Rapid – Austria 0:2 (kon.)
konec
SK Rapid Vídeň
0:2 (0:1)
FK Austria Vídeň
Neděle 23.04.2017, 16:30 • Allianz Stadion, Vídeň • Rakouská Bundesliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Přeji všem krásný, místy i sluneční víkendový den. 30. kolo Rakouské Tipico Bundesligy uzavře tradiční Vídeňské derby. SK Rapid Vídeň přivítá svého velkého rivala FK Austria Vídeň.
     
    SK Rapid Vídeň

    Několika násobný mistr Rakouské Bundesligy letos rozhodně nehraje tak špičkový fotbal, jako tomu bylo v minulých letech. V letošní sezóně se aktuálně nachází na 6. pozici, téměř bez šancí na pozice zaručující kvalifikaci Evropské Ligy. Spíše se tým vedený Goranem Djuricinem musí obávat o setrvání v nejvyšší Rakouské fotbalové lize. Ve vyrovnaném spodku tabulky má náskok na sestupové místo pouhých 7 bodů.

    Forma Rapidu je v této sezóně nevyrovnaná, ani na domácím stadionu to není žádná sláva. V tabulce domácích zápasů si drží příliš nelichotivé 8. místo. V posledním domácím zápase ale dokázal s přehledem vyprovodit tým bojující o Evropskou Ligu, Altach poměrem 3:0.

    V dnešním zápase se domácí tým bude muset obejít hned bez několika hráčů. První absencí je v roce 2017 téměř nehrající, aktuálně zraněný Chorvatský záložník Ivan Mocinic. Dalším postrádaným v dnešním zápase bude útočník Philipp Schobesberger. Nejvíce bude Rapid postrádat Islandského záložníka Arnora Traustasona, který bude chybět zřejmě vinou zranění v kvalifikačním zápase MS v Kosově.
     
    FK Austria Vídeň

    Austria je letos možná trochu překvapivě výše, než její rival Rapid. Nachází se na 4. místě Tipico Bundesligy, bojuje tedy vší silou o kvalifikaci Evropské Ligy. Titul je z jejich strana takřka mimo dosah, jelikož 7 zápasů do konce ztrácí tým z Vídně na první Salzburg 18 bodů. Lehkou matematikou si můžeme spočítat šance Austrie na titul, ty jsou asi takové, jako že v dnešním zápase Sparty s Plzní nebude od žádného hráče žádná simulace.

    Forma Austrie je v posledních zápasech také zajímavá. Naposledy doma si hráči nedokázali poradit se zachraňujícím se Poltenem a prohrou 1:2 si v boji o kvalifikaci Evropské ligy moc nepomohli. V posledním zápase ale dokázali s přehledem vyhrát v Mattersburgu, odkud si za výhru rozdílem třídy 3:0 odvezli plný počet bodů.

    V dnešním zápase se bude muset Austria obejít bez zraněného obránce Alexandera Borkovice. Je možné, že vinou zranění nenastoupí ani Dánský záložník Jens Larsen, který je řazen pravidělně do základní sestavy. Uvidíme, jak si tým vedený Německým trenérem Thorstenem Finkem v boji o kvalifikaci Evropské Ligy povede.
     
    Vzájemné zápasy

    Ve vzájemných zápasech těchto rivalů to vypadá vyrovnaně, to ale pouze pokud se podíváme na součet výher a proher v jednotlivých zápasech mezi sebou. Ve většině utkáních to byla jízda jednoho z týmů, druhý jen přihlížel. Nemají to k sobě daleko, tudíž ani nějak moc nerozhodovalo to, kdo je domácí a kdo ne. Poslední vzájemný zápas skončil ale smírně, kdy Austria v domácím prostředí vyrovnala stav utkání na 1:1 až na samém konci hrací doby.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Rapid Vídeň: Knoflach – Schrammel, Sonnleitner, Dibon, Pavelic – Schwab, Hofmann, Szanto, Auer, Murg – Joelinton.
    Náhradníci: Jelic, Kuen, Kvilitaia, Maliscek, Schosswendter, Strebinger, Wober.

