Mohuč – Stuttgart 3:1 (kon.) | Paderborn – Ingolstadt 1:0 (kon.) | Norimberk – Wolfsburg 0:2 (po pr.)
Schalke – Kolín nad Rýnem 1:0 (kon.)
konec
1. FSV Mohuč 05
3:1 (0:1)
VfB Stuttgart
Úterý 19.12.2017, 18:30 • Coface Arena, Mainz • Německý pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německý pohár pokračuje dalšími zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi 1. FSV Mohuč 05 a VfB Stuttgart.
     
    1. FSV Mohuč 05

    Fotbalisté Mohuče letos podávají velmi špatné výkony, který je zatáhly až na první nesestupovou pozici. Domácí celek dnešního utkání čeká na ligové scéně už pět zápasů na výhru, přičemž poslední vítězství se zrodilo v souboji proti Kolínu. Co se týče domácího poháru, tam Mohuč jistým způsobem přešla přes Luneburger Hansa . V dalším kole si tento celek poradil s Kielem trochu nepřesvědčivě 3:2. Rozhodující branka byla vstřelena až v prodloužení, kdy se do sítě trefil Brosinski.
     
    VfB Stuttgart

    Na druhé straně stojí Stuttgart, který se po jednoleté odmlce podíval zpět do německé nejvyšší soutěže. Start do letošního ročníku ale není vůbec přesvědčivý, neboť se tento tým nachází těsně nad sestupovými příčkami. V domácím poháru se Stuttgart nejprve utkal s Chotěbuzí, přes kterou přešel až díky penaltovému rozstřelu. V dalším kole čekal velmi nepříjemný soupeř Kiel, který ale dle předpokladů odešel bez kýženého úspěchu.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FSV Mohuč 05: Zentner – Brosinski,. Hack, Diallo, Holtmann – Baku, Latza – Quaison, Frei, Maxim – De Blasis
    Náhradníci: Serdar, Donati, Öztunali, Berggreen, Fischer, Muto, Huth

    VfB Stuttgart: Zieler – Baumgartl, Badstuber, Kamiński – Beck, Ascacíbar, Gentner, Zapata – Özcan, Aogo – Akolo
    Náhradníci: Grahl, Breier, Asano, Ofori, Grgic, Brekalo, Sessa

    Rozhodčí: Stieler – Jöllenbeck, Fischer.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    První práci s kulatým nesmyslem za sebou mají také domácí hráči. Hned několikrat se s ním potkal brankář Zieler, jenž odkopl míč na druhou stranu hřiště.
     
    4
    Baumgartl poslal hodně nepovedenou přihrávku na opačné křídlo, který míč sebral soupeře. Posléze se pravý obránce Beck ujme autového vhazování.
     
    5
    Velmi dobře napadal domácí De Blasis, který pouze opět odkopl míč za postranní čáru. Následovat bude další autové vhazování.
     
    6
    Akolo se stáhl do trochu netradičního prostoru, načež mířila kolmice na rozeběhnutého Insúu. Ten ani přes své rychlé nohy nebyl první u míče.
     
    7
    Zničehonic měl spoustu prostoru před sebou Maxim, který postupoval až do vápna. Tam tvrdě vypálil, s jeho ránou si ale Zieler dokázal poradit.
    7. Zieler měl první práci.
     
    8
    De Blasisovi se nepodařilo procedit balón na svého kolegu, posléze Quaisonovi nechybělo mnoho. Mohuč začíná svírat svého soupeře.
     
    9
    Na opačné straně to centrovaným balónem zkoušel Insúa, který poslal do vápna zajímavý centr. Ten se ale stal snadnou kořistí hráčů soupeře.
     
    10
    Zieler měl opět spoustu práce, neboť do jeho prostoru se snášel nebezpečný centr. Ten nakonec hostující brankář stačil vyrazit před sebe.
     
    11
    Hostující strážce tyčí je v úvodu utkání hodně vytěžován. Nyní byl pověřen výkopem na druhou stranu hřiště, Beck se ale nedokázal prosadit v hlavičkovém souboji.
     
