Ázerbájdžán – Sev. Irsko 0:1 (kon.) | Kazachstán – Dánsko 1:3 (kon.) | Skotsko – Anglie 2:2 (kon.)
Slovinsko – Malta 2:0 (kon.) | Německo – San Marino 7:0 (kon.) | Norsko – Česko 1:1 (kon.)
Černá Hora – Arménie 4:1 (kon.) | Polsko – Rumunsko 3:1 (kon.) | Litva – Slovensko 1:2 (kon.)
konec
Norsko
1:1 (0:1)
Česko
Sobota 10.06.2017, 20:45 • Ullevaal Stadion, Oslo • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase někdy na shledanou. (22:44:16)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 12:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:12.
     
    Je dobojováno. Češi po prvním poločase vedli o jednu branku, jenže ve druhé části hry nehráli dobře a nabízeli Norům jednu šanci za druhou. Nakonec se zrodila penalta pro Nory, kterou bezpečně proměnil Alexander Söderlund a Norové vyrovnali. Mohli jít ale klidně několikrát do vedení, jen díky Tomáši Vaclíkovi se tak ale nestalo. Remízový stav vydržel až do samotného konce, což je pro český tým rozhodně neúspěch. Ztratil další dva body a druhá příčka se mu vzdaluje na čtyřbodový rozdíl.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Po faulu Hořavy ještě následoval volný přímý kop Norů, ale už se nic nestalo. Po zahrané standardní situaci rozhodčí fouká do píšťalky a ukončuje tento kvalifikační zápas.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Tomáš Hořava (Česko).
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Ladislav Krejčí (Česko).
     
    90+3
    Tomáš Vaclík nyní zase úřadoval a po nebezpečné norské střele vytasil další přesný zákrok. Dnes je to rozhodně jeho zápas. Díky němu je stále stav takový, jaký je.
     
    90+2
    Jakub Jankto měl na kopačce slibnou šanci. Uvnitř velkého vápna vyslal z levé strany střelu, která ale končí pouze vysoko nad.
     
    90+1
    Češi na nic nečekají a vrhají své poslední síly do útoku. Za každou cenu se snaží strhnout vedení na svou stranu. Pokud by takto zápas skončil, byl by to rozhodně neúspěch a ztráta bodů.
     
    90
    Stejně jako v prvním poločase nastaví hlavní rozhodčí zápas o tři minuty navíc.
     
    89
    A další akce Čechů. Pavel Kadeřábek spěchal za míčem do blízkosti norské branky, ale nestihl to. Míč končí za zadní čárou a to je voda na mlýn pro Nory. Rune Almenning Jarstein bude odkopávat míč směrem k české brance.
     
    88
    Nyní se hrálo převážně na polovině hřiště, až po chvíli se k míči dostali znovu Češi, ale Jankto, jenž uvolnil Bořka Dočkala, nakonec ovoce nesklidil.
     
    87
    Poté dalekonosná střela Bořka Dočkala skončila uvnitř velkého vápna na obránci Norska a rázem tak skončila další česká akce. Moc času už českému týmu na vrácení svého vedení nezbývá.
     
    86
    Jakub Jankto, jenž se už vrátil do hry po ošetření, nyní mohl poslat do úniku Patrika Schicka, jenže to nebylo nic platné. Došlo na ofsajd, který postrannímu sudímu neunikl.
     
    85
    A stejný hráč o malou chvilku později poslal další pozdrav před českou branku. Tomáš Vaclík ale nakonec zasahovat nemusel, neboť jeho rána zamířila jen vedle jeho pravé tyče.
     
    84
    Mohamed Elyounoussi byl znovu hodně aktivní a kousek za velkým vápnem vyslal vzdušnou střelu, která končí i za pomoci Vaclíka nad břevnem.
     
    83
    Čas velmi rychle ubíhá a domácí Norové stále drží nadějný nerozhodný stav. Naopak Češi čím dál více spěchají před jejich branku, aby ji ohrozili. Zatím se jim to ovšem nedaří.
     
    82
    Na druhé straně vybojovali Češi další rohový kop a zůstanou tak nadále u míče daleko od Vaclíkovy brány.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 55. Söderlund (pen.) – 36. Gebre Selassie (Kadeřábek)

    Karty:   57. Johansen (NOR) – 74. Souček (CZE), 90+3. Krejčí (CZE), 90+4. Hořava (CZE)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 12:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:12.
    Norsko: Almenning Jarstein – J. Svensson, Nordtveit, Reginiussen (33. Valsvik), Aleesami – T. Elyounoussi, S. Berge, Johansen (C), Berget (61. Daehli) – M. Elyounoussi, Söderlund (71. Johnsen).
    Náhradníci: Nyland, Dyngeland – Hovland, Valsvik, Omoijuanfo, Trondsen, Flo, Meling, Johnsen, Daehli, Midstjö.

    Česko: Vaclík – Kadeřábek, Sivok (C), Brabec, Gebre Selassie – Darida (79. Hořava), Souček – Krejčí, Dočkal, Zmrhal (43. Jankto) – Krmenčík (63. Schick).
    Náhradníci: Koubek, Pavlenka – Čelůstka, Hořava, Jankto, Kalas, Kopic, Mareš, Přikryl, Schick, Suchý, Milan Škoda.

    Rozhodčí: Andre Marriner – Simon Bennett, Adam Nunn (všichni ENG)

    Diváci: 12 179
    bahis siteleri