Genk – Kortrijk 1:0 (kon.)
konec
KRC Genk
1:0 (1:0)
KV Kortrijk
Úterý 06.02.2018, 20:45 • Luminus Arena, Genk • Belgický pohár • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    KRC Genk

    Aktuálně šestý tým belgické Jupiler League v prvním kole poháru narazil na klub Cercle Bruggy. V tomto utkání padla pouze jediná branka, o kterou se postarali hosté z Genku a zásluhou Pozuela slavili po výhře 1:0 postup do osmifinále.
    Tam KRC změřilo síly s Mechelenem. Duel začal velmi svižně, když se domácí KV dostalo do vedení již ve 4. minutě po gólu Pedersena. O tři minuty ovšem z penalty srovnal Ingvartsen a zápas tak sliboval gólové hody. Opak však byl pravdou a za stejného stavu se šlo do penaltového rozstřelu. V něm byl úspěšnější Genk, který na rozdíl od svého soupeře proměnil všechny pokutové kopy, kdežto Mechelen jen čtyři. Po výhře 2:1 na penalty šlo tedy dále KRC.
    Velké drama přineslo čtvrtfinále proti Waasland-Beverenu. Genk sice vedl rychle 2:0, ale Beveren ještě do poločasu srovnal. V 91. minutě to pro Genk vypadalo nadějně, když na 3:2 dával Malinovskij. O dvě minuty později však střetnutí do prodloužení a následných penalt poslal brankou na 3:3 hostující Myny. Rozstřel poté opět lépe zvládlo KRC, které rozhodlo o postupu již po čtvrté sérii.
    Úvodní semifinálové utkání však vyznělo pro domácí Kortrijk. Ten sice relativně brzy prohrával na svém stadionu, avšak dvěma góly dokázal skóre otočit. Ještě do poločasu ovšem Genk srovnal. Když už to vypadalo, že zápas skončí remízou, rozhodl o výhře KV 3:2 v 87. minutě Rougeaux.
     
    KV Kortrijk

    Osmé mužstvo belgické ligy zažívalo bohatší zápasy na góly než Genk. V prvním kole doma porazil Entente Durbuy 5:3 a mohl se tak radovat z postupu do osmifinále, kde na něj čekaly Antverpy.
    I tady viděli fanoušci na stadionu Kortrijku brankové hody. KV vedlo v 66. minutě již 4:0. Hosté sice dokázali zkorigovat dvěma přesnými zásahy, ale na víc se již nezmohli a po prohře 2:4 se s účasti v poháru rozloučili.
    Ve čtvrtfinálové bitvě přivítal mužstvo Gentu. Ani to však zde nedokázalo uspět a domů odjelo s porážkou 4:1. Již po poločase bylo jasné, že má KV našlápnuto do semifinále. První půli totiž vyhrálo 3:1 a ve druhé pětačtyřicetiminutovce navíc pečetil výhru svého týmu Stojanović.
    První semifinále nakonec zvládli lépe domácí, kteří výhru vybojovali až v samotném závěru a zajistili si tak lepší pozici do dnešní odvety.
     
    Posledních pět vzájemných utkání

    30.1.2018 Kortrijk – Genk 3:2
    23.12.2017 Genk – Kortrijk 2:3
    28.10.2017 Kortrijk – Genk 0:0
    29.4.2017 Genk – Kortrijk 3:0
    16.4.2017 Kortrijk – Genk 0:3
     
    Úvodní sestavy:

    KRC Genk: Vuković – Nastić, Aidoo, Colley, Uronen – Wouters, Seck – Buffel, Pozuelo, Samatta – Ingvartsen
    Náhradníci: Coucke – Brabec, Khammas, Dewaest, Karelis, Žergova, Vanzeir, Schrijvers, Mata, Maehie

    KV Kortrijk: Kaminski – Rougeaux, Kumordzi, Kagelmacher, D´Haene – van der Bruggen, Makarenko – Chevalier, Ajagun, Ouali – Perbet
    Náhradníci: Bruzzese – De Smet, Papazoglou, Stojanović, Lepoint, Ivanof, Azouni, Verboom, Attal.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí začali utkání velmi aktivně. Po nepovedené prostrkávačce za obranu středem hřiště zůstanou u míče a budou vhazovat.
     
    2
    Na druhé straně se hosté na útočné polovině příliš neohřáli. Domácí zadáci pohlídali balon směřující do zámezí a bude se kopat od brány Genku.
     
