Dánsko – Slovensko 0:2 (kon.)
konec
Dánsko
0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Slovensko
sk Sobota 08.04.2017, 16:00Euro Ice Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Hráči oboch celkov sú už na ľadovej ploche a duel sa o malý moment začne. Domáce Dánsko bude hrať v bielych dresoch, Slovensko v modrej farbe.

    Slovensko práve začína zápas proti Dánsku, na snímke Marek Bartánus z HC Košice. #Slovensko #MadeOfHockey

    Príspevok, ktorý zdieľa CCM Hockey Slovakia (@ccmhockeyslovakia),


     
    Úvodné zostavy:

    Dánsko: Sørensen (S. Nielsen) – J. Jensen, Larsen, N. Jensen, Kristensen, Lauridsen, Weichel, O. Nielsen, Røndbjerg – Madsen, Regin, K. Jensen – Mikkel Højbjerg, Jakobsen, Martin Højbjerg – Poulsen, Nielsen, Meyer – Boysen, Christensen, From

    Slovensko: J. Hudáček (Baroš) – Čajkovský, J. Mikuš, Gernát, Švarný, Čerešňák, Brejčák, Šedivý – Dravecký, L. Hudáček, Bakoš – Kudrna, Cingel, Hrnka – Vandas, Suja, Lušňák – Svitana, Preisinger, Lapšanský – Bartánus.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:21
    Slovensko sa ihneď pokúsilo dostať do útoku. Puk do rohu klziska nahodil Juraj Mikuš, ale nik z našich reprezentantov ho tam nedokorčuľoval.
     
    00:48
    Slováci prehrali buly pred bránkou domáceho gólamana a museli sa vrátiť. Jeden z hráčov s dvojkrížom na hrudi si myslel, že z toho bude zakázané uvoľnenie, ale rozhodcovia nepískali.
     
    01:23
    Čerešňák dostal puk za vlastnou bránkou a popri ľavom mantineli ihneď rozohral smerom dopredu. Naši sa ta natlačili až priamo pred brankára, ale Lušňák sa k strele nedostal.
     
    02:17
    Dánsko mohlo otvoriť skóre! Boysen sa vyrútil sám na Hudáčka a mohol zakončovať, ale napokon ho dostihol Cingel a zakončenie dánskeho hráča smerovalo iba vedľa ľavej žrde.
     
    03:30
    Dáni chceli dopredu preniknúť popri pravom mantineli, ale tam urobil výbornú prácu Brejčák, ktorý súperovi puk vzal a akciu prerušil.
     
    04:00
    Prvá štvorminútovka je za nami. Slovensko začalo aktívne, ale teraz si puk prevzali Dáni a práve oni sa pokúšajú zakladať nové ofenzívne akcie.
     
    04:46
    Dánsko chcelo bleskovo rozohrať od svojej bránky, ale je z toho iba zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude pred Sørensenom.
     
    05:26
    Dáni dostali puk do útoku. Regin sa tam pokúšal vystreliť, ale Slováci sa dobre stiahli a puk zablokovali.
     
    05:58
    Domáci hokejisti aj napriek tomu ešte ostali v útoku. Skúsili to strelou od modrej čiary, ktorú sa ešte pokúšal tečovať Regin, ale Július Hudáček si poradil.
     
    06:10
    Sørensen si musel takisto pripísať zákrok po tom, čo naši chlapci predviedli protiútok aj so streleckou koncovkou.
     
    06:52
    Dáni chceli pohodlne rozohrať spoza svojej bránky, ale Lušňák vysoko napáda a súperovi poriadne znepríjemňuje život.
     
    07:23
    Vylúčenie v tíme Slovensko (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Patrik Svitana.
     
    07:37
    Dáni mohli otvoriť skóre! From urobil po prechode modrou čiarou kľučku a veľmi rozbehnutý sa dostal až do čistého streleckého zakončenia, ale to Július Hudáček vychytal.
     
    08:09
    Slovensko vyhralo buly pri svojej bránke a odpalom poslalo puk až k dánskemu gólmanovi.
     
    08:34
    Dáni sa vrátili do pásma a opäť to tam roztočili. Na ľavej strane sme neustrážili Froma, ktorý sa tak už druhýkrát dostal do výbornej šance. Hudáček opäť exceloval a jeho pokus vytlačil.
     
    09:04
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Michal Čajkovský – 2 min., podrazenie).
     
    09:23
    Slováci sú z najhoršieho vonku a môžu hrať aspoň vo štvorici. Stále sa však musíme brániť.
     