    12
    Baumgartl nyní sváděl rychlostní souboj s De Blasisem, načež první jmenovaný se prezentoval velmi přesným skluzem. Aut pro domácí celek.
     
    13
    Právě pravý bek Stuttgartu rozehrával standardní situaci z hlouby pole. Místo dalekonosné nabídky si vybral pouze Zielera, jenž roztáhl hru k postranní čáře.
     
    14
    Už, už to vypadalo, že se Ascacibar nedokáže zorientovat v prostoru, nakonec ale vše vyřešil na jedničku. Napadající Frei se k míči vůbec nedostal.
     
    15
    Švýcarský záložník následně dostal nabito do velmi dobré palebné pozice, odkud zamířil pouze doprostřed branky. Zieler byl opět připraven.
     
    16
    Netrvalo dlouho a Frei se prezentoval nedovoleným zákrokem. Na zemi skončil hostující Gentner, jenž byl zcela jasně faulován loktem.
     
    17
    Domácí zadák Diallo v poklidu zastavil centr, kerý se snášel za jeho záda. Následně ale jeho kolegové neudrželi balón, o který se opět musí bojovat.
     
    18
    To jsou šance! Holtmann se vydal na útočný výlet, po kterém se dostal až do šestnáctky. Jeho přízemní rána ale měla nepřesné parametry, Zieler nemusel vůbec zasahovat.
     
    19
    Na opačné straně narazil Akolo an dobře stojícího Bakua, který se zmohl pouze na odklizení míče. Hosté momentálně kombinují na vlastní polovině.
     
    20
    Özcan po zisku balónu okamžitě servíroval balón na Aoga, ten se ale v dobře přihrávky nacházel v ofsajdu. Jednoznačně správné rozhodnutí pomezního.
     
    21
    Zieler si jako adresáta vybral u postranní řáry stojícího Becka, který pouze posunul balón k volnému kolegovi. Tím je obranný kolega Badstuber.
     
    22
    Kulatý nesmysl se dostal také k Zentnerovi, který pro změnu hledal De Blasisa. Jeho útočný kolega sice prohrál souboj, míč se ale dostal k domácím.
     
    23
    Nejdříve si De Blasis ustlal v pokutovém území, hlavní sudí ale nechal pokračovat ve hře. Posléze se jeden z hostů dopustil nedovoleného zákroku.
     
    24
    Momentálně sledujeme hodně nezáživnou pasáž utkání, která nenabízí nic moc zajímavého. Naopak je k vidění spousta nepřesností.
     
    25
    Brosinski si udělal na pravé straně moc hezky prostor, následný centr šajtlí ale poslal pouze na hlavu Badstubera. Domácí pokračují v tlaku.
     
    26
    Do pokutového území připlachtila další velmi nebezpečná nabídka, se kterou hostě neměli žádné problémy. I tak se Mohuč dožadovala pokutového kopu.
     
    27
    Hra se nyní přelévá ze strany na stranu, po Aogově nepovedem driblinku s míčem bude Holtmann vhazovat. Bude to kousek za polovinou hřiště.
     
    31
    Obrovská šance hostů! Ti se dostali do velmi nadějného kontru, po kterém zakočnoval Ascacibar pouze do vyběhnuvšího Zentnera.
     
    32
    Šance také na druhé straně. Maxim si fantasticky potáhl balón, posléze se ocitl zcela osamocen na hranici šestnáctky, odkud zacílil těsně vedle.
    32. Maxim o kousek minul.
     
    33
    To jsou věci! Hostující obrana úplně zapomněla na Quasiona, který po úprku zakončoval slabě do brankáře. Posléze míč odkopl do bezpečí Kamiński.
     
    34
    Logicky tak následoval rohový kop, který si vzal na starost Maxim. Jeho nabídka mířila na přední tyč, kde byl jako první u balónu Badstuber.
     
    35
    Práci měl také pomezní rozhodčí, kterému neuniklo De Blasisovo ofsajdové postavení. Stuttgart bude rozehrávat od vlastního pokutového území.
     
