Lipt. Mikuláš – Detva 6:2 (kon.) | Nitra – Trenčín 3:4 (po pr.) | Banská Bystrica – Nové Zámky 8:3 (kon.)
Žilina – Košice 2:3 (kon.) | Poprad – Zvolen 1:4 (kon.)
konec
HK Poprad
1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
HKM Zvolen
sk Neděle 22.10.2017, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Poslednú dvadsaťminútovku najlepšie zvládli hokejisti Zvolena. Poprad mal v úvodných minútach tlak aj prevahu, no položil ich gól z 56. minúty, kedy sa presadil Ťavoda. Gólom do prázdnej bránky z hokejku Fekiača bolo zavŕšené víťazstvo bryndziarov, ktorí spod Tatier odchádzajú s jednoznačnými tromi bodmi. (19:28:08)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:23
    Zvolen dal gól!
    A je to už definitívne. Hostia získali puk po chybe domácich v útočnom pásme, na hokejku si ho vzal VIKTOR FEKIAČ a prudkou strelou cez celé ihrisko spečatil výhru svojho tímu.
    Asistencia: Peter Šišovský.
     
    59:05
    Ježek to skúsil z pravej strany. Jeho zakončenie ešte tečoval Mlynarovič, no iba mimo bránky.
     
    58:33
    Šišovský to skúsil spomedzi kruhov, no Samuel Mlynarovič sa predviedol aj ako výborný brankár. Túto strelu vychytal.
     
    58:17
    Poprad to už skúša aj so šiestimi. Alexej Ivanov už je na striedačke.
     
    57:39
    Ross posunul puk krížom na ľavú stranu na Tima Coffmana, ktorý sa oprel do puku a z prvej vypálil. Jeho delovka smerovala tesne vedľa protiľahlej žrde.
     
    56:25
    Matis šikovnou prihrávkou medzi kruhy našiel voľného Milana Kytnára. Jeho strela mierila však iba priamo do Alexeja Ivanova.
     
    55:49
    Nádeje Popradčanov pomaličky zhasínajú. Peter König odchádza na trestnú lavicu za faul lakťom.
     
    55:20
    Zvolen dal gól!
    Hostia strieľajú pravdepodobne kľúčový gól zápasu. Steén vyhral buly v útočnom pásme, prihral dozadu JÁNOVI ŤAVODOVI a ten svojou delovkou od modrej trafil naozaj presne!
    Asistencia: Oscar Steén.
     
    54:45
    Poprad si aj naďalej vytvára množstvo príležitostí. Jedna z nich vznikla aj po prenechaní puku Štrauchom Mlynarovičovi medzi kruhy. Mlynarovič pálil okamžite z prvej, no Šimko predviedol opäť svoju neprekonateľnú lapačku.
     
    54:31
    Svitana zachytil rozohrávku Zvolenčanov na modrej čiare a okamžite posielal puk na bránku. Pre Šimka to nebola veľmi ťažká strela, vyrazil ju.
     
    53:05
    Matej Paločko si spracoval puk na pravom kruhu a perfektnou prihrávkou naservíroval nakorčuľovanému Ježkovi z druhej vlny, no jeho strelu k pravej žrdi skvelo vyrazil!
     
    51:49
    Lichanec prihral medzi kruhy Heizerovi, ktorý však vystreliť nemohol. Vracial puk na opačnú stranu, no tam nik z hráčov v modrých dresoch nebol.
     
    51:27
    Oddychový čas pre Zvolen.
     
    50:34
    Patrik Svitana to teraz skúšal na dvakrát, no nepodarilo sa mu pretlačiť puk cez Šimka. Šišovský vykorčuľoval s pukom, no do zakončenia sa nedostal, König ho zatlačil k mantinelu.
     
    49:28
    Následná Jáchymova strela smerovala iba do Šimka. Zvolenčania si potom vydýchli, Matis vykorčuľoval s pukom do útočného pásma, jeho strela sa odrazila od Fabiana na ochrannú sieť.
     