    3
    Pod velkým tlakem na polovině hřiště ztratil Kortrijk míč a bude se tak muset bránit dalšímu ataku soupeře.
     
    4
    Aidoo se pokusil dlouhou přihrávkou po zemi poslat míč z půlící čáry až na své spoluhráče v okolí šestnáctky. Díky dobré obranné práci hostujících zadáků se však k balonu nedostali.
     
    5
    Vzápětí se veškeré dění stěhuje před domácí bránu, kde se Genk bude muset bránit přímému kopu z levé strany.
     
    6
    Hostům se však rozehrávka příliš nepovedla a svým centre trefili jen prvního bránícího hráče. Následně KRC přecházelo do rychlého brejku, ale ani oni nedokázali po centru z levé strany ohrozit Kaminskiho.
     
    7
    Kumordzi pod velkým tlakem dokázal míč odkopnout z vlastní šestnáctky. Domácí však poté budou vhazovat v okolí pokutového území.
     
    8
    D´Haeneho centr sice doputoval k adresátovi, ale ten míč ideálně nezpracoval a poté se již hosté ke střele z hranice pokutového území nedostali.
     
    9
    Velká škoda pro Genk, že nyní neprošla přihrávka ze středu hřiště na levou stranu velkého vápna. Poté by se totiž domácí dostali do jasné pozice, ale tak budou po faulu KRC hrát hosté.
     
    10
    Příliš daleko měl nyní k míči Ajagun. Míč tak doputoval až do rukavic Vukoviće, jenž okamžitě rozehrává na kopačky svých kolegů.
     
    11
    Poté si Nastić šikovně navedl míč z pravé strany do středu na levačku, ale rána se mu hrubě nevydařila a jeho pokus skončil vysoko nad.
     
    12
    Velmi dobrou práci odvedl Buffel, který se vrátil až k brankové čáře a ustrážil míč před dotírajícím soupeřem. Následovat bude odkop od brány Vukoviće
     
    14
    Ingvartsenovi se sice podařilo v souboji jeden na jednoho přelstít svého strážce, ale následně byla jeho přihrávka pod sebe velmi nepřesná.
     
    15
    Genk právě vstřelil branku!
    Domácí před chvílí nedokázali proměnit závar před bránou, ale následoval rohový kop, po kterém se již ujímají vedení! Na centr Pozuela od rohového praporku si mezi malým vápnem a penaltovým puntíkem naskočil IBRAHIMA SECK, jenž prudkou hlavičkou pod břevno otevírá skóre zápasu.
    15. Ibrahima SECK - 1:0
     
    17
    Vzápětí se vyhnul ofsajdové pasti Ingvartsen, ale svůj průnik zakončil z levé strany pokutového území jen těsně vedle zadní tyče.
     
    19
    Na zemi po souboji zůstal ležet jeden z hostujících hráčů. Domácí míč sportovně zakopli do zámezí a dávají tak prostor k ošetření.
     
    20
    Podle všeho se však nebude jednat o vážné zranění a hostující hráč bude moci pokračovat ve hře.
     
    21
    Buffel byl nyní na útočné polovině později v souboji o míč než jeho soupeř, kterého následně povalil domácí hráč k zemi. Bude se tedy kopat proti bráně Genku.
     
    23
    Hosté nyní zastavili útok soupeře ihned na půlící čáře, ale Genk i nadále zůstane u míč a z prostoru střídaček uvede míč do hry autovým vhazováním.
     
    24
    Na dlouhý centr do šestnáctky nedoskočil Pozuelo a balon následně doputoval až za čáru. Kaminski si tedy již chystá míč k odkopu.
     
    26
    Buffel se nyní hodně zlobí na pomezního sudího, že mu odmával ofsajd. Jeho protesty však rozhodnutí arbitra zvrátit nemohou.
     
    27
    Ofsajd se následně pískán i na druhé straně. Tentokrát v něm byl lapen Ajagun, který se také verdiktu hodně diví, ale ani on s ním nic neudělá.
     
    28
    Buffel následně šikovně posunul míč doprava na Nastiće, který se jej snažil z první nacpat před bránu. Centr se mu ovšem hrubě nepovedl a balon skončil až za bránou hostů.
     
    29
    Genk po dalším faulu KV rozehrával standardku na útočné polovině, ale ani tento centr nenašel v pokutovém území nikoho z domácích hráčů.
     
    30
    Ve velkém vápně soupeře zůstává ležet střelec úvodní branky Ibrahima Seck, který podstoupil dva tvrdé souboje, ve kterých dostal pořádně naloženo. Ze střídačky k němu již spěchají lékaří Genku.
     
