Henrik Zetterberg.
    39:22 Gustav NYQUIST - 3:1
     
    39:22
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hosté se v závěru druhé třetiny prosazují! Auston Matthews nedokázal puk posunout z vlastního pásma, Henrik Zetterberg pak přihrávkou před brankou našel volného GUSTAVA NYQUISTA, který se štěstím procedil kotouč za Andersenova záda! Asistence: Henrik Zetterberg a Tomáš Tatar.
     
    35:34
    Connor Brown se dostal do samostatného úniku, který se snažil zakončit bekhendovým blafákem, který ovšem přetáhl a střela mířila nad branku!
     
    33:02
    Za Andersonovými zády opět zvoní tyč, tentokrát po střele Henrika Zetterberga!
     
    29:55
    Velmi zajímavá situace! Nick Jensen se ocitl sám před Andersenem, kterému se snažil udělat kličku, ale nakonec ho tvrdě sestřelil a míří na trestnou lavici za nedovolené bránění brankáře!
    25:49 Nazem KADRI - 3:0
     
    25:49
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Na další akci domácích už neměl ani Petr Mrázek! Nylanderovu střelu ještě zastavil, v pokračující akci ale mladý švédský útočník přistrčil puk NAZEMU KADRIMU, který trefil přesně horní roh branky! Asistence: William Nylander a Matt Hunwick.
     
    25:12
    Mrázek si připsal další dva výborné zákroky! Nejdříve střílel Mitch Mirner a z následné dorážky byl blízko druhému gólu v utkání Alexej Marčenko!
     
    23:37
    Frans Nielsen si sjel blíže k brance, dostal přihrávku, střelu ale poslal jen do tyčky!
     
    22:10
    Detroit si zahraje další přesilovou hru, za hákování je vyloučen opět James van Riemsdyk.
     
    16:42
    Po sražené střele Andrease Athansioua se k dorážce z bezprostřední blízkosti dostal Tomáš Tatar, z ideální pozice ovšem slovenský útočník minul branku!
     
    15:26
    První přesilovou hru si zahraje také Detroit. Na trestnou lavici za krosček míří střelec druhé branky James van Riemsdyk.
     
    08:01
    Toronto si zahraje další přesilovou hru. Za sekání je vyloučen obránce Mike Green.
    06:38 James VAN RIEMSDYK - 2:0
     
    06:38
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Rychlá kombinace domácích nakonec končí gólem v přesilové hře! Mitch Marner přihrávkou napříč pásmem našel na levém kruhu Tylera Bozaka, který poslal prudkou přihrávku před branku, kde puk nadvakrát za Mrázka doklepl JAMES VAN RIEMSDYK! Asistence: Tyler Bozak a Mitch Marner.
     
    05:58
    Toronto si zahraje první přesilovou hru v dnešním zápase. Na trestnou lavici za držení protihráče míří obránce Niklas Kronwall.
     
    01:07
    Rozhodčí po přezkoumání záznamu branku uznávají, Blashill s výzvou neuspěl! Alexej Marčenko tak střílí svou první branku po přestupu do Toronta a zrovna pikantně proti Red Wings, kde strávil dlouhou část své kariéry.
     
    01:07
    Detroitský trenér Jeff Blashill si ovšem ještě bere trenérskou výzvu. Zdálo se mu, že Mrázek byl v brance nedovoleně atakován.
    01:07 Alexej MARČENKO - 1:0
     
    01:07
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Po obrovské chybě v hostující obraně se Toronto ujímá vedení! Darren Helm namazal přímo na hokejku Mitche Marnera, který našel před brankou volného Tylera Bozaka. Toho ještě fantastickým zákrokem vychytal Petr Mrázek, na dorážku ALEXEJE MARČENKA už byl ale i český brankář krátký. Asistence: Tyler Bozak a Mitch Marner.

    Adam Lacek

    Branky a nahrávky: 2. Marčenko (Bozak, Marner), 7. J. van Riemsdyk (Bozak, Marner), 26. Kadri (W. Nylander, Hunwick) – 40. Nyquist (Zetterberg, Tatar), 41. Nyquist (Green, Zetterberg)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, Marčenko, Hunwick (A), R. Polák – J. van Riemsdyk, Bozak (A), Marner – Komarov (A), Kadri, W. Nylander – Hyman, Matthews, Co. Brown – M. Martin, Boyle, Sošnikov.
    Detroit Red Wings: Mrázek (Coreau) – DeKeyser, Green, Kronwall (A), Jensen, Ouellet, Russo – Nyquist (C), Zetterberg, Tatar – Athanasiou, Nielsen, Mantha – Abdelkader (A), Helm, D. Larkin – D. Miller, Sheahan, Glendening.

    Rozhodčí: Rank, Morton – Cherrey, Devorski

    Diváci: 19060
    bahis siteleri