    48:46
    Jáchym vypálil od modrej, puk sa odrazil od Hraškovej korčule smerom na zadný mantinel. Následne Jáchym nespracoval na modrej prihrávku od Heizera.
     
    48:05
    Dvojnásobná presilovka pre Poprad. Kyle Wharton dostáva dve minúty za vyhodenie puku.
     
    47:11
    Vylučuje sa na zvolenskej strane. Ján Ťavoda nebezpečne fauloval Mateja Paločka. Na obranu tam prišiel okamžite Ježek, no už sa to poriešilo veľmi rýchlo. Dve minúty pre Ťavodu za nedovolené bránenie.
     
    47:01
    Svitana vystrelil z ľavého kruhu, puk skončil na Šimkovi, no nemal ho úplne pod kontrolou. Štrauch ešte dorážal a puk dopravil do bránky, no hra už bola prerušená.
     
    46:10
    Domácim hokejistom teraz nevyšlo založenie útoku. Heizer nevybojoval puk pri mantineli, zmocnil sa ho Drgoň a nekompromisne poslal von cez všetky čiary.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 193 divákov.
     
    45:26
    Lichanec vypálil po prihrávke z prvej a svojou delovkou odstavil Tomáša Bokroša. Chvíľu mu trvalo, kým sa postavil na vlastné, no už je to v poriadku.
     
    44:55
    Presilovka pre Popradčanov. Peter Hraško si odsedí dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    44:03
    Matúš Paločko našiel spoza bránky prihrávkou Aleša Ježeka, ktorý si vypýtal puk pred bránkou. Jeho strelu Šimko dokázal vyraziť.
     
    43:28
    Ďaloga sa musel zbaviť puku v strednom pásme a urobil to tak, že ho jednoducho poslal smerom na bránku. Ivanov pred Coffmanom pre istotu prikrýval.
     
    42:59
    Lukáš Jurík to pri mantineli trošku schytal od domáceho hráča. Hra musela byť prerušená, pretože Jurík nevyzeral byť v poriadku. Po prerušení bez väčších problémov odišiel na striedačku a už je pod dohľadom.
     
    41:59
    Ježek sa v obrannom pásme už s pukom nemaznal a poslal ho von. Zvolenčania ho zachytili, no boli to práve oni, ktorí sa dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    41:13
    Matisov nahodený puk z pravého kruhu nepríjemne skackal až ku bránke. Ivanov si však dal pozor a zachytil ho do svojej výstroje.
     
    40:24
    Coffman vyštartoval s pukom po pravom krídle, prihral Steénovi medzi kruhy. Ten si absolútne položil Ivanova, no napokon to popradský brankár zvládol po vynikajúcom zákroku!
     
    40:13
    Jáchymov nahodený puk zo stredného pásma mieril priamo na brankára Šimka a ten ho pre istotu prikryl.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Prostredná časť hry bola znovu vyrovnaná a videli sme v nej jediný gól. V 38. minúte sa presadil Drgoň, a tak Zvolen po 40 minútach vedie v Poprade 1:2.
    Tretia tretina sa začne približne o 18:51.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:45
    Domáci to ešte skúšajú. Bondrov nahodený puk spoza ľavého kruhu smeroval na bránku, tečoval ho Lichanec, no Šimko následne okamžite reagoval a zakryl puk.
     
    39:36
    Štrauch vysunul po pravom krídle Samuela Mlynaroviča, ktorý prikorčuľoval bližšie k bráne a napokon strieľal. Šimko nemal veľa práce, strela ho priamo zasiahla.
     
    38:50
    Na hosťujúceho Obdržálka domáci akosi zabudli. Vypýtal si puk na modrej čiare, rýchlo vnikol do pásma a skúsil to príklepom. Bránku však netrafil.
     