    10:12
    Obranca Kristensen sa oprel do puku, ale ten gólmana prekvapiť nemohol. Slovenská obrana ho odpalom upratala do bezpečia.
     
    10:40
    Dánsko sa rýchlo vrátilo do pásma, ale nedokázalo tam nebezpečnejšie pohroziť. Naši chlapci už držia puk za Hudáčkom a budú striedať.
     
    11:04
    Vylúčený Čajkovský sa vracia späť na ľadovú plochu, Slovensko môže po veľmi dlhej dobe hrať v plnom počte.
     
    12:10
    Vylúčenie v tíme Dánsko (Jesper Jensen – 2 min., držanie hokejky).
     
    12:30
    Dánsko sa v úvode výborne bráni. Puk vyhodilo sa Hudáčka a Slováci musia začínať spoza svojej bránky.
     
    12:53
    Čajkovský teraz dostal puk do útoku, ale Dáni si ho výborne postrážili a rýchlo ho oň obrali. V tejto preislovke sme zatiaľ úplne bezzubí.
     
    13:34
    Slovensko striedalo počas hry a následne sme sa pokúsili rozohrať, ale to nám vôbec nevyšlo. K puku sa priamo pred bránkou dostal Nicolai Meyer a bleskovo zakončoval, ale skvelý Július Hudáček opäť podržal náš tím.
     
    14:10
    Dánsko sa výborne ubránilo a od tejto chvíle môže hrať v plnom počte.
     
    14:47
    Slovensko sa aj teraz muselo stiahnuť pred svojho gólmana. Tam to totiž poriadne rozprúdil Nicholas Jensen, ale naši odolali.
     
    15:26
    Veľmi dlho sa hralo bez prerušenia, ale teraz už rozhodca fúkol do píšťalky. Vhadzovať sa bude pred dánskym gólmanom.
     
    15:40
    Slovensko buly v útoku vďaka Hrnkovi vyhralo. Od modrej čiary to prudkou ranou skúsil Gernát, ale Sørensena neprekvapil.
     
    16:16
    Dánsko sa vrátilo do útoku a opäť z toho bola vynikajúca šanca na otvorenie skóre. Priamo pri pravej strane ostal stáť Kristensen, ktorý sa na dvakrát pokúšal prekvapiť Hudáčka, ale Július odolal a puk schoval do lapačky.
     
    16:42
    Chceli sme zaútočiť, ale pri prechode do pásma sme puk stratili a dopredu zamierili Dáni. Na konci akcie mieril Jensen na Madsena, no ten napokon nemal priestor na zakončenie.
     
    18:00
    Začína sa posledná dvojminútovka tejto tretiny. Švarný má puk za bránkou a bude rozohrávať.
     
    18:41
    Naši reprezentanti sa napokon dostali až do tretiny, ale tam bol Preisinger pritlačený na mantinel a o puk prišiel.
     
    19:12
    Dáni sa pohodlne ubránili, prestriedali a puk dostali až do útoku. Postaral sa o to Kristensen, ktorý ho napálil na zadný mantinel.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Slovensko v prvej tretine veľa vody nenamútilo a niekoľkokrát mohlo inkasovať, ale brankár Július Hudáček skvelými zákrokmi podržal svojich spoluhráčov a udržal bezgólovú remízu. Tréner Cíger však bude počas prestávky určite apelovať na to, aby naši reprezentanti zvýšili svoju ofenzívnu aktivitu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:14
    Slovensko sa hneď v úvode dopustilo zakázaného uvoľnenia, vhadzovať sa bude po Hudáčkovej ľavici.
     
    20:37
    Slovensko vyhralo buly a Dravecký dostal puk do útočného pásma, ale tam naši opäť neuspeli. Sørensen streleckému pokusu čeliť nemusel.
     
    21:41
    Cingel predviedol dávku bojovnosti, keď si sám pokryl puk a pokúšal sa s ním dostať až pred bránku, ale tam ho v poslednej chvíli odstavil obranca Jensen.
     
    22:06
    Brejčák si prevzal puk za Hudáčkom a pokúšal sa ho rozohrať cez Vandasa, ale tomu prihrávka ušla. Opäť tak budú môcť útočiť iba Dáni.
     
    22:37
    Máme tu ďalšie zakázané uvoľnenie zo strany Slovenska. Naši hokejisti tam budú musieť opäť absolvovať vhadzovanie pred svojou bránkou.
     
