Trnava – Slovan Bratislava 1:2 (3:4 po pen.) | Žilina – Ružomberok 0:0 (kon.)
konec
MŠK Žilina
0:0 (0:0)
MFK Ružomberok
sk Středa 18.04.2018, 17:30 • Pod Dubňom, Žilina • Slovenský pohár - Slovnaft cup • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z futbalového Slovnaft Cupu. Dnes sa rozhodne o menách dvoch finalistov, ktorí si 1. mája zmerajú sily v trnavskej City Aréne. MŠK Žilina v prvom zápase Ružomberku podľahla 1:2, no dnes bude mať výhodu domáceho ihriska.

    MŠK ŽILINA

    MŠK Žilina z posledných štyroch ligových duelov vyhrala len raz, a tak sa jej účasť v pohárovej Európe vzďaľuje. Do nej sa však môže kvalifikovať prípadným triumfom v Slovenskom pohári, ktorý v histórii klubu ovládla len raz. Cestou do semifinále zdolala piatich súperov, pričom čelila len jednému mužstvu z najvyššej súťaže. Tým bola Podbrezová, ktorá však pod Dubňom prehrala 0:3. Zverenci Adriána Guľu mali najväčšie problémy s treťoligovými Lipanmi. Po hodine hry prehrávali najtesnejším rozdielom, ale zápas napokon otočili gólmi Róberta Polievku a už bývalého hráča Žiliny Yusufa Otubanja. Ako sme už spomínali, v prvom dueli s Ružomberkom prehrali 1:2. Herne neoslnili, len trikrát vystrelili na bránu a ich jediným úspešných strelcom bol obranca Martin Králik. Žilinčania vo svojich vyjadreniach na stránke klubu pôsobili odhodlane a treba povedať, že sú miernym favoritom. K dispozícii už je Dávid Hancko a po operácii naplno trénuje aj Miloš Lačný.

    MFK RUŽOMBEROK

    Ružomberok v skupine o titul jasne zaostáva, a tak si účasť v predkolách Európskej ligy môže vybojovať už len v Slovnaft Cupe. Liptáci preto aj trošku šetrili sily vo víkendom dueli s Trnavou, kde nevyrukovali na súpera s najsilnejšou možnou zostavou. Peter Gal-Andrezly sa na trávnik vôbec nedostal a napríklad krídelník Erik Daniel hral len v záverečnej polhodine. Pod Čebraťom sa naposledy zisk Slovenského pohára oslavoval v roku 2006, keď Ružomberok na penalty zdolal Trnavu. V tomto ročníku mužstvá z nižších súťaží vôbec nešetril, o čom svedčí skóre 26:1 z prvých troch kôl. Následne sa zverenci Norberta Hrnčára zapotili trošku viac. V Skalici ako jediný skóroval Kristi Qose a vo štvrťfinále zdolali Poprad 2:0. Na umelej tráve v Žiline sa im v posledných rokoch nedarí, keď tu prehrali ostatných päť ligových duelov. Do semifinálovej odvety nenastúpia Matej Kochan, Dominik Kružliak a podľa oficiálneho webu klubu visí otáznik nad štartom Branislava Ľuptáka.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina: Volešák – Chvátal, Kaša, Hancko, Holúbek – Káčer, Diaz, Škvarka – Jánošík, Mráz, Mihalík.
    Náhradníci: Mandous – Králik, Kubík, Bichakhchyan, Pečovský, Vallo, Balaj.

    MFK Ružomberok: Macík – Pikk, Jonec, J. Maslo, P. Maslo – Daniel, Ľupták, Qose, Gešnábel, Gál-Andrezly – Gerec.
    Náhradníci: Urminský – Čapek, Menich, Kostadinov, Kupec, Takáč, Haskić

    Rozhodcovia: Kamil Horváth – Gabriel Ádám, Radoslav Bobko.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hneď v úvodných sekundách zápasu sa na pravej strane presadil hosťujúci Erik Daniel. Český krídelník následne centroval do súperovej šestnástky, ale tam svojho spoluhráča nenašiel.
     
