Slavia – Mountfield HK 1:0 (kon.) | Olomouc – Třinec 3:4 (kon.) | Chomutov – HC Plzeň 0:6 (kon.)
Vítkovice – Kometa Brno 0:8 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 4:0 (kon.) | Č. Budějovice – Kladno 1:3 (kon.)
K. Vary – Zlín 5:4 (2:0 po s.n.) | Liberec – Sparta 2:1 (po pr.) | HC Litvínov – Jihlava 6:3 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
0:6 (0:1, 0:1, 0:4)
HC Plzeň 1929
Sobota 03.03.2018, 12:30 • ZS Chomutov • DHL Extraliga juniorů • Nadstavba B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u mládežnického hokeje zase někdy příště. Všem fanouškům přeji z Pirátské arény příjemný zbytek sobotního dne. (14:44:52)
     
    Čtyřicet minut jsme sledovali celkem vyrovnané utkání, ale dominance Plzně v poslední části byla obrovská. Indiáni začali proměňovat šance a soupeři nakonec nadělili šest branek. Čisté konto si po velice dobrém výkonu připsal Kristián Kolář, jenž předvedl několik výtečných zákroků. Piráti se snažili vyrovnat se soupeři, což se jim dlouho dařilo, ale doplatili na vysoký počet vyloučených. Navíc se jim vůbec nedařilo v koncovce, a tak se před lídrem tabulky museli sklonit.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Domácí v plném počtu.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty celého zápasu. Kotouč mají na hokejkách hosté, kteří si v poklidu přihrávají za vlastní brankou. Kristián Kolář sahá po čistém kontu, které si po svém výkonu zcela jistě zaslouží.
     
    57:38
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:38
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Petr Chlán – 2 min., krosček).
    57:11 Jan MATIÁŠEK - 0:6
     
    57:11
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak to je černá dvacetiminutovka domácího mužstva! Zaváhání chomutovského obránce využil JAN MATIÁŠEK, jenž se dostal před Dominika Pavláta a střelou po ledě jej překonal. Asistence: Vojtěch Kovařík a Lukáš Kaňák.
    55:00 Petr ERET - 0:5
     
    55:00
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Piráti dostávají nepopulárního "bůra"! Už to vypadalo, že Dominik Pavlát má kotouč pod svou výstrojí. Jenže PETR ERET a Filip Přikryl černou gumu vyšťourali a nakonec ji poslal první zmíněný za brankovou čáru. Asistence: Filip Přikryl.
     
    54:07
    Plzeň se pokusila o dlouhou přihrávku, která překročila tři čáry, a tak je odpískané další zakázané uvolnění.
    53:11 Jan MATIÁŠEK - 0:4
     
    53:11
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A už je opravdu hotovo! Josef Roubal našel výborně postaveného JANA MATIÁŠKA, před kterým už zívala pouze odkrytá branka. Asistence: Josef Roubal.
     
    52:35
    Střelou přes obránce se prezentoval na druhé straně Jan Matiášek, který málem překvapit Dominika Pavláta. Chomutovský gólman držadlem hole kotouč se štěstím vyrazil.
     
    51:57
    Před branku se snažil natlačit Petr Chlán, kterému se podařilo také zakončit. Ovšem hostující brankář byl velmi dobře postaven u přední tyče a jeho pokus vyrazil.
     
    51:13
    Plzeň se už nikam nežene a na hře je to hned vidět. Zdá se, že se Západočeši budou soustředit již jen na obranu.
    50:04
     
    50:04
    Martin Hřebíček se mohl stát prvním autorem chomutovské branky, ale to by musel proměnit šanci před brankou. Jeho slabý pokus trefil je beton brankáře. Hra pokračovala dále a jeden z domácích se pokusil překvapit Kristiána Koláře, který vůbec netušil, kde se kotouč nachází. Nevěděli to ani samotní hráči, a tak hlavní sudí hru přerušil.
     
    47:59
    Plzeňskému celku se tato přesilová hra vůbec nedaří, ovšem to mu nemusí vůbec vadit. Až ke konci početní výhody nahazují indiáni puk na branku, ale Dominik Pavlát vykoukl zpoza hráčů před brankou a schoval černou gumu do rukavice.
     