    36
    Do dalšího zakončení se natlačil Quaison, jehož rána byla sražena za čáru. Maximova další nabídka opět měla velmi špatné parametry a naopak se souepř dostal ke kontru.
     
    37
    Galapředstavení šancí pokračuje. Tentokrtáe si na Holtmannův přízemní centr seběhl Maxim, jehož rána z první mířila nad horní konstrukci.
     
    38
    Přihrávku na Becka málem vystihl Holtmann, kterému opravdu moc nechybělo. K zakončení se naopak dostal Akolo, jeho rána mířila pouze do Zentner.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Latza (1. FSV Mohuč 05).
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli sudí také něco nastaví.
     
    40
    Hosté si vychutnávali práci s míčem na útočné polovovině, kde se ale dopustili velmi laciné ztráty. Insúa totiž nezachytil balón na hrací ploše.
     
    41
    Brosinskiho autové vhazování doletělo až na De Blasise, jehož zpracování ho vyhnalo pouze k protihráče. Pozorná obrana hostů ukořistil propadnuvší hrací předmět.
     
    42
    Gentner se zničehonic dostal k nepřesnému odkopu z kopačky Dialla. Nicméně i hostující záložník si míče moc dlouho neužil.
     
    42
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Máme tu první branku dnešního utkání! Akalo velmi hezky přiťukl patičkou na volného CHRISTANA GENTNERA, jenž střelou o tyč posílá svůj celek do vedení.
     
    45
    Ou! Jeden z hostů si navedl míč k pokutovému území, odkud vypálil těsně vedle tyče. V ochozech to pouze zahučelo.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nabídl velmi zajímavou podívanou. Sledovali jsme galapředstavení zahozených šancí, přičemž o jediný přesný zásah se postaral hostující Gentner. Ten využil nepozornosti domácí obrany a Zentner byl následně proti jeho pokusu krátký.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte domácí. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Kamińskimu se překvapivě podařilo najít prostor, kde se pohyboval Akolo. Následně situaci řešil Hack ve spolupráci se Zentnerem.
     
    49
    Hodně nevybíravě byl poslán k zemi domácí Brosinski, který se ještě teď snaží rozchodit bolístku. Mezitím jeho spoluhráči pokračují v kombinování.
     
    50
    K ráně zhruba z pětadvaceti metrů se odvážil Maxim, který si opět vybral prostředek branky. Tam se znovu nacházel pozorný brankář Zieler.
     
    51
    Insúa se dlouho rozmýšlel, co vlastně udělá s balónem. Nakonec ho vyslal na naběhnuvšího Akola, před kterým s trochou štěstí zasáhl Hack.
     
    52
    Šermovanou uprostřed hrací plochy nakonec lépe zvládli domácí hráči, kteří se posléze zmohli pouze na odkop až k Zielerovi.
     
    53
    Po Zentnerově nepovedeném odkopu se Insúa chopil autového vhazování. Ten byl poslán na Akola, jenž se sice prosmýkl kolem dvojice protihráčů, posléze ale přišel o balón.
     
    53
    Domácí hráči ale musí zůstat v permanenci, neboť soupeř bude zahrávat rohový kop. Ten zřejmě provede levý křidelník Aogo.
     
    53
    Je tu pokutový kop pro Stuttgart!
     
    53
    Žlutou kartu dostává Quaison (1. FSV Mohuč 05).
     
    54
    Aogo (VfB Stuttgart) neproměňuje pokutový kop.
    54. Neproměněná penalta.
     
    54
    Fantastický Zentner! Ten totiž odhadl, kam míč poletí a následně ho dokázal vyrazit do strany. Mohuč je tak stále ve hře!
     
    55
    Kulatý nesmysl se posléze dostal až k Zielerovi, jenž na nic nečekal a okamžitě ho poslal do nebezpečného prostoru. Tam se ale nedostal nikdo k zakončení.
     
