Zlín – Liberec 3:2 (po pr.) | Třinec – Jihlava 3:0 (kon.) | Chomutov – Pardubice 3:2 (kon.)
Olomouc – Plzeň 5:0 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 4:5 (1:3 po s.n.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 0:2 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 22.10.2017, 15:30 • SD ARÉNA • Tipsport extraliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Díky za pozornost a přeji krásný zbytek dne. U extraligových onlajnů zase někdy na počtěnou. (17:53:13)
     
    Piráti nakonec vítězí a přerušují sérii proher. Ve třetí části sice vyrovnal Tomáš Rolinek. Když už to vypadalo, že utkání půjde do prodloužení, přišla trefa kapitána Michala Vondrky. Utkání tak končí 3:2 pro domácí celek.

    Střely na branku: 21:22
    Hvězdy utkání: Michal Vondrka (2+0) – Jacob Cardwell (0+2)
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Michal Vondrka obešel obránce a na hokejce měl hattrick. Obětavý obránce ale pokus zastavil, a tak se chomutovský kapitán musí spokojit jen se dvěmi trefy.
     
    59:23
    První pokus domácím nevyšel. Vyhození Jaroslava Mrázka skončilo vedle branky, a tak rozhodčí signalizují icing. Vhazuje se před Lukešem.
     
    59:15
    Ondřej Kacetl opouští branku, Pardubice v šesti!
     
    58:57
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:57
    Z pravého kruhu to zkoušel Michal Vondrka, ale nyní se neprosadil. Pokus chomutovského kapitána skončil na brusli bránícího hráče.
     
    58:24
    Ivan Huml zachytil kotouč a postupoval před branku. Tam se mu nepovedlo udělat kličku a zakončit, chomutovský střelec byl o touš obrán.
    58:09 Michal VONDRKA - 3:2
     
    58:09
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak to je rána pro hosty, naopak domácí slaví! MICHAL VONDRKA dostal přihrávku zpoza branky na přední tyč, kde Ondřej Kacetl nebyl. Chomutovský kapitán si počkal a puk procpal do branky. Asistence: Dávid Skokan.
     
    57:55
    Vladimír Růžička následně připravoval zakončení pro Michala Poletína. Ten dostal kotouč mezi kruhy a hned střílel. Puk byl ovšem přizvednut a skončil v ochranné síti.
     
    57:00
    Poslední tři minuty třetí třetiny. Piráti jsou s pukem za svou brankou, kde vymýšlejí akci, která by mohla skončit rozhodující brankou dnešního klání.
     
    56:22
    Následně se Piráti dostali do útoku, kde vybojovali vhazování po levici Ondřeje Kacetla. Domácí jsou ve třetí části mnohem horším celkem.
     
    55:48
    Tomáš Vondráček následně nebezpečně tečoval před brankou Lukeše, jeho pokus ale branku nakonec neohrozil. Pokračuje se za klecí Pirátů.
     
    55:32
    Střela Davida Tomáška od pravého mantinelu skončila na betonu Štěpána Lukeše, který puk vyrazil. K dorážce se dostával Matěj Beran, ale nezakončil.
     
    54:02
    Chomutovský brankář následně ukryl nahození ze střední třetiny a přerušil hru. Zbývají poslední minutky třetí třetiny, utkání pomalu a jistě míří do prodloužení.
     
    53:32
    Nebezpečné nahození od modré čáry skončilo v brankovišti, kde jej zalehl Štěpán Lukeš. Pokračovat se bude vhazováním před brankou Pirátů.
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 25. Vondrka (Slovák), 37. Valach (Slovák, Koblasa), 59. Vondrka (Skokan) – 30. Beran (Starý, Cardwell), 49. Rolinek (Čáslava, Cardwell)


    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (J. Laco) – Mrázek, Flemming, Grman, Valach, Dlapa, Slovák, L. Chalupa – Tomica, Huml, V. Tomeček – Sklenář, V. Růžička, Vondrka – Poletín, Skokan, Lauko – Koblasa, Chlouba, J. Havel.
    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Martin Růžička) – Cardwell, Wishart, Mojžíš, Čáslava, Holland, Trončinský – Tomášek, Marosz, Treille – Quenneville, Bojko, Perret – Vondráček, Dušek, Rolinek – Beran, Poulíček, Starý.

    Rozhodčí: Šír, Svoboda – Ondráček, Klouček.
    thejrc.org