    2
    Domáci futbalisti sa dostali do prvého zakončenia. Po ľavej strane prenikol do šestnástky hostí Jaroslav Mihalík. Prízemným pasom našiel Ivana Diaza, ale jeho zakončenie mierilo vedľa brány.
     
    3
    Peter Gál-Andrezly to na druhej strane spravil veľmi dobre. Zbavil sa obrancu, posunul loptu na Róberta Gešnábela, no bývalý útočník Zlatých Moraviec mieril len do priestoru, kde stál Miloš Volešák.
     
    4
    Z ľavej strany centroval Artur Pikk. Estónsky obranca bol však príliš dôrazný, a tak lopta preletela celým pokutovým územím. Erik Daniel už loptu nezachytil, a tak bude nasledovať vhadzovanie Žiliny.
     
    5
    Šošoni kombinujú na vlastnej polovici ihriska. Hostia zatiaľ nenapádajú nejako vysoko či dôrazne, a tak si loptu niekoľkokrát mohli vymeniť obrancovia Dávid Hancko a Filip Kaša.
     
    6
    Individuálne sa snažil presadiť Lukáš Jánošík, ale proti dvojici obrancov súpera nemal veľa šancí na úspech. O niekoľko sekúnd neskôr zľava centroval aj Jakub Holúbek, ale našiel len pripraveného Jána Masla.
     
    7
    V úvode zápasu sa hrá z jednej strany na druhú. Peter Gál-Andrezly teraz zakombinoval s Erikom Danielom, ale po jeho centri z ľavej strany bude nasledovať len vhadzovanie hosťujúceho celku.
     
    8
    Peter Gál-Andrezly to teraz prehnal s dôrazom a počínal si nedovolene v súboji s domácim obrancom Jurajom Chvátalom. Hlavný rozhodca tak opäť prisudzuje loptu zverencom Adriána Guľu.
     
    9
    Jakub Holúbek šikovne vbehol do pokutového územia súpera. Jeho center ale dokázal včas upratať do bezpečia obranca Michal Jonec. V prvej desaťminútovke sa obe mužstvá presadzujú najmä cez krídelné priestory.
     
    10
    Úvodných desať minút odvetného duelu máme za sebou. Tentokrát z pravej strany centroval Lukáš Jánošík, ale loptu nasmeroval len do rukavíc pripraveného Matúša Macíka.
     
    12
    Matúš Macík teraz predviedol veľmi dobrý zákrok. Z priestoru ľavého krídla prudko vystrelil Jakub Holúbek a jeho projektil musel ružomberský brankár vyrazil na roh.
     
    13
    Tentokrát zostanú pri lopte hostia, pretože Róbert Gešnábel bol faulovaný v súboji s Filipom Kašom. Ružomberčan napokon nebude potrebovať ošetrenie a môže sa zapojiť do útočnej akcie svojho tímu.
     
    14
    Erik Daniel centroval z pravej strany, no svoje obranné povinnosti si splnil mládežnícky obranca Dávid Hancko. Nasledovať tak bude rohový kop, ktorý rozohrá Peter Gál-Andrezly.
     
    15
    Na konci štvrťhodiny hry mal veľkú šancu na otvorenie skóre Ružomberok. Po peknej akcii z pravej strany Róbert Gešnábel pristavil loptu pre Štefana Gereca, ale jeho strelu z vnútra šestnástky stihol zneškodniť Miloš Volešák.
    15. Zakončenie Gereca a reflexívny zákrok Volešáka.


    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    16
    Zápas pokračuje skutočne vo výbornom tempe. Obe mužstvá sa snažia hrať útočne, hoci na základe prvého zápasu by sme trošku defenzívnejšiu taktiku čakali od hostí z Liptova.
     
    17
    Matúš Macík mal teraz veľké šťastie, že neinkasoval. Lukáš Jánošík centrom z pravej strany našiel Jaroslava Mihalíka. Ten pohotovo vystrelil zo šestnástky, no trafil len pravú žrď ružomberskej brány.
    17. Po strele Mihalíka sa otriasala konštrukcia brány Macíka.