    46:54
    V oslabení se ke střele probojoval Tom Polák, jehož pokus z mezikruží vyletěl přes obránce. Ovšem chomutovskému hráči se nepodařilo trefit prostor tří tyčí.
     
    46:24
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jiří Kopic – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    44:55 D. ROUBAL - 0:3
     
    44:55
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Chomutovská část publika se zlobí na čárové sudí, kteří podle nich neodpískali jasné zakázané uvolnění. K puku se dostala Plzeň, která už téměř jasně rozhoduje o svém vítězství. Od modré čáry vypálil Michal Houdek, jehož pokus vyrazil Dominik Pavlát před sebe. V tomto prostoru se nacházel DAVID ROUBAL, jenž se z dorážky nemýlil. Asistence: Michal Houdek a Martin Lokajíček.
     
    44:01
    Z ostrého úhlu se pokusil překvapit Dominika Pavláta Jakub Vavřička, který orazítkoval jen brankovou konstrukci. Nutno říct, že chomutovský brankář prostor u přední tyče výborně utěsnil.
     
    43:19
    Střelu od modré čáry tečoval mezi kruhy plzeňský obránce, jenž minul vlastí branku jen o několik málo centimetrů. Kristián Kolář se ke svému spoluhráči jen vyčítavě podíval.
     
    41:58
    Jakub Köver dostal zadovkou kotouč od spoluhráče. Slovenský šikula se už chystal vystřelit, ale situaci mu znepříjemnili dva vracející se hráči Plzně, a tak ke střele nakonec nedošlo.
     
    40:44
    Piráti posunuli černou gumu do neutrální zóny a rychle zamířili po zakázaném uvolnění na střídačku, aby do hry pustili čerstvé síly.
     
    40:10
    Chomutovští vyhráli vhazování a hnali se hned do útoku. Ke střele přes obránce se dostal Kryštof Ouřada, který mířil do šibenice branky. Ovšem Kristián Kolář měl vyrážečku na správném místě.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    V druhé dvacetiminutovce přidala Plzeň další branku, o kterou se postaral Marek Rubner, jenž dal svému celku dvoubrankové vedení. Ovšem nutno přiznat, že zcela zaslouženě. V prostřední části byli Západočeši aktivnější, čímž se i více dostávali k šancím. Chomutovský soubor musí hodně přidat, jinak se mu vidina play-off už hodně vzdálí. Uvidíme, co nám celky předvedou v poslední dvacetiminutovce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:54
    Ještě před závěrečnou sirénou druhé dvacetiminutovky vyhazuje Plzeň na zakázané uvolnění. Ovšem zřejmě se v této části nic zásadního už nestane.
    39:08
     
    39:08
    Za modrou čárou si vzal kotouč Matěj Chalupa, který nabral rychlost a položil se do zakončení, které vyrazil Dominik Pavlát. Chomutovský brankář je v tomto střetnutí asi nejlepším Pirátem na ledové ploše.
     
    38:08
    Domácí borci jsou pod tlakem a opět posunuli hru jen do neutrální zóny. Plzeň se vrátila rychle do pásma, kde opět zasahuje Dominik Pavlát. Následně Piráti vyhazují jen na zakázané uvolnění.
     
    37:27
    Hosté jsou při chuti a snaží se soupeři odskočit na rozdíl tří branek. Ovšem proti je chomutovský brankář, jenž si počkal na střelu z pravého kruhu pro vhazování.
    35:46 Marek RUBNER - 0:2
     
    35:46
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Dvojnásobnou výhodu Plzeň nevyužila, ale hned po jejím vypršení už se radovala ze druhého vstřeleného gólu. Matěj Chalupa chytře našel číhající ho MARKA RUBNERA. Asistent kapitána udělal Dominiku Pavlátovi kličku a po ledě zakončil od odkryté svatyně. Asistence: Matěj Chalupa a Lukáš Kaňák.
     
    35:11
    Jakub Köver měl dost času na to, aby vyhodil, ale jeho vyhození zachytil jeden z hostů. Plzeň je opět v útoku a může zahrozit.
     
    34:25
    Plzeňští budou hrát ve dvojnásobné početní výhodě!
     
    34:25
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Vít Seemann – 2 min., napadení).
     
    33:51
    Indiáni šli tvrdě do brankoviště, kde měl kotouč v moci už brankář. Ovšem chomutovští obránci je rychle z brankoviště odstavili. Bude se vhazovat po levici Dominika Pavláta.
     
