Las Palmas – Atlético 1:5 (kon.) | Espanyol – Leganés 0:1 (kon.) | Eibar – Ath. Bilbao 0:1 (kon.)
Getafe – Sevilla 0:1 (kon.) | Real Madrid – Valencia 2:2 (kon.)
konec
Espanyol Barcelona
0:1 (0:1)
CD Leganés
Neděle 27.08.2017, 18:15 • RCDE Stadium, Barcelona • Španělská LaLiga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky španělského fotbalu! Dnes se v rámci 2. kola LaLigy představí před vlastním publikem Espanyol Barcelona, na jehož půdu zavítá CD Leganés. Utkáním vás provede Daniel Kinc.
     
    Espanyol Barcelona

    Domácí celek vstupuje i do letošní sezóny s ambicemi zabojovat o evropské poháry. Po úvodním kole nového ročníku mu v prozatimní tabulce patří 11. místo se ziskem jednoho bodu při skóre 1:1.

    Již zmíněný první bod vybojovali Barcelonští v premiérovém duelu sezóny na hřišti favorizované Sevilly, kde sice prohrávali, ale během deseti minut dokázal srovnat.

    Jediným střelcem duelu a zatím také sezóny je ze strany domácích Leo Baptistão.
    Stadion domácích je na duel skvěle připraven!

     
    CD Leganés

    To loňský nováček si kroutí svou druhou sezónu v nejvyšší španělské soutěži v řadě a i letos se bude chtít primárně zachránit. V tabulce mu po úvodním kole patří sympatická 7. příčka se ziskem tří bodů a skóre 1:0.

    To se zrodilo hned v prvním kole, kdy si Leganés poradilo na domácím hřišti s Deportivem Alaves a vstoupilo tak do ročníku vítězně.

    Jediným střelcem, podobně jako na druhé straně, je Gabriel, který se postaral o vítěznou trefu v duelu s Alavesem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Espanyol Barcelona: Pau López – Caricol, Naldo, H. Pérez, David López – Javi López, Jurado, Fuego, Piatti – Baptistão, G. Moreno.
    Náhradníci: A. López – Diop, Hermoso, Granero, Roca, Sergio García, Melendo.

    CD Leganés: Cuéllar – Zaldúa, Muňoz, Mantovani, Rico – Eraso, R. Pérez – Omar, Gabriel, Szymanowski – Guerrero.
    Náhradníci: Champagne – dos Santos, El Zhar, Morán, L. M. Rocha, Tito, Gumbau..
     
    Oba celky jsou již na hrací ploše. Domácí nastupují v modro-bílé pruhované kombinaci dresů, hosté se oděli do zeleného.
     
    Na úvod ještě přijde emotivní minuta ticha za oběti teroristického útoku v Barceloně z předminulého týdne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté uvedli míč do hry, ale prakticky záhy o něj přišli, načež následoval faul a domácí družina bude hned v úvodu zahrávat zajímavou standardní situaci.
     
    2
    Jenže s ní naložila prachbídně, domácí stoper David López si na zadní tyči pomohl zbytečným útočným faulem a míč tak opět patří Leganés.
     
    3
    Úvod utkání svazují oboustranně notné nepřesnosti, dopředu po špatné nahrávce středem může vyrazit opět domácí celek, jmenovitě Piatti.
     
    4
    Ani jeho akce ale neměla dlouhého trvání, a tak se opačným směrem vydal Gabriel, jenž byl na polovině hřiště faulován a hosté budou pokračovat v kombinaci.
     
    5
    Hosté se však nikam neženou a hledají okénko v zatím hodně nahuštěné obraně domácího celku.
     
    6
    Nakonec jej našli a mohlo to být 0:1! Rico si naběhl po levé straně na míč od D. Lopéze, odcentroval velmi nebezpečně do vápna, kde si jeho pas našel Eraso, ale z první poslal míč kousek nad branku!
    6. Eraso mířil po centru z levé strany nad branku!
     
    7
    Domácím se zatím rozehrávka nedaří podle představ, nyní dvakrát naprosto zbytečně přišli o balón a Leganés se tak opět žene do útoku po levé straně.
     
    8
    Nakonec došlo i k prvním ohrožení branky, když si míč na pravém okraji vápna zpracoval Ramos, zasekl do středu, ale jeho rána levačkou zamířil přesně do rukavic gólmana domácích.
     
