Trenčín – Nové Zámky 3:0 (kon.) | Nitra – Košice 4:2 (kon.) | Žilina – Zvolen 4:1 (kon.)
Banská Bystrica – Detva 8:2 (kon.) | Poprad – Lipt. Mikuláš 2:1 (kon.)
konec
HK Poprad
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Neděle 29.10.2017, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tretia tretina priniesla dva góly. Najprv v 47. minúte vyrovnal Luža, ale Popradčanom sa podarilo prinavrátiť vedenie. V 55. minúte skóroval Vartovník a druhým gólom v zápase rozhodol o zisku troch bodov pre svoj tím.
    Ďakujeme za pozornosť. (19:31:17)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:48
    Hráči zatlačili puk k mantinelu v útočnom pásme hostí. Vhadzuje sa pred Ivanovom.
     
    59:39
    Ofsajd Mikuláša.
     
    59:19
    Hostia síce vyhrali buly, no rukou. Rozhodcovia vykázali hru do stredného pásma.
     
    59:17
    Vhadzuje sa pred Ivanovom, hostia ostávajú šiesti, domáci v pätici.
     
    59:08
    Svitana prihrával pred bránkovisko Fabianovi, no tomu znemožnil zakončiť obetavý Nádašdi. Liptáci následne nahodili puk, Ivanov ho prikryl a odddychový čas si berú hostia.
     
    58:47
    Poprad opäť dokázal puk odviesť do útočného pásma. Heizer naháňa hostí za bránkou.
     
    58:23
    Bondra mohol strieľať zo stredného pásma, no ešte chcel prihrávať Abdulovi a to nevyšlo. Devečka puk vyrazil.
     
    57:54
    Luža nepríjemne vystrelil švihom spoza ľavého kruhu. Ivanov veľa toho nevidel, no podarilo sa mu strelu vyraziť. Hostia už v týchto chvíľach hrajú v šestici, Košarišťan je na striedačke.
     
    57:20
    Dinda si spracoval na modrej čiare prihrávku od Svitanu, no jeho následná strela smerovala len do chráničov protihráča.
     
    56:00
    James McDowell nepríjemne vystrelil od modrej čiary, puk sa od Bondrovej výstroje odrazil na bránku a Košarišťan musel pohotovo reagovať. Dokázal to, a tak sa vhadzuje pred ním.
     
    55:34
    Hostia dostali domácich pod tlak, no veľmi z toho nič nevyprodukovali. Popradčania vyhodili puk z obranného pásma a je to icing. Zároveň si tréner Ozimák vypýtal oddychový čas.
    54:12 VARTOVNÍK - 2:1
     
    54:12
    Poprad dal gól!
    Kamzíkom to po niekoľkých nepremenených tutovkách konečne padlo! Prihrávku od Bondru si pred bránkoviskom spracoval LUKÁŠ VARTOVNÍK a z prvej trafil do odkrytej časti brány.
    Asistovali mu Dávid Bondra a Jindřich Abdul.
     
    53:57
    Domáci hokejisti nahodili puk do útočného pásma, no ďalej za ním akosi nekorčuľovali. Liptáci vyhodili, icing to nebol a pokračuje sa v hre.
     
    52:17
    Opäť nezrovnalosti pred popradskou bránou. Spilar si spracoval prihrávku medzi kruhmi a strieľal. Jeho pokus skončil na brankárovi Ivanovi.
     
    51:23
    Nádašdiho delovku od modrej tečoval a dorážal Rapáč, no Ivanov dokázal odolať aj týmto pokusom hostí.
     
    50:53
    Presilovka pre Mikuláš. Dávid Bondra dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    50:26
    A domáci mali potom skvelú príležitosť. Lukáš Vartovník strieľal príklepom bez prípravy z pravého kruhu a opečiatkoval brvno!
     
    50:08
    Svitanovi sa podarilo vytiahnuť puk von z obranného pásma, no následne ho iba nahodil dopredu.
     
    48:33
    Heizer šikovnou zadovkou hľadal pred bránkou Majdana, ktorý napokon aj dostal prihrávku, no Suchý mu ju pohotovo vypichol.
     