    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    18
    Na druhej strane sa nedokázal presadiť Róbert Gešnábel. Ivan Diaz si veľmi dobre splnil aj svoje obranné povinnosti, a tak bude nasledovať odkop od brány skúseného Miloša Volešáka.
     
    19
    Domáci futbalisti sa teraz snažili presadiť stredom ihriska. Jaroslav Mihalík trošku so šťastím poslal kolmú prihrávku na Samuela Mráza, ale ešte pred ním dokázal zakročiť brankár Matúš Macík.
     
    20
    Pre Ružomberok sa teraz črtala šanca na rýchly brejk. Kristi Qose ale zaváhal a celú akciu zbytočne zbrzdil. Následne prihral nepresne na Erika Daniela, ktorý už loptu nezachytil na hracej ploche.
     
    21
    Peter Gál-Andrezly si už po niekoľkýkrát počínal v rozpore s futbalovými pravidlami. Tentokrát tomu tak bolo v súboji s krajným žilinským obrancom Jurajom Chvátalom.
     
    23
    Prvý polčas sa nám prehupol so svojej druhej časti. Peter Maslo pekne vyviezol loptu takmer k šestnástke súpera, následne z pravej strany centroval Erik Daniel, ale našiel len Miloša Volešáka.
     
    24
    Lukáš Jánošík sa šikovnou kolmicou snažil uvoľniť nabiehajúceho Michala Škvarku. Domáci špilmacher sa ale k lopte nedostal, a tak bude nasledovať len odkop od brány Matúša Macíka.
     
    25
    Teraz sme videli niekoľko osobných súbojov strede ihriska. Dvakrát sa proti pravidlám previnili Ružomberčania, no všetko sa to udialo ďaleko od ich brány.
     
    26
    Róbert Gešnábel išiel dôrazne do súboja s Ivanom Diazom, no bolo to úplne zbytočné. Navyše, za zákrok na súperovej polovici dostáva ružomberský útočník kartové napomenutie.
    26. Žltá karta pre Gešnábela.


    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    27
    Zverenci Adriána Guľu sa snažia získať opätovnú územnú prevahu. Ružomberok ale zatiaľ dobre zatvára dôležité priestory, a tak sa domáci futbalisti nevedia dostať bližšie k súperovej šestnástke.
     
    28
    Jaroslav Mihalík ukázal svoju rýchlosť a po ľavej strane sa ľahko dostal cez Petra Masla. Následne v šestnástke hľadal domáceho kanoniera Samuela Mráza, ale ten nedokázal umiestniť loptu medzi tri žrde.
     
    29
    Po súboji s Dávidom Hanckom zostal na trávniku ležať Róbert Gešnábel. Nedovolený zákrok síce hlavný arbiter nepískal, ale domáci futbalisti športovo zakopli loptu mimo hracej plochy.
     
    30
    V krátkom časovom úseku sme videli už tretí nepresný nákop smerom na Samuela Mráza. Domáci útočník ani tentokrát loptu nedokázal zachytiť, a tak skončila len v moci Matúša Macíka.
     
    31
    Ružomberok sa v porovnaní s úvodnými minútami menej dostáva pred súperovu bránu. Tento raz sa snažil niečo vymyslieť Kristi Qose, ale jeho prihrávka na Štefana Gereca nebola dostatočne presná.
     
    32
    Róbert Gešnábel opäť spadol na trávnik, no tentokrát to bolo po nedovolenom zákroku súperovho hráča. Pri lopte tak zostanú futbalisti, ktorí si v tejto sezóne zahrali napríklad aj proti liverpoolskému Evertonu.
     
    33
    Ivan Diaz teraz chyboval pred vlastnou šestnástkou. Peter Gál-Andrezly sa to snažil využiť, ale jeho strelu pravačkou cez brániaceho Filipa Kašu dokázal pohodlne zneškodniť Miloš Volešák.
     
    34
    Domáci futbalisti sa mohli dostať do vedenia. Jakub Holúbek výborným centrom z ľavej strany našiel v nebezpečnom priestore Samuela Mráza, ale ten zakončoval nad bránu Matúša Macíka.
    34. Koncovka Mráza z blízkosti išla nad bránu Macíka.


