Kometa Brno – Pardubice 3:2 (3:1 po s.n.) | Mladá Boleslav – Chomutov 2:3 (1:3 po s.n.) | Vítkovice – K. Vary 3:5 (kon.)
Zlín – HC Plzeň 6:2 (kon.) | Sparta – Slavia 1:2 (po pr.) | Olomouc – Č. Budějovice 2:5 (kon.)
Třinec – Kladno 3:4 (kon.)
po prodl.
HC Sparta Praha
1:2 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
HC Slavia Praha
Pátek 27.10.2017, 17:30 • Malá sportovní hala (Praha - Holešovice) • DHL Extraliga juniorů • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     


    HC SPARTA PRAHA
    9. místo, 18 bodů, skóre: 33:40

    Pražanům se vcelku začalo dařit, z posledních tří duelů odešli jen jednou jako poražení. Nejprve si poradili s výběrem karlovarské Energie 6:3, čímž přerušili třízápasovou sérii proher. Následně vyzráli i na Litvínov, který porazili na jeho ledě poměrem 4:2. V Chomutově už však přišla porážka, když svěřenci trenéra Pavla Gefferta nestačili na tamní celek 3:5.

    Na čele produktivity vystřídal Tomáše Janduse jiný Tomáš, a to Pšenička. Sparťanský útočník na rozhraní áčka a juniorky nasbíral ve dvanácti zápasech čtrnáct bodů za šest branek a osm asistencí. Obranu Pražanů diriguje urostlý zadák Filip Eliáš, který je před ostatními spoluhráči se šesti body na prvním místě.

    Gólmani
    Antonín Hofmann (92,37%, 3,21; 351)
    Adam Wolf (93,18%, 2,92; 123)
     


    HC SLAVIA PRAHA
    8. místo, 19 bodů, skóre: 35:36

    Slávisté jsou na tom podobně jako jejich dnešní soupeř, jelikož mají na kontě o pouhý jeden bod více. Ze zápasového hlediska se jim nyní taktéž zadařilo, když předčili favorita z Kladna poměrem 4:3 v nájezdech a poté také zvítězili nad Karlovými Vary 4:2. Vzápětí odjeli sešívaní na venkovní trip, který odstartovali vysokou prohrou v Chomutově 0:6. Náladu si však spravili na ledové ploše v Litvínově, kde porazili Vervu 3:2 v prodloužení.

    Kanadskému bodování kraluje forvard David Šteiner, jelikož v deseti zápasech nastřádal čtrnáct bodů za sedm gólů a stejný počet nahrávek. Slávističtí beci se moc neprosazují a spoléhají na svůj úderný útok. Nejlépe se daří zadákovi Petru Melovičovi, který za deset utkání vstřelil jednu branku a na další tři přihrál.

    Gólmani
    Daniel Vecka (91,78%, 2,75; 279 zásahů)
    Dominik Šorf (90,59%, 2,96; 77 zásahů)
    Matěj Kodad (71,43%, 6,32; 5 zásahů)
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO

    Sparťanskému týmu se přesilové hry v aktuálním ročníku příliš nevedou. Z osmnácti týmů hrajících DHL Extraligu juniorů jsou až na patnáctém místě, když jejich procentuální úspěšnost činí rovných 12,00%. V početních nevýhodách to rovněž není pro sparťany žádná sláva, jelikož se řadí vůbec mezi tři týmy s nejmenší úspěšností ubráněných přesilovek soupeře. Se svými 79,37% figurují před Litvínovem a Vítkovicemi.

    Slávistický tým je na tom obdobně. V tabulce využití početných výhod okupují sešívaní šestnáctou příčku s 10,64% úspěšností. Kde Edenští trochu výrazně vynikají, je to oslabení. Zde mají svěřenci trenéra Miloše Pecky 84,75% úspěšnost oslabení, což je pro ně dobrá vizitka obranné fáze celého mužstva.
     
    OHLASY V OBOU KABINÁCH

    Tomáš Fabiánek (útočník HC Sparta Praha): "Na derby se těším opravdu moc, jelikož jsem nováček, tak to bude pro mě v sezoně premiéra. Doufám, že bude skvělá atmosféra a zadaří se nám. Podle mě to bude velice vyrovnaný duel, takže to bude chtít proměňovat všechny šance, do kterých se dostaneme. Musíme hrát zodpovědně a obětavě, také nesmíme dělat tolik zbytečných chyb, především faulů. Hodně nás to oslabuje. Jak říkám, Slavia bude velice těžký soupeř, budou rozhodovat chyby. Nechci úplně říkat, v čem je Slavia dobrá nebo ne. Stačí se soustředit na zápas, nedělat chyby, nepustit je k ničemu a hlavně dát do toho všechno. Chceme být vládci Prahy!"