    9
    Hostům se v úvodu nedá upřít velká aktivita. Nyní si to dopředu po levé straně namířil také Guerrero, proti dvojnásobné přesile se ale ke střele nedostal.
     
    10
    To na druhé straně fauloval v tísni stoper Mantovani a hosté se budou muset bránit další standardní situaci soupeře, podobné té z úvodu dnešního klání.
     
    11
    Ani z něj, ani z pokračující akce se borci v pruhovaném neprosadili, v koncovce celé akce přišel o míč Fuego a Leganés se tak zadarmo dostane znovu k balónu.
     
    12
    Další náznak šance hostů. Alexander Szymanowski si zaběhl na těžký centr na zadní tyč, nakonec jej hlavou lehce lízl, ale Pau Lopez byl na brankové čáře připraven.
     
    13
    Zdravotní potíže nyní doprovázejí Javi Lópeze, na místě už je i lékař, ovšem to vypadá, že domácí křídelník bude pomoci po krátkém ošetření ve hře pokračovat.
     
    14
    Tak nakonec ne, domácí borec jasně ukázal, že už to dál nepůjde a Espanyol je tak donucen již po necelé čtvrthodině hry sáhnout k prvnímu střídání.
     
    15
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Javi López, přichází Esteban Granero.
     
    16
    Barcelonští měli nyní možnost rozehrávat další přímý kop, centr z něj byl ale jen pozdravem pro brankáře Cuéllara, který míč schoval bez potíží do svých rukavic.
     
    17
    Leganés znovu u míč v kombinaci na obranné polovině, jeho hráči se snaží najít cestu k brance středem hřiště.
     
    18
    Jenže nepřesnosti zatím hatí jejich snažení. Navíc došlo k dalšímu faulu, po němž se domácí mužstvo chystá k rozehrávce standardní situace v blízkosti pravé postranní čáry.
     
    19
    Přetažený centr vracel Jurado na zadní tyči akrobaticky zpět do ohně, jeho snažení ale vyšlo vniveč, neboť dle domněnky asistenta rozhodčího odehrál míč již za brankovou čarou.
     
    20
    Přesně po dvaceti minutách hry se chtěl Guerrero u levé postranní čáry přes dvojnásobnou přesilu, což se mu v první moment povedlo, ale poté mu balón utekl od kopačky.
    Momentky z úvodu duelu!

     
    22
    Nyní jsou to domácí, kdo aktivně kombinuje na míči, ale podobně jako jejich soupeř zatím jen stěží hledají cestu přes obranný val soupeře.
     
    23
    Sotva jsem to dořekl, vystihl rozehrávku Jurado, který šel dopředu v akci 2 na 2 s Piattim, jemuž předložil míč na hranici vápna, ale domácímu křídelníkovi rána vůbec nesedla a poslal ji daleko vedle branky.
     
    24
    Komu naopak rána sedla, byl na druhé straně hostující Gabriel, jenž propálil stoperské duo, ale opět míč nasměroval jen do rukavic pozorného brankáře Pau Lópeze.
     
    25
    Navíc chvíli nato přišel faul jednoho z domácích fotbalistů a hosté budou zahrávat zajímavou standardní situaci.
     
    26
    Po ní a následném závaru na penaltě snad celá jedenáctka hostů reklamovala hru rukou jednoho z obránců Barcelony, hlavní rozhodčí však jejich stížnost nevyslyšel a nechal ve hře pokračovat.
     
    27
    Nyní hosté zabojovali u brankové čáry a budou moci rozehrávat premiérový rohový kop celého duelu.
     
    28
    Jenže ani z tohoto mráčku před brankou nezapršelo, menší závar na bližší tyči vyřešila obrana Espanyolu s grácií a odehrála balón do bezpečí.
     
    29
    Leganés právě vstřelili branku! Hosté jdou zaslouženě do vedení! Závar před brankou započala hlavička zcela volného Gabriela, s níž si brankář domácích reflexivně poradil a neuvěřitelným zákrokem zastavil i dorážku Erasa. K jeho smůle se míč odrazil před úplně volného MARTÍNA MANTOVANIHO a hostující kapitán v pádu na dlouhou nohu s vypětím sil dopravil balón do branky – 0:1!
    29. Martín MANTOVANI - 0:1
     
    31
    Hosté jsou nyní pochopitelně na koni a opět se ženou aktivně dopředu, to domácí jsou po inkasování ještě více opaření, než byli od úvodních minut duelu.
     