    56
    Za dlouhým míčem spěchal Quaison, pro kterého byla vzdušná nabídka přeci jenom příliš dlouhá. Zieler si zkušeně počkal na odskok balónu.
     
    57
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Quaison, přichází Muto.
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Baku, přichází Berggreen.
     
    58
    Tak uvidíme, jak nové dvě tváře zamýchají s herním projevem svého celku. Nutno dodat, že domácí hráči jsou v úvodu hodně nervózní.
     
    59
    Šanci ale budou mít nyní. Maximova snaha přejít kolem Baumgartla nevyšela dle představ, hostující obránce si ale pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    60
    K rozehrávce se postavil sám faulovaný, tedy Maxim, který to udělal prachbídně. Centr totiž poslal hned na prvního bránícího hráče.
     
    61
    Velmi chytře to zamýšlel Aogo, který chtěl vypálit mezi nohama Dialla. To se mu povedlo jen z části, neboť domácí zadák srazil míč za brankovou čáru.
     
    62
    Další obrovská šance! Na rohový kop si totiž naskočil Insúa, který ještě prodloužil míč na zadní tyč. Tam ale Baumgartl nedokázal zamést míč do brány.
     
    62
    Mainz právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš! Rohový kop zahrávala také Mohuč, která ho ale narozdíl od soupeře dokázala zužitkovat. Jako poslední se podle všeho dotkl míče ABDOU DIALLO.
    62. DIALLO - 1:1
     
    63
    Dnenší utkání nabízí skutečně hodně ofenzivní představení, což nezaujatého fanouška musí těšit. V tuto chvíli je stav nerozhodný.
     
    64
    Střídající Berrgreen měl na levé straně spousta prostoru, místo individuálního průniku ale přihrával do obsazeného prostoru.
     
    69
    Muto se málem zbavil napadajícho Kamińskiho, posléze mu cestu vpřed zkřížil Gentner. I přesto bude domácí celek vhazovat v blízkostio šestnáctky.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Beck (VfB Stuttgart).
     
    70
    Kamiński to nyní nevypočítal ideálně, neboť zcela zbytečně zasáhl balón. Místo odkopu od branky tak bude následovat další rohový kop.
     
    71
    Ten tentokráte nepřinesl nic závratného, naopak na druhé straně měl práci Zentner. Domácí brankář musel rychle z branky a posléze odkopnout balón.
     
    72
    To je škody! Brekalo totiž zakončoval do odkryté části branky, naneštěstí pro hosty si do dráhy letu míče stoupl Akolo. Ten úplně zastavil zakončení.
     
    72
    Mainz právě vstřelil branku!
    Jenomže jsou to domácí, kdo se dostává do vedení! Mohuč zahrávala další volný kop, který si v šestnáctce našel opět ABDOU DIALLO, jenž střelou na bližší tyč nedal Zielerovi šanci.
    72. DIALLO - 2:1
     
    73
    Stuttgart se rázem ocítá v úplně jiné situaci. Nyní hostující celek prohrává o jednu branku a pokud chce postoupit, bude muset vstřelit minimálně jednu branku.
     
    74
    Holtmann si před malým momentem splnil své obranné povinnosti, přitom ale zavadil o nohu Becka. Hosté okamžitě rozehráli nabízenou standardku.
     
    74
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Aogo, přichází Grgić.
     
    75
    Razantní odkop v podání Brosinskiho dlouho skákal kolem postranní čáry, posléz se ale k němu dostal domácí celek. Ten se nyní žene kupředu...
     
    76
    Opět zakončení doprostřed branky. Svoje štěstí před malým momentem zkusil Maxim, jehož technický pokus směřoval opět do náruče Zielera.
     
    77
    Do pokutovéhoú zemí Stuttgartu přilétlo hned několik zajímavých centrů, ani jeden z nich ale nevyústil v žádné zakončení. Místo toho bude Zieler vykopávat.
     
    78
    Do zajímavé šance se dral domácí křidelník Muto, jenž ještě přihrával zcela nenápadného De Blasise. Včas ale zasáhl pozorný obránce Badstuber.
     