    37:55
    Zvolenčania sú aj naďalej pri chuti. Od modrej čiary to skúšal Hraško, no podarilo sa mu trafiť iba Ivanova. Následne dopredu vyštartoval Lichanec, ale jeho strela švihom spoza protihráča mierila priamo do Šimka.
     
    37:24
    Zvolen dal gól!
    Vidíme prvý gól počas druhej tretiny a strieľajú ho hostia. Coffman prihral puk na modrú čiaru ADAMOVI DRGOŇOVI, ktorého delovka letela k pravej žrdi a perfektne skončila v sieti!
    Asistencie: Tim Coffman, Oscar Steén.
     
    36:44
    Török nabil z pravého kruhu Bokrošovi na modrú čiaru, ktorý ihneď vypálil. Jeho delovku Ivanov bez problémov videl a našiel ju vo svojej výstroji.
     
    35:49
    Zvolenčania vyrazili do protiútoku v trojici, Milan Kytnár to však riešil sám. Vystrelil spomedzi kruhov a Ivanov si jeho zakončenie vychutnal, zachytil ho semaforom do lapačky.
     
    35:12
    Fabian vyhadzoval puk po mantineli, Wharton ho najprv zachytil, potom mu však preskočil cez hokejku a už bol v strednom pásme. Vrátil sa s ním cez modrú čiaru, no už sa pískal ofsajd.
     
    34:32
    Coffman vystrelil spoza ľavého kruhu, jeho pokus ešte dorážal Obdržálek, no Alexej Ivanov sa blysol výbornými zákrokmi. Spadla mu pri tom aj maska z tváre, a tak musela byť hra okamžite prerušená.
     
    34:06
    Tak a kamzíkom to už vôbec nevyšlo. Pochybili v rozohrávke, stratili puk a Dávid Bondra to už riešil faulom. Odsedí si dve minúty za hrubosť.
     
    33:11
    Domácim príiš nevyšli kombinácie v prvej časti tejto presilovky. Svitana ešte na konci zachránil pásmo, následne však puk získal Hraško a vyhodil puk.
     
    32:09
    Tak toto bude dvojnásobná presilovka pre domáci Poprad. Za krosček si odsedí dve minúty Nick Ross a zvolenská trestná lavica sa začína pomaličky napĺňať.
     
    31:33
    Po predchádzajúcej akcii už Aleš Ježek mierne stratil nervy a päsťami sa pustil do hosťujúceho Lukáša Dubeňa. Dubeň dostáva 2 minúty za údery a 2 minúty za nešportové správanie. Ježekovi patria 2 minúty za údery.
     
    31:32
    Petr Obdržálek získal puk v strednom pásme, dostal sa na ľavý kruh a vystrelil. Jeho pokus skončil na Ivanovi, ktorý si svoju bránku postrážil.
     
    30:44
    Takisto sa teraz v postavení mimo hry ocitli zvolenskí hráči. Vhadzuje sa netradične v stredovom kruhu.
     
    29:51
    Jáchym prudko nahodil puk o mantinel. Adresátom mal byť Dávid Bondra, no tomu sa túto prudkú prihrávku nepodarilo spracovať. Hra bola následne prerušená kvôli ofsajdu domácich.
     
    28:47
    Steén iba jemne nahodil puk zo stredného pásma na bránku. Ivanov ho zachytil do lapačky, poobzeral sa okolo seba, ale už ho podržal. Hra teda bola prerušená.
     
    27:54
    Zvolenskí hokejisti záver oslabenia s prehľadom zvládajú a darí sa im puky odstraňovať z nebezpečných priestorov a taktiež domácich nepustiť ku zakončeniu.
     
    27:22
    Šišovský vykorčuľoval s pukom šikovne po pravom krídle, strieľal z kruhu, Ivanov sa poriadne natiahol, no strela vyletela na ochrannú sieť.
     
    25:59
    Na trestnej lavici sedí Ján Ťavoda na dve minúty za hrubosť a Lukáš Dubeň takisto za hrubosť. Za domácich dostal dve minúty za hrubosť Jáchym. Presilovka pre Poprad, 5 na 4.
     