    48:00
    Abdul sa teraz mierne uponáhľal. Strieľal od modrej čiary, no vôbec nebol pripravený a napokon aj jeho strela skončila iba na korčuliach protihráča.
    46:27 LUŽA - 1:1
     
    46:27
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Liptáci strieľajú vyrovnávajúci gól! K puku sa na modrej čiare dostal PATRIK LUŽA, ktorého delovka bola ešte tečovaná domácim hráčom a Ivanov následne už puk nezachytil!
    Asistencie: Martin Kriška, Marek Uram.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 246 divákov.
     
    45:51
    Tak Poprad zahodil ďalšiu príležitosť. Bondra šikovnou prihrávkou našiel pred bránkou Lukáša Vartovníka, ktorý už zakončoval do odkrytej bránky, no tesne sa netrafil!
     
    45:01
    Mlynarovič ešte vybojoval puk na modrej čiare, otočil hru, prihral voľnému Štrauchovi, ktorý strieľal z blízkosti brány, no puk skončil iba na mikulášskom brankárovi.
     
    44:35
    Jáchymovu delovku od modrej čiary vyrazil brankár Košarišťan pohotovo na ochrannú sieť a hra bola prerušená.
     
    43:42
    Paukovček si spracoval puk pred modrou čiarou, následne ho v útočnom pásme prihral na ľavý kruh Hunovi, ktorý švihom strieľal. Jeho pokus skončil na výstroji gólmana Ivanova.
     
    42:49
    Nádašdi podporil útok, spracoval si prihrávku na ľavom kruhu a následne zakončil. Strela letela do rohu klziska a Ivanov si mohol vydýchnuť.
     
    42:36
    Krempaský to skúsil z ostrého uhlu z pravej strany. Košarišťan predsa len musel použiť vyrážačku.
     
    41:27
    Paukovček posunul puk Hunovi na ľavý kruh a ten následne strieľal. Puk smeroval priamo na brankára Ivanova. Hra bola prerušená.
     
    40:27
    Dmitrij Šitikov sa ocitol v dobrej šanci, vykorčuľoval do útočného pásma, no koncovku trošku odflákol. Strieľal švihom a trafil iba plexisklo.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Prostredná časť hry bola o niečo vyrovnanejšia a taktiež sme nevideli žiaden gól. Stav sa teda nemení, Poprad po dvoch tretinách vedie nad Mikulášom 1:0.
    Tretia dvadsaťminútovka sa začne približne o 18:51.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:41
    Štrauch posunul dopredu Mlynarovičovi, ktorý príklepom pálil z pravého kruhu, no Košarišťan vyšiel z bránky a strelu zachytil do svojej výstroje.
     
    39:04
    Kriška perfektne našiel medzi kruhmi Mareka Urama, ktorý preľstil Krempaského a okamžite vystrelil. Ivanov jeho strelu perfektne zachytil do lapačky.
     
    38:30
    Tabaček vybojoval puk na modrej čiare, následne sa uvoľnil kľučkou, prišiel bližšie k bráne a vystrelil. Jeho zakončenie smerovalo priamo na hruď Alexeja Ivanova.
     
    37:44
    Šitikov sa dokázal natlačiť s pukom po pravom krídle, no pri zadnom mantineli ho odstavil Radoslav Suchý. Následne bola hra prerušená kvôli prihrávke rukou.
     
    36:26
    Peter König dvakrát pálil od modrej čiary. Prvý pokus Košarišťan iba vyrazil, no následne sa už pripravil na sto percent a chytil strelu do lapačky.
     
    36:07
    Matúš Paločko v strednom pásme zachytil do rukavice letiaci puk z Tabačkovej hokejky, ktorý takto hľadal Piatku.
     
    35:02
    McDowellovi nevyšla delovka od modrej čiary. Uram stál tentokrát dobre a korčuľami ju zachytil. Puk potom poslal do stredného pásma.
     
    34:10
    Mlynarovič nabil krížom Königovi, no jeho delovku z prvej gólman Andrej Košarišťan bezpečne zachytil vo svojej výstroji.
     
    33:12
    Popradčania získavajú presilovku. Matúš Sukeľ dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    32:57
    Lichanec vyštartoval s pukom do útočného pásma a podarilo sa mu vystreliť spomedzi kruhov. Košarišťan jeho zakončenie zachytil do lapačky. Následne sa Licanec ešte dostal do krátkej strkanice s Tabačkom, no bolo to len chvíľkové.
     
