Freiburg – Leverkusen 2:1 (kon.) | Schalke – RB Lipsko 1:1 (kon.)
konec
SC Freiburg
2:1 (1:0)
Bayer Leverkusen
Neděle 23.04.2017, 15:30 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg • Německá Bundesliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Příjemné odpoledne všem fanynkám a fanouškům Bundesligy. Společně se dnes zaměříme na duel mezi Freiburgem a Leverkusenem. Duel startuje v 15:30.
     
    Bayer Leverkusen

    Bayer Leverkusen letos neprožívá povedenou sezónu. Po dvaceti devíti kolech drží až dvanáctou pozici a na svém kontě má třicet šest bodů. Venku ale patří mezi nejlepší celky v soutěži. V minulém kole dokonce Leverkusen uhrál bezbrankovou remízu s Bayernem Mnichov. Hostující trenér však bude postrádat Bendera, Calhanoglu také není k dispozici a do utkání nejspíš nezasáhne ani Chicharito.
     
    SC Freiburg

    Domácí Freiburg je na tom o něco lépe. Na svém kontě má jednačtyřicet bodů a patří mu devátá příčka. V případě výhry se dokonce posune před Brémy na šestou pozici zaručující účast v předkole evropské ligy. V minulém kole Freiburg schytal příděl 4:0. V dnešním duležitém utkání s atraktivním soupeřem by měl Freiburg hnát vpřed plný stadion.
     
    Vzájemné duely

    V podzimním duelu se Freiburg na půdě Leverkusenu sice dostal do vedení, ale domácí srovnali. Leverkusen dokonce mohl zvítězit, jenže Chicharito v 88. minutě neproměnil penaltu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Freiburg bude hrát v červeném, zatímco Leverkusen přijel v bílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do dnešního utkání. Freiburg se ihned vydal do útoku, ale dlouhý nákop na pravou stranu obrana Leverkusenu zneškodnila.
     
    2
    Aleksandar Ignjovski vybojoval míč na polovině hrací plochy a ihned jej přenesl na levou stranu. Nils Petersen si však nepotykal se zpracováním.
     
    3
    Domácí fotbalisté drží míč na svých kopačkách. Janik Haberer se po levé straně prohnal kolem obránce, který jej faulem poslal k zemi. Freiburg bude rozehrávat.
     
    4
    Mike Frantz poslal centr z přímého kopu na přední tyč, kam si nabíhal Çağlar Söyüncü, nicméně před domácím stoperem zasáhla obrana Leverkusenu.
     
    5
    Marc-Oliver Kempf chtěl rozjet další akci Freiburgu dlouhým nákopem z vlastní poloviny, avšak jeho pobídka na pravé křídlo nenašla nikoho v červeném dresu.
     
    6
    Snad poprvé v utkání se k míči dostali fotbalisté Leverkusenu. Hostující stopeři se však dostali pod tlak, ale Kampl z těžké pozice efektně vyklouzl.
     
    7
    Onur Bulut narazil míč Habererovi, který měl čas na zakončení v pokutovém území, jenže zvolil prudkou přihrávku pod sebe a odevzdal míč soupeři.
     
    8
    Nils Petersen přečetl prudkou přihrávku na pravou stranu a ve skluzu odkopl míč do zámezí. Leverkusen bude vhazovat. Zatím sledujeme opatrný úvod.
     
    9
    Javier Hernández si pokryl míč na polovině domácího celku, jenže jeden z domácích fotbalistů jej fauloval. Leverkusen bude zahrávat přímý kop.
     
    10
    Jeho exekuce se Leverkusenu vůbec nepovedla. Wendell sice udržel míč na hrací ploše, nicméně jeho spoluhráč Brandt už si tak dobře nepočínal.
     
    11
    Julian Brandt se hlásil o přihrávku na levou stranu, jenže vysokou pobídku zastavil až za postranní čárou. Hostující fotbalista jen kývl hlavou.
     
    12
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Freiburg se dostává do vedení! Parádní vstup domácího celku! Freiburg udeřil hned z první akce! Mike Frantz poslal krásnou kolmici mezi obránce a NILS PETERSEN levačkou trefil horní roh hostující branky!
    12. Nils PETERSEN - 1:0
     
    14
    Leverkusen se snaží bleskově odpovědět. Javier Hernández napadal rozehrávku domácích stoperů, jenže Çağlar Söyüncü se nenechal připravit o balón.
     