    31
    Na hrací ploše stále probíhá ošetřování domácího fotbalisty a mezitím se z lavičky zvedl jeden z hráčů KRC. Uvidíme tedy, zda dojde ke střídání.
     
    32
    Seck se za doprovodu lékařů dostal mimo hřiště a posléze se již hlásí o návrat na trávník.
     
    33
    Ani další dlouhý nákop Kortrijku k úspěchu nevedl. V rohu hřiště totiž o míč přišli a domácí tak budou moci vhazovat.
     
    34
    Hostující lavička nyní vehementně protestuje proti rozhodnutí sudího, který odpískal před střídačka faul Kortrijku. Míč tak budou mít v moci fotbalisté Genku.
     
    35
    Ti však vzápětí o balon přišli a navíc mohli inkasovat! Do rychlého brejku postupovali hosté, kteří adresovali míč středem hřiště do úniku Perbetovi, který si mohl balon ještě zpracovat, ale rozhodl se vypálit pohotově z první a bránu Genku těsně přestřelil.
    35. Perbet svou pohotovou střelou přestřelil bránu Vukoviće.
     
    37
    Následně KV zatlačilo svého soupeře, ale ani jeden z centrů se neujal. Po dalším pokusu dostat míč před bránu budou hosté zahrávat rohový kop.
     
    38
    Na centr si však nejvýše vyskočil brankář Vuković, na kterého byl následně odpískán faul a bude se tak kopat proti bráně Kortrijku.
     
    40
    Velmi nebezpečnou standardku za dvaceti metrů budou mít nyní k dispozici domácí po faulu na středu hřiště. Uvidíme, jak s ní naloží.
     
    41
    Tak nyní stáli při KV všichni svatí! Pozuelo se postavil k exekuci přímého kopu a krásnou střelou trefil ke smůle domácích jen břevno hostující brány.
    41. Pozuelo krásnou střelou trefil břevno hostující svatyně.
     
    42
    Ihned z protiútoku mohli hosté vyrovnat! Jeden z hráčů Kortrijku si po nákopu Kaminskiho a hrubici domácího stopeta všiml, že je Vuković daleko z brány a zpoza šestnáctky jej zkusil přelobovat. Svým obloučkem však minul pravou tyč brány KRC.
    42. Hosté svým obloučkem mířili jen těsně mimo.
     
    43
    Následně hosté nedokázali prostřelit hradbu těl v pokutovém území při rohovém kopu a Genk se tak i nyní ubránil.
     
    45
    Pozuelo poté směřoval balon z přímého kopu na Secka na malém vápně. Míč se však k němu nedostal a navíc byl domácímu hráči odmáván a odpískán ofsajd.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi úvodní půle zápasu, která vyzněla lépe pro domácí. Ti se hned v 15. minutě dostali do vedení, když si na centr Pozuela od rohového praporku naskočil Ibrahima Seck, jenž svou hlavičko pod břevno rozvlnil síť za Kaminskim. Úvodní gól následně rozhýbal hru a mohli jsme vidět i další branky. Ve 41. minutě nastřelil Pozuelo po standardní situaci břevno. Hosté mohli srovnat z následného brejku, ale svým obloučkem jen těsně minuli tyč domácí brány. Genk tak drží po 45 minutách těsný náskok 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hosté mohli ihned v úvodu druhé půle zahrozit. Ajagun ovšem v ideální pozici na středu vápna špatně trefil míč, který se následně dostal do vyložené pozice k Oualimu, jenž bránu trestuhodně minul. Vše však bylo zbytečné, neboť druhý jmenovaný se nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    48
    Na poslední chvíli KV odvracelo centr na malém vápně na rohový kop. Veškeré dění se tak stěhuje před Kaminskiho.
     
    49
    Z následného rohu nic kloudného KRC nevytvořilo a hosté se tak bez větších obtíží dokázali ubránit.
     
    51
    Tato situace volala po gólu! Buffelův centr z pravé strany našel v ideální pozici na středu vápna Ibrahimu Secka, jenž se nikým nehlídán zavěsil do vzduchu, ale svou následnou hlavičku nasměroval jen doprostřed brány, kde byl připravený gólman Kaminski.
    51. Seck svůj druhý gól prozatím nepřidal.
     
    53
    Na obou stranách se nyní rodily slibné útoky. Hostům se však nepodařila narážečka na hranici pokutového území a v následném brejku se jeden na jednoho neprosadil domácí Ingvartsen.
     