    23:14
    Dáni boli v ďalšej nebezpečnej pozícii! Regin vystrelil z pravého kruhu a jeho puk bol ešte tečovaný, ale našťastie skončil tesne vedľa bránky Hudáčka.
     
    23:29
    Dáni sa dopustili zakázaného uvoľnenia, po ktorom Slovensko vyhralo buly. Čajkovský si to následne priamo namieril až na Sørensena, ale ten puk udržal.
     
    23:58
    Hra sa teraz rýchlo prelieva z jednej strany na druhú. Pred Hudáčkom sme opäť videli nepríjemný teč, ale rozhodca následne odpískal postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    24:15
    Slováci chceli rozohrať od svojej bránky, no je z toho iba zakázané uvoľnenie. Hra sa opäť vráti pred nášho brankára.
     
    24:41
    Hra sa teraz prelieva zo strany na stranu. Z ľavého kruhu to strelecky skúsil Juraj Mikuš, ale našiel iba lapačku Sørensena. Dánsky gólman je stále veľmi pozorný.
     
    25:58
    Jakobsen sa teraz dvakrát natlačil priamo pred slovenskú bránku, ale tam bol vždy pokrytý a zakončenie z jeho hokejky neprišlo.
     
    26:55
    Zadák Šedivý teraz potiahol puk za bránku a do lepšej pozície ho hádzal Preisingerovi, ale ten si ho musel ešte spracovať hokejkou. Následne sa však aj sám Šedivý dostal k výbornej strele, ale Sørensen si poradil.
     
    27:51
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Libor Hudáček – 2 min., hrubosť).
     
    27:55
    Ihneď po vhadzovaní pred slovenským gólmanom dokázali naši reprezentanti puk vyhodiť z obrannej tretiny.
     
    28:21
    Dánsko sa pokúsilo preniknúť do ofenzívy, ale opäť natrafilo iba na pozorných zadákov Slovenska. V tejto početnej nevýhode sa zatiaľ bránime vynikajúco.
     
    28:50
    Puk je do tretice za bránkou Dánska, kde dokonca vysoko napáda aj Lušňák. V tomto oslabení hrajú Cígerovi zverenci veľmi dobre.
     
    29:48
    Dáni to ešte skúsili prienikom po pravej strane, kde však rýchlo pristúpil Mikuš. Aj napriek tomu ale domáci ostali v pásme a tri sekundy pred koncom vylúčenie preveril Hudáčka Meyer.
     
    29:51
    Libor Hudáček je späť na hracej ploche. Slovensko sa počas tohto oslabenia ubránilo bez akýchkoľvek problémov.
     
    30:24
    Bakoš sa rozbehnutý dostal do ľavého kruhu a skúsil to strelecky, ale jeho pokus Dáni zblokovali vedľa ľavej žrde.
     
    31:20
    Domáci Regin sa individuálne dostal pomedzi dvojicu slovenských obrancov. Bol však vytlačený do uhla, a tak jeho bekhendový pokus nebol pre Hudáčka príliš nebezpečný.
     
    32:00
    Dánsko sa drží pri puku vo svojom útočnom pásme. Domáci hokejisti teraz dávajú našim poriadne zabrať.
     
    33:14
    Suja výborne potiahol puk po ľavej strane a pálil z kruhu, ale Sørensen to dobre videl a zneškodnil. V týchto chvíľach čakáme na nebezpečnejšie zakončenie.
     
    33:58
    Dravecký to skúsil náprahom takmer od modrej čiary, ale ani on neuspel. Musíme pochváliť dánsku defenzívu, ktorá pracuje vynikajúco.
     
    34:18
    Čajkovský vystrelil od modrej čiary a jeho puk tečoval Libor Hudáček, ale ani po tomto Sørensen neinkasoval. O dorážku sa potom ešte pokúšal Bakoš, no Dáni stále neoblomne odolávajú.
     
    35:00
    Začína sa posledná päťminútovka tejto tretiny. Slovensko zvyšuje svoju aktivitu a čoraz viac strieľa na dánsku bránku.
     
    35:27
    Po Cingelovej prihrávke to skúšal Kudrna, ale jeho pokus domáci gólman vytesnil do rohu klziska. Slovensko stále ostáva v pásme.
     
    35:48
    Vylúčenie v tíme Dánsko (Emil Kristensen – 2 min., držanie).
     
    36:10
    Slovensko sa ihneď usadilo v pásme. Bez prípravy to tam skúsil Bakoš, ale Dáni puk vyrazili. Aj napriek tomu ešte ostaneme v pásme.
     