    15
    Javier Hernández se tentokrát ocitl v roli centrujícího fotbalisty. Na jeho přetažený centr si nabíhal Kevin Volland, ale druhému jmenovanému chyběly dva kroky.
     
    16
    A další možnost Freiburgu! Nils Petersen vlétl do pokutového území, ale Bernd Leno včas vyběhl a Petersenovo zakončení z ostrého úhlu zneškodnil!
     
    17
    Leverkusen zahrával svůj rohový kop. Hosté sehráli nacvičený signál, jenže Julian Baumgartlinger centrem na zadní tyč nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    18
    Mike Frantz tentokrát centroval z levé strany na hranici pokutového území. Před agilním Petersenem odkopl míč do bezpečí Havertz.
     
    19
    Fotbalisté Leverkusenu kombinují s míčem na polovině hrací plochy a hledají skulinku v domácí obraně. Zadáci Freiburgu se zatím skvěle pohybují.
     
    20
    Çağlar Söyüncü se rozhodl vytáhnout míč na polovinu Leverkusenu, ale ukousl si příliš velké sousto a byl vytlačen do zámezí. Leverkusen bude vhazovat.
     
    21
    Kampl našel krásnou přihrávkou na levé křídlo Wendella, jenže druhý jmenovaný si neporadil se zpracováním a Aleksandar Ignjovski mu ukradl míč.
     
    22
    Hosté jsou v posledních minutách aktivnějším celkem, jenže obrana Freiburgu zatím pracuje na podtrženou jedničku a nepouští soupeře ke střelám.
     
    23
    Kevin Volland se při napadání domácí rozehrávky dopustil faulu. Hostující fotbalista atáhl za dres domácího stopera. Freiburg si může oddechnout.
     
    24
    Ömer Toprak napálil míč na polovinu Freiburgu, kde se do hlavičkového souboje pustil Hernández. Útočník Leverkusenu neuspěl v duelu s Kempfem.
     
    25
    Roberto Hilbert vyslal prudkou přihrávku po pravé straně na rozběhnutého Havertze. Před druhým jmenovaným zasáhl ve skluzu Marc-Oliver Kempf.
     
    26
    Onur Bulut na pravé straně fauloval statického Wendella. Hosté mohou pokračovat v kombinaci. Na stadionu zatím panuje skvělá atmosféra.
     
    27
    Kevin Kampl udržel míč na pravé straně hrací plochy, zbavil se svého strážce a dostal se k odcentrování. Alexander Schwolow si došel pro míč.
     
    28
    Kevin Volland znovu spěchal za dlouhou přihrávkou na pravou stranu, jenže Kempf tentokrát pohlídal cestu míče do zámezí. Domácí budou rozehrávat.
     
    29
    Julian Baumgartlinger fauloval před brankou Niederlechnera a domácí celek může po delší době zahrozit. Bernd Leno už si staví zeď.
     
    30
    Jenže jeho rozehrávka se Freiburgu vůbec nepovedla. Přetažený centr směřoval na zadní tyč, ale Çağlar Söyüncü se nacházel za hranicí ofsajdu.
     
    31
    Volland spěchal za dalším míčem na hranici pokutového území, nicméně Kempf ve skluzu stačil odkopnout míč na rohový kop.
     
    32
    K hlavičce v pokutovém území se dostal Kai Havertz, jehož vysoký pokus postrádal potřebnou přesnost a Alexander Schwolow si pro něj bez problémů došel.
     
    33
    Nicolas Höfler vyvezl míč na polovinu Leverkusenu, kde neobešel pozorného obránce a vybojoval pouze vhazování. Zatím sledujeme hodně bojovné utkání.
     
    34
    Freiburg zahrával rohový kop. Onur Bulut poslal centr na malé vápno, kam vyrazil Bernd Leno, jež vyboxoval míč daleko za hranice pokutového území.
     
    35
    Onur Bulut tentokrát vyslal dlouhé vhazování až do šestnáctky. Na prudký míč číhal Ömer Toprak, jež ukořistil míč pro hostující celek.
     
    36
    Freiburg se nyní dostal z tlaku svého soupeře a kombinuje s míčem na kopačkách. Domácí stopeři si přihrávají na polovině hřiště. Nikdo v bílém jejich akci neatakuje.
     
