Michalovce – Lipt. Mikuláš 2:6 (kon.) | Detva – Skalica 2:3 (kon.)
konec
HK Detva
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
HK Skalica
sk Úterý 03.04.2018, 18:00 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • Baráž
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pod Poľanou sa dnes zrodilo prekvapenie. Doterajší líder tabuľky play-out podľahol poslednému tímu na domácom klzisku. Skalica sa ujala vedenia v úvodnej tretine, keď z ojedinelého útoku skóroval Roman Jurák. V prostrednom dejstve síce domáci dokázali vyrovnať zásluhou Rastislava Gašpara, no do prestávky zase udrel Jurák a na začiatku tretej tretiny zvýšil náskok hostí v presilovke Martin Hujsa. Detva na to zareagovala druhým presným zásahom Gašpara, ale napriek veľkej snahe už nevyrovnala. (20:12:27)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Matthew Hackett zamieril na striedačku a Detva hrá so šiestimi hráčmi. Skalica sa teraz musí pozorne brániť.
     
    59:05
    Záhoráci dobre vykrývajú priestor a nedovoľujú Detve dlhší pobyt v útočnom pásme. Hackett preto zostáva v bráne.
     
    58:12
    Michail Kuklev prenikol po pravom krídle a poslal puk pred bránu. Roman Petrík ho schoval do lapačky, no ruský obranca zbytočne dobiedzal a rozhodcovia vykázali hru do stredného pásma.
     
    57:26
    Výborná hra Skalice vo vlastnom oslabení. Hostia dokázali eliminovať domácich útočníkov a môžu pomýšľať na tri body.
     
    56:34
    Janáč oslobodil Skalicu spod devtianskeho tlaku a jeho spoluhráči mohli vystriedať. Domácim sa kráti čas na vyrovnanie stavu.
     
    55:26
    David Videlka predviedol vydarený individuálny prienik až pred Petríka a tam ho v poslednej chvíli zastavil Ondrej Janík. Skalický obranca dostal dve trestné minúty za hákovanie.
     
    54:40
    Roman Jurák zachytil prihrávku súpera v strednom pásme a puk ihneď poslal až za bránu Matthewa Hacketta.
     
    53:37
    Detva dala gól! Hostia doplatili na chybu v obrannom pásme. Maroš Surový získal odrazený puk, pohotovo prihral pred bránu a RASTISLAV GAŠPAR zblízka druhýkrát prestrelil Romana Petríka. Asistencie: Maroš Surový, Vitalij Sitnikov.
     
    53:14
    Valerij Kňazev vošiel do útočného pásma, mal dostatok času aj priestoru, a tak skúsil strelu švihom. Matthew Hackett bol na správnom mieste.
     
    52:27
    Domáci fanúšikovia nie sú spokojní s tým, čo vidia. Hokejisti Detvy majú síce jasnú územnú prevahu, ale šance na ich konto nepribúdajú.
     
    51:34
    Jakub Kukliš naskočil späť na ľadovú plochu. Skalica prežila dôležité oslabenie a priblížila sa k cennému víťazstvu.
     
    51:10
    Martin Belluš dlho váhal s prihrávkou, dostal sa pod tlak a napokon stratil útočné pásmo. Z hľadiska sa začína ozývať piskot.
     
    50:25
    Aktívny Janáč napádal domácich hokejistov pri kombinácii v útočnom pásme a dokázal získať puk. Potom ho Janík odpálil cez všetky čiary.
     
    49:34
    Jakub Kukliš zbytočne protestuje u hlavného rozhodcu. Skalický obranca nezachytil pohyb súpera a zastavil ho iba za cenu nedovoleného bránenia.
     
    49:23
    Roman Petrík vychytal v dobrej pozícii Ladislava Ščurka. Skúsený útočník zostal sám pred bránou, no ležiac na ľade namieril iba do lapačky brankára hostí.
     
    49:00
    Skalica hrá v týchto momentoch mimoriadne jednoducho. Snaží sa dostať puk čo najďalej od Petríka za každú cenu.

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 29. Gašpar, 54. Gašpar (Surový, Sitnikov) – 9. Jurák, 39. Jurák (Okoličány), 44. Hujsa (Vaškovič, Škápik)


    HK Detva: Hackett – Mar. Chovan, Kuklev, Gachulinec, Sládok, F. Fekiač, Macejko, Šimon, D. Jendroľ – Gašpar, Surovka, Sitnikov – Milý, Mat. Chovan, Belluš – Videlka, Murček, Ščurko – Róth, Surový, Tibenský.
    HK Skalica: Petrík – Škápik, Horváth, Sloboda, Mikéska, Janík, Kukliš, Hluch, Straka – Vaškovič, Hujsa, Kňazev – Kotzman, Jarolín, Janáč – Jurák, Schmidt, Okoličány – Dufek, Kučera, Dmitrijev.

    Rozhodčí: Kubuš, Fridrich – Rojík, Synek
    thejrc.org