Venlo – Sparta Rotterdam 3:0 (kon.) | Eindhoven – Alkmaar 3:2 (kon.) | Heracles – Ajax 2:1 (kon.)
Arnhem – Breda 4:1 (kon.)
konec
PSV Eindhoven
3:2 (1:1)
AZ Alkmaar
Sobota 12.08.2017, 18:30Nizozemská Eredivisie • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Absence
    Dle dostupných informací by domácím fotbalistům neměl chybět ani jeden člen PSV Eindhoven. Hostující mužstvo by mělo dle všeho postrádat nizozemského útočníka Myrona Boadua.
     
    PSV Eindhoven
    Dle sázkových kanceláří je domácí mužstvo pasováno do role jednoznačného a velkého favorita prvního kola nizozemské ligy. Před šesti dny odehrál Eindhoven vůbec poslední přátelský duel. V zápase s německým Augsburem se přesného zásahu diváci nedočkali. Co se týče účasti v evropských pohárech, tak ty si domácí fotbalisté nezahrají. Ve dvojzápase s chorvatským Osijekem totiž prohráli, jak doma, tak venku poměrem 0:1. Tím pádem je čeká pouze nejvyšší nizozemská fotbalová soutěž. Z těch věhlasnějších týmů se PSV utkalo s Monakem, což je mužstvo z francouzské ligy. Stejně jako v zápase s Augsburgem z toho byla bezbranková remíza.
     
    AZ Alkmaar
    Poměrně výrazný outsider tohoto souboje prohrál v přípravě před touto sezonou pouze jednou. Stalo se tak v zápase s řeckým Panathinaikosem, kdy soupeř zvítězil poměrem 2:1. Jinak fanoušci Alkmaaru možná pamatují, že jejich celek porazil španělskou Malagu 3:0, vůbec poslední přátelské klání absolvoval hostující tým přesně před týdnem. Také střetnutí s italským Udiniese dopadlo z pohledu Alkmaaru nejlépe, jak mohlo. AZ zvítězilo 2:1. Branky vítězů vstřelili v prvním poločase Vejinovič a van Overeem. V 55. minutě byla nařízena penalta, k pokutovému kopu se postavil Perica a snížil na 1:2. Italský celek se již vyrovnání nedočkal.
     
    Vzájemné zápasy
    Alkmaar – PSV 2:4
    PSV - Alkmaar 1:0
    Alkmaar – PSV 2:4
    PSV - Alkmaar 3:0
    Alkmaar – PSV 2:4
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Periero se chopil rozehrávky zuápasu. Následně ovšem zapsali domácí fotbalisté nepřesný nákop za obranu soupeře.
     
    2
    Hostující fotbalisté předvedli trpělivou kombinaci na vlastní polovině nakonec se dostali s míčem na polovinu soupeře, ale k zakončení nedošlo.
     
    3
    Stengs zrychlil hru ve finální fázi útoku a chtěl najít van Overeema na hrotu útoku, toho si ovšem domácí obrana pokryla. Do hry se zapojil také Zoet.
     
    3
    Domácí fotbalisté se prezentovali aktivním presinkem, ale balon se jim zatím nepodařilo získat. I tak PSV včas dobře přistupuje k hráčům AZ.
     
    4
    Van Overeem stál na hrotu útoku na konci akce hostujícího celku, ale měl to hodně složité. Zoet bude vykopávat od vlastní branky.
     
    4
    Domácí fotbalisté ztratili míč celkem jendoduše, a tak následoval kontr soupeře vedený Stengsem, který byl jakýmsi dirigentem hostující akce. Nadále drží míč Alkmaar.
     
    5
    Znovu Stengs asi nejaktivnějším hráčem hostující akce, tam došlo k roztažení akce ze středu na pravou stranu, kam si seběhl van Overeem. Posléze Stengs zůstává ležet na hrací ploše po souboji s Ariasem.
     
    6
    Stengs podrazil Ariase na pozici pravého beka, ale sám si ublížil. Tady klidně může dojít k vynucenému střídání pro hostující celek.
     