    FK Austria Vídeň: Hadzikič – Filipovič, Larsen, Martschinko, Rotpuller – Grunwald, Venuto, Serbest, Holzhauser, Pires – Kayode.
    Náhradníci: Friesenbichler, Kvasina, Mohammed, Pentz, Prokop, Salamon, Tajouri.

    Rozhodčí: Gorbelnik G..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozhodčí zahajuje utkání.
     
    1
    Prvního faulu se dopustil na středu hřiště domácí útočník Jeolinton, hra bude pokračovat volným kopem hostů.
     
    2
    První hombinace Austrie skočila na kopačce domácího brankáře Knoflacha.
     
    3
    Domácí kombinují na své polovině, nestraní se ani kombinace se svým brankářem.
     
    4
    V hezké šanci se ocitl hostující Holzhauser, u brankové čáry domácích si ale míč nespracoval a zahrál svoji neomaleností do autu.
     
    5
    Austria nepřesnou kombinací na své polovině dostala míč až do zámezí, míče se tedy lehce zmocňují domácí.
     
    7
    Po faulu, který vypadal i na kartu rozehrává domácí tým ze své poloviny hřiště.
     
    8
    Venuto pohlídal míč u autové čáry na své polovině a zmařil tak nadějný útok domácího mužstva.
     
    9
    Domácí hráči se kombinací na své polovině zbavili tří hráčů Austrie, což jim pomohlo k tomu, aby se dostali v dobrém počtu na polovinu hostů. Tam jim ale akci přerušil Filipovič odkopem na roh.
     
    10
    Roh zahraný na krátko se Rapidu vůbec nepovedl, hra se přesouvá opět na polovinu hřiště.
     
    11
    Hosté velmi aktivně napadají rozehrávku domácích, ti se nemohou dostat ze své poloviny ven, pokračují tedy kombinací na své polovině.
     
    12
    Tu přerušil útočným faulem Szanto.
     
    12
    Nepřesnou rozehrávkou si pro tentokrát zavařili hosté, vše ale napravil Schwab.
     
    13
    Centrem za obranu se prezentoval domácí Hofmann, byl ale nepřesný, po špatném autu hostů ale zůstává míč na polovině Austrie.
     
    15
    Velký počet nakopávaných míčů do pokutového území obou týmů zapříničilo nadějnou akci hostů, Hofmann ale na tvrdý míč směrem ven z pokutového území nedosáhl, hra se přesouvá na polovinu Austrie.
     
    17
    Míč je zatím více na kopačkách hostujícího týmu, to ale jen pro to, že kombinují na své polovině.
     
    18
    Domácí kombinují řadou pěkných a přesných přihrávek na polovině hostů, ti jim ale nedovolují zajít příliš blízko k pokutovému území.
     
    19
    Zápas se hraje v rychlém tempu, čemuž ve velké míře napomáhají i fanoušci, kteří své týmy ve velkých počtech burcují co jim hlasivky dovolí.
     
    20
    Domácí se snaží postupem času více kombinovat na jeden dotek, to ale zapříčiňuje nepřesné kombinace.
     
    21
    Máme tu první gól! Bohužel z ofsajdu. V tom se ocitl domácí hráč Joelinton.
     
    22
    Rohový kop pro hosty, fanoušci pískají, jelikož tam byla teč hostujícího hráče.
    23. VENUTO - 0:0
     
    23
    Austria právě vstřelila branku!

    Po tom co se dostala Austria po delší době na polovinu domácích, dostal míč na kopačky szanto, rozhédl se a poslal tvrdý pas před prázdnou bránu kde stál Brazilský útočník VENUTO. Ten si povině s nabídnutou šancí poradil a dostává svůj tým do vedení!
     