    36:33
    Teraz sa už ale dánskym hokejistom podarilo vyhodiť puk za Hudáčka. Oba celky odídu striedať.
     
    37:02
    Na druhý pokus sme sa vrátili do útoku. Od modrej čiary to tam skúsil obranca Šedivý, ale jeho pokus bol zblokovaný a vyletel do stredného pásma.
     
    37:27
    Eduard Šedivý si teraz puk vypýtal na ľavej strane pri modrej čiare a opäť to skúsil strelecky, ale tentokrát si Sørensen jeho ranu podržal a hru prerušil.
     
    37:48
    Dánsko hrá od tejto chvíle v plnom počte. Na otvárací presný zásah stále iba čakáme.
     
    38:00
    Začína sa posledná dvojminútovka tejto tretiny. Slovensko nahodilo puk za Sørensenovu bránku a pokúsi sa ho vybojovať späť na svoje hokejky.
     
    38:27
    Cingel vybojoval puk a okamžite ho posunul pred bránku, kde si nakorčuľoval Hrnka. Ten ihneď strieľal, ale dánsky gólman odolal a hru prerušil.
     
    39:10
    Slováci s ťažkosťami dostali puk cez útočnú modrú čiaru, ale potom urobil Vandas skvelú prácu a vybojoval ho späť na naše hokejky. Dánsko si ešte v závere musí dávať pozor.
     
    39:38
    Suja výborne potiahol puk medzi kruhy a následne ho ešte posunul Vandasovi, ktorý rýchlo zakončil bekhendom. Sørensen bol na toto pripravený a puk vytesnil pravým betónom.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Ani v druhej tretine sme presný zásah nevideli, ale musíme povedať, že výkon Slovenska sa niekoľkonásobne zlepšil. Na oboch stranách však kraľujú gólmani – Sørensen vychytal 13 striel a Július Hudáček zneškodnil 14 pokusov súpera.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:16
    Ihneď v úvode tretej dvadsaťminútovky sa Slovensko dostalo do útoku. Z ľavej strany to bekhendom skúšal Bakoš, ale Sørensen bol pozorný.
     
    41:03
    Slovensko dalo gól!
    Naši hokejisti sa ujímajú vedenia. Skvelú prácu odviedol Cingel, ktorý potiahol puk do útoku a prihral do ľavého kruhu, kam si nakorčuľoval TOMÁŠ HRNKA, ktorý už prudkou ranou do ľavého horného rohu otvoril skóre duelu. Asistencia: Lukáš Cingel.
    41:03 Tomáš HRNKA - 0:1
     
    41:40
    Naši chlapci sú stále pri ofenzívnej chuti. Puk teraz do útoku dostal Vandas, ktorý sa po nahodení aj vybral bojovať on do rohu klziska.
     
    43:02
    Slovensko bolo v ďalšej nebezpečnej pozícii. Dostal sa do nej Libor Hudáček, ktorý zakončil tesne vedľa pravej žrde dánskeho gólmana.
     
    44:18
    Vandas opäť predviedol obrovskú bojovnosť. Puk potiahol do útoku popri ľavom mantineli, aj keď bol veľmi tesne bránený.
     
    44:50
    Opäť sme videli zaujímavú šancu Slovenska. Čerešňák našiel Lušňáka, ale tomu chýbalo pár centimetrov, aby sa trafil ideálnejšie. Naši chlapci majú teraz jednoznačne navrch.
     
    46:17
    Slováci iba nahodili puk do útočnej tretiny, ale tam si ho výborne podržal Weichel a nedovolil našim chlapcom pokračovať v akcii.
     
    47:11
    Slovensko dalo gól!
    Naši chapci vyhrávajú už rozdielom dvoch presných zásahov! Postaral sa o to ANDREJ KUDRNA, ktorý sa individuálne natlačil medzi kruhy, odkiaľ sa do puku oprel bekhendom a prekonal Sørensena. Bez asistencií.
    47:11 Andrej KUDRNA - 0:2
     
    48:09
    Slovensko sa dostalo opäť do útoku. Skúsili sme to strelou z uhla, ale tá nebola z kategórie nebezpečných.
     
    48:50
    Gól mohol padnúť aj do slovenskej svätyne. Regin vymyslel skvelú pozíciu pre Madsena, ktorý bleskovo pálil, ale jeho pokus zastavila iba konštrukcia bránky!
     