    7
    Stengs je odnášený na nosítkách a vypadá to, že hostující mužstvo bude muset poprvé střídat v tomto zápase již po sedmi minutách.
     
    8
    Hosté pokračují o desíti, ale je téměř jisté, že Alkmaar bude muset střídat, protože Stengs brečí.
     
    9
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Calvin Stengs, přichází Dabney dos Santos.
     
    9
    Locadia se neprosadil individuální akcí po levé straně, následně tím pádem vykopával Bizot. Hostující celek postupuje do útoku po levé straně a už je na polovině domácího celku.
     
    10
    Zoet vyrazil razantní pokus z pozice středního záložníka rohový kop z pravé strany. Posléze jeden z hostujících hráčů zakončoval mimo tři tyče.
     
    10
    Tohle byla hodně zajímavá akce! Locadia si zpracoval míč na pravé straně a křížem střílel k delší tyči, na míč pouze těsně nedosáhl Hendrix.
     
    11
    Zoet byl tím, kdo rozehrál domácí akci, jenže ta skončila snadnou ztrátou míče. Nicméně, balon již opět drží fotbalisté PSV.
     
    12
    Alkmaar měl k dispozici autové vhazování z levé strany z vlastní poloviny, následně hostující fotbalisté ukázali dobrou přechodovou fázi, ale dos Santos ztratil míč.
     
    13
    Svensson zastavil rychlý kontr domácího celku faulem zezadu, který možná mohl být oceněn žlutou kartu, ale nestalo se tak. PSV bude mít roh z levé strany.
     
    14
    Nejprve se hostující obrana bez větších problémů ubránila, pokus Hendrixe ze střední vzdálenosti, nic podstatnějšího se nestalo. Míč posléze rozehrál Bizot na levou stranu.
     
    14
    Bergwijn byl agilní při akci domácího celku a dostal hodně msíta k zakončení, jenže střelu zablokoval jeden z hostujících hráčů. Odražený balon napálil z levé strany vedle pravé tyče Lozano.
     
    15
    Byl to hostující celek, kdo držel míč, ale poté jej na polovině hřiště ztratil. Na hrotu útoku se snažil prosadit Bergwijn, ale nedokázal se obtočit kolem bránícího protihráče. Míč je momentálně u nohou domácích hráčů, kteří kombinují na vlastní polovině.
     
    16
    Přechodová fáze domácího celku byla rychlá, nejprve hosté zablokovali střelu z levé strany z dvaceti metrů. Poté tvořil hru na pravé straně Bergwijn, jeho centr srazili hostující hráči na roh.
     
    17
    Před brankou hostujícího celku to vypadalo velice zajímavě, ale z toho tlaku vytěžil domácí tým pouze střelu Hendrixe z dvaceti metrů pravou nohou nad branku AZ.
     
    18
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Domácí obrana byla hodně důrazná v souboji s Weghostem na pravé straně, Weghost odcentroval, balon propadl až na levou stranu, kde pravou nohou křížem k pravé tyči zakončil DABNEY DOS SANTOS!
    18. Dabney dos Santos - 0:1
     
    20
    Domácí celek byl aktivní, co se týče presinku, ale Bizot neztratil míč. Hosté byli poté sebevědomí na levé straně, nakonec to byl Hendrix, kdo fauloval.
     
    21
    Jahan Baskhsh přetlačil bránícího protihráče na pravé straně a dostal se k centru, ten ovšem domácí obrana snadno odvrátila. Následně se hrálo především na polovině domácího celku, ale k zakončení se Arias nedostal.
     
    21
    Domácí fotbalisté kombinovali na vlastní polovině, jejich přechodová fáze byla velmi špatná, Alkmaar se poměrně lehce dostal k balonu, na pravé straně si zahrál Til.
     
    22
    Vejinovič se dal do diskuse s hlavním rozhodčím,, poté právě Vejinovič rozehrál nakrátko standardní situaci z třiceti metrů. Ve finální fázi si Ouwejan navedl míč na pravou stranu, ale svůj pokus špatně umístil, takže to byl jednoduchý zákrok pro Zoeta.
     