    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    36
    Krajný bek Artur Pikk si teraz splnil svoje defenzívne povinnosti. Estónsky hráč si poradil s Lukášom Jánošíkom, ktorý napokon pre žlto-zelené farby nevybojoval ani rohový kop.
     
    37
    Myslím, že to bol Branislav Ľupták, ktorý sa oprel do strely z úctivej vzdialenosti. Jeho pokusu nechýbala razancia, no lopta smerovala vysoko nad bránu Miloša Volešáka.
     
    38
    Miroslav Káčer zakončoval z vnútra šestnástky, ale jeho strela bola včas zblokovaná. Ružomberok zatiaľ celkom dobre zhusťuje priestor pred vlastným brankárom.
     
    39
    Žilina je v prvom polčase aktívnejšia, ale zatiaľ márne čaká na presný zásah v sieti hostí. Len pripomínam, že za takéhoto stavu by si finále Slovenského pohára zahrali futbalisti z Liptova.
     
    40
    Akcia domáceho celku pokračovať nemôže. Kolmá prihrávka za obrannú líniu Ružomberka od Michala Škvarku bola síce šikovná, ale Samuel Mráz bol v tesnom ofsajde.
     
    41
    Ďalším potrestaným hráčom dnešného zápasu je domáci Ivan Diaz. Ten fauloval približne 25 metrov od vlastnej brány, a tak bude mať Ružomberok k dispozícii nádejnú štandardnú situáciu.
     
    42
    Ešte pred rozohraním priameho kopu bude potrebné ošetrenie Petra Masla, ktorý bol tým hráčom, ktorého fauloval domáci futbalista Diaz.
     
    43
    Exekútorom priameho kopu bol Ján Maslo. Hosťujúci obranca sa ale svojou strelou príliš nezaskvel, pretože mieril len do početného múru, ktorý si postavil Miloš Volešák.
     
    44
    Domáci futbalisti chybovali v rozohrávke, za čo takmer pykali. K lopte sa dostal Erik Daniel, obstrelil brániaceho Dávida Hancka, ale Miloš Volešák vytiahol výborný reflexívny zákrok.
    44. Ďalší dôležitý zákrok Volešáka.


    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    45
    Po následnom rohovom kope sa hostia do zakončenia nedostali. Naopak, rýchly brejk sa snažil rozbehnúť Ivan Diaz, no taktickým faulom ho zastavil Peter Gál-Andrezly.
     
    45+1
    V jedinej nadstavenej minúte budú mať hostia ešte výhodu rohového kopu. Ako posledný sa totiž dotkol lopty domáci kapitán Michal Škvarka. Loptu zrejme pošle do šestnástky Erik Daniel.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas odvetného zápasu medzi Žilinou a Ružomberkom síce gól nepriniesol, no sledovali sme veľmi dobrú hru z oboch strán. Skórovať mohli tak domáci, ako aj hostia. Najbližšie ku gólu bol Jaroslav Mihalík, ktorého strela skončila na pravej žrdi. Dvakrát sa však vyznamenal aj Miloš Volešák, keď vyrazil strelu Štefana Gereca a Erika Daniela. Zatiaľ tak Liptáci držia postupové skóre, no pred druhým polčasom je ešte všetko otvorené.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Adrián Guľa ani Norbert Hrnčár počas prestávky nestriedali. V úvodnej minúte druhého dejstva zahral rukou jeden z hosťujúcich hráčov, a tak budú môcť v útočnej aktivite pokračovať Žilinčania.
     
    47
    Šošoni sa snažili zaútočiť po ľavej strane, kde spolupracujú Jakub Holúbek a Jaroslav Mihalík. Tentokrát sa však domáci futbalisti nepresadili, a tak budú vhadzovať Liptáci.
     
    48
    Samuel Mráz adresoval nepresnú prihrávku na Miroslava Káčera, no domáci napriek tomu pokračovali v kombinácii. Z pravej strany centroval Juraj Chvátal, ale našiel len Michala Joneca.
     