    25:58
    Wharton vykorčuľoval po pravom krídle, dostal sa k strele z pravého kruhu, no Ivanov jeho strelu zachytil. Následne sa odohrala menšia strkanica a nezaobíde sa to bez vylúčení.
     
    25:21
    Ježek sa ukázal Matúšovi Paločkovi na ľavom krídle. Spracoval si prihrávku, vnikol do pásma a príklepom vypálil. Šimkovi puk vypadol, no už sa dorážať nedalo.
     
    24:13
    Hraškova strela od modrej bola nepríjemná a nepríjemne sa odrazila od zadného mantinelu. Dorážať ju ihneď chcel Šišovský, no nestihol si pripraviť puk.
     
    23:20
    Steén to skúsil individuálne. Z rohu klziska sa natlačil až pred Ivanova a vystrelil. Potom silou tlačil do popradského brankára. Puk síce skončil v bráne, no takýto gól jednoznačne neplatí. Navyše bol po prerušení hry.
     
    22:50
    Zvolen bude hrať presilovku. Aleš Ježek dostáva dve minúty za napadnutie.
     
    21:16
    Mlynarovič sa snažil zatiahnuť puk do útočného pásma. Dobre ho však bekčekoval Šišovský a dokázal vybojovať puk pre svoj tím.
     
    20:34
    Coffman na ľavom kruhu prenechal puk Obdržálkovi, ktorý vypálil, ale puk letel mimo bránky. Popradčania vykorčuľovali dopredu, Heizer nahodil na zadný mantinel, puk sa odrazil ku Šimkovi a ten ho pre istotu prikryl.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V úvodnej tretine sme videli po jednom góle na oboch stranách. Do vedenia šli hostia, v 9. minúte skóroval Coffman, no Štrauch osem sekúnd pred koncom tretiny vyrovnal na 1:1.
    Druhá tretina sa začína približne o 17:52.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:52
    Poprad dal gól!
    Domáci strieľajú súperovi gól do šatne. Mlynarovič naznačil strelu, puk však posunul krížom na pravý kruh Königovi. König poslal pred bránku strieľanú prihrávku, ktorú bekhendom do brány umiestnil ANDREAS ŠTRAUCH!
    Asistencie: Peter König, Samuel Mlynarovič.
     
    19:34
    Steén šikovnou prihrávkou medzi kruhy našiel Coffmana, no jeho strelu z prvej dokázal Ivanov zneškodniť. Vykorčuľoval z brány a betónmi to vyrazil.
     
    18:58
    Ross to skúsil spoza ľavého kruhu. Pred Ivanovom clonil Kelemen spoločne s Törökom, takže domáci gólman toho veľa nevidel. Mal však šťastie, že Török puk vytečoval na zadný mantinel.
     
    17:47
    Domácim kamzíkom nevyšiel pokus o hybridný icing. Davydov nahodil puk do pásma, prvý však pri ňom bol obranca Wharton a nie útočník Svitana.
     
    17:05
    Jáchymovu delovku od modrej čiary gólman Šimko s prehľadom našiel vo svojej lapačke. Hru podržal a bude sa vhadzovať opäť v obrannom pásme HKM.
     
    16:52
    Matúš Paločko vystrelil z hranice pravého kruhu. Jeho brat Matej stál dobre postavený pred bránkou, no puk tečoval ponad bránku.
     
    15:49
    Hostia ešte pokračovali vo svojej akcii. Zahrali to cez obrancu Tomáša Bokroša, ktorý napokon vypálil od modrej čiary. Ivanov puk našiel vo svojej výstroji.
     
    15:34
    Obdržálek sa nebezpečne natlačil po ľavom krídle, dostal sa pred bránku a bekhendom zakončoval. Ivanov musel vytiahnuť svoj betón.
     