    23
    Bergwijn se dostal k míči na pozici útočníka, ale po pár sekundách zapsal ztrátu domácího celku na polovině hřiště, a tak je to Alkmaar, kdo drží míč na svých kopačkách a momentálně je už na polovině domácího celku.
     
    24
    Til roztáhl hru z pozice středního záložníka na pravou stranu, ale Zoet neměl se slabým pokusem jednoho ze soupeřů sebemenší potíže. Byl to posléze hostující Bergwijn, který si seběhl na přední tyč, ale hostující obrana jej dobře pokryla.
     
    25
    Isimat-Mirin zůstal ležet na hrací ploše. Byl to ovšem hostující celek, kdo vhazoval z levé strany z poloviny domácího mužstva. Následně ovšem nemusel Zoet zasahovat.
     
    26
    Hendrix se zapojil do domácí kombinace, na pozici útočníka byl opět aktivní Bergwijn, ale domácí mužstvo se neprosadilo. Bizot bude tím, kdo uvede míč do hry.
     
    26
    Bizot se rozhodl pro rozehrávku nakrátko, respektive pomohl si se stoperem Vlaarem, jenže nyní byli hostující fotbalisté směrem dopředu poměrně pasivní, a tak hru tvoří domácí celek.
     
    27
    Po sérii hlavičkových soubojů dobře pracoval na pozici stopera Vlaar svým tělem, tím pádem z toho plynul jednoduchý a rutinní zákrok pro Bizota. Momentálně to byli hosté, kdo se dral do útoku. Brenet se nedohodl se Zoetem a Alkmaar má zadarmo roh z pravé strany.
     
    28
    Po centru na přední tyč se na pozici jakéhosi hrotového útočníka postavil van Overeem, ale tečí střely z dvaceti metrů nepřekonal Zoeta.
     
    29
    Bergwijn byl tím, kdo začal domácí protitútok po pravé straně, k tomu se přidala aktivita Periera, takže uvidíme rohový kop domácího celku z pravé strany.
     
    29
    Rohový kop nepřinesl nic zajímavého, Alkmaar navíc vyhnal svého soupeře až na vlastní polovinu. Jenže i tak se domácí celek dostal k zajímavé akci po pravé straně, avšak Bergwijn střílel z úhlu do boční sítě.
     
    30
    Hostující celek kontroloval hru na polovině hřiště, jeden z hráčů AZ dostal míč po levé straně na Weghorsta, ale ten se na hrotu útoku neprosadil. Do útoku jdou tak domácí fotbalisté.
     
    31
    PSV právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla krásná akce! Domácí celek se nedostal k míči na polovině hřiště, Hendrix přihrál HIRVINGU LOZANOVI, ten se zbavil bránícího protihráče a střelou z levé strany k levé tyči dostal míč do sítě.
    31. Hirving LOZANO - 1:1
     
    31
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Joshua Brenet, přichází Paal K.¨.
     
    32
    Hostujícím fotbalistům nevyšel útok po pravé straně, poté se těžiště hry přesunulo na polovinu hřiště, kde se faulu dopustil Hendrix. Alkmaar rozehrává nakrátko.
     
    33
    Následoval rychlý ťukec dvou hostujících fotbalistů zhruba dvacet metrů od branky Zoeta, ale pokus jednoho z hráčů AZ byl zablokovaný, takže z toho byl nakonec ve finální fázi hostujícího útoku snadný zákrok pro domácího brankáře.
     
    33
    PSV v tempu a ve velice dobrém pohybu kombinovalo na polovině AZ. Alkmaar se vůbec nemohl dostat k míči, ten držel na polovině hřiště Hendrix. Avšak rychlá kolmice našla pouze zámezí stadionu Eindhovenu.
     
    35
    Schwaab se dotkl míč na pravé straně, poté právě on táhl útok Eindhovenu. Domácí celek vybojoval alespoň autové vhazování z pravé starny. Poté jsme viděli střílený centr na zadní tyč, avšak Bizot nebyl donucený k zákroku.
     