    49:40
    Vandas si prevzal puk pri mantineli, prešiel s ním poza bránku a prihrával z opačnej polovice. Tento slovenský hráč je dnes naozaj aktívny.
     
    50:21
    Slovensko sa dopustilo zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude po Hudáčkovej ľavici.
     
    50:55
    Lapšanský sa natlačil priamo pred dánskeho gólmana, ale prihrávka sa k nemu nedostala. Dáni si už na predbránkový priestor dávajú väčší pozor.
     
    51:28
    Dáni vypracovali ďalšiu šancu, v ktorej bol Steffen Nielsen, ale ani on neupsel. Teraz sa hrá rýchlo z jednej strany na druhú.
     
    51:55
    V bleskovej odpovedi bol Slovák Bakoš, ale jeho poku z pravej strany sa takisto neujal. Gólmani sú pozorní a odmietajú pripustiť ďalšie góly.
     
    52:57
    Domáci From predviedol ďalšiu skvelú individuálnu akciu! Do zakončenia sa natlačil po prechode z obranného pásma, Hudáček však našťastie odolal.
     
    53:06
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Ján Brejčák – 2 min., hákovanie).
     
    53:06
    Dánsky tréner si vyžiadal oddychový čas.
     
    53:43
    Slovensko v úvodnej časti oslabenia súpera vytláčalo zo streleckých pozícií, až napoko teraz naši hráči puk vyhodili z pásma.
     
    54:20
    Dáni sa vrátili do pásma. Od modrej čiary to strelecky skúsil Jesper Jensen a priamo pred bránkou jeho pokus ešte tečoval Kristian Jensen, ale gól z toho napokon nie je.
     
    55:00
    Dáni stále nepoľavujú a teraz slovenský celok poriadne pritlačili. Od modrej čiary to opakovane skúšal Nicholas Jensen, odolali sme.
     
    55:06
    Slovensko hrá v plnom počte, ale stále musí čeliť náporu.
     
    56:47
    Domáci Regin predviedol ďalšiu skvelú prácu, po ktorej však zakončil tesne vedľa bránky. Hudáček sa musí mať neustále na pozore.
     
    57:32
    Slovenský tréner Zdeno Cíger si vyžiadal oddychový čas. Naši reprezentanti boli v posledných minútach naozaj pod veľkým tlakom.
     
    57:32
    Sørensen ostáva na striedačke, Dánsko hrá so šiestimi korčuliarmi.
     
    57:56
    Slovensko dostalo puk do útoku. Cingel sa ho snažil bekhendom dostať do bránky, ale netrafil.
     
    58:18
    Dáni sa pri pokuse o prechod do pásma dopustili ofsajdu na útočnej modrej čiare. Gólman domáceho celku sa pre istotu vracia medzi tri žrde.
     
    58:45
    Sørensen sa medzičasom vrátil na striedačku a mali sme ďalšiu šancu na skórovanie, ale Suja trafil iba konštrukciu opustenej bránky.
     
    59:24
    Vandas vysoko napádal súperovu rozohrávku a takmer sa mu podarilo vypichnúť puk. Zdá sa, že Július Hudáček si už čisté konto udrží.
     
    59:48
    Slovensko sa dopustilo zakázaného uvoľnenia a ešte sa bude vhadzovať v našej obrannej tretine.
     
    Koniec zápasu.
     
    Slovensko vyhralo proti Dánsku aj druhý zápas pomerom 2:0 a Július Hudáček si opäť udržal čisté konto. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a prajeme vám príjemný zvyšok večera.
     
    Najlepší hráči zápasu:
    Dánsko: Morten Madsen
    Slovensko: Tomáš Hrnka (18:04:45)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 42. Hrnka (Cingel), 48. Kudrna


    Dánsko: Sørensen (S. Nielsen) – J. Jensen, Larsen, N. Jensen, Kristensen, Lauridsen, Weichel, O. Nielsen, Røndbjerg – Madsen, Regin, K. Jensen – Mikkel Højbjerg, Jakobsen, Martin Højbjerg – Poulsen, Nielsen, Meyer – Boysen, Christensen, From
    Slovensko: J. Hudáček (Baroš) – Čajkovský, J. Mikuš, Gernát, Švarný, Čerešňák, Brejčák, Šedivý – Dravecký, L. Hudáček, Bakoš – Kudrna, Cingel, Hrnka – Vandas, Suja, Lušňák – Svitana, Preisinger, Lapšanský – Bartánus
    bahis siteleri