    14:36
    Matúš Paločko sa ocitol v absolútnej šanci. Prekorčuľoval po ľavom krídle, šiel už iba sám na Šimka, no strelu poslal do plexiskla!
     
    13:46
    Bondra tečoval strelu Fabiana od modrej čiary, Šimko však dokázal vyraziť puk smerom k mantinelu.
     
    13:01
    Štrauch prekorčuľoval po pravom krídle a následne prihrávkou pekne našiel Heizera v tesnej blízkosti brány. Jeho strela tesne minula bránku!
     
    12:22
    Svitana našiel medzi kruhmi Štraucha, tomu sa však zaplietol puk medzi hokejku a korčule. Zvolenčania ho obrali a vyhodili.
     
    12:13
    Prvá presilovka pre domácich v tomto zápase. Petr Obdržálek dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    11:39
    Zvolenčania boli opäť s pukom v útočnom pásme, no veľmi sa im nepodarilo nič vytvoriť. Martančík získal puk a iba ho bekhendovou žabkou poslal von z pásma.
     
    09:34
    Rossov strieľaný puk od modrej čiary vôbec nebol zlou voľbou. Kytnár sa ho snažil zasiahnuť, no ubránil ho Jáchym.
     
    08:49
    Zvolen dal gól!
    Hostia idú do vedenia po šikovnom góle. TIM COFFMAN predviedol svoju šikovnosť, prekorčuľoval po pravej strane, dostal sa až pred Ivanova a v podstate podstrelil jeho betón!
    Asistencia: Petr Obdržálek, Adam Drgoň.
     
    08:29
    Olejník posunul v strednom pásme Vartovníkovi, no ten už následne nedokázal nájsť Ježeka a puku sa zmocnili Zvolenčania.
     
    06:48
    Kytnár si časoval prihrávku. Medzi kruhmi bol Wharton, no napokon sa mu nepodarilo zasiahnuť puk. Od modrej ešte pálil aj Hraško, Wharton tečoval spred Ivanova, no strelu umiestnil mimo bránky.
     
    05:28
    Tim Coffman šikovne prekorčuľoval po modrej čiare, prišiel medzi kruhy a odtiaľ vystrelil. Puk skončil na pravej žrdi a pekne zacinkal za Ivanovom!
     
    05:04
    Zvolen získava presilovú hru. Iľja Davydov dostáva dve minúty za vrazenie.
     
    04:45
    Ihneď po buly vypálil od modrej čiary Ťavoda. Jeho delovku spred Ivanova tečoval ešte Török a Kelemen, no Ivanov odolal viacerým dorážkam Zvolenčanov.
     
    04:24
    Mlynarovič sa dostal k nahodenému puku v útočnom pásme, už sa mu aj ukazoval medzi kruhmi Štrauch, no následne Mlynarovič spadol a tu sa akcia skončila.
     
    03:28
    Steén posúval dopredu Obdržálkovi, no trošku to nebolo načasované. Do pásma medzitým vošiel Coffman a stal sa tak ofsajd.
     
    02:09
    Šišovského delovka spoza ľavého kruhu bola zblokovaná. Puk pred bránku ihneď vrátil Jurík, no už z toho žiadna šanca nebola.
     
    01:38
    Davydov iba jednoducho odstrelil puk z obranného pásma. Zachytil ho až brankár Šimko a Zvolen teda môže rozohrávať.
     
    00:59
    Štrauch si spracoval prenechaný puk v rohu klziska, dostal sa medzi kruhy a vystrelil. Jeho pokus smeroval vedľa Šimkovej bránky.
     