    36
    Teď hostující obrana totálně zaspala. Vůbec nezachytila kolmici, která si našla Lozana. Ten si obhodil Bizota, avšak poté trefil jednoho z hostujících hráčů na brankové čáře.
     
    37
    Bergwijn posunul míč na Lozana, ale ten se z brejku neprosadil. Tím pádem je to hostující celek, kdo tvoří hru na vlastní polovině.
     
    38
    Špatná rozehrávka domácích fotbalistů nakonec neznamenala nic podstatného. Hendrix začal kontr PSV.
     
    39
    Alkmaar držel míč na levé straně, poté přišla přihrávka křížem na pravou stranu, kde byl připravený Jahan Bakskh, jenže centr neznamenal žádné větší nebezpečí pro branku Zoeta.
     
    40
    Vejinovič vidí kartu za faul na polovině Eindhovenu, kdy jednomu z rozehrávajících fotbalistů postavil do cesty strom! Konkrétně Bergwijnovi.
     
    42
    Bergwijn je otřesený, ale může normálně pokračovat v zápase. Je to Eindhoven, kdo momentálně hraje na levé straně.
     
    42
    Také Isimat Marin se zapojil do domácí kombinace, nakonec Bergwijn byl faulovaný na pravé straně, a tak mají domácí hráči zajímavou standardní situaci.
     
    43
    Míč šel na přední tyč, posléze si odražený balon našel Schwaab, avšak pravou nohou jej z hranice šestnácti metrů napálil nad hostující branku.
     
    44
    Jeden z hostujících fotbalistů trefil ze střední vzdálenosti pravou tyč!
     
    44
    PSV tvořilo hru na pravé straně, Alkmaar dobře presoval rozehrávku domácího celku, takže i Zoet si zahrál nohama a byl donucen k nahrávce po zemi levou stranu.
     
    45
    Po autovém vhazování domácího celku z levé strany fauloval Svensson zezadu Lozana. PSV má dobrou standardní situaci z levé strany.
     
    45+1
    Centr letěl na zadní tyč. Viděli jsme několik hlavičkových soubojů před Bizotem, ale balon nakonec chytil po obranném zákroku jednoho ze spoluhráčů hostující brankář.
     
    45+2
    Bergwijn byl asi držený, nakonec hodně ochotně padl na pravé straně k zemi. Hlavní sudí přerušil hru.
     
    45+2
    Lozano si krásně zpracoval balon prsama, poté táhl útok domácího celku, ale Alkmaar ustál i centr z pravé strany, kdy právě již zmiňovaný Lozano si sbíhal na zadní tyč.
     
    45+3
    Domácí celek rozehrál nakrátko. Po centru Periera z levé strany bude následovat další roh, avšak tentokráte z pravé strany.
     
    45+4
    Bizot vyboxoval balon mimo hostující šestnáctku, ale Hendrix ještě vhazoval z levé strany a našel Bergwijna. Jenže centr tohoto hráče šel pouze do boční sítě. Bizot bude vykopávat.
     
    45+4
    Bizot nenašel svým výkopem nikoho z hostujících fotbalistů, ale Lozano se aktivním presinkem dostal k míči, avšak střela jeho spoluhráče byla z dvaceti metrů zablokovaná.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas nabídl výbornou podívanou. V takovém tempu by se české kluby absolutně nechytaly. Oba týmy dobře presují rozehrávku soupeře. Hraje se skvělý zápas. Do vedení šel outsider duelu, když dos Santos dostal míč z levé strany k pravé tyči. Domácí celek kontroval Lozanem, který se na levé straně zbavil protihráče a zakončil z vápna k levé tyči. Výborná podívaná! Avšak Alkmaar musel střídat již v deváté minutě, kdy pro zranění odstoupil Stengs a nahradil jej dos Santos.
    Takto zní poločasové skóre.

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Alkmaar šel do kontru po pravé straně, byl to Ouwejan, kdo nemohl na penaltě dosáhnout na centr pod sebe. I tak to bude hostující celek, kdo bude vhazovat z levé strany.
     