    37
    Florian Niederlechner chtěl přenést hru na levou stranu, jenže Julian Baumgartlinger byl proti a odkopl míč do zámezí. Freiburg bude pouze vhazovat.
     
    38
    Kempf našel přihrávkou na levé křídlo Guntera, který se snažil obejít Hillberta, jenže zadák Leverkusenu jeho kličku přečetl a dokonce vybojoval vhazování.
     
    39
    Až nyní se Leverkusen znovu usadil na polovině domácího celku. Javier Hernández se hnal vpřed a byl faulován Kempfem, který vidí žlutou kartu.
     
    40
    Exekuce následného přímého kopu se ujal Wendell, jehož pobídka do pokutového území byla zastavena už na jeho hranici. Leverkusen se zatím trápí.
     
    41
    Onur Bulut vyvezl míč na polovinu hřiště a byl faulován. Domácí fotbalisté se ještě dožadovali karetního trestu pro jednoho ze soupeřů, ale nakonec vytěžili jen rozehrávku.
     
    42
    Çağlar Söyüncü si v pokutovém území brousil zuby na přetažený centr, jenže nakonec podcenil odskok míče a balón mu utekl do zámezí.
     
    43
    Brandt sprintoval po levé straně za krásným obloučkem, ale k míči se nakonec vůbec nedostal, jelikož před ním stačil zasáhnout obránce Çağlar Söyüncü.
     
    44
    Největší možnost Leverkusenu v utkání! Hernández poslal centr na zadní tyč, kde se snažil zakončit Kai Havertz, ale Schwolow jeho pokus z úhlu chytil!
     
    45
    Kevin Kampl se snažil najít prostor mezi domácími stopery, kterým by poslal kolmici na Hernándeze, jenže Marc-Oliver Kempf znovu přihrávku zneškodnil.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali spíše bojovný duel. Spokojenější odcházejí do kabin domácí fotbalisté. Freiburg se totiž ve 12. minutě dostal do vedení zásluhou Petersena! Stejný hráč mohl přidat ještě druhou branku, ale Leno byl proti. Leverkusen poté přebrazl iniciativu, ale svou převahu na míči nedokázal proměnit ve vyrovnávací branku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Leverkusen obstaral výkop do druhého poločasu. Julian Baumgartlinger táhl akci hostujícího celku, jenže Çağlar Söyüncü se nenechal obejít.
     
    47
    Kampl vymyslel krásnou přihrávku do pokutového území, na kterou si naběhl Wendell, jehož prudký centr končí v rukavicích domácího brankáře.
     
    48
    Leverkusen vstoupil do druhého poločasu velmi aktivně. Hostující fotbalisté se tlačí do pokutového území a nepouštějí soupeře k míči.
     
    49
    Julian Brandt vymyslel oblouček do šestnáctky. Za míčem spěchal Javier Hernández, ale balón byl příliš prudký a doplachtil až k domácímu brankáři.
     
    50
    Wendell přenesl hru po levé straně do pokutového území, kde upadl Roberto Hilbert, ale hlavní rozhodčí pokutový kop neodpískal.
     
    51
    Kevin Volland přiklepl míč do běhu Hernándezovi, který obešel dva soupeře a dostal se do pokutového území. Na poslední chvíli mu míč odkopl vracející se obránce.
     
    52
    Hosté zahrávali rohový kop. Na centr si naskočil Ömer Toprak, který vrátil balón na přední tyč, jenže akci Leverkusenu zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího.
     
    53
    Kevin Kampl poslal nadýchaný centr do pokutového území, nicméně Marc-Oliver Kempf byl připraven a odhlavičkoval balón do bezpečí.
     
    54
    Kevin Volland táhl další akci Leverkusenu středem hřiště. Hostující útočník chtěl uvolnit Hernándeze, jenže jeho pobídka byla příliš pomalá.
     
    55
    Roberto Hilbert odcentroval z pravé strany do pokutového území. Jeho centr se snesl na malé vápno, kde zasáhl připravený obránce.
     
    56
    A právě Roberto Hilbert se při návratu na vlastní polovinu dopustil nedovoleného zákroku, za který vidí žlutou kartu.
     