    33:44
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Tom Polák – 2 min., nedovolené bránění).
    32:16
     
    32:16
    Obrovskou šanci a další branku měl na hokejce Marek Rubner, který dostal přihrávku přes celou šířku kluziště. Jeho pokus z voleje vyrazil skvěle se přesouvající Dominik Pavlát.
     
    31:17
    Hostující celek je v plném počtu a začíná jeho početní výhoda. Ovšem Plzeňští budou muset začít od vlastního brankáře, jelikož Piráti ihned vyhodili.
     
    30:15
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Ondřej Buchtela – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Jakub Veselý.
    29:50
     
    29:50
    Mezi kruhy si nabruslil Jakub Köver, jenž mířil mezi ruku a tělo brankáře. Ovšem mezeru utěsnil hostující gólman. Následně vypálil ještě Tomáš Hajič, který trefil jen beton Kristiána Koláře.
     
    29:13
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Jan Matiášek – 2 min., napadení).
     
    27:54
    Do dvou šancí po sobě se dostal Petr Eret, jenž nejprve trefil Dominika Pavláta a následně nikým nehlídán netrefil opuštěnou část branky. To byly horké chvíle pro chomutovský celek.
     
    27:15
    Už to vypadalo, že se indiáni dostanou do přečíslení, jenže si nepohlídali ofsajdové postavení. Hra se vrací zpátky do středního pásma.
     
    26:37
    Po zakončení od modré čáry se zákrokem předvedl Dominik Pavlát. Další pokus plzeňského celku zastavila domácí obrana.
     
    26:04
    Po nepřesné přihrávce se ke kotouči dostal Jakub Köver, jenž vyhazuje, čímž spoluhráčům umožňuje vystřídat.
     
    25:47
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (hráčská lavice – 2 min., příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Ondrej Šišolák.
     
    24:09
    V pravém kruhu pro vhazování se uvolnil Tom Polák, který mířil mezi brankářovy betony. Ovšem ten mezeru utěsnil, a tak je stav utkání stále nezměněn.
     
    23:12
    Golfákem vystřelil od pravého hrazení Martin Hřebíček, jenž mířil k zadní tyči. Jenže plzeňský gólman zasahuje betonem. Následně se Západočeši osvobozují jen přes zakázané uvolnění.
     
    22:45
    Kličkou od mantinelu do středu hrací plochy se mohl pochlubit Adam Váchal, který to až do zakončení udělal znamenitě. Ovšem jeho pokus následně zamířil jen do hrudi Dominika Pavláta.
     
    22:34
    Plzeňští zamkli domácí celek v jeho třetině, avšak ke střele se nedostali. Následně se Chomutovu podařilo se štěstím vyhodit do středního pásma.
    21:20
     
    21:20
    K odraženému kotouči se probojoval Jaroslav Kulich, který mířil střelou asi dvacet centimetrů nad ledem k zadní tyči. Ovšem Kristián Kolář se blýskl perfektním zákrokem vyrážečkou.
     
    20:51
    Západočeši přežili i druhé oslabení, ovšem Piráti pokračují dál v útočné akci.
     
    20:38
    Zdá se, že Ondřej Buchtela je v pořádku, když za doprovodu spoluhráčů odjíždí na střídačku. Za malou chvilku se bude moci pokračovat ve hře.
     
    20:38
    Individuální akcí se prezentoval Ondřej Buchtela, který se procpal až k zakončení, ovšem Kristián Kolář byl na svém místě. Oba zmínění se po akci spolu srazili a chomutovský obránce leží v rohu kluziště.
     
    20:05
    Úvodní vhazování druhé periody vyhráli domácí, ale paradoxně se do šance mohli dostat hosté. Jenže jednomu z útočníku ujel kotouč mezi kruhy.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V úvodní dvacetiminutovce jsme viděli pouze jedinou branku, o kterou se v přesilové hře postaral Jakub Vavřička, a tak jde lídr tabulky spokojeněji do kabin. Ovšem jinak se hrál celkem vyrovnaný hokej, i když více šancí mělo domácí mužstvo. Piráti zatím doplácejí na horší kvalitu zakončení a musejí s tím něco do dalšího průběhu utkání udělat. Uvidíme, co nám oba celky nabídnou v další periodě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Místní hlasatel hlásí, že se hraje poslední minuta první třetiny a ve stejném momentu Piráti kombinují v rohu útočného pásma.
     