    48
    Jahan Baksksh byl tím, kdo tvořil hru na pravé straně, avšak jeho kolmice nenašla nohu Tila, nýbrž rukavice Zoeta. Nyní už je to PSV, které kombinuje na polovině soupeře.
     
    48
    PSV právě vstřelilo branku!
    PSV otáčí vývoj zápasu a jde do vedení. Těžiště hry se přesunulo na levou stranu, kde si GASTÓN PERIERO obhodil bránícího Svenssona, načež chtěl zakončit z levé strany křížem k pravé tyči, ale Bizot si srazil míč do vlastní branky.
    48. Gastón PEREIRO - 2:1
     
    50
    První fáze hostujícího útoku po pravé straně nevypadala špatně, ale PSV se bez větších problémů ubránilo. Zoet nemusel zasahovat. Zatímco Alkmaar kombinuje na polovině domácího celku a poté snadno přichází o míč při chyba z pravé strany.
     
    51
    Zoet si dal s rozehrávkou na čas, jeho výkop byl poměrně dlouhý, ale ve finální fázi se domácí celek neprosadil, respektive ani nevystřelil na hostující branku. Na tahu jsou tak fotbalisté Alkmaaru.
     
    52
    Arias předvedl dobrou rychlost na pravé straně, ale svým centrem nenašel spoluhráče na přední tyči. Soupeř se tak dostal k zajímavému kontru, kdy na levé straně zůstal ve finální fázi zcela osamocený Weghorst, jenže z levé strany se trefil razantně vedle levé tyče na pozici hrotového útočníka.
     
    53
    Hostující celek zapojil do své kombinace také brankáře Bizota, ale nic zásadního se při kontru po pravé straně nestalo. I tak je to AZ, kdo nadále drží míč a kombinuje.
     
    21
    Hostující akce skončila poté, co Weghorst nenašel přizemním pasem spoluhráče na přední tyči. Bude to Zoet, kdo bude vykopávat od branky PSV.
     
    54
    Hostující fotbalisté se snadno dostali k míči. Poté ovšem po několika osobních soubojích začal protiútok domácího celku u Periery, Locadio se ve finální fázi zbavil soupeře na pravé straně, avšak razantní střelou se trefil mimo branku Bizota.
     
    56
    Jahan Bakshsh byl vítězem souboje s Hendrixem, ale jeho střela z pravé strany z šestnácti metrů byls sražena. Následně to je Bizot, kdo drží míč a stojí na začátku akce Alkmaaru.
     
    57
    Periero se dotkl míče v defenzivní činnosti, PSV se posléze dostalo k míči, ale s balonem u nohou se nedostalo po levé straně přes polovinu hřiště.
     
    58
    PSV sice nikam nepospíchalo s rozehrávkou standardní situace, ale poté víceméně odevzdalo míč do náruče Bizota, jenže hostům nevyšla předfinální fáze, takže nohama si zahrál Zoet.
     
    59
    Alkmaar kombinoal na polovině hřiště, Ouwejan to chtěl vzít na sebe, ale nakonec jeho pokus z třiceti metrů šel mimo domácí branku. Zoet nemusel zasahovat a bude vykopávat.
     
    59
    Zoet vykopl míč na pravou stranu, kam si seběhl Locadia, ale k zakončení se domácí fotbalisté nedostali. Naopak se Eindhoven musí bránit. Hostující kombinace začíná z levé strany, kde hraje Ouwejan...
     
    60
    Viděli jsme zajímavou přihrávku pod sebe jednoho z hostujících hráčů, Alkmaar nadále drží míč, ale nemůže se dostat k zakončení.
     
    61
    Jeden z hostujících hráčů našel křižným centrem z levé strany na zadní tyči Tila, jeho pokus byl ovšem sražený vedle pravé tyče. Po rohovém kopu si dokonce zahrál i Bizot.
     
    62
    Til byl posledním hráčem, který se dotkl míče při útoku hostujícího celku, ale domácím poté nevyšel rychlý kontr, který snadno zastavil rukama na hranici vápna Bizot.
     