    57
    Leverkusen vybojoval rohový kop. Wendell poslal vysoký centr na přední tyč, kde nebyl nikdo v bílém a Nicolas Höfler odhlavičkoval míč pryč.
     
    58
    Florian Niederlechner udržel míč na polovině Leverkusenu, jenže do cesty se jeho přihrávce připletl hlavní rozhodčí. Leverkusen se dostal k odraženému balónu.
     
    59
    Alexander Schwolow se zapojil do rozehrávky Freiburgu. Domácí brankář odkopl míč na pravou stranu, kde se k němu dostal hostující Wendell.
     
    59
    A pozor! Aleksandar Ignjovski trefil v pokutovém území Vollanda a hlavní rozhodčí odpískal pokutový kop pro Leverkusen!
    59. Nedovolený zákrok v pokutovém území
     
    60
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Míč si na značku pokutového kopu postavil KEVIN VOLLAND, který poslal prudkou střelu do horního rohu a Alexander Schwolow na míč nedosáhl!
    60. Kevin VOLLAND - 1:1
     
    62
    Leverkusen je rázem na koni a hosté se nadále tlačí do útoku. Obrana Freiburgu má nyní plné nohy práce. Domácí fanoušci se snaží Freiburg povzbudit.
     
    63
    Volland přenesl míč na levou stranu, kde za ním spěchal Wendell, ale krajní obránce Leverkusenu jej neudržel na hrací ploše.
     
    64
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Javier Hernández, přichází Leon Bailey.
     
    65
    Kevin Volland dostal spoustu prostoru ve středu hrací plochy a poslal nádhernou střelu, která lízla tyč domácí branky!
     
    66
    A šance také na druhé straně! Çağlar Söyüncü napřáhl ze střední vzdálenosti a jeho povedená střela prolétla kousek nad břevnem hostující branky!
     
    67
    Další obrovská šance Freiburgu Kolem branky Leverkusenu létaly prudké centry. Na zadní tyči číhal Onur Bulut, ale z úhlu trefil jen vracejícího se Wendella!
    67. Bulutova příležitost
     
    68
    Probudili se také domácí fanoušci, kteří se snaží tlačit Freiburg za vstřelením vedoucí branky. Druhý poločas je o mnoho zábavnější.
     
    69
    Kevin Kampl vypálil z úctyhodné vzdálenosti. Hostujícímu záložníkovi se rána vůbec nepovedla a míč skončil na tribuně za brankou.
     
    70
    Wendell si znovu splnil své obranné povinnosti. Hostující obránce tentokrát vůbec nepustil soupeře do pokutového území.
     
    71
    Wendell se nyní vydal podpořit ofenzívu Leverkusenu. Po jeho centr se za míčem tlačil Kampl, jenže před ním stačil zasáhnout Çağlar Söyüncü.
     
    72
    Florian Niederlechner odcentroval z levé strany do pokutového území, ale před dobíhajícím Frantzem odkopl míč na tribunu Wendell!
    72. Wendellův zásah před prázdnou brankou
     
    73
    Freiburg v posledních minutách znovu převzal aktivitu a domácí celek se nadále tlačí do pokutového území Leverkusenu. Fotbalisté v bílém se musí bránit.
     
    74
    Janik Haberer našel v pokutovém území Petersena, který si neporadil se zpracováním a míč mu utekl až k brankové čáře. Freiburg vybojoval alespoň roh.
     
    75
    Centrovaný míč přilétl na přední tyč, kde si na centr naskočil Florian Niederlechner, jehož prudký hlavička rozvlnila jen boční síť.
     
    76
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Nils Petersen, přichází Håvard Nielsen.
     
    77
    Roberto Hilbert dostal přihrávku do běhu na pravou stranu a pohotově odcentroval. Jeho pobídku schoval do rukavic brankář Alexander Schwolow.
     
    78
    Håvard Nielsen se ihned po svém nástupu na hřiště zapojil do útočné akce Freiburgu. Nielsen sice přetlačil jednoho z obránců, ale Aleksandar Dragović poslal míč k Lenovi.
     
    79
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Kai Havertz, přichází Charles Aránguiz.
     
    80
    Leverkusenu se přeci jen povedlo otupit rostoucí tlak Freiburgu. Hostující fotbalisté už znovu hrají s míčem na kopačkách a hledají cestičku do pokutového území.
     