    49
    Žilinčania teraz obstrelovali pokutové územie súpera centrami z ľavej i pravej strany. Jaroslav Mihalík s Lukášom Jánošíkom však boli príliš dôrazní, a tak ich vzdušné pasy boli nepresné.
     
    50
    Ružomberok sa v druhom polčase prakticky ešte nedostal na dlhší čas k lopte. Zverenci Adriána Guľu majú jasnú územnú prevahu a uvidíme, či sa to odzrkadlí aj na tabuli skóre.
     
    51
    Michal Škvarka pekným pasom za obranu našiel Jaroslava Mihalíka. Ten sa ale pri spätnej kľučke pošmykol, a tak nedokázal poslať nebezpečný center pred brankára Matúša Macíka.
     
    52
    Erik Daniel si všimol v strede ihriska voľného Kristiho Qoseho. Toho však následne dokázal čisto odzbrojiť Filip Kaša, a tak môžu ísť opäť dopredu futbalisti spod Dubňa.
     
    53
    Ružomberčania sa teraz snažili vymyslieť niečo smerom dopredu, ale krajné priestory si domáci obrancovia postrážili. Zatiaľ sa príliš nedarí dvojici Róbert Gešnábel a Peter Gál-Andrezly.
     
    54
    Michal Škvarka dostal trošku viac priestoru, posunul loptu na Jaroslava Mihalíka, no ten vybojoval len rohový kop. Po centri Jakuba Holúbeka zakončoval Samuel Mráz, no z ťažkej pozície netrafil bránu.
     
    55
    Na druhej strane musel riešiť center Erika Daniela z pravej strany Miloš Volešák. Pohodlne však schoval loptu do svojich rúk pred číhajúcim Petrom Gálom-Andrezlym.
     
    56
    Podobne ako v prvom polčase hýri aktivitou domáci Lukáš Jánošík. Centroval z pravej strany, no pred Jaroslavom Mihalíkom dobre zasiahol brankár Matúš Macík.
     
    57
    Mládežnícky reprezentant Dávid Hancko predviedol peknú individuálnu akciu. Napokon ju zakončil pohotovou strelou ľavačkou z hranice šestnástky, no brankár Matúš Macík dokázal loptu vytesniť na rohový kop.
     
    58
    Erik Daniel poslal ďalší center do žilinskej šestnástky, no podobne ako pred pár sekundami jeho úmysel dobre prečítal skúsený brankár Miloš Volešák.
     
    59
    Ofsajd na domácej strane. Postranný rozhodca zdvihol zástavku po tom, čo sa lopty dotkol Jakub Holúbek. Ten sa už poctivo vracia na svoju pozíciu na ľavej strane obrany.
     
    60
    Máme za sebou hodinu dnešného zápasu, v ktorom zatiaľ márne čakáme na strelený gól. Ten potrebujú najmä Žilinčania, pretože pred dvoma týždňami na Liptove tesne prehrali.
     
    62
    Teraz sa črtala šanca pre domácich hráčov. Jaroslav Mihalík našiel v pokutovom území Ivana Diaza, no ten príliš dlho váhal so svojim zakončením. Loptu napokon upratal do bezpečia Ján Maslo.
     
    63
    Lukáš Jánošík sa presadil na pravej strane. Dokázal aj zakončiť svoj ofenzívny výpad, ale jeho prízemnú strelu k ľavej žrdi dokázal zneškodniť brankár Matúša Macík.
     
    64
    Na druhej strane mali výhodu rohového kopu hostia z Ružomberka. Loptu kopol na prednú žrď Erik Daniel, no ešte pred Milošom Volešákom ju poslal do bezpečia Jaroslav Mihalík.
     
    65
    Prvé striedanie dnešného zápasu. Adrián Guľa pomerne prekvapujúco sťahuje z ihriska Lukáša Jánošíka, ktorý bol veľmi aktívny počas celého doterajšieho priebehu. Na jeho miesto prichádza Vahan Bichakhchyan.
     
    66
    Ivan Diaz si počínal nedovolene v strede ihriska. Hlavný rozhodca píska jeho faul, no našťastie pre domáceho hráča nevyťahuje z vrecka žltú kartu, ktorá by znamenala vylúčenie.
     