    27
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Venuto, přichází Tajouri.
     
    30
    Kayode opět poslal tvrdý centr směrem k domácímu gólmanovi, jeden ze jeho spoluhráčů na míč nabíhal, brankář domácích byl ale pohotový.
     
    32
    Další šance Austrie skončila na kopačkách Hanzikiče.
     
    33
    Nepřesnost domácích zapřičiňuje další a další ztráty míče. Austria se lehce zmocňuje odražených míčů a nakopavá je do pokutového území Rapidu.
     
    35
    Míč drží na svých kopačkách domácí tým, zajímavé je, že i přes nepříznivé skóre se dopředu moc nežene.
     
    36
    Obrovská šance Austrie nebyla zužitkována, Kayode po přihrávce nedokázal v šanci 1 na 1 prostřelit Knoflacha. Rzhodčí to navíc chybně viděl jako ofsajd.
     
    37
    Domácí hráči momentálně obklopují šestnáctku hostů, ti se ale hlavně díky štěstí stále drží. Následně je pískán útočný faul. Jediné co slyšíme je pískot domácích fanoušků, zdá se že oprávněný.
     
    38
    V šanci se vyskytl Joelinton, ten ale nedokázal vyhrát souboj s obráncem Dibonem, hra se přesouvá na polovinu domácího mužstva.
     
    40
    Rychlonohý Filipovič zastavuje další nadějný protiútok Rapidu.
     
    41
    Nadějné sólo předvedl domácí obránce Pavelic, zakončil ho ale velmi nepřesnou a ne mnoho razantní střelou.
     
    42
    Domácí si dávají pozor na úniky hostů po levé straně, které táhne Pires, s přehledem mu práci ztěžují a získávají míče.
     
    43
    Hra se rychle přesouvá ze strany na stranu, jsme svědky rychlého fotbalu, do stoprocentní šance se ale týmy moc nedostávají.
     
    43
    Nadějná šance domácích, Szanto z pravé strany vyslal dělovku na Hadzikiče, tu ale nezastavil on, nýbrž branková konstrukce.
     
    44
    Hráči Austrie jsou nyní pod tlakem, čímž stoupá i nervozita. Špatné zpracování obránce hostů vede domácí k dalšímu rohovému kopu.
     
    45
    Roh ale nebezpečný nebyl, míče se zmocnil po centru Hadzikič. Ten zatím zdobí dnešní zápas svým přehledem ve hře.
     
    45+1
    Domácí se čím dál více dostávají do šancí, ty jim ale kazí hostující obránci tvrdou hrou a to i v pokutovém území. Rozhodčí zatím zlstává klidný, o nespokojených fanoušcích se to ale říct nedá.
     
    45+2
    Další tvrdý zákrok, tentokrát na hostujího hráče, hra ale pokračuje bez přerušení.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    V první poločase měli převahu domácí, hosté se ale dostali mezi 20. a 30. minutou laufu, který zužitkoval gólem Venuto. Hraje se rychlý a dynamický fotbal s velkým počtem šancí, žádná ale zatím nebyla stoprocentní. Rozhodčí zůstává klidný, přehlíží zatím co se dá, i když minimálně 2-3 fauly byly hodné žlutého potrestání, Gorbelnik ještě kartu nevytáhl.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:35.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Domácí začali první poločas velmi aktivně, asi tak aktivně jak jejich fanoušci, nad stadionem se snáší dým z dýmovnic domácích příznivců, rozhodčí přerušuje hru a čeká, až se dým z pokutového území hostů trochu rozpustí.
     
    49
    Dým se lehce rozplynul, utkání pokračuje.
     
    50
    Joelinton fauloval při snaze útoku. Rozehrávat bude Austria v blízkosti svého pokutového území.
     
    52
    Míče se zmocňují po nepřesnostech hosté na své polovině a zakládají další útok.
     
    53
    Domácí se snaží kombinovat, hosté je ale na svoji polovinu ne na ne pustit.
     
    54
    Na zemi chvíli ležel hostující hráč po tvrdém zákroku Hofmanna, už se ale zvedá a vypadá, že bude v pořádku pokračovat ve hře.
     