    63
    Domácí celek se snažil prosadit po pravé straně, ve finální fázi měl ovšem k míči daleko Arias, a tak to je opět Alkmaar, kdo tvoří hru a má míč na svých kopačkách.
     
    64
    Zřejmě Arias fauloval, tím pádem mají hostující fotbalisté docela zajímavou standardní situaci z levé strany.
     
    65
    Vejinovič centroval pravou nohou na zadní tyč, ale tam byl připravený Zoet. I tak ovšem domácí fotbalisté ztratili míč, navíc Isimat fauloval v hlavičkovém souboji Weghorsta.
     
    66
    Míč letěl na přední tyč, poté bylo před domácí brankou pořádně rušno, avšak k zakončení se zatím Alkmaar nedostal.
     
    67
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Steven Bergwijn, přichází Bart Ramselaar.
     
    68
    Alkmaar vhazoval z pravé strany, poté vybojoval rohový kop.
     
    68
    Til se snažil předskočit soupeře na penaltě, ale to se mu nepovedlo. Posléze to je Alkmaar, kdo kombinuje na vlastní polovině a snaží se překonat obranu domácího celku trpělivou kombinací.
     
    69
    Také Vejinovič se zapojil do hostující kombinace, ale poté ztrátu AZ zapsal na pravé straně Svensson. Domácí celek bude mít k dispozici autové vhazování z levé strany.
     
    70
    Na konci rychlého brejku Alkmaaru zpomalil Til hru na pravé straně, počkal na spoluhráče, ale PSV na tom bylo výborně, co se týče poziční hry, navíc Schwaab přerušil tlak hostujícího mužstva.
     
    72
    Jeden z hostujících hráčů zajel do Ariase při protitútoku domácích fotbalistů po pravé straně, překvapivě nebyla udělena žlutá karta.
     
    72
    PSV se ubránilo útoku soupeře po pravé straně, poté to byl Svensson, kdo vhodil míč do hry. Alkmaar ovšem přehrál svojí situaci a míč drží Zoet.
     
    73
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Guus Til, přichází Mats Seuntjens.
     
    74
    Arias zrychlil hru křižnou přihrávkou na pravou stranu, kde Lozano vybojoval rohový kop pro PSV!
     
    75
    Lozanova pravá noha poslala míč na zadní tyč, kde jeho spoluhráč zakončil hlavou vedle pravé tyče. Následně je na tahu hostující celek.
     
    75
    Hendrix si v rychlosti narazil balon se spoluhráčem na levé straně, akce pokračovala, PSV bude mít roh.
     
    77
    PSV právě vstřelilo branku!
    Balon propadl na zadní tyč, kde si balon levou nohu přehodil Hendrix. Následoval další centr na zadní tyč, z levé strany hlavičkoval jeden z domácích hráčů. Posléze se po zásahu Bizota dostal k dorážce z malého vápna po zemi do levé poloviny hostující branky MARCO VAN GINKEL.
    77. Marco van Ginkel - 3:1
     
    78
    Zoet pomohl domácí rozehrávce, následně mohl hrát také Schwaab. Ovšem Eindhove se neprosadil po levé straně.
     
    79
    Lozano si na levé straně chtěl obhodit Vlaara, ten jej nedovoleně zastavil, hostující kapitán dostává žlutou kartu.
     
    80
    Střílený centr na zadní tyč dopadl vedle pravé tyče. Avšak Bizot rozehrává nakrátko přes pravou stranu.
     
    80
    Penalta pro AZ!
     
    81
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Po faulu Marca van Ginkela byla nařízena penalta pro AZ! Bylo to hodně sporné. Každopádně, k míči se postavil WOUT WEGHORST a pravou nohou poslal přizemním pokusem míč do pravé poloviny domácí branky, Zoet šel na druhou stranu.
    81. Wout WEGHORST - 3:2
     
    82
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Marko Vejinović, přichází Levi Garcia.
     
    83
    Arias vhazoval z pravé strany, poté se míče dotkl Hendrix. Těžiště hry se přesunulo na levou stranu a právě Hendrix střílel křížem z levé strany levou nohou vedle pravé tyče.
     