    32:11
    Devečka perfektnou prihrávkou z otočky našiel na pravom kruhu Gabriela Spilara, ktorý si to namieril priamo na bránku. Blafákom však Ivanova veľmi nerozhodil, popradský gólman puk zastavil betónom.
     
    31:19
    Huna nabil na modrú čiaru Devečkovi, ktorý vypálil, ale jeho strela dorazila iba na korčuľu popradského hokejistu.
     
    30:42
    Liptáci vysoko napádali domácich hokejistov, no tí sa nenechali veľmi odradiť a podarilo sa im dostať puk do stredného pásma. Potom hostia iba nahodili a skončilo sa to icingom.
     
    27:59
    Aleš Ježek a Andrej Laco sú vylúčení. Obaja dostávajú 2+2 za hrubosť a 10 minút za zhodenie rukavíc. Pokračuje sa v hre piatich proti piatim.
     
    27:58
    Devečka zachytil puk na modrej čiare a následne ho poslal na bránku. Ivanov puk zachytil, no potom sa tam strhla riadna strkanica a nezaobíde sa to bez trestov.
     
    26:22
    König bekhendom nahadzoval od modrej čiary, puk zachytil pred bránkou Šitikov, no trafil iba do tela mikulášskeho gólmana.
     
    26:04
    K jednému z prvých streleckých pokusov v tejto tretine sa dostali aj hostia. Matúš Sukeľ strieľal spomedzi kruhov, no trafil iba do pripraveného Ivanova.
     
    25:28
    Tak teraz mali Liptáci znovu na mále. Pred bránou vznikla tlačenica, Bondra si vybral Šitikova z druhej vlny, ktorý skúšal hradbu tiel prestreliť spomedzi kruhov, no nepodarilo sa.
     
    24:51
    Abdul dokázal podržať puk na svojej hokejke, posunul ho na modrú čiaru Davydovi, ktorý skúšal vystreliť švihom, no trafil iba do protihráča.
     
    23:33
    Tak toto bola tutovka, aká sa často nevidí! König vypálil od modrej, Košarišťan jeho strelu vyrazil. Heizer získal puk, pekne si premiešal a už išiel puk zasunúť do bránky, no vtedy tam Košarišťan prekrásne nastrčil svoju hokejku a poľahky vypichol puk!
     
    22:28
    Poprad asi trikrát po sebe z blízkosti vystrelil na bránku. Liptáci potom zasiahli rázne, Branislav Rapáč dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    22:12
    Matej Paločko vykorčuľoval s pukom po pravom krídle. Jeho útok podporoval Lichanec, no napokon sa to skončilo vypichnutou prihrávkou.
     
    21:26
    Tabaček ešte zachytil puk na modrej čiare, no následne Jáchym ho získal späť a poslal von cez všetky čiary.
     
    20:57
    Suchého delovku od modrej čiary Ivanov perfektne zachytil do svojej lapačky. Zaslúžil si aj krátku skandovačku svojho mena od domáceho fanklubu.
     
    20:41
    Liptáci vyhrali buly v pásme, Rudolf Huna vypálil od modrej čiary, no jeho delovka smerovala iba do Ivanova.
     
    20:30
    Hneď na úvod druhej tretiny presilovka pre Mikuláš. Juraj Majdan dostáva 2+10 minút za úder hlavy a krku.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Úvodná časť hry viac patrila Popradčanom, Liptáci boli viacmenej bezzubí. Poprad otvoril skóre v 14. minúte, keď sa presadil Vartovník.
    Druhá tretina sa začne približne o 17:51.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:43
    Krempaský posunul puk Lichancovi na pravý kruh. Lichanec aj vystrelil, strela bola párkrát tečovaná, no Košarišťan ju zachytil.
     
    17:57
    Svitana šikovnou prihrávkou popod Langhammerovu hokejku hľadal pred bránkou Štraucha. Ten puk tesne nezachytil.
     
    16:33
    Hokejisti Liptovského Mikuláša teraz nie veľmi dobre rozohrali. Hra bola prerušená a pískalo sa zakázané uvoľnenie.
     
    16:02
    Abdul krížom prihral Dindovi na ľavý kruh, ten okamžite strieľal, no puk smeroval iba na brankára Košarišťana.
     
    14:58
    Svitana z pravého kruhu sa snažil strieľať tak, aby mohli jeho spoluhráči prípadne dorážať. Košarišťan však strelu vyrážal priamo do rohu klziska.
     