    54
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Sonnleitner, přichází Wober.
     
    55
    Centru, který vyslal do pokutového území domácích Serbest se s přehledem zmocnil domácí ochránce svatyně, Knoflach.
     
    56
    Austria právě vstřelila branku!
    PIRES dostal na kopačky nádherný pas, v převaze 2 na 1 si poradil a zakončením do protipohybu Knoflacha zvyšuje na 0:2!
    56. PIRES - 0:2
     
    58
    Domácí jakoby se nesnažili něco se zápasem udělat, stále se dostávají do úzkých. Je ale zřejmé, že jsou hosté v laufu.
     
    60
    Po tvrdém faulu už rozhodčí klidným nezůstává, Schremmelovi uděluje žlutý trest.
     
    60
    Další nebezpečný centr hostů z pravé strany na poslední chvíli zlikvidoval Dibon, Austria stále kombinuje na polovině domácích.
     
    61
    Ve Velmi nebezpečné šanci se vyskytl Kayode, pohrál si s obránci, koncovku ale napálil do dobíhajícího Knoflacha, který si trochu náhodně připisuje krásný zákrok.
     
    62
    Domácí teď rychle kombinují na polovině Austrie, jejich snahu ale ukončil tvrdou, ale velmi nepřesnou střelou Murg.
     
    62
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Joelinton, přichází Kvilitaia.
     
    63
    Dlouhý aut do pokutového území zapříčinil šanci domácích, Hofmanna ale oblíčili dva obránci hostujícího týmu. Ze šance tedy nebyla ani střela na bránu.
     
    64
    Jsme svědky dalších tvrdých soubojů přehlížených ze strany rozhodčího. Fanoušci opět dávají najevo svoji nespokojenost.
     
    65
    Vynikající střelou asi z 25 metrů se prezentoval Szanto, hostující brankář ale vytáhl ještě lepší zákrok. On je hlavně důvodem, proč Austria ještě neinkasovala.
     
    68
    Martschinko tvrdě fauloval Szanta, toho už si naštěstí rozhodčí všiml a domácí mají tedy velkou příležitost korigovat výsledek.
     
    69
    Přímý kop zahrávaný Hofmannem ale skončil pouze v náruči Hadzikiče.
     
    70
    Další nadějnou akci Austrie zmařil Grunwald špatným zpracováním míče v pokutovém území. Míč je na kopačkách domácího mužstva.
     
    71
    Velká šance domácího týmu končí tečovanou střelou mimo. Rohový kop pro domácí.
     
    72
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází schwab, přichází Maliscek.
     
    74
    Domácí tlačí hosty směrem k jejich pokutovému území, ti ale stále odolávají a straní míč na jistotu za autovou čáru.
     
    75
    Domácí se často dlouhými přihrávkami dostávají blízko k pokutovému území hostů, jejich nepřesné přihrávky ale zapříčiňují nebezpečné protiútoky hostů.
     
    77
    Nějakých 14 minut do konce základní hrací doby hráči Austrie odkopávají míče jak jim to sedne na kopačky. Třeba je také zmínit fakt, že hosté mají v rukávu ještě všechny 3 možnosti střídání.
     
    78
    To možná bude muset přijít teď, kdy se po jedné tvrdé inkasované ráně do oblasti hlavy a krku skácel na zem jeden hostujících hráčů.
     
    79
    Další rohový kop pro domácí mužstvo. Szanto se ocitl s poskakujícím míčem ve velkém úhlu, svoji střelou ale pouze nastřelil hostujícího obránce.
     
