Lipt. Mikuláš – Detva 6:2 (kon.) | Nitra – Trenčín 3:4 (po pr.) | Banská Bystrica – Nové Zámky 8:3 (kon.)
Žilina – Košice 2:3 (kon.) | Poprad – Zvolen 1:4 (kon.)
konec
MsHK Žilina
2:3 (1:3, 0:0, 1:0)
HC Košice
sk Neděle 22.10.2017, 17:00 • Zimný štadión, Žilina • Tipos Extraliga (SR) • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Košíc zvládli záver zápasu ako skúsení mazáci. Domáci sa do záverečného tlaku prakticky nedostali a prehrali druhý zápas po sebe. V tretej tretine síce vykresal iskierku nádeje gól Juraja Juríka, ale na viac sa už zverenci Stanislava Škorvánka nezmohli. Naopak, Oceliari potvrdzujú svoje druhé miesto tabuľky, získavajú ďalšie tri body a už sa môžu tešiť na piatkový šláger kola proti Dukle Trenčín. Dnes vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:37:21)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:26
    Domáci tréner Stanislav Škorvánek si berie oddychový čas. Vhadzovať sa ale bude len v strednom pásme, čo vôbec nevyhovuje domácim hokejistom.
     
    59:00
    Do konca riadneho hracieho času zostáva už len minúta. Košice to teraz robia veľmi dobre. Konkrétne dobre pracuje Jakub Suja, ktorý drží puk v útočnom pásme, teda ďaleko od brány Vladislava Habala.
     
    58:26
    Košice vyhodili puk cez všetky čiary, no tentokrát sa zakázané uvoľnenie nepíska. Žilinčania začína z vlastného obranného pásma a už sa hlási aj brankár Tomáš Tomek.
     
    57:55
    Domáci hokejisti neprešli do útočného pásma v súlade s pravidlami. Píska sa ofsajd, a tak sa bude vhadzovať len v strednom pásme. Košice sú blízko k zisku troch bodov.
     
    57:34
    Košice si opäť pomohli len za cenu zakázaného uvoľnenia. Druhá formácia tak nemôže striedať, no hlavný tréner Milan Jančuška si oddychový čas nezobral. Dokážu to domáci hokejisti využiť?
     
    57:06
    Po dlhom obliehaní domácej brány to zobral na seba obranca Eduard Šedivý. Jeho pokus švihom z pravej strany ale mieril len do miest, kde bola lapačka Tomáša Tomeka.
     
    56:35
    Košičania držia puk v útočnom pásme a zbierajú cenné sekundičky. Do zakončenia sa príliš nehrnú, hrajú skôr po rohoch klziska.
     
    55:44
    Do konca riadneho hracieho času zostáva menej ako päť minút. Po vyhranom vhadzovaní Marcela Holoviča pálil od modrej čiary zrejme Tomáš Habant, ale ani on nedokázal vyrovnať.
     
    55:12
    Hra sa teraz presťahuje pred košického brankára Vladislava Habala. Hostia si totiž opäť pomohli len za cenu zakázaného uvoľnenia. Tomáš Hričina sa k puku nedostal.
     
    54:35
    Košičania teraz pohrozili, no akcia Ladislava Nagya ku gólu neviedla. Ešte predtým sa pred Habalom dostával do zakončenia ruský útočník Stanislav Kučkin, no jeho bekhend takisto neuspel.
     
    53:49
    Ryan Martindale sa teraz dostal k streleckému pokusu z pravej strany, ale bránu košického tímu tesne minul. Žilinčanom sa čas na strelenie vyrovnávajúceho gólu kráti.
     
    53:10
    Rozohrávka žilinských hokejistov bola nepresná, a tak bude nasledovať ďalšie vhadzovanie pred Tomášom Tomekom. Čiaroví rozhodcovia pískajú totiž zakázané uvoľnenie.
     
    52:38
    Hostia sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, ale prihrávka Mareka Hovorku bola zrazená na obrannú sieť. Po reklamnej pauze sa tak bude vhadzovať v obrannom pásme Žiliny.
     
    51:51
    Peter Boltun zachytil puk na modrej čiare. Po jeho prihrávke pálil z priestoru pravého krídla Tomáš Hričina, ale jeho pokus švihom dokázal pravým betónom vyraziť brankár Tomek.
     
    51:36
    Košičania teraz veľmi dlho kombinovali v útočnom pásme. Napokon si to smerom k bráne namieril obranca Jere Pulli, pred bránou hľadal Ladislava Nagya, no ten nezlomil svoje strelecké suchoty.
     
    50:19
    Zápas sa nám prehupol do svojej záverečnej desaťminútovky. Po akcii druhej útočnej formácie hostí pálil Marek Hovorka, ale našiel len pripraveného domáceho brankára Tomáša Tomeka.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 15. Konečný (Jurík, Poulin), 49. Jurík (Martindale) – 6. Boltun (Nagy, Šedivý), 12. Jenčík (Hovorka, Kafka), 16. Boltun (Šoltés, Šedivý)


    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – P. Mikuš, Juraško, Poulin, Chaloupka, Harant, M. Roman, Mendrej, Hatala – Handlovský, Klimenta, Kučkin – Švihálek, Martindale, J. Jurík – Konečný, Holovič, Stupka – Švec, Ondruš, Rogoň.
    HC Košice: Habal (Lundström) – Šedivý, Dudáš, Bača, Čížek, Pulli, Kessel, Koch, Matejka – Nagy, Boltun, Hričina – Jenčík, Hovorka, Kafka – Klíma, Pacan, Koyš – Šoltés, Suja, Vrábeľ.

    Rozhodčí: Peter Jonák, Vladimír Goga – Lukáš Kacej a Martin Krajčík.
    thejrc.org