    81
    Roberto Hilbert si naběhl do pokutového území a snažil se uvolnit okolo Kempfa, jenže akce Leverkusenu nemohla pokračovat kvůli ofsajdu.
     
    82
    Bailey táhl akci Leverkusenu po levé straně. U postranní čáry si jej vzal do parády Aleksandar Ignjovski, který Baileymu odkopl míč do autu.
     
    83
    Florian Niederlechner vyvezl míč na polovinu Leverkusenu, ale netroufl si na postup proti přesile obránců a raději otočil hru zpátky na vlastní obránce.
     
    84
    Leon Bailey si zpracoval Kamplovu přihrávku na levou stranu hřiště. Okamžitě k němu přistoupil Bulut, který v souboji schytal ostrý úder.
     
    85
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Onur Bulut, přichází Pascal Stenzel.
     
    86
    Håvard Nielsen si naběhl na vysokou přihrávku za záda hostující obrany, ale při zpracování podklouzl. Vzrušení bylo zbytečné, Nielsen se pohyboval za hranicí ofsajdu.
     
    87
    Roberto Hilbert poslal prudkou pobídku do pokutového území, která se štěstím prošla až k Vollandovi, jenže hostující útočník byl situací zaskočen a balón si nezpracoval.
     
    88
    Julian Baumgartlinger si nabíhal na oblouček na pravou stranu. Před hostujícím fotbalistům stačil zasáhnout obránce Christian Günter.
     
    89
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Freiburg se dostává do vedení! Podle všeho je rozhodnuto! Parádní fotbalová akce! PASCAL STENZEL vlétl po pravé straně do pokutového území a prudkou střelou obstřelil bezmocného Lena! Domácímu trenérovi vyšlo střídání!
    89. Pascal STENZEL - 2:1
     
    89
    Žlutou kartu dostává Leon Bailey (Bayer Leverkusen).
    Žlutou kartu dostává Aleksandar Ignjovski (SC Freiburg).
     
    90
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Julian Baumgartlinger, přichází Joel Pohjanpalo.
     
    90+1
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Janik Haberer, přichází Karim Guédé.
     
    90+2
    Bernd Leno rozjel jednu z posledních akcí Leverkusenu. Dlouhý nákop se po několika odrazech dostal do pokutového území, kde Alexander Schwolow schoval míč do rukavic.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Freiburg si doma vyšlápl na Leverkusen a porazil jej výsledkem 2:1! Domácí fotbalisté vlétli do zápasu jako velká voda a Nils Petersen ve 12. minutě otevřel skóre. Leverkusen se sice do přestávky hnal za vyrovnáním, ale domácí obrana hrála opravdu skvěle. Po přestávce fauloval Aleksandar Ignjovski v pokutovém území a Kevin Volland z penalty vyrovnal na 1:1! Freiburg se ale nenechal zaskočit a připravil si několik slibných šancí. Obrana Leverkusenu držel zejména obránce Wendell. V 88. minutě však střídající Pascal Stenzel vlétl do šestnáctky a střelou kolem brankáře Lena poslal Freiburg na pozice zaručující účast v evropských pohárech.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:7. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 6:12.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (17:24:29)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 12. Petersen (Frantz), 89. Stenzel (Nielsen) – 60. Volland (pen.)

    Karty:   39. Kempf (FRE), 89. Ignjovski (FRE) – 56. Hilbert (LEV), 89. Bailey (LEV)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:7. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 6:12.
    SC Freiburg: Schwolow – Ignjovski, Söyüncü, Kempf, Günter – Bulut (85. Stenzel), Frantz, Höfler, Haberer (90+1. Guédé) – Niederlechner, Petersen (76. Nielsen).
    Náhradníci: Gikiewicz – Gulde, Stenzel, Sierro, Guédé, Abrashi, Nielsen.

    Bayer Leverkusen: Leno – Hilbert, Toprak, Dragović, Wendell – Kampl, Baumgartlinger (90. Pohjanpalo) – Havertz (79. Aránguiz), Volland, Brandt – J. Hernández (64. Bailey).
    Náhradníci: R. Özcan – Bellarabi, Mehmedi, Aránguiz, D. da Costa, Bailey, Pohjanpalo.

    Rozhodčí: Brych – Borsch, Lupp
    bahis siteleri