    14:33
    Davydov spadol po rozohrávke z obranného pásma a vznikli mu nejaké problémy, keďže ostal ihneď ležať. Vyzerá to tak, že pôjde na striedačku bez problémov. Aj sa tak stalo.
     
    13:24
    Presilovka pre domáci celok. Marek Pacalaj dostáva dve minúty za krosček.
    13:06 VARTOVNÍK - 1:0
     
    13:06
    Poprad dal gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia. Abdul potiahol puk do útočného pásma, prenechal ho na ľavom kruhu pri mantineli Bondrovi. Ten skúsil vystreliť aj z tejto ťažšej pozície. Puk sa odrazil od betónu na hokejku LUKÁŠA VARTOVNÍKA, ktorý s problémami, no predsa zasiahol puk do brány!
    Asistencie: Dávid Bondra, Jindřich Abdul.
     
    11:49
    Marek Uram zachytil puk na pravom krídle, prešiel do útočného pásma a vyskúšal to z kruhu. Alexej Ivanov bol v bráne pripravený a puk chytal do lapačky.
     
    11:11
    Kamzíci iba vyhodili puk von z obranného pásma a odišli striedať. Hostia tiež veľmi nevymýšľali, zachytili puk a okamžite ho posielali von z obrannej tretiny.
     
    10:00
    Štrauch venoval puk Ježekovi na modrú čiaru. Ježek ho následne posielal strelou na bránku, no veľmi sa netrafil.
     
    08:16
    Tabaček teraz vybojoval puk po nepresnej prihrávke Heizera a ešte sa s ním vrátil do obranného pásma, aby nazbieral nejaké cenné sekundy.
     
    07:38
    Šikovná kombinácia domácich. Svitana krížom vzduchom prihral Königovi, ktorý už mohol páliť, no prihral pred bránku úplne osamotenému Samuelovi Mlynarovičovi. Ten mal pred sebou ležiaceho Košarišťana a puk v ideálnej pozícii trafil iba do bočnej siete!
     
    07:04
    Presilovka pre HK Poprad. Lukáš Paukovček dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    06:49
    Patrik Svitana vnikol s pukom do útočného pásma a od úrovne modrej čiary to skúsil strelou. Košarišťan ju vyrazil hokejkou a puk letel vysoko na ochrannú sieť.
     
    06:01
    Obrovská šanca pre domácich! Lichanec perfektnou prihrávkou od mantinelu našiel pred bránkoviskom Matúša Paločka, ktorý ešte stihol namieriť a svoju strelu poslal priamo do brvna!
     
    04:41
    Ďalšia pozoruhodná akcia domáceho tímu. Mlynarovič korčuľoval s pukom po stredovej osi, v útočnom pásme na seba naviazal dvojicu hráčov, prenechal voľnému Svitanovi na pravom kruhu a ten mieril naozaj dobre. Košarišťan mal však svoju vyrážačku dobre pripravenú.
     
    04:16
    Následne Štrauch ešte vybojoval puk za bránkou a šikovnou zadovkou našiel pred bránkou Radomíra Heizera. Jeho zakončenie však smerovalo iba priamo do Košarišťana.
     
    03:53
    Majdan vysunul na ľavé krídlo Štraucha, ktorý to skúsil spoza protihráča na ľavom kruhu. Puk však preletel mimo bránky.
     
    03:15
    Uramovi sa podarilo zachytiť rozohrávku Iľju Davydova, no bolo to už v strednom pásme. Rozhodcovia pískali postavenie mimo hry.
     
    02:40
    Piatka sa ukazoval pred modrou čiarou Devečkovi. Snažil sa spracovať si prudkú prihrávku, no veľmi mu to nevyšlo. Puk vletel do pásma a zachytili ho domáci.
     
    01:44
    McDowellovu rozohrávku z pravej strany pri mantineli zachytil len Paukovček a posunul späť na zadné rady. Následný útok Liptákov sa skončil po odpískaní ofsajdu.
     
    00:56
    Fabian si spracoval na pravom kruhu prihrávku od Šitikova. Kľučkou sa snažil vyhnúť Suchému, no to sa mu nepodarilo. Puk stratil a rozohrávať mohli hostia.
     
