Bělorusko – Bulharsko 2:1 (kon.) | Nizozemsko – Lucembursko 5:0 (kon.) | Švédsko – Francie 2:1 (kon.)
Andorra – Maďarsko 1:0 (kon.) | Faerské ostrovy – Švýcarsko 0:2 (kon.) | Lotyšsko – Portugalsko 0:3 (kon.)
Bosna – Řecko 0:0 (kon.) | Estonsko – Belgie 0:2 (kon.) | Gibraltar – Kypr 1:2 (kon.)
konec
Estonsko
0:2 (0:1)
Belgie
Pátek 09.06.2017, 20:45 • A. Le Coq Arena • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
     
    88
    Málem se jim to povedlo! Z více než dvaceti metrů teď vypálil Vassiljev. Jeho pokus se od břevna odrazil pouze před brankovou čáru! To byla parádní střela!
    86. Nacer CHADLI - 0:2
     
    86
    Belgie právě vstřelila branku!
    Hosté nakonec přeci jen přidávají pojistku! De Bruyne teď našel skvělým pasem NACERA CHADLIHO který prostřelil domácího brankáře, zasloužený gól pro Belgii!
     
    85
    Ojamaa teď zastavil Fellainiho a může být rád, že nevidí žlutou kartu. Domácí budou naposledy střídat, za Käita se na trávník podívá Anier.
     
    83
    Hra se teď hodně kouskuje. Žlutou kartou nyní potrestán domácí Mets.
     
    81
    Pro Mertense to byla poslední situace v tomto utkání. Na závěr zápasu ho totiž nahradí Batshuayi.
     
    79
    Estonci střídají i podruhé v tomto utkání. Místo Zenjova už na trávník vbíhá Ojamaa.
     
    75
    Vůbec první střídání tohoto duelu! Dohráno má Luts, kterého na poslední zhruba dvacetiminutovku nahrazuje Kallaste.
     
    73
    Balón si našel Kompany! Ten z obtížné pozice vystřelil pouze doprostřed brány, Aksalu jeho střelu chytá!
     
    71
    Hra je nyní přerušena! Na hrací plochu vběhl jeden z diváků!
    69.
     
    69
    Hosté v další obrovské příležitosti! Mertens míč posunul na De Bruyneho, jehož technickou střelu na vzdálenější tyč vyrazil brankář Aksalu!
     
    64
    Vzápětí další dvě příležitosti pro hosty! Aksalu nejprve vyrazil pokus Fellainiho. Poté si věděl rady i s nebezpečnou střelou Carrasca! Další roh!
    63.
     
    63
    Další dobrá příležitost Belgie! Skvělou individuální práci ukázal Alderweireld, který pronikl do vápna. Poté přišel centr na Witsela, jehož zblokovaný pokus z voleje končí rohovým kopem pro hosty!
     
    57
    Witsel našel chytrou přihrávkou Chadliho, který z těžkého úhlu vystřelil na domácího brankáře! Ten s tím vůbec nepočítal, s problémy vyráží na roh!
     
    52
    Vzápětí další dobrá příležitost Belgičanů, kteří jasně přehrávají svého soupeře! Střela Mertense z voleje mířila pouze doprostřed brány, Aksalu opět pozorný!
     
    51
    Belgičané mohli vést už o dvě branky! U rohového praporku míč vybojoval Fellaini. Balón se dostal až na druhou stranu k Vertonghenovi, jehož pokus na zadní tyč vyrazil brankář Aksalu na roh!
     
    44
    Artjom Dmitrijev šel oběma nohama napřed a doslova sestřelil Fellainiho. Domácí fotbalista viděl červenou kartu!
     
    42
    Tohle byla stoprocentní šance Belgie! Skvělý pas za obranu dostal Lukaku, který postupoval úplně sám na brankáře Aksala. Domácí gólman předvedl výborný zákrok a trochu nyní odčinil hrubku při první střelené brance Belgičanů!
    31. Dries MERTENS - 0:1
     
    31
    Belgie právě vstřelila branku!
    De Bruyne posílal do vápna centr, pro který si vyběhl brankář Aksalu. Ten míč neudržel v rukavicích. DRIES MERTENS stál tam, kde měl, z bezprostřední blízkosti míč poslal do odkryté brány a posílá Belgii do vedení!
     
    27
    De Bruyne teď dobře vysunul Mertense, který se pokoušel vystřelit na zadní tyč. Zblokovaná rána končí dalším rohovým kopem pro hosty!
     
    22
    První šance Estonců v tomto zápase! Vassiljev teď posílal centrovaný míč na zadní tyč. Po balónu se natahoval Zenjov, kterému nechybělo mnoho, aby dosáhl a uklidil ho do prázdné brány!
     
    19
    Do zajímavé příležitosti se probíjel Lukaku, který se dostal ke střele! Jeho pokus zablokoval Klavan, od kterého míč míří do zámezí, roh!
     
    11
    Chadli dnes působí velmi aktivně! Nyní se dostal dvěma kličkami na střed hřiště, odkud vystřelil. Jeho pokus levou nohou míjí domácí svatyni!
     
    5
    Dobrá šance Belgie! Míč propadl vápnem, našel si ho Carrasco, který centrem hledal některého ze svých spoluhráčů. K hlavičce se dostal Chadli, jehož pokus končí vysoko nad!

    Štěpán Slovák

    Branky: 31. D. Mertens (De Bruyne), 86. Chadli (De Bruyne)

    Karty:   83. Mets (EST)   44. Ar. Dmitrijev (EST)


    Držení míče: 25 % : 75 %.
    Střely na branku: 0:12. Střely mimo: 2:9. Rohy: 3:11. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 8:7.
    Estonsko: Aksalu – Teniste, Baranov, Klavan (C), Pikk – Käit (85. Anier), Mets, Ar. Dmitrijev – Zenjov (79. Henrik Ojamaa), Vassiljev, Luts (75. Kallaste).
    Náhradníci: Meerits, Toom – Vihmann, Kruglov, Al. Dmitrijev, Toomet, Anier, Purje, Lepistu, Henrik Ojamaa, Mööl, Kallaste.

    Belgie: Courtois – Alderweireld, Vertonghen, Kompany (C) – D. Mertens (81. Batshuayi), Witsel, Fellaini, Ferreira-Carrasco – De Bruyne, Chadli – R. Lukaku.
    Náhradníci: Mignolet, Casteels – T. Hazard, Vermaelen, Dendoncker, Mirallas, Origi, Tielemans, Nainggolan, Batshuayi, Ciman, Ch. Benteke.

    Rozhodčí: Beaton – Mulvanny, Stewart (všichni SCO)
    bahis siteleri