    80
    Velmi nebezpečnou střelu teď po odrazu vyslal asi z 20 metrů domácí Auer, chybělo jen pár čísel a utkání by bylo opět dramatičtější.
     
    80
    Ihned se z odkopu od brány dostal do velké šance Kayode, tomu už chybělo jen dobře trefit bránu, svůj projektil ale vyslal na oběžnou cestu kolem stadionu.
     
    82
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Kayode, přichází Freisenbichler.
     
    83
    Hráči Austrie se snaží po zisku míče co nejdéle držet jeho pozici na staně domácích, to vede k dalším tvrdým střetům. Nervozita necelých 10 minut dokonce, hlavně na hráčích domácího týmu je znát.
     
    85
    Náhle se do vápna prodral domácí Murg, Dibon ale svým zákrokem v pokutovém území jeho akci zastavil.
     
    86
    Hosté se dostávají dále do mnoha protiútoků, obrana domácího mužstva je mnohdy se štěstím řeší až na poslední chvíli.
     
    87
    Hráči domácích se asi bojí pustit míč ze svých kopaček, nepřichází žádná pořádná finální přihrávka, všechny akce domácích končí v dostatečné vzdálenosti od hostující svatyně.
     
    89
    Rapid se stále snaží dostat se co nejblíže brány hostů, snaží se o to především centrovanými balóny. Ty si ale obránci, kteří mají výškovou převahu nad domácími útočníky proniknout do vápna nenechají.
     
    90
    Velká šance pro domácí tým. Přímý kop asi z 18 metrů. Ve vápně probíhají strkanice mezi hráči.
     
    90+1
    Pokus Hofmanna ale končí vysoce nad bránou.
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Pires, přichází Kvasina.
     
    90+1
    Snížení stavu také nepřichází! A to ani po tom, co se s míčem na kopačce ocitl sám před Hadzikičem Szanto. Ten si poradil i s brankářem, pouze ale za cenu pokopnutí míče. Z velkého úhlu pak trefil pouze boční síť.
     
    90+4
    Domácí se stále snaží, kombinují na polovině hostů, je tam ale velká nepřesnost která zaviňuje další šanci hostů na nebezečný protiútok.
     
    90+5
    Rapid zatlačil hosty až do jejich pokutového území, ti se ale s přehledem ubránili.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    V dnešním derby týmů z Vídně si nakonec všechny 3 body odváží Austria, která dokázala i přes velký tlak domácího Rapidu neinkasovat a přitom vstřelit dvě branky, které byly důsledkem domácí naivity směrem dozadu. Nejprve se v protiútoku prosadil po přihrávce před prázdnou bránu Venuto a v 56. minutě zachoval klidnou hlavu před domácím brankářem Pires a s přehledem zvýšil na 0:2. Tento stav hosté udrželi až do konce zápasu, nutno podtknout, že hosté měli hlavně ke konci velkou dávku štěstí. Na to se ale historie neptá, Austrie si připisuje veledůležité 3 body do bojů o kvalifikace Evropské ligy. Já se tímto s vámi loučím, u dalších krásných fotbalových momentů, nashledanou. (18:34:08)

    Daniel Bertók

    Branky: 23. Venuto, 56. Pires

    Karty:   60. Schrammel (RVI)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 7:2. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 13:10.
    SK Rapid Vídeň: Knoflach – Schrammel, Sonnleitner, Dibon, Pavelic – Schwab, Hofmann, Szanto, Auer, Murg – Joelinton.
    Náhradníci: Jelic, Kuen, Kvilitaia, Maliscek, Schosswendter, Strebinger, Wober.

    FK Austria Vídeň: Hadzikič – Filipovič, Larsen, Martschinko, Rotpuller – Grunwald, Venuto, Serbest, Holzhauser, Pires – Kayode.
    Náhradníci: Friesenbichler, Kvasina, Mohammed, Pentz, Prokop, Salamon, Tajouri.

    Rozhodčí: Gorbelnik G.
    bahis siteleri