    67
    Miloš Volešák opäť veľmi dobre vyriešil situáciu pred svojou bránou. Následne založil aj rýchly brejk domáceho celku, no ten pokazila nepresná prihrávka Miroslava Káčera.
     
    68
    Krátko po striedaní Žiliny registrujeme aj zmenu v ružomberskom kádri. Namiesto Róberta Gešnábela prichádza na ihrisko macedónsky záložník Tihomir Kostadinov.
     
    69
    Erik Daniel sa prezentoval ďalšou peknou individuálnou akciou. Jeho strieľaný center smeroval na Štefana Gereca, no v poslednej chvíli odvrátil loptu na rohový kop Filip Kaša.
     
    70
    Žiline sa čas na strelenie rozhodujúceho gólu kráti. Popri postrannej čiare sa už rozcvičoval František Kubík, a tak sa dá predpokladať, že o chvíľu príde na hraciu plochu aj bývalý hráč Slovana Bratislava.
     
    71
    Spomínané striedanie domáceho tímu je realitou. František Kubík prichádza na trávnik na približne dvadsať minút. Naopak, pre dnešok má odohrané Miroslav Káčer.
     
    73
    Teraz sme sledovali pomerne hluchý úsek hry. Žilinčania sa nevideli dostať k súperovej šestnástke, hoci mali loptu na kopačkách. Okrem toho si môžeme povedať, že dnešný duel sleduje 2284 divákov.
     
    74
    Juraj Chvátal sa snažil presadiť po pravej strane, ale napokon išla lopta mimo hracej plochy práve od neho. Nasledovať tak bude len odkop od brány Matúša Macíka.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom bude rozohrávať Matúš Macík. Tesne pred ružomberskou šestnástkou si totiž pomohol proti pravidlám Samuel Mráz. Faulovaným hráčom bol zrejme Michal Jonec.
     
    76
    Hostia mali výhodu priameho kopu. Po centri Erika Daniela sa lopta odrazila na nohu Petra Gála-Andrezlyho. Ten svojou strelou trafil jedného z domácich hráčov, a tak budeme svedkami aj rohového kopu.
     
    77
    Po rohovom kope nastala v domácej šestnástke menšia skrumáž, ale napokon to pre Žilinu dobre dopadlo. O pár sekúnd neskôr zblokoval center Petra Gála-Andrezlyho obranca Juraj Chával, z čoho pramení ďalší roh.
     
    78
    Ani teraz sa hostia do zakončenia nedostali. Každopádne, môžu byť za tento úsek hry veľmi radi, pretože aspoň na chvíľu si vydýchla ružomberská defenzíva na čele s brankárom Matúšom Macíkom.
     
    79
    Domáci fanúšikovia začínajú pískať, pretože Žilinčania kombinujú len na polovici ihriska. Len pripomínam, že na to, aby si zahrali finále s bratislavským Slovanom, ktorý uspel v Trnave, musia vyhrať.
     
    81
    Ďalším potrestaným hráčom dnešného zápasu je domáci obranca Jakub Holúbek. Tomu hlavný arbiter ukazuje žltú kartu po nevyberanom zákroku na prenikajúceho Petra Masla.
     
    81
    Posledné striedanie na strane domáceho celku. Adrián Guľa posilňuje ofenzívu, keď namiesto Juraja Chávala prichádza na hraciu plochu bývalý nitriansky útočník Filip Balaj.
     
    82
    Po faule na Filipa Balaja trošku splanuli emócie na oboch stranách. Rozhodca Kamil Horváth to vyriešil šalamúnsky a za protesty udelil žltú kartu Františkovi Kubíkovi a Petrovi Maslovi.
     
    83
    Domáci futbalisti mali k dispozícii priamy kop, ale do zakončenia sa nedostali. Už veľmi dlhú dobu sa nedostali do vážnejšej šance. Ružomberok zatiaľ kontroluje záver stretnutia.
     
    84
    Norbert Hrnčár posiela na trávnik ďalšieho čerstvého hráča. Je ním Jozef Menich, ktorý na záverečné minúty nahradí Petra Gála-Andrezlyho, Z pohľadu Ružomberka je to jasné posilnenie defenzívy.
     