    00:11
    Popradčania ihneď zaútočili. Majdan našiel krížnou prihrávkou pred ľavým kruhom Šitikova, ktorý vystrelil spoza ľavého kruhu, no mieril iba do betónu gólmana Košarišťana.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na ľadovú plochu už nastupujú domáci hokejisti v modrých dresoch. Hostia z Liptovského Mikuláša budú hrať dnes v bielych dresoch a už tiež pomaly vychádzajú zo šatní.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Ivanov (Corbeil) – Ježek, Davydov, Fabian (C), König, McDowell, Dinda, Krempaský, Jáchym – Šitikov, Heizer, Majdan – Štrauch, Mlynarovič (A), Svitana (A) – Bondra, Vartovník, Abdul – Paločko ml., Lichanec, Paločko

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan (Hollý) – Luža, Nádašdi, Suchý (A), Nemec, Moravčík, Tabaček (C), Pacalaj, Devečka – Uram, M. Sukeľ, Kriška (A) – Ru. Huna, Paukovček, B. Rapáč – Števuliak, Langhammer, Spilar – J. Sukeľ, Piatka, Laco

    Rozhodca: J. Konc, Štefik – Jobbágy, Bogdaň.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní 16. kola Tipsport ligy, ktoré nám prinesie aj podtatranské derby v podobe zápasu medzi HK Poprad a MHK 32 Liptovský Mikuláš. Stretnutie sa začína o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad

    Popradským hokejistom sa v posledných zápasoch najvyššej hokejovej súťaže veľmi nedarí. Aktuálne majú za sebou trojzápasovú sériu prehier. Prehrali v Nových Zámkoch vysoko 5:0, doma so Zvolenom 1:4 a naposledy podľahli aj nováčikovi z Detvy vysoko 7:3. Boli to teda práve kamzíci, proti ktorým Detva prelomila 15-zápasové čakanie a spečatila svoje prvé víťazstvo v Tipsport lige. Poprad však zažíva ťažké obdobie najmä v spojitosti so zdravotným stavom hráčov, a preto vedenie podniklo isté kroky ako napríklad angažovanie ruského útočníka so skúsenosťami z KHL – Dmitrija Šitikova, ktorý je aj juniorským majstrom sveta zo sezóny 2003/04. Podtatranci sa teda momentálne nachádzajú na 5. mieste tabuľky so ziskom 27 bodov a neutrálnym skóre 47:47.

    MHK 32 Liptovský Mikuláš

    Liptáci prichádzajú pod Tatry vybojovať nejaké body, aby sa priblížili v poradí ôsmym Novým Zámkom. Mikuláš sa momentálne nachádza na 9. pozícii so ziskom 19 bodov a skóre 37:41. Hokejisti Liptovského Mikuláša v posledných piatich zápasoch hrali takto: vyhrali nad Košicami 5:3, podľahli Novým Zámkom 1:3 a aj Zvolen 5:3, pripísali si víťazstvo nad Detvou 6:2 a boli porazení Nitrou v poslednom 15. kole 1:2. Hostia sa teda v Poprade jednoznačne budú snažiť vybojovať víťazstvo, ale proti domácim hokejistom to budú mať ťažké.

    Vzájomné zápasy
    V tejto sezóne sme videli zatiaľ jeden vzájomný zápas týchto tímov. Poprad v 7. kole dokázal zvíťaziť v Mikuláši 1:2 po predĺžení. Za domácich sa presadil Paukovček a za hostí Kroták a Vandas.

    K sledovaniu druhého podtatranského derby v tejto sezóne vás srdečne pozývam a prajem vám pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 14. Vartovník (Bondra, Abdul), 55. Vartovník (Bondra, Abdul) – 47. Luža (Kriška, Uram)


    HK Poprad: Ivanov (Corbeil) – Ježek, Davydov, Fabian (C), König, McDowell, Dinda, Krempaský, Jáchym – Šitikov, Heizer, Majdan – Štrauch, Mlynarovič (A), Svitana (A) – Bondra, Vartovník, Abdul – Paločko ml., Lichanec, Paločko
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan (Hollý) – Luža, Nádašdi, Suchý (A), Nemec, Moravčík, Tabaček (C), Pacalaj, Devečka – Uram, M. Sukeľ, Kriška (A) – Ru. Huna, Paukovček, B. Rapáč – Števuliak, Langhammer, Spilar – J. Sukeľ, Piatka, Laco

    Rozhodčí: J. Konc, Štefik – Jobbágy, Bogdaň

    Diváci: 1 246
    bahis siteleri