    79
    Po delší době musel svojí připravenost prokázat také brankář Zentner, který ale v poklidu pokryl nepříliš umístěnou střelu. Stuttgart pokračuje v držení míče.
     
    80
    Také pro hosty byla přichystána slušná pozice z volného kopu. Odpovědnost na svá bedra vzal Grgić, jehož vzdušná nabídka nenašela nikoho ve stejných dresech.
     
    80
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Maxim, přichází Serdar.
     
    81
    Časomíra se nám dostala do závěrečné desetiminutovky, stále platí, že blíže k postupu mají domácí hráči. Ti jsou i nadále ve vedení o jedinou branku.
     
    81
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Ascacibar, přichází Breier.
     
    82
    Moc nescházelo. Insúa se s ničím nerozpakoval a z nezvyklé pozice zakončil kousek vedle horního růžku. Hostující zadák se chytá za hlavu!
     
    83
    Gentner se po chvilkovém driblinku rozhodl přihrát vedle stojícímu Breierovi, který napodobil svého parťáka. Domácí velmi dobře vyplňují mezery na trávníku.
     
    84
    Mimo záběry kamer přišlápl hostující Brekalo na zemi Latzu, který samozřejmě pošetřil cenné vteřinky. Tato prodleva se ale jistě započítá do nastaveného času.
     
    85
    Stuttgartu se stále nedaří najít cestičku k brance soupeře. Nutno dodat, že početná skupinka domácích hráčů pouze stojí na hranici vápna.
     
    86
    Latza si naprosto neporozuměl se svými kolegy, kteří zřejme čekali úplně jiné řešení nadějného brejku. Místo toho bude Zieler rozehrávat.
     
    87
    Domácí hráči momentálně skvěle napadají rozehrávku soupeře, jenž má s vedením útočné akce velké problémy. Střídající Muto nyní uzmul balón.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    Stuttgart začíná pořádně svírat svého soupeře. Po rohovém kopu se k hlavičce z dobré pozice dostal Akolo, jeho zakončení ale mířilo pouze doprostřed.
     
    90+3
    Mainz právě vstřelil branku!
    Je hotovo, Mohuč postupuje do dalšího kola! Domácí se dostali k rychlému protitútoku, po kterém se tváří v tvář brankáři prosadil SUAT SERDAR.
    90+3. SERDAR - 3:1
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím domácí Mohuče poměrem 2:3. Utkání se lámalo na začátku druhého dějství, kdy hosty odmítl poslat do dvoubrankového vedení Aogo, jenž neproměnil pokutový kop. Posléze se konečně probudil i domácí celek, který utkání otočil dvěma brankama. Stuttgart poté soupeře zatlačil k jeho šestnáctce, žádnou vyloženou šanci si ale nedokázal vypracovat. Naopak se v poslední minutě ještě trefil za domácí mužstvo Serdar.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 10:8. Střely mimo: 9:6. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:7. (22:54:11)

    David Suchý

    Branky: 62. Diallo, 72. Diallo, 90+3. Serdar – 42. Gentner

    Karty:   38. Latza (MAI), 53. Quaison (MAI) – 70. Beck (STU)

    Neproměněná penalta: 54. Aogo (STU), brankář Zentner zneškodnil


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 10:8. Střely mimo: 9:6. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:7.
    1. FSV Mohuč 05: Zentner – Brosinski,. Hack, Diallo, Holtmann – Baku, Latza – Quaison, Frei, Maxim – De Blasis
    Náhradníci: Serdar, Donati, Öztunali, Berggreen, Fischer, Muto, Huth

    VfB Stuttgart: Zieler – Baumgartl, Badstuber, Kamiński – Beck, Ascacíbar, Gentner, Insúa – Özcan, Aogo – Akolo
    Náhradníci: Grahl, Breier, Asano, Ofori, Grgic, Brekalo, Sessa

    Rozhodčí: Stieler – Jöllenbeck, Fischer
    bahis siteleri