    54
    Následně hosté zahrávali nadějný přímý kop z dvaadvaceti metrů, avšak jeho rozehrávka se jim příliš nepovedla, jelikož svůj pokus namířili pouze do zdi.
     
    55
    Poté navíc KV míč ztrácí, neboť praporek pomezního vyletěl nahoru a je tedy pískán ofsajd.
     
    56
    Nákop Vukoviće sice Seck prodloužil za sebe, ale Ingvartsen měl k míči dále než hostující stopeři, kteří se balonu nakonec také zmocnili.
     
    57
    Chevalier se posléze pokoušel o střílenou přihrávku, avšak ta se mu vůbec nepovedla a balon skončil až za bránou Genku.
     
    59
    Hosté i nadále pokračují v útočné snaze. Aby také ne, pokud chtějí pomýšlet na postup, tak musí alespoň vyrovnat.
     
    60
    Rougeaux sice svým centrem našel své spoluhráče v pokutovém území, ale Perbet následně zahrál vysokou nohou, což také hlavní arbitr odpískal.
     
    62
    Ve středovém kruhu si míč příliš předkopl Omar Colley, který následně oběma nohama zajel do svého soupeře. Hosté se poté sesypali na sudího a žádali na něm červenou kartu, ale bude z toho jen žluté napomenutí.
     
    63
    Po rohovém kopu se Kotrijk ke střele na hranici penaltového puntíku již nedostal a Genk dostal míč do bezpečné vzdálenosti od své brány.
     
    64
    Idir Ouali ztratil míč a při snaze zastavit Colleyho do něj ostře zajel skluzem a máme tady druhou žlutou kartu utkání.
     
    65
    Ve slibné střelecké pozici trefili hosté z první jen bránící zadáky Genku, od kterých se míč odrazil na rohový kop.
     
    66
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Marcus Ingvartsen, přichází Nikolaos Karelis.
     
    67
    Tak to byla tutovka, která by mohla domácí mrzet! Po krásné kombinaci na pravé straně se míč dostal na střed vápna, kde Seckovi střela vůbec nesedla. Balon se však odrazil na malý čtverec k Samattovi, který bránu nepochopitelně přestřelil.
    67. Samatt zahodil obrovskou šanci Genku.
     
    68
    A udeřit mohlo také na druhé straně! Hosté nakonec dostali balonu k Perbetovi na malé vápno, odkud však míč poslal svou hlavičkou v záklonu jen nad.
    68. Perbet ani v této možnosti nesrovnal.
     
    69
    S postupem času se stále více otevírají okénka v hostující obraně. Domácí je však zatím nedokázali patřičně potrestat.
     
    70
    Nyní sice kombinují na útočné polovině, ale prozatím se k vážnějíš situaci nedostávají. KV se relativně úspěšně brání.
     
    71
    Velmi ochotně šel k zemi při kontaktu v pokutovém území Karelis. Sudí však jasně ukazuje, že penaltu pískat nebude.
     
    72
    Poté se hosté ji dostali ze sevření. Z levé strany vyslali do šestnáctky centr, ke kterému se na malém vápně také hráči KV dostali, ale jejich slabou hlavičku zachytil Vuković do svých rukavic.
     
    73
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Hannes van der Bruggen, přichází Christophe Lepoint.
     
    74
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Abdul Ajagun, přichází Larry Azouni.
     
    74
    Genk se poté dokázal ubránit na přední tyči rohovému kopu a následnou střelu hosté namířili vysoko nad bránu.
     
    76
    Znovu se před domácími otevřelo více prostoru, ale jejich následnou střelu z hranice vápna zablokovala obrana Kortrijku.
     
    77
    Velmi důležitou hlavičku v pokutovém území předvedl Colley, jenž upálil míč z hlavy svému soupeři, který byl za domácím stoperem na malém vápně připraven zakončovat.
     
    78
    Poté znovu útočili domácí. Z levé strany ovšem přihrávka proletěla celým pokutovým území, a tak ani z této akce druhá branka nepadne.
     
    79
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Alejandro Pozuelo, přichází Siebe Schrijvers.
     
    82
    Další snahy hostů zastavuje faul Oualiho bez míče, který povalil na zem Secka. Domácí s rozehrávkou pochopitelně nikam nespěchají.
     
    83
    Danny Vuković si dal načas s rozehrávkou a sudí ho za to odměnil žlutou kartou.
     
    83
    Genk se nyní neukvapil a místo rychlého přechodu zvolil postupný útok a může tak kombinovat na polovině soupeře.
     
    84
    Zde však příliš dlouho nepobyl, neboť po nepřesné přihrávce se balon dostal až ke Kaminskimu, který tak může založit další útok KV.
     