    32
    Další šance hostů! Gabriel se jako tank vrhl pro centr mezi stopery, umně si jej hrudí zpracoval do běhu, ale poté z voleje před brankou poslal míč trestuhodně nad branku!
     
    33
    A tlak hostujícího celku pokračuje, Leganés bude z pravé strany hřiště zahrávat další nebezpečnou standardku.
     
    34
    Z něj se ale Leganés nedočkalo, míč na zadní tyč byl až příliš dlouhý a brankář Pau López jej schoval ve svých rukavicích.
     
    35
    Na druhé straně se po delší době připomněli také domácí fotbalisté, Piatti se vřítil mezi tři soupeře, hlavou si skákavý míč trkl do běhu, ale přehnal to s razancí, neboť Iván Cuéllar skvěle četl hru a míč mu v pádu uzmul do své náruči.
     
    36
    Hra se opět přestěhovala na opačný pól hřiště, tam však rozlet fotbalistů v zeleném zastavil praporek pomezního rozhodčího – ofsajd.
     
    37
    Domácí s blížícím se koncem první půle ožívají a snaží se aktivně útočit, obrana soupeře však zatím působí kompaktně a bez chyb.
    Radost hostů po úvodní brance dnešního duelu!

     
    38
    Jenže nesmějí zapomínat ani na zadní vrátka. Rico si opět naběhl dopředu po levé straně, prudký křižný pas z první sklepl do vápna pro Szymanowskiho, ale tomu se při pokusu o střelu zamotal míč mezi nohama.
     
    39
    A šance také na druhé straně! Léo Baptistão centrem z pravé strany našel na hranici vápna Moreno, ten si ale příliš dlouho šteloval míč a jeho rána byla nakonec zblokována na rohový kop.
     
    40
    Z následného již zmíněného rohového kopu se nikdo v pruhovaném k zakončení nedostal, míč skončil vysoko nad branku.
     
    41
    Akce ale pokračovala a nakonec se ke střele dostal střídající Granero, který ale podobně jako jeho kolega nepropálil blok soupeře. Domácí čeká další rohový kop.
     
    42
    Rozehrávky se chopil Léo Baptistão, jenž kroutil míč směrem na přední tyč, kde už byl ale připravený gólman Cuéllar a míč naprosto nekompromisně vyboxoval.
     
    43
    Nyní si hosté další přímočarou akci pokazili sami. Centr Zalduy z pravé strany mohl Ramos pustit zcela volnému Gabrielovi, místo toho se ale do míče opřel z otočky v těžké pozici a branku zcela minul.
     
    44
    Domácí se snaží s výsledkem do konce první půle ještě něco udělat, hosté však stále pokračují ve svědomité hře a domácí se prokousávají obranou hodně ztěžka.
     
    45
    Budou se nastavovat dvě minuty nad rámec prvního poločasu!
     
    45+1
    Leganés je u míč a dopředu se nikterak nežene, naopak se snaží dohrát první půli s jednogólovým náskokem v zádech a s míčem na kopačkách.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:18.
     
    První poločas je za námi a zatím jsme byli svědky jediné branky, o níž se po sérii dorážek postaral po půlhodině hry hostující kapitán Martín Mantovani, který poslal míč v pádu přesně k tyči. Leganés bylo po celý první poločas lepší a nebylo daleko i od další branky. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas. Buďte u něj s námi.
    Úvodní poločas přinesl jedinou trefu, hosté jsou o gól napřed!

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí uvedli míč do hry a druhý poločas zahajují v kombinaci na obranné polovině.
     
    47
    A Espanyol se snaží hned od úvodních minut útočit, obrana hostů už musel odvracet dva nebezpečné centry, oba však přestála bez úhony.
     
    48
    Piatti dostal dobrou narážečku od spoluhráče a po pravé straně mohl postupovat dopředu, ale nakonec se k centru po špatném zpracování nedostal.
     
    49
    Na opačné straně hřiště musel Naldo hasit brejk soupeře jen za cenu faulu, a tak není divu, že je prvním karetním hříšníkem dnešního duelu.
     
    50
    Leganés po rozehrání okamžitě vyrazilo po křídle dopředu, Guerrero dostal průnikový pas, ale v tísni napálil svůj prudký centr do boční sítě.
     