    85
    Teraz sme boli svedkami veľmi nepresného centru z pravej strany v podaní Žiliny. Nasledovať tak bude odkop od brány Matúša Macíka, ktorého v semifinálovom dvojzápase zatiaľ prekonal stále len Martin Králik.
     
    86
    Peter Maslo to spravil veľmi skúsene, keď hlavou posunul loptu na vlastného brankára. Ten tak mohol loptu chytiť do rúk a následne nazbierala aj niekoľko cenných sekúnd.
     
    87
    Akcia domáceho celku nemohla pokračovať ďalej, pretože v postavení mimo hry stál František Kubík. Ten toho od príchodu na trávnik príliš veľa nepredviedol.
     
    88
    Hlavný rozhodca prisudzuje loptu hosťom, ktorí tak môžu nazbierať ďalšie cenné sekundičky. Od postupu do finále Slovenského pohára sú tak opäť o kúsok bližšie.
     
    89
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Na záverečné minúty sa dostane na trávnik aj Nermin Haskić. Naopak, na lavičku náhradníkov už smeruje v druhom polčase neviditeľný Štefan Gerec.
     
    90
    Erik Daniel vybojoval autové vhadzovanie pre hostí. Medzitým štvrtý rozhodca ukázal, že v druhom polčase sa bude hrať ešte o tri minúty viac.
     
    90+1
    Matúš Macík bezpečne kryje center z pravej strany. Do pokutového územia hostí sa sťahuje početná skupina žilinských hráčov. Šošoni už všetko stavujú na útočnú kartu.
     
    90+2
    Žilinčania veľmi dlho obliehali pokutové územia súpera. Hostia si však centre z ľavej či pravej strany postrážili a ani teraz nepustili partiu okolo kapitána Michala Škvarku do zakončenia.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Pomerne prekvapujúcim finalistom Slovenského pohára sa stávajú futbalisti Ružomberka, ktorí po domácej výhre 2:1 uhrali pod Dubňom potrebnú bezgólovú remízu. V druhom polčase sme už toľko futbalovej krásy nevideli, pretože Liptáci sa sústredili na bránenie a favorizovaná Žilina sa len veľmi ťažko presadzovala. Matúš Macík musel vážnejšie zasahovať len raz, keď vytesnil strelu Dávida Hancka nad bránu. Šošoni nenadviazali na výhru s Ružomberkom spred jedenástich dní, a tak v tejto sezóne zostanú bez trofeje. Finálovým súperom tímu pod vedením Norberta Hrnčára bude Slovan Bratislava, ktorý po penaltách zdolal Spartak Trnava. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (19:28:32)

    Miroslav Kováčik

    Branky:

    Karty:   41. Diaz (ZIL), 81. Holúbek (ZIL), 82. Kubík (ZIL) – 26. Gešnábel (RUZ), 45. Gál-Andrezly (RUZ), 82. Maslo (RUZ)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 0:1. Rohy: 3:7.
    MŠK Žilina: Volešák – Chvátal (81. Balaj), Kaša, Hancko, Holúbek – Káčer (71. Kubík), Diaz, Škvarka (C) – Jánošík (65. Bichakhchyan), Mráz, Mihalík.
    Náhradníci: Mandous – Králik, Kubík, Bichakhchyan, Pečovský, Vallo, Balaj.

    MFK Ružomberok: Macík – Pikk, Jonec, J. Maslo (C), P. Maslo – Daniel, Ľupták, Qose, Gešnábel (68. Kostadinov), Gál-Andrezly (84. Menich) – Gerec (89. Haskić).
    Náhradníci: Urminský – Čapek, Menich, Kostadinov, Kupec, Takáč, Haskić

    Rozhodčí: Kamil Horváth – Gabriel Ádám, Radoslav Bobko

    Diváci: 2284
    03.04.2018
    Ružomberok - Žilina 2:1

    Branky: 17. Pikk, 70. Daniel – 13. Králik

    Karty:   13. Maslo (RUZ), 55. Maslo (RUZ) – 60. Chvátal (ZIL)

    bahis siteleri