    00:15
    Zvolenčania začali ako prvý s útočnou akciou. Rossova prihrávka však bola nepresná a je z toho iba zakázané uvoľnenie.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na ľad už nastupujú oba celky. Popradčania v modrých dresoch, Zvolenčania v bielych.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Ivanov (Corbeil) – Fabian (C), Jáchym, Davydov, König, McDowell, Šterbák, Zadražil – Lichanec, Heizer, Bondra – Štrauch, Mlynarovič (A), Svitana (A) – Martančík, Paločko ml., Paločko – Ježek, Vartovník, Olejník

    HKM Zvolen: Šimko (Bielik) – Drgoň (A), Ross, Hraško, Wharton, Ťavoda, Bokroš, Andersons – Coffman, Steén, Obdržálek – Šišovský, Kytnár (A), Matis – Kelemen, L. Jurík (C), Török – Dubeň, V. Fekiač, Ďaloga

    Rozhodca: J. Konc, Stano – Jobbágy, Korba.
     
    Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 14. kola Tipsport ligy, v ktorom budeme môcť sledovať aj stretnutie dvoch tabuľkových susedov. HK Poprad na domácom štadióne privíta HKM Zvolen. Zápas sa začína o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad
    Popradskí hokejisti sa nachádzajú v tabuľke na 4. mieste s 27 bodmi a skóre 43:36. Kamzíci postupne strácajú formu, ktorú mali pár kôl dozadu a môže za to jeden podstatný faktor. Viacerých hráčov v tíme trápi maródka a Poprad nastupuje v posledných zápasoch v oklieštenej zostave aj s juniormi. Podtatranci minulé kolo schytali debakel v Nových Zámkoch, kde prehrali 5:0, predtým zdolali dvadsiatku 5:2, no neporadili si doma s Košicami, prehrali 0:1 a takisto podľahli Trenčínu 3:2 po predĺžení. Poprad sa jednoznačne potrebuje dostať na víťaznú vlnu, a to proti Zvolenu rozhodne nebude mať ľahké.

    HKM Zvolen
    Zvolenčania vyhrali štyri z posledných piatich zápasov Tipsport ligy, čo ich posunulo na momentálnu 5. pozíciu, na ktorej strácajú na štvrtý Poprad iba tri body a majú skóre 43:39, čiže len o trošku horšie ako Poprad. Zvolenskí rytieri naposledy doma zdolali Liptovský Mikuláš 5:3, predtým triumfovali v Detve 0:5, prehrali s Nitrou po nájazdoch 3:4 a pripísali si aj víťazstvá proti slovenskej dvadsiatke 3:4 po predĺžení a nad Novými Zámkami 4:1.

    V tejto sezóne už sme mohli sledovať jedno vzájomné stretnutie týchto celkov. Popradčania v piatom kole vyhrali vo Zvolene 2:3 po predĺžení. Za hostí sa presadili Jáchym, Bondra, Svitana a za domácich skórovali Matis a Coffman.

    Uvidíme, aký bude druhý vzájomný zápas.
    Popradčania túžia predviesť bojovný a odhodlaný výkon a Zvolen vedomý si svojej formy by jednoznačne chcel pod Tatrami nazbierať body a priblížiť sa k hornej polovici tabuľky. Sledujte zápas s nami, prajem vám pekný športový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 20. Štrauch (König, Mlynarovič) – 9. Coffman (Obdržálek, Drgoň), 38. Drgoň (Coffman, Steén), 56. Ťavoda (Steén), 60. Fekiač (Šišovský)


    HK Poprad: Ivanov (Corbeil) – Fabian (C), Jáchym, Davydov, König, McDowell, Šterbák, Zadražil – Lichanec, Heizer, Bondra – Štrauch, Mlynarovič (A), Svitana (A) – Martančík, Paločko ml., Paločko – Ježek, Vartovník, Olejník
    HKM Zvolen: Šimko (Bielik) – Drgoň (A), Ross, Hraško, Wharton, Ťavoda, Bokroš, Andersons – Coffman, Steén, Obdržálek – Šišovský, Kytnár (A), Matis – Kelemen, L. Jurík (C), Török – Dubeň, V. Fekiač, Ďaloga

    Rozhodčí: J. Konc, Stano – Jobbágy, Korba

    Diváci: 1 193
    bahis siteleri