    51
    Hosté po další nepřesné akci domácích vyrazili dopředu a byl z toho opět nebezpečný brejk, který opět musela obrana Espanyolu řešit jen za cenu faulu.
     
    52
    Nyní se jednalo o střídajícího Granera, který je dalším karetním hřišníkem duelu. Provinil se takřka stejným faulem jako Naldo před malou chvíli.
     
    53
    Z následné standardní situace se hosté žádného ohrožení branky opět nedočkali, domácí odpovídají v rychlém kontru.
     
    54
    Z něj vydolovali další volný přímý kop, a to z velmi nadějné pozice, ovšem polocentr – polostřela skončil(a) vysoko nad brankou.
     
    56
    Velká šance domácích na vyrovnání! Moreno si dobře zpracoval míč zcela volný na levé straně a poté naprosto parádním centrem našel na zadní tyči úplně volného Léo Baptistãa, ten ale branku netrefil!
    56. Baptistão hlavičkoval ve stoprocentní šanci vedle branky!
     
    56
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází José Manuel Jurado, přichází Sergio García.
     
    57
    Espanyol nyní po své první velké šanci ožil a opět aktivně kombinuje směrem dopředu. Obrana soupeře má plné ruce práce.
     
    58
    Zahrozit mohl i sám Moreno, ale proti přesile čtyř hráčů se sám kupředu neprobil, hosté se bez potíží dokázali ubránit.
     
    59
    Hernán Pérez musel hasit další brejk soupeře faulem z nouze a je tak třetím hráčem domácích během deseti minut, který si za své počínání vysloužil žlutou kartu.
     
    60
    Přesně hodina hracího čas je za námi, domácí stále musejí dohánět jednogólový náskok soupeře a zároveň si hlídat nebezpečné brejky Leganés.
     
    61
    Leganés drží míč opět na svých kopačkách a šetří cenné vteřiny na obranné polovině v aktivní kombinaci.
     
    62
    Z ní však nic nepřišlo a domácí mohli opět zahrozit, když na zadní tyči chtěl zakončovat hlavou Moreno, jeden z hostů však srazil hlavou míč na rohový kop.
     
    63
    Ani z něj se celek v pruhovaném vytoužené vyrovnávací branky nedočkal, Leganés se pohodlně ubránil, ale tlak domácí pokračuje.
     
    64
    Další rohový kop pro celek z Katalánska.
     
    65
    Opět obrana Leganés neměla s rohem žádné sebevětší potíže, jenže řešit poté musela ještě jeden podobný centr a ten stoper Munoz hlavou odvrátil raději na další roh – třetí v krátkém sledu.
     
    65
    Rohy však nejsou příliš dobrou vizitkou Espanyolu v dosavadním průběhu duelu, přetažený balón na zadní tyč nikdo nedostihl a míč skončil v autu.
     
    66
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Omar, přichází Mauro dos Santos.
     
    67
    Dobrá šance Barcelony! Po rohovém kopu neodhadl Cuéllar svůj výběh a míč propadl na hlavu Léo Baptistãa, ale jeho hlavičku jeden z obránců vykopl kousek před brankovou čarou!
    Momentka z průběhu druhého poločasu...

     
    69
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Joseba Zaldúa, přichází Tito.
     
    70
    Bolestivé zranění v choulostivých místech nyní sužuje obránce Caricola, ten však naznačuje gesty, že bude v pořádku a že se nejedná o nic vážného.
     
    71
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Hernán Pérez, přichází Oscar Melendo.
     
    72
    Mezitím se rozběhla závěrečná dvacetiminutovka celého duelu, v níž už domácí musejí vrhnout všechny zbytky sil do útoku, aby se pokusili proti dobře bránícímu soupeři alespoň vyrovnat.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Javi Eraso (CD Leganés).
     
    74
    Aktivní Moreno se hnal k další hlavičce, opět na zadní tyči, v těžké pozici ale kolem dobře bránícího stopera Mantovaniho poslal svůj pokus vedle branky.
     
    76
    Espanyolu se v těchto chvílích otevírá zajímavá možnost k vyrovnání, po faulu Munoze bude domácí celek zahrávat volný přímý kop z hranice vápna.
     
    77
    Exekuce se ujal Granero, který sice dokázal míč umně zakroutit přes zeď, nicméně Cuéllar na něj viděl a prudkou ránu nadvakrát zkrotil ve svém náručí.
     