    84
    Po rohovém kopu hrál možná jeden z hostujících hráčů rukou, ale sudí nechal hru plynout. Následně se k rychlému brejku po pravé straně dostal Wuytens, ale ani tentokráte z toho penalta nebyla.
     
    85
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Hirving Lozano, přichází Jordy De Wijs.
     
    85
    Zoet vykopl míč na pravou stranu, ale Eindhoven snadno přišlo o míč. Je to tedy Ouwejan, kdo vhazuje z levé strany.
     
    86
    Garcia nemohl projít mezi dvěma soupeři, poté jeden z hostujících hráčů fauloval po ztrátě míče. U balonu je Hendrix.
     
    86
    Alkmaar se chtěl prosadit po pravé straně, už to vypadalo, že Garcia se ukličkuje, ale nakonec přenesl hru na pravou stranu. Hostující celek bude mít roh.
     
    87
    Domácí obrana nebyla zrovna dvakrát jistá při centru na přední tyč, ale dokázala se ubránit, poté přerušil hostující kombinaci Hendrix.
     
    88
    Locadia byl tím, kdo získal balon pro domácí celek, ale nakonec ztratil balon na polovině hřiště. Míč drží na pravé straně hostující celek.
     
    89
    Zoet si bez problémů pohlídal centr z pravé strany, následně ale jeho spoluhráči nic nevymysleli v útoku, a tak se Eindhoven musí opět bránit.
     
    89
    Hostující fotbalisté kombinovali, ale byli celkem pasivní na to, že už je pár minut do konce zápasu. Při protiútoku došlo ke kolmici na pravou stranu, ale vše skončilo zakončením, které se chopil Locadia, vedle pravé tyče.
     
    90
    PSV vhazovalo z pravé strany a vůbec nikam nepospíchalo. Locadia pošetřil vteřiny pro domácí celek.
     
    90+1
    Tři minuty se nastavují!
     
    90+1
    Van Ginkel podržel balon na polovině hostujícího celku, ale Alkmaar se poté dostal k centru z pravé strany.
     
    90+2
    Locadia to měl na pravé straně složité, ale domácí fotbalisté mají alespoň autové vhazování z poloviny hřiště.
     
    90+2
    Seuntjens zasáhl nohou obličej jednoho z protihráčů a vidí kartu od hlavního rozhodčí, avšak pouze žlutou.
     
    90+3
    Alkmaar zrychlil hru po levé straně křížem, ale zatím se nemůže dostat hostující celek k zakončení.
     
    90+3
    Jeden z hostujících hráčů to vzal na sebe, avšak z hranice vápna střílel z pravé strany levou nohou vedle pravé tyče.
     
    90+3
    Konec zápasu. (20:24:38)

    Vít Muzikář

    Branky: 31. Lozano, 48. Pereiro, 77. van Ginkel – 18. dos Santos, 81. Weghorst (pen.)

    Karty:   40. Vejinović (ALK), 79. Vlaar (ALK), 90+2. M. Seuntjens (ALK)


    PSV Eindhoven: Zoet – Isimat-Mirin, Arias, Schwaab, Pereiro – Hendrix, van Ginkel (C), Lozano (85. De Wijs), Bergwijn (67. Ramselaar) – Locadia, Brenet (31. Paal).
    Náhradníci: van Osch, van de Meulenhof – L. de Jong, S. Lammers, Rigo, Rosario, Ramselaar, Maher, A. Gudmundsson, De Wijs, Paal.

    AZ Alkmaar: Bizot – J. Svensson, Vlaar (C), Ouwejan, Jahanbakhsh – van Overeem, Weghorst, Vejinović (82. Garcia), Til (73. M. Seuntjens) – Stengs (9. dos Santos), S. Wuytens.
    Náhradníci: Coutinho – van Eijden, Hatzidiakos, Helmer, dos Santos, M. Seuntjens, Wijndal, Friday, Garcia, Koopmeiners.

    Rozhodčí: Kuipers – van Roekel, Zeinstra
    bahis siteleri