    85
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Idir Ouali, přichází Jovan Stojanović.
     
    86
    Seck se následně probil k hlavičce na malém vápně a jeho pokus byl navíc tečovaný než přeletěl bránu. Genk bude tedy zahrávat rohový kop.
     
    87
    Následný centr ovšem proletěl pokutovým územím a na pravé straně se dokonce domácí dopustili faulu a budou se tak muset opět bránit.
     
    88
    Colley opět vyskočil nejvýše ve svém pokutovém území a odvrátil soupeřův centr. Genk se však i nadále bude muset bránit.
     
    89
    Tak to je opravdu nepříjemné! Rogeaux už už viděl, jak trefuje svou ránu na zadní tyč z pravé strany pokutového území. Kde se však vzal, tu se vzal Omar Colley, jenž mu míč na poslední chvíli ukopl a krajní bek hostů, tak plnou silou kopl svého soka do nohy a oba tak budou muset být ošetřeni.
     
    90
    Hůře z této srážky nakonec vzešel Rogeaux, který je stále ošetřován za čárou a nevypadá to, že by se ještě vrátil do hry.
     
    90+1
    Dries Wouters ještě v závěru utkání dostává žlutou kartu za faul na útočné polovině a následuje přímý kop hostů. Všichni hráči jsou tak nastěhováni v okolí šestnáctky Genku.
     
    90+3
    KRC se poté relativně snadno ubránilo, ale bude tak muset činit i nadále. Hostům však již příliš času nezbývá.
     
    90+3
    Genk navíc nastřádal velmi cenné vteřiny na polovině soupeře, který však již získal míč a může se vydat znovu vpřed.
     
    90+4
    Útočný faul však brzdí jejich snahy a bude se kopat proti bráně Kortrijku. Mezitím je Rogeaux odnášen na nosítkách do útrob stadionu a v dnešním duelu se již neukáže.
     
    90+5
    Běží již pátá nastavená minuta a domácí se pohybují na útočné polovině. Buffel navíc pro své barvy získal autové vhazování.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Vstup do utkání vyšel lépe domácím hráčům, kteří se již v 15. minutě dostali do vedení. Po rohovém kopu Pozuela se prudkou hlavičkou prosadil Ibrahima Seck. Další branky mohly padnou ještě v závěru první části, ale Pozuelo z přímého kopu trefil jen břevno a poté hosté v následném brejku svým lobem jen těsně minuli bránu.
    Ve druhé půli Kortrijk pochopitelně otevřel hru, což vytvářelo okénka v jeho obraně. Ty ke smůle domácích nepotrestal v dalších tutovkách Seck a po něm ani Samatt. Největší šance KV druhého poločasu přišla v 68. minutě, ale Perbet z malého vápna hlavou nezamířil přesně. Zbytek duelu již KRC zvládlo. Po výhře 1:0 a dvěma brankám na hřišti soupeře z prvního duelu se může radovat z postupu do finále.
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Přeji dobrou noc a u dalších on-line přenosů na počtenou. (22:51:09)

    Radomír Fukala

    Branky: 15. Seck

    Karty:   62. Colley (GNK), 83. Vuković (GNK), 90+1. Wouters (GNK) – 64. Ouali (KRT)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 6:6.
    KRC Genk: Vuković – Nastić, Aidoo, Colley, Uronen – Wouters, Seck – Buffel, Pozuelo (79. Schrijvers), Samatta – Ingvartsen (66. Karelis)
    Náhradníci: Coucke – Brabec, Khammas, Dewaest, Karelis, Žergova, Vanzeir, Schrijvers, Mata, Maehie

    KV Kortrijk: Kaminski – Rougeaux, Kumordzi, Kagelmacher, D´Haene – van der Bruggen (73. Lepoint), Makarenko – Chevalier, Ajagun (74. Azouni), Ouali (85. Stojanović) – Perbet
    Náhradníci: Bruzzese – De Smet, Papazoglou, Stojanović, Lepoint, Ivanof, Azouni, Verboom, Attal

    Diváci: 7 612
    30.01.2018
    Kortrijk - Genk 3:2

    Branky: 24. Ajagun, 35. Azouni, 87. Rougeaux – 17. Ingvartsen, 45. Buffel

    Karty:   45+1. Ajagun (KRT), 52. Ouali (KRT) – 20. Uronen (GNK), 90+1. Wouters (GNK)

    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 11:2.
    bahis siteleri