    78
    Na hřišti se začíná přiostřovat, oba celky hrají na doraz a s maximálním vypětím sil.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Diego Rico (CD Leganés).
     
    80
    Deset minut před koncem zastavil faul Péreze další brejk Barcelony, ta však s přímým kopem naložila prachobídně a po útočném faulu se o možnost ohrozit branku soupeře připravila sama.
     
    81
    Ještě jeden rohový kop pro domácí Espanyol.
     
    82
    Opět ale bez konečné efektu či účinku. S centrem si poradila na bližší tyč a míč ihned vrácený do šestnáctky sebral do rukavic Iván Cuéllar.
     
    83
    Piatti dalším centrem do vápna hledal Baptistaa, ten chtěl po nepřesvědčivém zákroku soupeře odpískání penalty, ale rozhodčí zůstal ledově klidný.
     
    85
    Domácím se vůbec nedaří usadit na polovině svého soupeře, zdá se, jakoby Espanyolu došly v závěru utkání síly.
     
    86
    Defenzíva Leganés odvrací jeden centr za druhým, nicméně nutno dodat, že s naprostým klidem.
     
    87
    Přeci jen náznak šance přinesla střela Garcíi, pro kterého sklepl míč Moreno, ovšem střídající borec z domácích řad opřel svou ránu nártem jen do boční sítě.
     
    87
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Gabriel, přichází Gerard Gumbau.
     
    88
    Leganés už sází všechno ne tuhou a urputnou obranu, Barcelona to bude mít v posledních minutách při snaze o vyrovnání hodně těžké.
     
    89
    Moreno se sice vyšrouboval ve vápně ze všech nejvýš na prudký centr, jeho hlavička však skončila daleko vedle branky a Iván Cuéllar s výkopem rozhodně pospíchat nebude.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Gerard Gumbau (CD Leganés).
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty nad rámec řádné hrací doby!
     
    90+1
    Brankář Iván Cuéllar nejprve dobře vyboxoval míč z centru z přímého kopu, jenže při svém zákroku se zranil a zůstává ležet na hrací ploše.
     
    90+2
    Nejedná se ale o nic závažného, strážce svatyně hostů je zpět na nohou a hra pokračuje.
     
    90+3
    V samém závěru duelu čekal na domácí družinu ještě jeden přímý kop z levé strany, avšak obrana si poradila nejen s ním, ale i s dalšími centry.
     
    90+4
    Úplně v samotném konci šel úplně sám na branku střídající Gumbau, náskok hostů však nepovedenou střelou nepojistili!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce! Leganés vítězí i ve druhém duelu sezóny a zatím předvádějí velmi přesvědčivé výkony. Dva zápasy, dvě výhry, dva góly a dvě čistá konta = perfektní start.

    O osudu duelu rozhodla 29. minuta, v níž se dostal k dorážce v závaru kapitán Martín Mantovani a svou střelou nasměroval Leganés k zisku tří bodů. Domácí mohli ve druhém poločase vyrovnat, ovšem všechny jeho šance vyzněly naprázdno.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 9:3. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 10:13.
    Hostující celek slaví velkolepé vítězství!

     
    Ode mne je to pro dnešek všechno, a tak vám přeji příjemný zbytek dnešního večera! U sledování dalších online přenosů na počtenou. Loučí se s vámi Daniel Kinc. (20:11:50)

    Daniel Kinc

    Branky: 29. Mantovani (Eraso)

    Karty:   49. Naldo (ESB), 52. Granero (ESB), 59. H. Pérez (ESB) – 73. Eraso (LGS), 79. Rico (LGS), 90. Gumbau (LGS)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 9:3. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 10:13.
    Espanyol Barcelona: Pau López – Caricol, Naldo, H. Pérez (71. Melendo), David López – Javi López (C) (15. Granero), Jurado (56. Sergio García), Fuego, Piatti – Baptistão, G. Moreno.
    Náhradníci: A. López – Diop, Hermoso, Granero, Roca, Sergio García, Melendo.

    CD Leganés: Cuéllar – Zaldúa (69. Tito), Muňoz, Mantovani (C), Rico – Eraso, R. Pérez – Omar (66. dos Santos), Gabriel (87. Gumbau), Szymanowski – Guerrero.
    Náhradníci: Champagne – dos Santos, El Zhar, Morán, L. M. Rocha, Tito, Gumbau.

    Rozhodčí: Pablo Gonzalez Fuertes
    bahis siteleri