    18:49
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Filip Staněk – 2 min., krosček).
     
    18:33
    Po chybě Víta Seemanna se Plzeňští hnali do dalšího útoku, ovšem při střele z druhé vlny byla zasažena brusle domácího beka.
     
    17:21
    O další pokus se pokusil Tomáš Hajič, jehož pokus byl zablokován. Hra se přesunula před branku Dominika Pavláta, kde puk po teči zamířil do ochranné sítě. Je jasné, že také Plzeň se první početní přesilové hře Chomutova ubrání.
    16:04
     
    16:04
    Velká šance Pirátů zůstává opět neproměněná! Puk šel přes obránce na druhou stranu hrací plochy, kde se nacházel Kryštof Ouřada. Ten mířil opět pod horní tyč, ale levé rameno Kristiána Koláře už podruhé zachránilo situaci.
     
    15:22
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Michal Houdek – 2 min., podražení).
     
    14:24
    Čároví rozhodčí viděli další ofsajdové postavení plzeňského celku, a tak vykazují hru opět do neutrální zóny.
    13:55
     
    13:55
    A mohlo být vyrovnáno! Vyhození hostujícího celku šlo středem hřiště a nemělo téměř žádnou razanci. Na modré čáře zachytil černou gumu Tom Polák, jenž si popojel na hranici kruhů, odkud trefil jen rameno vyjetého Kristiána Koláře.
     
    12:41
    Domácí se snaží rychle vyrovnat a hned v následujícím střídání vyslali na soupeřovu branku hned několik střel. Ovšem ty skončily na dobře chytajícím brankáři nebo na dobře postavených obráncích.
    11:10 Jakub VAVŘIČKA - 0:1
     
    11:10
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Ovšem druhou početní výhodu už Plzeňští využívají! Střelu od modré čáry vyrazil Dominik Pavlát před sebe, odkud zakončoval Jakub Pour. I na jeho zakončení chomutovský brankář zareagoval, ale na dorážku JAKUBA VAVŘIČKY z úhlu již nestačil. Autor branky totiž našel přesně volné místečko pod horní tyčí. Asistence: Jakub Pour a David Kvasnička.
     
    10:47
    Chomutovští s velkou dávkou štěstí dostali černou gumu do středního pásma, ovšem indiáni se rychle vracejí do třetiny.
     
    10:26
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Ondřej Buchtela – 2 min., krosček).
     
    09:44
    Další snažení západočeského celku zastavuje ofsajd, jelikož jeden z útočníků předvedl kličku na modré čáře. Hra se opět vrací do střední třetiny.
     
    08:28
    Plzni se zatím početní výhoda nedaří a to i proto, že přihrávka na modrou čáru byla hodně nepřesná. Nyní už je jasné, že se Chomutov první přesilové hře soupeře ubrání.
     
    07:10
    Od modré čáry si první přesilovkové zakončení připsal Marek Rubner, jehož pokus schoval chomutovský brankář do lapačky. Dominik Pavlát puk z rukavice rychle vyklepal a okamžitě vyhazuje.
     
    06:45
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Josef Bajer – 2 min., vražení na hrazení).
     
    06:20
    Individuální akcí se prezentoval Ondřej Buchtela, který s kotoučem dojel až za branku soupeře, kde prohrál souboj s přesilou.
     
    05:42
    Chomutovskému celku se nyní opět nepodařil přechod přes útočnou modrou čáru a opět se tedy píská ofsajdové postavení.
     
    05:20
    Před branku domácího celku nabruslil David Roubal, jemuž přizvedl hůl soupeř, a tak černá guma dojela v pohodě pod lapačku Dominika Pavláta.
     
    04:59
    Také Piráty zastavuje hvizd čárového rozhodčího, jenž opět píská ofsajd. Hra se v posledních momentech trochu kouskuje.
     
    04:36
    Západočeši se hnali do dalšího útoku, ovšem v cestě za dosažení první branky je zastavil ofsajd. Hra se vrátila do středního pásma.
     
    04:00
    Už to vypadalo, že se domácí dostanou do přečíslení, ale Martinu Hřebíčkovi puk utekl, a tak jeho pokus od pravého mantinelu vykopl Kristián Kolář.
     