    Lukáš Netolický (útočník HC Slavia Praha): "Těším se moc, zápasy se Spartou jsou vždy vyrovnané a hodně vyhrocené. Musíme si dát pozor hlavně na vyloučení, abychom neměli moc zbytečných faulů. Dále musíme střílet a hodně se tlačit do brány. Sparta je silný soupeř jako každý tým v naší skupině. Netroufám si říct, v čem jsou silní. Rozhodně se musíme připravit na rychlý a tvrdý hokej."
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS 16/17

    36. kolo Sparta – Slavia 6:2

    Oba soupeři v probíhajícím ročníku na sebe ještě nenarazili. Naposledy tomu bylo ještě v minulé sezoně, jmenovitě ve 36. kole, kdy v Holešovicích mohli fanoušci naživo vidět, jak Sparta dokráčela k vítězství 6:2. Prosadila se šestka nejrůznějších střelců. Mezi bodově úspěšné hráče, kdo nasměroval Spartu k vítězství, byl Tomáš Jandus, který zaznamenal jeden gól a jednu asistenci.
     
    Krásný hokejový podvečer! Vítám všechny fanoušky a fanynky mládežnického hokeje. V rámci 13. kola nás čeká tradiční derby pražských "S", kdy vůbec poprvé v tomto ročníku vyzve pražská Sparta svého odvěkého rivala, konkrétně tým HC Slavia Praha. Úvodní buly této třaskavé bitvy je naplánováno na 17:30 hodin!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Wolf (Hofmann) – Frič, Simontics, Mrkvička, Jeřábek, Eliáš, Hanuš, Karoch – Arnošt, Jandus T., Schwamberger, Nacházel, Fabiánek, Bílek, Larsen, Komárek, Pejchal, Chlouba, Kropáček, Dubský.

    HC Slavia Praha: Šorf (Vecka) – Hejda, Duda, Šmíd, Vobořil, Stark, Melovič, Valík – Furch, Šmerha, Matějka, Patočka, Netolický, Heldák, Šilhan, Šergl, Marek, Jaša, Hradil, Nedorost, Martínek.

    Rozhodčí: Sýkora – Malý, Šimán.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Z technických důvodů vám bohužel nejsme schopni poskytnout podrobný komentář, budeme vás informovat pouze o důležitých událostech. Děkujeme za pochopení.
     
    01:01
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jaroslav Chlouba – 2 min., podražení).
     
    04:46
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Radek Jeřábek – 2 min., hákování).
     
    07:48
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Vojtěch Šmíd – 2 min., hrubost).
    Vybav se v oficiálním sparťanském eshopu
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    23:23
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Tobiáš Mrkvička – 2 min., hrubost).
     
    24:08
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí se prosazují ve vlastním oslabení a zkraje druhé třetiny jdou do vedení! K puku se dostal TOMÁŠ JANDUS, který si obkroužil soupeřovu klec a zamířil přesně pod horní tyč. Bez asistence.
     
    33:32
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jaroslav Chlouba – 2 min., vysoká hůl).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:34
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Vojtěch Komárek – 2 min., hákování).
     
    44:07
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Dominik Arnošt – 2 min., podražení).
     
    45:47
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (David Stark – 2 min., podražení).
     
    46:29
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Dominik Valík – 2 min., krosček).
     
    51:40
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Viktor Martínek – 2 min., hrubost).
     
    55:38
    Slavia právě vstřelila branku!
    Necelých pět minut před koncem šedesátiminutovky Slavia vyrovnává. Před bránu vyslal kotouč Melovič, kde ho hbitě nalezl ALEŠ FURCH a Wolf byl na dorážku slávistického útočníka krátký. Asistence: Petr Malovič, Dominik Valík.
     
    57:12
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Denis Heldák – 2 min., sekání).
    Vybav se v oficiálním sparťanském eshopu
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:20
    Slavia právě vstřelila branku!
    Uběhlo pouhých dvacet vteřin prodloužení a je rozhodnuto o vítězi. Hosté vystihli sparťanskou rozehrávku, následně jeden TOMÁŠ ŠMERHA nahodil černou pryž na Wolfa z rohu kluziště a ten puk propustil za svá záda. Asistence: Aleš Furch.
     
    Konec zápasu.
     
    Vítězem pražského juniorského derby se nakonec stala Slavia, která polovinu utkání dotahovala ztrátu, podařilo se jí čtyři minuty před koncem třetí třetiny srovnat a nakonec rychle rozhodla o svém triumfu v prodloužení.
     
    Děkuji za pozornost a přeji příjemný víkend. (19:38:07)

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 25. Jandus – 56. Furch (Melovič, Valík), 61. Šmerha (Furch)


    HC Sparta Praha: Wolf (Hofmann) – Frič, Simontics, Mrkvička, Jeřábek, Eliáš, Hanuš, Karoch – Arnošt, Jandus T., Schwamberger, Nacházel, Fabiánek, Bílek, Larsen, Komárek, Pejchal, Chlouba, Kropáček, Dubský.
    HC Slavia Praha: Šorf (Vecka) – Hejda, Duda, Šmíd, Vobořil, Stark, Melovič, Valík – Furch, Šmerha, Matějka, Patočka, Netolický, Heldák, Šilhan, Šergl, Marek, Jaša, Hradil, Nedorost, Martínek.

    Rozhodčí: Sýkora – Malý, Šimán
    bahis siteleri