    03:08
    O černou gumu se bojovalo u zadního hrazení za plzeňskou svatyní. Nakonec získali kotouč Piráti, jimž se zakončit nepodařilo.
     
    02:08
    Plzeňští vyhodili na zakázané uvolnění, které se nakonec nepíská, jelikož chomutovský obránce neprojevil žádnou aktivitu jet za kotoučem.
     
    01:18
    Také Dominik Pavlát si připisuje první zákrok dnešního odpoledne, když do své výstroje schoval pokus z levé strany hrací plochy. Hraje se zatím velmi rychle a duel má slušné tempo.
     
    00:44
    Martin Hřebíček mohl zakončovat z mezikruží, ovšem v poslední chvíli mu byla nadzvednuta hokejka. Ovšem Piráti pokračovali v akci a střelu od modré čáry vytěsnil k zadnímu mantinelu Kolář.
     
    00:05
    Úvodní vhazování vyhrál hostující centr, a tak má Plzeň právo prvního útoku. Ovšem ten skončil už ve středním pásmu, a tak si první střelu na branku připisují domácí. Jenže Kristián Kolář si na pokus od mantinelu počkal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Pavlát (Běhula) – Buchtela, Kopic, Seemann, Kleiner, D. Novák, Studený, A. Novák, Hajič – Köver, Bajer, Polák, Hřebíček, Chlán, Kulich, Veselý, Šeliga, Šišolák, Šilar, Ouřada.

    HC Plzeň 1929: Kolář (Beran) – Houdek, Kvasnička, Štěpánek, Staněk, Váchal Kaňák, Lokajíček – Chalupa, Reitspies, Hanzlík, Matiášek, Vavřička, Pour, J. Roubal, Kovařík, Přikryl, Eret, D. Roubal, Rubner.

    Rozhodčí: Hlinka – Janíček, Goltsch.
     
    Piráti Chomutov

    Chomutovští v nadstavbové skupině ztrácejí dobře rozehrané zápasy, a tak jim se čtyřmi body patří až poslední tedy šestá příčka. Piráti v pěti případech slavili vítězství jen jednou, když doma přehráli Liberec. Ovšem na postupovou příčku Mladé Boleslavi ztrácejí Severočeši pouhé dva body.

    Poslední zápasy Chomutova:

    Sparta – Chomutov 5:4
    Chomutov – Mladá Boleslav 0:1
    Pardubice – Chomutov 6:5 po prodloužení
     
    HC Plzeň 1929

    Celek ze západočeské metropole se vyhřívá na první pozici, když získal deset bodů. Ovšem vedoucí příčku mu zajišťuje lepší skóre před Pardubicemi a pražskou Spartou. Plzeňští se mohou chlubit pevnou obranou, když v pěti zápasech inkasovali jen třináct gólů.

    Poslední zápasy Plzně:

    Mladá Boleslav – Plzeň 0:3
    Plzeň – Liberec 3:4 po nájezdech
    Sparta – Plzeň 4:2
     
    Vítám vás u nadstavbové části vítězů, která bojuje o play-off. Dnešním utkání se představí Piráti Chomutov a HC Plzeň 1929. Do vyřazovacích bojů postoupí čtyři nejlepší týmy z každé skupiny.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 12. Vavřička (Pour, Kvasnička), 36. Rubner (Chalupa, Kaňák), 45. D. Roubal (Houdek, Lokajíček), 54. Matiášek (J. Roubal), 55. Eret (Přikryl), 58. Matiášek (Kovařík, Kaňák)


    Piráti Chomutov: Pavlát (Běhula) – Buchtela, Kopic, Seemann, Kleiner, D. Novák, Studený, A. Novák, Hajič – Köver, Bajer, Polák, Hřebíček, Chlán, Kulich, Veselý, Šeliga, Šišolák, Šilar, Ouřada.
    HC Plzeň 1929: Kolář (Beran) – Houdek, Kvasnička, Štěpánek, Staněk, Váchal Kaňák, Lokajíček – Chalupa, Reitspies, Hanzlík, Matiášek, Vavřička, Pour, J. Roubal, Kovařík, Přikryl, Eret, D. Roubal, Rubner.

    Rozhodčí: Hlinka – Janíček, Goltsch
    bahis siteleri